Transmetuar me 09042015 - 1428
Bruksel 9 prill 2015 NOAal- Maja Kocijancic zedhenese e shefes se politikes se Jashtme ne Bashkimin Europian Frederica Mogherini Maja Kocijancic komenton ceshtjen e deputetit Mark Frrokubr
br
Gjate nje konference per mediat ne Bruksel ajo deklaroi se BE ka ndjekur me vemendje zhvillimet e fundit duke thene se pritet nje proces u shpejte dhe i papenguar per te hedhur drite me kete ceshtjebr
br
Presim qe hetimet qe vazhdojne te zhvillohen ne menyren e duhur nga prokuroria dhe gjykata Vecojme rendesine qe te gjithe institucionet shqiptare dhe te gjitha institucionet e zbatimit te ligjit te perfshira ne permbushjen e pergjegjesive perkatese te sigurohen qe nje prodes i rregullt te zbatohet ne perputhje me ligjin Bashkepunimi nderkombetar duke perfshire edhe vendet anetare te BE eshte nje element i rendesishem kunder aktivititetit kriminal Dekriminalizimi i Parlamentit eshte i lidhur me nje shtet ligjor te forte dhe ne shpresojme kjo do te jete parimi kryesor qe do te udheheqe punen e komisionit parlamentar shte me shume rendesi qe marreveshja politike e dhjetorit te zbatohet u shpreh Kocijancicbr
br
Sipas saj zbatimi i prioritetit kryesor per reformen gjyqesore qe ben thirrje per forcimin e pavaresise efikasitetin dhe llogaridhenien e institucioneve gjyqesore eshte jetik ne kete aspektbr
br
Deputeti kristiandemokrat Mark Frroku prej disa ditesh ndodhet i arrestuar si i akuzuar nga drejtesia belge per vrasjeaynoaalbr
br
Komentoni mbi kete lajm me poshte Nese keni dicka per te raportuar mbi kete teme na shkruani tek prnoaal

PUBLICITET

lang enUS

p idlastbrbr