Lajme nga Gazeta-Shqip 2018-12-19T01:24:45+00:00 Zend_Feed_Writer http://www.example.com A Brahaj mandi@shqiperia.com http://www.shqiperia.com.com <![CDATA[Ska paqe ne Korce Universiteti i mbyllur studentet protestojne ne Tirane]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128245/titulli/Ska-paqe-ne-Korce-Universiteti-i-mbyllur-studentet-protestojne-ne-Tirane pimg classaligncenter size-full wp-image-662906 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812universitetiikorcesjpg alt width1589 height855 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812universitetiikorcesjpg 1589w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812universitetiikorces-320x172jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812universitetiikorces-768x413jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812universitetiikorces-640x344jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812universitetiikorces-300x160jpg 300w sizesmax-width 1589px 100vw 1589px Universiteti Fan S Noli ne Korce vijon edhe sot te jete i mbyllur teksa qindra studente kane vendosur te bojkotojne mesimin ne vazhden e protestave kunder tarifave te lartap pStudentet dhe gjimnazistet e Korces kane qene nder me aktivet ne protestat studentore teksa diten e djeshme rreth 200 prej tyre udhetuan me 4 autobuse per tiu bashkengjitur protestes kombetare para Kryeministrisep pNje pjese e studenteve qe u nisen dje ne Tirane qendruan ne kryeqytet ndersa pjesa tjeter jane kthyer ne Korce por dyert e universitetit qendrojne te mbyllurap pNe Korce pak dite me pare rektori i universitetit Ali Jashari tentoi te dialogonte me studentet ne nje tryeze te thirrur prej tyre ne pranine e mediave por keta te fundit u larguan duke u shprehur te zhgenjyer nga drejtuesi pasi thane se beri nje monolog si i Ramesp p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Kukesi nen pushtetin e debores]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128244/titulli/Kukesi-nen-pushtetin-e-debores pimg classaligncenter size-large wp-image-662923 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812borepastruese-1-640x386jpg alt width640 height386 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812borepastruese-1-640x386jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812borepastruese-1-320x193jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812borepastruese-1-768x463jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812borepastruese-1jpg 884w sizesmax-width 640px 100vw 640px Kukesi eshte perfshire nga reshje debore me intensitet te ulet shoqeruar me temperatura te uleta Trashesia e debores ne Kukes arrin 5 cm ne Krume 7 cm dhe ne Bajram Curr 10 cm Sipas informacionit te Stacionit Ushtarak Meterologjik Kukes temperatura aktuale eshte -1 grade celsius ndersa temperatura minimale do arrije -12 grade celsius Ndersa shpejtesia e eres eshte 10ms V Si pasoje e temperaturave te ulta rruget nacionale qe pershkojne Qarkun e Kukesit jane nen efektin e temperaturave te uleta ndaj fenomeni i ngricave eshte prezent ne te gjitha aksetp pstrongJa situata ne akset kryesorestrongp p8211 Rruga e Kombit e kalueshme normalisht Po punojne 13 borepastruese e 2 fadroma per heqjen e debores Lartesia e bores ne Tunelin e Kalimashit arrin 12 cm Gjate aksit po hidhet edhe kripe njekohesishtp p8211 Kolsh-Qafe Shllak e kalueshme normalisht po punojne 4 borepastruese Lartesia e bores 30 cmp p8211 Kukes-Bushtrice e kalueshme normalisht Punojne 3 borepastruese dhe lartesia e bores 25 cmp p8211 Kukes-Ura e Zapodit e kalueshme normalisht Punon 1 borepastruese dhe 2 fadromap p8211 Kukes-Krume e kalueshme pa zinxhire Punojne 3 borepastruese ndersa lartesia e bores Qafe Tobli eshte 15 cmp p8211 Krume-Qafe Prushi-Kam e kalueshme pa zinxhire Punojne 3 borepastrueseLartesia e bores ne QPrushi 5 cmp p8211 Bajram Curri-Kam e kalueshme pa zinxhire Punojne 2 borepastruese dhe 1 fadrome Lartesia e bores ne Qafe Luzhe arrin 30 cmp p8211 Bajram Curri-Valbone e kalueshme pa zinxhire Punojne 2 borepastruese dhe lartesia e bores eshte 50 cmp p8211 Bajram Curri-Fierze e kalueshme pa zinxhire Punojne 2 borepastruese dhe lartesia e bores arrin 10 cmp p8211 Ura e Bujanit-Qafe Morine e kalueshme pa zinxhire Punojne 2 borepastruese dhe lartesia e bores ne Qafe Morine arrin 25 cmp pGjithsej nga firmat kontraktore jane vene ne pune 38 mjete e 64 punetore Ne akset rrugore bashkiake nuk paraqiten probleme dhe jane te qarkullueshme normalishtp pstrongEnergjia elektrike strongp pFurnizimi me energji eshte normal ne gjithe Qarkun e Kukesitp pp pstrongJa si paraqitet situata ne akset kombetare paraqitet sipas ARRSH-sestrongp p8211 Ne akset Kukes 8211 Bushtrice Kukes 8211 Ura e Zapodit si dhe akset e Dibres po punohet me mjete borepastruese Qarkullimi kryhet pa problemep p8211 Ne akset e Tropojes dhe ne Boge 8211 Dedaj 8211 Razem ka pasur reshje bore Kontraktoret kane bere pastrimin me mjetet borepastruese akset qarkullohen normalisht pa zinxhirep p8211 Edhe ne Qafe Mali 8211 Fierze ku trashesia e bores ka arritur 15 cm kontraktoret po punojne pa nderprerje qe prej oreve te mbremjesp p8211 Segmenti Mjede-Puke -Fushe Arres eshte pastruar nga bora kalimi pa zinxhirep p8211 Segmenti Fushe Arres- Fushe Dukagjin ka pasur reshje te here pas hershme gjate nates dhe ne vazhdim rruga eshte e hapurp p8211 Useku unaza e re Bulqize rruga e kalueshme pa zinxhirep p8211 Ne te gjithe Qarkun Korce ka pasur reshje bore Qarkullimi ne Boboshtice dhe ne Dardhe behet me zinxhire ndersa ne akset e tjera nuk ka problemep pARRSH i be thirrje perdoruesve te rruges te respektojne sinjalistiken dhe te bejne kujdes per shkak te lageshtise ne rruge sidomos ne oret e para te mengjesit dhe gjate natesp p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp pp <![CDATA[Meme vargje kunder sistemit dhe bllokime kryqezimesh ne Tirane FOTO]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128243/titulli/Meme-vargje-kunder-sistemit-dhe-bllokime-kryqezimesh-ne-Tirane-FOTO pimg classaligncenter wp-image-662957 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protesta-bllokimi-kryqezimeve-433x300jpg alt width655 height454 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protesta-bllokimi-kryqezimeve-433x300jpg 433w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protesta-bllokimi-kryqezimeve-433x300-320x222jpg 320w sizesmax-width 655px 100vw 655px Kryeministri Edi Rama u ankua para disa studenteve te UBT-se se protesta e tyre e ka detyruar ate qe te merret edhe me Instagramin por ne krahun tjeter mijera studente kane zgjedhur te dalin serish ne rruge per te vijuar protesten e tyre duke ju pergjigjur shefit te qeverise me Memep pMe shkruante dje nje zonje Ore ca dialogu kerkon nga ata Kam dy vite qe kerkoj te dialogoje me dy qe kam ne shtepi dhe ata nuk pergjigjen Rrine tere diten ne telefon dhe qeshin me vete Mua te shkretin me keni bere Instagramist duke dialoguar me shenja aty ku rrini ju tha Ramap pPor ne fakultete studentet jane bashkuar dhe serish kane marshuar duke mbajtur ne duar pankarta ironizuese kunder kryeministrit dhe ligjit te arsimit te larte nderkohe qe ecjen drejt Kryeministrise e kane shoqeruar me thirrje per plotesimin e 8 kerkesave qe kane parashtruar ndaj qeverisep style typetextcss tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry2-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-tek-21dhjetori-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item3 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item4 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-21dhjetori-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item5 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-proteste-ekonomiku-1545127074-80x60jpeg 0 0 no-repeat tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item6 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-8-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item7 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokim-rrethrrotullimi-1545127069-80x60jpeg 0 0 no-repeat tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item8 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-9-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item9 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-10-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item10 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-11-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item11 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-banderole-ekonomiku-1545127085-80x60jpeg 0 0 no-repeat tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item12 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-6-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item13 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-5-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid25c195bbfabc51 td-doubleSlider-2 td-item14 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-7-80x60jpg 0 0 no-repeat style div idtduid25c195bbfabc51 classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 14div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry2jpg titlestudent-kry2 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry2jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry2jpg 1068w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry2-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry2-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry2-640x427jpg 640w sizesmax-width 1068px 100vw 1068px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-tek-21dhjetorijpg titlebllokimi-tek-21dhjetori data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-tek-21dhjetorijpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-tek-21dhjetorijpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-tek-21dhjetori-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-tek-21dhjetori-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-tek-21dhjetori-640x427jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item3 figure lasstd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14jpg titlestudentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14jpg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-320x240jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-768x576jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-640x480jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-80x60jpg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-100x75jpg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-180x135jpg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-238x178jpg 238w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px alt a figure div div class td-slide-item td-item4 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-21dhjetorijpg titlebllokimi-21dhjetori data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-21dhjetorijpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-21dhjetorijpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-21dhjetori-320x227jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-21dhjetori-768x544jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812bllokimi-21dhjetori-640x453jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item5 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-proteste-ekonomiku-1545127074jpeg titlestudentet-proteste-ekonomiku-1545127074 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-proteste-ekonomiku-1545127074jpeg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-proteste-ekonomiku-1545127074jpeg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-proteste-ekonomiku-1545127074-320x240jpeg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-proteste-ekonomiku-1545127074-768x576jpeg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-proteste-ekonomiku-1545127074-640x480jpeg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-proteste-ekonomiku-1545127074-80x60jpeg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-proteste-ekonomiku-1545127074-100x75jpeg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-proteste-ekonomiku-1545127074-180x135jpeg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-proteste-ekonomiku-1545127074-238x178jpeg 238w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px alt a figure div div class td-slide-item td-item6 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-8jpg titlestudentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-8 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-8jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-8jpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-8-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-8-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-8-640x427jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item7 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokim-rrethrrotullimi-1545127069jpeg titlestudentet-bllokim-rrethrrotullimi-1545127069 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokim-rrethrrotullimi-1545127069jpeg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokim-rrethrrotullimi-1545127069jpeg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokim-rrethrrotullimi-1545127069-320x240jpeg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokim-rrethrrotullimi-1545127069-768x576jpeg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokim-rrethrrotullimi-1545127069-640x480jpeg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokim-rrethrrotullimi-1545127069-80x60jpeg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokim-rrethrrotullimi-1545127069-100x75jpeg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokim-rrethrrotullimi-1545127069-180x135jpeg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokim-rrethrrotullimi-1545127069-238x178jpeg 238w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px alt a figure div div class td-slide-item td-item8 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-9jpg titlestudentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-9 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-9jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-9jpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-9-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-9-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-9-640x427jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item9 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-10jpg titlestudentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-10 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-10jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-10jpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-10-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-10-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-10-640x427jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item10 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-11jpg titlestudentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-11 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-11jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-11jpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-11-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-11-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-11-640x427jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item11 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-banderole-ekonomiku-1545127085jpeg titlestudentet-banderole-ekonomiku-1545127085 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-banderole-ekonomiku-1545127085jpeg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-banderole-ekonomiku-1545127085jpeg 1280w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-banderole-ekonomiku-1545127085-320x240jpeg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-banderole-ekonomiku-1545127085-768x576jpeg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-banderole-ekonomiku-1545127085-640x480jpeg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-banderole-ekonomiku-1545127085-80x60jpeg 80w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-banderole-ekonomiku-1545127085-100x75jpeg 100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-banderole-ekonomiku-1545127085-180x135jpeg 180w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-banderole-ekonomiku-1545127085-238x178jpeg 238w sizesmax-width 1280px 100vw 1280px alt a figure div div class td-slide-item td-item12 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-6jpg titlestudentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-6 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-6jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-6jpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-6-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-6-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-6-640x427jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item13 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-5jpg titlestudentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-5 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-5jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-5jpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-5-320x221jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-5-768x530jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-5-640x441jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div class td-slide-item td-item14 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-7jpg titlestudentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-7 data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-7jpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-7jpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-7-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-7-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812studentet-bllokojne-kryeqezimet-dita14-7-640x427jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div class td-button td-item3 div class td-borderdiv div div class td-button td-item4 div class td-borderdiv div div class td-button td-item5 div class td-borderdiv div div class td-button td-item6 div class td-borderdiv div div class td-button td-item7 div class td-borderdiv div div class td-button td-item8 div class td-borderdiv div div class td-button td-item9 div class td-borderdiv div div class td-button td-item10 div class td-borderdiv div div class td-button td-item11 div class td-borderdiv div div class td-button td-item12 div class td-borderdiv div div class td-button td-item13 div class td-borderdiv div div class td-button td-item14 div class td-borderdiv div div div div div pGjithashtu sic kishin paralajmeruar ata kane pershkallezuar protesten duke bllokuar rruget rreth ores 0930 Resitenca e studenteve ka vazhduar me bllokimin e rrethrrotullimit te Ekonomiku atij te 9 Kateshet dhe tek 21 Dhjetori Kane qene studentet e Arkitektures dhe Inxhinierise se Ndertimit ata qe kane bllokuar rrugen tek zona e 21 dhjetoritp pPo ashtu nje grup tjeter te rinjsh ka bllokuar kryqezimin prane kompleksit Tajvan duke shkaktuar nje fluks te konsiderueshem makinashp pStudentet protestojne makinat nuk kalojne kane bere thirrje studentet gjate protestesp pNderkohe ne nje video qe po qarkullon ne rrjet degjohen studente te Universitetit te Sporteve qe kendojne ne kor disa vargje kunder sistemit dhe kryeministrit Rama qe sipas tyre u ka bllokuar te ardhmenp pstrongVARGJET E STUDENTVEstrongp pQeveria ne krize qyteti ne paralizep pNa u bllokua rruga ndaj bllokuam rrugenp pNa u bllokua e ardhmja ndaj bllokuam rrugenp pNje dite me shi ne lart u ngjitemp pNe shkallet e arsimit studentet brohoritenp pDhe shiu binte si rrekep pKush eshte student te vije ketu me nep p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Studentet shtrojne vizen me miell te Kryeministria JO DIALOG FOTO]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128242/titulli/Studentet-shtrojne-vizen-me-miell-te-Kryeministria-JO-DIALOG-FOTO pimg classaligncenter size-full wp-image-662977 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry1jpg alt width1068 height712 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry1jpg 1068w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry1-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry1-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry1-640x427jpg 640w sizesmax-width 1068px 100vw 1068px Ne Universitetin Bujqesor te Tiranes eshte duke u zhvilluar nje diskutim mes kryeministrit Edi Rama dhe disa studenteve por ne krahun tjeter rruget e Tiranes jane te paralizuara nga pershkallezimi i protestes studentorep pMijera te rinj nga te gjitha fakultetet kane vershuar ne rruge duke leshuar thirrje kunder Ligjit te Arsimit te Larte dhe duke kerkuar plotesimin e 8 kerkesave qe i cilesojne te panegociueshmep pE njejta situate paraqitet edhe te Kryeministria ku studentet kane bllokuar bulevardin Deshmoret e Kombit dhe kane gjuajtur me veze ne drejtim te zyres se Edi Ramesp pStudentet e grumbulluar para Kryeministrise kane perseritur qendrimin e tyre kunder dialogut me shefin e qeverise dhe madje me miell qe simbolizon kokainen kane shkruar ne bulevard me shkronja te medha thirrjen JO DIALOGp style typetextcss tduid15c195bbfa79ef td-doubleSlider-2 td-item1 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protesta-studente-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15c195bbfa79ef td-doubleSlider-2 td-item2 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry1-Copy-80x60jpg 0 0 no-repeat tduid15c195bbfa79ef td-doubleSlider-2 td-item3 background urlhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812hbdsdgfj-80x60png 0 0 no-repeat style div idtduid15c195bbfa79ef classtd-slide-on-2-columns div classposttdgallery div classtd-gallery-slide-top div classtd-gallery-titlediv div classtd-gallery-controls-wrapper div classtd-gallery-slide-countspan classtd-gallery-slide-item-focus1span of 3div div classtd-gallery-slide-prev-next-but i class td-icon-left doubleSliderPrevButtoni i class td-icon-right doubleSliderNextButtoni div div div div class td-doubleSlider-1 div class td-slider div class td-slide-item td-item1 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protesta-studentejpg titleprotesta-studente data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protesta-studentejpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protesta-studentejpg 1068w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protesta-studente-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protesta-studente-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protesta-studente-640x427jpg 640w sizesmax-width 1068px 100vw 1068px alt a figure div div class td-slide-item td-item2 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry1-Copyjpg titlestudent-kry1-Copy data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry1-Copyjpg srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry1-Copyjpg 884w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry1-Copy-320x192jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry1-Copy-768x460jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812student-kry1-Copy-640x384jpg 640w sizesmax-width 884px 100vw 884px alt a figure div div class td-slide-item td-item3 figure classtd-slide-galery-figure td-slide-popup-gallery a classslide-gallery-image-link hrefhttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812hbdsdgfjpng titlehbdsdgfj data-caption data-description img srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812hbdsdgfjpng srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812hbdsdgfjpng 873w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812hbdsdgfj-320x182png 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812hbdsdgfj-768x436png 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812hbdsdgfj-640x364png 640w sizesmax-width 873px 100vw 873px alt a figure div div div div class td-doubleSlider-2 div class td-slider div class td-button td-item1 div class td-borderdiv div div class td-button td-item2 div class td-borderdiv div div class td-button td-item3 div class td-borderdiv div div div div div pNderkohe ka pasur edhe nje debat mes vete studenteve per ngritjen ose jo te nje shtabi per te koordinuar levizjen e tyrep pNje student me megafon eshte shprehur se sot do te krijohet Shtabi i Studenteve i cili do te zgjidhet prej tyre duke gjetur nje perfaqesues nga cdo universitet per te organizuar dhe koordinuar me se miri protesten duke mos lejuar qe te perfshihet politikap pPor nje tjeter student eshte shprehur se nuk eshte dakord pasi edhe keto dy jave qe ata kane dale ne proteste nuk ka pasur nje shtab dhe te gjithe bashke ia kane dale qe te koordinohen mjaft mire dhe te mbushin sheshin plotp p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[22 mld per kaosin qeveria May gati per Brexit pa marreveshje]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128241/titulli/22-mld--per-kaosin-qeveria-May-gati-per-Brexit-pa-marreveshje pimg classaligncenter size-full wp-image-663004 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812file-20181002-85614-vu0p6ljpg alt width926 height632 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812file-20181002-85614-vu0p6ljpg 926w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812file-20181002-85614-vu0p6l-320x218jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812file-20181002-85614-vu0p6l-768x524jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812file-20181002-85614-vu0p6l-640x437jpg 640w sizesmax-width 926px 100vw 926px Kabineti i kryeministres britanike Theresa May po merr ne konsiderate pershpejtimin e pergatitjeve per daljen e vendit nga Bashkimi Evropian pa nje marreveshjep pPritet qe kabineti qeveritar te ndaje fonde ne vlere prej 22 miliarde euro per te zbutur nje kaos te mundshem ekonomik Ministri per komunitetin dhe Pushtetin Lokal James Brokenstein i tha BBC-se se qeveria ka kohe qe e kupton mundesine e daljes nga BE-ja pa nje marreveshje por qe tani eshte pergatitur per nje Brexit kaotikp pRreth 100 dite perpara se Britania te largohet nga BE-ja mbetet e paqarte nese kjo do te behet me ose pa marreveshje e cila mund te kishte pasoja ne ekonomine e venditp p18 dhjetor 2018 gazeta-ShqipcomRELp <![CDATA[Kim Mehmeti dhe Bashkim Shehu kandidate per mimet Kombetare te Letersise]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128240/titulli/Kim-Mehmeti-dhe-Bashkim-Shehu-kandidate-per-mimet-Kombetare-te-Letersise pimg classaligncenter size-large wp-image-663011 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181248954517377999496294846251271731598065664n-640x360jpg alt width640 height360 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181248954517377999496294846251271731598065664n-640x360jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181248954517377999496294846251271731598065664n-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181248954517377999496294846251271731598065664n-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181248954517377999496294846251271731598065664njpg 780w sizesmax-width 640px 100vw 640px Nje jave para organizimit te ceremonise se ndarjes se mimeve Kombetare te Letersise per vitin 2017 juria ka bere publike emrat e kandidateve te nominuar per cmimin Vepra letrare me e mire e vitit dhe Vepra letrare me e mire e vitit e perkthyer Juria e mimeve Kombetare te Letersise e perbere nga z Parid Teferici ne cilesine e kryetarit te jurise dhe anetaret Alma Mile Olimbi Velaj Agim Baci Albert Gjoka ben te ditur listen e shkurter me 5 libra te perzgjedhur nga autoret shqiptare dhe me 5 libra te perkthyer te cilet vazhdojne garen per cmimet Vepra letrare shqiptare me e mire e vitit dhe Vepra letrare e perkthyer me e mire e vitit per vitin 2017 Ceremonia e ndarjes se mimeve Kombetare te Letersise per vitin 2017 do te zhvillohet diten e merkure 19 dhjetor 2018 ora 1700 arTurbinap pstrongimg classaligncenter size-full wp-image-663010 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483670662335395140521186016163315179323392njpg alt width500 height500 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483670662335395140521186016163315179323392njpg 500w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483670662335395140521186016163315179323392n-200x200jpg 200w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483670662335395140521186016163315179323392n-320x320jpg 320w sizesmax-width 500px 100vw 500px Lista ne rend alfabetikstrongp pPer Vepra letrare shqiptare me e mire e vititp ol liAdriatike Lami 8211 Burri qe me do mua Skanderbeg Booksli liEntela Tabaku 8211 Poeme e huaj Pegili liHenrik SG 8211 Sonate per gruan e nje tjetri Dudajli liKim Mehmeti 8211 Anemona Naimili liStefan apaliku 8211 Secili cmendet simbas menyres se vet Fishtali ol pPer Vepra letrare e perkthyer me e mire e vititp ol liAbedin Preza 8211 Orlandi i cmendur Ludovico Ariosto Dudajli liAlket ani Trilogjia e binjakeve 8211 Agota Kristof Odeonli liAida Baro 8211 Armepushimi Primo Levi Pegili liBashkim Shehu 8211 2666- Roberto Bolao Pika pa siperfaqeli liErion Karabolli 8211 Largesi shpetimi 8211 Samanta Schweblin Onufrili ol pp p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp pp pp <![CDATA[Maxhoranca rrezon Meten per buxhetin dhe kandidaturen e Vitore Tushes]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128239/titulli/Maxhoranca-rrezon-Meten-per-buxhetin-dhe-kandidaturen-e-Vitore-Tushes pimg classaligncenter size-large wp-image-662918 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812WhatsApp-Image-2018-01-30-at-114500-640x427jpeg alt width640 height427 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812WhatsApp-Image-2018-01-30-at-114500-640x427jpeg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812WhatsApp-Image-2018-01-30-at-114500-320x213jpeg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812WhatsApp-Image-2018-01-30-at-114500-768x512jpeg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812WhatsApp-Image-2018-01-30-at-114500jpeg 1068w sizesmax-width 640px 100vw 640px Komisioni i Ekonomise ka rrezuar dekretin e Presidentit Ilir Meta per buxhetin 2019p pNderkohe kreu i komisionit Erjon Brace u shpreh 8220Duhet me shume transparence dhe efektivitet Nuk duhet te financojme parazitizmin politik sic ka ndodhur ne zemer te Tiranes8221p pI pranishem ne Komision ministri i Financave dhe Ekonomise Arben Ahmetaj tha se Meta duhet te nderhyje per dialogun me studentetp pBuxheti i vitit 2019 ka te gjitha mundesite qe te furnizoje kerkesat e studenteve Sot studentet kane aleat vetem qeverine Dekreti i Metes pa asnje detaj per arsimin Meta te nderhyje per dialog me studentet kjo eshte zgjidhja u shpreh aip pKujtojme se pak dite me pare Kreu i Shtetit ka kthyer ligjin per buxhetin e 2019 serish ne Kuvend Kjo levizje e Metes vjen si nje mundesi per plotesimit te kerkesave te studenteve qe lidhen direkt me buxhetin adresuar per tap pPresidenti i Republikes ka besimin e plote se Kuvendi i Shqiperise do te reflektoje nje bashkepunim gjitheperfshires me qellim plotesimin e kerkesave te studenteve dhe interesit publik thuhej ne njoftimin e presidentitp pNderkohe komisioni i ka propozuar Kuvendit edhe rrezimin e kandidatures se Vitore Tushes propozuar nga Meta per kryetare te Kontrollit te Larte te Shtetitp pKreu i Komisionit te Ekonomise Erion Brace u shpreh se Vitore Tusha nuk ka eksperiencen e duhur per auditimet financiarep pVitore Tusha nuk ka eksperience ne auditimet financiare Vitore Tusha eshte e angazhuar ne organet e reja te drejtesise tha Bracep p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Doreheqja e Shehit dhe kontestimi i tifozeve reagon Skenderbeu]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128238/titulli/Doreheqja-e-Shehit-dhe-kontestimi-i-tifozeve-reagon-Skenderbeu p styleline-height 186pt background white vertical-align baseline margin 0in 0in 150pt 0inspan stylefont-family Arialsans-serif color 222222img classaligncenter size-full wp-image-663028 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2018124805912119851679081875876201670717994434560ojpg alt width1954 height1304 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2018124805912119851679081875876201670717994434560ojpg 1954w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2018124805912119851679081875876201670717994434560o-320x214jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2018124805912119851679081875876201670717994434560o-768x513jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2018124805912119851679081875876201670717994434560o-640x427jpg 640w sizesmax-width 1954px 100vw 1954px Ne oret e fundit ne median e shkruar eshte folur shume per nje largim te mundshem te Orges Shehit nga stoli i Skenderbeut pas 3 humbjeve radhazi qe ka pesuar skuadra korcare ne kampionat shte thene qe Shehi u ka paraqitur doreheqjen e tij drejtuesve te Skenderbeut por ata nuk e kane pranuar por per te pergenjeshtruar keto zera ka menduar vete klubi bardhekuq qe ka dale me nje postim ne faqen zyrtarespanp p styleline-height 186pt background white vertical-align baseline font-size 1rem margin 0in 0in 150pt 0inspan stylefont-family Arialsans-serif color 222222Postimi i plote i Skenderbeutspanp p styleline-height 186pt background white vertical-align baseline font-size 1rem margin 0in 0in 150pt 0inspan stylefont-family Arialsans-serif color 222222Te dashur tifoze sportdashes dhe ndjekes te Skenderbeut duke marre shkas nga situata e krijuar aludimet pa fund te mediave dhe mosbesimin e shfaqur karshi ekipitspanp p styleline-height 186pt background white vertical-align baseline font-size 1rem margin 0in 0in 150pt 0inspan stylefont-family Arialsans-serif color 222222Klubi i Futbollit Skenderbeu mohon kategorikisht doreheqjen e stafit teknik me ne krye trajner Orges Shehi i cili ka besimim tone maksimal per te vijuar punen dhe projektin e klubitspanp p styleline-height 186pt background white vertical-align baseline font-size 1rem margin 0in 0in 150pt 0inspan stylefont-family Arialsans-serif color 222222Fatkeqesisht ekziston nje tendence nga qarqe te caktuara mediatike per te percare ekipin dhe tifozet duke perfituar nga ky moment i veshtirespanp p styleline-height 186pt background white vertical-align baseline font-size 1rem margin 0in 0in 150pt 0inspan stylefont-family Arialsans-serif color 222222Ju sigurojme se asnje vendim nuk cenon ecurine e klubit ndryshe nga cfare shkruhet Stafi dhe lojtaret kane kontrata bashkepunimi me klubin te cilat jane respektuar dhe do te respektohen ne masen 100 Stafi dhe lojtaret kane qetesine e duhur per te punuar dhe per tu rikthyer tek rezultatet pozitive si dhe kane mbajtur pergjegjesi maksimale per rezultatet negative te arritura gjate 4 javeve te fundit duke premtuar kalimin e kesaj situate te veshtirespanp p styleline-height 186pt background white vertical-align baseline font-size 1rem margin 0in 0in 150pt 0inspan stylefont-family Arialsans-serif color 222222Na vjen keq qe me ane te rezultateve negative kemi krijuar kete fryme mosbesimi tek tifozet karshi ekipit dhe klubit Duke kerkuar ndjese per rezultatet zhgenjyese te javeve te fundit kerkojme mirekuptimin dhe mbeshtetjen tuajspanp p styleline-height 186pt background white vertical-align baseline font-size 1rem margin 0in 0in 150pt 0inspan stylefont-family Arialsans-serif color 222222Me qetesine qe prej pothuajse nje dekade karakterizon klubin tone dhe duke mbeshtetur njeri-tjetrin do e kalojme edhe kete moment delikat per te vijuar rrugen tone drejt sukseseve te tjeraspanp p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Turqia Irani dhe Rusia prane marreveshjes per Sirine]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128237/titulli/Turqia-Irani-dhe-Rusia-prane-marreveshjes-per-Sirine pimg classaligncenter size-full wp-image-663100 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812putin-erdogan-and-rouhani-hold-joint-press-conference-in-ankara-447437-5jpg alt width620 height344 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812putin-erdogan-and-rouhani-hold-joint-press-conference-in-ankara-447437-5jpg 620w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812putin-erdogan-and-rouhani-hold-joint-press-conference-in-ankara-447437-5-320x178jpg 320w sizesmax-width 620px 100vw 620px Rusia Irani dhe Turqia jane afer arritjes se nje marreveshje mbi perberjen e nje komiteti sirian qe mund te hape rrugen per hartimin e nje kushtetute te re dhe zgjedhjeve pas nje lufte shkaterruese civile thane diplomatet te martenp pMinistrat e Jashtem te trija vendeve te cilet mbeshtesin ane te kunderta ne konfliktin gati tetevjecar te Sirise filluan bisedimet ne Gjeneve per te nenshkruar propozimin e tyre te perbashket ne menyre qe me pastaj te kerkojne miratimin e Kombeve te Bashkuarap pQeveria e Presidentit Bashar al-Adad dhe opozita qe luftojne per ta rrezuar ate kane paraqitur nje liste me nga 50 emra per te qene pjese e komitetit Por Rusia Irani dhe Turqia po insistojne qe 50 emrat tjere te jene nga shoqeria civile dhe nga te pavaruritp p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Fuga Gjeologjia me breke neper kembe Rama bisede me pedagoge te lodhur]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128236/titulli/Fuga-Gjeologjia-me-breke-neper-kembe-Rama-bisede-me-pedagoge-te-lodhur pimg classaligncenter size-full wp-image-663023 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812fuga-1-770x470jpg alt width770 height470 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812fuga-1-770x470jpg 770w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812fuga-1-770x470-320x195jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812fuga-1-770x470-768x469jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812fuga-1-770x470-640x391jpg 640w sizesmax-width 770px 100vw 770px Ne harkun kohor te 12 oreve kryeministri Edi Rama ka mundur te hyje ne dy universitete per te kryer dialogun e shume kerkuar prej tij me studentet protestues por ka hasur ne kundershtime dhe ironi nga te rinjtep pTe fakulteti i Gjeologji Minierave ne sallen e improvizuar dallohej qarte mungesa e studenteve dhe prezenca e pedagogeve te moshuar dhe spati dialog por monolog ndersa te UBT ne Kamez nje studente e vendosi Ramen me shpatulla pas murit pasi i tha se rektori i kishte genjyer duke mos i thene qe ne takim do te shkonte edhe kryeministrip pNe vazhden e ketyre takimeve asgje ska ndryshuar per mijera studentet te tjere te cilet njejte si dje jane grumbulluar te gjithe para Kryeministrise per te kerkuar plotesimin e 8 kerkesave qe i kane parashtruar qeverisep pPor per situaten e krijuar ka folur edhe akademiku i njohur Artan Fuga i cili shkruan se pas 14 ditesh protestash studentore dhe qe studentet kane braktisur mesimin gjendja eshte e trishtep pShpresa ime se me ne fund do te hapeshin shtroheshin dhe zgjidheshin problemet e renda te akumuluara prej njeqind vjetesh ne arsimin shkencen dhe edukimin shkollor te rinise shqiptare qe Shqiperia ti bashkohej emancipimit dhe revolucionit te madh shkencor qe ka perfshire te gjithe boten po zverdhet zbehet bjerret si gjethet ne dimer shprehet Fugap pDuke iu referuar takimit te kryeministrit te Gjeologjiku Fuga arrin ne perfundimin se qeveria nuk ka ndermend te pranoje se pa hequr kete kupole ligjore qe i merr frymen dhe e ben inefikas arsimin e larte shqiptar qe i merr jeten rinise shqiptare dhe e ben ate te paafte per te gjithe jeten kriza dhe kalbezimi kombetar do te vazhdojep pNuk do ta abrogoje ligjin sepse nje ligj i ri do ta fuste vendin ne nje krize politike meqe ky parlament e ka hallin per pushtetin e pese vjeteve te ardhshme dhe jo per tiu pergjigjur nevojave te rinise per arsim Dhe ne vend te beje kete bashkebisedon te Gjeologjiku me nje dore pedagogesh te lodhur duke harruar se industria e gjelogjise dhe e minierave ne Shqiperi i ka mbathjet ne fund te kembeve ironizon pedagogu i gazetarisep pAi vazhdon me tej se as dialogu svlen pasi politika i ka tradhetuar studentet dhe pedagoget qe luftojme prej vitesh per nje universitet te rip pFuga nuk kursen as kritikat ndaj opozites duke thene se pasi e votuan ligjin shkaterrimtar te Arsimit te Larte tashme rreshtohen paturpesisht ne krah te studentevep pOpozita po nxjerr disa ish universitare deputete qe tani kujtohen te thone se pergjegjesia eshte e ligjit per arsimin e larte pikerisht nga ata qe kater vite me pare ishin midis atyre qe nen ze ose me veprime mbeshtesnin pikerisht ate ligj te sotem sotem qe kritikojne dhe behen trima pas kuvendi E mbeshtesnin si pedagoge tani e kritikojne si politikane Opozita nuk ka nje ligj alternativ per arsimin sepse nuk ka dashur ta beje per interesat e veta te ngushta Cfare i thote rinise permbyseni kete qeveri kur nuk u premton asgje studenteve konstaton akademiku i njohurp pFuga shton me tej se edhe studentet nuk po dine se cfare duhet te kerkojne dhe si pasi pas dyjavesh durimi ka sosur Sipas Fuges dikush apo disa i pengojne studentet ata qe njoh une me mijra te artikulojne kerkesat qe duhen qe ta shkundin njehere e mire barren qe u kane ngarkuar mbi supe dhe qe i ben skllever te humbur per jetep pAto 8 kerkesa as nuk dihet se kush i ka shtruar as nuk dihet se ku jane konceptuar as nuk u del Zot njeri Duke e mbuluar gjithcka me nje vello misteri Ato kerkesa ashtu sikurse jane formuluar pa asnje shpjegim te shkeputura nga kritika e mekanizmave konkrete te zhvillimit te shkences dhe arsimit nuk te cojne dot askund Mire qe studentet nuk i kane por perse nuk degjojne kur u thuhet se ka gjera te tjera qe duhet te kerkojne nese duan te dalin nga roberia dhe bodrumet ku i ka futur shoqeria e prinderve te tyre qofshin keta te papune politikane apo pedagoge Perse nuk degjojne Dikush i pengon thekson Fugap p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[A mund te fotografohet pikellimi]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128235/titulli/A-mund-te-fotografohet-pikellimi pstrongBajram Sefajstrongp pimg classaligncenter size-large wp-image-663065 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Dhimbja-640x410jpg alt width640 height410 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Dhimbjajpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Dhimbja-320x205jpg 320w sizesmax-width 640px 100vw 640px Jo se eshte i panjohur madje eshte i perhapur dendur gjithkah neper bote fenomeni kur nje vepre te dalluar artistike kryevepre letrare kinematografike atyre nga lemi arteve figurative e te tjera dhe autorit te saj boterisht te njohur e te admiruar gjithandej ti kushtohet jo vetem nje por madje shume libra e botime te vecanta Historia e artit i njeh dhe i ka ne regjister keto Por kur eshte fjala per rastin ne shqyrtim ne shikim te pare duket si e tepert dhe tejet pretencioze qe nje liber i tere ti kushtohet nje fotoje te vetme Gjon Pali dhe e bija sado e lashte dhe me vlera qofte ajo dhe nje fotografi Kole Maca jo gjithaq i njohur madje as ne qarqe te ngushta elitarep pPor nuk eshte ashtu Ky konstatim sado qe ne shfaqjen e tij te pare duket i qendrueshem dhe tejet i pakontestueshem kur eshte fjala per Qerim Vrionin dhe shkrimet e tij del nje pazar llogari tjeter Ai e nxjerr nga terri i harreses nje fotograf te shquar shqiptar Shkund pluhurin mugetiren davaris mjegullat e zeza te regjimit te kobshem komunist mbi te e ne menyren e tij me te mire opinionin e gjere publik shqiptar e njofton me kete fotograf te spikatur Ia ben ate te njohur te afert dhe ia shton atij dhimbjen kur ben pyetjen acaruese si eshte mundur8230 Sado pra qe fjala eshte per nje foto te vetme te nje fotografi gati-gati te panjohur qe sic e pranon burrerisht dhe fisnikerisht vete autori deri vone nuk ka ditur aq shume per te mos thene asgje mbi mjeshtrin Kole Maca dhe vepren e tij Fill pasi bie ne gjurme te tij Qerimi i vyer dhe me energji djaloshare si gjithmone merr rrugen pas gjurmimit dhe hulumtimit per te hedhur se pakut 8230 nje grusht diell e drite mbi foton antologjike dhe autorin e saj Fillimisht ato njohuri aq sa ishin dhe hulumtimet gjersa ishin ne fillim Qerim Vrioni yne duke qene edhe kronist i dalluar tashme i mirenjohur gjithandej ne Kosove e ne Shqiperi po se po i bene te ditura me ane te nje artikulli studimor botuar ne faqet shtojces per kulture e art Milosao te Gazetes shqiptare te Tiranes dhe ne disa media tjera shqiptare ne shkurt te vitit 2017 Nuk kenaqet vetem me kaq Nuk e ndal hapin Me zell e durim krijuesi te njemendet e con perpara germimin dhe hulumtimin dhe kur me plot trasten simbolike metaforike me te dhena te bollshme i mbushet mendja dhe merr lapsin ne dore dhe nis lindjen vepres se rep pDo te mireprisja sugjerime dhe verejtje nga lexuesit dhe dashamiret e fotografise per rastin e nje ribotimi te mundshem te ketij shtoj une librit u drejtohet autori lexuesve te vet Me kete thirrje apel ai i pikas dy te goditura pernjehere per te bere verejte dhe dhene sugjerime cfaredo qofshin ato te imeta apo te trasha vetvetiu nenkupton se libri duhet lexuar me vemendje e perqendrim te shtuar dhe e dyta qysh tash paralajmerohet ribotimi eventual i ketij libri Libri i ri me titull domethenes aq edhe simbolik nostalgjik e poetik Pikellim ne nje foto te vjeter sado qe ne qender te vemendjes ka nje foto autori ia terheq vemendjen lexuesit 8230 me fjalen fotografi kuptohet veprimtaria e pergjithshme ndersa me fjalen foto e pervecmja poza fitohet pershtypja se nuk eshte tjeter pos nje pretekst Po tua hedhesh nje veshtrim qofte edhe kalimthi e siperfaqshem titujve dhe temave pos Dy fjale dhe Abstract ang te perfshira dhe imtesisht te trajtuara ne kete studim Fotoja Gjon Pali dhe e bija Vdekja e njeriut dhe pasvdekja ne arte Ne artet shqiptare Pasvdekja ne foto dhe8230 ne ate shqiptare Historiku i shkurter i fotos Ne kete bote ne ate bote Dokumentim dhe Estetike Vendi i fotos Rrugetimi i fotos ne kohesi Kole Maca Album Burime lexuesi menjehere bindet se ato tetedhjete e tehu faqe te vlershme te ketij libri jane te mbushura me tera te mirat sic jane te begatshme tryezat e festave te fundvitit Aty ka gjithcka Edhe histori Rrethimi i Shkodres edhe etnografi edhe art edhe estetike edhe eseistike gjithnje me kryeprotagonistin Kole Maca ne epiqender aty ka edhe rrefime e kallezime te larmishme ka shpjegime e sqarime te vyera aty ka edhe letersi e filozofi Kadar Roland Barthes bie fjala Po ashtu aty gjen edhe pjata me gatime figurative te shijshme me keshilla e njohuri gjuhe te paster e te pasur kur aty per aty meson ua zene kuptimin shqip disa fjaleve qe aq mire tingelloje shqip e ne si per inat te kujt va e pa va perdorim fjale te importua sic eshte rasti me fjalen okular qe aktualisht eshte ne qarkullim te dendur e masiv tek ne ne vend te fjales te bukur shqipe sypames bie fjala e te tj e tj8230Perfundimisht ky liber me autorin e saj Qerim Vrionin lexuesin e vet e meson te veshtroje gjer ne detaje ta ndjeje dhe dashuroje te bukuren te behet me shume se amator te behet admirator i fotografise dhe artit qe ajo percon me dokumentaritetin dhe me porosine e saj Ndryshe libri hapet ose me mire te saktesohet faqen e pare te tij e ze portreti i fotografit Kole Maca perjetesuar nga mjeshtri Gege Marubi me 1942 vetem tri vjet para vdekjes se tij me 1945 ne Tirane Fatkeqesisht dhe padrejtesisht i papermendur ne shtypin e botimet shqiptare per rreth gjashte dhjetevjecare8230 Per here te pare emri i tij u cek ne vitin 2009 ndonese fare fshikurazi ne botimin 150 vjet Fotografi Shqiptare te autorit Q Vrioni shenim imi Kole Maca eshte lindur ne vitin 1882 ne qytetin e Shkodres Si djale me prejardhje nga nje familje te vjeter qytetare ai sherbeu si ndihmes cirak i fotografit dhe artistit te njohur shkodran Kole Idromeno do te thote se qysh i vogel kerthinj Kole Maca ra ne kontakt me artin fotografise qe do tia kushtoje tere jeten e tij krijuese deri ne vdekje Qellimisht bri emrit te ketij artisti te shquar shkodran autori ne librin per krijimtarine artistike te tij radhit shqiptimin e emrit dhe te mbiemrit te tij ne italisht nga se mbeshtete ne deshmite e Q Vrionit Kole Maca zanafillas me i njohur dhe sigurisht me i vleresuar dhe i cmuar ishte ne Itali ne Milano sidomos se ne Shqiperine e lindjes Per here te pare pos qe ne gazeten e njohur italiane me seli ne kete qytet Corriera della Sera ne faqet e shtojces saj javore per kulture dhe art La Domenica del Corriere ku Kole Maca botonte shume foto nga periudha 180 dhiteshe e luftes ne Shkoder Por me heret edhe artikuj e reportazhe si bashkepunetor i jashtem i kesaj gazete Si justifikim argumentues te kesaj te vertete te pamohueshme autori i Pikellim ne nje foto te vjeter ne faqen 38 te tij sjell riprodhimin e ballines se librit te autorit italian Gino Berri Lassedio di Scutari Milano -1913 me foton e realizuar nga Kole Maca Gjon Pali dhe e bija ne po ate vit Pas paraqitjes ne Panairin e njezetenje festes me spektakolare te Librit ne Tirane 8230fotoja e vjeter merr rruge te re e te gjate qe permes publikimeve e menyrave te tjera te medias te gjeje lexuesit e tij besnik fidel dhe ta mbaj prane ate per shume kohe Porosia ime lexues te nderuar eshte fare e shkurter dhe fare e qarte lexojeni kete liber te ri te Qerim Vrionit nese sado pak deshironi e synoni te beheni adhurues amator dhe admirues te fotografise dhe pergjithesisht artit te kesaj gjinie te vecantep p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp pp pp <![CDATA[Rama dorezohet para studenteve Ne janar qeveria do paguaje 50 te tarifes]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128234/titulli/Rama-dorezohet-para-studenteve-Ne-janar-qeveria-do-paguaje-50-te-tarifes pimg classaligncenter size-full wp-image-663064 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812ramamestudentetUBTjpg alt width1030 height582 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812ramamestudentetUBTjpg 1030w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812ramamestudentetUBT-320x181jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812ramamestudentetUBT-768x434jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812ramamestudentetUBT-640x362jpg 640w sizesmax-width 1030px 100vw 1030px Mes debatit paqartesive dhe kembenguljes se studenteve per kerkesat e tyre u zhvillua diskutimi i tyre dhe pedagogeve me kryeministrin Edi Rama ne Universitetin Bujqesor te Tiranesp pShefi i qeverise sqaroi se kerkesa e tyre qe qeveria te akordoje 5 te GDP-se rrezohet automatikisht pasi qeveria nuk e ploteson dot por kur studentet e vendosen me shpatulla pas murit duke i kerkuar pergjysmim deri ne zerim te tarifave kryeministri u dorezua dhe premtoi se ne janar studentet do te paguajne 50 te tarifes se studimitp pNese keta te universitetit te kerkojne me shume hajde tek une me megafon ne dore fare duhet te them me shume nuk e di Ja ku e keni premtimin e pare Une jam ketu me ze dhe me figure dhe po ua them qarte Parate universiteteve per tarifat tuaja do tia japim ne qeveria iu pergjigj Rama nje studentip pNderkohe me heret ne nje debat me nje studente qe e akuzoi per percarje dhe i tha se rektori i kishte genjyer duke mos i treguar per prezencen e kryeministrit Rama me ashpersi iu tha studenteve se skishin pse te paguanin per ata qe rrine ne kafene dhe marrin 4-ta e 5-ap p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Zidane emri favorit per zevendesimin e Jose Mourinhos]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128233/titulli/Zidane-emri-favorit-per-zevendesimin-e-Jose-Mourinhos pimg classaligncenter size-full wp-image-662981 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2018127561578-6507303-image-a-281545127467865jpg alt width634 height423 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2018127561578-6507303-image-a-281545127467865jpg 634w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2018127561578-6507303-image-a-281545127467865-320x214jpg 320w sizesmax-width 634px 100vw 634px Zinedine Zidane eshte nder favoritet per t8217u bere menaxheri i perhershem i Manchester United pasi Jose Mourinho u shkarkua mengjesin e se martesp pimg classaligncenter size-full wp-image-662980 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2018127562252-6507303-image-a-431545128938924jpg alt width634 height456 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2018127562252-6507303-image-a-431545128938924jpg 634w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads2018127562252-6507303-image-a-431545128938924-320x230jpg 320w sizesmax-width 634px 100vw 634px Francezi aktualisht nuk ka ndonje kontrate qe pas largimit te tij si trajner i Real Madrid Zidane i ka dhene tre tituj te Liges se Kampioneve dhe tashme eshte nje nga kandidatet me eksponentcial per zevendesimin e Jose Mourinhop pHumbja ne derbin e Anglise ndaj Liverpoolit te dielen ka bere qe trajneri portugez te jape doreheqjen perfundimtarep p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Ish-drejtori i FBI-se kritikon ashper Trump Genjeshtar]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128232/titulli/Ish-drejtori-i-FBI-se-kritikon-ashper-Trump-Genjeshtar pimg classalignnone size-full wp-image-663167 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812170509182201-trump-comey-0122-file-super-teasejpg alt width1100 height619 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812170509182201-trump-comey-0122-file-super-teasejpg 1100w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812170509182201-trump-comey-0122-file-super-tease-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812170509182201-trump-comey-0122-file-super-tease-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812170509182201-trump-comey-0122-file-super-tease-640x360jpg 640w sizesmax-width 1100px 100vw 1100px p pIsh-drejtori i FBI-se James Comey sulmoi presidentin Donald Trump duke e akuzuar se thote genjeshtra dhe minon sundimin e ligjitp pPas nje deshmie qe dha mbreme ne Dhomen e Perfaqesuesve Comey u tha gazetareve se emri i FBI-se ka marre nje goditje te rende pasi presidenti i Shteteve te Bashkuara me bashkepunetoret e tij ka genjyer vazhdimisht per ketep pComey goditi gjithashtu republikanet duke thene se ata kane shume frike ti kundervihen Trump dhe mbeshtetesve te tijp pSekretarja e shtypit e Shtepise se Bardhe Sarah Huckabee Sanders u pergjigj ne Twitter duke thene se 8220republikanet duhet ti kundervihen zotit Comey dhe korrupsionit te tij te jashtezakonshem8221p p8220Presidenti i beri vendit nje sherbim duke e shkarkuar dhe demaskuar ish shefin e FBI-se per mashtrimin e paturpshem qe ai perfaqeson8221 shkruan ajop pTrump e shkarkoi Comey ne maj te vitit 2017 pasi ai refuzoi ti shprehe presidentit besnikerine dhe t8217i jape fund hetimit te prokurorit te posacem rreth nje bashkepunimi te fshehte midis fushates Trump dhe Rusisep p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Veliaj ne Tokio me ftese te qeverise japoneze per projektet e Tiranes]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128231/titulli/Veliaj-ne-Tokio-me-ftese-te-qeverise-japoneze-per-projektet-e-Tiranes pimg classaligncenter size-large wp-image-663052 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483815253306967044354678364309162393337856n-640x427jpg alt width640 height427 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483815253306967044354678364309162393337856n-640x427jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483815253306967044354678364309162393337856n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483815253306967044354678364309162393337856n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483815253306967044354678364309162393337856njpg 1280w sizesmax-width 640px 100vw 640px Kryetari i Bashkise se Tiranes Erion Veliaj me ftese te qeverise japoneze ka nisur nje vizite zyrtare ne Tokio Gjate kesaj vizite ai do te zhvilloje nje sere takimesh te rendesishme qe kane per qellim cuarjen perpara te bashkepunimit mes dy kryeqyteteve por edhe per te nxitur investimet japoneze dhe per konkretizimin e projekteve te zhvillimit te Tiranep pVeliaj do te pritet ne nje takim te vecante nga Guvernatorja e Tokios Yuriko Koike ku do te diskutohet mbi intensifikimin e marredhenieve dhe bashkepunimit mes dy qyteteve Gjithashtu ai do te kete nje takim me ministrin e Puneve te Jashtme te Japonise Taro Kono si dhe deputete te parlamentit japonezp pimg classaligncenter size-large wp-image-663053 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483663851023269841212554928881746861096960n-640x960jpg alt width640 height960 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483663851023269841212554928881746861096960n-640x960jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483663851023269841212554928881746861096960n-213x320jpg 213w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483663851023269841212554928881746861096960n-768x1152jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483663851023269841212554928881746861096960njpg 853w sizesmax-width 640px 100vw 640px Pjese e axhendes se vizites se kryebashkiakut Veliaj do te jene edhe disa takime te tjera me drejtues te Organizates se Tregtise se Jashtme te Japonise dhe me kryetarin e JICA-s Agjencia Japoneze per Bashkepunim Nderkombetarp pGjate kesaj vizite Veliaj do te takoje edhe shoqatat e biznesit dhe komunitetin shqiptar ne Japoni Nepermjet kesaj vizite do te synohet mbeshtetje per projektet e zhvillimit ne Tirane dhe ndermjetesimi me kompani japoneze qe te investojne ne kryeqytetin shqiptar Kjo eshte vizita e pare e nje kryetari bashkie shqiptar ne Tokio qe pas lancimit te Iniciatives per Ballkanin Perendimor te kryeministrit Shinzo Abep p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Revolucioni jemi ne te ndryshosh sisteme permes artit]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128230/titulli/Revolucioni-jemi-ne-te-ndryshosh-sisteme-permes-artit pimg classaligncenter size-large wp-image-663069 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483821773074046567826281574072408376082432n-640x427jpg alt width640 height427 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483821773074046567826281574072408376082432n-640x427jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483821773074046567826281574072408376082432n-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483821773074046567826281574072408376082432n-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812483821773074046567826281574072408376082432njpg 960w sizesmax-width 640px 100vw 640px Bienalja Nderkombetare e Artit Bashkekohor Autostrada Biennale permbylli konferencen nderkombetare Revolucioni Jemi Ne 8211 La Rivoluzione Siamo Noi qe u organizua me 14 dhjetor ne Prishtine dhe me 15 dhjetor ne Prizren Kosove Konferenca mblodhi artiste kuratore dhe perfaqesues te institucioneve ne panele qe kishin per qellim te adresojne ceshtje kulturore nepermjet perspektives se artit politikes dhe ekonomise Ne konference u diskutua se si bienalja ka arritur qe se bashku me qytetaret dhe partneret strategjik te krijoje hapesira te reja ekspozimi edukimi joformal diskutimi dhe hapesira te reja reflektimi Ne kete menyre ka stimuluar lirine e shprehjes kembimin kulturor mendimin kritik dhe ruajtjen e tolerances nderkulturore e nderetnike me qellim te promovimit te mendimit demokratik te ruajtjes se mjedisit dhe te vleresimit te trashegimise kulturorep pArti dhe kultura jane pelhura qe i mbane komunitetet te bashkuara ne Kosove u shpreh Ulrika Richardson Kordinatore per zhvillim e agjencive te OKB-se UNKT duke theksuar ndikimin qe Autostrada Biennale ka ne komunitet Ne hapjen e panelit 8220Revolucioni Jemi Ne 8211 La Rivoluzione Siamo Noi8221 Giacinto Di Pietrantonio kurator i edicionit te dyte te Autostrada Biennale thap pPer edicionin e ardhshem do te punoj me idene e revolucionit duke u nisur nga vepra e rendesishme e Joseph Beuys Nuk behet fjale per nje revolucion politik por revolucion personal pasi arti mund te na ndihmoje te ndryshojme perspektiven e jetes sone Arti eshte gjithmone bartes i risive i hapjes i ndryshimit dhe mbi te gjitha i lirise Kurre nuk e kam menduar artin si nje fakt estetik apo kenaqesi soditese por nje shprehje e dendur njerezore e etikes dhe e estetikes Duke vleresuar si frymezues edicionin e kaluar te bienales Arta Agani drejtoreshe e Galerise Kombetare te Kosoves theksoi se per edicionin e ardhshem Autostrada Biennale ka perzgjedhur nje kurator shume te fuqishem ne koncept qe nderlidhet me publikun tone pasi Kosova eshte nje vend qe ka lindur nga revolucioni Ne kete panel te moderuar nga Hajrulla eku i ftuar ishte edhe Richard Mei perfaqesues i Ambasades Amerikane ne Prishtine i cili vleresoi vecanerisht rendesine e bienales ne raport me trashegimine e qytetitp pAutostrada Biennale eshte nje nga iniciativat me kreative qe ka Prizreni dhe ne si Komune jemi krenar qe po mbahet ne Prizren u shpreh kryetari Haskuka qe ishte foles ne panelin Zhvillim permes Turizmit Kulturor krahas Ols Lafe 8211 ekspert per turizmin kulturor dhe Dren Zatriqi 8211 Swiss Contactp pGjate kesaj konference diskutimi u fokusua ne ate se si bienalja e ka bere qytetin dhe qytetaret pjese tejet te rendesishme te organizimeve te saj pavaresisht perkatesise nacionale fetare dhe kulturore dhe se si ky ka qene edhe vete qellimi i ketij organizimi thyerja dhe zhdukja e kufijvep pNe kete konference ekipi i Autostrada Biennale publikoi librin e saj te pare te quajtur 8220Autostrada Biennale Libri i Perbashket8221 i cili synon ta promovoje bienalen ne mbare boten duke mbajtur prezantime dhe biseda ne ngjarje te ndryshme kulturorep pEdicioni i ardhshem i Autostrada Biennale me temen Revolucioni Jemi Ne 8211 La Rivoluzione Siamo Noi do te mbahet nga korriku deri ne shtator 2019 ne Prizren Kosovep p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Biznesi i vogel proteston neser ulen qepenat nga ora 0800 deri ne 1600]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128229/titulli/Biznesi-i-vogel-proteston-neser-ulen-qepenat-nga-ora-0800-deri-ne-1600 pimg classaligncenter size-full wp-image-663087 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protokjpg alt width884 height530 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protokjpg 884w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protok-320x192jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protok-768x460jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812protok-640x384jpg 640w sizesmax-width 884px 100vw 884px Pa u zgjidhur ende situata me studentet te cilet protestojne ne rruge prej 2 javesh qeverise do ti duhet te perballet neser me nje tjeter tubim kunder politikave te saj kete here ne fushen e ekonomisep pJane bizneset e vogla ato qe kane paralajmeruar nje proteste neser Vendimi eshte marre nga Shoqata e Biznesit te Vogel e cila ben thirrje per uljen e qepenave nga ora 0800 deri ne oren 1600p pstrongSipas biznesit te vogel 4 jane arsyet e protestesstrongp p1-Rritja e pragut te TVSH-se per Biznesin e Vogel dhe te Mesem nga 2 milione leke qe eshte sot ne minimalisht 12 milione lekep p2-Ulja e cmimit te energjise elektrike te vleres aktuale qe eshte sotp p3-Ulja e cmimit te karburantit me 40 leke per literp p4-Ndalja e projektit korruptiv per zevendesimin e kasave fiskalep pDuke bere thirrje qe te gjitha familjet te mbeshtesin protesten shoqata sqaron pozicionin duke thene se mbeshtetin kauzen e drejte dhe legjitime te studenteve por revolta e tyre nuk ka lidhje me tap p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Messi merr Kepucen e Arte te peste]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128228/titulli/Messi-merr-Kepucen-e-Arte-te-peste pimg classalignnone size-full wp-image-663150 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181215451388520117jpg alt width990 height557 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181215451388520117jpg 990w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181215451388520117-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181215451388520117-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181215451388520117-640x360jpg 640w sizesmax-width 990px 100vw 990px p pLionel Messit iu dorezua nga e perditshmja spanjolle Marca trofeun e peste te Kepuces se Arte si golashenuesi me i mire ne kampionatet europiane duke lene pas rivalin e tij te i madh Cristiano Ronaldo me nje trofe me shumep pVete Messi ishte shume i perulur ne fjalet e thena pas marrjes se trofeutp pNuk e prisja gjithe kete Kur fillova te luaj endrra ime ishte te behesha futbollist profesionist Me pelqen puna perpjekja dhe mbi te gjitha shoket e skuadres Jam ne skuadren me te mire ne bote kam lojtaret me te mire ne bote te Barcelona dhe kjo e ben gjithcka me te lehte qe une ti fitoj keto cmime tha aip pPleshti dha nje mesazh te permbajtur per kundershtarin e radhes ne Champions teksa shorti e ka vene perballe francezeve te Lyonitp pNe emer Lyoni nuk ishte nje nga me te fortet ne short por do te jete e komplikuar perballja me te Ka kohe deri ne shkurt shume gjera mund te ndodhin Nuk e dime se si kundershtari do te jete ne ate periudhe as se si do te jemi ne Parashikoj nje ndeshje te veshtire u shpreh aip pMessi shoqerohej ne kete ceremoni nga presidenti i Barcelones Josep Maria Bartomeu dhe shoket e skuadres Sergio Busquets dhe Sergi Robertop p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Rifillojne bisedimet per paqen ne Afganistan]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128227/titulli/Rifillojne-bisedimet-per-paqen-ne-Afganistan pimg classalignnone size-full wp-image-663211 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812merlin1470157146a5a04d6-ae04-41ad-8c8f-8cd74b4c20d4-jumbojpg alt width1024 height562 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812merlin1470157146a5a04d6-ae04-41ad-8c8f-8cd74b4c20d4-jumbojpg 1024w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812merlin1470157146a5a04d6-ae04-41ad-8c8f-8cd74b4c20d4-jumbo-320x176jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812merlin1470157146a5a04d6-ae04-41ad-8c8f-8cd74b4c20d4-jumbo-768x422jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812merlin1470157146a5a04d6-ae04-41ad-8c8f-8cd74b4c20d4-jumbo-640x351jpg 640w sizesmax-width 1024px 100vw 1024px p pNegociatoret qeveritare kane mberritur ne Emiratet e Bashkuara Arabe per tiu bashkuar bisedimeve me militantet talebane ne perpjekje per ti dhene fund luftes 17-vjecare ne Afganistanp pBisedimet ndermjetesohen nga Shtetet e Bashkuara nderkaq Arabia Saudite dhe Pakistani vende keto qe kane ndikim te talebanet gjithashtu po marrin pjese ne bisedimep pEnde nuk eshte e qarte se cfare eshte diskutuar edhe pse bisedimet e meparshme u perqendruan ne propozimet per nje armepushim ne Afganistan dhe nje terheqje te pranise se trupave te huajap pPerfaqesuesi amerikan ne bisedime Zalmay Khalilzad ka thene se deshiron te shohe nje marreveshje perpara zgjedhjeve te ardhshme afgane parashikuar te mbahen ne prill te vitit te ardhshemp p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Fakulteti Ekonomik vendos Spaguajme tarifat derisa te plotesohen kerkesat ]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128226/titulli/Fakulteti-Ekonomik-vendos-Spaguajme-tarifat-derisa-te-plotesohen-kerkesat- pimg classalignnone size-full wp-image-663180 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181201444597-8a2f-44a3-b0ca-1b6c92b2a168jpg alt width1110 height1600 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181201444597-8a2f-44a3-b0ca-1b6c92b2a168jpg 1110w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181201444597-8a2f-44a3-b0ca-1b6c92b2a168-222x320jpg 222w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181201444597-8a2f-44a3-b0ca-1b6c92b2a168-768x1107jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads20181201444597-8a2f-44a3-b0ca-1b6c92b2a168-640x923jpg 640w sizesmax-width 1110px 100vw 1110px p pDekanati bashke me studentet e Fakultetit te Ekonomise kane vendosur qe te mos paguajne asnje tarife shkollimi deri ne marrjen e pergjigjes per 8 kerkesat e tyre Nje tjeter vendim i marre nga mbledhja e zhvilluar eshte edhe shtyrja e sezonit te provimevep pGjithashtu ne dokument thuhet se do te behet transparence per cdo veprim financuar te Fakultetitp pDekanati i FE gjate mbledhjes se dites se sotme diskutoi dhe vendosi ne lidhje me organizimin dhe ndarjen e punes per pershpejtimin e zgjidhjes dhe adresimit te problematikave per te cilat u ra dakord me studentet thuhet ne njoftimin e tyrep p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Pese arsye te mira per te pasur nje mik mashkull]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128225/titulli/Pese-arsye-te-mira-per-te-pasur-nje-mik-mashkull pstrongimg classaligncenter size-large wp-image-662578 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812amiko-640x360jpg alt width640 height360 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812amiko-640x360jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812amiko-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812amiko-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812amikojpg 1288w sizesmax-width 640px 100vw 640px Ndonjehere miqesia mashkullore mund te rezervoje surpriza te kendshme ketu jane disa arsye te mira per te mos lene pas dore shoket e aventuravestrongp pNje burre si miku me i mire per shume duket e pamundur por eshte nje marredhenie qe mund te funksionoje perkundrazi ndoshta eshte nder me te fortat qe mund te imagjinohet Po sepse nese eshte e vertete qe shume anetare te seksit tjeter nuk mund te mos jene teresisht te interesuar per te na frekuentuar eshte gjithashtu e vertete qe burrat nuk kane zili ose rivalitet ndaj nesh gje qe eshte shume e zakonshme te grate Ketu pra jane disa arsye te vlefshme per te mos lene pas dore nje miqesi te bukur e cila mund te jete nje burim pasurimi personal krahasim i sinqerte dhe madje mund te na coje ne dicka tjeter pse jo OK le ta pranojme te meshkujt na pelqen konkretesia simpatia dhe sinqeritetip pLamtumire zilise dhe rivalitetit nuk na ngelet gje tjeter vecse te kemi nje mik me te cilin mund te flasim per gjithcka pa friken e te qenit e gjykuar dhe qe mund te na ofroje nje pikepamje ndryshe dhe me pak te rendesishme emocionale sesa do te kishim nga miqesite e femrave Per me teper dy krahe te forte mund te jene nje ndihme e vlefshme ne rast veshtiresie ketu jane pese arsye te vlefshme per te mos hequr dore nga nje miqesi mashkullorep pstrongMe prezanto nje mikstrong Ata qe jane single e dine mire te pyesesh mikeshat nese kane nje mik te disponueshem dhe pa lidhje eshte shume e shpeshte por shpesh mikeshat tona ose nuk njohin askend per te na prezantuar ose 8211 ne qofte se kane 8211 e mbajne ne menyre rigoroze per veten e tyre Sidoqofte para se te leme nje takim mikeshat jane gjithnje shume te kujdesshme na fusin nje mije dyshime dhe shpesh entuziazmi i nje te njohuri te ri eshte me i pakte para se te takohemi Nderkohe meshkujt jane pa dyshim me te drejtperdrejte dhe praktike dine si te prezantohen dhe nuk vazhdojne me nese takimi nuk ka efektet e deshiruara Te qenit i prekshem shpesh eshte nje privilegj femeror burrat jane me te drejtperdrejte me siguri ata do te jene ne gjendje te qeshin ose te gezohen sinqerisht nese gjithcka shkon mire Bujari para se gjithashp pstrongRrofte sinqeritetistrong Ti kerkoni mendim nje gruaje mund te jete nje shpate me dy tehe nga njera ane nje mikeshe sigurisht na kupton per veshjen make-up formen fizike nga ana tjeter nuk eshte e thene qe ta shprehin me sinqeritet mendimin e tyre zilia eshte gjithmone rreth e rrotull dhe shpesh behet nje pengese pothuajse e pakapercyeshme Nderkohe opinioni i meshkujve eshte me i sinqerte pa qellime te keqija dhe nese thone se kjo veshje na rri mire kjo do te thote se me te vertete jemi shume terheqese por nese kepucet 8211 megjithese ne mode 8211 ju duken atyre horror kjo me siguri do te thote se ne qofte se ne menduam se ishim joshese per fat te keq kemi efekt te kundert Nese meshkujt nuk kuptojne nga truket ose moda eshte nje ane dhe qe ata mund te na japin nje mendim te paanshem dhe te dobishem eshte nje ane tjeter Le te meditojme njerez8230p pstrongNe rast emergjencestrong A ju ka ndodhur ndonjehere tju shpohet goma e makines Le te ngrene doren ata qe kane menduar nje mikeshe per te gjetur zgjidhjen le ta pranojme askush Kur jemi ne telashe serioze me makinen miku yne mashkull do te dije te jete ndihme dhe perkrahje e jashtezakonshme pa na bere te ndihemi te padobishem dhe naive perkundrazi do te jete i lumtur qe mund te na ndihmoje E njejta gje nese kemi probleme me TV apo nese duhet te mbajme pako te renda te dime se mund te mbeshtetemi te nje krah i forte eshte nje garanci per mbijetesep pstrongMe mire te shoqeruarastrong Ka situata ku nuk mund te prezantohemi vetem duhet patjeter te jemi te shoqeruara Atehere shoku yne me i mire mund te jete nje partner i shkelqyer per te na shoqeruar si dhe per te na mbajtur kur jemi ne taka dymbedhjete centimetershe miqesia eshte e persosur sepse na jep ate intimitet qe lehtesisht mund te merret per dicka tjeter por ne te njejten kohe eshte i privuar nga ai pasion qe i ben syte te ndricojne dhe qe do te ngjallte nje kuriozitet te fshehur keqp pstrongNje ngushellim i kendshemstrong OK nuk duam bashkeshorte as nuk jemi duke kerkuar marredhenie shume te angazhuara Shkurtimisht ne jemi ende te pavendosura por ne te njejten kohe kemi nevoje per dashuri dhe butesi Epo miku yne me i mire eshte atje per te na perqafuar dhe per te na qendruar prane Fillimi i nje historie dashurie nuk eshte keq vecanerisht sepse nuk eshte dashuri me shikim te pare por nje ndjenje qe rritet ngadale-ngadale me kohen Ne dime gjithcka per te ashtu sic ai di gjithcka per ne ne mund te ndihemi vetvetja te lira nga cdo kondicionim dhe paragjykim Seksi nuk mund te jete aspak keq dhe nga aty hapi per te rene ne dashuri me te mund te jete i shkurter Ndonjehere Cupid eshte i djallezuar dhe i paparashikueshem kurre mos e harroni atep p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Unaza dyshohet se Vellezerit Hysa u perdoren per koperture]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128224/titulli/Unaza-dyshohet-se-Vellezerit-Hysa-u-perdoren-per-koperture pimg classalignnone size-full wp-image-663139 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812181218HETIMET153-800x450jpg alt width800 height450 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812181218HETIMET153-800x450jpg 800w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812181218HETIMET153-800x450-320x180jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812181218HETIMET153-800x450-768x432jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812181218HETIMET153-800x450-640x360jpg 640w sizesmax-width 800px 100vw 800px p pDH Albania kompania e cila falsifikoi dokumentet ne tenderin e Unazes se re nuk eshte e vetmja qe do te hetohet Pas shperthimit te skandalit Prokuroria e Tiranes ka nisur hetimin edhe per dy lotet e tjera te tenderit qe jane fituar nga Salillari dhe Viktoria Investp pBurime nga Prokuroria thane per Top Channel se kane dyshime per abuzim ne te tre lotet e tenderit me vlere 40 milione euro ku me i forti eshte ai i skemes identike te tenderimit me nje oferte te vlefshme dhe nje tjeter fiktivep pSipas Prokurorise keto dyshime forcohen edhe nga fakti se oferta fiktive ne te trija lotet eshte bere nga e njejta kompani Vellezerit Hysa per te cilen Prokuroria dyshon se eshte perdorur si koperture ne tenderin e paracaktuarp pProkuroret kane kerkuar nga Autoriteti Rrugor Shqiptar dokumentacionin per te trija tenderat dhe mesohet se kane nisur verifikimin e proceduravep pTenderi per Unazen e re ne segmentin nga Pallati me shigjeta deri te rrethrrotulimi i Shqiponjes shkaktoi debate te forta publike per vleren 40 milione euro te prokurimit Fillimisht skema e njejte e prokurimit ne te trija lotet u denoncua nga Partia Demokratike si nje afere korruptivep pPor skandali kulmoi kur ne media u publikuan fakte se kompania DH Albania fituesja e lotit te pare me vlere 18 milione euro kishte falsifikuar firmen e Sekretarit amerikan te Shtetit Tashme Prokuroria ka vene nen hetim te gjithe tenderin e Unazes dhe ate te linjes elektrike Peshkopi-Burrel duke perfshire jo vetem dy institucionet shteterore ARRSH dhe OST por edhe kompanite pjesemarresep p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Hodhi bananen ne drejtim te Aubameyang gjykata jep vendimin per tifozin]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128223/titulli/Hodhi-bananen-ne-drejtim-te-Aubameyang-gjykata-jep-vendimin-per-tifozin pimg classalignnone size-full wp-image-663205 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812AverofPantelijpg alt width968 height645 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812AverofPantelijpg 968w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812AverofPanteli-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812AverofPanteli-768x512jpg 768w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812AverofPanteli-640x426jpg 640w sizesmax-width 968px 100vw 968px p pGjate derbit te Londres Arsenal-Tottenham 4-2 e zhvilluar me 2 dhjetor ndodhi nje incident qe mori vemendje me shume se vete rezultati i ndeshjes Pas nje goli te realizuar nga Aubameyang drejt tij u hodh nje banane qe konsiderohet nje veprim racistp p16 dite me pas vjen dhe denimi per Averof Panteli shoferin 57-vjecar i cili e ka pranuar se ka qene pikerisht ai qe e hodhi bananen per sulmuesin gabonez Tifozi u Tottenhamit u mundua te shfajesohej duke deklaruar se nuk kishte per qellim te ofendonte sulmuesin e Arsenalit por gjyqtari i Highbury Corner Magistrates Court nuk e ka besuar duke gjykuar se ishte veprim racistp pAverof Panteli eshte denuar me 500 paunde gjobe dhe me qendrimin per 4 vjet larg stadiumeve te futbollitp p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Frutat qe ju dobesojne shume]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128222/titulli/Frutat-qe-ju-dobesojne-shume pimg classaligncenter size-large wp-image-662997 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Fruits-that-Burn-Fat-Like-Crazy-con-1-640x426jpeg alt width640 height426 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Fruits-that-Burn-Fat-Like-Crazy-con-1-640x426jpeg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Fruits-that-Burn-Fat-Like-Crazy-con-1-320x213jpeg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Fruits-that-Burn-Fat-Like-Crazy-con-1jpeg 740w sizesmax-width 640px 100vw 640px Humbja e peshes nuk eshte e lehte Trupat tane evoluan per te ruajtur yndyren nga periudhat e zi por miliona prej nesh tani po hane me shume se sa ka nevoje trupi ne perfundojme duke u shendoshur Per te humbur peshen duhet te mashtrosh trupin tend duke menduar se me te vertete po lodhesh duke marre me pak kalori sesa ti djegp pPer fat te mire pertej kufizimit te kalorise ka disa gjera qe mund ti beni per te filluar humbjen e peshes suaj ne nje menyre te shendetshme Frutat qe permbajne antioksidant anthocyanin nje flavonoid kane treguar ne studime te shumta se rrisin efektet e nje diete per humbjen e peshes Ketu jane 7 llojet e frutave qe ju ndihmojne te humbni ne peshep ol listrong Qershitestrongli ol pimg classaligncenter size-large wp-image-662996 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Fruits-that-Burn-Fat-Like-Crazy-640x426jpeg alt width640 height426 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Fruits-that-Burn-Fat-Like-Crazy-640x426jpeg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Fruits-that-Burn-Fat-Like-Crazy-320x213jpeg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Fruits-that-Burn-Fat-Like-Crazyjpeg 740w sizesmax-width 640px 100vw 640px Qershite jane fantastike per tu ngrene kur jeni duke u perpjekur te humbni peshe Universiteti i Miciganit beri nje studim ne te cilin percaktoi se gjate 12 javeve minjte qe ushqeheshin me qershi kishin nje ulje prej 9 te yndyres te barkut se sa minjte qe ushqeheshin me te ashtuquajturen diete perendimore Qershite jane gjithashtu te lidhura me shendetin e zemres dhe ndihmojne ne reduktimin e inflamacionitp ol start2 listrong Frutat e pyllitstrongli ol pimg classaligncenter size-large wp-image-662991 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Berries-of-All-Kinds-640x426jpeg alt width640 height426 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Berries-of-All-Kinds-640x426jpeg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Berries-of-All-Kinds-320x213jpeg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Berries-of-All-Kindsjpeg 740w sizesmax-width 640px 100vw 640px Ky eshte nje lajm i madh sepse nuk do te merzitesh me duke i ngrene frutat e pyllit Frutat ne kete kategori jane plot me polifenole te shendetshme te cilat jo vetem qe ndihmojne te humbni peshen por ne te vertete ndalojne formimin e yndyres Nje studim i Universitetit te Teksasit zbuloi se minjte qe moren 3 vakte ditore te pluhurit nga kokrrat e kuqe kishin me pak qeliza yndyrore deri ne masen 73 Frutat e pyllit jane thjeshte fantastikep ol start3 listrong Shalqiristrongli ol pimg classaligncenter size-large wp-image-662992 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Watermelon-640x426jpg alt width640 height426 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Watermelon-640x426jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Watermelon-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Watermelonjpg 740w sizesmax-width 640px 100vw 640px Ne mund ta shmangim shalqirin me supozimin se ka shume sheqer dhe uje por ne te vertete eshte mjaft i shendetshem per ju Sipas Universitetit te Kentakit konsumimi i shalqirit mund te ule akumulimin tuaj te yndyres dhe te permiresoje profilet e lipideve per te nisur Lengu i shalqiri ndikon gjithashtu ne uljen e dhimbjes se muskujve pas stervitjesp ol start4 listrong Grapefruit i kuqstrongli ol pimg classaligncenter size-large wp-image-662993 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Ruby-Red-Grapefruit-640x421jpeg alt width640 height421 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Ruby-Red-Grapefruit-640x421jpeg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Ruby-Red-Grapefruit-320x211jpeg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Ruby-Red-Grapefruitjpeg 740w sizesmax-width 640px 100vw 640px Ky frut ndihmon per reduktimin e yndyres se barkut dhe uljen e nivelit te kolesterolit Ne fakt pjesemarresit ne nje studim prej gjashte javesh qe hengren grejpfrut me cdo vakt dobesoheshin dukshem Hulumtuesit mendojne se arsyeja eshte per shkak te kombinimit te centraleve te phytochemicals dhe vitamines C te gjetur ne kete agrume Grejpfruti eshte i shijshem per tu ngrene gjithashtup ol start5 listrong Molla e kuqestrongli ol pimg classaligncenter size-large wp-image-662994 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Pink-Lady-Apples-640x410jpeg alt width640 height410 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Pink-Lady-Apples-640x410jpeg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Pink-Lady-Apples-320x205jpeg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Pink-Lady-Applesjpeg 740w sizesmax-width 640px 100vw 640px Mollet ne pergjithesi jane nje burim i shkelqyeshem i fibrave te tretshme te cilat behen si xhel ne stomak dhe ju ndihmon te ndiheni me te plote Qendra Mjekesore e Baptisteve te ake Forest raporton se cdo here qe merrni 10 grame fibra te tretshme ne dieten tuaj yndyra e barkut zvogelohet me 37 gjate nje periudhe pesevjecarep pKjo do te thote se mollet mund te ndihmojne humbjen tuaj te peshes duke ulur deshirat e ushqimit si dhe te vazhdoni te holloni ndjeshem belin tuaj Molle e kuqe kane me shume antioksidante flavonoid duke i bere ato me te fuqishme se llojet e tjera ne humbjen e peshesp ol start6 listrong Nektarinat pjeshkat dhe kumbullatstrongli ol pimg classaligncenter size-large wp-image-662998 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Nectarines-640x426jpg alt width640 height426 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Nectarines-640x426jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Nectarines-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Nectarinesjpg 740w sizesmax-width 640px 100vw 640px Kjo familje e frutave fruta guri eshte e njohur per te ndihmuar ne parandalimin e sindromes metabolike e cila eshte thjesht nje emer per nje grup faktoresh te lidhur me rrezikun ndaj obezitetit dhe semundjeve qe lidhen me shendoshjen Diabeti eshte shembulli kryesor i nje crregullimi metabolik dhe yndyra e barkut eshte nje faktor serioz ne rrezikun ndaj shendetit Frutat e gurit permbajne shume fenolike qe luajne nje rol ne udhezimin e sjelljes se gjeneve yndyrore Ato jane gjithashtu kane sasi me te ulta ne sheqerna sesa frutat e tjera duke i bere ata ideale per ata qe mbajne dietep ol start7 listrong Dardhetstrongli ol pimg classaligncenter size-large wp-image-662999 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Pears-640x426jpg alt width640 height426 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Pears-640x426jpg 640w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Pears-320x213jpg 320w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812Pearsjpg 740w sizesmax-width 640px 100vw 640px Pavaresisht se jane aq te embla ne shije dardhat jane kryesisht uje dhe fibra dy gjera qe me te vertete ndimojne ne humbjen e peshes Per 100 gram dardhe ka vetem 56 kalori Fibrat gjithashtu mbeshtesin tretjen dhe eliminimin e shendetshem ne menyre qe ju te mos ndiheni te lodhur dhe te fryrep pSi nje bonus vitamina C dhe vitamina A tek dardha luftojne kunder demeve te radikaleve te lira dhe zvogelojne inflamacionin Kjo ju ndihmon te dukeni me te rinj dhe te ndiheni mire ne pergjithesi Vetem te jete i sigurt qe te zgjidhini dardha te fresketa ose te ngrira si dardha te konservuara kane tendence te jene te paketuara ne shurup me sheqerp p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp <![CDATA[Grabitja e 75 mln lekeve ne Shkozet lihen ne burg dy policet private]]> 2018-12-19T01:24:45+00:00 2018-12-19T01:24:45+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048128221/titulli/Grabitja-e-75-mln-lekeve-ne-Shkozet-lihen-ne-burg-dy-policet-private pimg classaligncenter wp-image-663018 srchttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812ajo-1-1png alt width711 height409 srcsethttpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812ajo-1-1png 509w httpgazeta-shqipcomlajmewp-contentuploads201812ajo-1-1-320x184png 320w sizesmax-width 711px 100vw 711px Grabitja e 75 milione lekeve ne Durres qe i perkisnin Drejtorise se Transportit Rrugor i ka kushtuar shtrenjte dy policeve te kompanise private qe kryente shoqerimin e autoblindes me te cilen transportoheshin paratep pGjykata e Durresit i ka lene ne burg dy policet private pasi ata akuzohen per shperdorim detyre ne grabitjen e parave qe ndodhi mbremjen e 14 dhjetorit ne zonen e Shkozetitp pGjykata e Durresit ka vendosur vleftesimin e ligjshem te arrestimit ne flagrance te dates 14122018 ora 2400 i shtetasit Fejzi Hekuran Sakaj i dyshuar per vepren penale te Shperdorimi i detyres qe parashikohet nga neni 248 i Kodit Penal ne zbatim te nenit 259 pika 3 te Kodit Procedures Penale Caktimin e mases shtrenguese Arrest ne burg ndaj personit nen hetim Fejzi Sakaj ne zbatim te neneve 232 germa dh e 238 te Kodit Procedures Penale thuhet ne procesverbalin e ceshtjesp pGjithashtu gjykata ka vendosur vleftesimin e ligjshem te arrestimit ne flagrance te dates 14122018 ora 2330 i shtetasit Astrit Nefail Gjata i dyshuar per vepren penale te Shperdorimi i detyres dhe caktimin e mases shtrenguese Arrest me burg ndaj tijp pGrabitja ne Durres u realizua nga dy persona te maskuar qe i prene rrugen autoblindes me para dhe nen kercenimin e armeve neutralizuan policet e kompanise private duke marre te gjithe shumen e parave qe gjendej ne makinep p18 dhjetor 2018 gazeta-Shqipcomp - Arkiva Shqiptare e Lajmeve