Vlerat zyrtare të tokës që do të përdoren për kompensim. Harta e vlerës së tokës do të përdoret edhe për shpronësime


Erald KapriZyrtarizohen përfundimisht hartat e çmimeve të tokës në rrethet kryesore, pikërisht atje ku problemi i pronësisë është edhe më i ndjeshëm. Tashmë ka përfunduar harta e vlerës së tokës në disa qytete problematike si Elbasani, ndërkohë që në shumë të tjera është plotësuar përfundimisht. Njëkohësisht harta është rishikuar në shumë zona në disa prej qyteteve kryesore. Qeveria, me anë të Vendimit 139, ka miratuar këtë hartë, e cila do të shërbejë për çdo aktivitet si kompensimi i ish-pronarëve, shpronësimet për ndërtime publike apo aktivitete të tjera që ndërmerr qeveria me tokën.

Durrësi

Qarku i Durrësit vjen i plotë në hartën e vlerës së tokës. Bashkia e Durrësit është e ndarë në 10 zona. Zona 1 ka një vlerë prej 44 mijë lekësh, zona 2 ka një vlerë prej 35 899 lekësh, zona 3 prej 36 912 lekësh, zona 4 prej 37 262 lekësh, zona 5 prej 31 054 lekësh, zona 6 prej 20 466 lekësh, zona 7 prej 34 237 lekësh, zona 8 prej 28 308 lekësh, zona 9 prej 20 454 lekësh dhe zona 10 prej 22 664 lekësh. Bashkia Manëz ka vlerën minimale prej 786 lekësh dhe maksimale prej 2216 lekësh. Bashkia Subth është e ndarë në 5 zona, ku vlera maksimale arrin në 3 239 lekë. Të njëjtat vlera ka edhe Bashkia e Shijakut dhe e Fushë-Krujës, ndërsa Bashkia e Krujës ka vlera maksimale prej 5 731 lekësh.

Shkodra

Qarku i Shkodrës është përfunduar i gjithi dhe është miratuar nga qeveria. Bashkia Shkodër është e ndarë në 3 zona. Në zonën e parë vlera e tokë arrin vlerën e 31 753 lekëve, në zonën e dytë vlera e tokës arrin 21 564 lekë dhe zona e tretë arrin vlerën e 13 429 lekëve. Në këtë hartë janë përfshirë të gjitha bashkitë në qarkun e Shkodrës.

Fieri

Qarku i Fierit ka përfunduar i plotë. Vlerat me të larta janë në Bashkinë e Fierit. Në zona rurale vlera e tokës kap edhe vlera minimale. Kështu, në Bashkinë e Fierit, e cila ndahet në 5 zona, vlera nuk kalon shifrën e 26 mijë lekëve. Zona e parë ka vlerën maksimale prej 26 mijë lekësh, zona e dytë ka një vlerë prej 20 mijë lekësh. Zona e tretë ka një vlerë prej 19 mijë lekësh, zona e katërt ka një vlerë prej 17 mijë lekësh dhe zona e pestë ka një vlerë prej së njëjtës vlerë, 17 mijë lekë. Në hartë e vlerës janë edhe komunat përkatëse të qarkut të Fierit si dhe Bashkia e Lushnjës. Lushnja është e ndarë në katër zona me vlera maksimale prej 20 mijë lekë dhe vlerë minimale prej 13 mijë lekësh.

Elbasani

Qarku i Elbasanit ka përfunduar i gjithi. Vlera e tokës në Bashkinë e Elbasanit është përcaktuar më vete për çdo lagje në këtë bashki. Përkatësisht vlerat janë përcaktuar për lagjen “11 Nëntori” 25 mijë lekë, “5 Maji” 23 mijë lekë, “A. Pasha” 17 mijë lekë, “B.Dardha” 24 mijë lekë, “Brigaba 17 Sulmuese” 19 mijë lekë, “Çlirimi” 17 mijë lekë, “E. Matraxhiu” 12 mijë lekë, “Haxhias” 18 mijë lekë, “Hekurudha” 10 mijë lekë, “Kalaja” 29 mijë lekë, “Kongresi i Elbasanit” 22 mijë lekë, “L.Gurakuqi” 20 mijë lekë, “Partizani” 20 mijë lekë, “Q.Stafa” 21 mijë lekë, “S.Dylgjeri” 23 mijë lekë, “S.Papri” 22 mijë lekë, “Shënkoll” 9 mijë lekë, “Skënderbej” 9 mijë lekë dhe “V.Xhuvani” 24 mijë lekë. Bashkia e Peqinit ka një vlerë prej 2 398 lekësh, Gramshi 2 956 lekësh, Përrenjasi 3 620 lekë.

Harta, vlerat maksimale në Fier

Zona Vlera në lekë

Bashkia Fier

Zona 1 26 288

Zona 2 20 791

Zona 3 19 358

Zona 4 17 593

Zona 5 17 037

Bashkia Patoz

Zona 1 3 593

Zona 2 2 951

Lagja M.Metohiti 1 843

Bashkia Roskovec 2 744

Jagodina 720

Patos 982

Komuna Cakran 926

Komuna Mbrosta Ura 981

Komuna Libofsh 1 008

Komuna Qendër 1 095

Komuna Dëmenas 1 095

Komuna Topojë 1 178

Komuna Levan 921

Komuna Frakull 1 017

Komuna Portez 1 455

Komuna Zharës 1 038

Komuna Ruzhdie 589

Komuna Kuman 949

Komuna Kurjan 901

Komuna Strum 834

Bashkia Lushnjë

Zona 1 19 794

Zona 2 18 989

Zona 3 14 259

Zona 4 13 135

Karbunarë 2 032

Savër 1 991

Divjakë 2 789

Komuna Allkaj 1 078

Komuna Grabjan 1 218

Komuna Tërbuf 1 120

Komuna Bubullimë 1 030

Komuna Hysgjokaj 1 062

Komuna Golem 1 369

Komuna Dushk 1 868

Komuna Remas 1 067

Komuna Karbunar 975

Komuna Ballgat 914

Komuna Fier-Shegan 1 059

Komuna Gradisht 1 171

Komuna Kolonjë 1 115

Komuna Krutje 1 136

Bashkia Ballsh

Zona 1 3 179

Zona 2 1 755

Komuna Qender 751

Komuna Greshicë 968

Komuna Aranitas 959

Komuna Hekal 959

Komuna Ngraçan 632

Komuna Kutë 630

Komuna Fratar 717

Komuna Selitë 580Harta, vlerat maksimale në Elbasan

Zona Vlera në lekë

Bashkia Elbasan

11 nëntori 25 389

5 maj 23 371

A. Pasha 17 759

B.Dardha 24 432

Brig 17 Sulmuese 19 245

Çlirimi 17 388

E.Matraxhiu 12 131

Haxhias 17 700

Hekurudha 10 099

Kala 29 004

Kong Elbasan 22 340

L.Gurakuqi 19 953

Partizani 17 743

Q.Stafa 21 405

S.Dylgjeri 23 011

S.Papri 22 751

Shënkoll 9 480

Skënderbej 9 451

V.Xhuvani 24 023

Peqin 2 398

Gramsh 2 956

Prrenjas 3 620

Librazhd 16 176

Belsh 2 980

Komuna Gracen 713

Komuna Paper 1306

Komuna Rrasë 1012

Komuna Shalës 1064

Komuna Gostime 1034

Komuna Funar 982

KomunaLabinot Mal 890

Komuna Trogan 1312

Komuna Gjengjan 1309

Komuna Klos 1266

Komuna Mollas 920

Komuna Fieze 1105

Komuna Grekan 716

Komuna Shirgjan 1452

Kom Labinot Fush 1028

Komuna Shushicë 1028

Komuna Gjinar 829

Komuna Zavalinë 675

Komuna Bradashesh 1450

Komuna Përparim 1221

Komuna Karinë 1441

Komuna Gjocaj 1179

Komuna Pajovë 1066

Komuna Shezë 1143

Komuna Rrajcë 867

Komuna Qukës 1225

Komuna Lunik 1042

Komuna Qendër 1296

Komuna Stebleve 771

Komuna Hotolisht 1167

Komuna Polis 1000

Komuna Stravaj 923

Komuna Orenj 953

Komuna Kushovë 872

Komuna Sult 837

Komuna Tunjë 827

Komuna Porocan 558

Komuna Kodovjat 1308

Komuna Lenie 485

Komuna Kukur 789

Kom.Skënderbeg 654

Komuna Pishaj 1264

Komuna Belsh 999

Harta, vlerat maksimale në Durrës

Zona Vlera në lekë

Bashkia Durrës

Zona 1 44 604

Zona 2 35 899

Zona 3 36 912

Zona 4 37 262

Zona 5 31 054

Zona 6 20 466

Zona 7 34 237

Zona 8 28 308

Zona 9 20 454

Zona 10 22 664

Bashkia Manëz 786

Kuçokë 2216

Bashkia Sukth

Zona 1 3 239

Zona 2 3 015

Zona 3 1 376

Zona 4 2 201

Zona 5 1 134

Bashkia Shijak

Zona 1 1 752

Zona 2 3 561

Zona 3 3 386

Komuna Gjepalaj 1 345

Komuna Ishëm 1 055

Komuna Katundi i ri 1 476

Komuna Maminas 1 345

Komuna Rrashbull 2 215

Komuna Xhafzotaj 1 476

Bashkia Krujë

Zona 1 5 731

Zona 2 4 221

Zona 3 7 220

Zona 4 3 311

Bashkia F-Krujë

Zona 1 3 719

Zona 2 4 377

Zona 3 3 744

Zona 4 3 623

Komuna Bubq 721

Komuna Nikel 1 442

Komuna Thumane 701

Komuna Cudhi 1 352Harta, vlerat maksimale në Shkodër

Zona Vlera në lekë

Bashkia Shkodër

Zona 1 31 753

Zona 2 21 564

Zona 3 13 429

Vau i Dejës 1 1 504

Vau i Dejës 2 2 121

Komuna Ana e malit 1 641

Komuna Bushat 2 171

Komuna Bërdicë 1 843

Komuna Dajç 1 646

Komuna Guri i zi 1 567

Komuna Hajmel 1 340

Komuna Postribë 1 285

Komuna Pult 1 313

Komuna Rrethina 1 936

Komuna Shalë 1 167

Komuna Shllak 766

Komuna Shosh 839

Komuan Temal 1 021

Komuna Velipojë 2 448

Komuna Vig-Mnele 964

Bashkia Koplik 6 747

Komuna Gruemirë 1 343

Komuna Kastrat 1 699

Komuna Kelmend 753

Komuna Qender 1 401

Komuna Shkrel 1 274

Bashkia Pukë 658

Bashkia Pukë 1 159

Bashkia Fushë-Arrëz 497

Komuna Gjegjan 515

Komuna Blerim 589

Komuna Iballë 515

Komuna Fierzë 367

Komuna Qafë-Mali 527

Komuna Rrape 639

Komuna Qelez 639

Komuna Qerret 5348 Prill 2008