Lajmet e Shqiperia.com - Kategoria: 6 2020-07-04T14:29:59+00:00 Zend_Feed_Writer http://www.example.com A Brahaj mandi@shqiperia.com http://www.shqiperia.com.com <![CDATA[Koha e kinezeve mbaroi Balluku Perdhosen porten hyrese te Shqiperise]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134710/titulli/Koha-e-kinezeve-mbaroi-Balluku-Perdhosen-porten-hyrese-te-Shqiperise pimg classaligncenter size-full wp-image-708914 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904belinda-ne-ministrijpg alt width1112 height585 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904belinda-ne-ministrijpg 1112w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904belinda-ne-ministri-320x168jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904belinda-ne-ministri-768x404jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904belinda-ne-ministri-640x337jpg 640w sizesmax-width 1112px 100vw 1112px Ka qene e ashper ministrja e Infrastruktures Belinda Balluku nga Rinasi ku ia ka faturuar te gjithe pergjegjesine per grabitjen ne Rinas koncesionarit kinez te TIA-s per te cilet tha se dine vetem te hapin parkingjep pSipas Ballukut te ardhurat dhe taksa per pasagjere prej 3 eurosh qe kompania vjel nuk perdoren per investime serioze per pasagjeretp pKeto te ardhura nuk jane perdorur as per te rritur sigurine e aeroportit ashtu sic eshte kerkuar nga organet mbikeqyrese I vetmi investim qe kompania kineze ka per zemer jane parkingjet Ti shtoje ata dhe te vjele fitime te lehta duke harruar kush eshte objekti kryesor i sipermarrjes se tyre ne Shqiperi tha ajop pBalluku pranoi se kontrata koncesionare e Rinasit eshte plot e perplot me gabime teksa nenvizoi se nga qeveria sjane marre masa ekstreme pasi mund ti shkaktonte deme shtetit shqiptarp pNe shquhemi edhe se i pranojme gabimet por kontrata koncesionare eshte votuar ne menyre unanime ne Parlament Ajo eshte trumbetuar edhe nga Partia Demokratike por kontrata ka penalizuar qeverine shqiptare qe te ndermarre masa ne Rinas Jo vetem kompania kineze por edhe ajo e meparshmja Kjo verehet edhe nga cmimet e kripura Reagimi i djeshem i koncesionarit qe i tregon shtetit kushtet dhe se cilat ka permbushur eshte fyes per ne Ju dini vetem nje pjese por penalizimet jane bere dhe jane 500 mije leke te reja Koncesionari i paguan gjobat por nuk i merr parasysh ceshtjet e sigurise Kemi pasur perballe nje kompani serioze qe ka nje objekt te madh ketu qofte nga ana e sherbimeve qe ofron dhe siperfaqes qe ka nen kontroll Ne i kemi cilesuar si nje partner strategjik por sot po kuptojme se koncesionari sdo te ndermarre asnje mase theksoi ajop pPor sipas Ballukut koha per kompanine kineze mbaroi dhe qe prej dites se sotme shteti shqiptar do te kujdeset per sigurine dhe te garantoje cilesine e sherbimit ne Rinasp pKa ardhur koha qe gjerat te ndryshojne edhe cilesia e sherbimit te ndryshoje ne aeroport Pasi koncesionari po luan me nje kontrate per nje objekt siguria e te cilit prek cdo shqiptar shte perdhosur dhe dhunuar dera nga hyhet dhe dilet nga Shqiperia nga ne dalim te shohim boten dhe per fat te keq nga koncesionari por kjo do te ndryshoje u shpreh ministrjap <![CDATA[Rinasi Konflikti i ashper mes qeverise dhe kompanise Koncesionari te ktheje fitimet e teperta]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134708/titulli/Rinasi-Konflikti-i-ashper-mes-qeverise-dhe-kompanise-Koncesionari-te-ktheje-fitimet-e-teperta pimg classalignnone size-full wp-image-709052 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904tirana-800x450jpg alt width800 height450 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904tirana-800x450jpg 800w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904tirana-800x450-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904tirana-800x450-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904tirana-800x450-640x360jpg 640w sizesmax-width 800px 100vw 800px p pPerplasja per cenimi i sigurise ne aeroportin e Rinasit nuk eshte konflikti i vetem qe qeveria ka me kompanine koncesionare Tirana International airport Paralelisht mes paleve ka shperthyer edhe nje konflikt i ashper financiar qe lidhet me rezultatet e auditimit te koncesionitp pNe kontraten koncesionare eshte parashikuar nje nen i cili i jep te drejten si qeverise ashtu dhe kompanise private te kerkojne kompesim nese njera nga palet fiton me shume nga skenari baze i koncesionit Duke shfrytezuar kete hapesire vitin e kaluar qeveria pajtoi nje kompani te pavarur financiare per pare nese TIA kishte fituar me shume para nga sa ishte parashikuar ne skenarin fillestar sipas kontrates se lidhur ne vitin 2004p pRaporti I perpiluar nga audituesi BDO gjeti se ne 15 vitet e koncesionit pra ne periudhen 2004-2018 kompania koncesionare e aeroportit ka fituar 84 milione euro me shume nga sa ishte parashikuar ne skenarin fillestarp pPas gjetjeve te raportit qeveria ka nisur negociatat per te kerkuar kompensim ekonomik nga TIA Qeveria pretendon se koncesionari duhet te kompensoje fitimet e teperta qe ka realizuar ose duke ulur cmimin e biletave ose duke I derdhur ato ne buxhet pasi sipas saj kjo eshte e parashikuar ne buxhet por palet nuk kane arritur te gjejne nje marreveshjep pPas grabitjes me arme te avionit ne ambientet e aeroportit konflikti mes qeverise dhe koncesionarit eshte thelluar edhe me shume Ministrja e infrastruktures Belinda Balluku deklaroi se nga tani qeveria nuk do te negocioje me drejtuesit lokale te TIA-s por do te kerkoje kontakte me drejtuesit qendrore te kompanise qe zoteron koncesionin nje kompani ofshore nga Singapori me emrin REAL FORTRESS PRIVATE LIMITEDp pTCHp <![CDATA[Spahiu Edhe biznesi gjerman kerkon largimin e Rames]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134579/titulli/Spahiu-Edhe-biznesi-gjerman-kerkon-largimin-e-Rames pimg classalignnone size-full wp-image-707985 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904deputeti-i-lsi-perparim-spahiu-c1200x600jpg alt width1200 height600 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904deputeti-i-lsi-perparim-spahiu-c1200x600jpg 1200w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904deputeti-i-lsi-perparim-spahiu-c1200x600-320x160jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904deputeti-i-lsi-perparim-spahiu-c1200x600-768x384jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904deputeti-i-lsi-perparim-spahiu-c1200x600-640x320jpg 640w sizesmax-width 1200px 100vw 1200px p pIsh-deputeti i LSI-se Perparim Spahiu ka sjelle ne vemendje nje anketim te kryer nga Dhomat Gjermane te Tregtise ne lidhje me situaten e biznesit ne vendin tonep pTe dhenat e anketes tregojne se 51 per qind e tyre jane te pakenaqur me situaten ekonomike ne vend duke theksuar se ne keto vite ka nje perkeqesim per mjedisin e biznesitp pNxitur nga keto shifra Spahiu thekson se jo vetem shqiptaret por dhe biznesi gjerman thote Rama Ikp pstrongPostimi i Spahiut strongp pPropaganda e KM-s bie ne cdo fjale qe ai thotep pJa si shprehen te anketuarit nga Dhomat Gjermane te Tregtise per Europen Qendrore dhe Lindore per Shqiperine ku 51 e te anketuarve e shohin ate te perkeqesuarp pPyetjes se sa te kenaqur jane bizneset me faktoret qe kane ndikuar u jane pergjigjurp pPozitivisht kostoja e punes produktiviteti dhe motivimi i punonjesve kualifikimi i punonjesve arsimimi akademik disponueshmeria e fuqise punetore te kualifikuarp pNegativisht siguria ligjore administrata publike parashikueshmeria e politikave ekonomike transparenca e tendereve publike lufta kunder kriminalitetit dhe korrupsionitp pFare thjeshte kuptohet qe nuk jane problem shqiptaret si te pakualifikuar paarsimuar apo te pamotivuarp pProblem dhe perkeqesim shihet ne aspekte qe i takojne Qeverise ku problemi madhor mbetet KORRUPSIONI pa perjashtuar luften ndaj krimit apo transparencen ne tenderap pProblem mbetet dhe e ardhmja pasi 43 mendojne qe situata do te perkeqesohet dhe 45 mendojne qe nuk do te ndryshojep pAsnje shprese permiresimip pPra jo vetem shqiptaret por dhe biznesi gjerman thote Rama Ikp <![CDATA[BKT vleresohet me cmimin Banka me e mire ne Shqiperi per 2019-n]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134577/titulli/BKT-vleresohet-me-cmimin-Banka-me-e-mire-ne-Shqiperi-per-2019-n pimg classalignnone size-full wp-image-708077 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Capture-31png alt width754 height620 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Capture-31png 754w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Capture-31-320x263png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Capture-31-640x526png 640w sizesmax-width 754px 100vw 754px p pBanka Kombetare Tregtare eshte vleresuar me cmimin Banka me e mire ne Shqiperi per 2019 nga revista amerikane Global Finance gjate ceremonise se 26-te te ndarjes se cmimeve vjetore Bankat me te Mira ne Bote e zhvilluar me 12 Mars 2019p pGlobal Finance ka zgjedhur BKT bazuar ne performancen e bankes reputacionin dhe persosmerine ne manaxhimin e korporates Procesi i seleksionimit eshte realizuar me konsultime te gjera me drejtues ekzekutiv te korporatave analiste dhe bankiere nga e gjithe bota Nje raport i plote mbi Bankat me te Mira do te publikohet ne numrin e muajit Maj te Global Finance si edhe ne faqen web a hrefhttpwwwgfmagcomwwwgfmagcomap pBKT ka treguar perseri nje performance te shkelqyer financiare bazuar ne rezultatet e vitit 2018 me nje fitim rekord sipas standardeve te BSH-se 68 milione USD qe eshte ne perputhje edhe me nje baze te forte kapitali sipas standardeve te SNRF-se 435 milione USD i cili eshte rritur me nje norme vjetore kthimi prej 19 dhe ka rezultuar me nje raport te mjaftueshmerise se kapitalit prej 1753p pMadhesia totale e aseteve te BKT e cila arrin 294 te sektorit bankar eshte edhe me e larte se pesha totale e bankes se dyte dhe te trete te marra se bashkup pBKT konsiderohet si investitori me i madh i ekonomise shqiptare duke mbeshtetur ne menyre aktive rritjen ekonomike me ane te kreditimit per investimet ne bizneset private projektet publike dhe atyre individuale si edhe eshte taksapaguesi me i madh ne kete vend duke marre ne konsiderate vleren totale pergjate 4 viteve te funditp pBKT ka pershpejtuar investimet ne fushen e teknologjise dhe inovacionit per ti ofruar qytetareve shqiptare risite me te fundit teknologjike me qellim arritjen e nje sherbimi sa me cilesor dhe rritjen e kenaqesise se klientevep pSe bashku me cmimin 8220Banka me e Mire ne Shqiperi8221 nga Global Finance BKT edhe kete vit eshte vleresuar me tre cmimet me te medha te industrise bankare duke marre me pare edhe 8220Banka me e Mire ne Shqiperi8221 nga 8220The Banker8221 dhe 8220EMEA Finance8221 si edhe vleresimin me AAA Alb nga JCR Eurasia Ratingp pE themeluar ne vitin 1925 BKT eshte banka tregtare me e madhe dhe me e vjeter ne Shqiperi Me nje vlere totale te aseteve prej 39 miliarde dollare dhe me depozita me vlere 31 miliarde dollare BKT u sherben klienteve te saj permes nje rrjeti prej 94 degesh nga te cilat 67 jane te vendosura ne Shqiperi dhe 27 ne Kosovep pPer me shume informacion ju lutemi referojuni a hrefhttpwwwbktcomalwwwbktcomalap pGlobal Finance eshte nje reviste mujore amerikane e themeluar ne vitin 1987 me qender ne New York dhe me zyra ne Londer dhe Milano Revista ka aktualisht nje tirazh prej 50050 kopjesh sipas BPA dhe me shume se 200000 lexues te shperndare ne 188 vende te ndryshmep <![CDATA[Demshperblimet per largimet nga puna cdo vit humbin 20 mln ]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134517/titulli/Demshperblimet-per-largimet-nga-puna-cdo-vit-humbin-20-mln- div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-707772 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904punajpg alt width1280 height720 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904punajpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904puna-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904puna-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904puna-640x360jpg 640w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px Largimet e padrejta nga puna ne radhet e institucioneve publike jane bere nje barre e rende per taksapaguesit shqiptarep div classclearfix pSipas KLSH cdo vit qytetaret paguajne mesatarisht 20 milione dollare nga vendimet e gjykatave per punonjesit e shtetit qe pushohen padrejtesisht p pAzmi Stringa i Departamentit te Auditimit te Buxhetit ne KLSH shprehet Per vitin 2017 jane paguar 2 miliarde leke per pushimet nga puna Shqetesues eshte fakti se kjo shifer eshte konstante nga viti ne vitp pPor kjo eshte vetem shuma e paguar ne nje vit nderkohe qe kostoja reale e vendimeve gjyqesore per largimet nga puna mund te jete me e madhe duke krijuar borxhe te prapambeturap pPer ta dokumentuar kete gje ne kemi kerkuar mbajtjen e databazes per vendimet gjyqesore por shume institucione nuk e bejne shton Stringap pSipas Open Data Albania nje platforme joqeveritare ne 4 vitet e fundit buxheti i shtetit ka paguar mbi 8 miliarde leke ose 80 milione dollare per vendimet gjyqesore te fituara nga punonjesit e pushuar nga puna Kjo shifer eshte dy here me e larte sesa ndihma vjetore ekonomike qe qeveria jep per te varfritp pMegjithese ka vendime per kthimin e punonjesve institucionet kane vende te lira dhe nuk i marrin ose marrin te rinj thekson Stringap pRotacionet politike por edhe ndryshimet e titullareve te institucioneve shpesh shoqerohen edhe me ndryshimin e punonjesve Ata qe paguajne faturen jane qytetaret dhe jo pergjegjesit e ketij demi Ndaj KLSh ka kerkuar miratimin e nje ligji per pergjegjesine materiale ku demet per largimet e padrejta nga puna te paguhen nga vete titullaret qe pushojne punonjesitp div div div classclearfixdiv div classtchAdBlock smallAdBlock div classsiteWidthContainer div iddiv-gpt-ad-1508592105648-0 classinnerAdBlock ezfound data-google-query-idCJfi2pPdwOECFdtA4AodC7UOvwdiv div div <![CDATA[ARMO arketon miliarda kush i mban peng pagat e naftetareve]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134513/titulli/ARMO-arketon-miliarda-kush-i-mban-peng-pagat-e-naftetareve pimg classaligncenter size-full wp-image-528255 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201712armojpg alt width800 height450 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201712armojpg 800w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201712armo-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201712armo-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201712armo-640x360jpg 640w sizesmax-width 800px 100vw 800px Problemet per naftetaret e kompanise ARMO duket se nuk mbarojne kurre Prej disa muajsh puna ne uzinen e Ballshit dhe ne rafinerine e Fierit vijon e panderprere dhe protestat e naftetareve duket se jane lene pas por problemet e vjetra kane mbetur ende pa zgjidhjep pRreth 1 mije punonjes te kesaj kompanie prej 3 vitesh jane ende ne pritje per te marre pagat e prapambetura te periudhes Gusht 2015-Shtator 2016p pNe kete periudhe uzina ndali prodhimin pasi pronaret azere te asaj kohe nuk arrinin te shlyenin detyrimet per blerjen e naftes bruto Por pavaresisht kesaj punetoret jane thirrur ne pune cdo ditep pSot qe flasim 512 punonjes kane fituar gjyqet per pagat e prapambetura pagesen mbi kamate-vonesat si dhe pagesat per sigurimet shoqerore e shendetesore te pashlyera Aktualisht Sindikata e Perpunimit te Naftes se Shqiperise po vijon proceset kolektive per punonjesit e tjerep pPerfaqesuesi i SIndikates Kamber Iljazaj deklaroi se detyrimet per 1 mije punonjesit jane njohur edhe nga vete pala e paditur fakt i cili eshte renditur edhe ne 3 vendimet kolektive te marra deri tani nga GJykata e Tiranesp pKemi marre nga kompania nga ish-pronaret azere listat per periudhen Qershor 2015-Shtator 2016 periudha e pagave te papaguara Ne te pasqyrohen te gjitha detyrimet qe firma ka per punonjesit Ky material eshte njohur edhe nga Drejtoria e Tatim-Taksave Tirane Tatimpaguesit e Medhenj Kemi marre vertetimin origjinal te kompanise per detyrimet qe ka ndaj punonjesve tha Iljazajp pPor pse nuk ekzekutohen vendimet e gjykates per pagat e prapambetura Dihet tashme se pronaret azere jane larguar prej 3 vitesh Perfaqesuesi i sindikates thote se tashme uzina administrohet nga nje kompani e quajtur Bylis Energji por ai shton se me manovrat qe jane bere nder vite asnjehere nuk po merret vesh pronari i vertete Pikerisht ketu duket se qendron edhe ngercip pKetu po bejne nje lloj loje qe gjoja nuk jane pronare por qiramarres Ne Nentor te vitit 2016 kryeministri erdhi ne Ballsh te uzina dhe tha se parate jane te garantuara ne Qershor 2017 u takuam serish e njejta gje U lidhem permes video-konferences ne Janar te vitit te shkuar u takuam edhe ne 31 Janar te ketij viti serish e njejta gje Por asgje nuk u be per parate Ne i kemi bere te gjitha levizjet i kemi cuar njerezit edhe ne kembe drejt Tiranes ne proteste tha me tej sindikalisti Kamber Iljazajp style typetextcss tduid15caba3b993904 td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-1-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15caba3b993904 td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-2-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15caba3b993904 td-doubleSlider-2 td-item3 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-3-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15caba3b993904 td-doubleSlider-2 td-item4 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-4-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15caba3b993904 td-doubleSlider-2 td-item5 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-5-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15caba3b993904 td-doubleSlider-2 td-item6 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-80x60jpg 0 0 no-repeat style div idtduid15caba3b993904 classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 6div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-1jpg titlekambo 1 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-1jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-1jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-1-240x320jpg 240w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-1-640x853jpg 640w sizesmax-width 768px 100vw 768px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-2jpg titlekambo 2 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-2jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-2jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-2-240x320jpg 240w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-2-640x853jpg 640w sizesmax-width 768px 100vw 768px alt a figure div div class td-slide-item td-item3 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-3jpg titlekambo 3 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-3jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-3jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-3-240x320jpg 240w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-3-640x853jpg 640w sizesmax-width 768px 100vw 768px alt a figure div div class td-slide-item td-item4 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-4jpg titlekambo 4 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-4jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-4jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-4-240x320jpg 240w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-4-640x853jpg 640w sizesmax-width 768px 100vw 768px alt a figure div div class td-slide-item td-item5 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-5jpg titlekambo 5 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-5jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-5jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-5-240x320jpg 240w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-5-640x853jpg 640w sizesmax-width 768px 100vw 768px alt a figure div div class td-slide-item td-item6 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambojpg titlekambo data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambojpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambojpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-240x320jpg 240w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kambo-640x853jpg 640w sizesmax-width 768px 100vw 768px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div class td-button td-item3 div class td-borderdiv div div class td-button td-item4 div class td-borderdiv div div class td-button td-item5 div class td-borderdiv div div class td-button td-item6 div class td-borderdiv div div div div div pProblemi duket se nuk eshte vetem kompania I dyshimte eshte edhe roli i Permbarimit Shteteror 3 vendime kolektive te Gjykates se Tiranes per 512 punonjes jane cuar ne Permbarim por ky i fundit nuk ka nxjerre ende urdhrat e ekzekutimit sipas sindikatesbr Avokati yne ka cuar vendimet ne Permbarimin Shteteror Atje Permbarimi i ka thene se ka marre persiper te beje ekzekutimin por kundrejt bllokimit te nje sasie parash prej rreth 90 milione lekesh te vjetra qe I korespondon rreth 175 mije leke per person Nderkohe qe ne kekrojme parate tona Keto para jane gjoja si garanci fiskale Une nuk kam degjuar kurre qe Permbarimi te marre leke Permbarimi merr tarifen ate qe I takon nga nga humbvesi i gjyqit tha me tej sindikalisti Kamber Iljazajp pNe korespoendencen me avokatin e naftetareve Permbarimi ka bere me dije se ka vene ne dispozicion dy jurist te merren me ceshtjen Por problem mbetet tarifa qe ky institucion kerkon e cila ka krijuar ngercin dhe mban peng ekzekutimin e vendimeve per shlyerjen e pagave te prapambetura per naftetaretp pGazeta Shqipp <![CDATA[Shqiperia si Anglia Tani me targa te personalizuara ja sa kushton 007]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134483/titulli/Shqiperia-si-Anglia--Tani-me-targa-te-personalizuara-ja-sa-kushton-007 pimg classaligncenter size-full wp-image-707615 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019041554712052bmwclr6mc6282110820141029154jpg alt width780 height440 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019041554712052bmwclr6mc6282110820141029154jpg 780w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019041554712052bmwclr6mc6282110820141029154-320x181jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019041554712052bmwclr6mc6282110820141029154-768x433jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019041554712052bmwclr6mc6282110820141029154-640x361jpg 640w sizesmax-width 780px 100vw 780px Shqiperia duke ndjekur shembullin e Mbreterise se Bashkuar per here te pare do ti jape mundesi drejtuesve te mjeteve qe te aplikojne ne nje sistem rezervimi online per targat e serive te vecantap pDrejtoria e Pergjithshme e Sherbimeve te Transportit Rrugor ben te ditur se targat e 8220vecanta8221 jane ndare ne dy kategori dhe tarifa per te pasur nje targe te personalizuar shkon deri ne 30 mije lekep pNe kategorine e pare bejne pjese te gjitha targat trenumeroret e te cilave jane te njejte pavaresisht nga cifti i shkronjave para dhe pas tyre dhe tarifa eshte 30000 Lekep pNe kategorine e dyte perfshihen te gjitha targat trenumeroret e te cilave fillojne me dy 2 zero pavaresisht nga cifti i shkronjave para dhe pas tyre pervec 001 dhe 007 dhe tarifa eshte 20000 Leke Ketu nuk perfshihen tarifat standarde te sherbimit te regjistrimit te automjetitp pE njejta gje sherben edhe motomjetet kundrejt nje shume prej 10000 mije lekeshp pNJOFTIMIp pRregullat e Aplikimitp pTe gjithe qytetaretsubjektet duhet te kryejne regjistrimin online nepermjet ketij sistemi duke paraqitur te dhenat e kerkuara te mjetit dhe ato personalete subjektit te sakta sipas kartes se tyre te identitetitniptit te aktivitetitp pAplikuesi ne momentin e marrjes se sherbimit prane DRSHTRR-ve duhet te jete ose zoteruesi i mjetit ose person i autorizuar nga subjekti biznes enti leasing koncesionar agjenci sherbimesh DPSHTRR rezervon te drejten te pezulloje rezervime qe kryhen nga persona qe dyshohet se luajne rolin e seksereve ose qe shtojne tarifa te paautorizuara mbi kete sherbim publik si edhe ndalon aksesin ne sistem pergjithmone per keqperdorim te sherbimit Ne cdo rast kur nje rezervim nuk rezulton ne kryerjen e sherbimit per mosparaqitjen e qytetaritsubjektit brenda afatit targa rikthehet automatikisht ne sistem per tu rishitur permes rezervimeve te rejap pPas plotesimit me sukses te aplikimit online qytetarisubjekti ka nje dritare kohore me afat te kufizuar qe do i informohet me email me detajet e komunikimit per paraqitjen prane sportelit te zgjedhur te drejtorise rajonale per te kryer pagesen e sherbimit dhe targimin e mjetitp pNe kete link do te gjeni edhe videon shpjeguese a hrefhttpswetlt-x096FY7EFRhttpseetlt-x096FY7EFRap pShenimp pPer te gjitha kategorite pervec vleres se sherbimit do te aplikohet edhe vlera prej 7700 Leke qe perfshin tarifat standarde per pajisjen me targeregjistrim mjeti prane DRSHTRR-ve per automjetet ndersa kjo vlere per motomjetet eshte 6700 Lekep pPer automjetet nuk perfshihen tarifa RBS Kalim Pronesie ose ndryshim formati targe nga drejtkendeshe ne katrorep pTe gjithe aplikantet e ketij sherbimi do te kene prioritet ne kryerjen e procedurave pa pritur ne rradhep <![CDATA[Aeroporti i Kukesit Perplasje premtimesh Rama-Balluku 1 vit apo 24 muaj VIDEO]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134414/titulli/Aeroporti-i-Kukesit-Perplasje-premtimesh-Rama-Balluku-1-vit-apo-24-muaj-VIDEO pimg classaligncenter size-full wp-image-707150 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904nygjhypng alt width771 height472 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904nygjhypng 771w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904nygjhy-320x196png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904nygjhy-768x470png 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904nygjhy-640x392png 640w sizesmax-width 771px 100vw 771px Aeroporti eshte ne nje pozicion shume strategjik sepse mbledh shqiptaret ketej dhe andej kufirit Do i jape mundesine cunave te Kukesit te vijne me shume pak paund nga Anglia Parashikohet nje fluks prej rreth 300 mije pasagjeresh ne vitin e pare per te shkuar deri ne 1 milion pasagjere ne vit Ky aeroport do te sjelle nje ere te re zhvillimi per te gjithe zonen pasi sherbimet do te prodhojne vende pune qe parashikohen te shkoje deri ne 12000p pKeshtu deklaroi kryeministri Edi Rama diten e djeshme ne Kukes nga pista e aeroportit te vjeter e cila me marreveshjen e re koncesionare per ta ringjallur kete veper te ndertuar ne vitin 2000 me sponsor nga Emiratet e Bashkuara Arabe pas luftes se Kosoves do te zgjatetp pKryeministri ishte i qarte kur u premtoi kuksianeve aeroportin ne shkembim te votes per Safet Gjicin si kryebashkiak ne zgjedhjet e 30 qershorit duke theksuar se do te perfundoje brenda nje vitip pPor duket se ne qeverine e Edi Rames as vete nuk e kane te qarte ose nuk e kane ndare mendjen per faktin sesa do te zgjasin punimet per te bere te aksesueshem per fluturimet nderkombetare aeroportin e pare te linjave low-cost ne Shqiperip phttpswwwfacebookcomediramaalvideos2008803122762753p pKjo pasi deklarata e kryeministrit per nje afat prej 12 muajsh bie ndesh me ate qe ministrja Belinda Balluku ka bere ne transmetimin e ERTV-se gjate inspektimit qe Rama dhe kryeinxhinieri i firmes koncesionare i kane bere pistes se vjeterp pMinistrja e Infrastruktures dhe Energjise gjate inspektimin ne nisjen e punimeve tha nje afat te ndryshem nga premtimi i kryeministritp pstrongEdi Ramastrong Sa do te zgjase punap pstrongBelinda Ballukustrong 24 muajp pDeklarata per dyfishimin e kohes se perfundimit te punimeve vjen pa kaluar ende 24 ore nga premtimi i Rames dhe duket se edhe ne videon e ERTV shefi i qeverise e ka shprehur hapur pakenaqesine me pohimin e sinqerte te ministres se tijp pJo mo do ta bejme me perpara degjohet te thote Rama duke ngritur zerin ne drejtim te koncesionarit te cilit ia thote edhe ne anglisht se investimi i planifikuar ne 10 milione euro duhet te perfundoje brenda nje vitip <![CDATA[7 milione euro investim zbulohen detaje mbi aeroportin e Kukesit]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134411/titulli/7-milione-euro-investim-zbulohen-detaje-mbi-aeroportin-e-Kukesit pimg classalignnone size-full wp-image-707218 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kukesi-airportjpg alt width700 height394 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kukesi-airportjpg 700w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kukesi-airport-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kukesi-airport-640x360jpg 640w sizesmax-width 700px 100vw 700px p pMinistrja e Infrastruktures dhe Energjise Belinda Balluku duke dhene detajet teknike per Aeroportin e Kukesit tha se ky eshte nje projekti strategjik per shkak edhe te vendndodhjes se tij midis Tiranes dhe Prishtines si dhe me potencial per te gjithe ekonomine kombetarep pshte vendosur qe te gjitha ndertesat ekzistuese te shemben per te ndertuar nje terminal te ri modern dhe me efikasitet te plote Shtimi i pistes do te jete kryesorja pasi duhet te shtohet me disa qindra metra gje qe do te kerkoje kohen e vet padyshim Megjithate ne jemi brenda afateve pa i kaluar asnje dite tha ministrja Ballukup pPer kryeministrin Edi Rama ky projekt shihet edhe si nje gjenerator i mijera vendeve te reja te punesp pKa shume procedura certifikimi akreditimi I pame me Air Albania qe kerkonin kohe me kontrolle verifikime me grupe te ndryshme te organizmave nderkombetare por ajo qe eshte e rendesishme eshte qe puna civile te mbaroje me shpejt tha Ramap pPerfaqesuesi i kompanise koncesionare eshte angazhuar per venien ne pune te aeroportit sipas parashikimevep pNe si firme koncensionare marrim persiper qe punimet te realizohen brenda vitit Do te avancojme do te punojme me 3 turne do te shtojme kapacitetet qe kjo pune te mbaroje brenda prillit 2020 pavaresisht planifikimit tha perfaqesuesi i koncesionaritp pVlera e investimit per vitin 2019 per kete aeroport do te jete 7 milione euro i shtrire ne nje hapesire prej 512 mije metrash katrore Gjatesia e pistes eshte 1900 metra dhe gjeresia 45 metra Parashikohet zgjerimi i pistes ne krahun verior me rreth 500 metra Kapaciteti i projektuar per me shume se nje milion pasagjere ne vit Do te ndertohet nje terminal i ri si dhe nje kulle e rep pTCHp <![CDATA[Me keni luajtur mendsh Nis rruga e Torovices Rama Sduhet me tanku VIDEO]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134389/titulli/Me-keni-luajtur-mendsh-Nis-rruga-e-Torovices-Rama-Sduhet-me-tanku-VIDEO pimg classaligncenter size-full wp-image-707062 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904rrugajpg alt width884 height532 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904rrugajpg 884w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904rruga-320x193jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904rruga-768x462jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904rruga-640x385jpg 640w sizesmax-width 884px 100vw 884px Rruga e Torovices ka qene nje aks problematik per rreth 20 vite per banoret e Lezhes te cilet ne te gjitha fushatat elektorale kane marre premtime per ndertimin e saj por asnjehere nuk eshte realizuarp pEdhe qeveria Rama e kishte premtuar rikonstruksionin e plote te ketij aksi te kthyer ne gangrene per banoret qe ne 2013 por vetem sot puna ka nisur ne terren per ti dhene jete projektit qe edhe do te transformoje zonenp pKryeministri Edi Rama ka qene vete ne Torovice per te pare nga afer nisjen e punimeve dhe ka biseduar me banoret te cileve u ka thene se e kane luajtur mendsh duke thene duam rruge duam rrugep div idfb-rootdiv pscript async1 defer1 crossoriginanonymous srchttpsconnectfacebooknetdeDEsdkjsxfbml1ampversionv32scriptp div classfb-video data-hrefhttpswwwfacebookcomediramaalvideos2260610990846666 data-width640 blockquote citehttpswwwfacebookcomediramaalvideos2260610990846666 classfb-xfbml-parse-ignorepa hrefhttpswwwfacebookcomediramaalvideos2260610990846666ap pERTV Liveimg srchttpssworgimagescoreemoji2472x721f60apng alt classwp-smiley styleheight 1em max-height 1em Fushe Torovice Lezhe -Vjen fundi i shumepritur i odisese njezete e pese vjecare te nje rruge te pakalueshme gropash e genjeshtrash te kujtdo u mori votat e pastaj u ktheu shpinen banoreve te Torovicesp pGepostet von a hrefhttpswwwfacebookcomediramaalEdi Ramaa am Samstag 6 April 2019pblockquote div pRruga nga Balldreni deri ne Bend eshte rreth 182 km e gjate dhe lidh tre fshatra Ajo do te kete nje kosto prej 380 milione lekesh ndersa Rama thekson se me nisjen e punimeve i eshte dhene fund genjeshtrave te kujtdo qe banoreve te Torovices u mori votat e pastaj u ktheu shpinenp pSipas planit te rikonstruksionit te kesaj rruge punimet kane nisur prej muajit mars e pritet te perfundojne ne dhjetor te ketij viti me kryeministrin qe theksoi se do jete i kalueshem per Krishtlindjep pstrongDISKUTIMI I RAMS ME BANORTstrongp pstrongRamastrong Si jeni Afrohuni se me keni luajt mendsh Rruga e Torovices rruga e Torovices Po tani Kishin 20 vjet pa rrugep pstrongBanoretstrong 25p pstrongRamastrong 25 dakord 20 kam numeruar une 25 vjet pa rruge Tani ta bejme rrugen Ketu ishte per te kaluar me tank ta bejme tamam Do fillojme Shengjin-Velipojen do kete dhe Shengjin-Velipoja nje lidhje Do bejme edhe Milot-Balldrenp pstrongBanoretstrong Ti do na i besh kush do na i beje tjeterp pstrongRamastrong Po ti do na i besh apo thuaj ti do na i besh ty do te mbysimp pstrongBanoretstrong Jo jo nuk do te mbysimp pstrongRamastrong Ne fakt ashtu eshte ske ca ben Se kush punon kritikohet se kush spunon ske cfare ti thuashp pstrongBanoretstrong Ishalla perfundon Se nuk na besohetp pstrongRamastrong Ishalla nuk zene rrugen se per te perfunduar do perfundohet Une ne mes te rruges nuk i le rruget mos ki merak fare ti bejme rruget qe i kane lene ne mes te rruges Per Krishtlindje do jete gati nga fillimi deri ne fundp <![CDATA[Gazsjellesi TAP drejt perfundimit shtrihen tubat e pare ne Adriatik FOTO]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134365/titulli/Gazsjellesi-TAP-drejt-perfundimit-shtrihen-tubat-e-pare-ne-Adriatik-FOTO style typetextcss tduid15ca7add07dfb7 td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566245534685264872199317504444065350418432n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15ca7add07dfb7 td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456332490323273841708002567715103672107008n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15ca7add07dfb7 td-doubleSlider-2 td-item3 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045680063022981920204998448929214124798246912n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15ca7add07dfb7 td-doubleSlider-2 td-item4 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045674256612223277512773087764120532550680576n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15ca7add07dfb7 td-doubleSlider-2 td-item5 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045619656722260274976631031491313082981416960n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15ca7add07dfb7 td-doubleSlider-2 td-item6 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564662708080807629033083861313841216356352n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15ca7add07dfb7 td-doubleSlider-2 td-item7 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564682083834737289161412273281685321678848n-80x60jpg 0 0 no-repeat style div idtduid15ca7add07dfb7 classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 7div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566245534685264872199317504444065350418432njpg title566245534685264872199317504444065350418432n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566245534685264872199317504444065350418432njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566245534685264872199317504444065350418432njpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566245534685264872199317504444065350418432n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566245534685264872199317504444065350418432n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904566245534685264872199317504444065350418432n-640x426jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456332490323273841708002567715103672107008njpg title56332490323273841708002567715103672107008n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456332490323273841708002567715103672107008njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456332490323273841708002567715103672107008njpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456332490323273841708002567715103672107008n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456332490323273841708002567715103672107008n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456332490323273841708002567715103672107008n-640x427jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item3 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045680063022981920204998448929214124798246912njpg title5680063022981920204998448929214124798246912n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045680063022981920204998448929214124798246912njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045680063022981920204998448929214124798246912njpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045680063022981920204998448929214124798246912n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045680063022981920204998448929214124798246912n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045680063022981920204998448929214124798246912n-640x426jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item4 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045674256612223277512773087764120532550680576njpg title5674256612223277512773087764120532550680576n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045674256612223277512773087764120532550680576njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045674256612223277512773087764120532550680576njpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045674256612223277512773087764120532550680576n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045674256612223277512773087764120532550680576n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045674256612223277512773087764120532550680576n-640x427jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item5 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045619656722260274976631031491313082981416960njpg title5619656722260274976631031491313082981416960n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045619656722260274976631031491313082981416960njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045619656722260274976631031491313082981416960njpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045619656722260274976631031491313082981416960n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045619656722260274976631031491313082981416960n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045619656722260274976631031491313082981416960n-640x427jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item6 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564662708080807629033083861313841216356352njpg title564662708080807629033083861313841216356352n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564662708080807629033083861313841216356352njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564662708080807629033083861313841216356352njpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564662708080807629033083861313841216356352n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564662708080807629033083861313841216356352n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564662708080807629033083861313841216356352n-640x426jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item7 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564682083834737289161412273281685321678848njpg title564682083834737289161412273281685321678848n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564682083834737289161412273281685321678848njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564682083834737289161412273281685321678848njpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564682083834737289161412273281685321678848n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564682083834737289161412273281685321678848n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904564682083834737289161412273281685321678848n-640x427jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div class td-button td-item3 div class td-borderdiv div div class td-button td-item4 div class td-borderdiv div div class td-button td-item5 div class td-borderdiv div div class td-button td-item6 div class td-borderdiv div div class td-button td-item7 div class td-borderdiv div div div div div pGazsjellesi Trans Adriatik TAP realizoi me sukses shtrimin ne thellesi te detit te tubacionit te pare nenujor qe shtrihet ne Shqiperip pSaldimet me pas u testuan dhe tubacioni u ul ne shtratin e detit 18 kilometrat e para te tubacionit te salduar u terhoqen drejt bregut ne piken e daljes ne det ne afersi te Fieritp pFotot jane realizuar ne bregdetin e Semanit ne Fierp <![CDATA[Bypass-i i Fierit Perfundon nje korsi ja kur do te lehtesohet levizja drejt Jugut]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134313/titulli/Bypass-i-i-Fierit-Perfundon-nje-korsi-ja-kur-do-te-lehtesohet-levizja-drejt-Jugut pimg classaligncenter size-full wp-image-706531 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045617167013041645197387521395355245776732160njpg alt width750 height500 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045617167013041645197387521395355245776732160njpg 750w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045617167013041645197387521395355245776732160n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045617167013041645197387521395355245776732160n-640x427jpg 640w sizesmax-width 750px 100vw 750px Nje korsi e By Pass-it te Fierit do te jete e aksesueshme nga automjetet perpara nisjes se sezonit turistik Ministrja e Infrastruktures dhe Energjise Belinda Balluku ka inspektuar punimet ne kete veper 240 punonjes jane angazhuar nga kompania per perfundimin ne kohe te rruges nderkohe qe punohet edhe gjate natesp pPunimet jane duke ecur me ritme te shpejta dhe synohet qe njeri krah i kesaj nyje te rendesishme per trafikun drejt jugut te vendit te jete gati ne fund te muajit qershorp style typetextcss tduid15ca667cc3051c td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045646109213041646064054102435498970844233728n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15ca667cc3051c td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045643191613041646364054077790419832779833344n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15ca667cc3051c td-doubleSlider-2 td-item3 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045617320113041645897387456276374316829376512n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15ca667cc3051c td-doubleSlider-2 td-item4 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045641003713041645364054176674779237007753216n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15ca667cc3051c td-doubleSlider-2 td-item5 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045626242613041645697387476257496234756407296n-80x60jpg 0 0 no-repeat style div idtduid15ca667cc3051c classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 5div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045646109213041646064054102435498970844233728njpg title5646109213041646064054102435498970844233728n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045646109213041646064054102435498970844233728njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045646109213041646064054102435498970844233728njpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045646109213041646064054102435498970844233728n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045646109213041646064054102435498970844233728n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045646109213041646064054102435498970844233728n-640x427jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045643191613041646364054077790419832779833344njpg title5643191613041646364054077790419832779833344n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045643191613041646364054077790419832779833344njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045643191613041646364054077790419832779833344njpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045643191613041646364054077790419832779833344n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045643191613041646364054077790419832779833344n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045643191613041646364054077790419832779833344n-640x427jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px alt a figure div div class td-slide-item td-item3 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045617320113041645897387456276374316829376512njpg title5617320113041645897387456276374316829376512n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045617320113041645897387456276374316829376512njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045617320113041645897387456276374316829376512njpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045617320113041645897387456276374316829376512n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045617320113041645897387456276374316829376512n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045617320113041645897387456276374316829376512n-640x427jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px alt a figure div div class td-slide-item td-item4 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045641003713041645364054176674779237007753216njpg title5641003713041645364054176674779237007753216n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045641003713041645364054176674779237007753216njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045641003713041645364054176674779237007753216njpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045641003713041645364054176674779237007753216n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045641003713041645364054176674779237007753216n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045641003713041645364054176674779237007753216n-640x427jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px alt a figure div div class td-slide-item td-item5 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045626242613041645697387476257496234756407296njpg title5626242613041645697387476257496234756407296n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045626242613041645697387476257496234756407296njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045626242613041645697387476257496234756407296njpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045626242613041645697387476257496234756407296n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045626242613041645697387476257496234756407296n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019045626242613041645697387476257496234756407296n-640x427jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div class td-button td-item3 div class td-borderdiv div div class td-button td-item4 div class td-borderdiv div div class td-button td-item5 div class td-borderdiv div div div div div pGjate veres segmenti i Unazes se Fierit qe sherben per kalimin e turisteve drejt jugut ka pasur ngarkesa te medha vite e fundit madje ka pasur raste qe qytetaret kane kaluar me shume se nje ore ne trafik Hapja e nje prej korsive te bay-pasit te Fierit do te beje te mundur shmangien e trafikut qe krijohej gjate sezonit turistik dhe shkurtimin e kohes qe duhet per te lidhur kryeqytetin me jugun e vendit TCHp <![CDATA[Terhiqet qeveria fermeret e qumeshtit do kompensohen me 10 leke per liter]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134309/titulli/Terhiqet-qeveria-fermeret-e-qumeshtit-do-kompensohen-me-10-leke-per-liter pimg classaligncenter wp-image-706543 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904imagejpg alt width692 height461 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904imagejpg 558w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904image-320x213jpg 320w sizesmax-width 692px 100vw 692px Protestat e vazhdueshme te fermereve ne Lushnje Berat e Rrogozhine duket se kane bere qeverine te reflektoje duke vendosur ti kompensoje prodhuesit e qumeshtit me 100 leke te vjetra per cdo liter qumesht te shiturp pVendimi eshte ne mbledhjen e sotme te Keshillit te Ministrave dhe u be publik nga ministri i Bujqesise dhe Zhvillimit Rural Bledi ucip pVendimi i miratuar sot vjen ne kohen e duhur dhe eshte me i favorshem per fermeret sesa skema e pare e rimbursimit te TVSH 20 Praktikisht me kete vendim fermeret do te marrin me shume leke per cdo liter qumesht te shitur Keshilli i Ministrave vendosi qe ti jape nje financim te dedikuar per fermeret qe prodhojne dhe shesin qumesht Sipas ketij vendimi fermeret do te perfitojne nje kompensim 100 leke te vjetra per liter qumeshti te shitur tha ucip pMasa e qeverise vjen ne kohen kur fermeret po kundershtojne uljen e rimbursimit te TVSH-se nga 20 per qind ne 6 per qind e cila hyri ne fuqi me 1 janar Per shkak te kompensimit me te vogel fabrikat e perpunimit ulen cmimin e blerjes nga fermeret duke kercenuar madje se do te furnizoheshin nga vendet fqinjep puci tha se aplikimit fillojne ne daten 22 prill dhe kostoja per fermeret do te jete zerop pPer te perfituar nga kjo mbeshtetje fermeret duhet te dorezojne prane AZHBR-se vetem faturen tatimore te shitjes se qumeshtit ne pikat e perpunimit Aplikimet fillojne prane dates 22 prill prane zyrave bujqesore ne qarqe Ato do te jene me kosto zero per fermeret shte nje reagim ne kohen e duhur pas ndryshimit te kompensimit te TVSH nga 20 ne 6 shtoi aip pNderkohe sipas vendimit per te subvencionuar prodhuesit ne vitin 2019 Ministria e Financave do te paguaje 300 milione leke ose rreth 3 milione dollare Por ndryshe nga skema e meparshme kur subvencioni behej permes rimbursimit te TVSH-se te agroperpunuesit me vendimin e ri ai iu jepet drejtperdrejt fermerevep <![CDATA[Spahiu per fermeret Hidhni ne rruge qeverine dhe jo ushqimet]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134262/titulli/Spahiu-per-fermeret-Hidhni-ne-rruge-qeverine-dhe-jo-ushqimet pimg classalignnone size-full wp-image-706151 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ushqimejpg alt width960 height639 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ushqimejpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ushqime-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ushqime-768x511jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ushqime-640x426jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px p pI shqetesuar nga situata e fermereve te cilet jane te detyruar qe te derdhin prodhimet e tyre ish-deputeti i LSI-se Perparim Spahiu thekson se ky eshte nje krim i kryer nga rilindja ndaj sektorit te bujqesisep pSipas Spahiut bujqesia eshte lene ne meshire te fatit dhe po konkurrohet keqas nga importetp pstrongPostimi i Spahiutstrongp pshte ekstrem dhe e dhimbshme hedhja e asaj qe prodhon me aq mundbr Mjafton te shikosh keto foto dhe e kupton cfare krimi ka kryer rilindja ndaj sektorit te bujqesisep pFermere te pashprese te cilet hedhin ne rruge produktet e tyre pasi nuk shitenp pNdryshimi i skemes se rimbursimit nga 20 ne 6 ka bere qe grumbulluesit ti kthejne kurrizin fermerevep pKeta te fundit kane marre vendimin drastik per te protestuar duke hedhur investimin e tyrep pKrahasuar me Bashkimin Evropian dhe Ballkanin Shqiperia mbetet vendi qe financon me pak sektorin e bujqesise Ne BE cdo fermer merr 60 euro per cdo hektar ndersa ne Shqiperi merr tre here me pakp pBujqesia eshte lene ne meshire te fatit konkurruar keqas nga importetp pNdryshe nga nje vit me pare ku ishin rreth 20 milion euro grante ne 2019 jane vetem 4 milion euro qe do te shkojne per mbeshtetjen e blegtorise dhe bujqesisep pNuk ka asnje shprese financimi dhe ndihme nga dikush qe paturpesisht mashtroi mesues e mjeke per rritje pagash me 1 Prillp pE vetmja shprese jane protestat masive per te hedhur ne rruge qeverine me te korruptuar ne Europe dhe jo prodhimet e mundit dhe djerses se fermerevep style typetextcss tduid15ca5143017b64 td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904562909166683499102929132476286986764156928n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15ca5143017b64 td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456330967668349956959575127363402577215488n-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15ca5143017b64 td-doubleSlider-2 td-item3 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ushqime-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15ca5143017b64 td-doubleSlider-2 td-item4 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904565028016683500802928964582751154466717696n-80x60jpg 0 0 no-repeat style div idtduid15ca5143017b64 classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 4div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904562909166683499102929132476286986764156928njpg title562909166683499102929132476286986764156928n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904562909166683499102929132476286986764156928njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904562909166683499102929132476286986764156928njpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904562909166683499102929132476286986764156928n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904562909166683499102929132476286986764156928n-768x511jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904562909166683499102929132476286986764156928n-640x426jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456330967668349956959575127363402577215488njpg title56330967668349956959575127363402577215488n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456330967668349956959575127363402577215488njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456330967668349956959575127363402577215488njpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456330967668349956959575127363402577215488n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456330967668349956959575127363402577215488n-768x511jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190456330967668349956959575127363402577215488n-640x426jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px alt a figure div div class td-slide-item td-item3 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ushqimejpg titleushqime data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ushqimejpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ushqimejpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ushqime-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ushqime-768x511jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ushqime-640x426jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px alt a figure div div class td-slide-item td-item4 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904565028016683500802928964582751154466717696njpg title565028016683500802928964582751154466717696n data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904565028016683500802928964582751154466717696njpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904565028016683500802928964582751154466717696njpg 960w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904565028016683500802928964582751154466717696n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904565028016683500802928964582751154466717696n-768x511jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904565028016683500802928964582751154466717696n-640x426jpg 640w sizesmax-width 960px 100vw 960px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div class td-button td-item3 div class td-borderdiv div div class td-button td-item4 div class td-borderdiv div div div div div <![CDATA[Rama ne fabriken e hudhrave pronari i jep nje pako Ste merr me njeri mesysh]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134115/titulli/Rama-ne-fabriken-e-hudhrave-pronari-i-jep-nje-pako-Ste-merr-me-njeri-mesysh pimg classaligncenter size-full wp-image-705196 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903jnuypng alt width648 height465 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903jnuypng 648w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903jnuy-320x230png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903jnuy-640x459png 640w sizesmax-width 648px 100vw 648px Kavaja ishte qyteti ku kryeministri Edi Rama u ndal kete te diele me ERTV qe transmetoi disa aktivitete nga vizita e tijp pShefi i qeverise nder te tjera inspektoi punen e nje fabrike qe kryen perpunimin e hudhrave e cila sipas informacioneve nga ERTV eshte ndertuar nga kater vellezer emigrante te rikthyer ne Shqiperi ne vitin 2000p p8220Kater vellezer emigrante te rikthyer ne Shqiperi per te ngritur nje fabrike moderne per perpunimin e hudhrave me eksporte ne tregjet e standardeve me te larta ne Europe dhe ne bote nga Holanda Anglia e deri ne Zelanden e Re Kjo fabrike ka perfituar se fundmi nje financim nga Fondi i Programit per Bujqesine dhe Zhvillimin Rural8221 shkruan Rama ne FBp style typetextcss tduid15ca122d940e8e td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903nyjy-80x60png 0 0 no-repeat tduid15ca122d940e8e td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903uyik8u-80x60png 0 0 no-repeat tduid15ca122d940e8e td-doubleSlider-2 td-item3 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903hnuhyj-80x60png 0 0 no-repeat tduid15ca122d940e8e td-doubleSlider-2 td-item4 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903kiuki-80x60png 0 0 no-repeat tduid15ca122d940e8e td-doubleSlider-2 td-item5 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903jnuyp-80x60png 0 0 no-repeat style div idtduid15ca122d940e8e classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 5div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903nyjypng titlenyjy data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903nyjypng srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903nyjypng 600w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903nyjy-320x239png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903nyjy-80x60png 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903nyjy-100x75png 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903nyjy-180x135png 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903nyjy-238x178png 238w sizesmax-width 600px 100vw 600px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903uyik8upng titleuyik8u data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903uyik8upng srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903uyik8upng 589w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903uyik8u-320x243png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903uyik8u-80x60png 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903uyik8u-100x75png 100w sizesmax-width 589px 100vw 589px alt a figure div div class td-slide-item td-item3 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903hnuhyjpng titlehnuhyj data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903hnuhyjpng srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903hnuhyjpng 661w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903hnuhyj-320x227png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903hnuhyj-640x454png 640w sizesmax-width 661px 100vw 661px alt a figure div div class td-slide-item td-item4 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903kiukipng titlekiuki data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903kiukipng srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903kiukipng 476w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903kiuki-320x303png 320w sizesmax-width 476px 100vw 476px alt a figure div div class td-slide-item td-item5 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903jnuyppng titlejnuyp data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903jnuyppng srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903jnuyppng 502w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903jnuyp-320x295png 320w sizesmax-width 502px 100vw 502px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div class td-button td-item3 div class td-borderdiv div div class td-button td-item4 div class td-borderdiv div div class td-button td-item5 div class td-borderdiv div div div div div pRama i shoqeruar nga kryebashkiaku i Durresit Vangjush Dako dhe Ministri i Bujqesise Bledi Cuci pa nga afer kushtet ne te cilat punon fabrika dhe foli per progresin qe po i sjellin ekonomise ne vend investime te tillap p8220Ne po bejme nje kapercim qe ka dhimbjen e vet per nje pjese qe jane mesuar te mbjellin cfare i shkon nder mend dhe pastaj thone e ka fajin qe s8217na shitet Kjo eshte bujqesia qe duam ne jo ajo qe te hedhesh leke kudo Ne do ju mbeshtesim shume fort tha aip pPor kryeministri nuk kurseu as batutat me nje nga pronaret e kesaj fabrike Duke kujtuar mitin e famshem te shkuarjes sy biznesmeni iu pergjigj me humor Rames Tani te rrish i qete nuk ka me sy kur ky i fundit tha 8220Ketu paska vetem hudhrap <![CDATA[Turizmi mbushi arkat 18 mld euro te ardhura per ekonomine]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134081/titulli/Turizmi-mbushi-arkat-18-mld-euro-te-ardhura-per-ekonomine div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-704963 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903pushimejpg alt width1280 height960 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903pushimejpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903pushime-320x240jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903pushime-768x576jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903pushime-640x480jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903pushime-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903pushime-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903pushime-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903pushime-238x178jpg 238w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px Ekonomia shqiptare perfitoi mbi 1 miliard e 850 milione euro te ardhura bruto nga turizmi ne vitin 2018 cka perben nivelin me te larte historikp div classclearfix pTe dhenat zyrtare nga Banka e Shqiperise tregojne se edhe gjate vitit te kaluar turizmi ka qene nje nga sektoret me dinamike te ekonomise shqiptare duke vijuar te zgjerohet me ritme te vrullshmep pSipas te dhenave te bera publike ne bilancin e pagesave krahasuar me vitin 2017 te ardhurat qe ekonomia perfitoi nga turizmi u rriten me gati 9 nga 17 miliarde euro qe ishin ne 185 miliarde europ pSipas Bankes se Shqiperise vetem ne tremujorin e trete i cili perben edhe pikun e sezonit turistik te huajt shpenzuan mbi 683 milione euro ne Shqiperi per turizem apo udhetime te ndryshme ose 16 me shume se nje vit me parep pPor rritja e turizmit nuk eshte vetem ne kahun hyres Edhe shqiptaret kane shpenzuar me shume per udhetime jashte shtetit Sipas Bankes se Shqiperise per gjithe vitin e kaluar shqiptaret shpenzuan 14 miliarde euro ne udhetime jashte vendit ose 13 me shume sesa nje vit me parep pKjo ben qe kontributi neto i sektorit te turizmit per ekonomine gjate vitit te kaluar pra diferenca mes te ardhurave qe perfitoi ekonomia nga turistet dhe shpenzimeve qe shqiptaret bene ne vendet e tjera te rezultoje rreth 430 milione euro cka serish mbetet nje nga burimet me te rendesishme te valutes per ekonominep div div div classclearfixdiv div classtchAdBlock smallAdBlock div classsiteWidthContainer div iddiv-gpt-ad-1508592105648-0 classinnerAdBlock ezfound data-google-query-idCNXB5Obuq-ECFQsO4AodVREPnAdiv div div <![CDATA[Revolta e banoreve Balluku ne Kurbnesh Prishim kontratat e dy HEC-ve]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134062/titulli/Revolta-e-banoreve-Balluku-ne-Kurbnesh-Prishim-kontratat-e-dy-HEC-ve pimg classaligncenter size-full wp-image-704759 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903Nikollajpg alt width800 height534 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903Nikollajpg 800w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903Nikolla-320x214jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903Nikolla-768x513jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903Nikolla-640x427jpg 640w sizesmax-width 800px 100vw 800px Ndertimi i dy hidrocentraleve ne lumin e Urakes ne Kurbnesh eshte anuluar nga ministria e Infrastruktures dhe Energjise Ministrja Belinda Balluku gjate nje degjese publike me banoret tha se vendimi u mor pas ankesave qe qytetaret adresuan ne platformen e bashkeqeverisjesp pBalluku theksoi se qeveria ka nisur procedurat per prishjen e kontratave me kompanite ndertuese te HEC-vep pQeveria eshte shume e ndjeshme ndaj kerkesave te komunitetit dhe duke qene se kjo zone eshte shpallur nje zone e mbrojtur ketu nuk do te lejohet ndertimi i ketyre dy HEC-ve Kjo eshte nje zone e mbrojtur keshtu qe dhe ne te ardhmen ju nuk do keni problematika te tjera Ne e nxisim zhvillimin e ekonomise i mbeshtesim investitoret por asnjehere kur keto investime bien ne kundershtim me kerkesat apo me te miren e komunitetit tha ajop pGjate degjeses publike banoret ngriten shqetesimin edhe per disa HEC-e te tjera qe jane projektuar te ngrihen ne lumin Urake por ministrja dha garanci se ndertimi i tyre nuk do te lejohetp pNderkohe deputetja e zones Lindita Nikolla vleresoi banoret per adresimin e shqetesimit te tyre qe mori zgjidhje permes platformes se bashkeqeverisjesp <![CDATA[Skandali Ujevara e Sotires HEC-i i ndertuar bllokon rrjedhen e ujit Foto]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134018/titulli/Skandali--Ujevara-e-Sotires-HEC-i-i-ndertuar-bllokon-rrjedhen-e-ujit-Foto pimg classaligncenter size-full wp-image-704382 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903para-2jpg alt width639 height515 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903para-2jpg 639w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903para-2-320x258jpg 320w sizesmax-width 639px 100vw 639px Nje nga bukurite me mahnitese te Shqiperise ujevara e Sotires nuk i ka shpetuar betonizimit ku pamjet qe ka siguruar Gazeta Shqip ne hyrje te saj jane shnderruar ne nje kantier ndertimi prej koheshp pRruga qe te con ne kete destinacion turistik eshte teresisht e pakalueshme nga mjetet e vogla Nje problem tjeter eshte edhe mungesa e tabelave orientuese qe te cojne tek ujevara e cila gjithsesi eshte e betonizuarp pKy eshte skandali i radhes nga autoritetet lokale por edhe ato qendrore te cilat lejojne kompani ndertimi per ndertimin e HEC-eve edhe pse ky i fundit ka kohe qe eshte ndertuarp pBanoret e zones shpesh here kane denoncuar se zona e ujevares po keqperdoret nga firma te ndryshme per ta perdorur ne interes te tyre ne menyre te paligjshmep pUjevara e Sotires eshte 100 metra dhe buron nga mali i Tomorit Ajo ndodhet rreth 22 kilometra larg Gramshit dhe per te arritur ne zonen e ujevares duhet te ecesh rreth 1 ore ne kembe nga fshati Sotire nga ku ka maree dhe emrin ujevarap pNe verilindje te Tomorit ndodhet burimi i madh qe vjen nga nje e care gjatesore ne shkembin gelqeror te thepisur Lartesia e renies se ujit varion nga 5 m deri 20 m lartesi Peisazhi i shpatit ku uji del ne mes te pyjeve e pemeve te lisit eshte i mrekullueshem Zhurma e ujit mund te degjohet shume largp pBota bimore rreth ujevares eshte teper e pasur me peme bliri lofate frasheri lisi e deri edhe te geshtenja e eger qe eshte e rralle ne gjendje te egerp style typetextcss tduid15c9e8613052c0 td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-1-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15c9e8613052c0 td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-2-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15c9e8613052c0 td-doubleSlider-2 td-item3 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15c9e8613052c0 td-doubleSlider-2 td-item4 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15c9e8613052c0 td-doubleSlider-2 td-item5 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-80x60jpg 0 0 no-repeat style div idtduid15c9e8613052c0 classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 5div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-1jpg titledali 1 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-1jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-1jpg 678w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-1-231x320jpg 231w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-1-640x886jpg 640w sizesmax-width 678px 100vw 678px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-2jpg titledali 2 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-2jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-2jpg 680w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-2-234x320jpg 234w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-2-640x874jpg 640w sizesmax-width 680px 100vw 680px alt a figure div div class td-slide-item td-item3 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3jpg titledali 3 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3jpg 686w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3-320x243jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3-640x487jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3-100x75jpg 100w sizesmax-width 686px 100vw 686px alt a figure div div class td-slide-item td-item4 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4jpg titledali 4 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4jpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-320x240jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-768x576jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-640x480jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-238x178jpg 238w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px alt a figure div div class td-slide-item td-item5 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dalijpg titledali data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dalijpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dalijpg 687w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-320x245jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-640x491jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-80x60jpg 80w sizesmax-width 687px 100vw 687px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div class td-button td-item3 div class td-borderdiv div div class td-button td-item4 div class td-borderdiv div div class td-button td-item5 div class td-borderdiv div div div div div <![CDATA[Skandali Betonizohet ujevara e Sotires pritet ndertimi i nje HEC-i Foto]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048133987/titulli/Skandali--Betonizohet-ujevara-e-Sotires-pritet-ndertimi-i-nje-HEC-i-Foto pimg classaligncenter size-full wp-image-704382 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903para-2jpg alt width639 height515 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903para-2jpg 639w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903para-2-320x258jpg 320w sizesmax-width 639px 100vw 639px Nje nga bukurite me mahnitese te Shqiperise ujevara e Sotires nuk i ka shpetuar betonizimit ku pamjet qe ka siguruar Gazeta Shqip ne hyrje te saj jane shnderruar ne nje kantier ndertimip pRruga qe te con ne kete destinacion turistik eshte teresisht e pakalueshme nga mjetet e vogla Nje problem tjeter eshte edhe mungesa e tabelave orientuese qe te cojne tek ujevara e cila gjithsesi eshte e betonizuarp pKy eshte skandali i radhes nga autoritetet lokale por edhe ato qendrore te cilat lejojne kompani ndertimi per ndertimin e HEC-evep pBanoret e zones shpesh here kane denoncuar ne ujevares po i vijne rrotull firma te ndryshme per ta perdorur ne interes te tyre ne menyre te paligjshmep pUjevara e Sotires eshte 100 metra dhe buron nga mali i Tomorit Ajo ndodhet rreth 22 kilometra larg Gramshit dhe per te arritur ne zonen e ujevares duhet te ecesh rreth 1 ore ne kembe nga fshati Sotire nga ku ka maree dhe emrin ujevarap pNe verilindje te Tomorit ndodhet burimi i madh qe vjen nga nje e care gjatesore ne shkembin gelqeror te thepisur Lartesia e renies se ujit varion nga 5 m deri 20 m lartesi Peisazhi i shpatit ku uji del ne mes te pyjeve e pemeve te lisit eshte i mrekullueshem Zhurma e ujit mund te degjohet shume largp pBota bimore rreth ujevares eshte teper e pasur me peme bliri lofate frasheri lisi e deri edhe te geshtenja e eger qe eshte e rralle ne gjendje te egerp style typetextcss tduid15c9df26e93efc td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-1-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15c9df26e93efc td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-2-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15c9df26e93efc td-doubleSlider-2 td-item3 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15c9df26e93efc td-doubleSlider-2 td-item4 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15c9df26e93efc td-doubleSlider-2 td-item5 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-80x60jpg 0 0 no-repeat style div idtduid15c9df26e93efc classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 5div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-1jpg titledali 1 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-1jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-1jpg 678w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-1-231x320jpg 231w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-1-640x886jpg 640w sizesmax-width 678px 100vw 678px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-2jpg titledali 2 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-2jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-2jpg 680w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-2-234x320jpg 234w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-2-640x874jpg 640w sizesmax-width 680px 100vw 680px alt a figure div div class td-slide-item td-item3 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3jpg titledali 3 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3jpg 686w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3-320x243jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3-640x487jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-3-100x75jpg 100w sizesmax-width 686px 100vw 686px alt a figure div div class td-slide-item td-item4 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4jpg titledali 4 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4jpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-320x240jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-768x576jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-640x480jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-4-238x178jpg 238w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px alt a figure div div class td-slide-item td-item5 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dalijpg titledali data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dalijpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dalijpg 687w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-320x245jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-640x491jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903dali-80x60jpg 80w sizesmax-width 687px 100vw 687px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div class td-button td-item3 div class td-borderdiv div div class td-button td-item4 div class td-borderdiv div div class td-button td-item5 div class td-borderdiv div div div div div <![CDATA[Shkarkohen kreret e Doganave dhe Tatimeve kush i zevendeson EMRAT]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048133910/titulli/Shkarkohen-kreret-e-Doganave-dhe-Tatimeve-kush-i-zevendeson-EMRAT pimg classaligncenter wp-image-703617 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019031553690032emerimeterejadoganatatimejpg alt width710 height402 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019031553690032emerimeterejadoganatatimejpg 539w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019031553690032emerimeterejadoganatatime-320x181jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019031553690032emerimeterejadoganatatime-537x305jpg 537w sizesmax-width 710px 100vw 710px Ne mbledhjen e sotme te qeverise jane bere dy shkarkime te bujshme Behet fjale per largimin e drejtoreshes se Doganave dhe asaj te Tatimevep pBelinda Ikonomi eshte shkarkuar nga drejtimi i doganave per tu bere zevendes ministre e Ekonomisep pNderkohe ne vendin e saj eshte emeruar Arlind Gjokutaj i cili ka qene Drejtor i Pastrimit te Paravep pSakaq Vasilika Vjero eshte shkarkuar nga Tatimet per tu zevendesuar nga Enton Duro i cili ka qene drejtor ne ministrine e Financavep pNuk dihet ende detyra qe do i besohet zonjes Vjero dhe as motivi i shkarkimit te sajp <![CDATA[Qeveria dhurate pensionisteve ne 1 prill rriten pensionet]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048133908/titulli/Qeveria-dhurate-pensionisteve-ne-1-prill-rriten-pensionet pimg classalignnone size-full wp-image-703665 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903autoautoautotimthumb144560218415132576781528633101jpg alt width900 height597 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903autoautoautotimthumb144560218415132576781528633101jpg 900w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903autoautoautotimthumb144560218415132576781528633101-320x212jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903autoautoautotimthumb144560218415132576781528633101-768x509jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903autoautoautotimthumb144560218415132576781528633101-640x425jpg 640w sizesmax-width 900px 100vw 900px p pDuke filluar nga data 1 prill e ketij viti pensionisteve ne vendi u lind e drejta te perfitojne nje rritje pensioni prej 28 bazuar ne vendimin me te fundit te qeverisep pRritjen do e perfitojne te gjithe ata qe marrin pension pleqerie pension invaliditeti familjar ushtaraket minatoret invalidet e luftes etjp pSipas VKM-se pensionet sdo jene me pak se 13 753 leke dhe jo me shume se 27 506 leke ndersa pensionet e parakohshme nga data 1 prill sdo jene me pak se 13 753 lekep pstrongKategoritestrongp pSipas VKM-se perfitojne rritje ne masen 28 per qind te gjitha kategorite e pensioneve si me poshtep pPensionet e anetareve te kooperativave bujqesore ne Republiken Popullore te Shqiperise Pensionet sociale Shtesat mujore te perfituara si trajtim i invalideve te luftes kunder pushtuesve nazifashiste te popullit shqiptar Pensionet per nje mbrojtje te vecante te ushtarakutp pShtesat mbi pension Pensionet e caktuara dhe te rillogaritura me ligjin nr10142 date 1552009 Per sigurimin shoqeror suplementar te ushtarakeve te Forcave te Armatosura te punonjesve te Policise se Shtetit te Gardes se Republikes te Sherbimit Informativ te Shtetit te Policise se Burgjeve te Policise se Mbrojtjes nga Zjarri dhe te Shpetimit dhe punonjesve te Sherbimit te Kontrollit te Brendshem ne Republiken e Shqiperise te ndryshuar me perjashtim te pensioneve te caktuara me nenin 21 te ketij ligji Trajtimet e vecanta financiare te familjeve te piloteve fluturues qe humbasin jeten ne permbushje te detyres gjate fluturimitp pTrajtimet e vecanta financiare te piloteve fluturues ne pension Trajtimet e vecanta financiare te efektivave oficere dhe nenoficere lundrues te nendeteseve dhe palombareve te forcave detare ne pension Trajtimet e vecanta financiare te punonjesve qe kane punuar ne miniera ne nentokep pPensionet e pleqerise te punonjesve te minierave ne nentoke Trajtimet e vecanta financiare te punonjesve qe kane punuar ne disa ndermarrje te industrise ushtarakep pPensionet suplementare shteterore te punonjesve te universiteteve te shkollave te larta Qendres se Studimeve Albanologjike Akademise se Shkencave dhe te gjitha institucioneve te tjera kerkimore publike ne Republiken e Shqiperise te cilet kane tituj shkencore Pensionet suplementare shteterore te personave qe kryejne funksione kushtetuese dhe te punonjesve te shtetit Shperblimet e caktuara per statusin e veteranit te luftes kunder pushtuesve nazifashiste te popullit shqiptar Pensionet shteterore te posacmep pShqiptarjacomp <![CDATA[Pas zhdukjes certifikohet Air Albania ja 5 aeroportet ku do te operoje]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048133817/titulli/Pas-zhdukjes-certifikohet-Air-Albania-ja-5-aeroportet-ku-do-te-operoje pimg classaligncenter size-full wp-image-703042 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190386fb8967de7617c57548f72b7b1778a7jpgjpg alt width800 height533 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190386fb8967de7617c57548f72b7b1778a7jpgjpg 800w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190386fb8967de7617c57548f72b7b1778a7jpg-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190386fb8967de7617c57548f72b7b1778a7jpg-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20190386fb8967de7617c57548f72b7b1778a7jpg-640x426jpg 640w sizesmax-width 800px 100vw 800px 8220Air Albania8221 ka marre certifikimet e nevojshme prane Autoritetit te Aviacionit Civil sipas kerkesave te kuadrit ligjor vendas dhe direktivave te Bashkimit Europianp pGjate nje konference per shtyp Krislen Keri Drejtor i Pergjithshem i Autoritetit te Aviacionit Civil beri me dije edhe detajet duke theksuar se tashme avioni i pare i linjes ajrore Air Albania eshte regjistruar nen emertimin A319 Za Bel ne regjistrin e avioneve civile Ai beri me dije po keshtu eshte miratuar pjesa e stafit prej 38 punonjesish dhe tete pilotesh te kompanise Kodi qe do te mbaje avioni eshte ABN Mirembajtja e avioneve do te behet nga pjesa teknike e kompanise Turkish qe eshte edhe aksionere nderkohe qe kompania shqiptare do te atashohet prane organizates se trajnimit te Turkish Airlinesp pFluturimet do te nisin me destinacion aeroportin e ri te Stambollit nderkohe qe kompania Air Albania ka njoftuar se eshte ne pritje te avionit te dyte qe do te kete si synim destinacionet ne aeroportet europiane Ne duam te bejme pergatitjet per avionin e ri i cili do te kete destinacionet e reja ne aeroportet europiane Tre aeroporte ne Itali ku bejne pjese Roma Milano dhe Bolonja si dhe Aeroporti i Londres Futja e Air Albania ka sy aspekte pozitive ku e para suynohet qe te kete ulje te cmimit te biletave pasi ofrohet nje alternative me shume dhe me e lire si dhe prezence e Shqiperise ne nje treg dhe destinacione ku ka shqiptare tha Kerip pTashme kompania duhet te vijoje me licencimin prane Qendres Kombetare te Regjistrimitp pstrongKrijimi i Air Albania dhe aksioneretstrongp pNe 16 qershor te vitit te shkuar Qeveria percaktoi per here te pare procedurat per krijimin e shoqerise Air Albania e cila do te operoje ne fushen e transportit ajror Tre ortaket e saj sipas te njejtit vendim jane Albcontrol sha qe perfaqeson palen shteterore shqiptare dhe dy subjekte te tjera Turkish Airlines dhe MDN Investment shpkp pKompania u regjistrua ne Qendren Kombetare te Regjistrimit ne 13 shtator ku qartesohej edhe pjesa e aksioneve qe zoteronte secila pale Keshtu Albcontrol zoteron 10 per qind te aksioneve 41 per qind MDN Investment dhe Turk Hava Yollari AO 49 per qind Air Albania eshte cilesuar ne deklaratat e Kryeministrit si nje linje qe do te ofroje cmime loe cost per disa destinacione ku i pari do te jete Stambolli Ne nje dokument te Autoritetit te Konkurrences te pak koheve me pare ku behej edhe vleresimi i perqendrimit behej e ditur se destinacionet e tjera pas Stambollit do te jene Roma Bolonja dhe Londrap pNe mes te shkurtit te ketij viti u njoftua nenshkrimi marreveshjes tripaleshe financiare mes aksionereve te kompanise nderkohe qe u be me dije se kompania ishte ne procesin e permbushjes se disa kerkesave teknike dhe hartimi dokumentesh si nje hap qe do te sillte certifikimin Monitorp <![CDATA[Qeveria korporate per investimet publike]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048133727/titulli/Qeveria-korporate-per-investimet-publike div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-702467 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903nazajpg alt width1024 height615 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903nazajpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903naza-320x192jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903naza-768x461jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903naza-640x384jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px Qeveria ka miratuar nje projektligj i cili i hap rruge krijimit te nje korporate shteterore qe do te realizoje investime publike E organizuar ne formen e shoqerise aksionare kapitali themeltar per ngritjen e korporates se investimeve do te financohet nga buxheti i shtetitp div classclearfix pPor ky nuk do te jete burimi i vetem Sipas vendimit te qeverise korporata ka te drejten te marre pronesine e cdo prone publike te cilen ajo e vlereson si te pershtatshme per projekte investimip pKur Korporata identifikon prona shteterore me interes per te realizuar projekte investimi i propozon Keshillit te Ministrave nepermjet ministrit pergjegjes per ekonomine transferimin e tyre te Korporata thuhet ne vendimin e qeverisep pPervec pronave shteterore dhe kontributit nga buxheti i shtetit qeveria i ka dhene te drejten korporates se investimeve qe te hyje ne marredhenie financiare me bankat pra te marre kredi nga bankat vendase ose ato te huajap pKorporata e investimeve hyn ne marredhenie bashkepunimi me institucione financiare vendase dheose nderkombetare per te siguruar investime thuhet ne vendimp pPermes kesaj pike qeveria praktikisht i hap vetes mundesine qe te marre borxh publik jashte buxhetit nje procedure sipas eksperteve me shume riskp pDo te krijohej borxh ekstra buxhetor nqs korporata do hyje ne marredhenie me sistemin bankar vendas mund te krijonte probleme per te transmetuar keto efekte ne sistemin tone te brendshem shprehet eksperti i ekonomise Selami Xhepap pPor kjo nuk eshte rezerva e vetme mbi korporaten e investimeve Paralelisht ajo do te kete fuqi te beje tendera pa iu bindur ligjit te prokurimeve publike Korporata si operator me karakter ekonomik e tregtar u nenshtrohet rregullave te posacme te prokurimit ose te konkurrimitp pPra nje institucion shteteror qe do te shpenzoje para publike jashte ligjit te prokurimeve nje forme qe per ekspertet le shtigje te medha abuzimi Nisma per krijimin e korporates se investimeve u lajmerua fillimisht ne platformen e konsultimitp div div div classclearfixdiv div classtchAdBlock smallAdBlock div classsiteWidthContainer div iddiv-gpt-ad-1508592105648-0 classinnerAdBlock ezfound data-google-query-idCKiUqqm4m-ECFUk84Aod2bYAGwdiv div div <![CDATA[Greva e transportit ajror ne Itali prek edhe Shqiperine]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048133723/titulli/Greva-e-transportit-ajror-ne-Itali-prek-edhe-Shqiperine pimg classaligncenter size-full wp-image-702475 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903ali-9jpg alt width1288 height724 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903ali-9jpg 1288w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903ali-9-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903ali-9-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903ali-9-640x360jpg 640w sizesmax-width 1288px 100vw 1288px Do te jene 95 avione nga 550 fluturimet e dites qe do te anulohen nga Alitalia ne kater oret e greves kombetare te transportit ajror te programuar per neser ne 25 mars Nga ora 1000 e mengjesit deri ne 1400 te drekes eshte parashikuar nje stop mbi linjat kombetare dhe nderkombetare ndersa ato interkontinentale jane te garantuara Kompania-flamur ka programuar gjithsesi nje plan te jashtezakonshem qe parashikon per te gjithe pasagjeret nje sistemim gjate ditesp pPerballe kesaj situate Autoriteti i Aviacionit Civil shqiptar i ben thirrje te gjithe pasagjereve qe kane planifikuar te udhetojne drejt vendit fqinj gjate se henes qe te kene kujdesp pKjo pasi si pasoje e kesaj greve pritet te krijohen vonesa te fluturimevep pAutoriteti i Aviacionit Civil shqiptar nepermjet nje komunikate i keshillon pasagjeret qe te kontaktojne me kompanite qe kane rezervuar bileten per tu informuar per statusin e fluturimit para nisjes drejt aeroportit ne menyre qe te shmangin pritjet e gjatap p8220Autoriteti i Aviacionit Civil shqiptar i ben thirrje gjithe pasagjereve qe kane planifikuar te udhetojne diten e neserme 25 Mars drejt Italise dhe nga aeroportet e saj qe te kene kujdes pasi sindikatat e punonjesve ne shtetin fqinj kane paralajmeruar nje greve 4 oreshe nga ora 1000 e paradites deri ne 1400 Si pasoje e kesaj greve pritet te krijohen vonesa te fluturimeve AAC i keshillon pasagjeret qe te kontaktojne me kompanite qe kane rezervuar bileten per tu informuar per statusin e fluturimit para nisjes drejt aeroportit ne menyre qe te shmangin pritjet e gjata8221 shkruhet ne njoftimp <![CDATA[Aeroporti i Kukesit miratohet kontrata me koncesion per 35 vite]]> 2020-07-04T14:29:59+00:00 2020-07-04T14:29:59+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048133513/titulli/Aeroporti-i-Kukesit-miratohet-kontrata-me-koncesion-per-35-vite pimg classaligncenter size-full wp-image-700737 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903porti-1jpg alt width1280 height720 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903porti-1jpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903porti-1-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903porti-1-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201903porti-1-640x360jpg 640w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px Miratohet kontrata per dhenien me koncesion te ndertimit te aeroportit te Kukesitp pVendimi eshte miratuar sot ne mbledhjen e Qeverise dhe eshte njoftuar permes nje deklarate per mediat nga ana e ministres se Infrastruktures Belinda Ballukup pAjo ka theksuar se kontrata koncesionare eshte 35 vite kurse ndertimi i aeroportit do te perfundoje brenda 24 muajvep pNe fazen perfundimtare do te jene te punesuar 12 mije persona- tha ajo duke theksuar se ka interes nga shume kompani me low costp pSipas ministres per ndertimin e aeroportit te Kukesit do te shpenzohen 8 milione Europ - Arkiva Shqiptare e Lajmeve