Lajmet e Shqiperia.com - Kategoria: 5 2019-03-25T22:36:22+00:00 Zend_Feed_Writer http://www.example.com A Brahaj mandi@shqiperia.com http://www.shqiperia.com.com <![CDATA[Vepra e disidentes Musine Kokalari promovohet ne Panairin e librit ne Milano]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074834/titulli/Vepra-e-disidentes-Musine-Kokalari-promovohet-ne-Panairin-e-librit-ne-Milano pstrongNe datat 19 23 prill 2017 Shqiperia do te jete pjesemarrese ne kete panairstrongp pimg classalignnone size-full wp-image-464525 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704180529391021269823664100264466280njpg alt width408 height960 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704180529391021269823664100264466280njpg 408w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704180529391021269823664100264466280n-136x320jpg 136w sizesmax-width 408px 100vw 408px p pDeti Adriatik mbetet lidhesi dhe pershkuesi i kulturave te vendeve ne brigjet e tijp pPjese e kesaj lidhje dhe pershkrimi eshte edhe nisma Deti epet per tu pershkuar Rajonit te Puglia-s Fondacionit Gramsci ne Puglia Shtepise Botuese Besa pjese e Salento Books te cilat ne bashkepunim me Ministrine e Kultures se Shqiperise Ambasaden e Republikes se Shqiperise ne Itali Biblioteken Kombetare te Shqiperise Konsullates shqiptare ne Milano Ministrise se Kultures se Malit te Zi prezanton dhe promovon letersine shqipe dhe malazeze ne Itali si dhe intensifikon bashkepunimin nderterritorial mes ketyre vendeve ne fushen e kulturesp pPromovimi i kesaj nisme do te behet ne Panairin e botuesve italiane ne Milano Tempo di Libri qe do te zhvillohet nga data 19 deri me 23 prill Pervec ekspozimit te librave nga letersia shqipe prane stendes se Rajonit te Puglia-s me date 21 prill do te zhvillohen edhe tre takime te rendesishme per letersine shqipe dhe bashkepunimin kulturor mes Shqiperise Italise dhe Malit te Zip pTakimi i pare Afersia dhe letersia Promovimi i letersise shqipe ne Itali do te kete te ftuar per te diskutuar Ambasadorja e Republikes se Shqiperise ne Itali Anila Bitri Lani profesori i gjuhes dhe letersise shqipe ne Universitetin e Kalabrise Francesco Altimari drejtuesi i shtepise botuese Besa Livio Muci dhe shkrimtarin Arben Dedja Ky takim do te modelohet nga bashkepunetorja e Albania News njeherazi presidente e shoqates MIGRA unlus Sonila Alushi dhe do te zhvillohet ne oren 1200 ne pavijonin 4 N 24 O 23p pNe kete takim te ftuarit do te diskutojne rreth mundesise se perkthimit dhe promovimit te letersise shqipe ne gjuhen italiane ndihmesa e komunitetit arberesh si rruge lidhese mes kultures shqiptare dhe asaj italiane politikat shteterore ne mbeshtetje te promovimit te letrave shqipe nismat private te botuesve italiane ne bashkepunim me botuesit shqiptare si dhe aftesise dhe mundesite e autoreve shqiptare per promovimin e letersise se tyre jashte venditp pTakimi i dyte i iniciuar nga Ministria e Kultures dhe Biblioteka Kombetare ne vijim te projektit vjetor te ketyre dy institucioneve mbi promovimin e figures dhe vepres se Musine Kokalarit ne pervjetorin e 100 te lindjes se saj do te kete te ftuar profesorin e asociuar te Antropologjise ne Universitetin e Mesinas Mauro Geraci hartues i botimit ne gjuhen italiane te librit Musine Kokalari jeta ime universitare Kujtimet e nje shkrimtareje shqiptare ne Romen fashiste si dhe profesorin e Filozofise moderne ne Universitetin Urbanian ne Rome Adrian Ndreca Ne bisede me Mimoza Hysen drejtore e Drejtorise se Krijimtarise se Fjales dhe Perkthimit ne Ministrine e Kultures takimi do te zhvillohet ne oren 1400 ne po ne njejten stendep pTakimi do te zhvillohet nen siglen D si Disidenca ne pershtatje me harten e tematikave sipas shkronjave te alfabetit te hartuar nga organizatoret e panairit te librit ne Milano Musine Kokalari vetedija e shkrimit dhe qendreses eshte dhe tema per te cilen do te diskutohet duke u perqendruar te figura e Musine Kokalarit si shkrimtarja e pare ne letrat shqipe me nje vetedije te qarte per shkrimin e letersise si intelektuale e shquar e aktive ne jeten sociale e kulturore te vendin si politikane bashkethemeluese e Partise Social-Demokrate dhe si nje prej figurave me dinjitoze te qendreses kunder diktatures komuniste Ne fokus te bisedes do te jete libri i Musine Kokalarit me kujtimet e viteve te shkollimit te saj ne Rome i shkruar ne gjuhen italiane duke deshmuar keshtu nje nder te parat perpjekje te autoreve shqiptare per te kapercyer pengesat gjuhesore ne promovimin e krijimtarise se tyre jashte venditp pTakimi i trete per bashkepunimin nderterritorial kulturor ku do te kete te ftuar per te diskutuar Elira Kokona Sekretaren e Pergjithshme ne Ministrine e Kultures Dragica Milic Drejtor i Pergjithshem ne Ministrine e Kultures se Malit te Zi Ledia Mirakaj Sekretar i Pare ne Ambasaden e Shqiperise ne Itali Aldo Patruno Drejtor i Departamentit te Turizmit Ekonomise se Kultures dhe Zhvillimit te Rajonit te Puglia-s Ky takim do te zhvillohet ne oren 1600 po ne te njejten stendep pTe ftuarit do te diskutojne rreth hapesirave te bashkepunimit kulturor mes Shqiperise Malit te Zi dhe Italise e ne vecanti te promovimit te letersise se ketyre vendeve ne gjuhen italianep p19 prill 2017 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Krokodili shqyen ne dysh gazelen]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074802/titulli/Krokodili-shqyen-ne-dysh-gazelen pNje krokodil gjigant u fotografua teksa shqeu ne dysh nje gazele me nofullat e tij te fuqishme Zvarraniku pese metra i gjate po qendronte nen uje dhe po priste me padurim qe gazelet ti afrohen lumit per te pire uje ne parkun nacional Masai Mara ne Keniap pSapo ato u afruan krokodili veproi menjehere duke e futur njeren prej tyre ne ujep pPor pasi e kuptoi se ajo ishte shume e madhe per gojen e tij ai vendosi ta ndaje ne dyshp pimg classalignnone size-full wp-image-985487 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017046-54jpg alt width962 height642 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017046-54jpg 962w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017046-54-768x513jpg 768w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017046-54-300x200jpg 300w sizesmax-width 962px 100vw 962px img classalignnone size-full wp-image-985491 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017042-156jpg alt width962 height635 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017042-156jpg 962w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017042-156-768x507jpg 768w sizesmax-width 962px 100vw 962px img classalignnone size-full wp-image-985492 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017041-457jpg alt width962 height639 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017041-457jpg 962w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017041-457-768x510jpg 768w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017041-457-300x200jpg 300w sizesmax-width 962px 100vw 962px img classalignnone size-full wp-image-985490 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017044-89jpg alt width962 height641 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017044-89jpg 962w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017044-89-768x512jpg 768w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017044-89-300x200jpg 300w sizesmax-width 962px 100vw 962px img classalignnone size-full wp-image-985489 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043-116jpg alt width962 height607 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043-116jpg 962w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017043-116-768x485jpg 768w sizesmax-width 962px 100vw 962px img classalignnone size-full wp-image-985488 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017045-70jpg alt width962 height640 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017045-70jpg 962w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017045-70-768x511jpg 768w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017045-70-300x200jpg 300w sizesmax-width 962px 100vw 962px img classalignnone size-full wp-image-985486 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017047-44jpg alt width962 height637 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017047-44jpg 962w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017047-44-768x509jpg 768w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017047-44-300x200jpg 300w sizesmax-width 962px 100vw 962px img classalignnone size-full wp-image-985485 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017048-35jpg alt width962 height640 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017048-35jpg 962w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017048-35-768x511jpg 768w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017048-35-300x200jpg 300w sizesmax-width 962px 100vw 962px p pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Peshkaqenit i heqin zemren me thike por ajo pulson ende]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074801/titulli/Peshkaqenit-i-heqin-zemren-me-thike-por-ajo-pulson-ende pKy eshte momenti kur disa peshkatare te cilet pasi kapen nje peshkaqen i nxorren me thike zemren e tijp pE cuditshmja eshte se edhe pse ata e hoqen zemren nga trupi i peshkaqenit ajo vazhdon ende te pulsojep pKeto pamje kane irrituar mjaft persona te cilet nuk i kane kursyer komentet negative per peshkataretp pscript typetextjavascriptvar url parentdocumentURLdocumentwriteiframe scrollingno frameborderno nameembed srchttpwwwyoureporteritembed179c78b3b928c7c1eac57eb0c80d5d64038autoplay0038uri url border0 stylewidth632px height355pxiframescriptp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Femijet qe ngjasojne identik me kukullat e tyre]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074800/titulli/Femijet-qe-ngjasojne-identik-me-kukullat-e-tyre pPer prinderit eshte me te vertete nje moment shume i vecante kur i blejne per here te pare nje kukull femijes se tyrep pPor kur femija juaj dhe kukulla ngjasojne identik me njeri-tjetrinp pDisa prinder kane vendosur qe te ndajne fotot e femijeve te tyre qe ngjasojne me kukullatp pKeto foto do tiu bejne ta mendoni dy here per te vizituar nje dyqan lodrashp pa hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D4900000578-4421378-image-a-411492522139424jpgimg classalignnone size-full wp-image-985613 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D4900000578-4421378-image-a-411492522139424jpg alt width634 height476 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D4900000578-4421378-image-a-411492522139424jpg 634w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D4900000578-4421378-image-a-411492522139424-200x150jpg 200w sizesmax-width 634px 100vw 634px a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D0100000578-4421378-image-a-391492521977946jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985614 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D0100000578-4421378-image-a-391492521977946jpg alt width634 height475 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D0100000578-4421378-image-a-391492521977946jpg 634w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D0100000578-4421378-image-a-391492521977946-200x150jpg 200w sizesmax-width 634px 100vw 634px a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596CF100000578-4421378-image-a-401492521982024jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985615 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596CF100000578-4421378-image-a-401492521982024jpg alt width634 height476 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596CF100000578-4421378-image-a-401492521982024jpg 634w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596CF100000578-4421378-image-a-401492521982024-200x150jpg 200w sizesmax-width 634px 100vw 634px a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D1A00000578-4421378-image-m-381492521964952jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985616 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D1A00000578-4421378-image-m-381492521964952jpg alt width634 height743a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D5500000578-4421378-image-a-311492521146592jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985617 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D5500000578-4421378-image-a-311492521146592jpg alt width634 height634a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D3D00000578-4421378-image-a-321492521173321jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985618 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D3D00000578-4421378-image-a-321492521173321jpg alt width634 height845a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D4100000578-4421378-image-a-281492521006483jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985619 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D4100000578-4421378-image-a-281492521006483jpg alt width634 height846a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D5900000578-4421378-WearefamilyAtfirstglancethisgirllookslikeshecouldbe-m-301492521038180jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985620 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D5900000578-4421378-WearefamilyAtfirstglancethisgirllookslikeshecouldbe-m-301492521038180jpg alt width634 height779a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D0D00000578-4421378-image-a-351492521433469jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985621 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D0D00000578-4421378-image-a-351492521433469jpg alt width634 height476 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D0D00000578-4421378-image-a-351492521433469jpg 634w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D0D00000578-4421378-image-a-351492521433469-200x150jpg 200w sizesmax-width 634px 100vw 634px a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D0900000578-4421378-Canyoutellusapart-m-341492521405251jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985622 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D0900000578-4421378-Canyoutellusapart-m-341492521405251jpg alt width634 height730a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D1E00000578-4421378-image-a-271492520956818jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985623 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D1E00000578-4421378-image-a-271492520956818jpg alt width634 height621a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596CF500000578-4421378-CheckoutourpigtailsThisgirlandhertoybeararemarkabler-m-241492520884664jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985624 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596CF500000578-4421378-CheckoutourpigtailsThisgirlandhertoybeararemarkabler-m-241492520884664jpg alt width634 height793a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D3800000578-4421378-image-a-261492520916682jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985625 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D3800000578-4421378-image-a-261492520916682jpg alt width634 height634a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D2700000578-4421378-image-a-101492520566935jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985626 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D2700000578-4421378-image-a-101492520566935jpg alt width634 height473 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D2700000578-4421378-image-a-101492520566935jpg 634w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D2700000578-4421378-image-a-101492520566935-200x150jpg 200w sizesmax-width 634px 100vw 634px a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D2200000578-4421378-image-a-91492520542218jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985627 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596D2200000578-4421378-image-a-91492520542218jpg alt width634 height465a a hrefhttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596CF900000578-4421378-image-a-61492516930616jpgimg classalignnone size-medium wp-image-985628 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F596CF900000578-4421378-image-a-61492516930616jpg alt width634 height396ap poranewstvp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Marinari me nje kembe fotoja frymezuese e Maratones se Bostonit]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074799/titulli/Marinari-me-nje-kembe-fotoja-frymezuese-e-Maratones-se-Bostonit pNje marinar qe ka humbur kemben e tij te majte gjate nje shperthimi bombe gjashte vite me pare ne Afganistan eshte bere pjese e maratones se vrapit ne Boston Jose Luis Sanchez vrapoi me flamurin amerikan ne dore dhe arriti qe ta mbaronte garen per rreth 5 ore e gjysmep pSanchez tha per Runner8217s World se e perfundoi garen per te mbeshtetur shoqaten bamirese Semper Fi e cila ofron ndihme per veteranet e plagosur dhe familjet e tyrep pFotot dhe videot e tij ne maratone jane bere virale ne internetp pbr iframe srchttpswwwyoutubecomembedBPRB0jFj7B0 width560 height315 frameborder0 allowfullscreenallowfullscreeniframep poranewstvp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Ndeshkohen me kamzhik se kryen marredhenie seksuale para martese]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074798/titulli/Ndeshkohen-me-kamzhik-se-kryen-marredhenie-seksuale-para-martese pNje cift ne Indonezi eshte goditur 25 here me kamzhik pasi kryen marredhenie seksuale perpara marteses Ato jane ndeshkuar pasi shkele ligjin shume te rrepte ne vend 8216Sheriati8217p pKy ligj ndalon njerezit te kryejne mardhenie para martese si edhe i denon te gjithe shkelesit e ligjit ne publikp pGruaja e cila ishte veshur me te bardha dhe e kishte fytyren e mbuluar u ul ne gjunje kur u ndeshkua perpara turmes ndersa burri qendroi ne kembep pSipas Daily Mail ajo ishte nje nga 4 grate qe ishin ndeshkuar per te njejtin 8216krim8217p poranewstvp pp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[25 sekonda te mahnitshme te tokes nga hapesira]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074797/titulli/25-sekonda-te-mahnitshme-te-tokes-nga-hapesira pKjo eshte nje video e pabesueshme e bere nga astronauti French Thomas Pesquet nga Stacioni Hapesinor Nderkombetarp pVideoja fillon me nje toke te erret e ndricuar nga shigjeta te aurorave ne pjesen e Amerikes se Veriut e me pas shoqerohet me stuhi bubullimash e vetetimash qe jane kapur para lindjes se diellitp pAstronauti ka jetuar ne bordin e Stacionit Nderkombetar qe u dergua ne orbite qe prej nentorit te vitit 2016 si pjese e nje Ekspedites 50 te misionit Proxima te Agjencise Evropiane te Hapesires Ai do te kthehet ne toke ne muajin maj p blockquote classtwitter-video data-langen p dirltr langfra hrefhttpstwittercomhashtagTimelapsesrchashTimelapsea dune nuit agite dorages au-dessus de la Californie 1 seconde environ 25 clichs a hrefhttpstcocLY2dLMck1httpstcocLY2dLMck1a a hrefhttpstwittercomhashtagProximasrchashProximaa a hrefhttpstcoYyZnOqVYCGpictwittercomYyZnOqVYCGap p Thomas Pesquet Thomastro a hrefhttpstwittercomThomastrostatus854039487806156800April 17 2017apblockquote pscript async srcplatformtwittercomwidgetsjs charsetutf-8scriptp pOra Newstvp pp pp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Projekti qe e con Blerina Agon ne Amerike]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074744/titulli/Projekti-qe-e-con-Blerina-Agon-ne-Amerike pstrongNje resort sportiv dhe turistik mes maleve te Skraparit Blerina Ago shkon ne Amerikestrongp pKush tha qe ne Shqiperi nuk ka te rinj me ide dhe iniciativa mbreselenese Shpesh ata evidentohen nga te huajt te cilet i japin atyre nje mundesi me shume ne rrugen qe duan te ecin Rasti per te cilin po flasim ka te beje me nje vajze e cila nuk eshte krejt e panjohur Shumekush e njeh si Blerina e Rafting ndersa te tjere si juriste dhe eksperte ne fushen e turizmit Por keto dite ajo ka marr nje lajm i cili perket jo vetem asaj por edhe Shqiperisep pProgrami prestigjioz i Departamentit te Shteteve te Bashkuara te Amerikes YTILI Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative perzgjedh cdo vit vetem 100 finaliste mes qindra aplikimeve te sipermarresve te rinj evropian Ky program praktike profesionalp figure idattachment16720 classwp-caption alignrightimg classsize-medium wp-image-16720 td-animation-stack-type0-2 srchttpwwwamericaneyealwp-contentuploads2017043-79-271x300jpg sizesmax-width 271px 100vw 271px srcsethttpwwwamericaneyealwp-contentuploads2017043-79-271x300jpg 271w httpwwwamericaneyealwp-contentuploads2017043-79jpg 329w altBlerina Ago width271 height300 p figcaption classwp-caption-textBlerina Agofigcaption figure p1-vjecar mundesuar nga Fondi Gjerman Marshall i ben finalistet pjese e nje organizatebiznesi apo institucioni ne SHBA ku te mund te zhvillojne aftesi te reja profesionale te hulumtojne ne fusha te ndryshme te kerkimit shkencor te krijojne ide te reja biznesi dhe lidershipi dhe te forcoje bashkepunimin transatlantik mbi sfidat rajonale kombetare dhe globale ne frymen e Planit Marshallp pPer vitin 2017 mes mbi 650 aplikimeve fituesja nga Shqiperia eshte shpallur Blerina Ago administratorja e Albanian Adventure Resortp pSi rezultat i 15 viteve pune Blerina Ago eshte duke zhvilluar sipermarrjen me inovative dhe ide te gjelberta ne fushen e turizmit pozicionuar ne Skrapar Albanian Adventure Resort shap pAlbanian Adventure Resort ka si qellim ndryshimin e jetes se komunitetit permes aktiviteteve sportive ne natyre dhe arsimit profesional ne fushen e turizmit aventure dhe mikpritjes AAR shtrihet ne hapesiren e nje ish-reparti ushtarak te amortizuar mes natyres se paprekur dhe fare prane kanioneve te Osumit Lokacioni i propozuar ofron nje game mundesish per mbi 15 aktivitete aventure duke perfshire rafting ne afersi te kanioneve te Osumit hiking kajak hidrospid kalerim ciklizem malor kacavjerrje dhe sporte te tjera te shumta ne natyre Gjenerimi i te ardhurave permes aktiviteteve komerciale do te ndihmoje per te rritur standardet e te gjitha sporteve aventure ne Shqiperi dhe do te rrisin profilin e Shqiperise si nje destinacion i turizmit aventurep figure idattachment16723 classwp-caption aligncenterimg classsize-full wp-image-16723 td-animation-stack-type0-2 srchttpwwwamericaneyealwp-contentuploads2017042-105jpg sizesmax-width 735px 100vw 735px srcsethttpwwwamericaneyealwp-contentuploads2017042-105jpg 735w httpwwwamericaneyealwp-contentuploads2017042-105-300x177jpg 300w httpwwwamericaneyealwp-contentuploads2017042-105-711x420jpg 711w httpwwwamericaneyealwp-contentuploads2017042-105-640x378jpg 640w httpwwwamericaneyealwp-contentuploads2017042-105-681x402jpg 681w altRender Albanian Adventure Resort X-Plan Studio width735 height434 p figcaption classwp-caption-textRender Albanian Adventure Resort X-Plan Studiofigcaption figure pPerfitimet do te perfshijne zhvillimin e produkteve te reja turistike per Shqiperine trajnimin dhe zhvillimin e guidave te aventures mbeshtetje per inkubacionin dhe rritjen e ndermarrjeve rurale dhe krijimin e vendeve te punes duke perfshire grate dhe te rinjtep pVideo prezantuese a hrefhttpswwwyoutubecomwatchvdn0RCqgJbLYhttpswwwyoutubecomwatchvdn0RCqgJbLYap pBlerina ka spikatur jo vetem per idene inovative por gjithashtu per lidershipin kontributin dhe aktivizmin disa vjecar ne fushen e turizmit te aventures dhe mbrojtjes se mjedisit Perzgjedhja e Blerines thekson mes te gjithave rendesine e turizmit te aventures e akoma me shume rendesine e figurave te vajzave dhe grave ne fushen e lidershipit dhe sipermarrjesp pp <![CDATA[Ja cfare tha Zuckerberg per vrasjen qe u publikua LIVE ne FB]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074676/titulli/Ja-cfare-tha-Zuckerberg-per-vrasjen-qe-u-publikua-LIVE-ne-FB pMark Zuckerberg e ka folur pas videos se publikuar ne FB te vrasjes se nje te moshuarip pAi pranuar qe Facebook ka shume pune per te bere ne lidhje me videot e dhunshme pas transmetimit direkt ne kete rrjet social te vrasjes te nje te moshuari te dielen e Pashkevep pZemrat tona jane me familjet dhe miqte e Robert Goodwin Sr tha Zuckerbergp pNe kemi shume pune per te bere dhe do te vazhdojme qe te bejme gjithcka qe mundemi qe ti parandalojme tragjedite si kjo qe te mos ndodhin me shtoi themeluesi i Facebookp pTe dielen iu deshen dy ore rrjetit social Facebook qe ta heqe videon e publikuar nga Steve Stephens ku shfaqet duke e vrare zoteri Godeinin 74 vjec ne Clevelandp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Nje burre vjedh mbi 100 celulare ne Coachella]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074623/titulli/Nje-burre-vjedh-mbi-100-celulare-ne-Coachella pNje burre eshte arrestuar pasi akuzohet se ka vjedhur me shume se 100 celulare ne festivalin e muzikes Coachella Reinaldo De Jesus Henao nga New York kishte vjedhur celularet njerezve te cilet shkuan per te ndjekur koncertinp pemGjate festivalit disa njerez kuptuan qe nuk kishin telefonat e tyre dhe aktivizuan programin Find my phone i cili eshte i vendosur ne celularin e tyreem-ka deklauar Departamenti i Policise ne Indop pFind my phone eshte nje program tek Iphone i cili i lejon perdoruesit te gjurmojne telefonin e tyre nese humbet apo vidhetp pDisa nga personat qe kishin aktivizuar programin ndoqen informacionin i cili i drejtoi drejt Henaop p36-vjecari u arrestua nga rojet e sigurimit te koncertit dhe e mbajten ate deri sa erdhi policia Ato kontrolluan canten e Henao dhe gjeten mbi 100 telefona celularep p20 celulare iu jane kthyer pronareve te tyre ndersa te tjeret jane dorezuar ne Lost And Found dhe do tu dorezohen personave perkates sapo ato te bejne deklariminp pimg classalignnone size-full wp-image-984981 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F5505C200000578-4419158-ReinaldoDeJesusHenao36ofNewYorkCitywasarrestedatthe-a-781492459800528jpg alt width306 height383p pimg classalignnone size-full wp-image-984980 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F5505C600000578-4419158-image-a-771492459391341-1jpg alt width634 height694p poranewstvp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Gjendet per here te pare nje specie e rralle dhe enigmatike]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074622/titulli/Gjendet-per-here-te-pare-nje-specie-e-rralle-dhe-enigmatike pE verteta e legjendes shekullore te shipworm gjigant duket se po konfirmohet nga shkencetaret te cilet kane gjetur per here te pare te gjalle nje specie te tillep pSpecia eshte gjetur ne Filipine BBC shkruan se krijesa ka nje gjatesi prej 155 m dhe me nje diameter 6 cm Shipworm gjigant kalon jeten e tij i mbeshtjelle ne nje guaske te veshtire i zhytur koke-poshte ne balte ku edhe ushqehetp pMegjithese per ekzistencen e tij eshte folur per vite me radhe asnje ekzemplar i gjalle nuk eshte studiuar deri me tanip pPavaresisht nga emri shipworm gjigant eshte ne nje njejten kategori me midhjetp pSpecia e rralle dhe enigmatike njihet ndryshe edhe si Kuphus polythamia Guaskat e tyre jane gjetur per shekuj me radhe porem ne kurre nuk kemi ditur si ti gjejme ataem tha Daniel Dister autori i raportitp pNje grup shkencetaresh nga SHBA Franca dhe Filipinet jane mbledhur per te gjetur pese specie te tilla ne gjirin detar te Mindanao-s ne Filipinep pDr Distel qe ruajti materialin gjenetik te krijeses se rralle te oqeanit tha se ky ishte zbulim i madh por shkencetaret jane duke mbajtur sekret vendndodhjen e sakte te speciesp piframe srchttpsembedtheguardiancomembedvideoworldvideo2017apr17giant-shipworm-examined-by-scientists-for-first-time-video width560 height315 frameborder0 allowfullscreenallowfullscreeniframep pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Vdiq i lumtur pasi ish-bashkeshortja i dha lajmin e rreme per Donald Trump]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074621/titulli/Vdiq-i-lumtur-pasi-ish-bashkeshortja-i-dha-lajmin-e-rreme-per-Donald-Trump pMichael Garland Elliott vdiq ne fillim te ketij muaji ne moshen 75 vjecarep pDeri ketu gjithcka eshte normale por ne mediat nderkombetare eshte perhapur me shpejtesi lajmi i vdekjes se tij per nje arsye tjeter jo fort e zakontep pAi nuk e donte Donald Trump presidenti aktual amerikan Nje ndjekes i rregull i lajmeve Elliott ka shprehur vazhdimisht pakenaqesi ndaj ztTrump ndersa gjendja shendetesore e tij u perkeqesua duke e bere te paafte per te komunikuarp pAi ka vdekur ne shtepine e tij ne Oregon i rrethuar nga miqte dhe kujdestaret ndersa telefonat e fundit ishte me ish-bashkeshorten Tereza Elliottp pEdhe pse ishin divorcuar dy dekada me pare dyshja kishin mbetur miq te ngushte dhe zonja Elliott e dinte saktesisht se cfare do ti thoshte ish-bashkeshortit te saj ne momentin e funditp pGjeja e fundit qe i tha ishte se Donald Trump eshte shkarkuar nga detyrap pMe te degjuar lajmin burri la jeten tokesorep pemE dija se ishin momentet e tij te funditem tha 68 vjecarja emE dija se do ti sillja rehati dhe e bera Ai pastaj la frymen e funditem shtoi ajo per New York Daily Newsp pOra Newstvp pp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Gjyshja fut mbesen ne thes dhe i bie me shkelma]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074620/titulli/Gjyshja-fut-mbesen-ne-thes-dhe-i-bie-me-shkelma pNje vajze e vogel eshte futur ne thes nga tezja dhe gjyshja e saj ku kjo e fundit e ka qelluar disa here per ti dhene nje mesimp pAto po kujdeseshin per vajzen prinderit e se ciles kishin shkuar per te punuar ne nje qytet tjeterp pSipas tyre gjyshja e ka qelluar vogelushen me shkop dhe me shkelma prej deshirave te pazakonta qe ka Nderkohe dyshohet se tezja eshte ajo qe ka filmuarp pPamjet shokuese ku ajo nuk pushon se qari jane bere virale ne rrjete sociale per te cilat policia kineze po investigon Mendohet se nje ngjarje e tille ka ndodhur me 14 prillp piframe idmolvideoplayer titleMailOnline Embed Player srchttpwwwdailymailcoukembedvideo1449055html width640 height573 frameborder0 scrollingno allowfullscreenallowfullscreeniframep poranewstvp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Australi serfistja 17-vjecare vritet nga peshkaqeni ne sy te prinderve]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074574/titulli/Australi-serfistja-17-vjecare-vritet-nga-peshkaqeni-ne-sy-te-prinderve pNje serfiste 17 vjecare u sulmua ne ujerat e plazhit popullor te Wylie Bay prane Esperances ne Australi 700 km ne jug te Perthp pNena sebashku me dy motrat e vogla te saj u bene deshmitare te ngjarjes se rendep pVajza u nxor me urgjence ne breg nga babai i saj qe ndodhej ne uje me te Ajo u dergua me urgjence ne spital por vdiq fill me pas per shkak te plageve te renda Plazhi u mbyllp pRreshteri i policise Ben Jeffes vleresoi perpjekjet e ekipit te shpetimitp p8220Rrethanat e sulmit ishin mjaft te tmerrshme por vullnetaret dhe sherbimet e emergjences ishin te shpejta ne pergjigje Per fat te keq pavaresisht perpjekjeve te tyre vajza nuk arriti te mbijetoje tha ai per radion kombetare ABCp pKy nuk eshte sulmi i pare i peshkaqeneve ne plazh Dy njerez u vrane nga peshkaqene ne Western Australia vitin e kaluarp pNderkohe ne vitin 2014 ne te njejten plazh ku ndodhi sulmi i fundit nje serfist arriti ti mbijetonte sulmit te dy peshkaqeneve te bardhe por humbi nje pjese te dy krahevep pimg classalignnone size-full wp-image-984868 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads20170460jpg alt width1197 height696 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads20170460jpg 1197w httpwwworanewstvwp-contentuploads20170460-768x447jpg 768w sizesmax-width 1197px 100vw 1197px img classalignnone size-medium wp-image-984869 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads20170450jpg alt width1013 height670 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads20170450jpg 1013w httpwwworanewstvwp-contentuploads20170450-768x508jpg 768w sizesmax-width 1013px 100vw 1013px img classalignnone size-medium wp-image-984870 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads20170430jpg alt width1017 height679 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads20170430jpg 1017w httpwwworanewstvwp-contentuploads20170430-768x513jpg 768w httpwwworanewstvwp-contentuploads20170430-300x200jpg 300w sizesmax-width 1017px 100vw 1017px p blockquote classtwitter-video data-langen p dirltr langen17yo girl fighting for her life after Wylie Bay shark attack a hrefhttpstwittercomhashtagesperancesrchashesperancea a hrefhttpstcokCNdidIXa6pictwittercomkCNdidIXa6ap p Caitlyn Rintoul caitlynrintoul a hrefhttpstwittercomcaitlynrintoulstatus853898983596412928April 17 2017apblockquote pscript async srcplatformtwittercomwidgetsjs charsetutf-8scriptp pOranewstvp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Nje tjeter grua vendos rekordin e ri si personi me i vjeter ne bote]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074573/titulli/Nje-tjeter-grua-vendos-rekordin-e-ri-si-personi-me-i-vjeter-ne-bote pNje tjeter grua vendos rekordin e ri boteror si personi me i vjeter ne bote qe jeton dhe eshte 117 vjec e 38 ditep pViolet Mosse-Brown ze ne Guinnes vendin e Emma Morano 117 vjec e 137 dite e cila vdiq 3 dite me parep pViolet ka lindur ne 10 mars 1900 dhe jeton ne Jamaica Nena e gjashte femijeve jeton me djalin e saj 97-vjecar Harold Fairweather i cili u kthye nga Anglia per tu kujdesur per tep pE njohur si halla V Violet ia atribuon jetegjatesine e saj besimit ne Zot dhe ne mesimin e Biblesp pAjo ka punuar ne plantacionin e prerjes se kallamit te sheqerit dhe punonte si sherbyese ne shtepine e pronareve te saj- ka thene mbesa e saj Leleith Palmerp pMesa duket kjo gje eshte gjenetike pasi edhe djali i saj Harold ka thyer rekordin si personi me i vjeter ne bote qe ka nje prind gjalle sipas Jamaica Observerbr img classalignnone size-medium wp-image-984911 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F55C27B00000578-0-image-a-11492468340433-1jpg alt width634 height641 img classalignnone size-medium wp-image-984912 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F55C27F00000578-0-image-a-21492468346599jpg alt width634 height985 img classalignnone size-medium wp-image-984913 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F55C27000000578-0-image-a-31492468359549-1jpg alt width634 height476 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F55C27000000578-0-image-a-31492468359549-1jpg 634w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F55C27000000578-0-image-a-31492468359549-1-200x150jpg 200w sizesmax-width 634px 100vw 634px p poranewstvp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Perse njerezit e famshem mbajne dy canta]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074572/titulli/Perse-njerezit-e-famshem-mbajne-dy-canta pTrendi i ri i yjeve boterore eshte tashme dalja ne publik me dy canta Kjo eshte nje menyre qe ato te tregojne sesa pasuri kane dhe aftesine per tu kombinuarp pTrendi i ri ka hyre qe ne vitin 2015 kur modelet e shtepive te modes me me ndikim Chloe dhe Fendi filluan benin sfilate me dy canta zakonisht nje cante me te vogel dhe nje cante te madhe per te mbajtur gjerat brendap pNuk mori dhe shume kohe dhe filloi te realizohej dhe nga shtepite e tjera te modes te cilat e perdoren kete marketing ne menyre te shkelyqer pasi per tiu pershtatur trendit duhet qe te blesh dy here me shume canta Rihanna ka bashkepunuar se fundmi me Dior dhe ajo eshte pare me dy canta te cilat kane nje vlere prej 6200 dollarep pGjithashtu shume personazhe te tjere si Gwyneth Paltrow Kate Moss Pippa Middleton dhe Emma Watson jane fotografuar duke mbajtur dy canta te cilat zakonisht kushtojne mijera dollare dhe jane te kombinuar mjaft mirep pMbajta e dy cantave eshte bere shume funksionale per arsyen se ne canten e madhe ti mund te mbash gjera te renda dhe te medha si kepuce nje shishe me uje nje cante palestre ndersa canta e vogel futem vetem disa gjera bazike si buzekuq telefoni celsat parate etjp pimg classalignnone size-medium wp-image-984921 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F52793B00000578-4419614-RihannasdoubleDiorinperfectlycoordinatingpastelswouldc-a-561492465636403jpg alt width306 height554 img classalignnone size-full wp-image-984920 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F5273F400000578-4419614-A7000HermesBirkinwouldhaveenoughroomformostpeoplesb-a-571492465636406jpg alt width306 height554 img classalignnone size-full wp-image-984919 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F0BC8C600000578-4419614-image-m-321492465102084jpg alt width306 height619 img classalignnone size-full wp-image-984922 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F52774600000578-4419614-image-m-341492465123823jpg alt width306 height619p poranewstvp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Repoteri i shpeton jeten femijes Me mire te ndihmosh sesa te besh foto]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074571/titulli/Repoteri-i-shpeton-jeten-femijes-Me-mire-te-ndihmosh-sesa-te-besh-foto pNje gazetar sirian qe nuk vrapon drejt lajmit por drejt nje femije i cili u plagos nga nje sulm kamikaz ne Alepo Gazetari i ri me femijen ne krah vrapon drejt ambulances qe ta shpetontep pNe nje moment tjeter 23 vjecari ulet ne gjunje duke qare Keto jane dy fotot qe po bejne xhiron e botesp pShperthimi ndodhi te shtunen e kaluar Abd Alkader Habak ndodhej ne Alepo per te bere nje raportim mbi ardhjen e civileve nga Foua dhe Kefraya dy fshatra siriane te cilet jane te rrethuar nga militantet anti-Assandp pNje kamikaz hedh ne ere autobuzin me civile ku mbeten te vrare 126 persona midis tyre 68 ishin femijep pGazetari tha se kishte pare shume femije te vdisnin gjate sulmit me gas me 4 prill por nuk kishte arritur dot ne kohe dhe nuk kishte shpetuar dot asnjerin prej tyrep pKete here kam shpetuar nje jete fati deshi qe une te ndodhesha aty Nuk ndihem nje hero por ndonjehere duhet te ndihmosh ne vend qe te besh foto- ka thene ai ne nje interviste per Repubblicap pimg classalignnone size-medium wp-image-984929 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads201704152750791-49525fa2-672c-41c7-8d63-c2d4c6f314e3jpg alt width560 height315 img classalignnone size-medium wp-image-984930 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads201704162451178-de4d98d3-06d3-4449-bfde-7c38205ef92cjpg alt width501 height660p poranewstvp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Rama publikon pamje nga muzeu Marubi Perpara per Shqiperine qe duam]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074560/titulli/Rama-publikon-pamje-nga-muzeu-Marubi-Perpara-per-Shqiperine-qe-duam pimg classaligncenter size-large wp-image-464015 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704marubi-640x409jpeg alt width640 height409 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704marubijpeg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704marubi-320x205jpeg 320w sizesmax-width 640px 100vw 640px Kryeministri Edi Rama e ka nisur diten me nje imazh te muzeut Marubi duke thene se asnjehere me pare nuk eshte punuar me nje strategji konkrete per shpetimin e thesareve te trashegimise sone kulturore sa ne keta tre vjet e gjysmep pDuke publikuar dy fotografi krahasuese ne Facebook se si ishte dhe si eshte bere Rama shkruan Miremengjes dhe me kete imazh te muzeut Marubi me 2013 dhe sot ju uroj gezuar Diten Nderkombetare te Monumenteve te Kultures Asnjehere me pare rezultatet e kujdesit shteteror nuk kane qene kaq sistematike sa ne kete periudhe Asnjehere me pare e ardhmja e vendit ne kete fushe nuk ka qene kaq e sigurte sa sotp pKreu i qeverise shton me tej se shume eshte bere por se ende me shume mbetet per t8217u bere ndersa shton se edhe shume ka per te humbur nese ndalemi sotp pPrandaj perpara per Shqiperine qe duam me shtet pune mireqenie perfundon Kryeministrip pimg classaligncenter size-large wp-image-464016 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704marubi-1-640x863jpeg alt width640 height863 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704marubi-1jpeg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704marubi-1-237x320jpeg 237w sizesmax-width 640px 100vw 640px p p18 prill 2017 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Kur Vasiliqia tradhtonte me mendje]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074559/titulli/Kur-Vasiliqia-tradhtonte-me-mendje pstrongPerkthyesi i Kadarese ne gjuhen rumune Marius Dobresku tregon muajt me romanin Kamarja e turpitstrongp pimg classaligncenter size-large wp-image-464043 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704vasi-640x577jpg alt width640 height577 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704vasijpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704vasi-320x289jpg 320w sizesmax-width 640px 100vw 640px Nea hrefhttpwwwshtepiaelibritcomstoresq4ismail-kadarevepren e Kadareseaeshte nje tjeter cift i martuar me diference te madhe moshe Ai eshte Ali Pashe Tepelena dhe Vasiliqia te romani Kamarja e turpit Sipas romanit Vasiliqia qe bashkeshorte besnike e Aliut Ndoshta per here te pare e tradhtoi me mendje me Bajronin kur ky qe mik tek ta I pari njeri te cilit Aliu i besoi planin e tij kunder Perandorise Otomane ishte ajo dhe i pari person qe e paralajmeroi se ajo qe po bente do ta perballte me pasoja qe ajo Do te bej lufte me sulltanin i tha Aliu nje nate vjeshte Po ai eshte llamba e botes i tha ajo Do ta shuaj ate llambe iu pergjigj ai Dhe pse dashuria nuk eshte boshti i ketij romani historik shume kritike jane marre me pasazhet e gjata qe tregojne emocionet mes ketij cifti te rralle bashkeshortesh Fakti qe pas vrasjes se Aliut ajo mori disa propozime per martese dhe nuk i pranoi tregon dashurine qe kishte ndaj tij Marius Dobreskut i eshte dashur vetem kater muaj te sjelle ne gjuhen rumune nje nga librat qe Kadare e shkroi ne vitet 70 Kamarja e turpit nje roman qe duket qe ka qene ne hapesiren e tij per vete terheqjen qe ka nga historia Shume pak i perfolur sa here flitet per veprat e Kadarese Kamarja e turpit eshte nje roman i guximshem per kohen kur eshte shkruar duke dashur te hedhe drite mbi periudhen e perandorise otomane dhe nje personazh i cili ende eshte i veshur me mister Ali Pashe Tepelenen E perkthyer ne anglisht nga John Hodgson Kamarja e turpit eshte kandidat per cmimin Man Bookerp pstrongKamarja e turpit ka vetem pak kohe qe ka dale ne gjuhen rumune Si ka qene koha gjate perkthimit te ketij romanistrongp pPerkthimi i Kamares se turpit u zgjat me pak se 4 muaj Kohe e shkurter per nje roman Si shpjegohet kjo E thashe ne nje interviste tjeter per shtypin shqiptar tekstet e Kadarese jane nje mjedis shume i njohur per mua Ne to e ndiej veten si peshku ne uje Menyra e tij e shkrimit mu be pra shume familjare dhe pavetedijshem tekstet e mia kane dicka nga stili i tij Mund te them se jetoj ne atmosferen e vepres kadareane Dhe kjo prej shume vjetesh Pavaresisht nga keto qe thashe gjate punes ka situata kur hap fjalorin ose ndonje veper shkencore per te kuptuar terma specifike apo fjale shume pak te perdorura ne gjuhen e sotme Teksti i romanit ka mjaft gjera te reja per mua dhe per lexuesin rumun Ndoshta edhe per ate shqiptar Atmosfera e pergjithshme gjithe ato institucionet e shtetit osman praktikat e nepunesve turq jane per ne njerezit e shekullit 21 gjera te panjohura dhe misterioze Per ti shpjeguar plotesisht mekanizmat e terrorit shteteror qe mbizoteronte ne perandorine osmane duhet te punoj me nje dokumentacion historik te specializuar Disa here kuptimi del nga konteksti sepse ka fjale qe nuk gjenden ne fjalor dhe kane dale nga perdorimi disa here improvizoj Dhe ashtu sic ben autori vete ne gjuhen shqipe krijoj fjale apo shprehje te tera qe nuk ekzistojne ne gjuhen rumune luaj me fjalet e keshtu me radhe Por ne fund te fundit puna me tekstet e Kadarese eshte nje ushtrim mendor qe me prodhon shume kenaqesip pstrongfare ndryshimi ndien nje perkthyes nga nje liber ne tjetrin te te njejtit autorstrongp pPatjeter se puna eshte e njejte por ka edhe mjaft ndryshime Mbi te gjitha jane ndryshimet stilistike pra perkthyesi duhet te gjeje menyren e te shprehurit me te pershtatshme ne gjuhen e vete Romani Hija per shembull ka nje atmosfere te rende qe te merr frymen shte atmosfera e periudhes komuniste kur miliona njerez jetonin me shpaten e Damokleut siper kokes Subjekti i noveles Prilli i thyer eshte po ashtu i zymte por eshte nje zymtesi tjeter te lidhur me fatin e njeriut qe u zu rob prej mekanizmit te gjakmarrjes Prandaj edhe toni i tekstit eshte tjeter dhe perkthimi duhet ti pershtatet ketij konteksti Nga ana tjeter vete subjekti i vepres te fut ne realitete te ndryshme Te kemi parasysh vetem tri a kater vepra Dimri Piramida Kush e solli Doruntinen dhe Viti i mbrapshte Diferencat jane kolosale Si perkthyes duhet ti pershtatesh sa me mire seciles prej tyre dhe teksti yt te tingelloje sikurse eshte shkruar ne gjuhen tende Kjo eshte prova perfundimtare Sepse ne fund te fundit Kamarja e turpit ne gjuhen rumune i perket letersise rumunep pstrongMbaron koha jote me nje liber momentin kur perkthimi ka perfunduar apo subjekti dhe ndjesi te tij vazhdojne te qendrojne te ju Si ndodhi me Kamaren e Turpitstrongp pPatjeter se subjekti te zoteron edhe ca kohe ne disa raste vite me radhe Si lexues kam edhe une disa vepra te preferuara nga Ismaili vepra qe me ndjekin prej shume kohesh Njera prej tyre eshte Kasnecet e shiut Kjo vjen ndoshta nga prirjet e mia per letersine historike per histori Sepse une para se te vija ne Shqiperi si student studiova nje vit ne Bukuresht per histori Duke u nisur nga ky roman nga Kasnecet pra u bera kurioz per historine e Perandorise Osmane dhe per sistemin ushtarak osman Bile kam filluar te mesoj gjuhen turke Duket qesharake por eshte e vertetep pstrongLibri eshte i ndertuar mbi personazhe historike Duke pare kontekstin e kohes kur Kadare e shkroi kete veper vitet 70 Si vijne keto personazhestrongp pimg classaligncenter size-large wp-image-464044 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704vasi-1-640x427jpg alt width640 height427 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704vasi-1jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704vasi-1-320x214jpg 320w sizesmax-width 640px 100vw 640px Po fjala eshte per shtetin kriminel Per terrorin shteteror Ne rumunet kemi nje fjale te urte themi Peshku i madh e gelltit te voglin Pra shteti i madh osman e gelltit principaten e vogel te Ali Pashait Diktatori boteror sulltani e shtyp diktatorin e vogel te Janines Aliun Per ata qe njohin historine e Shqiperise nuk eshte e veshtire te transferojne faktet e romanit nga fillimi i shekullit te 19 ne fund te shekullit te 20 kur diktatori peshku i madh Enver Hoxha e sakrifikon shokun e vet Mehmet Shehu ne altar te ambicieve te veta Pastaj kamarja vet si mjet shtypjeje psikike na kujton mjetet e propagandes komuniste proceset publike fleterrufete e keshtu me radhe Pra ne histori faktet perseriten dhe personazhet jane te ngjashmep pstrongPer shkak dhe te informacioneve te cunguara ne ato vite si e sheh personazhin e Ali Pashes te realizuar nga Kadarestrongp pMbi Ali Pashe Tepelenen kemi deshmi te vjetra psh pershkrimi i Byron-it ne poemen e tij Childe Harold por eshte shkruar mjaft edhe ne kohen e komunizmit Ne disa shkrime duke pasur gjithmone parasysh kontekstin historik pashai i Janines del gati si hero kombetar Ishte koha kur Shqiperia e vogel e konsideronte vetveten si nje vend heroik qe ballafaqohej me fuqite e botes me revizionistet dhe imperialistet boterore Prandaj figura e pashait simbolizonte rezistencen shqiptare ne te gjitha frontet Por ja se Ali Pashai i Kadarese na del si nje tiran i vertete i urryer nga vete populli shqiptar i cili nuk reagon fare atehere kur diktatori eshte ne rrezik ta humbase koken Nga ana tjeter shkrimtari e pershkruan sulltanin si njeri durimmadh i cili e fal disa here Aliun por ama kur e humbet durimin e shkaterron ate dhe projekton shkombetarizimin e popullit shqiptar Duke e krahasuar me Skenderbeun Kadare e klasifikon pa hezitim Aliun ne kategorine e diktatoreve me gjakesore te historise shqiptare Krahas Enver Hoxhe Nga kjo pikepamje paralelja me personazhet e kohes sone eshte shume e dukshmep pstrongDashuria eshte nje tjeter shtylle e ketij libri Kadare nenvizon faktin se Vasiliqia e ka dashur vertet Aliunstrongp pPersonazhi Vasiliqia me duket shume misterioz Ajo eshte gruaja e re e Aliut dhe nje femer akoma e paformuar Perpara krimeve te pashait ka nje pozite normale tmerrohet dhe e gjykon ashper ne veten e saj Por nuk guxon ta kundershtoje Po ashtu ndodh edhe atehere kur Aliu i tregon mbi projektin e jetes se tij krijimin i nje shteti shqiptar te pavarur Ajo skupton prape asgje Ne momentin e vrasjes se tij ajo tmerrohet per fatin e vet por perfundon duke bashkepunuar me ushtaraket turq Si ne roman ashtu si ne realitet ajo eshte nje viktime e pashait Nuk besoj se e donte Aliun ia kishte me teper frikenp pstrongCila eshte pjesa me e dashur per ty ne kete romanstrongp pPersonalisht preferoj skenen ku nepunesit e shtetit tregojne se si behet shkombetarizimi i popujve Duke i degjuar ata arrin te kuptosh filozofine jetike te nje perandorie te fuqishme menyren se si ajo di te shfrytezoje pervojen e te pareve aziatike te themeluesve te shtetit ne sherbim te se ardhmes Nga kjo pikepamje gjate historise se saj Perandoria Osmane u tregua me te vertete gjeniale Mendoni vetem cfare trashegimie la ajo ne Gadishullin Ballkanik me te mira e te keqijap pstrongGjate procesit te perkthimit ndodh qe perkthyesi e gjykon shkrimtarinstrongp pNe pergjithesi jo Por dihet fakti se cdo shkrimtar te kalibrit te Kadarese ka disa vepra te shkelqyera mjaft vepra te mira dhe disa te tjera te dobeta Kam hasur shume rralle situata kur e nderpres punen per shkak se nuk jam i bindur per vleren e vepres Zakonisht para se te filloj e lexoj mire e mire tekstin Kam pasur raste kur refuzova ndonje bashkepunim per arsyen qe thashe Nuk e kam fjalen per Ismailin Nga ky shkrimtar jane botuar ne Rumani 26 vellime me me shume se 40 vepra Pervec Dimrit dhe Koncertit te gjitha prozat e Kadarese qeneembestsellereemne Rumanip pstrongfare po perktheni tanistrongp pBashkepunimi im me shtepine botuese Humanitas botuesi me i mire te ne vazhdon sivjet me nje vellim novelash historike te ciklit osman Kisha e Sh Sofise Vjedhja e gjumit mbreteror Qorrfermani Lamtumira e se keqes dhe Breznite e Hankonateve Jane tekste te fuqishme me simbolike te forte dhe personazhe te spikatshem Shpresoj qe ne gusht-shtator do te mund ta dorezoj shtepise botuese Pastaj do te shohimp pstrongAlda Bardhylistrongp <![CDATA[Francesk Radi- Kenge qe le jehone perjetesie]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074543/titulli/Francesk-Radi--Kenge-qe-le-jehone-perjetesie pstrongEsse-In Memoriam te Francesk Raditstrongp pstrongNga Raimonda MOISIU strongp pFrancesk Radi ishte njeri i perzemert fisnik dhe tejet modest talent me shpirtin e lire te nje artisti te shkelqyer gjithmone ne kerkim te se bukures nen fuqine e tingujve te kitares ne shtegtimin pafund te pasionit dashuror te refleksioneve muzikore dhe artit per muzikenp pArtisti i cili theu tabute e kohes se realizmit socialist qe jetonim dhe kendoi me shpirtin e lirizmit te tij dhe endrrave te trazuara mekatare e rebele artisti antikomformist me perplasjen dhe botekuptimin e botes shpirterore te pasur e ndjesore me moralin dhe mjerimin e shoqerise brenda asaj bote qe na rrethonte Per Frankon muzika ishte e vetmja fuqi talenti shpirti dhe delikatese sikunder jane pergjithesisht artistet e mirefillte me madheshtine e nje vitaliteti perkushtimi e vullneti te hekurt artisti qe shkriu shpirtin dhe deshiren pasionin dhe dashurine per artin kulturen e muziken vetem per nje duartrokitje per pak buzeqeshje dhe dinjitet perballe misterit te regjimit te kohes per te bere historine Dhe ia doli Franko beri historinep pFrancesk Radi qe ne moshe te re shpertheu duke kompozuar me tinguj kitare ne kerkim te identitetit unik te tij dhe befas beri jehone ne vitet 70-e te shekullit te kaluar me vidioklipet e dy kengeve Adresa dhe Bicikleta aty ku edhe nisi rrugetimi virtuoz i krijimtarise artistike dhe muzikore e tij Muzika ndjenja stili dhe moda e ritmit muzikor te kompozuara prej Francesk Radi-it dallohej lehte per vizionin se cfare eshte muzika qe del nga nje shpirti dhe mendim i lire i artistit per te jetuar ne harmoni me natyren e njerezit mes te bukures e se perditshmes njerezorep pFrancesk Radi nje muzikant i apasionuar i talentuar dhe plot frymezim ka hulumtuar zhanre te ndryshme ne fushen e muzikes duke perfshire bashkimin e elementeve te ndryshme te ritmeve te muzikes se ndaluar dhe persekutimit shpirteror social e kulturor te kohes nepermjet baladave romantike e lirike te embla dhe sentimentale Brenda tyre ka shume ndjenje e melodi harmonike e melankolike trishtim dhimbje e dashuri Humba pranveren Telefonate zemrash Kemi dasem o ritmetp pe elementeve te hard-rock te Rroku i burgut te kombinuar me shpirtin e lire e te trazuar te nje Zemer e lodhur Ky fat na ra etj Melodia e tyre kapej shume shpejt nga publiku fershellehej dhe kendohej nga rinia dhe kane mbetur ne kujtesen e publikut Kenget e Frankos e ketij artisti modest e te mrekullueshem paten nje arritje te suksesshme personale dhe kulturore per mijra fansat e tij dhe e kane kapercyer me kohe te paturit e nje ndikimi te madh mbi to Kenget e tij te para Adresa dhe Bicikleta arriten kulmin duke u shnderruar ne hit i madh i kohes kur u kompozuan ne cdo note e tinguj kitare antiteze e forte me artin e muzikes qe kerkohej nga konflikti i luftes se klasavep pSot per sot Francesk Radi mbetet nje nga artistet dhe kengetaret me te rendesishem dhe me emer dhe shume i dashur i cili fitoi popullaritet ne lartesite e lavdise e perjetesise me kenget e tij me te mira nder vite qe kane pushtuar zemrat dhe kane emocionuar mijra here artdashesit dhe fansat e tij vecmas me timbrin e zerit te tij te spikatur Me portretin e nje artisti stilin e tij te veshjes dhe flokeve te gjata moden qe spikati ne rinine e tij ritmet e muzikes se ndaluar Franko sfidoi imazhin e nje artisti qe kerkohej nga regjimi komunist i kohes edhe kur e cuan ne baraken prej druri ne Fushe-Arres por si nje qytetar i rralle bashkeshort e baba i mrekullueshem artist i pakrahasueshem ikone e artit muzikor nder vite ky Celentano shqiptar nuk u ndal kurre per te realizuar pasionin e tij per muziken Nje nga fotoportretet e fiksuara nga aparati i ekspertit dhe studiuesit te njohur te fotografise Qerim Vrionit-e tregon artistin Francesk Radi ne shtator te viti 2009-e Gjate atij takimi artistesh studiuesi i shquar shqiptaro-amerikan Qerim Vrioni i beri nje fotografi ketij artisti te madh ne studion e tij portret i cili eshte nga me te miret e portretit te Francesk Radit Me duhet te sjell ne vemendje se ne ekranin e kompjuterit te artistit eshte portreti i Bethovenit analogji e ndjeshme tejet njerezore dhe e spikatur ne forme e ne funksion me portretin e Frankos sonep pMe mencuri dashuri modesti dhe krenari vital e unik Francesk Radi vazhdoi te kompozonte duke adaptuar vlerat me te mira muzikore dhe te krenarise se tij me vlerat me te mira te lahutes ciftelise dhe krenarise malesore sfidoi friken dhe arriti triumfin mbi te duke mbetur perjetesisht nje vlere e tradites historise dhe trashegimise kulturore e muzikorep pPra pak kohesh u shua kantautori kompozitori kitaristi i famshem dhe kengetari i njohur Francesk Radi frymezimi i kohes se rinise te brezit tone dhe brezat qe vijne i cili me kenget e tij la jehone perjetesie Humbem nje Artist te madh nje aset te cmuar vlere njohese dhe emer i vleresuar nje artist qe dha aq shume nga forca e talentit muzikor dhe mencurise se artistit ne fushen e muzikes artit e kultures shqiptarep pFrancesk Radi i perket elites se shquar e brezit te arte te artisteve shqiptare nje ikone e paharruarp pPushofsh ne Paqen e Amshuar Frankop pstrongemFlaming Islandemstrongp pstrongemJacksonville Floridaemstrongp pp <![CDATA[Thethi shpallet Qender Historike e Mbrojtur]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074502/titulli/Thethi-shpallet-Qender-Historike-e-Mbrojtur pstrongRenditet si vendi me i pershtatshem per turizem nder Bjeshket e Veriut te Shqiperisestrongp pimg classaligncenter size-large wp-image-463889 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704theth-640x425jpg alt width640 height425 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704theth-640x425jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704theth-320x212jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704thethjpg 681w sizesmax-width 640px 100vw 640px Ministria e Kultures ne bashkepunim me IMK-ne dhe institucionet e tjera pas nje pune te gjate per vleresimin e pasurive kulturore dhe qendrave te rendesishme te trashegimise ne te gjithe Shqiperine ka vendosur qe ne baze te kritereve te permbushura ti jape Thethit statusin e Qendrave te mbrojtura Historike fshatit me bukuri te rralle ne mes te Alpeve ne Veri te Shqiperisep pQendra Historike e fshatit Theth qe propozohet eshte pjesa me vlera urbanistiko- arkitektonike e fshatit dhe hapesira qe mbart vlera te rendesishme historike qe dokumenton rrugen e zhvillimit historik te fshatit drejt krijimit te nje qendre te banuar dhe tiparet urbanistiko-arkitekturore qe u formuan gjate historise se tij Pjesa derrmuese e fshatit ruan ndertime te vjetra me vlera arkitektonike e konstruktive dhe rrjetin rrugor karakteristikp pKeto ndertime jane te lidhura me mjedisin tradicional i cili eshte pjese e Qendres Historike Brenda kesaj Qendre perfshihen objekte monument kulture te kategorise se pare si Banesa e Lulash Kecit Muzeu Etnografik i Dukagjinit Kulla e Nikoll Zef Kocekut Kulla e Ngujimit etjp pKrahas ketyre ndertimeve ne kete zone jane ndertuar banesa qe ndonese nuk kane numer te madh ambientesh dallohen nga perpunimi mjaft me i pasur arkitektonik Keto ndertime jane me te vonshme dhe te perhapura ne zona te kufizuara si ne Theth te Dukagjinit e Vermosh te Kelmenditp pAto kane te perbashket trajtimin arkitektonik te ngjashem Karakteristike per kete trajtim jane catite mjaft te pjerreta te mbuluara me funde derrase te cilat duke mos mbajtur debore lehtesojne mjaft punen e konstruktoritp pPasuria dhe perpunimi i elementeve arkitektonike futja e elementeve te drurit krahas muratures se gurte e gjallerojne shume pamjen e baneses ndersa catite e pjerreta harmonizohen me ambientin e thepisur shkembor dhe duken sikur perseritin konturet e majave te maleve qe perbejne sfondin natyror te banesavep pThethi eshte vendbanim shume i hershem duke u bazuar ne te dhenat historike dhe zbulimet arkeologjike Ketu kane banuar Oksetet Bythdoset Berbati Vladet Kelmendas e ndoshta edhe grupe te tjera popullsie te pa njohura Thethi per here te pare shfaqet i dokumentuar ne Defterin e regjistrimit te Sanxhakut te Shkodres ne vitin 1485 me emrin Fusha dhe ne ate kohe kishte vetem 7 shtepi te medhap pNe vitin 1976 Thethi shpallet Park Kombetar Pasurite natyrore te kesaj zone jane te lidhura se bashku edhe me trashegimine kulturore dhe historike te banoreve vendas duke formuar keshtu bazat me te rendesishme per zhvillimin e turizmitp pimg classaligncenter size-large wp-image-463890 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704theth-1-640x425jpg alt width640 height425 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704theth-1-640x425jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704theth-1-320x212jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201704theth-1jpg 681w sizesmax-width 640px 100vw 640px p p17 prill 2017 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Nene e bije vdesin ne sauna]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074465/titulli/Nene-e-bije-vdesin-ne-sauna pDy gra kane mbetur te vdekura ne nje sauna pasi doreza e deres u prish dhe ato mbeten te bllokuara brenda per rreth 90 minuta Ngjarja ka ndodhur ne qytetin Jicin te Republikes se ekep pNena 65 vjec dhe vajza e saj 45 vjec ishin duke u relaksuar ne nje sauna te nje miku te tyre- tha zedhenesja e policise lokale Iva Kormosova Pronari i saunes kishte filluar te behej merak per dy te ftuarat e tij pasi kishin shume kohe qe ishin futur ne sauna dhe akoma nuk kishin dale keshtu qe ai shkoi per ti kontrolluar dhe i gjeti ato te shtrira ne dysheme te vdekurap pGrate kishin provuar qe te thyenin xhamin e deres ne menyre qe te dilnin dhe ti shpetonin te nxehtit ekstrem por perpjekja e tyre kishte deshtuarp poranewstvp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Bebit terrorist i refuzohet viza ne ambasaden e SHBA-ve]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074464/titulli/Bebit-terrorist-i-refuzohet-viza-ne-ambasaden-e-SHBA-ve pNje foshnje britanike tre muaj eshte thirrur per interviste nga ambasada amerikane ne Londer pasi gjyshi i tij ka hedhur aksidentalisht ne kutine e gabuar formularin se ai ishte terorristp pPaul Kenyon ka plotesuar gabimisht formularin e nipit te tij Harvey Kenyon-Cairnper te udhetuar ne Orlando te Floridas Ai ka plotesuar pyetjen emA kerkoheni apo jeni angazhuar ne aktivitete terroriste spiunazhi sabotimi ose gjenocidiemp pKenyon ka kuptuar gabimin e tij vetem kur femijes i eshte refuzuar vizap pem8220Une nuk mund te besoj se si ata nuk e kuptuan qe ishte nje gabim i vertete pasi femija tre muajsh nuk mund ti beje asnje te keqe askujtem thote burrip pMe pas foshnja eshte sjelle ne ambasaden e SHBA-ve ne Londer ku eshte takuar me zyrtaret Udhetimi nga Cheshire ne Londer si dhe kthimi ka zgjatur rreth 10 ore me shume se sa fluturimi per ne Floridap pemAi pa dyshim nuk eshte angazhuar ne gjenocid apo spiunazh por pa dyshim ka sabotuar shume pelena gjate kesaj kohe por kete nuk mund tua them atyre ne ambasaden e SHBA-veem shton gjyshi i bebitp pVizita e parashikuar nuk eshte realizuar dhe ciftit i eshte dashur nje rezervim i ri duke u bashkuar disa dite me vone me familjen ne Floridap div idattachment984702 stylewidth 610px classwp-caption alignnoneimg classwp-image-984702 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads201704pri36622268jpg width600 height898p classwp-caption-textFamiljapdiv pOra Newstvp pp pp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Beteja per jete a vdekje mes elefantit dhe krokodilit]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074463/titulli/Beteja-per-jete-a-vdekje-mes-elefantit-dhe-krokodilit pNje elefant i vogel eshte perleshur per jete a vdekje me nje krokodil pasi ky i fundit e sulmoi krijesen teksa po pinte uje me feckep pE gjithe skena ka ndodhur nen syte e turisteve prane nje liqeni ne Liwonde ne Parkun Kombetar ne Malavip pMe pas e gjithe tufa e elefanteve ka ndihmuar te voglin te cilin krokodili nuk e leshonte Nje prej elefanteve e goditi krokodilin duke e rrezuar per dhep pVideoja eshte filmuar nga Alexander Makanga nje banor vendas me banim ne Britanine e Madhe i cili po filmonte nepermjet nje varkep pAi thote se nuk e kishte kuptuar seriozitetin e ngjarjes ndersa u ndodh perballe skene se frikshme vetem pak metra tijp pOra Newsp pp pp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap <![CDATA[Keto jane kriminelet me qesharake qe keni pare]]> 2019-03-25T22:36:22+00:00 2019-03-25T22:36:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048074418/titulli/Keto-jane-kriminelet-me-qesharake-qe-keni-pare pDisa foto te krimineleve jane bere virale prej pamjeve qe ata kane treguar pamjet e tyre te cmendura kur u arrestuanp pPer fatin e tyre te keq jane kapur nga policia por kane dhene rezultate te mrekullueshme pasi kane shkaktuar shume te qeshurap pDisa duken me floke te pakrehur disa te pikturuar ne fytyre si dhe veshje qesharakep pimg classsize-medium wp-image-984335 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F4D51D100000578-0-image-a-1141492356174771jpg alt width306 height411p pimg classsize-medium wp-image-984338 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F4CC05000000578-0-CrazyEyes-m-841492353067335jpg alt width634 height765p pimg classsize-medium wp-image-984339 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F4CBFE000000578-0-image-a-341492350535542jpg alt width634 height793p pimg classsize-medium wp-image-984342 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F4CC01400000578-0-image-a-371492350552740jpg alt width634 height793p pimg classsize-medium wp-image-984343 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F4CC09000000578-0-image-a-971492354070745jpg alt width634 height425 srcsethttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F4CC09000000578-0-image-a-971492354070745jpg 634w httpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F4CC09000000578-0-image-a-971492354070745-300x200jpg 300w sizesmax-width 634px 100vw 634px p pimg classsize-medium wp-image-984344 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F4CBFC800000578-0-image-m-681492350793443jpg alt width306 height432p pimg classsize-medium wp-image-984345 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F4CC01D00000578-0-image-m-961492354035275jpg alt width634 height712p pimg classsize-medium wp-image-984346 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F4CC09400000578-0-image-a-691492350842787jpg alt width306 height432p pimg classsize-medium wp-image-984347 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F4CC02800000578-0-image-a-591492350729354jpg alt width634 height793p pimg classsize-full wp-image-984348 srchttpwwworanewstvwp-contentuploads2017043F4CC03B00000578-0-image-m-931492353991644jpg alt width306 height432p poranewstvp pTe paret per lajmin e fundit Ndiqni a hrefhttpwwworanewstvOranewstva ne a hrefhttpswwwfacebookcomOraNewsRTVfreftsFacebooka dhe ne a hrefhttpstwittercomOraNewsRTVTwitterap - Arkiva Shqiptare e Lajmeve