Pas vendimit të gjykatës dosjet mbërrijnë në Përmbarim për ekzekutim


Laureta RryçiTiranë - Dhjetëra dosje të kredive të pashlyera prej disa kohësh kanë përfunduar në Zyrën e Përmbarimit për ekzekutim. Pas vendimit të formës së prerë të Gjykatës për shlyerjen e detyrimit të qytetarit ndaj bankës urdhërohen përmbaruesit për ekzekutimin e tyre. Me mbërritjen e dosjeve në Përmbarim, fillimisht kryetari bën ndarjen e tyre nëpër përmbarues. Më tej nisin procedurat e tjera ku në bazë të adresave që janë dhënë nis kontakti me qytetarin që në këtë rast nuk ka qenë korrekt me shlyerjen e kredive. Sipas burimeve nga Përmbaruesi për ato raste kur qytetarët nuk duan të paguajnë atëherë nis sekuestro e objekteve shtëpiake në varësi të borxhit që ata kanë. Gjykata e Tiranës ka pranuar kërkesat e bankave për rikthimin e parave për kreditë e pashlyera. Për të gjithë këto dosje, është dhënë urdhër që të dërgohen në Zyrën e Përmbarimit të Tiranës për ekzekutim të mëtejshëm. Bankat e të gjitha niveleve në vend kanë depozituar qindra padi kundër klientëve të tyre për mosshlyerje të kredive. Sipas statistikave zyrtare të Gjykatës së Tiranës, nga janari i këtij viti e deri në ditët e sotme janë depozituar rreth 3 mijë padi. Burime pranë kësaj gjykate shpjeguan se rrallë më parë është vënë re një vërshim i bankave në gjykatë për të rimarrë paratë bashkë me interesat që u janë dhënë. Shifra zyrtare i përket vetëm kryeqytetit, pasi ende nuk ka një studim të saktë sesa mund të jetë shifra reale për të gjithë vendin, ku palë në proces janë bankat dhe klientët që kanë thyer afatet e kthimit të huas. Gazeta “Albania” ka mundur të sigurojë listën e plotë të padive, ku palë në proces janë bankat dhe qytetarët që nuk e kanë shlyer atë. Pjesa e tretë e këtyre padive po botohen në numrin e sotëm.

Përmbarimi

Bankat, ndërsa i drejtohen gjykatës për të rimarrë paratë, me gjithë vendimin pro kërkesës së tyre, sërish duhet të kalojnë një procedurë të gjatë. Pasi vendimi të marrë formën e prerë gjykata urdhëron Zyrën e Përmbarimit për ekzekutimin e këtyre dosjeve. Të njëjtat burime shpjeguan se përmbaruesit e dosjes fillimisht e njeh qytetarin me detyrimin që ka ndaj bankës dhe më pas i lë disa ditë afat për ekzekutimin e këtij vendimi. Në të kundër nis sekuestrimi i objekteve të paluajtshme apo ngrirja e llogarive bankare nëse rezulton që të kenë.

Dosjet

Me objekt padie “Urdhër ekzekutimi”, bankat e të gjitha niveleve që operojnë në kryeqytet i janë drejtuar Gjykatës së Tiranës për të rimarrë paratë. Qindra kredi të pashlyera në afatin kohor, përpos shumës që duhet të paguhej u janë shtuar dhe interesat apo dëmet që i janë shkaktuar bankave për moskthimin në kohë. Sipas statistikave zyrtare të Gjykatës së Tiranës, vetëm në një ditë numërohen më shumë se 10 padi të tilla që depozitohen për t’iu nënshtruar procesit të shortit. Padia nga ana e bankës shoqërohet edhe me informacione të tjera, që e njohin gjyqtarin që do të gjykojë me shkeljet e klientëve dhe shumën që i detyrohen bankës. Për një pjesë prej këtyre padive gjykata është shprehur me vendim. Për ato dosje që është - Pranuar kërkesa, kanë nisur procedura të mëtejshme që ndiqen zakonisht në këto raste. Për ato që janë pushuar, paditë janë nisur nëpër shkallët e tjera të Gjyqësorit, derisa të marrin formën e prerë.Bankat dhe paditë për kreditë e këqijaBanka Kombëtare Tregtare sh.a. Ervin Filaj Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Alban Jaupi Pushuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Edmond Lashi Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Ortenca Cerpja Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Qazim KECI Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Emirjeta Kukeli Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Besnik Alla Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Rilinda Ibaj Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Erda Rada Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Ervis Ukaj Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Artan Mehmeti Pranuar

Alpha Bank -Albania Shoqëria VERUTI sh.p.k. Pranuar

Alpha Bank -Albania Irma Sula Pranuar

Alpha Bank -Albania Fran Noshi Pranuar

Alpha Bank -Albania Liman, Fatime dhe Julian Topi Pranuar

Banka Emporiki-Shqipëri sh.a. Kadri Hoxha Pranuar

Intesa Sanpaolo Bank Albania sh.a. Perlat e Kelva Sala Pranuar

Intesa Sanpaolo Bank Albania sh.a. Vokërr e Shpresa Punavija Pranuar

Intesa Sanpaolo Bank Albania sh.a. Hysni e Dituri Dizdari Pranuar

Intesa SanPaolo Bank Albania sh.a. Ardian e Luljeta Marku Pranuar

Intesa SanPaolo Bank Albania sh.a. Shpëtim e Vjollca Cani Pranuar

Intesa SanPaolo Bank Albania sh.a. Skënder e Sadije Xheko Pranuar

Intesa Sanpaolo Bank Albania sh.a. Roland e Sofika Skendo Pranuar

Intesa Sanpaolo Bank Albania sh.a. Marka e Ylvi Kruja Pranuar

Intesa Sanpaolo Bank Albania sh.a. Arian e Zhaneta Jaupi Pranuar

Alpha Bank Albania Aleks dhe Ardinela Lame Pushuar

Alpha Bank Albania Sulejman Laze dhe Xhemila Laze Pranuar

Alpha Bank -Albania Rolend Velija Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Albjon Bogdani Pushuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Ilir Alimehmeti Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Ervin Filaj Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Alban Jaupi Pushuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Edmond Lashi Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Ortenca Cerpja Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Qazim KECI Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Emirjeta Kukeli Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Besnik Alla Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Rilinda Ibaj Pranuar

Banka e Parë e Investimeve sh.a. Roland Heka Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Erda Rada Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Ervis Ukaj Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Artan Mehmeti Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Shpetim Mulaj Pushuar

Alpha Bank Albania Andrea dhe Donika Llupo Pranuar

Alpha Bank -Albania Dhurata dhe Nazmi Kurti Pranuar

Alpha Bank Albania Dhurata dhe Nazmi Kurti Pranuar

Alpha Bank-Albania Edmir Rustemi Pranuar

Alpha Bank -Albania Maliq dhe Zelije Dushku Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Zyrha Ndreu Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Zyhdi Tafili Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Zef Vokaj Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Xhevit Jazaj Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Xhevair Bregu Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Xhemal Mema Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Xhavit Sula Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Vasil Ziko Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Valter Koci Pranuar

ProCredit Bank sh.a Sulejman Balla Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Sokol Tota Pranuar

ProCredit Bank sh.a. SIPING shpk Pushuar

ProCredit Bank sh.a. FIA sh.p.k. Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Dentoforum shpk Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Shpëtim Gjeloshi Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Shaqir Dina Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Sami dhe Flutur Deda Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Saimir Nuka dhe Ledina Nuka Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Rifat Kacanolli Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Ridvan Hoti dhe Emine Hoti Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Rexhep Doka Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Ramazan Kodra dhe Dhurata Kodra Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Qerem Luraku Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Pushime Cala dhe Sado Maliqaj Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Myrteza dhe Mimoza Fejzo Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Myrteza Ismailaj dhe Esmerlada Fezga Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Mirela dhe Arben Reka Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Miftar Rraja Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Miftar dhe Dave Suci Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Mehmet Bushi dhe Dashurie Loka Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Lulzim Hyka e Alma Peza Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Lulzim Musabelliu Pushuar

Pro Credit Bank sh.a. Lindita dhe Gjergj Prenga Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Lijana Rrungaja Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Latif dhe Lindita Collaku Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Kujtim dhe Nadire Hasani Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Kreshnik deh Frrok Laska Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Krenar dhe Afërdita Braho Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Klodiana dhe Afërdita Gremi Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Iljas dhe Arjana Osman Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Holta dhe Eno Vishi Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Hektor Kovaçi dhe Ludmila Behaj Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Hamit, Lindita dhe Bedri Hoxhaj Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Halil dhe Edmond Shurbi Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Haki, Valbona Zeneli e Andi Shyti Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Gledis, Ismail dhe Moisi Cala Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Gazmir Xhaferi dhe Gani Xhaferi Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Frang dhe Albana Prenga Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Floresha dhe Marjus Danko Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Fatos Kasa dhe Rifat Kasa Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Fatos dhe Fiqiri Rraja Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Fatmir dhe Muhamet Keci Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Fation Aliu dhe Enred Duka Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Fadil dhe Sulltane Daci Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Ermir dhe Lucie Hoxha Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Erjon Hasa dhe Greta Hasa Pushuar ProCredit Bank sh.a. Eftali dhe Kasem Xhanaj

ProCredit Bank sh.a. Durim dhe Asllan Hidri Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Dorjan Hoxhaj dhe Kamedi Hoxha Pranua

ProCredit Bank sh.a. Dorjan Rrapi dhe Dorian Feka Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Adelina dhe Lame Hoxhaj Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Ymer dhe Saire Balla Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Vullnet dhe Gilberta Cullhaj Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Skënder dhe Shyqyrie Bajrami Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Shpresa dhe Hamza Sula Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Dashamir dhe Hajrije Topalli Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Rexhep dhe Xhelal Veizi Pranuar pjesërisht

ProCredit Bank sh.a. Klod Hoxha dhe Durim Verrja Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Al-Te Kabllor sh,.p.k Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Alketo dhe Bledar Karameta Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Andon Billa dhe Nerajda Billa Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Andis Kamberi dhe Armand Pajenga Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Altin Buka dhe Irilda Viciterni Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Ardian dhe Alketo Karameta Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Alfred dhe Donika Gjoni Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Agron dhe Manushaqe Kaçaniku Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Agron Saci dhe Florinda Shima Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Agim Dhe Evelina Bardhi Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Bardhul dhe Feride Aliu Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Bardhok dhe Lajmira Dobrozi Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Asllan dhe Suzana Sina Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Avni Hysaj dhe Luan Qarri Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Asllan dhe Fatmira Brata Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Artur dhe Eranda Agalliu Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Arti dhe Bedri Caca Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Artan dhe Klodjana Hasani Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Artan Imeraj dhe Margarita Mucaj Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Ardiana dhe Gerti Vangjo Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Diell dhe Mimoza Cengeli Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Denada dhe Bukurie Cibaku Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Dashamir dhe Sajmir Doci Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Celik Biba dhe Lutfi Gjyzeli Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Brunilda Kodra dhe Roland Heka Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Besnik dhe Drita Beshiri Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Besnik dhe Qamile Islamaj Pranuar

ProCredit Bank sh.a. Bedri Rraku dhe Sali Alinani Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Bedri Kërxhalliu e Erlis Kërxhalliu Pushuar

ProCredit Bank sh.a. Bardhyl Gjuza dhe Suzana Hoxha Pranuar

Fondi "BESA" Landi Nasi Pushuar

Fondi "BESA" Bujar Bami Pushuar

Fondi "BESA" Sulejman Meça Pranuar

Fondi "BESA" Bilbil Maja Pranuar

Fondi "BESA" Mehmet Bekurti Pranuar

Fondi "BESA" Gentian Këllezi Pushuar

Fondi "BESA" Myzejen Mburimi Pranuar

Fondi "BESA" Shkëlqim Muça Pushuar

Fondi "BESA" Rrahman Kaloshi Pushuar

Fondi "BESA" Elvin Laska Pushuar

Shoqëria Banka Credins sh.a. Aleksandër Jorgoni Pranuar

Shoqëria aksionere Bank Credins sh.a. Pashk Shyti Pushuar

Banka Italiane për Zhvillim sh.a. AC-PLASTIC" shpk Pranua

Banka Italiane për Zhvillim sh.a. Eurondertim M.K. Pranuar

Banka Italiane për Zhvillim sh.a. Klodian Hila Pranuar

Banka Italiane për Zhvillim sh.a. Shkëlqim Bylyku Pranuar

Banka Italiane për Zhvillim sh.a. Sokol Doçi Pranuar

Banka Italiane për Zhvillim sh.a. Arianita Shtishi Pranuar

Shoqëria aksionere "Banka Credins" sh.a. Armand Rraja Pranuar

Shoqëria aksionere "Banka Credins" sh.a. Euro Druri Pranuar

Shoqëria aksionere "Banka Credins" sh.a. Armand Rraja Pranuar

Shoqëria Banka e Tiranës sh.a. Sabah e Suzana Tupi Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare Albert Spahiu Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Ismail Bali Pushuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Bujar Luka Pranuar

Banka Kombëtare Tregtare sh.a. Bajram Redhaj Pushuar

Raiffeisen Bank sh.a. Ëngjëll Jaupi Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Eduard Dodaj Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Forcim Loka Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Saimir Bregu Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Dilaver Hysa Pushuar

Raiffeisen Bank sh.a. Petrit Shehaj Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Hamza Sula Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Agim Dervishi Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Alfred Sorra Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Gentiana Vrioni Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Kadri Gjika Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Fatmir Gjeta Pranuar

Raiffesein Bank sh.a. Elona Braja Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Migen Stefani Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Elona Braja Pranuar

Raiffeisen Bank sh.a. Majlinda Gjoci Pranuar

24 Korrik 2009