Lajme nga 77-News 2020-07-04T15:10:30+00:00 Zend_Feed_Writer http://www.example.com A Brahaj mandi@shqiperia.com http://www.shqiperia.com.com <![CDATA[Roland Lamaj ja problemet e studenteve ne shkoder 23 Qershor]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523720/titulli/Roland-Lamaj-ja-problemet-e-studenteve-ne-shkoder-23-Qershor piframe srchttpwwwyoutubecomembedfZ1hLtyFkcw frameborder0 width420 height315iframep <![CDATA[Mimoza aca Mirel qumeshti qe ju duhet]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523719/titulli/Mimoza-aca-Mirel-qumeshti-qe-ju-duhet pAjo eshte nje fabrike moderne qe mban emrin e nje prej femijeve te ccediliftit Ccedilaccedila Mimozes dhe Aqifit te cilet jane edhe sipermarres te kesaj fabrike Gjendet ne komunen Synej fare pak kilometra larg Kavajes ldquoMirelrdquo do te thote prodhime dhe produkte qumeshti Ku hyjne qumesht i pasterizuar ambalazhuar ne shishe 1 lit dhe 15 lit kos ambalazhuar ne gota 350 gr 05 kg dhe shishe 1 kg djathe i bardhe feta i hapur dhe i ambalazhuar djathe kaccedilkavall i hapur dhe i ambalazhuar djathe kaccedilkavall i grire ne qeska 100 150 dhe 200 gramshe gjalp i hapur dhe i ambalazhuar gjize salce kosi dhalle ne shishe 050 lit dhe 1 lit Te gjitha produktet mbajne kohe perdorimi ose konsumi te perditshem por edhe nga 6 deri 15 dite Kapaciteti perpunues i qumeshtit me makineri moderne sot eshte 8 mije litra ne orep pQumeshti vjen kryesisht nga fermeret e vegjel private te komunes Synej te Kavajes por edhe nga zona e Lushnjes komunat Terbuf dhe Divjake Te gjitha produktet shperndahen me 4 automjete tip frigorifere ne tregun e madh te Tiranes ku klientet me te medhenj jane supermarketet Conad Euromax Big Market Extramarket Mercator dhe dhjetra dyqane dhe minimarkete ne kryeqytet duke zene keshtu 60 te furnizimit Kliente te medhenj ne Durres me 25-30 Elbasan 15 Kavaje Lushnje Librazhd Gramsh etjGjeografia sa vjen e rritet dhe klientet gjithnje e me te kenaqur Mimoza eshte nje prej sipermarresve shume e perkushtuar pas punes tregut dhe klienteve Nen drejtimin e saj ne fabrike mbahet nje regjim i forte teknologjik pune mjedise te pastra dhe kulture e larte profesionale Mimoza ndalet here pas here sa ne nje operacion pune ne tjetrin sa tek furnizimi dhe laboratori aq edhe tek makinerite e pasterizimit perpunimit dhe ndarjes se produkteve deri tek ambalazhimi Ne hyrje te fabrikes ajo ka ccedilelur edhe nje dyqan te vogel per te gjithe banoret vendas qe duan ta blejne qumeshtin dhe kosin gjalpin dhe djathin e bardhe ose kaccedilkavall me aromen e fabrikes Ndersa vete fabrika punon me standarde bashkekohore ne permbushje te kerkesave te Certifikates ISO 2002 njohur nga Ministria e Bujqesise dhe Ushqimit dhe nga institucione nderkombetare te ushqimit ne BE Per hir te se vertetes duhet thene se fillimet e kesaj fabrike nuk kane qene kaq komode dhe moderne sa sotp pMenaxheri i fabrikes zIsuf Trimi thote se themeluesi I fabrikes ldquoMirelrdquo zAqif Ccedilaccedila ka qene dikur punonjes i nje fabrike qumeshti ne Kavaje dhe pas prishjes se saj ne vitin lsquo92 vendosi te hape nje baxho perpunimi qumeshti Erdhi ketu ndertoi nje baxho teper modeste ne nje godine shume te vogel dhe pasi grumbullonte rreth 150-200 litra qumesht ne dite nisi edhe prodhimin Qumeshti kosi dhe gjiza fillimisht perpunohej ne nje pajisje ose kazan te madh duke perdorur nje furre me dru zjarri Qumeshti shitej ne treg me shishe qelqi 1 lit edhe kosi Ndersa gjiza shitej e hapur me fuci druri Hapi i pare thote Isufi u be ne vitin 1997 me blerjen e nje pajisjeje per perpunimin e qumeshtit nga Italia me kapacitet perpunimi 3 mije litra ne ore Me vone investimi u rrit per te ardhur deri tek pajisjet dhe makinerite moderne te sjella pas viteve 2000 Kjo eshte fabrika e perpunimit dhe produkteve te qumeshtit ldquoMirelrdquo por nese deshironi shkoni ne autostraden Golem-Kavaje dhe ne komunen Synej ndaluni Atje do te jeni te mirepriturp pp pNga Agim Pipap <![CDATA[Shoqata 95 e romeve te papune asistenca jo zgjidhje e duhur]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523718/titulli/Shoqata-95-e-romeve-te-papune--asistenca-jo-zgjidhje-e-duhur p95 e romeve jane te papune njekohesisht pjesa me e madhe e tyre nuk trajtohen me ndihme ekonomike Ne nje interviste per 77 News Kryetarja e Shoqates ldquoGruaja Rome e se Ardhmesrdquo Meleqe Renja thekson se shteti duhet te tregoje vemendje ne punesimin e ketij komuniteti pasi trajtimi me asistence nuk eshte zgjidhja me e mire dhe e duhurp pstrongA perfitojne ndihme ekonomike familjet rome ne nevojestrongp pstrongNe fillim dua te theksoj faktin se te gjithe qytetaret rom dhe jo rom te cilestrongt trajtohen me asistence jane ne nje gjendje te mjerueshme ekonomike per vete faktin se kjo ndihme qe jepet nga shteti eshte teper e ulet Ata trajtohen me 20 ndash 50 mije leke te vjeter ne muaj Kjo shume ketyre personave nuk u del as per kafe e jo me per ekzistencen e familjeve te tyre Nuk e di se ku bazohet shteti qe jep kete asistence qesharake Gjithashtu dua te theksoj se aktualisht nuk tregohet nje perkujdesje per punesimin e familjeve rome ne nevoje Megjithese kam bere dhjetra takime neper institucione ne lidhje me kete problem deri me sot nuk shohim reagim konkret Jo vetem kaq por pjesa me e madhe e komunitetit rom nuk marrin asistence sepse ligji ldquoPer Ndihmen dhe Sherbimet Shoqerorerdquo thote qe personat e ardhur ne Tirane pas vitit 1991 nuk marrin ndihme Kur ne fakt femijet tane jane bere sot familjare dhe srsquokane as pune dhe asistencep pstrongKeni kerkuar ndyshime ligjore ne lidhje me pretendimin tuajstrongp pNe shume tryeza ne kemi kerkuar ndryshimin e ligjit si dhe ndryshimin e mases se financimit sipas numrit te frymeve me qellim qe shteti te mundesoje nje pagese ekonomike jo vetem per dy dite ne muajp pstrongA eshte zgjidhje e duhur asistenca ne lidhje me varferine qe po perjeton sot komuniteti romstrongp pNe romet duam te punojme qe ta perballojme jeten me djerse Ne jemi shtrese vurnerabel dhe srsquona intereson politika 24 ore ku nuk flitet fare per punesim Romet jane te afte te punojne ne pastrim gjelberim gjithashtu te punojne ne fabrika si me pare Jane te pergatitur ne punet artizanale Kam fakte qe shume rome bejne pune artizanale ne shtepi dhe mallin nuk kane ku ta shesin per shkak te mosorganizimit qe duhet te bente shteti ne te tilla raste Papunesia e romeve eshte 95 sepse punen e tyre ne te zeze nuk mund ta konsiderojme si pune Me asistence trajtohet nje pjese e vogel e tyre madje shume familjeve qe u takon asistenca nuk u jepet pasi komisionet kane verifikuar qe ne shtepite e tyre kane televizor apo lavatriccedilep pstrongCili eshte apeli juaj ne lidhje me kete problemstrongp pApeli im eshte qe romet te punesohen sepse edhe asistenca jo gjithnje eshte zgjidhja me e mire per kohet qe ne jetojme Njekohesisht te ndryshoje ligji per ndihmen ekonomikep pp pp pp pstrongKondi Iliastrongp <![CDATA[Projekti Vitrina ne kampusKurti Risite qe sjell fakulteti i Shkencave Politike23 Qershor]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523717/titulli/Projekti-Vitrina-ne-kampusKurti-Risite-qe-sjell-fakulteti-i-Shkencave-Politike23-Qershor piframe srchttpwwwyoutubecomembedycGIs9qH2js frameborder0 width420 height315iframep <![CDATA[Maturantet e Vitrines rezultate te larta ne Letersi]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523716/titulli/Maturantet-e-Vitrines-rezultate-te-larta-ne-Letersi pPublikohen nga MASH rezultatet e provimit te detyruar te letersise per Maturen Shteterore 2012 Ne provim moren pjese rreth 41 000 maturante te vendosur ne mjediset e perzgjedhura nga Drejtorite Arsimore Rajonale dhe Zyrat Arsimore Nxenesit maturante te shkolles se mesme ldquoVitrinardquo pasi zhvilluan provimin e letersise konform rregullave dhe kritereve te percaktuara nga MASH ne ambientet e gjimnazit te Vores arriten rezultate pozitive Procesi eshte mbikqyrur nga Ministria e Arsimit dhe Shkences dhe institucionet e saj te varesisep pPas perfundimit te procesit testet e maturanteve u grumbulluan ne Agjencine Kombetare te Provimeve dhe u shperndane ne qendrat e korrigjimeve per tu vleresuar Perkushtimi dhe puna maksimale gjate viteve te gjimnazit i dha frytet e saj pasi ata u vleresuan me rezultate mjaft te kenaqshme Referuar rezultateve te publikuara nga MASH kalueshmeria e nxenesve maturante te shkolles se mesme ldquoVitrinardquo eshte 100 Te gjithe maturantet prinderit e mesuesit dhe gjithe te interesuarit per provimin e kesaj lende mund trsquoi gjeje pergjigjet dhe rezultatet ne faqen e internetit te Ministrise se Arsimit dhe Shkences wwwmashgoval tek rubrika njoftimet per shtypp pDaniela Sulap <![CDATA[Projekti Vitrina ne kampus Masati Baza teorike paralel me praktiken 23 Qershor]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523715/titulli/Projekti-Vitrina-ne-kampus-Masati-Baza-teorike-paralel-me-praktiken-23-Qershor piframe srchttpwwwyoutubecomembeddnXkJbBgtE frameborder0 width420 height315iframep <![CDATA[Albana Osmani Skam ambicie per kengetare por per boten e Show-t]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523714/titulli/Albana-Osmani-Skam-ambicie-per-kengetare-por-per-boten-e-Show-t pp pGjithccedilka nisi si nje shaka mes miqshhellip Rezultati Nje kenge e re e sapoprezantuar ne tregun muzikor shqiptar Albana Osmani provon te vihet ne vendin e atyre qe ka prezantuar ne skenat muzikore dhe ne ekranin e ldquoTop Channelrdquo duke bashkepunuar me Mentor Hazirin solistin e grupit kosovar ldquoKthjellurdquop pSimpatike shtatlarte dhe e pozicionuar mire profesionalisht ne ekranin e ldquoTop Channelrdquo Albana Osmani eshte shfaqur ne formate te ndryshme emisionesh por gjithnje brenda kuadrit te televizionit Ndryshe nga perditshmeria e punes se saj mes skaleteve te formateve muzikore ato per te rinjte apo se fundmi edhe ldquoFun Clubrdquo dedikuar personazheve te reality show-t ldquoBig Brother Albaniardquo kete here ajo ka sprovuar veten ne nje tjeter aspekt siccedil eshte muzika ldquoI ccedilmendur per tyrdquo eshte titulli i kenges qe prej disa ditesh gjendet edhe ne Youtube por vetem si audio pasi per videoklipin nevojitet edhe pak kohe deri ne produktin final te tij Kjo kenge e re vjen si nje bashkepunim mes miqsh Albana Osmanit Mentor Hazirit solistit te grupit ldquoKthjellurdquo teksti eshte shkruar nga Eneda Tarifa ndersa kompozimi mban firmen e Flor Mumajesit Vete Albana duke rrefyer per kete eksperience te re nuk e fsheh entuziazmin por as nuk rreket te pranoje se muzika eshte ambicia e qenesishme artistike per tep pp pp pMatilda Pepap <![CDATA[Kompjuteri Apple 1 i ndertuar ne vitin 1976 shitet 374500 dollare]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523713/titulli/Kompjuteri-Apple-1-i-ndertuar-ne-vitin-1976-shitet-374500-dollare pKompjuteri Apple 1 u ndertua ne vitin 1976 dhe eshte ende operativ Ai eshte shitur ne ankand per 374500 dollare ndash qe do te thote rreth 500 here me shume se kostoja origjinale Kompjuteri eshte blere nga nje ofertues anonimin ne shtepine e ankandit Sotheby Ai ishte njeri nga 200 kompjuteret e ndertuar nga themeluesit e Apple-it Steve Jobs dhe Steve Vozniak dhe njeri nga 50 te tillet qe ekzistojne ende Ne vitin 2010 nje koleksionist italian ka paguar 212000 dollare per nje Apple 1 i cili eshte shitur me letren e origjinalitetit te nenshkruar nga Jobsp divdiv divdiv divAgjencia e Lajmeve Newnewswwwnewnewsaldiv <![CDATA[Prej disa muajsh ne koma e zgjon Adele]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523712/titulli/Prej-disa-muajsh-ne-koma-e-zgjon-Adele pPrej disa muajsh ishte ne koma dhe nuk po jepte asnje shenje jete Ka qene ndoshta nje rastesi degjimi i Adele duke kenduar nge nga kenget me te famshme te repertorit te saj por ka funksionuar Sharlota 7 vjeccedile eshte zgjuar nga koma Sharlot Neve gjendej ne koma prej disa muajsh pasi kishte kaluar hemorragji cerebrale Dy nderhyrje kirurgjikale qe iu bene rezultuan pa suksesp pldquoRol vendimtar ka luajtur kenga e Adele ldquoRolling in the Deeprdquo te cilen kur Sharlota e vogel e degjoi u rikthye ne jete duke dale nga gjendja komardquo ldquoNe ne fakt nuk kishim me asnje shprese per ta risjelle vajzen ne gjendje normalerdquo ndash pohoi mjeku Ndersa vajza ishte duke degjuar kenga e Adele Rolling in the Deep befas hapi syte nisi te levize dhe buzeqeshi duke demonstruar haptazi se po admironte kengenp pldquoKenga Rolling in the Deep ishte e preferuara e Sharlotes Ajo e donte shume dhe e degjonte gjithmone ndash tregon e ema e vogelushes Tani vajza eshte ngritur ne kembe dhe ne kete fund sezoni shkollor po pergatitet te shkoje per te kompensuar mesimet e humburap pp pBanka Idevewwwfacebookcomp <![CDATA[Fier Ambasadori austriak takim me biznesin vendas premton mbeshtetje]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523711/titulli/Fier-Ambasadori-austriak-takim-me-biznesin-vendas-premton-mbeshtetje pKryetari i Bashkise Fier Baftjar Zeqaj ka pritur ne nje takim ambasadorin austriak Florian Raunig Ky i fundit pasi eshte njohur me resurset qe ka Fieri ka shprehur kenaqesine per te dhene kontribut me investime ne kete qytet Kryetari Zeqaj e ka njohur ambasadorin me zhvillimin dhe prioritetin qe bashkia u jep bizneseve tregtare dhe prodhuese Pas takimit ne zyren e kryetarit diplomati ka marre takim me perfaqesues te biznesit Ne takim moren pjese edhe perfaqesues te biznesit austriak te cilet prezantuan edhe nje investim te bere ne Farke per nje fshat turistik te cilin jane te gatshem ta ndertojne edhe ne Fier nese do te kete interesa Po ashtu ambasadori u shpreh se vendi i tij do te vijoje mbeshtetjen per Shqiperine ne kuader te bashkepunimit prej shume vitesh mes dy vendevep pldquoAustria eshte vendi i trete per nga vellimi i investimeve ne Shqiperi Edhe ne Fier mund te investohet fuqishem pasi shoh nje klime te mire biznesi dhe nje qytet te zhvilluarrdquo-ka vijuar nder te tjera ambasadori i cili nuk ka harruar te pergezoj kryebashkiakun per punen e mire te deritanishmep pp pMe nje shqipe te rrjedhshme ambasadori austriak u eshte drejtuar te pranishmeve ne sallen e Bashkise Fier duke u kujtuar thelbin dhe celsin e suksesit te vendeve te BE-sep pp pldquoKompromisi eshte thelbi i zhvillimeve ne strukturat dhe vendet e BE-se dhe kete duhet te bej edhe Shqiperia per anetaresim te shpejte ne BE Austria ka mbeshtetur dhe do te mbeshtese anetaresimin ne BE te Shqiperise dhe vendeve te Ballkanit Perendimor por jeni ju ata qe do ta coni perpara procesinrdquo- tha Raunigp pp pVizita e ambasadorit te Austrise do te ndalej me pas ne nje nder bizneset me te suksesshme sot ne vend ldquoALB STAR ldquo Aty Raunig i shoqeruar nga kryebashkiaku Zeqaj piktori Fate Velaj etj ka pare nga afer menyren e funksionimit te biznesit ndersa kane zhvilluar nje takim edhe me drejtuesin e ketij biznesi zotin Sadik Ismaili Me pas ata kane shkuar ne firmen ldquoDRIZArdquo edhe kjo nje firme tashme e njohur ne Fier ku u priten nga pronari i saj Hiqmet Driza Keto biznese sipas ambasadorit i perforcuan idene se Fieri eshte vendi i potencialit ekonomik me biznese te fuqishme Por vizita ne plazhin e Darezezes ishte ldquoqershia mbi torterdquo Ketu ambasadori u shpreh se plazhe te tilla te virgjra jane pasuri per vendinp pp pp pIrena Pepep divdiv <![CDATA[Hithra kunder renies se flokeve]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523710/titulli/Hithra-kunder-renies-se-flokeve pNe mjekesine popullore hithra njihet si mbreteresha e bimeve mjekesore per shkak te efekteve te saj pozitive ne sherimin e disa semundjeve Perdorimi i kesaj bime gjate periudhes se pranveres ndihmon ne pastrimin e gjakut dhe te te semuret me anemi Ne kozmetike ndihmon kunder renies se flokut dhe zbokthitp pPersonat qe kane probleme me zbokthin u rekomandohet larja e kokes me lengun qe perftohet nga zierja e hithres Eumlshte mire qe larja te kryhet dy here ne jave dhe te vazhdoje deri ne eliminimin perfundimtar te zbokthit Larja e kokes me ujin e hithres keshillohet edhe per ata qe kane probleme me rritjen e ngadalte te flokutp pFlorida Fetop <![CDATA[Akciza ne dogana nuk parapaguhen pullat fiskale]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523709/titulli/Akciza-ne-dogana-nuk-parapaguhen-pullat-fiskale pTaksa e akcizes nga prodhuesit e pijeve alkoolike nuk do te paguhet me ane te pulles fiskale Prodhuesit do te pajisin mallin me pulle fiskale por akcizen do ta paguajne kur ta hedhin produktin ne treg per konsum Ligji i ri per akcizen parashikon qe kjo takse te mos parapaguhetp pDrejtoria e Doganve organizoi nje takim me biznesin e prodhimit te pijeve alkoolike ne rajonin e Tiranes per te prezantuar risite qe sjell ligji i ri Per akcizen si dhe menyren e pageses te kesaj takse per pijet alkoolike Ky ligj ashperson sanksionet mbi abuzimet nga biznesi Ligji i ri per akcizen eshte miratuar ne Kuvend dhe pritet te dekretohet nga Presidenti Akciza duke filluar nga data 1 tetor do te paguhet vetem ne dogana Produktet qe perjashtohen nga akciza jane rakia e prodhuar per konsum vetiak deri ne 100 litra dhe vera deri ne 200 litrap pp pp pOrnela Manjanip <![CDATA[Shfaqen dy delfine ne gjirin detar te Vlores]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523708/titulli/Shfaqen-dy-delfine-ne-gjirin-detar-te-Vlores pDy delfine te permasave te konsiderueshme jane shfaqur sot ne gjirin detar te Vlores Dy specie te rralla dhe te pazakonta per mjedisin detar te ketij gjiri jane shfaqurr rethores 1200 ne ujerat ne afersite bregdetit te Radhimes 10 km ne jug te Vlores ne nje distance prej 150-200 metra nga bregu Delfinet jane ndjekur ne daljet e tyre mbi uje nga qindra qytetare pushues qe kishin mbushur plazhet private te ketij bregdetip pShfaqja e rralle ka zgjatur perrreth 10-15 minuta teksa speciet e pazakonta ujore te permasave te konsiderueshme duke ndjekur njera-tjetren kane levizur fillimisht nga lindja ne perendim dhe anasjelltas nderkohe qe me pas jane zhvendosur ne thellesite gjirit per te mos u pare me nga syri i njeriut Megjithate prania e delfineve nuk eshte ngjarje paprecedent ne ujrat detare te bregdetit shqiptar te jugut Ne muajin maj te vitit 2002 ne bregdetin e Himares ne zonen e emertuar Plazhi i Llamanit deti nxori nje tjeter specie te tille nje delfin te vogel i cili kishte ngordhur pas perplasjes me nje mjet lundrues Nderkohe prania e specieve te tjera te rralla ajo e peshkaqeneve ka qene nje dukuri pak sa me e shpeshtep divdiv divdiv divAlban Ismailajdiv <![CDATA[Uzurpimi i plazheve publike nisin kallezimet penale]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523707/titulli/Uzurpimi-i-plazheve-publike-nisin-kallezimet-penale pHapesira e plazheve publike edhe kete vere mbetet mjaft shqetesuese Zyra per mbrojtjen e konsumatorit ve alarmin ne disa pika Vete drejtori i kesaj zyre Altin Goxhaj pohon se uzurpimi i ketyre hapesirave nuk ka gjetur asnjehere zgjidhje te drejte ndaj qytetareve dhe se rruga e vetme pas shume perpjekjesh te deshtura mbetet kallezimi penal per policine bashkiake e veccedilanerisht ne qytetin e Durresit gje qe nis prej dates 25 e do te vijoje me tej Aktualisht ne kete qytet ka vetem 4 plazhe publike aspak te mjaftueshem per qytetaret Nga 120 plazhe te planifikuara per kete sezon vetem 4 prej tyre mund te shfrytezohen nga pushuesit per te vendosur ccediladren pa pasur nevoje te paguajne per kete sherbimp pNje tjeter problematike sipas Goxhajt mbetet mungesa e rojeve bregdetare dhe kullave te vrojtimit Vitin e kaluar kane ekzistuar 10 te tilla qe tashme nuk dihet ku kane perfunduar Qytetaret e Durresit prej 5 vitesh nuk kane sigurine e nevojshme duke mbetur gjithmone nen friken e rrezikut per jeten Nderkohe nga ZMK eshte kerkuar edhe mundesia e shfrytezimit 50 me 50 plazh publik e privat por kjo kerkese as qe eshte marre parasysh Dhe panorama e ofruar mbetet e njejte me deshiren e madhe per te kaluar disa ore clodhese dhe argetuesep pp pp pIsida Muccedilop pp <![CDATA[Ndihme mujore per ish te burgosurin politik Idris Agolli]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523706/titulli/Ndihme-mujore-per-ish-te-burgosurin-politik-Idris-Agolli pShkrimit ne 77 news per ish te burgosurin politik Idris Agolli vuajtjen e tij ekstreme i cili prej afro 20 vitesh mbijetonte me copa buke dhe kanacce neper kazanet e mbeturinave te qytetit Rreshen i eshte pegjigjur pozitivisht biznesmenia Keti Bazhdari Menjehere pas sensibilizimit mediatik Keti erdhi nga Shkodra ku ka nje bisnes te sajdhe u interesu per familjen Agolli e lene ne harrese qe prej daljes se tij nga burgu ne vitin 1991 Idrisi dhe bashkeshortja e tij Maria nuk dispononin asnje lloj ndihme as perkrahje sociale apo pension edhe pse 16 vite ka punuar ne burg politik ne minierat me te veshtira te venditp pNga ana tjeter nuk figuronte dhe ne listat e demshperblimeve per mungese lekesh per te kerkuar te drejten Madje per kete mungese ka humbur dhe shikimin nga njeri sy dhe vuante nga nje sere semundjesh ne baraken ku jeton ne rrethina te qytetit te Rreshenit Gjendja skandaloze ne te cilen Idrizi jetonte ka prekur thelle Keti Bazhdarin e ardhur nga nje familje me persekucion te thelle politik ne Shkoderp pAjo eshte interesuar per jeten e kesaj familje mungesen e dokumentacionit etj Si ndihme te pare i ka premtuar lidhjen e nje ldquopensionirdquo te permuajshem prej 7 mije lekesh te reja nga bisnesi i saj si dhe perpilimin e dokumentacionit te nevojshem per te marre kestet e demshperblimit si ish i burgosur politik Pikerisht sot Idris Agolli permes nje llogarie te hapur enkas per te ka marre shumen e premtuar gje qe do te vazhdoje cdo muajderi ne permiresimin e gjendjes se kesaj famulje me lidhjen e pensionit te perhershem te merituar si ish i bugrosur dhe punetor miniere per 16 vitep pEdhe pse ka bere 16 vite burg ne miniere edhe pse eshte invalid edhe pse nuk ka asnje te ardhur Idrizi me bashkeshorten Marijen nuk kane asnje lloj ndihme ekonomike por as pension a gje tjeter Madje nuk kane mundur te kene as pasaportizim ne Rreshen pasi gjendja civile ka 18 vite qe u nxjerr pengese Dhe keshtu jetojne si endacake neper kazanet e qytetitp pldquoMe mire te isha serish ne burg politik se paku atje e kisha dikund emrin e shenuar kishim dhe nje kazan supe ku hanim dhe jo si sot qe nuk figuroj si qytetar i ketij vendi thote Idrizi Paska qene e shenuar per mua kjo lloj jetep pGjergj Markup divdiv <![CDATA[NEVOJAT DHE DSHIRAT M T VRTETA DASHURI PERFEKTE]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523705/titulli/NEVOJAT-DHE-DSHIRAT-M-T-VRTETA--DASHURI-PERFEKTE pPershtatjet me te mirap pDEMI dhe Virgjeresha plotesojne plotesojne fantazite e njeri-tjetrit momentin qe ato dalin hapur me mendimet e tyrep pGAFORRJA e rrethon totalisht me dashuri Virgjereshen gje kjo per te cilen Virgjeresha ka shume nevoje Plus Gaforret dine si te sillen ne publik diccedilka e domosdoshme kjo per Virgjereshenp pVIRGJEumlRESHA me Virgjereshen do te kene jeten perfekte por aq kohe sa ato do te dine ti lene rradhe njeri-tjetritp pBRICJAPI perputhet me Virgjereshen sikur te ishin bere per njeri-tjetrin dhe shancet jane qe mund te jene bere per njeri-tjetrinp pPESHQIT jane shume seksuale por dashuria dhe urrejtja jane shume afer me njera-tjetren dhe kjo kur Peshqit dhe Virgjeresha jane te martuarp pp pPershtatje te arsyeshmep pAKREPI eshte seksi por pak i veshtire per tu mbajtur nen kontrollp pSHIGJETARI e intrigon por dhe e merzit Virgjereshen duke thene gjene e gabuar ne kohen e gabuarp pUJORI ka te gjitha fjalet per ta bere per vete Virgjereshen si ne dhomen e gjumit e deri ne altar por sa do te zgjasi kjop pp pAspak te pershtatshmep pDASHI kerkon te kete shume me teper liri se ccedilrsquomund ti pelqeje Virgjereshesp pBINJAKEumlT flasin shume dhe nuk i mbajne premtimet qe u bejne Virgjereshesp pLUANI shet shume mend dhe Virgjereshes i pelqen me teper te jete vete ne kryep pPESHORJA eshte totalisht rrezatuese per Virgjereshen e cila e shikon Peshoren seksi si parajse dhe ferr te gjitha ne nje p pp pp pSapientap <![CDATA[10 Gjerat qe Virgjereshet nuk pelqejne]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523704/titulli/10-Gjerat-qe-Virgjereshet-nuk-pelqejne p1Ata qe hiqen sikur i dine te githa Virgjereshet jane ata qe i dine te gjithap p2Ccedilamccedilakizatp p3Eren e trupitp p4Mos korrektesinep p5Ata qe harxhojne shume para kotp p6Ata qe nuk dine te gatuajnep p7Qimet e fytyresp p8Njerezit qe gromesijne pas bukep p9Rremujenp p10Organizatoret Kjo eshte puna e Virgjereshevep pp pp pSapientap <![CDATA[Heronjte e rrugeve Migeli 10 vjecari qe lyp per te mbajtur familjen]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523703/titulli/Heronjte-e-rrugeve-Migeli-10-vjecari-qe-lyp-per-te-mbajtur-familjen pI sheh kudo ne Kryeqytet Ata jane kater te mitur te cilet enden ccedildo dite ne rruget e Tiranes duke kerkuar lemoshe per te mbijetuar Te rraskapitur te zhveshur e zbathur flene ne trotuarehellip Djelli i mengjesit i zgjon vogelushet per nje dite te re e cila nuk perngjan me intinerarin e zakonshem te ccedildo femije Ata duhet te ldquombushin barkunrdquo kjo eshte pergjigjia qe morrem pasi i pyetem Edhe pse te pyesesh ne rrethana te tilla tek i sheh te shtrire ne gazeta e kartone duket e kote pasi keto pamje flasin sa per nje mije fjale Por historia e tyre tregon shume Migeli eshte nje djale i shkathet dhe energjik Ai eshte 10 vjeccedil dhe jeton sebashku me familjen e tij ne zonen e Bregut te Lumit Ccedildo dite ai kerkon sebashku me 3 miqte e tij lemoshe tek kalimtaret e rastit Perballet me indiferencen dhe keqardhjen e shume prej tyre Nje dite me fat sipas Migelit eshte kur ne mbremje gjumi e ze te ngopur Parate qe ai ldquofitonrdquo i ccedilon ne shtepi p pldquoDal heret ne mengjes dhe ne mbremje iki ne shtepi Kur kam fat grumbulloje 500 leke por ka raste qe njerezit me japin edhe me shume Te gjitha ato qe marr i ccediloj ne shtepi per nenen dhe motrat e mia te cilat jane shume te voglardquo thote ai Qendrojme me te teksa rrefen per jeten e tij Babi i Migelit eshte ndare nga jeta dy vjet me pare Djaloshit 10 vjeccedilar i eshte dashur te perkujdeset per motrat dhe nenen e tij Ne Bregun e Lumit ata jetojne ne nje kasolle te ndertuar me kartone llamarine e gjithfare materialesh te tjera te gjetura ne rruge Gjate dimrit shiu deperton kudo ndersa gjate veres ben shume nxehte Nena e Migelit lyp dhe mbledh kanaccedile motrat jane te vogela dhe presin nga vellai dhe nena ldquoKur te rriten edhe ato do te dalin ne rrugerdquo thote vogelushi Rruga e ka perballur ate me shume peripeci me kalimtare dashakeqes si dhe bujare Shpesh here ai eshte goditur e rrahur nga shume njerez te cilet ai i perkufizon si te ldquokeqinjrdquop pldquoKur lyp ndodh qe shume me largojne duke me share por ka edhe nga ata te cilet me kane rrahur Ka me shume njerez te keqinj sesa te mirerdquo shprehet Migeli Kur e pyet per shkollen ai hesht ul syte ngre dy duart dhe pergjigjet se e ka te pamundur ta ndjeke ate Do te deshironte shume por ldquopunardquo e perditshme nuk ja lejon Ajo qe te tremb me shume ne rrefimin e ketij 10 vjeccedilari eshte se ai kurre nuk ka patur nje loder ldquokur ka qene i vogelrdquo pasi tashme ai ndjehet i rritur Qe ne moshen 5 vjeccedilare ka dale ne rruge per te lypur Dita e Migelit nis dhe perfundon me shpresen se sot do te takoje njerez me ldquobujarerdquo te cilet do ti falin me shume para Zona e Bregut te Lumit ne kryeqytet eshte nje nga periferite ne te cilen banojne qindra familje rome Te brakstisur dhe ne meshire te fatit burra gra dhe femije dalin ccedildo dite rrugeve Te paarsimuar dhe paperkrahje per te mbijetuar ata kane zgjedhur ldquolypjenrdquo p pp pEriselda Martinip divdiv <![CDATA[Dervishaj Policia ushtroi presion ndaj pedagogeve dhe studenteve]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523702/titulli/Dervishaj-Policia-ushtroi-presion-ndaj-pedagogeve-dhe-studenteve- pstrongPolicia ushtroi presion ndaj pedagogwve dhe studentevestrongp pp pstrongDeshmia publike e Pergjegjeses se Departamentit te se Drejtes Publike ne Fakultetin e Drejtesise Dorina Dervishajstrongp pPergjegjesja e Departamentit te se Drejtes Publike ne Fakultetin e Drejtesise Dorina Dervishaj me deshmine e saj ndriccedilon me tej te verteten e 17 janarit ne kampusin universitar ldquoVitrinardquo Ajo tregon se ne ambjentet e Rektoratit u krijua shume panik per shkak te zhurmes dhe presionit te ushtruar nga policet Ne porten hyrese disa civil i kane kerkuar asaj mjete identifikimi dhe sqarime mbi pozicionin e punesp pstrongZnj Dervishaj ccedilfare ndodhi ne 17 janar ne kampusin universitar ldquoVitrinardquostrongp p17 janari nisi si nje dite e zakonshme pune ne Fakultetin e Drejtesise Kam qene bashke me disa kolget e mi te stafit akademik duke punuar mbi disa programe studimi kur papritur degjojme zhurma neper korridore dhe disa kolege na thone se ne kampusin universitar kishin ardhur police te shumte Dal ne dritare dhe shoh qe nje numer shume i madh policesh ishte shperndare ne te gjitha ambjentet e kampusit duke nisur qe nga hyrja dhe duke vijuar ne te gjitha hapsirat e tjera Pashe qe shume persona u shoqeruan nga forcat e policise ishin kryesisht burra Ne ambjetet e rektoratit u krijua nje gjendje paniku Njerezit ishin te shqetesuar sepse nuk po kuptonin se ccedilfare po ndodhte Koleget duke diskutuar me njeri-tjetrin thonin qe kishte patur nje debat mes nje studenti dhe nje punonjesi pergjegjes per sigurine ne universitetp pstrongCcedilfare pate apo degjuat ne ambjentet e brendshme te kampusitstrongp pMe pas me disa kolege kemi zbritur nga Rektorati per te shkuar tek bari Gjate kesaj kohe pashe qe nje grup policesh po debatonin me autoritetet e universitetit Debati dukej i ndezur Tonaliteti i zerit ishte i larte Qendruam tek bari per rreth nje ore Pasi dolem pashe qe forcat e policise vazhdonin te qendronin ne Kampus Disa vijonin te diskutonin me autoritetet e universitetit U futa ne zyre dhe u perpoqa qe te vazhdoje punen megjithwse ishte shume e veshtire qe te punoje Gjerat vijonin te ishin te paqarta Akoma nuk e kisha kuptuar se ccedilfare po ndodhte dhe pse kishin ardhur aq shume police ne nje institucion arsimor duke ushtruar presion ndaj stafit dhe studentevep pstrongKur u larguat nga ambjentet e Kampusitstrongp pDrejtoresha e Burimeve Njerezore na komunikoi rreth ores 1630-1700 qe mund te largoheshim nga ambjentet e punes Kur mberrita tek dalja e kampusit disa civile na kerkuan dokumente identifikimi dhe na kerkuan informacione mbi pozicionin tone te punes ne Universitetin ldquoVitrinardquo Pas kesaj dola jashte dhe u largova nga kampusi Kjo ishte ne vija te trasha ajo qe ndodhi ne 17 janar ne kampusin universitar ldquoVitrinardquo edhe pse ajo qe u la pas ishte nje situate teper e rende dhe e shemtuarp pstrongSi e perjetuat ju kete ngjarjestrongp pPaniku qe u shkaktua ishte tejet i madh Edhe tani qe e kujtoj 17 janarin e rijetoj ate panik Une jam pedagoge e Fakultetit te Drejtesise dhe i mesoj studenteve te se ligjet duhen respektuar U mesoj studenteve te mi se ketu vijne per te marre dije dhe te ndjehen te sigurt sepse ne punen tone na karakterizon serioziteti Ketu punon nje staf i perzgjedhur qe ata dite u ndje i kercenuar dhe pa arsye Ajo qe la pas 17 janari eshte nje ndjesi shume e keqe qe do te doja ta harroja Shpesoj qe asnje te mos e provoje kete ndjesi asnje pedagog asnje student dhe asnje institucion arsimor p divdiv <![CDATA[Vepro Tani Tryeze e rrumbullaket per dhunen e policise]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523701/titulli/Vepro-Tani-Tryeze-e-rrumbullaket-per-dhunen-e-policise pDhuna e Policise ishte tema e pare qe u diskutua dje ne kuader te tryezave te rrumbullaketa per drejtesine te organizuara nga Levizja Shqiperia e Re ne bashkepunim me Alternativen Civile Tryeza e organizuar dje ne Hotel Rogner me perfaqesues te shoqerise civile juriste dhe avokate shtroi problemin e sjelljes se policise ne paraburgim dhe ne marredhenie me qytetaret duke ngritur shqetesimin se policia shqiptare duhet te jete me profesionale dhe ne sherbim te komunitetit Juristja Dorina Daja beri nje ekspoze te raporteve nderkombetare mbi problemet e dhunes ne burgje dhe sjelljen e policise shqiptare ku evidentohej qarte problematika e ushtrimit te dhunes qe per pasoje cenonte rende te drejtat e njeriutp pDisa pedagoge te se drejtes ngriten shqetesimin qe shefat e komisariateve te jene me profesion juriste dhe ta njohin ligjin Aktivistia e njohur e drejtave te njeriut e pranishme ne tryeze Kozara Kati tha se niveli i funksionimit ligjor te policise eshte ende shume larg asaj qe duhet te jete Ajo tha se Shqiperia nuk zbaton konventat evropiane qe ka ratifikuar qe ne vitet 90 per mbrojtjen e te drejtave te njeriut Ndersa kryetari i Levizjes Shqiperia e Re Edmond Vlashaj hodhi nje propozim konkret ne kete tryeze Ai propozoi qe te ngrihet nje Agjensi Kombetare Supervizimi per mbrojtjen e te drejtave te njeriut qe te merret kryesisht me dhunen e policise por dhe me supervizimin e funksionimit te administrates Vlashaj tha se une dhe qytetare te thjeshte kerkojme te shohim reagimin e policise ndaj krimineleve por qe ne momentin qe ne po diskutojme per dhunen e policise ne nje fare menyre i krahasojme vete policet me krimineletp pOpinioni publik eshte shume i ndjeshem dhe na duhen raporte imediate per ccedildo ankese te qytetareve ndaj policise Kete mund ta bente shume mire agjensia e supervizimit dhe me pas media duke ushtruar presion per nje ccedileshtje te drejte KJo agjensi duhet te dale ne mbrojtje te qytetareve qe u shkelen te drejtat Duke i qendruar debatit qe u be per profesionalizmin e shefave te komisiariateve Vlashaj tha se ata ndahen ne tre kadegori shefi mediatik qe perdor nje rast suksesi per te bere shoe shefi aksionist qe e shohim ne veprim vetem me aksione dhe shefi profesionistp pSipas tij ai qe vesh rroben e policit duhet te dije te respektoje ligjin dhe te drejtat e njeriut Drejtuesi i Aleances Civile gazetari Mentor Kikia tha se keto tryeza behen ne kuader te nismes se ndermarre nga Ambasada Amerikane Vepro Tani dhe behen me qellimin per te ngjallur debate publike mbi problemet ne sistemin e drejtesise Kikia tha se ne keto tryeza do te kete te ftuar dhe pjese te debatit sa me shume aktore te shoqerise civile me qellim qe te gjithe te ndihen te perfaqesuar pasi nje nisme e tille nuk mund te jete prone e askujt por synon te jete ne sherbim te qytetarevep pp pp pBlerina Gjokap <![CDATA[Gazeta 77 News nr 111 i Botimit]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523700/titulli/Gazeta-77-News-nr-111-i-Botimit divobject stylewidth 420px height 305px width320 height240 datahttpstaticissuucomwebembedviewersstyle1v2IssuuReaderswf typeapplicationx-shockwave-flashparam nameallowfullscreen valuetrue param namemenu valuefalse param namewmode valuetransparent param namesrc valuehttpstaticissuucomwebembedviewersstyle1v2IssuuReaderswf param nameflashvars valuemodeminiampbackgroundColor23222222ampdocumentId120625181535-9067a9e1f2f24c1abf276ab7b0006a8c object div stylewidth 420px text-align lefta hrefhttpissuucom77newsdocs277news6qershoriokkkkkkkkkkkkkkmodewindowampbackgroundColor23222222 targetblankOpen publicationa - Free a hrefhttpissuucom targetblankpublishinga - a hrefhttpissuucomsearchqkulture targetblankMore kultureadiv div <![CDATA[Rruga shkoder-Velipoje kafshet kane prioritet kalimi]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523699/titulli/Rruga-shkoder-Velipoje-kafshet-kane-prioritet-kalimi pI nxehti i veres i nxit njerezit ti drejtohen plazheve te ndryshme per te cila Shqiperia ka shume per trsquou krenuar Zoti ka bere punen e tij duke i dhene natyres te gjitha bukurite qe ccedildo banor i botes do ti deshironte ndersa ne njerezit nuk po e bejme siccedil duhet punen tonep pPlazhi i Velipojes eshte destinacioni turistik i shume shqipetareve dhe te huajve por rruga qe te ccedilon tek ky plazh le mjaft per te deshiruar Edhe pse e rikonstruktuar vitet e fundit ne kete rruge mungojne sinjalistikat rrugore duke e bere kete rruge destinacionin e aksidenteve te shpeshta gjate ccedildo vere Aksidentet e ndodhura gjate nje vere i trishtojne te gjithe por me shume te trishton fakti qe edhe pas ketyre aksidenteve askush nuk ka bere asgje per te shmangur aksidentet ne veren qe pason te paren Nje postbllok policie per te ndeshkuar dhe vene gjoba per shpejtesi mbi normat e lejuara nuk eshte zgjidhja per te orientuar siccedil duhet rrjedhen e trafikut ne kete aks rrugor duhet bere me shume Karroca me kafshe pa asnje sinjalistike behen shpesh burim aksidentesh dhe shkak per bllokim trafikup pNje fenomen qe te bie shume ne sy ne kete aks rrugor eshte edhe kalimi i bagetive pergjate asfaltit Barinjte perpiqen te largojne bagetite e tyre nga rruga te cilat ecin rende-rende si per te thene se ldquoketu prioritetin e kalimit e kam unerdquo Eumlshte projektuar qe keto kafshe duhet te kalojne pergjat rrugeve dytesore por nuk mjafton vetem te projektosh duhet te gjenden menyra qe ato projekte te gjejne zbatimin e tyre duke i bere vetes gjithmone nje pyetje Cili eshte imazhi qe po japim per plazhet tona te bukura Ne pronaret e kesaj toke te quajtur Shqiperi duhet ta drejtojme se pari gishtin nga vetjap pA eshte e hijshme dhe e shendeteshme per mua dhe per token time qe te fluturoje nga dritarja e makinees shishen bosh te ujit dhe mbeturina te tjera qe perveccedilse ia heqin bukurine i heqin edhe imazhin e nje vendi me kulture ldquoshqiponjes sonerdquo p pVasilika Zekap pp <![CDATA[Promovohet ne Fier Rrugetim mes realizmit dhe modernizmit ne prozen e Jakov Xoxes]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523698/titulli/Promovohet-ne-Fier-Rrugetim-mes-realizmit-dhe-modernizmit-ne-prozen-e-Jakov-Xoxes pJakov Xoxa zbret ne Fier serish me nje tjeter studim monografik Ne ambientet e Bibliotekes Publike ne qytetin e Fierit u prezantua kjo prurje e re me titull Rrugetim mes realizmit dhe modernizmit ne prozen e Jakov Xoxes nga autorja Aurora Daminip pMerrte pjese ne kete takim promovues studiuesi dhe shkrimtari profdr Nasho Jorgaqi poeti dhe kineasti Petrit Ruka shkrimtari Myrteza Mara kritiku Nuri Plaku Agron Xoxa i biri i Jakov Xoxes kryebashkiaku i Fierit Baftjar Zeqaj mesuesi pasionant i letersise Toli Shabani e shume personalitete te letrave intelektuale te qytetit e miq te autoresp pTe pranishmit kane sjell vleresime jo vetem per figuren poliedrike te Jakov Xoxes por edhe per studimin e bere nga Damini Kjo e fundit ne librin e sjell per lexuesin e gjere na deshmon te tjera detaje e rrefime mbi veprimtarine krijuese te Xoxesp pp pProfdr Nasho Jorgaqi u shpreh se Jakov Xoxa eshte nje figure qe kerkon vemendje ne cdo kohe nga cdo brezp pp pldquoGjuha e Jakov Xoxes kerkon vemendje te vecante dhe studim te vecante sepse ai ka larmitet shprehjesh dhe pasuri te pafundme Do trsquoi sugjeroja autores ta vazhdonte levrimin ne fushen e studimeve per kete figure te shquar te letersise sone tek i cili gjithmone do te gjesh pasuri te rejardquo-ka vijuar nder te tjera Nasho Jorgaqip pp pKarakteri shkencor i kesaj vepre dominohet nga nje rrezatim i gjere hulumtues Studiuesja Damini na prezanton nje kontribut te ri ne fushen e studimeve letrare kushtuar Jakov Xoxes i cili i ben nder jo vetem asaj por edhe vet emrit dhe figures se shkrimtarit tone te madh- tha Nuri Plakup pp pEumlshte nje nga analizat me te thella dhe me te plota qe i eshte bere ketij shkrimtari te madh te letersise shqipe Autorja ka bere nje pune mbreselenese dhe nje studim te thelle per letersine e madhe te Xoxes - u shpreh nder te tjera Petrit Rukap pp pNderkohe shkrimtari Myrteza Mara u shpreh se ky eshte nje liber me vlera te mirefillta studiuese ndersa pergezoi autoren per kete insiativp pp pNderkohe nje falenderim te vecante beri Agron Xoxa i cili u shpreh se kete liber e ka perjetuar me emocionendersa ka falenderuar te pranishmit per nderin qe i bejne figures se babait te tijp pAutorja Damini u shpreh se ky liber eshte produkt i i nje obligimi qe ndjente ajo per figuren e Xoxes teme me te cilen ka mbrojtur magjistraturenp pMe te vertete ndihem e ccedilliruar nga nje detyrim i madh qe ndieja brenda vetes Xoxa ishte nje nga shkrimtaret e mi me te adhuruar Personazhet e romanit Lumi i Vdekur mesazhet qe percjell krijimtaria e tij mbeten te gjalla dhe koherente- tha autorjap pp pAurora Damini ka lindur ne qytetin e Fierit Ajo ka perfunduar studimet universitare ne Universitetin Aleksander Xhuvani ne degen gjuhe-letersi e me pas studimet pasuniversitare ne Universitetin Shteteror te Tetoves Eumlshte autore e librave Po neser Kali i bardhe i endrrave dhe ldquoRrugetim mes realizmit dhe modernizmit ne prozen e Jakov Xoxesrdquop pp pIrena Pepep <![CDATA[Lezhe zjarr ne pallat digjet banesa ne katin e 7]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523697/titulli/Lezhe-zjarr-ne-pallat-digjet-banesa-ne-katin-e-7 pspan classhasCaptionNje zjarr ka perfshire katin e 7-te te nje banese ne lagjen ldquoBeselidhjardquo ne qytetin e Lezhes mesditen e sotme duke e djegur plotesisht atebr Dy zjarrfikese shkuan ne vendngjarje per te shuar zjarrin nderkohe banoret e baneses u nxoren jashte dhe mesohet se ndodhen jashte rrezikut per jetenbr Burime policore ende nuk bejne me dije shkaqet e zjarrit nderkohe nisin hetimet per zbardhjen e ngjarjesspanp <![CDATA[National Geographic per Shqiperine turistike]]> 2020-07-04T15:10:30+00:00 2020-07-04T15:10:30+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047523696/titulli/National-Geographic-per-Shqiperine-turistike pNe seline e National Geographic - nje prej organizatave boterore me te famshme per zbulimet eksplorimet dhe dokumentaret e mrekullueshem qe pergatit per publikun e gjere - u prezantua edhe Ballkani Perendimor si nje destinacion turistik i rendesishem Ky projekt ambicioz i mbeshtetur nga National Geographic eshte nje mundesi e mire e vendeve te Ballkanit Perendimor Shqiperia Bosnja Mali i Zi Maqedonia dhe Serbia te cilat do te kene mundesine per tu paraqitur si nje destinacion i rendesishem turistik ne tregun boterorp pProjekti i cili ka rreth nje vit qe ka filluar dhe eshte mbeshtetur ne Shqiperi nga USAID dhe Rritje Albania synon qe ta sjelle Shqiperine jo vetem si nje destinacion turistik por ta integroje ate ne tregun rajonal te turizmit Ne kete kuader ne National Geographic u prezantua edhe nje portal i perbashket ku te gjitha shtetet e Ballkanit Perendimor do te kene mundesine te prezantojne destinacionet e tyre me te mira si dhe bizneset e turizmit online Ky portal do te jete nje mundesi e madhe per biznesin e turizmit shqiptar i cili nen logon e National Geographic do te kete nje ekspozim me te mire ne tregun boteror Po keshtu portali i prezantuar do ti jape mundesi turizmit autentik shqiptar te jete me i arritshem nga turistet te cilet kerkojne eksperienca shqiptare gjate udhetimit te tyre ne rajon por ky portal do te beje te mundur qe ne te gjithe Ballkanin te ofroje mundesisht nje eksperience lokale duke mbeshtetur turizmin lokalp pp pIrena Pepep - Arkiva Shqiptare e Lajmeve