Lajme nga Gazeta-Standard 2023-06-04T11:04:21+00:00 Zend_Feed_Writer http://www.example.com A Brahaj [email protected] http://www.shqiperia.com.com <![CDATA[Pacolli Amaneti te prehet ne Tirane Berisha Asnje kerkese per varrimin ne vend tjeter]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935634/titulli/Pacolli-Amaneti-te-prehet-ne-Tirane-Berisha-Asnje-kerkese-per-varrimin-ne-vend-tjeter p p <![CDATA[Qeveria miraton prligjin per Byrone Kombetare te Hetimit do monitorohet nga SHBA e BE Drejtori do emerohet nga ministri]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935633/titulli/Qeveria-miraton-prligjin-per-Byrone-Kombetare-te-Hetimit-do-monitorohet-nga-SHBA-e-BE-Drejtori-do-emerohet-nga-ministri pstrongNeni 261 -strong Byroja Kombetare e Hetimit organizohet si strukture e vecante ne Policine e Shtetit Kjo strukture ushtron kompetencat ne te gjithe territorin e vendit Organizimi dhe funksionimi administrativ i Byrose percaktohet me udhezim te ministrit pergjegjes per Rendin dhe Sigurine Publike me propozim te drejtorit te Policise se Shtetit Veprimtaria proceduriale penale e Byrose drejtohet dhe kontrollohet nga prokurorip <![CDATA[Sali Berisha Denoj aktin amoral te Rames e vasaleve te tij]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935632/titulli/Sali-Berisha-Denoj-aktin-amoral-te-Rames-e-vasaleve-te-tij pIbrahim Kodra u varros 10 vjet me pare ne Ishem me pranine e autoriteteve te larta te vendit dhe drejtuesit e Fondacionit Ibrahim Kodra ishin te pranishem dhe e shoqeruan ne banesen e fundit pa paraqitur asnje kerkese per tu varrosur ne nje vend tjeter Eshtrat e piktorit te madh Edvini apo vasalet e tij nuk mund ti levizin sikur te ishin eshtrat e gjysherve te tyre por se paku me nje vendim qeverie duke motivuar qarte aktin dhe padyshim rene paraprakisht dakord me komunitetin dhe familjaret e tij Trashegimia e Ibrahim Kodres nuk eshte e qeverise shqiptare eshte ashtu sic e ka lene ai e Fondacionit Ibrahim Kodra dhe pavaresisht nga testamenti edhe e familjareve dhe te afermve te tij ndaj dhe asnje akt apo veprim nuk duhet te ndermerret pa miratimin e komunitetit dhe familjareve te piktorit te madhp <![CDATA[Kodra Blushi llogari KumbarosPse e beni pis me zenka politike]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935631/titulli/Kodra-Blushi-llogari-KumbarosPse-e-beni-pis-me-zenka-politike pPer kete ceshtje mjaft te nxehte te diteve te fundit ministrja Kumbaro tha Ua kemi treguar edhe medias aktin noterial por edhe banoreve te Ishmit Ne 2006 kur piktori ka nderruar jete ai eshte varrosur ne fshatin e lindjes Sipas nje verifikimi te letrave te testamentit te tij i cili eshte hapur pas dites se varrimit fondacioni Ibrahim Kodra kerkoi qe te cohej ne vend vullenti i fundit Ibrahim Kodra te prehet ne Tirane Gjithcka po e bejme ne zbatim te ligjit dhe ne nderim te figures se tij do te qendroje prane vellezerve Frasheri dhe Faik Konices ka thene Kumbarop <![CDATA[Revoltohen artistet e muzikes live Fund Marrese 2 kontrolle ne lokalet e artisteve]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935630/titulli/Revoltohen-artistet-e-muzikes-live-Fund-Marrese-2-kontrolle-ne-lokalet-e-artisteve pPas lokalit te artisitit Elton Deda radha i ka ardhur vellezerve Stefi te cilet administrojne nje lokal nate se bashku me kengetaren Aurela Gace Kontrollet e tatimoreve javeve te fundit sipas artisteve jane jashte normales per faktin se perse duhet te kete aksione agresive te ngjashme me ato per kapjen e lendeve narkotike Keto klabe nate ushtrojne aktivitet prej vitesh Stefi Prifit ne postimin e tij te radhes ne rrjetin social Facebook duket mjaft i indinjuar per situaten e krijuar duke e cilesuar aksionin si ujku kur ndjek prene Ai kerkon te thote mendimin e tij dhe artisteve te cilet jetojne me keto biznese dhe po ashtu kane edhe te tjere persona te punesuar ne top <![CDATA[Debati per kryetarin ne PS Dade ne krah te Blushit Majko u be Kryeminister per shkak te zbatimit te statutit]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935622/titulli/Debati-per-kryetarin-ne-PS-Dade-ne-krah-te-Blushit-Majko-u-be-Kryeminister-per-shkak-te-zbatimit-te-statutit pKerkesa e deputetit Ben Blushi per mbajtjen e zgjedhjeve ne PS dhe deklarata e ish-kryeministrit Pandeli Majko se verejtjet e tij ishin te drejta por se mbeshteste kryeministrin Rama u kthyen dje ne qender te diskutimit te deputeteve te Komisionit te Jashtem ne pjesen off rekord Ne pushimin e mbledhjes mes deputeteve demokrate dhe atyre socialiste nisi nje diskutim per qendrimet e Majkos lidhur me debatin e brendshem ne PS ku u vecua komenti i kryetares socialiste te Komisionit te Jashtem Arta Dade e cila i doli ne krah Blushit Ky i fundit ishte prezent ne mbledhje por nuk komentoi gjate diskutimit te kolegeve duke preferuar te ndaje disa qendrime me kreun e PBDNJ-se Vangjel Dule dhe deputeten socialiste Valentina Leskajp <![CDATA[Ligji i ri per shpronesimet si shteti i merr token pronarit per investimet strategjike]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935621/titulli/Ligji-i-ri-per-shpronesimet-si-shteti-i-merr-token-pronarit-per-investimet-strategjike pNje ligj i sjelle nga qeveria per shpronesimet me interes publik lidhur me investitoret strategjike parashikon nderhyrjen e shtetit ne favor te sipermarresit te madh nese nuk arrihet marreveshja mes paleve shte pikerisht projektligjit per disa shtesa e ndryshime ne ligjin per shpronesimet dhe marrjen ne perdorim te perkohshem te pasurise prone private per interes publik qe duket se prek te drejten e garantuar ne kushtetuten per pronen Projektligji i sjelle dje per diskutim ne Komisionin e Ligjeve hasi jo vetem kundershtine e opozites e cila e cilesoi si antikushtetuese por edhe te disa deputeteve socialiste Nderkaq perfaqesuesi i ministrise se Ekonomise ZStefani beri te ditur detajet e ligjit qe me pas sollen debatin e forte mes paleve Investitori strategjik ne pjesen e pasurise se paluajshtme ku eshte pronare nje x person privat duhet te hyje ne marreveshje me te me te gjitha format e marreveshjes Ne rast se eshte e pamundur kjo behet me ndermjetesimin e AIDA-s e cila do jete koordinatorja mes privatit dhe investitori Ne rast se eshte e pamundur dhe interesi vleresohet se duhet patjeter ky projekt i paraqitur nga investitori atehere do te jepet miratimi nga qeveria per shpronesimin Qe ne momentin kur merr statusin e vecante ai eshte filtruar ne te gjitha marreveshjet qe ka arritur me pronarin privat Ne te kundert ne rast se nuk ka plotesuar kushtet e marreveshjes nuk merr statusin e investitorit strategjik theksoi aip <![CDATA[PD Shendetesia 338 mln euro shkelje Si u abuzua me partneritetin publik-privat ne 900 ditet e fundit]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935620/titulli/PD-Shendetesia-338-mln-euro-shkelje-Si-u-abuzua-me-partneritetin-publik-privat-ne-900-ditet-e-fundit pPartia Demokratike ka reaguar dje nepermjet deputetes Jorida Tabaku ne lidhje me shqetesimet kryesore qe ka ngritur opozita kohet e fundit ndaj qeverisjes Rama Deputetja e PD-se si fillim theksin e vuri tek tenderat abuzive dhe per koncensionet ku sipas saj jane shqetesuese per buxhetin e shtetit dhe per pasojat qe keto do te kene ne te ardhmen PD nuk eshte kunder parneritetit publik-privat dhe nuk eshte kunder koncensioneve Kemi qene dhe jemi te nje ideje qe jane disa sherbime te koncensionuara me mire nga privati sesa nga shteti - beri me dije Tabaku e cila ne fjalen e saj renditi problemin e dyte qe ka ngritur opozita duke sqaruar se me termin e koncesionit dhe partneritetit publik privat sipas saj eshte abuzuar te pakten ne 900 ditet e fundit me idene qe gjerat qe nuk tenderohen dot dhe gjerat qe kane veshtiresi tenderimi Qeveria eshte duke i dhene me koncension ose eshte duke perdorur konceptin e parneritetit publik privat Lajmi eshte qe ne 900 dite per te gjitha koncensionet qe ose jane realizuar ose jane ne proces kemi nje kosto per buxhetin e shtetit prej 660 milione euro - pohoi deputetja ku me se shumti u ndal tek sistemi shendetesor sesi eshte abuzuar nga ministri Beqaj i cili sipas qendrimit te Tabakut ka levruar ne shuma te medha me tendera abuzive Kampion eshte shendetesia dhe une kam pergatitur edhe nje informacion ne tabele Kemi 3 partneritete publike private te cilat kane perfunduar por jane nje sere te tjerash ne proces Eshte Check Up-in me vlere 120 mln euro Ne total 2874 mln euro dhe se bashku me tenderet abuzive vetem shendetesia ka 338 mln euro abuzime para qe mund ti kishin shkuar buxhetit te shtetit Ne kemi denonconcuar Skavicen per pjesen e Katundit te ri nje koncension qe i kushton buxhetit te shtetit 100 milione euro - nenvizoi gjate deklarates se saj deputetja e Partise Demokratike Nderkaq Tabaku theksoi faktin se ministria e Ekonomise ka vendosur nje informacion ku 70 sherbime apo asete do te jepen me koncension me nje vlere prej 375 miliarde leke apo rreth 300 milione dollare ku sipas sqarimit te Tabakut e ka cuar kete vleren qe kam parashikuar une pothuaj ne 1 miliarde euro Po ashtu deputetja Tabaku eshte pyetur nga gazetaret se dhe PD- ka qene e akuzuar kryeministri Rama per 170 koncesione atehere pse mendoni qe jane te gabuara keto koncesione aktualisht kur PD ka bere te njejten gje kur ishte ne qeverisje Nderkohe Tabaku u pergjigj se nga 173 koncesione qe u permenden ne Parlament 95 jane koncesione te dhena ne fushen e energjitikes Nje burim natyror merret shfrytezohet vijne investimet e huaja vjen kapital i huaj realizohen punesime koncensionari paguan edhe nje fi koncensionare dhe kjo sigurisht ne rastin kur shteti e ka te pamundur te investoje ne kete sektor Nderkohe qe koncensionet qe ne po degjojme sot jane te gjithe koncesione qe kane rrisk per buxhetin e shtetit Ndersa sa i perket pyetjes se ngritur nga gazetaret se ka shanse qe koncesionet te anulohen sepse sic ka bere me dije deputetja Rama kur ishte ne opozite kishte deklaruar anulimin e disa koncensioneve te qeverise Berisha dhe kur erdhi ne pushtet ai qe ishin te cimentuar dhe nuk mund te prisheshin nga ana ligjore Tabaku u pergjigj Une po ju marr nje shembull Rama kur ishte ne opozite ngriti shqetesimin per hidrocentralin e Vjoses Kam te pakten 10 deklarata per shtyp te bera nga selia e PS-se qe Vjosa do te kthehet ne nje park kombetar- sqaroi deputetja e cila pyetjes tjeter se pse koncesionet jane korruptive kur i jep Rama dhe jo korruptive kur i jep Berisha Tabaku ju pergjigj Une e bera besoj nje diference te dy rasteve te koncensioneve Per mua rastet e shendetesise jane thjesht tendera te dhene per nje periudhe 10-vjecarep <![CDATA[Reforma ne drejtesiSHBA dhe BE rinisin negociatat takim me Bashen dhe Berishen]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935619/titulli/Reforma-ne-drejtesiSHBA-dhe-BE-rinisin-negociatat-takim-me-Bashen-dhe-Berishen pSava Sotap <![CDATA[IntervistaBlushi Rama klime terrori mbi mbeshtetesit e mi do jem brenda PS-se per sa kohe te jete PS]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935618/titulli/IntervistaBlushi-Rama-klime-terrori-mbi-mbeshtetesit-e-mi-do-jem-brenda-PS-se-per-sa-kohe-te-jete-PS pDeputeti socialist Ben Blushi i ftuar dje ne emisionin Studio e Hapur te gazetares Eni Vasili ne News 24 foli dje lidhur me kerkesat e tij per garen e brendshme Po ashtu ai komentoi edhe qendrimet e kolegeve per kete ceshtje ndersa la te hapur edhe ambicien per kryeminister ne rast se do te fitoje garen me Ramen brenda PS-se nese do kete zgjedhjep <![CDATA[Debati per kryetarin ne PSDade ne krah te Blushit Majko u be Kryeminister per shkak te zbatimit te statutit]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935617/titulli/Debati-per-kryetarin-ne-PSDade-ne-krah-te-Blushit-Majko-u-be-Kryeminister-per-shkak-te-zbatimit-te-statutit pGezim Saliup <![CDATA[Qeveria miraton prligjin per Byrone Kombetare te Hetimit do jete ne varesi te Prokurorise Drejtori do emerohet nga ministri]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935616/titulli/Qeveria-miraton-prligjin-per-Byrone-Kombetare-te-Hetimit-do-jete-ne-varesi-te-Prokurorise-Drejtori-do-emerohet-nga-ministri pstrongNeni 261 -strong Byroja Kombetare e Hetimit organizohet si strukture e vecante ne Policine e Shtetit Kjo strukture ushtron kompetencat ne te gjithe territorin e vendit Organizimi dhe funksionimi administrativ i Byrose percaktohet me udhezim te ministrit pergjegjes per Rendin dhe Sigurine Publike me propozim te drejtorit te Policise se Shtetit Veprimtaria proceduriale penale e Byrose drejtohet dhe kontrollohet nga prokurorip <![CDATA[Rama Vende pune ka por nuk ka profesioniste]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935615/titulli/Rama-Vende-pune-ka-por-nuk-ka-profesioniste pKreu i qeverise shtoi se nese politika dhe rendja qorrazi pas votave duke ndermarre nje rruge si ajo e eliminimit te sistemit te arsimit profesional dhe krijimit te nje sistemi piramidal universitetesh nuk do te kishte bere kete krim por do te ishte reformuar sistemi i arsimit profesional sot do te kishim shume me pak te papune dhe shume me teper investime private vendase dhe te huajap <![CDATA[Ngritja e Byrose se Hetimit Rama 40 minuta ne zyren e Metes]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935614/titulli/Ngritja-e-Byrose-se-Hetimit-Rama-40-minuta-ne-zyren-e-Metes pKryeministri Edi Rama reagoi ne FB pas miratimit ne mbledhje te vendimit per ngritjen e Byrose se hetimit duke ironozuar opozitenp <![CDATA[A eshte valle njeri rihidhet ne treg]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935016/titulli/A-eshte-valle-njeri-rihidhet-ne-treg pPas dhjete vitesh libri i italianit me origjine hebreje qe kishte mundur te shiste pak kopje rihidhet ne tregp <![CDATA[Te mbijetojme per te deshmuar mizorive te perditshme]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935015/titulli/Te-mbijetojme-per-te-deshmuar-mizorive-te-perditshme pNdonjehere te gjithe ne mbijetojme per te treguar per te deshmuar gjithcka ndodh tek brezat e ardhshem Ngjarjet situatat jane shenime qe mbeten te skalitura tek secili prej nesh Edhe ai Primo Levi shkrimtari deshmitari partizan kimist dhe poet Italian mbijetoi per te treguar Ai deshiron ti jape ze deshmise se tij per te mos harruar Recitali letrar Primo vjen ne teatrin Eksperimental Kombetar Kujtim Spahivogli Ky recital iI marre nga Se questo un uomo A eshte valle njeri i Primo Levi-t me Jacob Olesen dhe regji te Giovanni Cal dhe i prodhuar nga Enrico Carretta vjen per publikun shqiptar ne 9 shkurt ora 1900 dhe per te hyrja eshte e lirep <![CDATA[Vijojne takimet Ambasadoret Lu e Vlahutin pas Bashes takim me Xhafaj]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935014/titulli/Vijojne-takimet-Ambasadoret-Lu-e-Vlahutin-pas-Bashes-takim-me-Xhafaj pMe heret diplomatet paten takime me kreun e PD Lulzim Basha dhe ish-kryeministrin Sali Berishap <![CDATA[Ministria trazon eshtrat e Kodres dhe shkel ligjin me vendimin per zhvarrim]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935013/titulli/Ministria-trazon-eshtrat-e-Kodres-dhe-shkel-ligjin-me-vendimin-per-zhvarrim pVendimi i Ministrise se Kultures per zhvarrosjen e eshtrave te Ibrahim Kodres rezulton se eshte marre ne shkelje te plote me ligjin nr 9220 per Sherbimin publik te varrimit Ky ligj i ndryshuar ne vitin 2014 percakton qarte ne nenin 17 te tij se zhvarrimet nga nentoka lejohen te kryehen pasi nje periudhe 15 vjecare nga viti i varrimit Por mesa duket ministria eshte bazuar mbi kete ligj por mbi ate te vitit 2004 duke neglizhuar ndryshimet e reja te tij Ministria duke mos qene e informuar me legjislacionin ne fuqi ka planifikuar zhvarrimin e piktorit te madh ne 12 shkurt vetem dy dite pasi Ibrahim Kodra ben 10 vjet qe tretet ne token e Ishmit Ky skandal i bere publik duke vene para pergjegjesise Ministrine e Kultures do te detyroje ministrine se nese nuk do ti qendroje vendimit te zhvarrosjes do ti duhet te prese edhe 5 vite te tjera Ne te kundert cdo hap do te ishte ne shkelje te plote me ligjin Pra ne vitin 2021 ministria duhet te rinise perseri furgonin drejt Ishmit me punonjesit te ngarkuar me detyren e nxjerrjes se eshtrave te mjeshtrit te madhp <![CDATA[Majko Rama eshte nje kokederr Blushi nuk duhet te abzuoje me parimin e se drejtes]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935003/titulli/Majko-Rama-eshte-nje-kokederr-Blushi-nuk-duhet-te-abzuoje-me-parimin-e-se-drejtes pstrongEuroparlamentaret shprehen optimiste per reformen ne drejtesi Rrezikojme mos votohet dhe nese ndodh perse do te ndodhe kjo Ju folet qe Rama ka folur per disa parametra teknike qe nuk mund te preken ndersa LSI eshte me e prirur per konsensus me te gjere Ka nje lloj levizjeje kaotike dhe te lihet pershtypja qe reforma edhe mund te deshtojestrongp <![CDATA[Mediat braktisin komisionin e ligjeve]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935002/titulli/Mediat-braktisin-komisionin-e-ligjeve p p <![CDATA[Zbardhet letra e Blushit 32 shkeljet e statutit te PS Pse sqendron justifikimi i modelit laburist]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935001/titulli/Zbardhet-letra-e-Blushit-32-shkeljet-e-statutit-te-PS-Pse-sqendron-justifikimi-i-modelit-laburist pstrongShkeljet e statutitstrongp <![CDATA[Para deputeteve dhane llogari Beqaj Gjiknuri dhe Ahmetaj Koncesionet sdalin jashte programit te PS]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047935000/titulli/Para-deputeteve-dhane-llogari-Beqaj-Gjiknuri-dhe-Ahmetaj-Koncesionet-sdalin-jashte-programit-te-PS pKerkesave te vazhdueshme te deputeteve socialiste per te pasur nje bilanc lidhur me punen e qeverise ministrat e PS-se iu pergjigjen ne mbledhjen e djeshme te grupit parlamentar Mbledhja u kryesua nga kryeministri Rama dhe pjese e saj ishte edhe kritiku i tij me i forte Ben Blushi Pergjate 90 minutave qe Rama dhe Blushi ishin perballe nuk pati debate mes tyre nderkaq deputeti socialist zbardhi ne grup dokumentin qe vertetonte 32 shkeljet ne statutin e PS-se Ai u mundua te fliste lidhur me kete pjese por eshte ndalur nga Rucci i cili i pohoi deputetit se nuk ishin mbledhur lidhur me kete ceshtje Nderkaq takimi me eurodeputetet Kukan dhe Flekenstein detyroi kreun e qeverise te braktiste mbledhjen e cila me pas u drejtua nga kreu i grupit parlamentar Gramoz Ruci Ne kete pjese para deputeteve socialiste raportuan tre ministra te qeverise Rama ai i Shendetesise Ilir Beqaj ministri i Industrise dhe Energjise Damian Gjiknuri si edhe ministri i Ekonomise Arben Ahmetajp <![CDATA[Ligji per emigrantet PD jep alarmin per ligjin e ri te qeverise Po manipulohen listat e zgjedhseve]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047934999/titulli/Ligji-per-emigrantet-PD-jep-alarmin-per-ligjin-e-ri-te-qeverise-Po-manipulohen-listat-e-zgjedhseve pKomisioni i Ligjeve ka miratuar mes debatesh ligjin e regjistrimit te emigranteve Ne pranine e ministrit te Brendshem deputetet e opozites kerkuan qe ky ligj te diskutohej ne Komisionin e Posacem per Reformen Zgjedhore me pretendimin se adresa mund te kete ndikim zgjedhor gje qe u hodh poshte nga Kreu i Komisionit te Ligjeve Ne lidhje me kete ceshtje nenkryetari i Partise Demokratike Oerd Bylykbashi ka reaguar menjehere duke pyetur sesi do i garantohet e drejta e votes se emigranteve kur vendbanimin e kane jashte territorit te Shqiperise Keshtu perjashtohen 1 milione e gjysme votues emigrante Ky ligj eshte nje mine me fitil te shkurter pasi i mohon te drejten e votes emigranteve Ky ja mohon dhe ne menyre selektive do te kerkoni tja jepni te drejten e votes Manipulimi i listes se zgjedhesve eshte huq i vjeter i mazhorances - beri me dije Bylykbashi i cili ne fjalen e tij i beri thirrje qe mazhoranca ta terheqi kete ligj ne kete forme Kjo eshte nje ceshtje e komisionit te reformes zgjedhore Ndersa deputeti i Levizjes Socialiste per Integrim Petrit Vasili e cilesoi ligjin e regjistrimit te emigranteve si nje akt ligjor pozitiv pasi ndikon ne krijimin e marredhenies se re me emigrantet Nderkaq Vasili tha se fjala refuzohet e rende ndersa sa i perket komisionit te reformes dhe shtoi se duhet te punoje me produktin qe ka para dhe jo me ate qe pritet te ndodhe Nderkohe Sekretari i Pergjithshem i Partise Demokratike Arben Ristani argumentit te Vasilit se regjistrimi i emigranteve shenon nje akt ligjor pozitiv ju pergjigj se kjo eshte nje propagande boshe Ligji ofron sherbimet te gjendjes civile Ligji tjeter thote se duhet te votosh ne baze te vendbanimit Ketu kemi perplasje mes dy ligjeve - ju kunderpergjigj Ristani teksa deklaroi se kjo duhet harmonizuar me kodin zgjedhorPor nga ana tjeter nuk ka munguar reagimi i deputetit te Partise socialiste Alfred Peza i cili tha se sistemi zgjedhor ekziston se ekzistojne Shqiperia dhe shqiptaret Sipas Pezes opozita deshiron qe problemet e komisionit ti sjellin ketu te ligjet Ju keni paranoje mirepo mos regjistrimi i njerezve e cenon voten e lire- u shpreh Peza gjate reagimit te tij Mirepo ne kendveshtrimin e deputetit te Partise Demokratike Eduart Halimi ky ligj bie ne kontraditke ne perputhje me kodin e votimit Halimi tha se sipas ligjit do kem adrese ne Shqiperi dhe nje jashte shtetit ku sipas qendrimit te tij kjo gje bie ne kontradikte me kodin per votimin Ne fq 2 pika 5 ju doni adresen atje qe ti taksoni atje ku jane Ju po kerkoni te nxirrni uje nga guri Si i mohoke ti te drejten emigranteve per sherbime nese nuk regjistrohet - theksoi deputeti i PD-se Ndersa deputeti socialist Pandeli Majko shtoi se ti thuhet nje emigranti se ne nuk te regjistrojme ty se kemi frike per manipulime kjo nuk qendron Karta e identetitetit falsifikohet lirshem mbi ligjin 999 tani me kete ligj sndodh me - deklaroi Majko Ndersa Oerd Bylykbashi ju drejtua Majkos se kerkoni te ndryshoni vendbanimin nga a ne b dhe kjo b eshte jashte vendit Por qedrimet e opozites sipas Bashkim Finos jane paragjykime ne shkalle siperore Ky ligj nxjerr adresat e emigranteve Emigrantet me kete nuk paguajne taksa vendore per shpine qe kane ketu kur i paguajne taksa atje - ishte fundi i debatit ne Komisionin Ligjor ku u diskutua ne lidhje me regjistrimin e adresave te emigranteve shqiptarep <![CDATA[Basha Reforma ne Drejtesi koha per dialog politik dhe konsensus]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047934998/titulli/Basha-Reforma-ne-Drejtesi-koha-per-dialog-politik-dhe-konsensus pLideri i partise Demokratike Lulzim Basha ne takimin e tij diten e djeshme me eurodeputetet ngriti shqetesimet kryesore te opozites ku pervec reformes ne drejtesi dhe ate te dekriminalizimit ngriti dhe ate te zgjedhjeve Kryeopozitari Basha ka bere me dije permes nje deklarate ne rrjetet sociale se diskutimi midis Fleckenstein dhe Kukan rezultoi i frytshem pasi ne thelb u trajtuan problematikat qe vazhdojne te zvarriten ende nga mazhoranca Ne takimin me eurodeputetet dhe me situaten politike ne Shqiperi une pata rastin ti brifoj per 3 ceshtje kryesore per reformen ne drejtesi per dekriminalizimin dhe zgjedhjet Per reformen ne drejtesi perserita vullnetin e opozites per nje bashkepunim te hapur dhe pa kushte me maxhorancen ne frymen e konsensusit politik per te prodhuar nje reforme ne drejtesi e cila lufton korrupsionin por pamundeson kapjen politik - tha kryetari i PD-se i cili gjithashtu deklaroi se ne kete kontekst u theksua rendesia qe merr dialogu politik Risolla ne vemendje faktin qe ne nje vit e gjysem nen alibira te ndryshme kryeministri nuk i eshte pergjigjur asnjehere fteses se opozites per nje dialog te vertete politik dhe nje pune gjitheperfshirese konsensuale e cila do te ishte ne gjendje nese do te behej te riparonte mungesen e besimit dhe ti jepte shqiptareve te pakten ne kete fushe nje reforme ne drejtesi per te cilen palet jane rakorduar dhe e kane cilesuar nje prioritet per Shqiperine - deklaroi Basha Nderkohe sipas Bashes problemi numer dy konsistonte tek ceshtja e dekriminalizimit ku lideri i opozites shprehu se Fleckenstein dhe Kukan jane padyshim persona qe kane dhene kontributin e tyre te mirenjohur Se dyti i brifova per ceshtjen e dekriminalizimit ku zFleckenstein dhe z Kukan jane padyshim persona qe kane dhene kontributin e tyre te mirenjohur per marreveshjen e 24 Dhjetorit 2014 per miratimin me nje vit vonese te ligjit per dekriminalizimin per procesin e pergatitjes se akteve nenligjore nga parlamenti dhe ndihma qe po marrim ne kete drejtim Theksova faktin se pavaresisht prej kesaj shpirti i ligjit per dekriminalizimin po sfidohet akoma pa nisur pune - tha kreu i demokrateve i cili permendi dhe rastin e Arben Ndokes qe sipas tij u be emblema e kauzes se dekriminalizimit por nga ana tjeter i shpetoi nje vendimi te drejte te gjyqesorit per shkak te presionit politik ne Gjykaten e Larte dhe sot eshte figura kryesore e Partise Socialiste ne Lezhe Basha tha se per interesat politike te Rames ai tashme kercenon me jete nje deputet brenda radheve te Partise Socialiste dhe se kryeministri i vendit vazhdon ti perdore keta individe dhe po i armatos me pushtet politik financiar me leje te paligjshme ndertimi Ne fokus te ceshtjes se dekriminalizimit dhe shfrytezimit Basha solli ne vemendje edhe lejen qe po shfrytezohet ne hyrje te qytetit te Lezhes ku po rrafshohet nje koder e tere ne hyrje te Koder-Marlekaj per te ndertuar nje pallat 12 katesh Pra lidhja krim para pushtet vazhdon te mbetet shume e fuqishme tek Edi Rama dhe ky eshte nje problem qe kerkon ndjekje te vazhdueshme sepse nuk eshte vetem ligji qe duhet implementuar por duhet edhe vullneti politikPa kete vullnet politik as qe mund te behet fjale per zgjedhe te lira dhe te ndershme pa hyre ne aspekte te tjera sic jane financimi i partive te shit-blerjes se votes te intimidimit te votuesve perdorimit te administrates keqperdorimit te Policise se Shtetit etj - theksoi lideri i opozites Nderkaq Basha gjate deklarates se tij tha se gjate takimit me Fleckenstein dhe Kukan ndava pikepamjet me dy bashkebiseduesit se keto jane dhe mbeten problem kryesor i Shqiperise dhe shqiptareve Sipas qendrimit te liderit te Partise Demokratike Shqiperia nuk mund te beje asnje hap perpara pa zgjidhur problemin e rikthyer fuqishem nga Edi Rama dhe Ilir Meta ne zgjedhjet e 2015 te cilat vete z Fleckenstein ne median tuaj i cilesoi si zgjedhje te deshtuara sepse me te vertete te tilla ishin Po ashtu pyetjes se gazetareve se cfare qendrimi mbajten eurodeputetet dhe a e perkrahen ata dialogun politik midis paleve Basha ju pergjigj Ne e kerkojme dialogun politik Dikush tjeter duhet te shtyhet ne dialog politik Jo Lulzim Basha Por qendrimi i tyre ishte jashtezakonisht pozitiv dhe mbeshtetes Sigurisht une nuk jam ketu te bej zedhenesin e tyre Shpresoj qe do te keni nje rast per te marre prononcimin e tyre Por mund tju them qe une dhe bashkepunetoret e mi jemi shume te inkurajuar nga mesazhet qe morem gjate ketij takimi - e mbylli keshtu deklaten e tij kreu i opozites Lulzim Basha i cili shprehet optimist per mbeshtetjen qe eurodeputetet Fleckenstein dhe Kukan i kane dhene gjate takimit te djeshemp <![CDATA[Kryetarja e FRESSH i cudit te gjithe Sot u zgjova te pallati i Sajmir Tahirit]]> 2023-06-04T11:04:22+00:00 2023-06-04T11:04:22+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047934997/titulli/Kryetarja-e-FRESSH-i-cudit-te-gjithe-Sot-u-zgjova-te-pallati-i-Sajmir-Tahirit pGjate fjalimit te saj ne nje aktivitet ne seline e PS per te shperndare teserat per anetaret e rinj Joleza ka bere nje lemsh te vertete me deklaratat e saj Aq sa ministry Tahiri i ka bere me shenje ministres se Inovacionit Mirela Harito qe ishte prane tij duke i thene Cfare thote kjo Kryetarja e FRESSH i ka surprizuar te gjithep - Arkiva Shqiptare e Lajmeve