Lajmet e Shqiperia.com - Kategoria: 7 2020-07-10T09:31:37+00:00 Zend_Feed_Writer http://www.example.com A Brahaj mandi@shqiperia.com http://www.shqiperia.com.com <![CDATA[Veliaj zbulon skandalin Ne kampusin e Universitetit Bujqesor ka motel me ore]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134707/titulli/Veliaj-zbulon-skandalin-Ne-kampusin-e-Universitetit-Bujqesor-ka-motel-me-ore pimg classaligncenter size-full wp-image-709021 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904640-0-5b40760628dd7png alt width640 height367 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904640-0-5b40760628dd7png 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904640-0-5b40760628dd7-320x184png 320w sizesmax-width 640px 100vw 640px Kryetari i Bashkises se Tiranes Erion Veliaj gjate vizites me kryeministrin Edi Rama ne konviktet e Qytetit Studenti e ka perqendruar fjalen e tij te rektori i UBT-se Bahri Musabelliu i cili eshte nje nga kundershtaret e ndertimit te shkolles Nene Tereza ne ish-fidanishten e Bujqesoritp pVeliaj u tha studenteve se ne kampusin e UBT-se ekziston nje motel dhe teksa po e shpjegonte kete situate ai u drejtua vajzave qe kishte perballe Po motel me ore ju jeni goca dhe e kuptoni shume mire se cfare do te thotep pEdhe ne dabatin qe kam patur me rektorin i kam thene qe duhet te jete konsistent pasi aty dikur eshte ndertuar nje motel po motel me ore dhe jeni goca dhe e kuptoni se ca po them motel me ore brenda ne kampus Po te isha une prind qe te kisha gocen aty nuk mund te lejoja qe femija im te shkonte ne nje shkolle ku ka motel afer do e kapja per fyti ate qe drejton kete universitet tha kryebashkiaku i Tiranesp <![CDATA[Shperthen gazetarja Ne veri kane turp te flasin per seksin]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134704/titulli/Shperthen-gazetarja-Ne-veri-kane-turp-te-flasin-per-seksin div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-709126 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904popjpg alt width800 height450 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904popjpg 800w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904pop-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904pop-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904pop-640x360jpg 640w sizesmax-width 800px 100vw 800px Gazetarja Erjona Rusi ishte e ftuara e Bieta Sulos ne studion e Ftese ne Pese ne Top Channelp div classclearfix pKohet e fundit ajo ka qene ne qender te vemendjes nga mediet per shkak te shkrimeve provokuese ne revisten me te re feministe Bitch Magazinep pNe mbrojtje te nje prej shkrimeve te saj Une jam k po ti cfare je ajo theksoi serish kompleksitetin qe ka shoqeria jone kur vjen fjala te marredheniet seksualep pPas nje takimi me vajza dhe gra te disa fshatrave ne veri Erjona tregoi se mesueset e shkollave atje i grisin faqet e librit te edukates seksuale pasi e shohin te turpshem komunikimin e atyre informacioneve te nxenesitp pDuke u nisur nga ky rast e shume shembuj te tjere sipas saj kjo nuk eshte aspak menyra e duhur per edukimin e vajzave dhe jo vetemp div div div classclearfixdiv div classtchAdBlock smallAdBlock div classsiteWidthContainerdiv div <![CDATA[AEROPORTI DHE MOSVEPRIMI I INSTITUCIONEVE T SIGURIS]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134701/titulli/AEROPORTI-DHE-MOSVEPRIMI-I-INSTITUCIONEVE-T-SIGURIS pimg classalignnone size-full wp-image-708931 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904SMIjpg alt width620 height368 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904SMIjpg 620w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904SMI-320x190jpg 320w sizesmax-width 620px 100vw 620px p pstrongNga Luan Ramastrongp pMenjehere pas sulmit te nje grupi te armatosur kriminal ne pisten e aeroportit nderkombetar te Tiranes do te duhej te kishte nisur ceshtja penale edhe ndaj te gjithe anetareve te Komitet Kombetar te Sigurise se Aviacionit Civil i cili eshte i ngarkuar edhe per sigurine e Aeroportit Nene Tereza pa asnje perjashtim duke nisur me kryetarin e tij qe eshte Drejtori i Autoritetit Civil dhe nenkryetarin qe eshte Drejtori i Pergjithshem i Policise se Shtetit dhe me rradhe te gjithe anetaret e tij Drejtorin e Doganave Drejtorin e Kufirit Komandantin e Forcave Ajrore Drejtorin e Emergjencave Civile Drejtorin ANTA-s dhe shume e shume zyrtare te tjere te lartep pMenjehere pas ngjarjes do te duhej te ishin sekuestruar te gjitha aktet nenligjore urdherat dhe udhezimet manualet dhe instruksionet e sherbimit te te gjitha institucioneve qe prej Keshillit te Sigurise Kombetare e deri tek komisariati i policise ne aeroport e me rradhe gjithe praktika e komunikimit mes institucioneve aktkontrollet detyrat e lena e dinamika e ndjekjes se tyrep pDhe do te duhej qe po prej dje jo prej mbreme po prej dje ne dreke menjehere pas ngjarjes te ishin ndaluar te gjithe drejtuesit e institucioneve pergjegjese anetare te Komitetit Kombetar te Sigurise se Aviacionit Civil pa pritur qe Presidenti i Republikes ti ofronte sot zyrtarisht prokurorise praktiken e mbledhjeve te Keshillit te Sigurise Kombetarep pTe gjitha keto do te duhej te ishin bere qe dje ne dreke menjehere pas sulmit te armatosur te nje bande kriminelesh ne pisten e aeroportit te Tiranes po te kishte Prokurorip pNese do te kishte Prokurorip p8230 dhe nese do te kishte qeveri8230p pQeveria duhej te ishte mbledhur dje menjehere pas ngjarjes se rende ne nje mbledhje te jashtezakonshme dhe te analizonte ne detaje veprimet dhe mosveprimet e saj e te te gjitha institucioneve te varesisep pTe analizonte cdo detaj e ne shenje pergjegjesie e reflektimi te jepte doreheqjenp pJo vetem Kryeministri por e gjithe qeveria te jepte doreheqjenp pSepse keshtu do te vepronte cdo qeveri e cdo kryeminister ne cdo vend demokratikep pSepse eshte sfiduar eshte mundur e turperuar ne sektorin ku do te duhej qe siguria te ishte garantuar ne cilesine me te larte sic e kerkojne standardet e sigurise se larte te vendeve anetare te NATO-sp pMirepo ne Shqiperi nuk ka qeveri ka banda qe grabisin ne aeroport por ka edhe banda qe perfaqesohen ne qeverip <![CDATA[Furtune per te punesuarit ne shtet cparlajmeroi Brace dje ne tryezen e BE]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134681/titulli/Furtune-per-te-punesuarit-ne-shtet-cparlajmeroi-Brace-dje-ne-tryezen-e-BE pimg classaligncenter size-full wp-image-708834 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019047-1554914384jpg alt width1207 height599 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019047-1554914384jpg 1207w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019047-1554914384-320x159jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019047-1554914384-768x381jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2019047-1554914384-640x318jpg 640w sizesmax-width 1207px 100vw 1207px Pak muaj nga afati i paralajmeruar per vendimin e Bashkimit Europian mbi negociatat e integrimit me Shqiperine zevendeskryeministri Erjon Brace ka paralajmeruar nje tjeter skaner ne administraten publikep pGjate nje takimi ku ishte i pranishem edhe ambasadori i BE-se ne Tirane Brace tha se nuk do te kete vend per partiaketp pNe i duam ne zyrat e shtetit njerezit me te pergatitur dhe qe ofrojne sherbimin publik pavaresisht bindjeve te tyre politike Nuk do te tolerohen nuk do te ndodhe asnje vonese apo mosrealizim per shkaqe subjektive Nuk do te ndodhe dhe per kete ju garantoj ne emer te qeverise se Republikes se Shqiperise tha Bracep pReforma ne administraten shteterore eshte nje nder pese kriteret e vendosura per Shqiperinep <![CDATA[Konviktet Veliaj Nderhyjme dhe te UBT Rama zotohet Kampusi ne QS brenda mandatit]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134680/titulli/Konviktet-Veliaj-Nderhyjme-dhe-te-UBT-Rama-zotohet-Kampusi-ne-QS-brenda-mandatit pimg classaligncenter size-full wp-image-708855 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Edi-Rama-Erion-veliaj-bashkejpg alt width1154 height734 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Edi-Rama-Erion-veliaj-bashkejpg 1154w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Edi-Rama-Erion-veliaj-bashke-320x204jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Edi-Rama-Erion-veliaj-bashke-768x488jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Edi-Rama-Erion-veliaj-bashke-640x407jpg 640w sizesmax-width 1154px 100vw 1154px Menjehere pas rikonstruksionit te konvikteve ne qytetin Studenti Bashkia e Tiranes do te nise punen per rehabilitimin e godinave edhe ne Universitetin Bujqesor te cilat tashme jane te zaptuara apo te degraduara teresishtp pGjate inspektimit me kryeministrin Edi Rama ne godinat 28 nga 29 ne Qytetin Studenti qe jane rikonstruktuar teresisht Veliaj theksoi se te gjithe ato familje te cilat per 30 vjet kane zene keto godina do te perfitojne banesa sociale nga Bashkia dhe dhomat do u kthehen studentevep pDeri tani kane perfunduar 3 konvikte nderkohe qe kemi ne proces 11 dhe pritet te filloje puna edhe ne 5 Kjo na ndihmon pastaj te kalojme te pjesa e konvikteve ne Universitetin Bujqesor nese ketu situata ju duket keq aty eshte edhe me keq Konviktet aty jane te zaptuara Nderkohe po punohet per lirimin e tyre Bashkia po jep banesa sociale per ata qe i kane zene per 30 vite tha Veliajp pNderkohe brenda mandatit te ardhshem te Bashkise se Tiranes ne zonen e Qytetit Studenti do te ngrihet nje kampus i ri universitar me standardet me moderne europianep pNe krahun tjeter kryeministri Rama u zotua se do te hape kantierin me te madh ne arsim duke investuar ne sektore te ndryshemp pHap pas hapi do kemi kantierin me te madh te investimeve ne arsim ne te gjithe keto 30 vite Do investohet ne arsim sic nuk eshte investuar ndonjehere ne kete sektor tha Ramap pParalelisht po punojme me Bashkine e Tiranes me kampusin eshte nje projekt shume ambicioz kemi problem serioz rimarrjen e hapesirave Po pergatisim edhe gjithe inventarin e nevojshem per shpronesimet nderkohe qe projekti i ndertimit te hapesirave te reja qofte te natyres rekreative qofte akademike eshte duke u realizuar Me fillimin e mandatit te ri te Bashkise se Tiranes do te ecim me punen per kampusin shte nje investim goxha i madh por do behet Ashtu sic do fillojne ne fund te ketij viti e ne fillim te vitit te ardhshem investimet e tjera per auditoret etj shtoi shefi i qeverisep <![CDATA[Debati per fidanishten e UBT Rama si Veliaj Shkolla Nene Tereza do behet]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134679/titulli/Debati-per-fidanishten-e-UBT-Rama-si-Veliaj-Shkolla-Nene-Tereza-do-behet pimg classaligncenter size-full wp-image-708865 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Screenshot20190409-225318Instagramjpg alt width1439 height962 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Screenshot20190409-225318Instagramjpg 1439w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Screenshot20190409-225318Instagram-320x214jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Screenshot20190409-225318Instagram-768x513jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Screenshot20190409-225318Instagram-640x428jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Screenshot20190409-225318Instagram-537x360jpg 537w sizesmax-width 1439px 100vw 1439px Kryeministri Edi Rama i ka shprehur mbeshtetjen kreut te Bashkise Erjon Veliaj per ndertimin e shkolles se integruar Nene Tereza ne Koder Kamez Gjate inspektimit ne godinat 28 dhe 29 ne QS ku ka perfunduar rikonstruksioni i tyre Rama theksoi se ajo qe eshte bere per Universitetin Bujqesor te Tiranes eshte me shume se ajo e bere ne 30 vite se bashkup pAi nenvizoi se ambientet e ketij universiteti jane pushtuar dhe degraduar si rezultat i lidhjeve politike Ne kete rast vlen te thuhet qe ne kemi bere per UBT me shume sec eshte bere ne te gjitha vitet se bashku Se aty e gjetem nje vend te pushtuar dhe te degraduar keq fare Zaptimi dhe degradimi eshte rezultat i lidhjeve politike te natyrave te ndryshme deklaroi Ramap pKryeministri nenvizoi se bllokimi nuk eshte zgjidhja e problemit pasi nuk eshte as tregues i qytetarise Ai nenvizoi se eshte e papranueshme qe te vendoset nje ligjesi e re qe kush bertet e kercenon fitonp pshte krejt normale mos te jemi dakord Por cilesia e bashkejeteses ne cdo ambient percaktohet nga fakti sa shume biem dakord percaktohet nga fakti sesi nuk biem dakord Mund te mos biesh dakord dhe te vritesh dhe te mos biesh dakord dhe te diskutosh dhe te debatosh me buon-sens Dhe kjo ideja apo kjo moda qe eshte ne krijim e siper por qe ne nuk do ta lejojme te marre formen e nje instrumenti legjitim qe une sjam dakord dhe une hidhem perpjete dhe une i ze rruge dhe une i bllokoj dhe une i godas eshte barbari kjo nuk eshte qytetari Edhe kjo qe tha Erioni eshte themelore per ne Ne nuk mund te pranojme qe ketu te vendoset nje ligjesi e re kush bertet me shume kush kercenon me shume kush shkel me shume pentagramin e komunikimit me njerezit ia del Jo nuk ia del dhe ska per tia dale ne asnje nivel tha Ramap pKryeministri Rama nenvizoi se jemi zgjedhur te udheheqim jo t8217i shkojme prapa cdo njeriu qe ke te drejte Ne jemi aty per te biseduar se ne fund te fundit ne jemi zgjedhur per te udhehequr dhe jo per ti shkuar nga mbrapa cdo njeriu apo cdo grupi per ti thene ke te drejte Ne rastin e protestes ne dhjetor ne e kuptuam shume qarte qe ju kishit te drejte dhe i adresuam ceshtjet sepse ishin te drejta dhe ne nuk kishim arritur ti vendosnim ato ne rendin e dites jo se nuk i dinim por me mendimin se ishin ceshtje qe prisnin akoma sepse adresuam ato nevojat qe na u duken me te rendesishme Protesta na beri te reflektonim se kjo eshte e rendesishmee dhe pse kjo nuk eshte imediate ne kuptimin e disa impakteve te caktuara Por eshte imediate per secilin prej jush u shpreh aip <![CDATA[Sezonin e zgjatet vete Rama batuta ne QS E cfare vape do jete kete korrik]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134678/titulli/Sezonin-e-zgjatet-vete-Rama-batuta-ne-QS-E-cfare-vape-do-jete-kete-korrik pimg classaligncenter size-full wp-image-708868 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ramamestudentetjpg alt width772 height408 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ramamestudentetjpg 772w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ramamestudentet-320x169jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ramamestudentet-768x406jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ramamestudentet-640x338jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ramamestudentet-300x160jpg 300w sizesmax-width 772px 100vw 772px Kryeministri Edi Rama dhe kryetari i Bashkise se Tiranes Erion Veliaj zhvilluan nje takim me disa studentet ne Qytetin Studenti ku premtuan nder te tjera ndertimin e Kampusit Universitar brenda mandatit te ardhshem ne krye te Bashkise se Tiranesp pGjate bashkebisedimit Rama nuk kurseu as batutat me te rinjte duke u kujtuar sezonin e provimeve qe do te zgjatet deri ne korrik per shkak te protestave qe u zhvilluanp pstrongRamastrong Do vazhdojme punen me dhomat kur ju te na jepni mundesine Sezonin e zgjatet vete bravo ju qofte8230p pstrongVeliajstrong Kur mbaron tamam ne mes te korrikutp pstrongRamastrong 21 korrik Si dihet mund te behet dhe ndonje bllokim tjeter rruges dhe mund ta shtyjme dhe ne gusht nuk ka problem aty e keni E zgjatet vete ne vend te shkonit ne korrik me pushime te benit dhe ndonje pune te mblidhnit ndonje leke do rrini ketu ne mes te vapes E ca vape do jete kete korrik8230 Nuk e keni idenep <![CDATA[GRABITJA NUK U GATUA THJESHT U EKZEKUTUA]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134677/titulli/GRABITJA-NUK-U-GATUA-THJESHT-U-EKZEKUTUA pstrongimg classaligncenter size-full wp-image-708784 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904grabijpg alt width600 height400 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904grabijpg 600w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904grabi-320x213jpg 320w sizesmax-width 600px 100vw 600px Nga Ylli MANJANIstrongp pKonkluzioni qe kendohet nga kori i zyrtareve te qeverise se fajin per grabitjen e parave e ka koncensionari kinezi eshtep ol liShteterisht i papergjegjshemli liLigjerisht i pa mbeshteturli liProceduralisht- i papjekurli liPolitikisht gafe e rendeli liLogjikisht- idiotli ol pAjo grabitje per me teper e perseritur qartesisht as nuk u gatua e as u drejtua ne Aeroport Aty vetem u ekzekutuap pshte njesoj sikur te thuash se per grabitjen e parave ne rrugen Kashar-Rinas qe u be para 2 vitesh ta kete fajin ARRSH-jap pPo hahet kjo logjike Duhet vertete te jesh veshgjate qe ta pranoshp pRruga normale do ishte qe te behej nje hetim i plote qe perfshin te gjithe hallkat e zinxhirit qe perfshijne punonjesit e bankesbankave punonjesit e shoqerise transportuese punonjesit e sigurise se aeroportit Punonjesit e Policise Kufitare Rinas pasagjeret dhe deshmitare te tjere okulare si dhe persona qe mund te kene dijeni per ngjarjenp pParalelisht duhej hetuar mire gjithcka qe lidhet me veprimtarine e personit qe mbeti i vrare Si ka mundesi qe jo vetem ishte i lire por edhe ben te njejten veper dy here e nuk i hyn gjemb ne kembep pA kishte njohje apo lidhje me hallkat e zinxhirit te mesiperm apo me struktura te sigurise se Aeroportitp pHetimi normal behet kur policia kap autoret e krimit dhe produktet e tij parate e grabitura dhe mjetet e krimitp pPastaj behet dhe analiza sa te sigurta ishin masat e planifikuara te cilat jane SEKRET dhe si jane zbatuar atop pA u bene teste sigurie te befasishme per te pare pergjegjesite e kompanise koncensionare apo te te tjerevep pShihni pra sa pune hetimore duhet bere per te arritur ne nje konkluzion te pergjegjshem ligjor logjik dhe shteterorp pNdaj ai konkluzion se fajin e ka Kina nuk qendron as per llogjiken e veshgjatevep <![CDATA[Ankthi cfare eshte dhe si ta luftojme]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134675/titulli/Ankthi-cfare-eshte-dhe-si-ta-luftojme pstrongimg classaligncenter size-full wp-image-708597 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ansiajpg alt width1288 height724 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ansiajpg 1288w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ansia-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ansia-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ansia-640x360jpg 640w sizesmax-width 1288px 100vw 1288px Si te shpetojme nga ajo ndjenje e tensionit te vazhdueshem qe na shqeteson dhe ne nje afat te gjate helmon ditet tonastrongp pNe gjithmone jetojme me ngut te shtyre nga nje mije angazhime ndiejme peshen e botes mbi ne jemi ne presion per te qene ne lartesine qe te tjeret presin por edhe ne vete presim nga qellimet tonap pMe fjale te tjera ankthi vazhdimisht na gllaberon Dhe nese per nje arsye te caktuar eshte nje stimul per tu permiresuar per nje tjeter eshte nje perpjekje qe na ze poshte dhe qe ne afat te gjate mund te shkaterroje jeten tone Le te zbulojme se si ta mbrojme veten ose te pakten si te clirohemi prej tij kur kemi mundesip pstrongfare eshte ankthi 8211strong Ne kuptimin e ngushte ankthi eshte nje gjendje psikike e personit per te cilin zakonisht eshte plotesisht i vetedijshem subjekti Ne e gjejme veten duke jetuar ne nje gjendje shqetesimi te vazhdueshem ndonjehere nga frika kryesisht lidhur me nje situate te caktuar mjedisore Kjo frike shume shpesh eshte e pabazuar dhe dallon nga frika aktuale duke qene e paqarte dhe e papercaktuar jo e lidhur me nje fakt apo objekt te vetem Shpesh shoqerohet me semundje fizike sic jane rrahjet e shpejta te zemres gulcimi djersitja nauzeja dhe dridhja e brendshme Ankthi nuk eshte ne vetvete nje fakt negativ Imazhimi ka zbuluar se fushat e trurit te perfshira ne gjendjet e ankthit jane amygdala dhe hippocampus kjo tregon se kjo dridhje intime eshte ne fakt nje mekanizem mbrojtes qe na mban larg nga sjellja potencialisht e rrezikshme per mbijetesep pstrongE rendesishme eshte ta menaxhosh 8211strong Kur frika nuk zbutet edhe ne situata te qetesise ankthi behet nje crregullim i demshem qe duhet te mesojme ta menaxhojme Perndryshe trupi paguan pasojat duke u bere subjekt i crregullimeve qe shkojne nga takikardia te dhimbjet ne bazen e kokes dhe qafes nga pagjumesia te crregullimet e tretjes Nese semundjet jane te rendesishme dhe zgjasin me kalimin e kohes ata jane pergjegjesi e mjekut nese jane gjendje kalimtare mund te jete e mjaftueshme te vihen disa masa kundershtuese per te na ndihmuar te clirohemi dhe te relaksohemip pstrongNje frenim ne teknologji 8211strong Perdorimi i paautorizuar i pajisjeve teknologjike ka shkaktuar nje mekanizem vicioz te quajtur teknostres Nevoja per te na mbajtur gjithmone te lidhur pa humbur edhe nje mesazh ankthi i performances qe perjetojme duke kontrolluar profilet tona sociale dhe duke i krahasuar me ato te miqve tane frustrimi dhe ndjenja e izolimit qe rrjedhin nga neglizhimi i miqve te vertete per te mbajtur ritmin me ato virtuale jane nje burim i vazhdueshem stresi Zgjidhja se paku ne leter eshte e thjeshte thjesht fikni telefonin te pakten ne nje kohe te caktuar per shembull gjate ngrenies dhe se paku dy ore para se te flini dhe te ktheheni ne kontakt me njerez qe jane me afer nesh larg nga nderhyrja digjitale Pajisjet elektronike duhet te ndalohen ne dhomen e gjumit ku gjenerojne elektrosmog efektet e shendetit te te cileve nuk jane ende plotesisht te njohurap pstrongQetesimi ne ajer te hapur 8211strong Drita e diellit eshte nje aleat i fuqishem i mireqenies dhe nje menyre efektive per te luftuar ankthin Berja e aktivitetit fizik ne ajer te hapur cliron endorfinet dhe hormonet e mireqenies te cilat jane te dobishme per te luftuar veprimin e neurotransmetuesve pergjegjes per stresin depresionin dhe ankthin Nje ecje e gjate me nje ritem te shpejte ndihmon ne terheqjen e mendjes dhe ushtrimin e trupit stimulon oreksin dhe gjeneron ate ndjenje te shendetshme te lodhjes qe lehteson nje pushim te nates paqesore Muzika qeteson edhe kafshet 8211 Nuk eshte vetem nje menyre te theni por edhe nje e vertete shkencore e demonstruar edhe nga disa studime shkencetaret nga Universiteti i Kentakit kane treguar se degjimi i muzikes ne pritje per pacientet qe presin kirurgji con ne rezultate te ngjashme me ato te fituara me qetesues dhe eshte gjithashtu ne gjendje te lehtesoje dhimbjen fizike pas operacionit Muzika nxit lirimin e dopamines nje substance kimike e mireqenies mesojme te degjojme muzike per t8217u clodhur duke favorizuar melodite e ngadalta dhe te embla me efektive ne luften kunder ankthitp pstrongMerr fryme 8211strong Aleati i pare kunder ankthit eshte aq i lehte sa8230 frymemarrja Mesojme te marrim fryme me diafragme qe do te thote mbushje e pjeses se poshtme te gjoksit me ajer dhe mbajtja e shpatullave Le te vendosim veten ne nje pozite te rehatshme ndoshta te shtrire ne nje dyshek dhe te perqendrohemi ne frymezimet tona qe duhet te bejme duke fryre barkun Le te mbajme nje ritem te ngadalte dhe te kontrolluar sikur te jemi ne gjume dhe perpiqemi te bejme boshllekun ne mendje ndjenja e tensionit do te lirohet dhe nese jemi me fat edhe mund te dremisim per disa minutap pstrongNe tavoline 8211strong Ushqimi i duhur eshte nje aleat i vertete i lumturise Meqenese neurotransmetuesit jane te prekur nga ushqimi ne zgjedhim ushqimet me te pershtatshme per permiresimin e disponimit tone Ushqimet e pasura me karbohidrate nxisin lirimin e serotonines nje opiat natyror qe vepron ne tru ne nje menyre te ngjashme me drogen por pa shkuar shume larg qe te mos grindemi pastaj me peshoren futim disa ushqime te ketij lloji ne dieten tonep pGazeta Shqipp <![CDATA[Ushqimet e mira per seks qe permiresojne fuqine mashkullore]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134674/titulli/Ushqimet-e-mira-per-seks-qe-permiresojne-fuqine-mashkullore pimg classaligncenter size-full wp-image-708590 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibijpg alt width593 height443 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibijpg 593w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-320x239jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-238x178jpg 238w sizesmax-width 593px 100vw 593px Ushqimi i duhur na ndihmon per te qendruar ne forme dhe per te jetuar me gjate por gjithashtu kontribuon ne permiresimin e ndjeshem te jetes seksuale te nje burri dhe pjellorise Shmangia e pirjes se duhanit kufizimi i alkoolit dhe perpjekja per te mbajtur stresin eshte e rendesishme por edhe ushqimi mund te ndihmoje qe te kete nje pajisje shtese dhe te kundershtoje problemet e ereksionit ne te ardhmen Edhe modifikimet e tabelave te thjeshta mund te bejne dallimin qe te kete nje veshje shtese dhe te kunderveproje cdo problem ne mbledhjen e ardhshme Edhe modifikimet e thjeshta ne tavoline mund te bejne diferencenp pstrongVaji i ulliritstrongp pshte e njohur se vaji i ullirit sjell perfitime ne nivelin kardiovaskular Megjithate nje studim i koheve te fundit ka zbuluar se perfitimet mund te shtrihen edhe ne dhomen e gjumit Studiuesit ne Universitetin e Shkolles se Mjekesise te Athines zbuluan se njerezit qe zevendesuan gjalpin me vaj ulliri duke ndjekur dieten mesdhetare vune re nje permiresim te rendesishem ne jeten e tyre seksuale Vaji i ullirit me te vertete mund te jete nje viagra e natyrshme per te luftuar mosfunksionimin erektil Yndyrat me cilesi te larte te vajit te ullirit ekstra te virgjer te shoqeruar me prezencen e polifenoleve te cmuara antioksidante sigurisht qe jane nje ilac per arteriet e penisit dhe ne pergjithesi per te gjitha arteriet me shume kolesterol te mire me pak kolesterol te keq pak pllaka ateromatoze ne arteriet komenton Stefano Erzegovesi psikiater i ngarkuar ne Qendren per crregullime te ngrenies ne Spitalin San Raffaele ne Milanop pstrongOstriketstrongp pOstriket kane nje reputacion per te qene afrodiziake edhe pse asnje studim nuk ka treguar ndonjehere se ata kane nje efekt ne deshiren seksuale Megjithate ostriket jane te pasura me zink nje mineral i dobishem i prostates dhe thelbesor per prodhimin e testosteronit Pas nje moshe te caktuar niveli i ulet i testosteronit ne gjak eshte nje nga shkaqet qe mund te shkaktojne probleme ne sferen seksuale Ostriket afrodiziake jane nje mit pa ndonje deshmi shkencore ndoshta ushqyer nga fakti se ajo eshte nje ushqim i cmuar dhe i kerkuar thote Erzegovesip pstrongSalmonistrongp pimg classaligncenter size-full wp-image-708591 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-1jpg alt width593 height443 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-1jpg 593w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-1-320x239jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-1-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-1-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-1-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-1-238x178jpg 238w sizesmax-width 593px 100vw 593px Salmoni por edhe skumbri dhe sardelet eshte nje ushqim vecanerisht i pasur me acide yndyrore omega-3 me vetite antioksiduese dhe anti-inflamatore qe mund te ndihmojne ne parandalimin e mosfunksionimit shpirteror veno-okluziv nje shkak kryesor i mosfunksionimit erektil Salmoni eshte shume i mire 8211 shpjegon nutricionistja 8211 por akoma me mire peshku blu me i qendrueshem per mjedisin dhe si me i vogel ne permasa me pak i ndotur nga ndotesit e mundshem te detit Le te mos humbasim burimet e perimeve te omega 3 pastaj nje grusht arre ne dite sidomos arra dhe farera te naftes 8220 por edhe me mire peshqit blu me te qendrueshem per mjedisin dhe sa me te vogel ne permasa me pak te ndotura nga ndotesit e mundshem te detit Le te mos humbasim burimet e perimeve te omega 3 pastaj nje grusht arra ne ditep pstrongDomatetstrongp pDomatet kane nje permbajtje te larte te likopenit nje antioksidant i fuqishem qe ngre nivelin e testosteronit dhe permireson epshin Besohet se oksiduesit jane baza e infertilitetit mashkullor dhe kancerit te prostates ndersa antioksiduesit permiresojne qarkullimin e gjakut dhe rrjedhimisht ereksionet mund te jene me te lehta dhe me te gjata Domatet e mira por edhe ne pergjithesi 8211 sugjeron Stefano Erzegovesi u japin drite jeshile te gjitha perime te pasura me karotenoide dhe gjethe jeshile te erreta per shembull chard spinaq zarzavate laker e zezep pstrongSpecat djeges strongp pimg classaligncenter size-full wp-image-708592 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-2jpg alt width593 height443 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-2jpg 593w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-2-320x239jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-2-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-2-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-2-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-2-238x178jpg 238w sizesmax-width 593px 100vw 593px Ushqimet pikante mund te permiresojne vazodilimin qe do te thote se ndihmojne ne zgjerimin e eneve te gjakut duke lejuar qe gjaku te arrije lehtesisht edhe periferite Por nutricionistja paralajmeron Kini kujdes megjithate ne doza pak ndryshim eshte e mjaftueshme per te transformuar nje nate te pasionit ne shtrat ne nje nate te pasionit ne banjo me urth dhe diarrep pstrongShalqiristrongp pGjithashtu shalqiri si domatet eshte i pasur me likopen dhe gjithashtu me citrulline dy elemente shume te rendesishme natyrore per te permiresuar shendetin seksual te mashkullit Sic u permend glikopeni eshte nje antioksidant i fuqishem dhe ngre nivelin e testosteronit ndersa citrulline lehteson vazodilimin dhe permireson qarkulliminp pstrongPanxharistrongp pPanxhari eshte i pasur me nitrate Bakteret e pranishme ne zgavren e gojes konvertohen ne nitrite dhe kur ato prekeshin bakteret e tjera te pranishme ne stomak i transformojne ato ne oksid nitrik nje gaz qe zgjeron enet e gjakut dhe natyrisht permireson qarkullimin e gjakut Panxhari dhe te gjitha perimet me gjethe jeshile jane te pasura me nitrate lehtesojne prodhimin e acidit nitrik nje vazodilatator me efektin e viagra-s natyrore shton Erzegovesi i cili paralajmeron mos u mbeshtetni ne lengjet e panxharit dhe ne pergjithesi ne lengje dhe ekstrakte perimesh si nje ushqim i perditshem Ata jane te shendetshem dhe te shijshem por na bejne te humbasim efektin pozitiv madje edhe per arteriet tona te fibrave Pra me mire te hani gjithe perimetp pstrongFistiketstrongp pimg classaligncenter size-full wp-image-708593 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-3jpg alt width593 height443 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-3jpg 593w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-3-320x239jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-3-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-3-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-3-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-3-238x178jpg 238w sizesmax-width 593px 100vw 593px Fistiket permbajne shume arginine nje aminocid qe ndihmon ne ruajtjen e fleksibilitetit arterial dhe permiresimin e rrjedhjes se gjakut Duke permiresuar funksionin e arterieve kolesteroli ulet gjithashtu dhe perfiton tere organizmi Arginina si dhe nitratet dhe citrulline lehtesojne prodhimin endotelial te oksidit nitrik nje vazodilatator natyralp pstrongNje studim i vogel por i rendesishemstrongp pNe nje studim te vogel te raportuar ne dokumentarin The Game Changers vihet ne dukje se nje vakt i vetem me baze bimore kokrra bishtajore perime fruta ne krahasim me nje vakt me proteina te kafsheve me cilesi te mire shkakton ereksione shume me intensive te nates dhe me te zgjaturp pstrongArteriet periferike tregojne gjendjen e shendetitstrongp pimg classaligncenter size-full wp-image-708594 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-4jpg alt width656 height492 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-4jpg 656w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-4-320x240jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-4-640x480jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-4-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-4-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-4-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cibi-4-238x178jpg 238w sizesmax-width 656px 100vw 656px Sic urologet thone me mencuri 8211 komenton Erzegovesi 8211 arteriet e penisit jane pasqyra e gjendjes shendetesore te arterieve tona ne pergjithesi Pra eshte thelbesore qe te merremi me funksionin erektil per te permiresuar lumturine seksuale por gjithashtu dhe mbi te gjitha te kujdesemi per koronaret tane trurin tone dhe te gjitha organet vitale qe varen nga shendeti arterialp pGazeta Shqipp <![CDATA[Top Story kabllori pirat Poja ofron sherbim te paligjshem ne Fier]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134655/titulli/Top-Story-kabllori-pirat-Poja-ofron-sherbim-te-paligjshem-ne-Fier div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-708774 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904pojajpg alt width884 height532 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904pojajpg 884w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904poja-320x193jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904poja-768x462jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904poja-640x385jpg 640w sizesmax-width 884px 100vw 884px Top Story ndaloi ne fshatin Pojan te Fierit pjese e Njesise Administrative Ndermenas Ne keto fshatra ushtron aktivitetin e tij televizioni kabllor Pojap div classclearfix pTop Story futet ne disa shtepi dhe dyqane te fshatit ku rezulton se ky kabllor piraton nje pjese te mire te kanaleve si Top Channel News 24 Klan Bang Bang Top News Abc News dhe shume te tjerep pNe paguajme 6000 leke te vjetra ne muaj e kanale sa te fusin ata510 15 20 Ata thone 32 kanale por aty nuk jane 32 Ata e kane qendren ne komune Nuk i njohim si njerez por e dime qe aty e kane qendren thote nje banorep pPirateria televizive eshte nje dem i madh financiar per kompanite televizive buxhetin e shtetit dhe xhepin e familjarevep pKeto sherbime shpeshhere nuk jane te ligjshme Nuk eshte fare i mbrojtur as i sigurte dhe as i ligjshem Qytetari ndoshta nuk e di kete gje sepse ndoshta nuk eshte thelluar shume ne zgjedhjen qe ka bere Ky sherbim mund te nderpritet dhe shpenzimi mund te shkoje dem Sherbimi mund te shkeputet nga moment ne moment tha Xhimi Tugu shef i Distribucionit ne Digitalbp pPor gjithashtu vetem familjaret te cilet pranojne te paguajne nje kompani pirate jane duke kryer nje veper penalep div div div classclearfixdiv div classtchAdBlock smallAdBlock div classsiteWidthContainerdiv div <![CDATA[Tenderi i UBT-se fitoi firma qe ofroi 100 mln me shume se oferta me e ulet]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134647/titulli/Tenderi-i-UBT-se-fitoi-firma-qe-ofroi-100-mln-me-shume-se-oferta-me-e-ulet div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-708740 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904tenjpg alt width800 height450 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904tenjpg 800w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ten-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ten-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ten-640x360jpg 640w sizesmax-width 800px 100vw 800px Fiks Fare denoncoi mbremjen e se merkures tentativat e nje grupi te vogel pedagogesh dhe studentesh te Universitetit Bujqesor te Tiranes per te penguar ndertimin e nje gjimnazi ne Koder Kamez Prona eshte e regjistruar ne Hipoteke nga Bashkia e Tiranes por prej disa ditesh UBT kundershton ndertimin e kesaj shkolle me arsyetimin se ka nje projekt per ndertimin e disa godinavep div classclearfix pMegjithese nuk kane prone dhe para perfaqesues te UBT-se pretendojne se shkolla te transferohet vetem 120 metra larg vendit aktual Por per bashkine nje transferim i tille do te doje shume kohe burokratike per ndertimin e kesaj shkolle qe u vjen ne ndihme 30 mije banorevep pFiks Fare shfletoi dokumentet dhe pyeti perfaqesues te bashkise dhe universitetit Nga dokumentet rezulton se Bashkia e Tiranes disponon me certifikate pronesie nje siperfaqe rreth 9 mije metra katrore truall ne afersi te UBT Toka ka qene private dhe i eshte kthyer nje pronari Por me pas bashkia ka shpronesuar pronarin dhe e ka regjistruar ne hipotekep pGazetaret e Fiks Fare biseduan me Jonida Dokun administratoren e Njesise Bashkiake Nr11 Sipas saj projekti prek 30 mije banore dhe aktualisht ne zone nuk ka gjimnaz Madje 1 nga dy shkollat 9-vjecare ben mesim me dy turne Sipas saj me ndertimin e kesaj shkolle zgjidhet ky problem Fiksi bisedoi me rektorin e UBT zBahri Musabelliu Ai kerkoi qe shkolla te zhvendoset pak me larg ne menyre qe mos te kete probleme me universitetin Sipas tij ne vendin aktual eshte bere nje pedonale dhe se ka projekt per ndertimin e disa godinave universitarep pIlda Qazimllari arkitekte ne Bashkine e Tiranes thote se pretendimet e perfaqesuesve te UBT nuk kane lidhje pasi prona eshte e bashkise me certifikate pronesie Sipas saj shkolla do ndertohet ne pronen e bashkise e cila ka shpronesuar pronarin Universiteti nuk ka prone megjithese pretendonte se do te bente pemishte thote ajop pstrongUniversitet i zaptuarstrongp pFiks Fare beri nje vezhgim ne ambientet e Universitetit Bujqesor te Tiranes Ne brendesi te kampusit eshte nje universitet privat Qirjazi Mesohet se godina i eshte kthyer trashegimtareve te familjes Qirjazi ndersa disa kohe me pare i eshte shitur zGjok Uldedaj ish-deputet i Partise Demokratike Nje punonjes i ketij universiteti thote se zUldedaj eshte edhe pedagog ne kete universitet si dhe pronar i godines Me tej shtoi se aktualisht ne kete universitet ka rreth 200 studentep pEdmond Terthorja administrator i UBT-se thote se universiteti ka disa vite qe funksionon ne ate godine qe i eshte kthyer pronarit Ai shton se deri me tani UBT dhe universiteti privat nuk kane pasur problemep pNderkohe nga 10 konvikte 8 jane zaptuar nga banore dhe 2 jane vetem per studente Mesohet se jane rreth 35 familje qe jetojne ne ambientet e universitetit Jane 35 familje jane pa uje e drita Jetojne ne kushte shume te keqija thote Terthorjap pstrongTenderi 62 mln leke i paracaktuarstrongp pNe vitin 2018 Universiteti Bujqesor i Tiranes tenderoi ndertimin e nje muri rrethues per kampusin dhe porten hyrese UBT akordoi plot 62 milione leke te reja ku ne gare moren pjese 8 firma Nga pjesemarresit ne tender u skualifikuan 5 firmat e para qe kishin ofruar me pak dhe u shpall fituese firma e 6-te Firma e pare ofroi 42 milione leke te reja nderkohe fituesi ofroi 52 milione leke Jane rreth 10 milione leke qe konsiderohen edhe si humbjep pFirma e pare qe ofroi me pak leke u skualifikua se ishte poshte mesatares se te gjitha ofertave Pra u skualifikua se kerkoi pak leke per ta bere thote Terthorja I pyetur nese firma do te kishte ofruar 30 milione leke te reja a do te skualifikohej serish ai tha po Pra fitues ne nje tender shpallesh kur ke akorduar me shume lekep div div div classclearfixdiv div classtchAdBlock smallAdBlock div classsiteWidthContainerdiv div <![CDATA[Top Story pirateria televizive ne Pogradec Ja kompania e paligjshme]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134644/titulli/Top-Story-pirateria-televizive-ne-Pogradec-Ja-kompania-e-paligjshme div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-708743 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cavojpg alt width884 height532 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cavojpg 884w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cavo-320x193jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cavo-768x462jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904cavo-640x385jpg 640w sizesmax-width 884px 100vw 884px Top Story ka udhetuar per ne errave nje fshat shume afer Pogradecit Si njesi adiministrative errava permbledh 10 fshatrap div classclearfix pSipas listes se Autoriteti te Mediave Audiovizive AMA sherbimin televiziv ne kete zone e ofron nje rrjet kabllor i quajtur Fraholli nje subjekt lokal me shtrirje te vogelp pSherbimi kabllor kryhet permes nje fishe qe shkon ne cdo televizor Fisha eshte ne dy modele kabell coax qe eshte i lire si dhe fibra optike qe ka cilesi me te mire dhe cmim me te lartep pPas kontakteve te para me banoret e zones Top Story kerkon leje per te bere nje kontroll ne ekranin e televizorit Ajo cfare zbulojne ne kete rast ishte nje surprize e madhe Kabllori Fraholli kishte kohe qe nuk ekzistonte me ne kete fshatp pVendin e lene bosh prej tij e kishte zene nje firme tjeter Kabllori APT Kur shohim listat e AMA-s na rezulton se APT eshte nje kabllor i licencuar per zonat Memaliaj Sarande Himare Puke Por jo per fshatrat e Pogradecitp pVetem kaq mjaftoi per te kuptuar se ne tregun e medieve audiovizive ka abuzime dhe cenohet konkurrenca e ndershme Top Story u konsultua edhe me listen e autorizuar nga DIGITALB per kete rast e rezultoi se kabllori APT ka nje marreveshje me kete kompani vetem per zonat Sarande Himare Puke dhe Memaliajp pKjo do te thote se APT ne Pogradec eshte ne shkelje flagrante te ligjit dhe te kontrates me DIGITALBp pE kemi lidhur me kabllor dhe shikojme te gjitha kanalet Paguajme 7000 leke per kabllor qe ne gusht tha nje banorp pKemi kabllor paguajme 7000 leke ne muaj dhe merr rreth 35 stacione televizive tregojne te tjere banorep div idfb-rootdiv pscript async1 defer1 crossoriginanonymous srchttpsconnectfacebooknetdeDEsdkjsxfbml1ampversionv32scriptp div classfb-video data-hrefhttpswwwfacebookcomtchtopstoryvideos410833043072000v410833043072000 data-width640 blockquote citehttpswwwfacebookcomtchtopstoryvideos410833043072000 classfb-xfbml-parse-ignorepa hrefhttpswwwfacebookcomtchtopstoryvideos410833043072000ap pTop Story Pirateria televizive ne Pogradec ja kush eshte kompania e paligjshmeTop Story ka udhetuar per ne errave nje fshat shume afer Pogradecit Si njesi adiministrative errava permbledh 10 fshatera Sipas listes se Autoriteti te Mediave Audiovizive AMA ne kete zone sherbimin televiziv e ofron nje rrjet kabllor i quajtur quotFraholliquot Nje subjekt lokal me shtrirje te vogelSherbimi kabllor kryehet permes nje fishe qe shkon ne cdo televizor Fisha eshte ne dy modele kabell coax qe eshte i lire si dhe fibra optike qe ka cilesi me te mire dhe cmim me te larte Pas kontakteve te para me banoret e zones Top Story kerkon leje per te bere nje kontroll ne ekranin e televizorit Ajo cka zbulojne ne kete rast ishte nje surprize e madhe Kabllori Fraholli kishte kohe qe nuk ekzistonte me ne kete fshat Vendin e lene bosh prej tij e kishte zene nje firme tjeter Kabllori APT Kur shohim listat e AMA-s na rezulton se APT eshte nje kabllor i licensuar per zonat Memaliaj Sarande Himare Puke Por jo per fshatrat e Pogradecit Vetem kaq mjaftoi per te kuptuar se ne tregun e mediave audiovizive ka abuzime dhe cenohet konkurrenca e ndershme Top Story u konsultua edhe me listen e autorizuar nga DIGITALB per kete rast dhe rezultoi se kabllori APT ka nje marrveshje me kete kompani vetem per zonat Sarande Himare Puke dhe Memaliaj Kjo do te thote se APT ne Pogradec eshte ne shkelje flagrante te ligjit dhe te kontrates me DIGITALB Kemi lidhur me kabllore dhe shikojme te gjitha kanelet paguajme 70 mije leke per kabllor qe ne gusht Kemi kabllor paguajme 7 mije leke ne muaj dhe merr rreth 35 stacione televizive 8211 tregojne banoretp pGepostet von a hrefhttpswwwfacebookcomtchtopstoryTop Story ne Top Channela am Mittwoch 10 April 2019pblockquote div div div <![CDATA[Juristi tregon format me te sofistikuara te piraterise televizive]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134641/titulli/Juristi-tregon-format-me-te-sofistikuara-te-piraterise-televizive div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-708746 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904juristijpg alt width884 height532 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904juristijpg 884w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904juristi-320x193jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904juristi-768x462jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904juristi-640x385jpg 640w sizesmax-width 884px 100vw 884px Pirateria televizive merr forma te ndryshme nga me te sofistikuaratKa dy forma per te piratuar E para permes formes digjitale dhe e dyta permes internetit Doja te ndalesha pak te platforma e dyte e cila eshte me e shpeshte dhe me e veshtire per tu luftuar pasi permes platformes digjitale duhet nje rrjet kabllorp pEvidentimi apo konstatimi nese po piratohemi ose jo eshte me e thjesht per tu konstatuar e si rrjedhoje edhe parandalimi eshte me i thjeshte Ndersa ne rastin e dyte kur flasim per piraterine ne internet eshte nje fenomen qe nuk gjendet vetem ne Republiken e Shqiperise por edhe ne vende te tjera tregon Besmir Alushi jurist i Digitalb-itp pSherbimi i piratuar eshte ne pergjithesi multipleks Ai nuk piraton vetem Digitalbin piraton Tringun piraton Al Jazeeran piraton cfare te gjeje edhe Sky-in Ben nje pakete me shume perberes me shume shperndares te mundshem sinjalesh cka e ben me te kenaqshme ne fund fare per abonuesin familjar shqiptar Gjithshtu ai ul cmimet Nuk e shet kurre me cmimin publik qe ka shperndaresi tipik shqiptar E gjithashtu ai merr pakete vjetore sepse e ka te veshtire te mbledhe lekun Nuk ka rrjet shitjeje Pra ai merr te gjithen ne nje here Pra ul mjaftueshem qe te behet interesant cmimi per ta marre ne nje here tha Endri Meksi ekspert IT-jep div idfb-rootdiv pscript async1 defer1 crossoriginanonymous srchttpsconnectfacebooknetdeDEsdkjsxfbml1ampversionv32scriptp div classfb-video data-hrefhttpswwwfacebookcomtchtopstoryvideos844583169220341v844583169220341 data-width640 blockquote citehttpswwwfacebookcomtchtopstoryvideos844583169220341 classfb-xfbml-parse-ignorepa hrefhttpswwwfacebookcomtchtopstoryvideos844583169220341ap pTop Story Endri Meksi Ja format me te sofistikuara te piraterise televizivePirateria televizive merr forma te ndryshme nga me te sofistikuara Dy forma per te piratuar E pare permes formes digitale dhe e dyta permes internetit Doja te ndalesha pak tek platform e dyte e cila eshte me e shpeshte dhe me e veshtire per tu luftuar pasi permes platformes digitale duhet nje rrjet kabllore dhe evidentimi apo konstatimi nese po piratohemi ose jo eshte me e thjesht per tu konstatuar dhe si rrjedhoje dhe parandalimi eshte me I thjeshte Ndersa ne rastin e dyte ku flasim per piraterine ne internet eshte nje fenomen qe nuk gjendet vetem ne republiken e Shqiperise por dhe ne vende te tjera tregon Besmir Alushi Jurist Digitalb Sherbimi i piratuar eshte ne pergjithesi multipleks Ai nuk piraton vetem Digitalbin piraton tringun piraton alxhaziren piraton ca te gjeje Skyin Ben nje pakete me shume kontente me shume providera te mundshem sinjalesh ka e ben me te kenaqshme ne fund fare per abonuesin familjar shqiptar Gjithshtu ai ul cmimet Nuk e shet kurre me cimin publik qe ka provideri tipik shqiptar Dhe gjithashtu ai merr pakete vjetore Sepse e ka te veshtire te mbledhi lekun Nuk ka rrjet shitje Pra ai merr ne nje here Pra ul mjaftueshem qe te behet interesant cmimi per ta marre ne nje here tha Endri Meksi Ekspert ITp pGepostet von a hrefhttpswwwfacebookcomtchtopstoryTop Story ne Top Channela am Mittwoch 10 April 2019pblockquote div div <![CDATA[Digitalb Nga pirateria televizive ne dhe shteti humbim 10 mln euro ne vit]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134638/titulli/Digitalb-Nga-pirateria-televizive-ne-dhe-shteti-humbim-10-mln-euro-ne-vit div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-708749 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904digijpg alt width884 height532 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904digijpg 884w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904digi-320x193jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904digi-768x462jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904digi-640x385jpg 640w sizesmax-width 884px 100vw 884px Pirateria televizive ne kuptimin me te qarte te fjales eshte vjedhje E si cdo vjedhje ajo ka pasoja financiare Per rastin e Shqiperise kompania Digitalb ka bere nje perllogaritje te humbjeve qe shkakton ky krimp div classclearfix pPerllogaritet qe te jene rreth 150 mije abonente te cilet konsiderohen te paligjshem pasi nuk kane nje kontrate me operatorin e sherbimit te medieve te transmetimit Kjo e perkthyer ne nje vlere financare kap shifren rreth 10 milione euro cdo vit Por ky dem nuk iu shkaktohet vetem operatoreve ky dem shkon dhe per buxhetin e shtetit ku sipas te dhenave te nxjerra nga Drejtoria jone e Finances demi ne buxhetin e shtetit kap vleren rreth 2 milione euro per TVSH-ne dhe rreth 15 milion euro te tatimfitimit tregon Besmir Alushi jurist i Digitalb-itp pPra i gjithe ky abuzim masiv shkakton humbje te madhe financiare per kompanine dhe humbje per buxhetin e shtetit Gjithashtu pirateria sjell edhe mungese investimesh ne programacion dhe teknologji per Digitalbp div div <![CDATA[Top Story kompania pirate ANFAB ushtron aktivitet te paligjshem ne Korce]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134635/titulli/Top-Story-kompania-pirate-ANFAB-ushtron-aktivitet-te-paligjshem-ne-Korce pimg classaligncenter size-full wp-image-708752 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904autojpg alt width884 height532 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904autojpg 884w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904auto-320x193jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904auto-768x462jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904auto-640x385jpg 640w sizesmax-width 884px 100vw 884px Top Story udhetoi ne fshatin Podgorie te rrethit te Korces Ketu eshte edhe qendra prej nga shperndan sinjalin kabllori piratues ANFAB Ai eshte i shtrire ne disa fshatra te tjera qe i permbledh Njesia Administrative Vreshtasp pHapi i pare qe Top Story beri ne kete rast ishte verifikimi i kanaleve televizive qe kabllori i ketij fshati transmeton Sic edhe u pa ne ekran shfaqen Top Channel Top News Klan Klan Plus News24 Filma Aksion My Music dhe shume kanale te tjerap pTransmetimin e ketyre kanaleve nga subjekte te dyta e autorizon vetem DIGITALB Por ky i fundit nuk ka bere asnje kontrate me kabllorin ANFAB Pra nje kompani pirate qe vjedh Digitalb si dhe qytetaretp pTop Story arriti te gjeje edhe serverin e ketij kabllori dhe te futet brenda tij Ajo qe beri pershtypje ishte vendi ku ishin vendosur pajisjet Antenat ndodheshin ne oborrin e nje vile Nderkohe pajisjet elektronike ishin brenda nje kasolle te vogelp pAty Top Story gjen edhe kontraten me te cilen kabllori ANFAB operonte Sic u pa ajo ishte nje kontrate me platformen televizive TRING Ne listen e kanaleve te parashikuara ne kontrate nuk ndodhet asnje prej kanaleve qe ne permendem me siperp pMegjithate brenda serverit Top Story gjen edhe nje dekoder te kompanise DIGITALB Dekoderi perdorej si marres per kanalet e piratuara Me pas serveri i shperndan ato me kabell tek abonentetp pAdministratori i ketij subjekti Sevi Mediu i kontaktuar ne telefon u shpreh se ndodhej ne nje udhetim te larget dhe nuk mund te prononcohej per nje intervistep div idfb-rootdiv pscript async1 defer1 crossoriginanonymous srchttpsconnectfacebooknetdeDEsdkjsxfbml1ampversionv32scriptp div classfb-video data-hrefhttpswwwfacebookcomtchtopstoryvideos636438236803124v636438236803124 data-width640 blockquote citehttpswwwfacebookcomtchtopstoryvideos636438236803124 classfb-xfbml-parse-ignorepa hrefhttpswwwfacebookcomtchtopstoryvideos636438236803124ap pTop Story Kompania pirate ANFAB qe ushtron aktivitetin e paligjshem ne KorceTop Story udhetoj ne fshatin Podgorie te rrethit te Korces Ketu eshte edhe qendra prej nga shperndan sinjalin kabllori piratues ANFAB Ai eshte i shtrire ne disa fshatera te tjere qe i permbledh njesia administrative Vreshtas Hapi i pare qe Top Story nben ne kete rast eshte qe verifikoi kanalet televizive qe kabllori i ketij fshati transmeton Sic e shikoni ne ekran shfaqen Top Channel Top News Klan Klan Plus News24 Filma Aksion My Music dhe shume kanale te tjere Transmetimin e ketyre kanaleve nga subjekte te dyta e autorizon vetem DIGITALB Por ky i fundit nuk ka bere asnje kontrate me kabllorin ANFAB Pra nje kompani pirate qe vjedh Digitalb si dhe qytetaret Top Story arriti te gjeje edhe serverin e ketij kabllori dhe te futet brenda tij Ajo qe beri pershtypje ishte vendi ku ishin vendosur paisjet Antenat ndodheshin ne oborrin e nje vile Nderkohe pajisjet elektronike ishin brenda nje kasolle te vogel Aty Top Story gjen edhe kontraten me te cilen kabllori ANFAB operonte Sic e shikoni ajo eshte nje kontrate me platformen televizive TRING Ne listen e kanaleve te parashikuara ne kontrate nuk ndodhet asnje prej kanaleve qe ne permendem me siper Megjithate brenda serverit Top Story gjen edhe nje dekoder te kompanise DIGITALB Dekoderi perdorej si marres per kanalet e piratuara Me pas server i shperndan ato me kabell tek abonentet Administratori i ketij subjekti Sevi Mediu i kontaktuar ne telefon u shpreh se ndodhej ne nje udhetim te larget dhe nuk mund te prononconte per nje intervistep pGepostet von a hrefhttpswwwfacebookcomtchtopstoryTop Story ne Top Channela am Mittwoch 10 April 2019pblockquote div <![CDATA[Top Story skandali me drejtorin e Burgut ne Lushnje Piraton Digitalb dhe Tring]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134632/titulli/Top-Story-skandali-me-drejtorin-e-Burgut-ne-Lushnje-Piraton-Digitalb-dhe-Tring div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-708755 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kryejpg alt width1280 height741 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904kryejpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904krye-320x185jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904krye-768x445jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904krye-640x371jpg 640w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px Top Story udhetoi per ne Lushnje Edhe ne kete zone te Shqiperise vjedhja e sinjalit televiziv eshte ne lulezim Ne kete qytet Top Story zbuloi rastin me flagrant te piraterise televizive Nje televizion kabllor pa licence ne pronesi te nje drejtori burgup div classclearfix pNe cdo shtylle apo mur jane te afishuara sherbimet pirate te ketij kabllorip pKy rast kontrollohet nga Top Story ne rrjetet sociale ku eshte gjetur edhe profili i ketij kabllori ne Facebook Aty reklamohej e njejta gje Nga menyra e reklamimit duket qe kabllor JUDI sapo eshte hapurp pNe listen e AMA-s nuk gjendet asnje kabllor me kete emer Edhe kompania Digitalb nuk e kishte ate ne listen e kontratave te saj As ne Qendren Kombetare te Biznesit nuk u gjet asnje e dhene per kete biznesp pGjate xhirimeve ne kete qytet lajmerimin per hapjen e kabllorit me te ri e degjojme edhe ne Radio Lushnja Mund te duket e cuditshme por edhe ne lajmerimin e radios thuhej qe ky sherbim ofrohej pa kontratep pHapi i radhes ishte qe te verifikohej permes televizorit se cfare kanalesh transmetonte ky kabllorp pFamilja qe na hapi deren ne qytetin e Lushnjes sapo e kishte marre kete sherbim ne shtepine e vet ashtu sic thoshte edhe lajmerimi pa kontrate dhe pa libreze Ne ekran dolen shume kanale televizive te piratuara Klan Klan Plus News24 Top Channel Digitalb Shkence Top News Tring Tring Tring Actionp pKeto ishin vetem disa nga kanalet qe kabllor JUDI ne Lushnje piratonte Familja qe ne vizituam e cila kishte rene pr e piratimit nuk pranoi te identifikohejp pKjo situate behet edhe me e rende kur mesojme se kush eshte pronari i ketij kabllori fantazem JUDI ne fakt eshte shkurtimi i emrit Judmir Shurdhi Ky eshte nje person shume i njohur ne qytetin e tij Ai ka lidhje te forta me politikenp pMomentalisht ai eshte drejtor i Burgut te Kosoves ne Lushnje Ai ka qene keshilltar i Partise Socialiste ne Keshillin Bashkiak te Lushnjes ne vitin 2015 Deri ne momentin e emerimit ne kete detyre ai ka mbajtur postin e drejtorit ne Bashkine e Lushnjes e sot eshte koordinator elektoral per Partine Socialiste ne kete qytetp pJudmir Shurdhi eshte shume aktiv ne fushatat e Partise Socialiste nje militant i vjeter Shpesh ai shfaqet ne tavolina me figura te rendesishme te PS-sep div div div classclearfixdiv div classtchAdBlock smallAdBlock div classsiteWidthContainerdiv div <![CDATA[Top Story zbulon dramen sociale Pronari pirat i merr leket nje te varferi]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134630/titulli/Top-Story-zbulon-dramen-sociale-Pronari-pirat-i-merr-leket-nje-te-varferi div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-708758 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904piratjpg alt width884 height532 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904piratjpg 884w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904pirat-320x193jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904pirat-768x462jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904pirat-640x385jpg 640w sizesmax-width 884px 100vw 884px Top Story duke biseduar me qytetaret zbulon se kabllor JUDI bashkepunon edhe me disa subjekte te tjera te cilat e ushtrojne aktivitetin e tyre ne fshatrat e Lushnjesp div classclearfix pNje rast i tille paraqitej ne fshatin Plug Aty gjendet nje platforme kabllore funksionale dhe qe piratonte kanale te platformes Digialb Gjithashtu Top Story evidentoi edhe shtepine ku ishte vendosur serveri i ketij kabllori Shtepia eshte ne pronesi te Met Salliutp pPor ngjitur me nje vile te madhe ndodhet edhe nje shtepi e rrenuar totalisht Ajo i perket shtetasit Halim Hoxha Ky i varfer eshte abonent ne kabllorin e fqinjit te tij te pasur e cdo muaj i paguan atij 6000 leke te vjetra per kabllorinp pLibreza eshte e plotesuar dhe e firmosur ne emrin Met Salliu Nje drame e vertete sociale Nje pirat televiziv qe pasurohet me parate e fqinjeve te tij te varferp pNe kemi kabllor Paguajme 6000 leke ne muaj Kemi 5-6 vite qe marrim me kabllor Emri i firmes eshte Met Salliu Nuk i kemi thene fare ne atij Ato qe i ze i ze ato qe nuk i ze nuk i ze Edhe po te fuse me pak kanale ne po njesoj paguajme leket Jemi pa kontrate thote banori Halim Hoxha ne fshatin Plugp pNe kete fshat lista e kanaleve eshte identike me listen e kabllor JUDI-t ne qytetin e Lushnjes Kjo do te thote se ketu vjen i njejti sinjal dhe kemi te bejme me te njejten kompani Pra kabllor JUDI ka bere te vetet edhe subjekte te tjera duke e shtrire piraterine e tij televizive jashte qytetit te Lushnjesp div div div classclearfixdiv div classtchAdBlock smallAdBlock div classsiteWidthContainerdiv div <![CDATA[Top Story serverat e nje kabllori te paligjshem ne Elbasan ne nje kasolle]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134629/titulli/Top-Story-serverat-e-nje-kabllori-te-paligjshem-ne-Elbasan-ne-nje-kasolle div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-708768 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904fajpg alt width884 height532 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904fajpg 884w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904fa-320x193jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904fa-768x462jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904fa-640x385jpg 640w sizesmax-width 884px 100vw 884px Raste te pazakonta Top Story gjeti kudo ne Shqiperi Kamera e emisionit u ndal ne nje kasolle te vogel me antena satelitore Ajo ndodhet prane ish-Stacionit te Trenit ne Qukesp div classclearfix pAty jane te vendosura serverat e televizionit kabllor Elbasan Cable Ai eshte ne pronesine e zotit Altin obo Ky subjekt ben pjese ne listen e atyre qe nuk kane asnje kontrate me Digitalbp pPor ne nje vezhgim te shpejte qe Top Story beri ne nje televizor te zones na rezultoi se ky kabllor piratonte kanalet Top Channel News 24 Klan Plus Klan HDp pKjo eshte tabela e verifikuar nga punonjesit e Digitalb ne terren per piratuesit e kesaj platforme Jane 20 subjekte te verifikuara vetem kete vit ne te gjitha rrethet e Shqiperisep pPra pirateria televizive nuk eshte aspak problem te verifikohet Ajo qe mbetet problem eshte goditja e saj Kjo detyre bie mbi Autoritetin e Mediave Audiovizivep div div div classclearfixdiv div classtchAdBlock smallAdBlock div classsiteWidthContainerdiv div <![CDATA[Ja kush eshte kompania qe piraton kanalet televizive ne Selenice te Vlores]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134628/titulli/Ja-kush-eshte-kompania-qe-piraton-kanalet-televizive-ne-Selenice-te-Vlores div classfirstP pimg classaligncenter size-full wp-image-708771 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904selejpg alt width884 height532 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904selejpg 884w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904sele-320x193jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904sele-768x462jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904sele-640x385jpg 640w sizesmax-width 884px 100vw 884px Top Story u ndal edhe ne qytezen e vogel te Selenices ne rrethin e Vlores Varferia ekonomike ketu eshte e dukshme Ne kete qytet prej vitesh operon nje platforme kabllore e cila vjedh kanale televizive nga plafroma DIGITALBp div classclearfix pSic e shikojme edhe nga te dhenat e regjistruar ne AMA subjekti qe ushtron aktivitetin ne zonen e Selenices eshte TV Kabllor Beqajp pNe u futem ne dy familje te ketij qyteti per te pare listen e kanaleve Sic duket edhe nga pamjet ky kabllor piraton kanalet Top Channel Top News Klan Klan Plus Filma Aksion etj Njesoj si ne rastet e tjera ky subjekt nuk ka asnje kontrate me kompanine Digitalb e cila ka te drejten e transmetimit te ketyre kanalevep pPaguajme 7000 leke dhe per momentin eshte me triokabell Gjithsej jane 38 kanale por edhe 38 nuk do te jene Ne paguajme shume 7000 leke sepse perseriten nga 2-3 here i njejti kanal tregon per Top Story nje banore e Selenicesp pRruges teksa kthehej nga Selenica grupit te xhirimit i del para nje makine dhe i ben me shenje qe te ndaloje Kjo eshte makina e zotit Gazmir Beqaj pronari i Tv Kabllor Beqaj ne Selenice Ai pranoi menjehere te jepte nje interviste ku u perpoq ta mbulonte shkeljen ligjorep pUne mbaj pergjegjesi per cfare nxjerr une nga studioja fare eshte neper familje nuk mbaj asnje pergjegjesi ligjore tha Gazmir Beqajp pNje justifikim i cuditshem Ne fakt nese banoret e Selenices do te ishin aq te zgjuar sa te shtonin vet kanale te tjera ne televizor nuk do te kishin nevoje per kabllorin e zotit Beqaj Por ne e kuptojme qe ky pronar kabllori eshte duke mashtruar qe ne biseden qe ndodhi pas intervistesp pPagesen sivjet une nuk e kam marre Nuk i kam marre askujt me leket Se po them eshte drejt mbylljes tha Gazmir Beqajp pZoti Beqaj nuk thote te verteten sepse ne librezat qe Top Story dokumenton ato ishin te vulosura dhe te firmosura deri ne mars te vitit 2019p pPasi i dhame doren per tu larguar zoti Beqaj kerkon qe ti fshijme materialet filmike duke e rregulluar ne nje menyre tjeter Perpjekja e tij per te korruptuar grupin e xhirimit duket qartep pUne kisha qejf tiu jepja nje kafe Une po e keni mundesine Edhe nese eshte ashtu sic thoni juvep pstrongGazetaristrong Ne do ta bejme punen tone sic na kane derguarbr strongBeqajstrong Nuk ka rruge tjeter eee Nuk ka rruge tjeterbr strongGazetaristrong Jo nuk ka rruge tjeterp div div div classclearfixdiv div classtchAdBlock smallAdBlock div classsiteWidthContainerdiv div <![CDATA[ZGJEDHJET NACIONALE N LDK]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134627/titulli/ZGJEDHJET-NACIONALE-N-LDK pstrongimg classaligncenter size-full wp-image-317594 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201512Fadil-Lepajajpg altFadil Lepaja width604 height604 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201512Fadil-Lepajajpg 604w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201512Fadil-Lepaja-200x200jpg 200w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201512Fadil-Lepaja-320x320jpg 320w sizesmax-width 604px 100vw 604px Nga Fadil LEPAJAstrongp pTe gjithe rrejne por ska lidhje Edhe ashtu askush nuk degjon Keshtu thote i famshmi Marfi por a eshte vertete ashtu A po rrejne te gjithe dhe a po degjon kush kend ne kete vend Jemi deshmitare se ligjet qe vlejne gjithkund tjeter nuk vlejne edhe per nep pNe fund te fundit ne vende si ky i yni nuk shtrohet pyetja a degjon kush por a e degjojne kend Elektorati ne vende te vogla me pak pronare te medhenj e me pak qytetari sipas rregullit te pashkruar jane votues qe degjojne dhe sherbejne sundimtaret Biznesmen teper te medhenj per permasat e nje vendi te vogel apo komandant repartesh teper te fuqishem te cilet sundojne mbi institucionet drejtues fanatikesh apo kushdo tjeter i cili ne rrjeten e vet te ndikimit dhe te fuqise e perfshine nje pjese te madhe te qytetareve te cilet interesat dhe fjalen e sundimtarit e vejne mbi interesin e vet dhe mbi mendimin e vet sundojne neper vende te vogla e te varfra Aty pushteti ne fakt nuk nderrohet as nuk zgjidhet perkunder fushatave te zhurmshme elektorale Thjesht nderrohen nepunesit Nderrimi ne krye te shtetit ne kete rast do te thote vetem nderrim fytyrashp pKrejt varet se ke percjellin ne rrjetet sociale dhe ke shohin nga emisionet me te famshme te sponsorizuara nga familjet e medha te politikes e biznesit Te gjitha jane zhurme perpos fjalive te koduara per ushtaret neper rrjete dhe neper rrugep pPra nese me siguroni se askush nuk po degjon8230 Le krejt po flas degjoi apo nuk degjoi kush sepse tema e sotme vertete eshte dileme ne vete Nga perfundimi i saj marrin drejtim shume procese ne vend mund te parashikohen edhe koalicionet e ardhshme per parlamentin e vendit ku perfaqesuesit e zgjedhur te familjeve perfaqesojne regjionet tona por edhe interesat globale Pra ne krye te kujt bejne be ne krye te cilit komandant lokal dhe komandant global autoritar si Trump Erdoan apo Putinp pZgjedhja e kryetarit te LDK u be si fenomen shqetesues nacional vetem pas vdekjes se presidentit Rugova Derisa ishte gjalle Rugova zgjedhjet ne LDK dhe ne shtet nuk ishin interesante sepse dihej fituesi Pas kuvendit ku nje karrige kishte kuptimin e me shume votave gjithcka u be lajm dhe interesim nacional i Kosoves Zgjedhjet brenda kesaj partie i tejkalojne votat e saj ne parlament dhe mbetet celes i te gjitha kombinimevep pCila parti do te fitoje ne LDK E si mund te fitoje nje parti brenda nje partie tjeter A nuk dolen aq parti nga partite e tjera Mund te pyetemi se si fitoi zhvillua brenda nje partie tjeter dhe si po formesohet Partia e sotme socialdemokrate Edhe nga LDK para dhe pas lufte kishin dale disa parti te cilat ishin ngjizur brenda saj Dolen parti edhe nga PDK nderkaq u percan ne dy apo me shume krah edhe parti te tjera shqiptare dhe joshqiptare ne parlamentp pPor me gjase ne kete levizje te quajtur LDK per dallim prej te tjerave ende i kemi prezent te gjitha partite dhe ndikimet sepse LDK gjithnje ishte levizje nje lidhje politike mes rrymave ideve interesave ku mund te akomodohej kushdo qe mbante drejtimin e pergjithshem te ererave dominuese politikep pPra mbi te gjitha ishte fryma Fryma e bente forcen e LDK e cila ne fazen e shthurjes se pergjithshme te ish Lidhjes Komuniste u formesua ne nje lidhje te aspiratave demokratike e nacionalep pKush do te kandidoi dhe kush do te fitoj ne LDK do te vendoset me gjase ne organin me te larte te partise me konsensus ose do te vendoset me karrige Nejse me karrige do te vendoset nese deshton te zgjidhet kandidati i preferuar nga ata qe e kane fuqine ne vend Pozita dhe opozita jane te interesuat te i fitojne zgjedhjet ne LDK sepse keshtu kane gjasat te i sigurojne edhe ato nacionale Ka shume gjase qe ne keto zgjedhje PDK dhe koalicioni PAN te shkoje me dy kandidat Vetevendosje me nje ndersa nje ose e shumta dy mund te jene edhe kandidat te familjeve te medha ne LDK Nje kandidat mund ta kete i vetem edhe presidenti i vendit Mund te jem i gabuar ne keto llogari por pak a shume numrat jane ketap pLufta politike mes qytetareve dhe pronareve te medhenj eshte e pabarabarte LDK kishte qytetari dhe vazhdon te kete nderkohe qe ne mandatin e kaluar nje grup teknokratesh te fuqishem qe erdhi ne fuqi pas eres se presidentit Sejdiu filloi te sfidohet prej disa drejtimeve nga kandidat te gjenerates se re dhe te mesmep pFryma e LDK-se ne fakt ishte artikuluar fillimisht nga nje brez intelektualesh humanist si Ibrahim Rugova dhe Fehmi Agani Sabri Hamiti Anton eta dhe eshte veshtire te besohet se mund te mbahet ose zhvillohet me tej nga teknokrat apo burokratet e rritur e te formesuar ne strukturat e partise por eshte gjithashtu e veshtire te besohet se vija e inteligjences humaniste nga ish arku i Prishtines dikur jashte interesave te ngushta mund te dominojne serish elektoratin tashme te diferencuar ne vija te qarta interesash e ndikimeshp pAs burokratet e partise te lindur rritur e pjekur politikisht ne kete parti veshtire se mund te jene te pranueshem per partite e tjera te medha ne LDKp pNe anen tjeter disa kandidate te rinj kritik ndaj qeverisjes armikun kryesor do te e kene moshen e tyre dhe vetem nderhyrja nga Arberia mund te u jape peshen e nevojshme per te dale ne kryep pTeknokracia teknokratet e rinj mbeten opsioni i mesem i pranueshem per te gjithe dhe i cili mund te jete i favorizuar edhe prej qarqeve te jashtme por edhe nga vijat e interesave brenda partise e mbi te gjitha te partive te tjera Vijat e interesave te brendshme dhe te jashtme do i nxjerrin kandidatet e tyre per zgjedhje8230p pPra kush do te fitoje ne LDK Cila parti Cilat vija te interesit Qytetaria apo oligarkia Perendimi apo dikush tjeter Keto votime do te jene paralajmerim se kah do te rrjedhin procesetp <![CDATA[Shkolla e re ne Koder-Kamze do te mbaje emrin Nene Tereza]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134607/titulli/Shkolla-e-re-ne-Koder-Kamze-do-te-mbaje-emrin-Nene-Tereza pimg classalignnone size-full wp-image-708376 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Veliaj-gjate-inspektimit-te-Shkolles-Servete-Maci-1jpg alt width2048 height1365 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Veliaj-gjate-inspektimit-te-Shkolles-Servete-Maci-1jpg 2048w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Veliaj-gjate-inspektimit-te-Shkolles-Servete-Maci-1-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Veliaj-gjate-inspektimit-te-Shkolles-Servete-Maci-1-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904Veliaj-gjate-inspektimit-te-Shkolles-Servete-Maci-1-640x427jpg 640w sizesmax-width 2048px 100vw 2048px p pShkolla e re qe do te ndertohet ne Koder Kamez do te mbaje emrin e shenjtores shqiptare Nene Tereza Duke folur ne emisionin Top Show Veliaj deklaroi se ka propozuar qe emri i ri i shkolles qe do te jete xhevahiri i pare i 17 shkollave qe do te nisin te ndertohen shume shpejt ne Tirane te mbaje emrin e humanistes shqiptarep pRektori qe ka bere vete masterplanin thote te jete 100 m me poshte Por kjo eshte si loje kungulleshkash pse jo 99 m Ky nuk eshte debat per tu bere me rektor eshte debat qe une e bej me ministra per nje cep trotuari Ky qytet duhet te kete nje shkolle Nene Tereza dhe ne gjetem token e nje familjeje private qe eshte jashte rrethimit te UBTp pHabia ime me e madhe eshte kur shoh dhendrin e kryeministrit qe del ndersa vjehrri i tij i ka kthyer token pronarit dhe ne kur shohim qe ky pronari e ka marre token nga Berisha dhe PD qe ia ka kthyer token dhe i ka dhene certifikaten Keshtu qe ne me VKB demshperblyem pronarin Pra ne nje marreveshje te ligjshme Bashkia shkon ne treg dhe thote ku ka toke qe mund te bejme shkollen Nene Tereza ne kushtet e sotme nuk dhuron kush toke per shkolle deklaroi Veliajp pKreu i Bashkise sqaroi se shkolla ne Koder Kamze eshte nje kerkese e vete komunitetit pasi aktualisht 2 mije femijet e kesaj zone detyrohen qe te udhetojne 3 km largp pKetu kemi nje komunitet qe quhet Koder Kamze dhe nje nxenes qe te vije nga Koder Kamza per ne gjimnaz duhet te vije ne Laprake te Aleks Buda edhe ata te 8-vjecares duhet te bejne 2-3 km per te shkuar ne shkolle Shkolla do jete me vete e ndare nga UBT sepse kemi nje toke private qe do jete e rrethuar Ne kemi nevoje qe te sistemojme 2000 femije per sistemuar ne shkolle dhe me kete rast reduktojme edhe trafikun qe con nxenesit ne shkolla aty jane vetem 600 m larg tha Veliajp <![CDATA[I mbuluar me ar rektori i Universitetit Bujqesor shkon ne Prokurori]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134606/titulli/I-mbuluar-me-ar-rektori-i-Universitetit-Bujqesor-shkon-ne-Prokurori pimg classaligncenter size-full wp-image-708423 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-2-1jpg alt width1280 height853 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-2-1jpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-2-1-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-2-1-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-2-1-640x427jpg 640w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px Ai eshte vene nen hetim nga Prokuroria ne lidhje me nje tender me vlere gjysme milion euro per ndertimin e nje muri rrethues ne UBT gjysme metri te larte dhe nje porte hekurip pDosja penale eshte regjistruar per akuzen e Shperdorimit te detyres dhe Pastrimit te produkteve te vepres penalep pDuket se rektori i Universitetit te Kamzes eshte vertete i pasur edhe pse nuk eshte e vertetuar nese unaza ora dhe byzylyku flori qe mbante diten e djeshme ne duar gjate nje bashkebisedim me studente dhe pedagoge te Universitetit Bujqesor te Tiranes mbi ecurine e Paktit per Universitetin ne sallen COD ne kryeministri jane produkt i korrupsionitp style typetextcss tduid15cadc53e3b233 td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-1-1-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15cadc53e3b233 td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-3-80x60jpg 0 0 no-repeat style div idtduid15cadc53e3b233 classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 2div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-1-1jpg titlebari-1 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-1-1jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-1-1jpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-1-1-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-1-1-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-1-1-640x427jpg 640w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-3jpg titlebari data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-3jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-3jpg 1110w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-3-320x251jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-3-768x602jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904bari-3-640x502jpg 640w sizesmax-width 1110px 100vw 1110px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div div div div pBahri Musabelliu ishte ftuar ne panel dhe me shume se per gjerat qe tha ra ne sy per byzylykun e trashe te floririt 24 karatesh dhe unazes qe mbante ne dore teksa flistep pXhevahiret e shtrenjte te Rektorit terhoqen edhe vemendjen e te pranishmeve ne salle Nderkohe sot Musabelliu eshte paraqitur ne Prokurorine e Tiranes ku ka deshmuar lidhur me ceshtjen nen hetim per shperdorim detyre me levrimin e nje fondip pPer rikonstruksionin e murit rrethues dhe te nje porte te universitetit Musabelliu ka levruar nje fond prej 640 mije dollaresh nje pjese e te cilave dyshohet se jane pervetesuar nga rektori permes personave te tretep <![CDATA[Luleshtrydhet tryeza e pranveres ngjyroset me te kuqe Foto]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134605/titulli/Luleshtrydhet-tryeza-e-pranveres-ngjyroset-me-te-kuqe-Foto pstrongNgjyra e bukur e tyre e ndritshme ndez humorin e mire ata jane miq te linjes dhe gjithashtu japin nje dore ne kozmetikestrongp pAta jane te bukura per tu pare me driten e tyre te ndritshme te kuqe ndezin humorin e mire dhe gezimin na shijon pafund shija e tyre e embel si dhe jane nje baze e shkelqyer per te pergatitur kozmetike te shkelqyeshme te bere vete luleshtrydhet kane nje mije virtytet dhe qetesojne lakmine me formen e tyre te ftuar te zemres shijen e fresket dhe ngjyren magjepsese Pasi nuk kane shume kalori ata jane embelsire ideale edhe per ata qe duan te kthehen ne formep style typetextcss tduid15cadbe14d05e9 td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-1-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15cadbe14d05e9 td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-2-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15cadbe14d05e9 td-doubleSlider-2 td-item3 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-3-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15cadbe14d05e9 td-doubleSlider-2 td-item4 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-4-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15cadbe14d05e9 td-doubleSlider-2 td-item5 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-5-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15cadbe14d05e9 td-doubleSlider-2 td-item6 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-6-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15cadbe14d05e9 td-doubleSlider-2 td-item7 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-7-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15cadbe14d05e9 td-doubleSlider-2 td-item8 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-80x60jpg 0 0 no-repeat style div idtduid15cadbe14d05e9 classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 8div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-1jpg titlelule 1 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-1jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-1jpg 1620w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-1-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-1-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-1-640x427jpg 640w sizesmax-width 1620px 100vw 1620px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-2jpg titlelule 2 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-2jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-2jpg 1613w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-2-320x214jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-2-768x514jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-2-640x429jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-2-537x360jpg 537w sizesmax-width 1613px 100vw 1613px alt a figure div div class td-slide-item td-item3 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-3jpg titlelule 3 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-3jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-3jpg 1468w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-3-320x235jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-3-768x565jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-3-640x471jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-3-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-3-100x75jpg 100w sizesmax-width 1468px 100vw 1468px alt a figure div div class td-slide-item td-item4 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-4jpg titlelule 4 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-4jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-4jpg 1620w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-4-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-4-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-4-640x427jpg 640w sizesmax-width 1620px 100vw 1620px alt a figure div div class td-slide-item td-item5 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-5jpg titlelule 5 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-5jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-5jpg 1631w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-5-320x212jpg 320w htpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-5-768x509jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-5-640x424jpg 640w sizesmax-width 1631px 100vw 1631px alt a figure div div class td-slide-item td-item6 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-6jpg titlelule 6 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-6jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-6jpg 1620w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-6-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-6-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-6-640x427jpg 640w sizesmax-width 1620px 100vw 1620px alt a figure div div class td-slide-item td-item7 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-7jpg titlelule 7 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-7jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-7jpg 1620w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-7-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-7-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-7-640x427jpg 640w sizesmax-width 1620px 100vw 1620px alt a figure div div class td-slide-item td-item8 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lulejpg titlelule data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lulejpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lulejpg 1620w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904lule-640x427jpg 640w sizesmax-width 1620px 100vw 1620px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div class td-button td-item3 div class td-borderdiv div div class td-button td-item4 div class td-borderdiv div div class td-button td-item5 div class td-borderdiv div div class td-button td-item6 div class td-borderdiv div div class td-button td-item7 div class td-borderdiv div div class td-button td-item8 div class td-borderdiv div div div div div pstrongE dinitNuk jane nje frutstrong 8211 Nga pikepamja botanike luleshtrydhet Fragaria vesca qe i perkasin familjes Rosaceae jane nje frut i rreme ose nje frute agregat pjesa e ngrenshme e bimes qe ne zakonisht e konsiderojme frut eshte ne fakt ena e zgjeruar e nje tufe lulesh zakonisht e pozicionuar ne nje rrjedhe te vecante Frytet e bimes jane ne fakt achenes te vogla ose fara te verdha qe mund te shihen mbi luleshtrydhe Luleshtrydhet qe zakonisht gjejme ne treg zakonisht jane nje kryq ne mes varieteteve te ndryshme europiane dhe amerikanep pstrongLegjendastrong 8211 Sipas mitologjise luleshtrydhet kane lindur nga lotet e Venusit perendeshes se bukurise dhe dashurise e cila duke qare vdekjen e Adonis-it te saj te dashur derdhi lotet e hidhur Keta duke rene ne toke u kthyen ne zemra te vogla te kuqe luleshtrydhe ne fakt Romaket e lashte i kultivuan ata per te trajtuar depresionin uljen e presionit inflamacionin dhe guret ne veshka Ne Belgjike luleshtrydhet jane protagonistet e nje muzeu te dedikuar per ta Muse de la fraise wwwmuseedelafraiseeu qe ndodhet ne fshatin Wpion ku mund te blini produkte te ndryshme perfshire birren te bera me luleshtrydhe dhe objekte dhe pajisje te shumta qe kujtojne formen e sajp pstrongVlerat ushqyesestrong 8211 Pavaresisht se kane vetem 27 kalori per 100 gram tul luleshtrydhet permbajne shume substanca ushqyese te rendesishme Para se gjithash eshte shume e pasur me vitamine C pese luleshtrydhe permbajne po aq sa portokalli ne te cilen shtohen nje sasi e konsiderueshme e acideve organike flavonoideve antioksiduese duke perfshire anthocyanines dhe perseri kalcium kalium dhe magnez Prandaj ato jane shume te dobishme per te luftuar radikalet e lire dhe plakjen dhe per te parandaluar formimin e rrudhave Ata gjithashtu kane efekte pozitive ne sistemin imunitar dhe ne sistemin kardio-qarkullues nxisin prodhimin e kolesterolit te mire dhe ndihmojne ne stabilizimin e presionit te gjakutp pstrongPer linjatstrong Luleshtrydhet sic e kemi pare jane te varfra ne kalori me pak se tridhjete per 100 gram frutash Ne vend te kesaj ato jane shume te pasura me uje dhe substanca te tjera qe ndihmojne ne aktivizimin e metabolizmit te yndyres Fale fibrave qe ofrojne ato gjithashtu ndihmojne ne zvogelimin e absorbimit te yndyresp pPer kete arsye ata jane fundi i nje vakti ose rosticeri ideale per ata qe jane ne diete mjafton t8217i ndreqesh me pak leng limoni pa shtuar sheqer Antioksidantet e pranishem ne luleshtrydhe rrisin prodhimin e hormonit adiponectin i cili stimulon metabolizmin dhe redukton oreksin Futur ne nje diete te ekuilibruar ne praktike ata ndihmojne trupin per te rikthyer aftesine natyrore te trupit per te humbur peshep pstrongSi ti zgjedhimstrong 8211 Edhe pse luleshtrydhet tashme gjenden pothuajse gjate gjithe vitit eshte gjithmone rregulli per te respektuar sezonalitetin sa me shume qe te jete e mundur duke favorizuar varietetet zero kilometrash Pjekuria zakonisht zhvillohet nga fillimi i prillit deri ne fund te majit Ne zgjedhim luleshtrydhe te pjekura me nje pamje te forte dhe kompaktep pstrongLe te mos mashtrohemi nga ngjyra ngjitese dhe madhesia e frutavestrong ka varietete te shijshme por te vogla per shembull luleshtrydhe te egra nje nga varietetet me te cmuara dhe ngjyra me pak intensive Kur i marrim ne shtepi hiqni menjehere ato nga shporta plastike dhe vendosini ato butesish ne nje ene ose ne nje pllake pa u mbivendosur njera me tjetren Ne menjehere eliminojme cdo frut te dhembezuar ose tregojme shenjat e para te perkeqesimit dhe konsumojme ato brenda dy diteve te blerjes Ato nuk duhet te lahen derisa te sherbehenp pstrongAleat i bukurisestrong 8211 Disa luleshtrydhe te fresketa te grimcuara dhe te aplikuara drejtperdrejt ne lekure perbejne nje maske bukurie te thjeshte per lekuren e fytyres ndersa fijet e frutave te aplikuara drejtperdrejt ne lekure jane te persosura per te dekongestuar dhe rifreskuar lekuren e kuqerreme Per te marre nje kozmetike ushqyese vetem shtoni krem dhe mjalte ne tulin e disa luleshtrydheve duke e mbajtur ne lekure per rreth njezet minuta dhe butesisht shpelajeni me uje te ngrohte Lengu i dredhezes ndihmon ne parandalimin e djegieve nga dielli dhe mund te perdoret ne komponimet me nje veprim zbutes dhe revitalizuesp pAta me lekure me vaj mund te perziejne tri luleshtrydhe me nje cike qumeshti nje cike me sode buke dhe gjysmen e te bardhes se vezes per te marre nje maske pastrimi ndersa me pulpe te copetuar te dredhezes perzier me disa pika vaj ulliri bajame e embel mund te perftohet nje krem i shkelqyeshem anti-rrudhe per fytyren duart dhe dekoltene Gjethet e bimes nga ana tjeter shtypini lehtesisht qe te dalin vajrat esenciale dhe aplikojini ne pjeset e prekura ato jane nje ilac i shkelqyeshem kunder skuqjes dhe njollave ne fytyrep <![CDATA[Horoskopi si te joshni ne baze te shenjes se zodiakut]]> 2020-07-10T09:31:37+00:00 2020-07-10T09:31:37+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048134604/titulli/Horoskopi-si-te-joshni-ne-baze-te-shenjes-se-zodiakut pimg classaligncenter size-full wp-image-708091 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904uepng alt width692 height466 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904uepng 692w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ue-320x215png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201904ue-640x431png 640w sizesmax-width 692px 100vw 692px Trupi mendja apo shpirti Yjet na mesojne te magjepsim kedo qe na intereson duke shfrytezuar shenjen tone te horoskopitp pShume shpesh pyesim se si ta joshim dike Ka strategji te vecanta per te hyre ne zemren e nje personi dhe ta bindim ate qe te shoqerohet me ne Per disa eshte e nevojshme ti pushtosh mendjen per te tjeret eshte e nevojshme te joshesh trupin dhe per te tjeret eshte ende thelbesore nje bashkim i shpirtrave Horoskopi na tregon se si t8217i joshim ata qe deshirojme bazuar ne shenjen e zodiakut Yjet jane gjithmone keshilltar i cmuar i dashurise8230p pstrongDASHI 8211strong Kur eshte fjala per joshje strategjite komplekse dhe te perpunuara nuk jane te dobishme per ju Ju jepni vullnetin e trupit tuaj i cili kurre nuk mund te rezistoje nje terheqje te forte fizike Dhe keshtu ju pelqeni te konsumoni zjarret e shpeshta te kashtes te cilat dalin shpejt kur nuk shoqerohen me nje marreveshje qe shkon pertej seksit dhe fizikalitetit fare mund te ndodhe nese vendosni te rri me dike afer jush por me te cilin fillimisht nje shkendije Ju mund tA provonip pstrongDEMI 8211strong Nese dikush deshiron t8217ju joshe ai duhet patjeter te synoje tu beje pershtypje pese shqisave tuaja Ju nuk mund tu rezistoni atyre qe kane sukses ne stimulimin e te gjithe atyre ne te njejten kohe Per ju joshja domosdoshmerisht fillon nga trupi dhe kenaqesia fizike Vetem pasi tju kene pushtuar ne nje menyre kaq tokesore mund te mendoni te krijoni nje mirekuptim qe shkon pertej dhe qe gjithashtu ndikon ne mendjen apo edhe ne shpirt Ju nuk keni turp per karnitizmin tuaj dhe keni shume merita ne sferen erotikep pstrongBINJAKT 8211strong Personi me i bukur estetikisht ne univers mund te perpiqet tju pushtoje ju por pa e joshur mendjen tuaj ai nuk do te kete asnje shans me ju Per te arritur zemren tende duhet te kalosh ne menyre te pashmangshme mbi koken tende dhe te kerkosh mirekuptim intelektual edhe ne seks Lojerat e fjaleve dhe shakate ironike jane armet fituese te joshjes per tju bere qe ju te beni gjithcka madje te bini ne dashuri Megjithate ju keni nje tendence per te shpetuar nga ata qe ju sugjerojne te thelloni me shume marredhenien shpirterishtp pstrongGAFORRJA 8211strong Vetem nje person i ndjeshem mund t8217ju joshe juve dhe ju ndani ndjeshmerine me nje shpirt te ndershem dhe te mire Kjo eshte arsyeja pse ai tregon nje prirje shpirterore e cila shkon pertej cdo gjeje qe eshte tokesore duke arritur shpirtin tend Megjithate kjo nuk eshte e mjaftueshme ndjeshmeria perkedheljet embelsia e shfaqur ne kontakt fizik dhe duke e bere trupin tuaj te ndjeheni te deshiruar dhe te dashur eshte gjithashtu thelbesore per ju Puthjet per ty jane sikur provimet pasi kalojne drejt deres se zemres tendep pstrongLUANI 8211strong Natyra juaj instinktive dhe e eger sugjeron qe admiruesit e tu te joshen duke filluar nga trupi nga kontakti i ngushte fizik dhe nga nje pjesemarrje seksuale qe e ben trupin tuaj te ndjehet ne harmoni te plote me ate te partnerit Nese nje person ju terheq seksualisht ai nuk ka nevoje te beje kush e di se cfare te perpiqet te fitoje mbi ju ne pergjithesi ju merrni kontrollin deri ne pushtim te plote Marredheniet platonike nuk jane per ju dhe ju perpiqeni te qendroni larg prej tyre krejtesishtp pstrongVIRGJRESHA 8211strong Merkuri guvernatori i shenjes suaj ju ben nje person jashtezakonisht racional Ne te gjitha marredheniet tuaja ju kerkoni nje shkembim idesh dhe mendimesh sidomos kur behet fjale per joshje Mendja juaj eshte e etur per te permbushur trurin qe eshte po aq i ndritshem i gjalle dhe kurioz Te besh dashuri me mendje mund te jete edhe me e dobishme se ta besh lakuriq me njeri-tjetrin Ata qe jane ne gjendje tju fitojne me siguri meritojne te kene celesat per zemren tuajp pstrongPESHORJA 8211strong Ju jeni estete nga natyra keshtu qe kushdo qe deshiron t8217ju joshe dhe tju fitoje duhet te kete nje aspekt qe tju godase nje bukuri te vecante qe ju jep bukurine qe kerkoni ne cdo cep te jetes tuaj Megjithate jo te gjithe e dine se terheqja fizike nuk eshte e mjaftueshme per ju por po kerkoni gjithashtu nje shkembim idesh dhe mendimesh ne kulmin e inteligjences tuaj te shkelqyer Ju nuk jeni duke kerkuar per nje kuptim shpirteror dhe ajo e trupit dhe e mendjes eshte e mjaftueshme per t8217ju terhequrp pstrongAKREPI 8211strong Nje nga motot tuaja te preferuara eshte ose gjithcka ose asgje keshtu qe per tju joshur ju nuk ka shume alternativa ju kerkoni nje mirekuptim ne cdo nivel Mendja juaj duhet te jete ne kontakt me nje person enigmatik te afte te perballoje arsyetimin tuaj te shtremberuar dhe kompleks Trupi juaj duhet te ndizet nga nje person pa tabu ose rezistence seksuale Shpirti juaj nuk eshte i kenaqur vetem me ndonje shoqerues aventurier sepse ne jete asnje ndeshje nuk ndodh rastesisht dhe ju e dini mirep pstrongSHIGJETARI 8211strong Ju i perkisni nje shenje zjarri dhe nuk eshte e lehte per tu rezistuar atyre qe ju terheqin fizikisht edhe pse shumicen e kohes mund te jene aventura te nje nate Te ballafaquar me nje trup te persosur hormonet tuaja shkojne ne ajer Ju gjithashtu keni anen shpirterore te zhvilluar ne menyre te vecante dhe per kete arsye ju nuk hiqni dore as nga nje afrim i thelle i shpirtrave te cilet kerkojne dhe gjejne veten pas takimit me jeten e meparshme qe ju pelqen te besoni edhe pa pasur shpjegime shkencorep pstrongBRICJAPI 8211strong Mendimi i thjeshte per te hetuar pse dhe si dikush mund te kete sukses per tju joshur ju con ne krize Ju preferoni te mos beni pyetje te caktuara dhe te perballeni me ngjarjet kur ato lindin duke u perpjekur per te parandaluar problemet ne menyre racionale Ne leter ju do te shmangni situatat qe jane te nderlikuara ose teper emocionale por ne praktike para nje personi i cili zgjon instinktet tuaja seksuale nuk mund te thuash jo Trupi juaj shpeton ne menyre te kujdesshme dhe ju jep lirinep pstrongUJORI 8211strong shte e lehte ta etiketosh veten si nje person i cuditshem dhe ekstravagant Askush nuk e kupton kurre ate qe duhet te beje per tju joshur dhe ndoshta nuk e dini as ju vete Pa dyshim nuk jeni te kenaqur me nje person qe nuk ka interesa te ngjashme me tuajat Perfshirja e trurit eshte nje domosdoshmeri dhe mendja juaj eshte shume e kerkuar Mbyllni syte para partnereve qe nuk jane aspak te bukur estetikisht Ne vend te kesaj i kushtoni vemendje energjise qe bashkon ne menyre te pashpjegueshme shpirtin tuaj me te tjeretp pstrongPESHQIT 8211strong do marredhenie qe jetoni per veten tuaj eshte nje takim i shpirtrave qe eshte kerkuar nga fati Ju jeni nje person jashtezakonisht fatalist dhe jeni ne dijeni te faktit se askush nuk vjen ne jete rastesisht Neptuni ju ben vecanerisht te ndjeshem dhe ju ben te kuptoni nese nje person eshte bere per te hyre ne jeten tuaj nese ai do te qendroje per nje kohe te gjate ose nese eshte thjesht perkohesisht Per t8217ju joshur eshte e nevojshme qe te ndieni nje energji delikate qe ju lidh shpirterisht me ata qe jane cmendurisht te mahnitur ose ne dashuri me jup - Arkiva Shqiptare e Lajmeve