Lajmet e Shqiperia.com - Kategoria: 1 2020-07-04T14:06:50+00:00 Zend_Feed_Writer http://www.example.com A Brahaj mandi@shqiperia.com http://www.shqiperia.com.com <![CDATA[Ushtria ne Rinas Rama Metes Junta marrezi Shiko Parisin Frankfurtin FOTO]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134695/titulli/Ushtria-ne-Rinas-Rama--Metes-Junta-marrezi-Shiko-Parisin-Frankfurtin-FOTO pimg classaligncenter size-full wp-image-708946 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Edi-Rama-dhe-Ilir-Meta-703x450jpg alt width703 height450 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Edi-Rama-dhe-Ilir-Meta-703x450jpg 703w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Edi-Rama-dhe-Ilir-Meta-703x450-320x205jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Edi-Rama-dhe-Ilir-Meta-703x450-640x410jpg 640w sizesmax-width 703px 100vw 703px Kritiket kryesisht opozitare qe e kane cilesuar antikushtetues vendosjen e Forcave te Armatosura ne Rinas per te rikthyer rendin dhe sigurine kane marre nje pergjigje pikante nga kryeministri Edi Rama ne Instagramp pNe nje kohe qe Presidenti Ilir Meta i ka kerkuar zyrtarisht informacion Shefit te Shtabit te Pergjithshem te FA Gjeneral Brigade Bardhyl Kollcakut mbi bazen ligjore te vendosjes se efektiveve te Policise Ushtarake dhe Batalionit Special te FA ne perimetrin e sigurise se aeroportit Nene Tereza Rama ka nxjerre fotot nga Parisi dhe kryeqytete te tjera europianep pAty shihet sesi ushtare madje edhe te armatosur patrullojne edhe brenda terminalit te udhetarevep blockquote classinstagram-media stylebackground FFF border 0 border-radius 3px box-shadow 0 0 1px 0 rgba000050 1px 10px 0 rgba000015 margin 1px max-width 540px min-width 326px padding 0 width calc100 - 2px data-instgrm-captioned data-instgrm-permalinkhttpswwwinstagramcompBwHF7YRplTutmsourceigembedamputmmediumloading data-instgrm-version12 div stylepadding 16px pp div styledisplay flex flex-direction row align-items center div stylebackground-color f4f4f4 border-radius 50 flex-grow 0 height 40px margin-right 14px width 40pxdiv div styledisplay flex flex-direction column flex-grow 1 justify-content center div stylebackground-color f4f4f4 border-radius 4px flex-grow 0 height 14px margin-bottom 6px width 100pxdiv div stylebackground-color f4f4f4 border-radius 4px flex-grow 0 height 14px width 60pxdiv div div div stylepadding 19 0div div styledisplay block height 50px margin 0 auto 12px width 50pxdiv div stylepadding-top 8px div stylecolor 3897f0 font-family Arialsans-serif font-size 14px font-style normal font-weight 550 line-height 18pxView this post on Instagramdiv div div stylepadding 125 0div div styledisplay flex flex-direction row margin-bottom 14px align-items center div div stylebackground-color f4f4f4 border-radius 50 height 125px width 125px transform translateX0px translateY7pxdiv div stylebackground-color f4f4f4 height 125px transform rotate-45deg translateX3px translateY1px width 125px flex-grow 0 margin-right 14px margin-left 2pxdiv div stylebackground-color f4f4f4 border-radius 50 height 125px width 125px transform translateX9px translateY-18pxdiv div div stylemargin-left 8px div stylebackground-color f4f4f4 border-radius 50 flex-grow 0 height 20px width 20pxdiv div stylewidth 0 height 0 border-top 2px solid transparent border-left 6px solid f4f4f4 border-bottom 2px solid transparent transform translateX16px translateY-4px rotate30degdiv div div stylemargin-left auto div stylewidth 0px border-top 8px solid F4F4F4 border-right 8px solid transparent transform translateY16pxdiv div stylebackground-color f4f4f4 flex-grow 0 height 12px width 16px transform translateY-4pxdiv div stylewidth 0 height 0 border-top 8px solid F4F4F4 border-left 8px solid transparent transform translateY-4px translateX8pxdiv div div pp p stylemargin 8px 0 0 0 padding 0 4pxa stylecolor 000 font-family Arialsans-serif font-size 14px font-style normal font-weight normal line-height 17px text-decoration none word-wrap break-word hrefhttpswwwinstagramcompBwHF7YRplTutmsourceigembedamputmmediumloading targetblank relnoopenerForcat ushtarake ne aeroportet e Parisit Venecias Frankfurtit dhe Amsterdamit jane vendosur ashtu si ne plot vende te tjera te Europes dhe botes demokratike si reagim ndaj akteve cenuese per sigurine e infrastrukturave aeroportuale dhe qytetareve qe i perdorin ato Nderkohe beretat e kuqe te policise sone ushtarake jane vendosur thjesht ne ruajtje te perimetrit te jashtem te sigurise Prandaj kush flet per shkelje kushtetute gjendje lufte junte ushtarake e marrezira te tjera si keto le te gjeje ndonje arsye tjeter per te treguar se sa shume i dhimbsen Kushtetuta dhe standardet demokratikeimg srchttpssworgimagescoreemoji2472x721f92bpng alt classwp-smiley styleheight 1em max-height 1em ap p stylecolor c9c8cd font-family Arialsans-serif font-size 14px line-height 17px margin-bottom 0 margin-top 8px overflow hidden padding 8px 0 7px text-align center text-overflow ellipsis white-space nowrapA post shared by a stylecolor c9c8cd font-family Arialsans-serif font-size 14px font-style normal font-weight normal line-height 17px hrefhttpswwwinstagramcomediramaalutmsourceigembedamputmmediumloading targetblank relnoopener Edi Ramaa ediramaal on time stylefont-family Arialsans-serif font-size 14px line-height 17px datetime2019-04-11T0949390000Apr 11 2019 at 249am PDTtimep div blockquote pscript async srcwwwinstagramcomembedjsscriptp pForcat ushtarake ne aeroportet e Parisit Venecias Frankfurtit dhe Amsterdamit jane vendosur ashtu si ne plot vende te tjera te Europes dhe botes demokratike si reagim ndaj akteve cenuese per sigurine e infrastrukturave aeroportuale dhe qytetareve qe i perdorin ato shkruan Ramap pNe vijim shefi i qeverise thekson se beretat e kuqe te policise sone ushtarake jane vendosur thjesht ne ruajtje te perimetrit te jashtem te sigurisep pPrandaj kush flet per shkelje kushtetute gjendje lufte junte ushtarake e marrezira te tjera si keto le te gjeje ndonje arsye tjeter per te treguar se sa shume i dhimbsen Kushtetuta dhe standardet demokratike shkruan Rama ne pergjigjen e tij per Kreun e Shtetit dhe opozitenp <![CDATA[Ushtria ne Rinas Berisha Jemi ne gjendje te jashtezakonshme eshte pranuar]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134693/titulli/Ushtria-ne-Rinas-Berisha-Jemi-ne-gjendje-te-jashtezakonshme-eshte-pranuar pimg classalignnone size-full wp-image-708951 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904berisha-2jpg alt width960 height874 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904berisha-2jpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904berisha-2-320x291jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904berisha-2-768x699jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904berisha-2-640x583jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px p pIsh-kryeministri Sali Berisha e ka cilesuar nje puc kushtetues futjen e ushtrise ne Rinasp pBerisha ka leshuar edhe nje sere akuzash te forta ne drejtim te kryeministrit Edi Rama dhe ministres se Mbrojtjes Olta Xhackap pDuke iu referuar Kushtetutes ish-kryeministri thekson se vendimi eshte ne kundershtim flagrant me kushtetuten ne gjendje te jashtezakonshme dhe natyrisht eshte pranuar e shpallur kapitullimi i policisep pstrongPostimi i Berishesstrongp pNje akt pucist antikushtetuesp pThellohet grushti i shtetitbr Pranohet falimentimi i narkoshtetitp pTe dashur miq krye kreu i meduzes Edvin Kristaq Pucisti kreu dje nje akt tjeter pucist antikushtetues Ai urdheroi ndrikull Xhacken ne dhunim flagrant te Kushtetutes te kryeje nje akt pucist te mirefillte shpalosi Ushtrine dhe vendosi nen kontrollin e saj aeroportin civil te vetem te vendit te Rinasitp pNderkohe qe forcat e armatosura sipas kushtetutes mund te merrnin kete detyre vetem ne kushte te shpalljes nga paralamenti te pjeseshme apo ne gjithe territorin te gjendjes te jashtezakonshmebr Keshtu Kushtetuta e Republikes se Shqiperise ne piken 1 te nenit 173 stipulon Ne rast rreziku per rendin kushtetues dhe per sigurine publike Kuvendi me kerkese te Keshillit te Ministrave mund te vendose ne nje pjese ose ne te gjithe territorin e shtetit gjendjen e jashtezakonshme e cila zgjat per aq kohe sa vazhdon rreziku por jo me shume se 60 ditep pKursene piken 2 te nenit 173te Kushtetuta stipulon Me vendosjen e gjendjes se jashtezakonshme nderhyrja e forcave te armatosura behet me vendim te Kuvendit dhe vetem kur forcat e policise nuk jane ne gjendje te rivendosin rendinKy percaktim i kushtetutes esht sanksionuar gjithashtu ne piken 2neni 22 i ligjit 642014 8221p pPer pushtetet dhe autoritetet e drejtimit e te komandimit te Forcave te Armatosura te RSHne te cilen sanksionohet Me vendosjen e gjendjes se jashtezakonshme Forcat e Armatosura me vendim te Kuvenditpas kerkeses se Keshillit te Ministrave mund te nderhyjne per rivendosjen e rendit vetem kur forcat e policise nuk jane ne gjendje ta kryejne kete detyrep pPra me dislokimin e njrsive ushtarake per venien e aeroportit civil nen kontrollin e forcave te armatosura pa shpallur ne perputhje me kushtetuten gjendjen e jashtezakonshme eshte kryer nje veprim pucist antikushtetues dhe de fakto jemi por ne kundreshtim flagrant me kushtetuten ne gjendje te jashtezakonshme dhe natyrisht eshte pranuar dhe shpallur kapitullimi i policisep pDuke denuar me ashpersine me te madhe veprimin pucist te krye krye kreut te meduzes Edvin Kristaq Pucistiti Ndrikull Xhackes dhe Shefit te Shtabit te Ushtrise iu bej thirrje qytetareve te vazhdojme betejen tone fitimtare gjer sa te shporrim sa me pare pucistet kalbesirat dhe pushtetin e tyre antikushtetues te krimitp <![CDATA[Kryemadhi Kriminelet zoter te vendit ndersa pensionistet nuk paguajne dot dritat]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134691/titulli/Kryemadhi-Kriminelet-zoter-te-vendit-ndersa-pensionistet-nuk-paguajne-dot-dritat pimg classalignnone size-full wp-image-708963 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904monikapng alt width717 height501 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904monikapng 717w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904monika-320x224png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904monika-640x447png 640w sizesmax-width 717px 100vw 717px p pNe nje deklarate per mediat kryetarja e LSI-se Monika Kryemadhi ka ngritur alarmin ne lidhje me gjendje dhe sigurine ne vendp pDuke iu referuar grabitjes se ndodhur ne Rinas Kryemadhi tha se kriminelet levizin si zoter te vendit nderkohe nga ana tjeter pensionistet nuk arrijne dot te paguajne ujin dhe dritatp pSipas saj nje polici e corganizuar perballe krimit dhe krimineleve tregon renien e shtetit dhe nuk eshte me partnere e qytetareve por armike qe ruan kriminp pQytetaret e thjeshte ndihen teresisht te pasigurt pasi nuk shohin askend qe te jete larguar nga detyra dhe thirren nga Prokuroria ata te cilet luftojne per te mbrojtur shtepite e tyre se kane vite qe i paguajne taksa shtetit shqiptarp pNje ngjarje e tille e rende qe perseritet sa here qe kriminelet duan te grabisin eshte nje prove e qarte e deshtimit te qeverise shqiptare Kjo Qeveri eshte nje prove e pandeshkushmerise e te gjithe te keqijave te ketij vendip pShqiptaret nuk duan te degjojne me si nje vend te botes behen edhe filma Shqiptaret meritojne pune dhe ta kene Shqiperine shtepine e tyre Nje polici e corganizuar perballe krimit dhe krimineleve tregon renien e shtetit dhe nuk eshte me partnere e qytetareve por armike qe ruan krimin dhe bandat deklaroi ajop <![CDATA[Tradhtoi PD nenkryetari i Xhelal Mizut i premton voten Rames me nje kusht]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134689/titulli/Tradhtoi-PD-nenkryetari-i-Xhelal-Mizut-i-premton-voten-Rames-me-nje-kusht pimg classaligncenter size-full wp-image-709018 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904korab-lita-1jpg alt width780 height440 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904korab-lita-1jpg 780w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904korab-lita-1-320x181jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904korab-lita-1-768x433jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904korab-lita-1-640x361jpg 640w sizesmax-width 780px 100vw 780px Ai mund te cilesohet si nje nga tradhtaret me te medhenj te PD-se pasi kishte marre vazhdimisht pjese ne protestat para Parlamentit dhe Kryeministrise nga janari ne prill perkrah kryetarit te Bashkise se Kamzes Xhelal Mziup pPo flasim per Korab Liten i cili pasi pranoi mandatin e deputetit ne qarkun e Tiranes u betua sot si deputet ne Kuvend Teksa jashte salle te rinjte e FRPD sulmuan ate dhe dezertoret e tjere me parullen Shesim mandat1 mandat 300 mije euro ish-nenkryetari i Bashkise Kamez beri brenda Parlamentit avokatin e opozitesp pPas betimit Lita doli ne foltore dhe tha se ashtu si demokratet qe protestojne jashte edhe ai kerkon largimin e qeverise por duke e luftuar nga brendap p8220Ju keni shumicen fale votave te blera dhe te marra me presion Mund te qeshni se keto fjale nuk kane asgje te re Une do te mundohem te sjell prova si dje ku i keni vjedhur votat Pas cdo proteste mbushni qelite me njerez te pafajshem Shqiperia ka nje sistem qe legjitimon sistemin e njeshit Ky sistem per fat te keq eshte miratuar me marreveshjen e dy paleve Une deri dje isha ne proteste mund te isha serish atje po vendosa qe luften ta bej nga parlamenti Pas konsultimit me te gjithe njerezit e mi ne Kamez vendosa qe te jem ne parlament tha aip pPor pasi sulmoi qeverine e Edi Rames ai theksoi se mund te bashkoje votat me ta por vetem me nje kusht Dhe kushti eshte qe vota e tij te sherbeje per te vendosur nje kod te ri zgjedhor e me pas Parlamenti te shperbehet per zgjedhje te parakohshmep pAta qe protestojne jashte jane miqte e mi dhe duan qe qeveria te largohet sa me shpejt Sot ka mijera socialiste qe deshirojne largimin tuaj Ju duhet te ndryshoni ligjin zgjedhor Une deklaroj se do te bashkoj voten me ju nese do te ndryshoni ligjin zgjedhor Do i hapej rruga perfshirjes ne jeten publike te personave me integritet te larte Do te bashkoj voten me ju nese ndryshoni sjelljen me voten Kuvendi duhet te miratoje ligjin zgjedhor dhe me pas Kuvendi te shperndahet deklaroi Litap <![CDATA[Grabitja ne Rinas Taulant Balla nxjerr sekretin e policise ja cfare ndodhi me nje nga grabitesit]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134687/titulli/Grabitja-ne-Rinas-Taulant-Balla-nxjerr-sekretin-e-policise-ja-cfare-ndodhi-me-nje-nga-grabitesit pimg classalignnone size-full wp-image-709025 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904taulant-balla1-620x456jpg alt width620 height376 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904taulant-balla1-620x456jpg 620w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904taulant-balla1-620x456-320x194jpg 320w sizesmax-width 620px 100vw 620px p pGjate fjales se mbajtur ne seancen plenare Taulant Balla tha se pervec te vrarit gjate shkembimit me policine Admir Murataj policia ka lene te plagosur edhe nje prej grabitesvep p8220Me lejoni qe ne emer te mazhorances dua ta falenderoj dhe pergezoj Policine e Shtetit per reagiminper here te pare pas kaq shume vitesh te ngjarjeve te ngjashme jo vetem ne kohe por te vene ne nje sulm me arme te rendap pPolicia e Shtetit ka arritur te asgjesoje njerin prej krimineleve dhe te kete plagosur njerin prej tyre Te jeni te bindur se deri javen e ardhshme kur kemi dhe interpelancen rezultatet e punes se Policise se Shtetit do te jeni te tilla qe te pakten te merrni mundimin e te falenderoni per here te pare punen e Policise se Shtetit Sot Kuvendi i Shqiperise eshte ne diten per te nxitur Policine e Shtetit qe te godase me force cdo akt te tille kriminal sikurse ka reaguar dy dite me pare8221tha Ballap pPolicia e Shtetit ka dhene vetem nje informacion paraprak diten kur ndodhi grabitja pa thene vleren e grabitur Vec kesaj nuk eshte saktesuar ende zyrtarisht nese Admir Murataj u vra nga policia apo nga vete bashkepunetoret grabites sic jane ngritur disa pretendimep <![CDATA[Basha zbulon fakte tronditese nga grabitja ne Rinas]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134686/titulli/Basha-zbulon-fakte-tronditese-nga-grabitja-ne-Rinas pimg classalignnone size-full wp-image-709028 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904basha-3png alt width691 height493 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904basha-3png 691w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904basha-3-320x228png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904basha-3-640x457png 640w sizesmax-width 691px 100vw 691px p pKryedemokrati Lulzim Basha ka fajesuar direkt kryeministrin Edi Rama per vjedhjen e 10 milione eurove ne aeroportin e Rinasit Basha deklaroi se pergjegjesia e sigurise ne Rinas eshte e shtetit por per te dyten here deshtoip p48 ore pas tronditjes se Shqiperise dhe te mbare botes nga grabitja e armatosur ne Rinas pyetjet jane shtuar dhe pergjigjet mungojne Rama po mundohet qe deshtimin e policise dhe qeverise dhe renien e shtetit para krimit tia faturoje nje kompanie privatep pSi per cdo gje tjeter fajin e ka te tjeret Ai as qe e vret mendjen Mendja e tij eshte si te vjedhe dhe grabise Shqiperine me oligarket Ngjarja e Rinasit jo e shkeputur dhe as e vetmja Pjese e zhvillimeve ne gjithe Shqiperine pjese e rrembimeve ne Vlore grabitjet me arme te bizneseve postave vrasjet dhe rrembimet e bankiereve kane filluar me instalimin e Edi Rames ne pushtet deklaroi Bashap pKryedemokrati Basha tha se ngjarja e rende e Rinasit mund dhe duhet te ishte parandaluar ndersa pohoi se vrasja dhe rrembi i biznesmeneve dhe bankiereve ka nisur me ardhjen e Rames ne pushtetp pVrasjet dhe rrembimet e biznesmeneve dhe bankierevekane filluar me ardhjen e Rames ne pushtet Ne Shqiperi ligjin e ben krimi Pergjegjes per sigurine ne Rinasdhe kudo eshte qeveria dhe shteti shqiptar dhe jo kompania theksoi aip pBasha kujtoi se truri i bandes Admir Murataj ishte prej 6 vitesh ne kerkim por nuk u kapp pRama ka shkelur kushtetuten duke emeruar gjeneral Sander Lleshin ne thyerje te kushtetutes si kryetar te keshillit mbikeqyres te Autoritetit te Aviacionit Civil kohe qe u grabit dy here Nderkohe qe kompania merr 5 euro nga cdo qytetar qe kalon ne Rinas por nuk siguron asgje Kompania figuron te jete ne bashkepronesi te njerit prej njerezve me te afert te PS avokatit Eno Bushit i njohur edhe si avokati i Riformatos pilotit qe u rrezua me avionin plot me droge ne Divjake kurse bashkeshortja e tij Joana Bushi eshte drejtoreshe e agjencise nacionale te trafikut ajror tha Bashap <![CDATA[Patozi i del ne mbrojtje vajzes se Hajdarit Merre me te qeshur Rudina]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134684/titulli/Patozi-i-del-ne-mbrojtje-vajzes-se-Hajdarit-Merre-me-te-qeshur-Rudina pimg classaligncenter size-full wp-image-709123 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904FotoJet-25jpg alt width1200 height635 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904FotoJet-25jpg 1200w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904FotoJet-25-320x169jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904FotoJet-25-768x406jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904FotoJet-25-640x339jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904FotoJet-25-300x160jpg 300w sizesmax-width 1200px 100vw 1200px Ish-deputeti i PD-se Astrit Patozi i ka dale ne mbrojtje deputetes Rudina Hajdari e cila shpesh eshte vene ne qender te kritikave per shkak te artikulimit te sajp pNepermjet nje postimi ne 8220Facebook8221 Patozi i drejtohet deputetes se PD-se ndersa i thote se ky eshte vetem fillimi pasi shton ai shume shpejt do te vije dita kur do te sulen shume here me keqp pSipas tij keto sulme vije per faktin se Hajdari i ka tronditur me vendimin dhe qendrimet e shpallura ndersa shton se keto jane si nje prove se deputetja po ben gjene e duhurp p8220Mos u merzit Rudina se eshte vetem fillimi Konsideroji si perkedhelje keto qe po te thone sot se shume shpejt do te vije dita kur do te sulen shume here me keq Por mbase deri atehere edhe ti do te jesh imunizuar dhe nuk do tu kushtosh me asnje rendesi 8211 shkruan Patozi ne nje postim ne 8220Facebook8221 8211 Mos u cudit qe kete muajin e fundit nuk po ta kuptojne shqipen tende as kur te nderrojne germat e fjalimit tend madje duke e shoqeruar me video ne te cilen degjohet qartazi qe ti e ke shqiptuar ndryshe Por ata e kane vendosur qe ti e ke thene gabim ngaqe ke probleme me artikulimin dhe te guxoje njeri tu thote qe kjo nuk eshte e vertete sepse jane gati ti kthehen edhe atij8221p pDuke marre shkas nga daljet e fundit televizive te saj ish-deputeti inkurajon vajzen e nje prej themeluesve historike te pluralizmitp p8220As kur te lexosh se ka zera qe thone se ne emisionin e fundit tek Top Channel ke vajtur e dehur edhe nese ti ndoshta mund te mos kesh vene kurre ndonjehere alkool ne goje Mos u lodh te kerkosh se nga i kane degjuar ato zerat sepse jetojme ne kohera digjitale ku gjithcka eshte e mundur Rendesi kane vetem klikimet por kurresesi e vertetap pNatyrisht duhet te mesohesh me permendjen gjithnje e me te shpeshte te babait tend per te cilin do te hiqen si te prekur dhe lenduar njerez qe nuk kane pasur as fatin dhe as mundesine ti japin doren qofte edhe nje here te vetme Nuk e kane per here te pare dhe as per te fundit qe betohen per gjakun e tij8221p pAi thote se vendimii saj per te qendruar ne Parlament i ka tronditur te gjitheata qe e sulmojne tanip p8220Dhe nuk duhet te habitesh edhe nese dikush prej tyre do ti kthehet apo pervishet edhe babait tend te ndjere i cili nuk ka mundesi te pergjigjet Mund ta fajesojne apo rifajesojne per historite e tij te vjetra por mund ti kerkojne edhe llogari pas vdekjes per gabimet e tua te muajit te funditp pMerre me te qeshur Rudina Se nuk i ke shqetesuar per ate qe je dhe as per ate qe di apo je e afte te thuash Por eshte fare e qarte se i ke tronditur me vendimin qe ke marre dhe me qendrimet qe ke shpallur Ndaj konsideroje si nje prove te mjaftueshme se ke bere gjene e duhur dhe ec perpara8221p <![CDATA[Apeli i SHBA-se Korrupsioni problematik per investitoret e huaj]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134683/titulli/Apeli-i-SHBA-se-Korrupsioni-problematik-per-investitoret-e-huaj pimg classaligncenter size-full wp-image-709129 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904danielkoskijpg alt width1565 height891 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904danielkoskijpg 1565w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904danielkoski-320x182jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904danielkoski-768x437jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904danielkoski-640x364jpg 640w sizesmax-width 1565px 100vw 1565px Zevendes ambasadori i Shteteve te Bashkuara te Amerikes Daniel Koski ne nje takim me Dhomen Amerikane te Tregetise u shpreh se korrupsioni ne porte dhe kontrolle kufitare ne Shqiperi mbetet nje nder faktoret me problematik per investitoret e huajp p8220Korrupsioni ne porte dhe ne pikat e kontrollit kufitar eshte nje nga faktoret me problematike per investitoret dhe tregtine nderkombetare Si dhe nje problem qe u permend ne indeksin e Dhomes Amerikane te ketij viti 8211 tha Koski 8211 Nese zyrtaret e korruptuar te doganave nuk duhet te bejne punen e tyre nje sistem ligjor i reformuar do t8217i largoje ata per te krijuar hapesire per njerez me reputacion qe do te bejne punen SHBA-te kane besim qe Reforma ne Drejtesi do te krijoje nje klime biznesi te drejte transparente dhe te parashikueshme te lire nga korrupsioni Kjo do te jete me lire per bizneset tuaja dhe kompanite amerikane qe duan te investojne ketu8221p pp <![CDATA[Grabitja ne Rinas Berisha Vjedhje shteterore Ja skenari i qeverise]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134682/titulli/Grabitja-ne-Rinas-Berisha-Vjedhje-shteterore-Ja-skenari-i-qeverise pimg classaligncenter size-full wp-image-709166 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904berishassjpg alt width1090 height617 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904berishassjpg 1090w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904berishass-320x181jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904berishass-768x435jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904berishass-640x362jpg 640w sizesmax-width 1090px 100vw 1090px Ish-kryeministri Sali Berisha pas grabitjes se 10 milione eurove ne aeroportin e Rinasit dy dite me pare tha se kjo eshte nje vjedhje paraelektorale e organizuar nga vete shtetip pKjo eshte nje vjedhje paraelektorale e organizuar nga segmente te caktuara te shtetit Me te njejtet skenare te 2016 8211 tha ai ne Ora Nees 8211 Me nje falimentim te shtetit Me nje precizion te jashtezakonshem i cili mund te realizohet me nje pjesemarrje te elementeve te sigurise se Aeroportit ne Autoritetitn e Avizacionit Civil shte nje skenar shteteror Se ska bandite ne bote qe te organizoje dy here te njejtin skenar ne botep pPas vendimit te ministres Olta Xhacka per vendosjen e Forcave te Armatosur dhe Ushtrise ne aeroport Berisha tha se menyra se si po perdoret ushtria eshte nje rrugacerip pUshtria mund te perdoret Por menyra se si po perdoret ushtria eshte nje rrugaceri Mund te dergohej ne aeroport me nje vendim te Keshillit te Ministrave dhe Parlamentit Duhet te ishte shpallur gjendja e jashtezakonshme dhe le te perdorej ushtria Keta kane per shef shtabi nje turp dheu qe me nxjerrjen e ushtrise kryen tradhti kombetarep pBerisha kujtoi se Sander Lleshaj ka qene kryetar i Bordit te Aviacionit Civil dhe ne dijeni te gjithe problematikave te sigurise ne aeroport por preferoi te marre thjesht rrogen dhe nuk mori asnje masep pVjedhjen e kaluar u kapen dy tenxhere me presion dhe milionat perfunduan ne fushate Kurse keto 48 ore shqiptaret kane pare ne ekrane jo vetem hajdutet ne rampen e avionit qe nxirrnin nga barku i avionit arkat por njerez ordinere Nder me ordineret ne pushtet qe njeri pas tjetrit deklaronin se pergjegjesia eshte e kinezit dhe se ata nuk ndjenin asnje lloj pergjegjesie pavaresisht se vasal kimiku sic po e quajne rendom tani Ministrin e Brendshem ka qene kryetar i Bordit te Aviacionit ne kohen kur ishte Gjeneral kanabis prane Norieges se Shqiperise 8211 u shpreh ish-kryeministrip pSipas Berishes atij do ti jepen 100 mije euro do ti sigurohen vetem dy vite burg dhe me pas do ta nxjerrinp pNuk mund te kete te arrestuar Do presim dhe disa dite sa te gjejne deshmitarin e rreme Ti japin 100 mije euro te beje nja dy vite burg dhe te dale Furgoni i asaj policie nuk ka marre nje gervishtje por le te presim por faktikisht Murati eshte ekzekutuar me nje plumb ne koke Plumbin ky narkoshtet do ta coje nga te dojep <![CDATA[Aleati i Rames Kjo opozite po del jashte kontrollit zgjedhjet do te shtyhen]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134668/titulli/Aleati-i-Rames-Kjo-opozite-po-del-jashte-kontrollit-zgjedhjet-do-te-shtyhen pimg classaligncenter size-full wp-image-708811 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904paskal-e1489092222948-780x439jpg alt width780 height439 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904paskal-e1489092222948-780x439jpg 780w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904paskal-e1489092222948-780x439-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904paskal-e1489092222948-780x439-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904paskal-e1489092222948-780x439-640x360jpg 640w sizesmax-width 780px 100vw 780px Historiani dhe politikani Paskal Milo i cili ne analizen e krizes politike qe ka mberthyer Shqiperine ka bere gjithmone thirrje per nje ulje ne tryeze bisedimesh mes paleve mbremjen e djeshme ne emisionin Arena ka thene se kriza ka premisa per tu thelluar me tejp pOpozita e vertete eshte ne rruge dhe ne 13 do dale prape ne rruge Por dalja e vazhdueshme ne rruge e kesaj opozite qe mund te dale jashte kontrollit mund te krijoje tensione Nuk mbeshtes ate qe ka bere opozita duke braktisur parlamentin por ndodhemi para nje fakti te kryer qe nuk zhbehet me dhe une parashikoj qe kriza do thellohet Ajo opozite nuk kthehet me ne parlament dhe po ta shihni qeveria ka bere nje oferte dhe e ka lene deren e hapur tha aip pMilo i cili e ka konfirmuar se do te futet ne zgjedhjet e 30 qershorit ne koalicionin me PS e drejtuar nga Edi Rama ka theksuar gjithashtu se beson qe palet ne mesin e Majit do te dakordesojne shtyrjen e zgjedhjevep pZhvillimet do te na sjellin aty nga fillimi i majit kur mund te shterojne te gjithe mundesite per te gjetur kompromis Do jemi para nje aleternative ose do shkojme para zgjedhjeve te qershorit pa opozite ose do shtyhen zgjedhjet Jam i prirur te besoj qe do kerkohet nje kompromis per shtyrjen e zgjedhjeve theksoi Milop <![CDATA[Betohen 3 deputete PD ankand te parlamenti 1 mandat 300 mije euro FOTO]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134666/titulli/Betohen-3-deputete-PD-ankand-te-parlamenti-1-mandat-300-mije-euro-FOTO pimg classaligncenter size-full wp-image-708880 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019043787a87f-8e12-4e38-9dac-ca95f7083052jpg alt width960 height1280 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019043787a87f-8e12-4e38-9dac-ca95f7083052jpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019043787a87f-8e12-4e38-9dac-ca95f7083052-240x320jpg 240w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019043787a87f-8e12-4e38-9dac-ca95f7083052-768x1024jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019043787a87f-8e12-4e38-9dac-ca95f7083052-640x853jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px Ashtu sic ishte paralajmeruar teksa kryetari i PD Lulzim Basha eshte duke bere pergatitjet e fundit per protesten qe ka paralajmeruar per ne 13 shkurt te Kryeministria para Parlamentit sot kane dale te rinjte e FRPD-sep pJo te shumte ne numer por te mireorganizuar ata kane ironizuar me blerjen e deputeteve te opozites se re pasi pretendohet se ata qe shkojne te betohen ne siglat e PD dhe LSI jane paguar nga mazhoranca per te plotesuar vakancatp pGjate kohes qe ne Parlament u betuan tre deputete e rinj te ardhur nga listat shumeemerore te PD Korab Lita Arlind acani dhe Halili Jakimi jashte salles jane vendosur pankarta e banderola kunder qeverisep pMe pikantja ishte stenda me mbishkrimin parlamenti i krimit ku te rinjte kane hapur ankandin e mandatevep style typetextcss tduid25caf157cae3b3 td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904frpd-1-80x60png 0 0 no-repeat tduid25caf157cae3b3 td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904b6021aa3-1fe8-49d8-b6b5-22cf91c96bed-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid25caf157cae3b3 td-doubleSlider-2 td-item3 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019041554971136z1-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid25caf157cae3b3 td-doubleSlider-2 td-item4 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711363-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid25caf157cae3b3 td-doubleSlider-2 td-item5 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019043bf8df8f-c021-4864-84e6-127a936e58c8-80x60jpg 0 0 no-repeat style div idtduid25caf157cae3b3 classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 5div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904frpd-1png titlefrpd-1 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904frpd-1png srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904frpd-1png 800w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904frpd-1-320x180png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904frpd-1-768x432png 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904frpd-1-640x360png 640w sizesmax-width 800px 100vw 800px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904b6021aa3-1fe8-49d8-b6b5-22cf91c96bedjpg titleb6021aa3-1fe8-49d8-b6b5-22cf91c96bed data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904b6021aa3-1fe8-49d8-b6b5-22cf91c96bedjpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904b6021aa3-1fe8-49d8-b6b5-22cf91c96bedjpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904b6021aa3-1fe8-49d8-b6b5-22cf91c96bed-320x240jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904b6021aa3-1fe8-49d8-b6b5-22cf91c96bed-768x576jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904b6021aa3-1fe8-49d8-b6b5-22cf91c96bed-640x480jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904b6021aa3-1fe8-49d8-b6b5-22cf91c96bed-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904b6021aa3-1fe8-49d8-b6b5-22cf91c96bed-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904b6021aa3-1fe8-49d8-b6b5-22cf91c96bed-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904b6021aa3-1fe8-49d8-b6b5-22cf91c96bed-238x178jpg 238w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px alt a figure div div class td-slide-item td-item3 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019041554971136z1jpg title1554971136z1 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019041554971136z1jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019041554971136z1jpg 1265w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019041554971136z1-320x187jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019041554971136z1-768x449jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019041554971136z1-640x374jpg 640w sizesmax-width 1265px 100vw 1265px alt a figure div div class td-slide-item td-item4 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711363jpg title15549711363 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711363jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711363jpg 500w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711363-244x320jpg 244w sizesmax-width 500px 100vw 500px alt a figure div div class td-slideitem td-item5 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019043bf8df8f-c021-4864-84e6-127a936e58c8jpg title3bf8df8f-c021-4864-84e6-127a936e58c8 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019043bf8df8f-c021-4864-84e6-127a936e58c8jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019043bf8df8f-c021-4864-84e6-127a936e58c8jpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019043bf8df8f-c021-4864-84e6-127a936e58c8-240x320jpg 240w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019043bf8df8f-c021-4864-84e6-127a936e58c8-768x1024jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019043bf8df8f-c021-4864-84e6-127a936e58c8-640x853jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div class td-button td-item3 div class td-borderdiv div div class td-button td-item4 div class td-borderdiv div div class td-button td-item5 div class td-borderdiv div div div div div p8220Shesim mandate deputetesh kane mbetur dhe nja 37 emra pa mbushur duke qene se po zgjat ky proces dhe po behet ne fshehtesi dolem haptazi t8217i blejme8221 tha njeri prej tyrep pNderkohe ne kor te rinjte e FRPD thirren Nje mandat 300 mije euro hajde mandate Tre mandate 1 mln euro Hajde mandate se u mbush hajde mandate se u mbush parlamentip pNderkohe me te betuarit e sotem numri i deputeteve ne Parlament shkon ne 103 por do te shtohet edhe me pasi Andi Permeti nga PD ne Korce dhe Eugen Bojaxhiu nga LSI ne Berat kane kerkuar gjithashtu mandatinp <![CDATA[Ushtria ne aeroport Nishani thirrje Metes Komandant Rama po krijon junten ushtarake]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134664/titulli/Ushtria-ne-aeroport-Nishani-thirrje-Metes-Komandant-Rama-po-krijon-junten-ushtarake pimg classalignnone size-full wp-image-708892 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045674919521120358921791693791944437144223744njpg alt width960 height644 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045674919521120358921791693791944437144223744njpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045674919521120358921791693791944437144223744n-320x215jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045674919521120358921791693791944437144223744n-768x515jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045674919521120358921791693791944437144223744n-640x429jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045674919521120358921791693791944437144223744n-537x360jpg 537w sizesmax-width 960px 100vw 960px p pIsh-presidenti Bujar Nishani ka reaguar ashper pas vendimit te marre per ruajtjen e aeroportit nga ushtria Nepermjet nje postimi ne Facebook Nishani thekson se kryeministri dhe ministri i Mbrojtjes nuk kane asnje tager kushtetues dhe asnjekompetence ligjore te leshojne nje urdher te tillep pAi i ben thirrje presidentit Ilir Meta qe te reagoje si Komandant i Pergjithshem i Forcave te Armatosura pas vendimit qe e cileson anti-kushtetuesp pstrongPostimi i Nishanitstrongp pVendimi i Kryeministrit dhe Ministrit te Mbrojtjes per te nxjerre me angazhim policor njesi te Forcave te Armatosura ushtarake jashte misionit te tyre luftarak dhe pa nje vendim te Parlamentit eshte nje dhunim i rende i Rendit Kushtetues dhe prerogative e sjelljes ne modelin e nje junte ushtarake Kushtetuta e Republikes se Shqiperise dhe ligjet e vendit lejojne perdorimin e Ushtrise vetem ne rastet e shpalljes se gjendjes se jashtezakonshme vetem me vendim te Parlamentitdhe per nje periudhe kohe te percaktuar qartep pKryeministri dhe Ministri i Mbrojtjes nuk kane asnje tager kushtetues dhe asnjebr kompetence ligjore te leshojne nje urdher te tille Si ish President i vendit i bej thirrje Shefit te Shtabit te Pergjithshem te Ushtrise Komandanteve te Forcave perkatese dhe atyre te njesive te caktuara te mos behen pjese e nje cenimi te rende te Rendit Kushtetues dhe integritetit te Forcave te Armatosura te Republikes se Shqiperisep pFA nuk jane prone dhe mekanizem pushteti i nje qeverie apo partie te caktuar politike ne Shqiperibr Ligji percakton qarte se cdo ushtarak duhet te refuzoje zbatimin e nje urdhri qe eshte ne kundershtim te hapur me ligjin dhe Kushtetutenp pdo perfshirje ne dhunimin e Rendit Kushtetues prej ushtarakeve perben tradhti te lartebr Presidenti i Republikes si Komandant i Pergjithshem i Forcave te Armatosura duhet te kete nje vokacion te larte ne parandalim e cdo akti qe perfshin Ushtrine ne veprime qe dhunojne Rendin Kushtetuesp pForcat e Armatosura te nje vendi anetar i NATO-s nuk mund te sillen e veprojne nen shembullin e regjimit bolivarian te Maduros Deshtimi i institucioneve politike per te organizuar dhe drejtuar mekanizmat kushtetues per ruajtjen e rendit publik dhe luftuar krimin e organizuar nuk mund te jene justifikimi per dhunimin e rende te Rendit Kushtetues se venditp <![CDATA[Rama i bindur Hapen negociatat Peshqit e medhenj po kapen]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134662/titulli/Rama-i-bindur-Hapen-negociatat-Peshqit-e-medhenj-po-kapen pimg classalignnone size-full wp-image-708895 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904edi-rama-1-1jpg alt width780 height439 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904edi-rama-1-1jpg 780w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904edi-rama-1-1-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904edi-rama-1-1-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904edi-rama-1-1-640x360jpg 640w sizesmax-width 780px 100vw 780px p pNe fjalen e mbajtur gjate seances plenare kryeministri Edi Rama foli per integrimin e Shqiperine ne Bashkimin Europianp pAi u shpreh i bindur se negociatat do te hapen duke permendur edhe reformat e ndermarrap p8220Rikonfirmimi i rekomandimit pa kushte per te dyten here nga KE per Shqiperine eshte edhe rikonfirmim i nje te vertete shume te thjeshte Shqiperia i ka plotesuar te gjitha detyrat per te celur negociatat per anetaresim Hapja e negociatave eshte nje vendim qe merret nga KE-ja qe perbehet prej te gjithe kryeministrave dhe presidenteve te vendeve anetare bazuar ne rekomandimin e komisionit por edhe si rezultat i dinamikave te brendshme ne vendet anetarep pTe vazhdojme me zbatimin e reformave jo sepse na e kerkon Brukseli por eshte e vetmja rruge per te ndertuar nje shtet me parametrat e BE-se8221 tha aip pNje nga kushtet per Shqiperine per hapjen e negociatave ka qene reforma ne drejtesi Kryeministri Edi Rama kishte nje pergjigje per nderkombetaret qe kane kerkuar 8216peshq te medhenj8217 para drejtesisep p8220Sot ne jemi ne nje moment te rendesishem zhvillimi te zbatimit te Reformes ne Drejtesi e cila eshte nje reforme kycep pNe reforme e luftes sistemike me korrupsion dhe kush eshte mesuar te flase dhe recitoje permendesh edhe ne hapesira te ndryshme demokratike jashte per peshq te medhenj i duhet dhene nje pergjigje e thjeshte cfare lloj peshqish jane ata qe jane perjashtuar nga drejtesiap pfare lloj peshe kane pasur ata mbi shpatullat e ketij vendi dhe sa e kane penguar ata per zhvillimin e venditp pE kane penguar jashtezakonisht shume duke vendosur precedente teper te rrezikshem deklaroi Ramap <![CDATA[Erion Brace merr nje tjeter post te rendesishem ja cfare i ka besuar Rama zvkryeministrit]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134660/titulli/Erion-Brace-merr-nje-tjeter-post-te-rendesishem-ja-cfare-i-ka-besuar-Rama-zvkryeministrit pimg classalignnone size-full wp-image-708906 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Brace10-646x405jpg alt width646 height405 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Brace10-646x405jpg 646w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Brace10-646x405-320x201jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Brace10-646x405-640x401jpg 640w sizesmax-width 646px 100vw 646px p pZevendeskryeministri Erion Brace ka marre edhe nje tjeter post te rendesishem Keshilli i Ministrave vendosi qe Brace te jete edhe kryetar i keshillit drejtues te Fondit Shqiptar te Zhvillimitp pPo ashtu ne mbledhjeu emeruan edhe anetaret perfaqesues te pushtetit qendror ne keshillin drejtues te Fondit Shqiptar te Zhvillimitp pE themeluar qe ne vitin 1993 FSHZH ka nje pervoje 25-vjecare ne zhvillimin e infrastruktures urbanizimit turizmit dhe bashkepunimit nderkufitarp <![CDATA[Ushtria ne aeroport Presidenti Meta merr vendimin e papritur]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134658/titulli/Ushtria-ne-aeroport-Presidenti-Meta-merr-vendimin-e-papritur pimg classalignnone size-full wp-image-708911 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ilirmeta1403192jpg alt width587 height440 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ilirmeta1403192jpg 587w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ilirmeta1403192-320x240jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ilirmeta1403192-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ilirmeta1403192-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ilirmeta1403192-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ilirmeta1403192-238x178jpg 238w sizesmax-width 587px 100vw 587px p pPresidenti i Republikes i ka kerkuar zyrtarisht informacion Shefit te Shtabit te Pergjithshem te FA Gjeneral Brigade Bardhyl Kollcakut mbi bazen ligjore te vendosjes se efektiveve te Policise Ushtarake dhe Batalionit Special te Forcave tona te Armatosura ne perimetrin e sigurise se aeroportit Nene Terezap pNje dite pas vendosjes se ushtrise ne aeroport Meta ka kerkuar shpjegime pasi vendimi eshte marre pa u konsultuar me kreun e shtetitp pLajmi behet i ditur nga zedhenesi i Presidentit te Republikes Tedi Blushi Ai sqaron se Presidenti i Republikes i ka kerkuar zyrtarisht informacion Shefit te Shtabit te Pergjithshem te FAp pPasi te kete nje informacion me te plote mund te beje nje reagim publik thuhet ne njoftimp pDje ministrja e Mbrojtjes Olta Xhacka deklaroi per vendimin e vendosjes se ushtrise ne aeroport ndersa pak ore me vone nisi edhe vendosja e trupave te Policise Ushtarakep <![CDATA[FOTOLAJM Opozita e Re- Te pabreke ju gjeti dreka milionere ju gjeti darka]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134657/titulli/FOTOLAJM-Opozita-e-Re--Te-pabreke-ju-gjeti-dreka-milionere-ju-gjeti-darka style typetextcss tduid15caf157ca2880 td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045f6cb422-7345-41ce-8f4c-b7a623588264-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15caf157ca2880 td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711363-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15caf157ca2880 td-doubleSlider-2 td-item3 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711362-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15caf157ca2880 td-doubleSlider-2 td-item4 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711361-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15caf157ca2880 td-doubleSlider-2 td-item5 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045d46b2eb-e4ad-4876-a796-ede2ad51f5a2-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15caf157ca2880 td-doubleSlider-2 td-item6 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190412cecfcc-eb1c-4234-b207-fad1a8b1830c-80x60jpg 0 0 no-repeat style div idtduid15caf157ca2880 classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 6div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045f6cb422-7345-41ce-8f4c-b7a623588264jpg title5f6cb422-7345-41ce-8f4c-b7a623588264 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045f6cb422-7345-41ce-8f4c-b7a623588264jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045f6cb422-7345-41ce-8f4c-b7a623588264jpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045f6cb422-7345-41ce-8f4c-b7a623588264-320x240jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045f6cb422-7345-41ce-8f4c-b7a623588264-768x576jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045f6cb422-7345-41ce-8f4c-b7a623588264-640x480jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045f6cb422-7345-41ce-8f4c-b7a623588264-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045f6cb422-7345-41ce-8f4c-b7a623588264-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045f6cb422-7345-41ce-8f4c-b7a623588264-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045f6cb422-7345-41ce-8f4c-b7a623588264-238x178jpg 238w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711363jpg title15549711363 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711363jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711363jpg 500w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711363-244x320jpg 244w sizesmax-width 500px 100vw 500px alt a figure div div class td-slide-item td-item3 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711362jpg title15549711362 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711362jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711362jpg 1001w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711362-320x162jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711362-768x390jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711362-640x325jpg 640w sizesmax-width 1001px 100vw 1001px alt a figure div div class td-slide-item td-item4 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711361jpg title15549711361 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711361jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711361jpg 512w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190415549711361-320x316jpg 320w sizesmax-width 512px 100vw 512px alt a figure div div class td-slide-item td-item5 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045d46b2eb-e4ad-4876-a796-ede2ad51f5a2jpg title5d46b2eb-e4ad-4876-a796-ede2ad51f5a2 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045d46b2eb-e4ad-4876-a796-ede2ad51f5a2jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045d46b2eb-e4ad-4876-a796-ede2ad51f5a2jpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045d46b2eb-e4ad-4876-a796-ede2ad51f5a2-320x240jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045d46b2eb-e4ad-4876-a796-ede2ad51f5a2-768x576jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045d46b2eb-e4ad-4876-a796-ede2ad51f5a2-640x480jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045d46b2eb-e4ad-4876-a796-ede2ad51f5a2-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045d46b2eb-e4ad-4876-a796-ede2ad51f5a2-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045d46b2eb-e4ad-4876-a796-ede2ad51f5a2-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045d46b2eb-e4ad-4876-a796-ede2ad51f5a2-238x178jpg 238w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px alt a figure div div class td-slide-item td-item6 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190412cecfcc-eb1c-4234-b207-fad1a8b1830cjpg title12cecfcc-eb1c-4234-b207-fad1a8b1830c data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190412cecfcc-eb1c-4234-b207-fad1a8b1830cjpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190412cecfcc-eb1c-4234-b207-fad1a8b1830cjpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190412cecfcc-eb1c-4234-b207-fad1a8b1830c-240x320jpg 240w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190412cecfcc-eb1c-4234-b207-fad1a8b1830c-768x1024jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190412cecfcc-eb1c-4234-b207-fad1a8b1830c-640x853jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div class td-button td-item3 div class td-borderdiv div div class td-button td-item4 div class td-borderdiv div div class td-button td-item5 div class td-borderdiv div div class td-button td-item6 div class td-borderdiv div div div div div pKa nisur ne oren 1000 seanca plenare ndersa ne salle behet betimi i deputeteve te rinj te cilet i jane bashkuar Parlamentit nga listat e PD dhe LSIp pNdersa ne Kuvend zhvillohen punimet ne ambientet e jashtme te rinjte e FRPD-se kane protestuar me pankarta ironizuese kunder qeverise dhe deputeteve te opozites se rep pHani pini dhe rrembeni mbushni xhepat mbushni arkat te pabreke ju gjetiu dreka milionere ju gjeti darka shkruhej ne nje nga pankartat e FRPD-se dedikuar tradhtarevep <![CDATA[Grabitja ne Rinas Lleshaj e tepron Te jemi krenare seshte turp kombetar]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134656/titulli/Grabitja-ne-Rinas-Lleshaj-e-tepron-Te-jemi-krenare-seshte-turp-kombetar pimg classaligncenter size-full wp-image-708934 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904llesha-kuvend1-1024x820jpg alt width1024 height820 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904llesha-kuvend1-1024x820jpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904llesha-kuvend1-1024x820-320x256jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904llesha-kuvend1-1024x820-768x615jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904llesha-kuvend1-1024x820-640x513jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px Per ministrin Sander Lleshaj siguria kombetare eshte cenuar dhe seshte e denje qe te thuhet se eshte rrezuar ne rastin e grabitjes se 10 milione eurove ne pisten e Aeroportit te Rinasitp pAjo ngjarje na prek te gjitheve Ishte seria e peste e nje seriali te nisur prej kohesh Kushdo mund te kete te drejte ti jape udhe imagjinates por une them se futja ne imagjinate nuk na con gjekundi se gjera te tilla mund te ndodhin kudo Kemi cenim dhe jo rrezim te sigurise nuk mund te flasim per rrezim te sigurise kombetare per ate incident qe ndodhi ne Rinas u shpreh Lleshajp pPor ministri i Brendshem duket se e teproi disi kur tha se isntrumentet e sigurise se shtetit shqiptar funksionuan ne menyre perfekte ne nje kohe qe per 90 sekonda 5 grabites moren 10 lm euro nga bagazhet e nje avioni dhe prej dy ditesh nuk jane gjeturp pDuhet te jemi shume te qarte dhe shume krenare qe instrumentet tane te sigurise funksionuan Ra siguria e aeroportit por Policia e Shtetit nderhyri ne kohe arriti ta dominoje situaten ndaj nje grupi te ashper e barbar kriminal Ata kane rrezikuar seriozisht jeten por ja dolen te sigurojne prova te rendesishme qe shume shpejt do cojne te autoret tha Lleshajp pE per te vendosur theksin te reagimi i shpejte i FNSH ai nenvizoi se grupi i Admir Murataj eshte arratisur nga nje burg i nje vendi te nje shtetit te Bashkimit Europian por nuk eshte shpallur turp kombetar arratisja e tyrep pDhe meqenese permendet doreheqjen Une skam luftuar per ta marre kete post Une them mos te kalojme ne nje situate histerie kolektive per nje ngjarje lehtesisht e plotesisht te menaxhueshme qe do te zgjidhet Situata nga sot ne aeroportin e Rinasit eshte maksimalisht e qete dhe veprimtaria e aeroportit do te vazhdoje e pacenuar dhe me siguri maksimale u shpreh Lleshajp <![CDATA[Parlament dhe proteste policia nis diten me parade ne rruget e Tiranes FOTO]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134652/titulli/Parlament-dhe-proteste-policia-nis-diten-me-parade-ne-rruget-e-Tiranes-FOTO style typetextcss tduid15caedcc194cc9 td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904565558826415408896170927430448689442717696n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15caedcc194cc9 td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904567216103385546001291225420865471970803712n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15caedcc194cc9 td-doubleSlider-2 td-item3 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566141161363893533735642910783038143594496n-80x60jpg 0 0 no-repeat style div idtduid15caedcc194cc9 classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 3div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904565558826415408896170927430448689442717696njpg title565558826415408896170927430448689442717696n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904565558826415408896170927430448689442717696njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904565558826415408896170927430448689442717696njpg 480w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904565558826415408896170927430448689442717696n-240x320jpg 240w sizesmax-width 480px 100vw 480px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904567216103385546001291225420865471970803712njpg title567216103385546001291225420865471970803712n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904567216103385546001291225420865471970803712njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904567216103385546001291225420865471970803712njpg 2048w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904567216103385546001291225420865471970803712n-320x240jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904567216103385546001291225420865471970803712n-768x576jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904567216103385546001291225420865471970803712n-640x480jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904567216103385546001291225420865471970803712n-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904567216103385546001291225420865471970803712n-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904567216103385546001291225420865471970803712n-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904567216103385546001291225420865471970803712n-238x178jpg 238w sizesmax-width 2048px 100vw 2048px alt a figure div div class td-slide-item td-item3 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566141161363893533735642910783038143594496njpg title566141161363893533735642910783038143594496n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566141161363893533735642910783038143594496njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566141161363893533735642910783038143594496njpg 2048w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566141161363893533735642910783038143594496n-320x240jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566141161363893533735642910783038143594496n-768x576jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566141161363893533735642910783038143594496n-640x480jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566141161363893533735642910783038143594496n-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566141161363893533735642910783038143594496n-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566141161363893533735642910783038143594496n-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566141161363893533735642910783038143594496n-238x178jpg 238w sizesmax-width 2048px 100vw 2048px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div class td-button td-item3 div class td-borderdiv div div div div div pNe oren 1000 te kesaj te enjte eshte parashikuar te nise seanca plenare e radhes ndersa opozita sic ka vepruar gjithmone ne 4 muajt e fundit do te protestoje perballe Parlamentit kunder qeverise se drejtuar nga Edi Ramap pMesohet nga PD se protesta edhe kete here eshte organizuar nga Forumi Rinor i kesaj partie ku perfshihen edhe studentet e mbledhur tashme ne GRUDp pTe rinjte nuk e kane publikuar agjenden e protestes por pritet te kete disa simbolika perpara parlamentit te krimit sic edhe kreu i PD Lulzim Basha e cileson ate qe duhet te ishte tempulli i demokracisep pNe seancen e sotme plenare pritet te betohen dy deputete te tjere te 8220opozites se re8221 Halil Jakimi mori mandatin e deputetit per qarkun e Dibres ndersa Arlind arcani per qarkun e Korcesp pTW dy 8220tradhetaret8221 nga listat e PD do e cojne numrin e deputeteve ne Kuvend ne 103p pNderkohe revolta opozitare do te kulmojne diten e shtune me 13 prill ne oren 1800 perpara Kryeministrise e cila eshte blinduar me kamera por jane vendosur edhe prozhektore per te shmangur incidentet gjae natesp <![CDATA[E turpshme si shperthen Ceka OSBE eshte e keqja te largohet nga Shqiperia]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134650/titulli/E-turpshme-si-shperthen-Ceka-OSBE-eshte-e-keqja-te-largohet-nga-Shqiperia pimg classaligncenter size-full wp-image-708799 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ceka-rama-905x395jpg alt width905 height395 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ceka-rama-905x395jpg 905w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ceka-rama-905x395-320x140jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ceka-rama-905x395-768x335jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ceka-rama-905x395-640x279jpg 640w sizesmax-width 905px 100vw 905px Ish-ambasadori Neritan Ceka i ftuar ne emisionin Arena ka dhene mbremjen e djeshme nje deklarate te forte teksa komentonte tensionin e krijuar ne politiken shqiptare pas djegies se mandateve dhe daljes se opozites ne sheshep pSipas ish-aleatit te Rames dhe Bashes OSBE eshte e keqja e Shqiperise pasi ka ndertuar nje sistem zgjedhor te gabuar dhe duhet te largohet nga vendip pProblemi jone si qytetare eshte pse do shkojme te votojme Pse duhet te votojme Te iki Rama dhe te vije Basha Ku eshte ndryshimi Sepse jemi mesuar me kete qe vjen njeri dhe thote do ta bej me mire Kemi nje defekt ne sistem dhe kjo eshte e qarte Hajdari ka kap esencen PD nuk e ngre PD e ka me taksat me rrogat Doli me kete program ne zgjedhjet e kaluara dhe nuk e fitoi Duhet te fillojme te largojme partite politike nga komisionet zgjedhore Te heqim OSBE-ne nga Shqiperia shte e keqe shte e turpshme se si nje organizate per te ndertuar shkon dhe nderton sisteme te tilla tha Cekap <![CDATA[Basha Degjoni kambanat e alarmit kriminelet do mbajne pergjegjesi]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134622/titulli/Basha-Degjoni-kambanat-e-alarmit-kriminelet-do-mbajne-pergjegjesi pimg classalignnone size-full wp-image-708474 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904basha-1jpg alt width1280 height720 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904basha-1jpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904basha-1-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904basha-1-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904basha-1-640x360jpg 640w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px p pKreu i PD Lulzim Basha ka reaguar ne lidhje me protesten e banoreve te zones se Bregut te Lumit banesat e te cileve preken nga projekti i Bulevardit te Rip pBasha thote se policia ka perdorur dhune dhe gaz ndaj banoreve ndaj i ben thirrje shqiptareve te bashkohen per te rrezuar kete regjimp pDhune gaz dhe terror nga policia kunder qytetareve ne shtepite e tyre Kjo qeveri i ka tradhtuar njerezit e thjeshte dhe Shqiperia eshte ne mjerim ekonomik me padrejtesi dhe pasiguri ne cdo cep te sajp pTe gjithe ata qe urdheruan dhunuan dhe sulmuan me gaz ne shtepite e veta qytetaret dhe femijet e tyre ne menyre kriminale do te mbajne pergjegjesip pJu bej thirrje te gjithe shqiptareve ti degjojne keto kambana alarmi te bashkohemi ti japim doren njeri-tjetrit per ti dhene fund ketij regjimi per te cliruar drejtesine e per te garantuar nje qeveri qe punon per popullin shkruan Basha ne Facebookp <![CDATA[Grabitja ne Rinas Ne na heqin dhe rripin shperthen deputeti i PS Fajin e ka]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134620/titulli/Grabitja-ne-Rinas-Ne-na-heqin-dhe-rripin-shperthen-deputeti-i-PS-Fajin-e-ka pimg classaligncenter size-full wp-image-708477 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kani-850x450png alt width850 height450 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kani-850x450png 850w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kani-850x450-320x169png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kani-850x450-768x407png 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kani-850x450-640x339png 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kani-850x450-300x160png 300w sizesmax-width 850px 100vw 850px Kur kane kaluar 24 ore nga grabitja ne aeroportin e Rinasit reagimi me i ashper nga radhet e Partise Socialiste ka ardhur nga deputeti i qarkut te Shkodres Paulin Sterkajp pNe nje prononcim per mediat Sterkaj ka perforcuar deklaraten e dhene me pare nga ish-ministrja Ermonela Felaj e cila tha se duhet te rishikohen kontratat me koncesionarin dhe veshi me pergjegjesi Kinezet per grabitjen e 10 milione eurovep pEdhe Sterkaj duke mbajtur te njejten linje hodhi akuza per menyren se si operon kompania koncesionare nga Kina ne aeroportin e vetem te Shqiperise Sipas tij duket absurde qe te veprosh me rregulla te forta per pasagjeret ne nje kohe kur nuk siguron dot hapesiren e aerodromit te Rinasitp pTani gjithmone keto qe thyejne ligjin jane nje hap me perpara ne strategjine e tyre per te bere grabitjen Realisht une nuk i cmoj si te mira masat qe jane marre pas disa rasteve qe kane ndodh ne Rinas dhe ne rrugen e Rinasit Duhet te hetohen me ne thellesi problemet e levizjes se parave Perderisa ka nje kallauz qe tregon se levizin nje shume e madhe parash kjo tregon se ka nje person qe drejton Edhe hetimi duhet te behet me i thelle Asnje polici private nuk ka te drejte per hyre me arme tek avioni pasi kalojne ne skaner Une i bej thirrje koncesionarit qe operon ne aeroport sa kontrollojne cantat me kujdes sa na heqin edhe rripin nga brezi te siguroje territorin ku operojne ne Rinas per te mos hyre kriminelet sic hyne dje pasi ka edhe pasoja Une mendoj qe policia e shtetit ka per te operuar pasi i ka provat u shpreh Sterkajp <![CDATA[13 prilli PD zgjedh te protestoje naten Rama nuk e le Lulin ne erresire]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134618/titulli/13-prilli-PD-zgjedh-te-protestoje-naten-Rama-nuk-e-le-Lulin-ne-erresire pimg classaligncenter size-full wp-image-708482 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kryeministria-natenjpg alt width680 height396 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kryeministria-natenjpg 680w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kryeministria-naten-320x186jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kryeministria-naten-640x373jpg 640w sizesmax-width 680px 100vw 680px Nje proteste mbarekombetare eshte paralajmeruar nga partia Demokratike dhe aleatet e saj per ne 13 prill perpara Kryeministrisep pNdryshe nga heret e tjera per kete proteste eshte percaktuar ora 1800 por qe premisat e opozites jane qe pjesemarrja masive e qytetareve te beje qe te shtyhet ne kohe ndoshta edhe me nje rrethim gjate mbremjes te Kryeministrisep pE teksa Lulzim Basha eshte duke zhvilluar turin e tij kombetar per te kerkuar mbeshtetje masive te qytetareve duket se Policia e Shtetit i druhet faktit se mund te kete rremuje dhe dhune gjate natesp pEnde nuk dihet se cili do te jete plani i opozites per kete proteste por per te shmangur incidentet e renda pervec gazit lotsjelles dhe ujit me presion autoritetet kane marre masa shtesep pMesohet se nga Garda e Republikes eshte bere ne Kryeministri instalimi iu dhjetera prozhektoreve qe do te ndricojne zonen e protestesp pKujtojme se per protestat para Kuvendit Policia e Shtetit ka vendosur kamera me rezolucion te larte per te bere me te lehte identifikimin e protestuesve qe perdorin dhunep <![CDATA[Grabitja ne Rinas Basha Policia lufton kunder popullit kriminelet vjedhin ne mes te dites]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134616/titulli/Grabitja-ne-Rinas-Basha-Policia-lufton-kunder-popullit-kriminelet-vjedhin-ne-mes-te-dites pimg classalignnone size-full wp-image-708526 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Capture-35png alt width696 height490 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Capture-35png 696w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Capture-35-320x225png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Capture-35-640x451png 640w sizesmax-width 696px 100vw 696px p pKryetari demokrat Lulzim Basha ne nje deklarate per mediat foli per grabitjen e ndodhur dje ne Rinas Basha theksoi se kjo eshte deshmi e qarte e gjendjes ne te cilen ndodhet shteti dhe kryesisht policiap pNe Rinas ku eshte zona me e sigurt kryhet grabitje me arme ne mes te dites cdokush e kupton ne ca niveli eshte policia ne ca niveli eshte katandisur rendi dhe siguria theksoi kryedemokratip pVec kesaj Basha denoncoi edhe dhunen e ushtruar nga policia kunder banoreve te Bregut te Lumitp pNga perplasja 3 qytetare perfunduan ne spital Nje 76-vjecar me ccarje ne koke nje grua me thyerje ne kembe dhe nje tjeter me fraktura Policia po perdoret per nje qellim luften kunder popullit luften kunder njerezve te pafajshemp pNe keto dy muaj eshte perdorur gaz me shume se cdo here Prandaj protestojme te shtunen me 13 prill ne Tirane deklaroi Bashap <![CDATA[Reforma zgjedhore Fleckenstein Realizohet edhe me opoziten e re]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134614/titulli/Reforma-zgjedhore-Fleckenstein-Realizohet-edhe-me-opoziten-e-re pimg classaligncenter size-full wp-image-708618 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904sorijpg alt width1280 height896 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904sorijpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904sori-320x224jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904sori-768x538jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904sori-640x448jpg 640w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px Raporteri per Shqiperine ne Parlamentin Europian Knut Fleckenstein ka deklaruar sot se ishte i kenaqur qe edhe Zevendesndihmes Sekretari i Shtetit Matthew Palmer ishte ne nje linje me qendrimin e shprehur me here nga Bashkimi Europianp pI pranishem ne mbledhjen e Keshillit Kombetar per Integrim Europian ne Kuvendin e Shqiperise Fleckenstein deklaroi nder te tjera se Reforma Zgjedhore mund te realizohet edhe ne kushtet aktuale ku ndodhet Parlamentip pPra ai ka thene se maxhoranca dhe opozita e re mund ta realizojne sebashku Reformen Zgjedhorep pJam i lumtur qe Palmer ka te njejtin vije mendimi si ne ne BE Ne duam sinjale pozitive dhe eshte e nevojshme qe t8217i shikojme gjerat nga nje kendveshtrim tjeter Dyert tona jane te hapura per Parlamentin qeverine dhe gjithashtu per PD Ju lutem mos harroni sidomos shoqeria civile ne ju duam qe ju te ngrini zerin ne menyre qe te levizni te gjithe guret 8211 u shpreh Fleckenstain 8211Per kete arsye jam i kenqur qe Keshilli Kombetar po vijon punen e tij sepse kjo perkthehet ne sinjale pozitive Duke pasur parasysh edhe nje qeveri funksionale e cila eshte mjaft e nevojshme gje qe eshte kontsatuar jam optimist persa i perket ecurise8221p pSipas Fleckenstein ka ardhur koha qe Shqiperia te deshmoje qe problemet i zgjidh vetep pJo ka ardhur koha qe ky vend te deshmoje se i zgjidh vete problemet e veta Nuk eshte viti i pare por 30 vjet pas renies se regjimit nese te gjitha palet do te deshironim jam e sigurte qe ne mund te gjenim nje menyre per ti mbeshtetur ata Por mos na i transferoni ne problemet per tia zgjidhur ne kete problem Ky eshte problem qe do te duhet te zgjidhet nga pakica dhe shumica e ketij vendi u shpreh aip <![CDATA[Djegia e mandateve Patozi Dhurate e Lulit per Edi Ramen]]> 2020-07-04T14:06:50+00:00 2020-07-04T14:06:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134612/titulli/Djegia-e-mandateve-Patozi-Dhurate-e-Lulit-per-Edi-Ramen div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-708626 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904patapng alt width1920 height1080 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904patapng 1920w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904pata-320x180png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904pata-768x432png 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904pata-640x360png 640w sizesmax-width 1920px 100vw 1920px Djegien e mandateve ish-deputeti demokrat e cilesoi si nje gjest te gabuar dhe se kjo ka shkuar ne interes te Edi Rames Sipas tij Partia Demokratike eshte ne udhekryq te rrezikshemp div classclearfix pPra djegia e mandateve eshte me e rende se gjithe zullumet e Edi Rames Kete dhurate ia ka bere atij Lulzim Basha Kjo eshte nje gafe politike dhe qe Basha ka nje mungese vizoni Basha ka gabuar ne llogarite e tij se bashku me Monika Kryemadhin Ka qene nje vendim i marre nga 2 apo 3 persona Zoti Berisha e ka mbrojtur fort kete shtyse dhe mund te kete ndikuar Edhe sikur te jete e vertete qe Basha ka presion nga Berisha ka pergjegjesi Kjo tregon se eshte i padenje qe te drejtoje Partine Demokratike Per fat te keq Partia Demokratike eshte ne udhekryq te rrezikshem ne gremine sepse ne te dyja rastet sot ne mesazhet qe u dhane dje opozita eshte e humbur Te hyje ne zgjedhje eshte e humbur se i bie kauza dhe del qe djegia e mandateve eshte nje gabim pra duhet te pranoje gabimin e djegies se mandateve Ne rast se nuk hyn ne zgjedhje ben nje gabim akoma me te madh sepse humbet perfaqesimin ne te gjitha nivelet dhe rrezikon zhdukjen tha ish-deputeti demokratp pMe pas zoti Patozi shtroi edhe zgjidhjen duke kerkuar doreheqjen e Lulzim Bashes nga drejtimi i Partise Demokratikep pNe politike cdo gje ka zgjidhje Si mundesi shikoj qe Lulzim Basha te pranoje qe ky ishte nje gabim dhe te jape doreheqjen e te shpetoje Partine Demokratike Besoj qe Basha ia ka kaq borxh Partise Demokratike qe te mos sakrifikoje PD se bashku me veten ne kete qorrsokak Mospjesemarrja ne zgjedhje eshte nje akt ekstrem politik i cili nuk gjen kurre asnje porte te hapur ne Perendim dhe Lindje Zgjedhjet lokale jane shume me te keqija se zgjedhjet parlamentare Zgjedhjet lokale nuk ka kurre zgjedhje te parakohshme Ai qe merr mandatin e con deri ne fund Nese nuk merr pjese i jep mundesine Edi Rames qe te fitoje ne 90 -100 te bashkive Do te thote qe i ke dhene ne tavoline nje kapital te cmuar dhe kjo eshte nje kosto e madhe per Partine Demokratike nje pergjegjesi qe une nuk do ta mbaja kurre mbi shpinep pNese Basha jep doreheqjen udheheqesi tjeter mund ta shpetoje Partine Demokratike sepse nuk ka pergjegjesi per djegien e mandateve e te futet ne zgjedhje Pse jo mund te konkurroje qeverine sepse qeveria nuk eshte sot kaq e forte jo per shkak te sondazheve por per shkak se ka humbur shume nga kredibileteti i saj u shpreh Patozip div div div classclearfixdiv div classtchAdBlock smallAdBlock div classsiteWidthContainerdiv div - Arkiva Shqiptare e Lajmeve