Lajme nga Kosova-Live-360 2020-07-08T12:22:21+00:00 Zend_Feed_Writer http://www.example.com A Brahaj mandi@shqiperia.com http://www.shqiperia.com.com <![CDATA[Nje jave e suksesshme ne parandalimin e tregtise me narkotike]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024291/titulli/Nje-jave-e-suksesshme-ne-parandalimin-e-tregtise-me-narkotike div classcontent-wrap pDogana e Kosoves pohon se e ka permbyllur nje jave te suksesshme ne parandalimin e tregtise me narkotikep pGjate kesaj jave oficeret doganor ne dy raste te ndara kane arritur te kapin afer 10 kg substanca narkotike ne Vermice dhe rasti i dyte ne Han te Elezitp pNe rastin e pare gjate hyrjes per ne Kosove rreth ores 2145 te mbremjes se 7 shtatorit nje automjet me targa te Republikes se Shqiperise e drejtuar nga nje shtetas Kosovar eshte perzgjedhur per kontroll te vijes se dyte nga ana e zyrtareve doganore Pasi qe eshte kryer hapja e makines ne pjesen e perparme te motorit te automjetit jane verejtur ca lecka te vjetra permbi pjese te ndryshme te makines Pas heqjes se tyre jane gjetur substancat e dyshuara narkotike te cilat pas konfiskimit kane konstatuar se sasia ishte afer 25 kg e shperndare ne kater paketime te ndryshme Pas zbulimit eshte kryer kontrolli i teresishem i automjetit ne bashkepunim me Policine e Kosoves dhe me ndihmen e pajisjeve te sofistikuara amerikanep pimg classalignnone wp-image-171206 srchttpwwwkosovalive360comwp-contentuploads201609rasti-vermice-300x225jpg altrasti vermice width407 height305 srcsethttpwwwkosovalive360comwp-contentuploads201609rasti-vermice-300x225jpg 300w httpwwwkosovalive360comwp-contentuploads201609rasti-vermice-768x576jpg 768w httpwwwkosovalive360comwp-contentuploads201609rasti-vermicejpg 1024w httpwwwkosovalive360comwp-contentuploads201609rasti-vermice-293x220jpg 293w sizesmax-width 407px 100vw 407px p pDerisa ne rastin e dyte te ndodhur me date 8 shtator rreth ores 0150 gjate daljes nga Kosova permes Hani i Elezit ku nje veture me targa te Serbise e drejtuar nga nje shtetas serb gjithashtu eshte perzgjedhur per kontroll pas dyshimeve nga ana e oficerit policor dhe doganor Gjate kontrollit ne vije e pare nga ana e oficereve doganor te asistuar nga oficeret policor eshte hasur ne substance te dyshuar narkotike e cila ishte e fshehur ne pjeset e pasme te uleseve te para mbeshtetese Me pas vetura eshte derguar ne garazh ku nga kontrolli detal ka rezultuar se jane gjithsej 10 paketime qese te mbeshtjella me substanca te dyshuara narkotike ku pas perfundimit eshte konstatuar sasia me mbi 65 kgp pPersonat e dyshuar jane arrestuar nga ana e Policia e Kosoves si dhe rastet kane kaluar per procedim te metejme nga Policia e Kosovesp p p div <![CDATA[Bruksel Vleresohet zbatimi i revitalizimit te ures ne Mitrovice]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024290/titulli/Bruksel-Vleresohet-zbatimi-i-revitalizimit-te-ures-ne-Mitrovice div classcontent-wrap p p pSot ne Bruksel eshte mbajtur takimi tre palesh i grupit punues mes delegacionit te Republikes se Kosoves kryesuar nga ministrja per Dialog Edita Tahiri dhe atij te Serbise me ndermjetesimin e Bashkimit Evropian per te vleresuar zbatimin e marreveshjes per heqjen e barrikades nga ura mbi lumin Iber dhe revitalizimin e kesaj ure nga ana e Bashkimit Evropianp pMinistrja Tahiri ne kete takim e ka vleresuar punen e filluar nga ana e Bashkimit Evropian per revitalizimin e kesaj ure me 14 gusht 2016 dhe konsideroi se ky proces u be fal dialogut te Brukselit te ndermjetesuar nga ana e BE-se dhe mbeshtetja e Shteteve te Bashkuara te Amerikesp pNe perputhje me konkluzat e marreveshjes se 25 gusht 2015 procesi i revitalizimit te ures eshte duke u implementuar ashtu sic eshte dakorduar dhe palet jane ndare te kenaqura me dinamiken e deritanishme Bashkimi Evropian do ti mbaj te informuar te dy kryetaret e komunave ne vazhdimesi permes Zyres se BE-se ne Kosove perkitazi me zhvillimet rreth punimeve mbi uren e lumit Iberp pDelegacioni i Kosoves ishte ne perberje te Ministres Edita Tahiri Gazmir Raci keshilltar politik dhe koordinator politik i ceshtjes Arben itaku sekretar i pergjithshem i Ministrise se Mjedisit dhe Planifikimit Hapesinor Rashit Qalaj shef i operatives ne Policine e Kosoves Agim Bahtiri kryetar i komunes se Mitrovices jugore Goran Rakic kryetar i komunes se Mitrovices veriore Elona Cecelia keshilltare politike e ministres Tahiri dhe Haxhi Bajraktari nga Ambasada e Kosoves ne Brukselp div <![CDATA[BIK Kurban Bajrami te henen me 12 shtator]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024289/titulli/BIK-Kurban--Bajrami-te-henen-me-12-shtator div classcontent-wrap div idyui3160ym191147341131236816639 aligncenterdiv div idyui3160ym191147341131236816642span idyui3160ym191147341131236816643 langSQKryesia e Bashkesise Islame te Kosoves ka njoftuar besimtaret dhe opinion e gjere se dita e pare e festes se Kurban - Bajramit eshte diten e hene me 12 shtator 2016spandiv divdiv div idyui3160ym191147341131236816644span idyui3160ym191147341131236816645 langSQManifestimi qendror per territorin e Kosoves kushtuar festes se Kurban - Bajramit mbahet nespan idyui3160ym191147341131236816646 spanXhamine e Madhe ne Prishtine spandiv divspan idyui3160ym191147341131236816648 langSQManifestimi fillon ne ora 535 me faljen e namazit te sabahut pas te cilit do te jete ligjerata tematike kushtuar kesaj feste te cilen do ta mbaj Mr Samir Ahmeti - profesor ne Medresene e mesme Alaudinspandiv div idyui3160ym191147341131236816649span idyui3160ym191147341131236816650 langSQNamazi i Kurban - Bajramit falet ne ora 649 te cilit do ti prij Burhan ef Hashani ndersa span idyui3160ym191147341131236816651 spanspan idyui3160ym191147341131236816652 spanHytben - mesazhin e Kurban - Bajramit do ta mbaj kryeimaimi i Bashkesise Islame te Kosoves Sabri ef Bajgoraspandiv divdiv div idyui3160ym191147341131236816653span idyui3160ym191147341131236816654 langSQMe rastin e festes se Kurban - Bajramit Diten e pare me 12 shtator 2016 Kryesia e BIK si tradicionalisht organizon pritje perurimi ne seline e Kryesise nga ora 900-1200spandiv blockquote div idyui3160ym191147341131236816655span stylecolor 333333emspan idyui3160ym191147341131236816656 langSQKryesia e Bashkesise Islame te Kosoves te gjithe besimtareve dhe opinionit te gjere ua uron festen e Kurban - Bajramit duke e lutur Zotin qe te na pranoj Haxhin kurbanin lutjet dhe ibadetet tona thuhet ne njoftimin nga Kryesia e Bashkesise Islame te Kosovesspanemspandiv blockquote div idyui3160ym191147341131236816657 aligncenterdiv div <![CDATA[Presidenti e mirepret raportin e Zyres se Auditorit te Pergjithshem]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024288/titulli/Presidenti-e-mirepret-raportin-e-Zyres-se-Auditorit-te-Pergjithshem div classcontent-wrap p p pPresidenti i Republikes se Kosoves Hashim Thaci ka pritur sot ne takim Auditorin e Pergjithshem te vendit Besnik Osmanin i cili ia dorezoi kreut te vendit raportin vjetor per vitin 2015p blockquotepspan stylecolor 333333emE mirepres raportin dhe te gjeturat e tij Zyra e Auditorit te Pergjithshem gezon besim dhe kredibilitet emka thene presidenti Thacispanpblockquote pNga ana tjeter Auditori i Pergjithshem i Republikes se Kosoves Besnik Osmani eshte shprehur se ky institucion ka evidentuar permiresime porse mbeten ende edhe disa problemep pDuke iu referuar punes se auditoreve presidenti Thaci theksoi se duhet te ruhet dhe te afirmohet sa me shume Zyra e Auditorit te Pergjithshemp div <![CDATA[Trusti Pensional do ta permbyll vitin me fitim prej 60 mil euro]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024287/titulli/Trusti-Pensional-do-ta-permbyll-vitin-me-fitim-prej-60-mil-euro div classcontent-wrap pTrusti Pensional do ta permbyll vitin me fitim prej 60 milione euro per fondin u be me dije te premten gjate nje takimi mes presidentit te Republikes se Kosoves Hashim Thaci dhe kryetarit te Bordit te Trustit Pensional Ymer Havollip pPresidenti Thaci e ka pergezuar kryetarin Havolli per punen e suksesshme dhe profesionale ne Trustin Pensional dhe i ka ofruar perkrahje te parezerve si president i venditp blockquotepspan stylecolor 333333emPo dergoni mesazh te mire per te gjithe emka thene Thacispanpblockquote pNderkaq kryetari i Bordit te Trustit Pensional Ymer Havolli ka thene se emTrusti eshte institucion stabil Viti 2016 do te mbyllet me fitim prej 60 milione euro per fondinemp pPresidenti Thaci ia ka rikonfirmuar perkrahjen e tijp blockquotepemZyra e Presidentit do tju perkrahe gjithnje emka thene presidenti Thacipblockquote p p div <![CDATA[BE ndihmon Kosoven per te ecur perpara me decentralizimin e sherbimeve sociale]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024286/titulli/BE-ndihmon-Kosoven-per-te-ecur-perpara-me-decentralizimin-e-sherbimeve-sociale div classcontent-wrap pPas dy vjet e gjysme perfundoi projekti financuar nga Zyra e BE-se Mbeshtetje per forcimin e mekanizmit per implementimin e decentralizimit te sherbimeve sociale Projekti ishte nje ndermarrje komplekse per ti ndihmuar institucioneve qendrore dhe komunale ne permiresimin e cilesise se sherbimeve sociale qe u ofrohen personave ne nevoje si dhe ne pergatitjen e bazes per decentralizimin efektiv te sherbimeve sociale ne Kosove Partneri kryesor dhe perfitues i projektit ishte Ministria e Punes dhe Mireqenies Sociale MPMSp blockquotepspan stylecolor 333333emRritja e qendrueshme dhe konsensusi social kerkon nje game te gjere te sherbimeve te cilat u ndihmojne personave ne nevoje per ti kapercyer veshtiresite qe ata hasin Sherbimet sociale bazohen ne vlerat thelbesore evropiane duke perfshire solidaritetin dinjitetin dhe respektin per jeten e njeriut Cilesia e shoqerise mund te gjykohet ne menyren se si ajo kujdeset per me te dobtit e saj BE-ja do te vazhdoje ti mbeshtese autoritetet e Kosoves dhe Shoqerine Civile per ta arritur kete synim ne kete sektor emtha zevendes Shefi per Bashkepunim Libor Chladspanpblockquote pPer disa vite ne raportet e saj per Kosoven Komisioni Evropian ka theksuar nevojen qe Kosova te levize me decentralizimin e sherbimeve sociale dhe inkurajon institucionet kompetente vecanerisht komunat qe ti permbushin detyrimet e tyre ne lidhje me ofrimin e sherbimeve cilesore sociale per personat ne nevojep pNe vecanti projekti forcoi mekanizmat e nevojshem te zbatimit per ti permbushur objektivat per ofrimin e sherbimeve sociale standardeve te sherbimit social si dhe monitorimin dhe vleresimin e ofrimit te sherbimeve sociale dhe se dyti ndertoi kapacitete dhe burime si dhe mbeshteti hartimin dhe zbatimin e strategjive dhe planeve lokale te veprimit per ofrimin e sherbimeve sociale ne nivel komunal Duke ndihmuar Ministrine ne permbushjen e ketyre objektivave projekti i financuar nga BE-ja ne fakt lehtesoi zbatimin e masave te percaktuara ne Strategjine Sektoriale te Ministrise 2009-2013p pNe vijim renditen disa nga rezultatet e projektitp ul liU zhvillua nje databaze e re e sherbimeve sociale dhe projekti i ofroi MPMS-se mbeshtetje ne politika dhe udhezime per financimin e sektorit social legjislacioni standardet minimale te cilesise mekanizmat per licencimin e ofruesve jo-shteteror dhe monitorimin dhe inspektimin e ofruesve te sherbimeve qeveritare dhe jo-qeveritareli liU forcua kapaciteti i agjencive te sektorit social sic jane Keshilli i Pergjithshem per Sherbime Sociale dhe Familjare KPSHSF Lidhja e Qendrave per Pune Sociale LQPSK Komisioni Qeveritar i Mireqenies Sociale Perfshirje Sociale dhe Decentralizim KQMSPSD dhe Kolegjiumi i Drejtoreve te Shendetesise dhe Mireqenies Sociale KDSHMS te vendosura ne kuader te Asociacionit te Komunave te Kosoves AKK U zgjerua kapaciteti i KPSHSF-se ne permbushjen e mandatit te tij ne licencimin e personelit te sektorit social dhe zhvillimin e profesionit te punes socialeli liTri grupe te standardeve profesionale per punetoret social te licencuar u hartuan dhe u dorezuan per miratim prane Autoritetit Kombetar te Kualifikimeve te Kosoves AKK Bazuar ne standardet profesionale pese module trajnimi profesional u perpunuan te cilat plotesojne kriteret e AKK-se per akreditim Trajneret e CGSFS u perfshine ne menyre aktive ne ofrimin e disa aktiviteteve trajnuese te Projektit se bashku me ekspertet nderkombetareli liShtate grupe te standardeve minimale te cilesise per sherbimet socialea hrefftn1 nameftnref11 u hartuan duke perdorur nje qasje qe perfshinte te gjithe aktoret kryesore Per ta mbeshtetur zbatimin e standardeve nje prograam trajnimi u hartua dhe u dorezua punonjesve te licencuar social stafit te kujdesit rezidencial dhe stafit nga qendrat e kujdesit ditor per femijet me aftesi te kufizuara Standardet minimale te cilesise gradualisht jane duke u futur ne qendrat komunale per pune sociale dhe ofruesit e licencuar te sherbimeve Monitorimi i pajtueshmerise me standarde eshte mandat i Monitorimit te MPMS-se dhe i Njesise se Inspektimit e cila u mbeshtet nga Projektili liKapaciteti profesional i planifikuesve te sektorit social dhe i menaxhereve nga komunat dhe nga qeveria qendrore u ngrit pas ofrimit te nje programi gjitheperfshires te trajnimit te nivelit te menaxhimit Trajnimi adresoi ceshtjet e tilla si planifikimi i bazuar ne nevoja financimi i sherbimeve sociale kostimi buxhetimi dhe menaxhimi financiar sigurimi i cilesise nenkontraktimi dhe kontraktimi social zhvillimi i sherbimit dhe monitorimi dhe vleresimi i ofrimit te sherbimeve Rreth njeqind e njezet drejtore dhe menaxhere nga te gjitha komunat moren pjese ne secilin nga kater raunde te trajnimitli liPunonjesit social te licencuar nga te gjitha komunat dhe OJQ-te moren pjese ne nje program trajnimi qe perbehej nga tri punetori dyditore qe u mbajt ne gjashte vende per gjashte grupe Trajnimi u projektua si kurs rifreskues per punetoret social me pervoje dhe trajtoi temat si Parimet e punes dhe praktikes sociale Standardet minimale te cilesise dhe puna sociale me familjet me femijet me personat me aftesi te kufizuara dhe me te moshuarit Certifikatat iu dhane dyqind e pesedhjete e shtate punetoreve te licencuar social te cilet perfunduan te gjitha gjashte ditet e trajnimit ne bashkepunim me MPMS-neli ul pKombinimi i ndertimit te kapaciteteve institucionale dhe i ngritjes se kapaciteteve te burimeve njerezore me sukses ka ndertuar nje baze te forte per zhvillimin e ardhshem te sistemit cilesor te sherbimit i afte per ti plotesuar nevojat e popullates se Kosovesp pa hrefftnref1 nameftn1ap div <![CDATA[Krasniqi fton bizneset izraelite te investojne ne Kosove ne sektorin e bujqesise]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024285/titulli/Krasniqi-fton-bizneset-izraelite-te-investojne-ne-Kosove-ne-sektorin-e-bujqesise div classcontent-wrap pMinistri i Bujqesise Pylltarise dhe Zhvillimit Rural Memli Krasniqi i shoqeruar nga deputeti Besim Beqaj ka zhvilluar nje vizite zyrtare ne Izrael me ftese te Institutit Izraelit per Eksport dhe Bashkepunim Nderkombetar IIEBN Ne kete vizite dy ditore ai ka takuar drejtuesit e ketij instituti drejtuesit e Agjencise e Izraelit per Bashkepunim dhe Zhvillim Nderkombetar - MASHAV ne kuader te Ministrise se Puneve te Jashtme te Izraelit perfaqesues te kompanive kryesore te fushes se bujqesise si dhe kreret e Qendres Volkani ne kuader te Ministrise se Bujqesise dhe Zhvillimit Rural te Izraelit qe perbehet nga gjashte institute shkencore dhe kerkimore ne fushen e bujqesisep pNe takim me kryetarin e Institutit Izraelit per Eksport dhe Bashkepunim Nderkombetar Ramzi Gabbay u bisedua per mundesite e bashkepunimit mes dy vendeve ne fushen e bujqesise ne shkembimin e pervojave dhe mbeshtetjen qe institucionet e ndryshme te bujqesise ne Izrael mund te japin per bujqesine ne Kosove Gabbay shprehi gatishmerine per te ndihmuar bashkepunimin me bizneset dhe institucionet perkatese ne Kosove ne funksion te avancimit te bujqesise ne vendin tonep pMinistri Krasniqi ne takimin me Gabbay por edhe ne takimet me udheheqesit ekzekutiv te IIEBN prezantoi te arriturat dhe sfidat ne bujqesine ne Kosove duke potencuar faktin se ky sektor po trajtohet me prioritet ne vitet e fundit Ai theksoi nevojen per fillimin e bashkepunimit mes dy vendeve ne fushen e bujqesise duke thene se Izraeli mund te jape nje mbeshtetje me pervojat e cmueshme qe ka ne zhvillimin e bujqesise vecanerisht ne sektorin e ujitjesp pMe pas nen organizimin e IIEBN ministri Krasniqi ka takuar edhe drejtues te dhjete kompanive me renome ne sektorin e bujqesise ne Izrael para te cileve ka prezantuar gjendjen ne bujqesine e Kosoves dhe mundesite qe ajo ofron per investime Ai i ftoi ata qe ta kene Kosoven ne harten e tyre te investimeve ne te ardhmen duke thene se Qeveria e Kosoves do te jete ne mbeshtetje te investimeve qe do te pershpejtojne zhvillimin e bujqesise ne vend dhe qe do te hapin vende te reja te punes Ai permendi se sektoret e pemeve dhe perimeve qumeshtit dhe mishit por edhe ujitja e tokave bujqesore jane disa nga fushat me potenciale per investimep pDrejtuesit e bizneseve nga Izraeli duke paraqitur pervojen dhe portofolet e tyre afariste shprehen interesimin e tyre per te shqyrtuar mundesite e investimeve ne Kosove dhe per te thelluar bashkepunimin me bizneset nga Kosova ne fushen e bujqesise Per kete gje u tha se do te kete komunikim te vazhdueshem ne menyre qe te kete bisedime konkrete permes organizimit ne Kosove te nje Forumi te Bizneseve nga te dyja vendetp pEdhe ne takimin me drejtorin e Agjencise Izraelite per Zhvillim dhe Bashkepunim Nderkombetar - MASHAV Ambasadorin Gil Haskel u bisedua per thellimin e bashkepunimit mes dy vendeve ne fushen e ekonomise Ministri Krasniqi tha se te dy vendet kane shume mundesi bashkepunimi ne fushen e ekonomise dhe bujqesise ne vecanti Ai theksoi se pervoja e Izraelit eshte nje model tejet i mire nga i cili Kosove mund te perfitoje shume Nga ana e tij z Haskel shfaqi perkushtimin dhe gatishmerine e institucionit qe drejton per te forcuar bashkepunimin me Kosoven duke filluar nga pranimi i zyrtareve publike kosovare ne trajnime profesionale per fusha te ndryshme ne Izrael qe organizohen ne kuader te MASHAVp pGjate vizites ne Izrael ministri Krasniqi dhe deputeti Beqaj takuan edhe drejtuesit e Qendres Volkani qe funksionon ne kuader te Ministrise se Bujqesise dhe Zhvillimit Rural te Izraelit Me kete rast ata u njoftuan nga afer me kerkimet shkencore qe behen ne kuader te gjashte instituteve te Qendres Volkani Ne kete vizite u shfaq interesim per mundesite e bashkepunimit ne vecanti per metodat me moderne te ruajtjes se pemeve dhe perimeve pas vjeljes nje proces per te cilin ky institut ka bere zbulime te rendesishme shkencore Ministri Krasniqi gjate vizites se tij ka takuar edhe zyrtare e perfaqesues te organizatave te ndryshme ne Izrael duke perfshire edhe Ambasadorin e Republikes se Shqiperise Bardhyl Canajp p p p p div <![CDATA[ollaku zevendeson postin e ministrit me ate te keshilltarit te presidentit]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024098/titulli/ollaku-zevendeson-postin-e-ministrit-me-ate-te-keshilltarit-te-presidentit div classcontent-wrap h1h1 pMinistri i deritashem i Integrimit Evropian Bekim ollaku e ka konfirmuar edhe zyrtarisht largimin e tij nga ky post per ta zevendesuar me ate te keshilltarit te pare te presidentit Hashim Thacip pVendimi paraprakisht eshte aprovuar nga kryeministri i Kosoves Isa Mustafa i cili duke i uruar suksese ne detyrat e reja ka vleresuar larte kontributin e ministrit ollaku gjate punes se tijp pMustafa po ashtu ka vleresuar angazhimin e ministrit ollaku ne realizimin e prioriteteve te Programit Qeveritar duke perfshire vendosjen e marredhenieve kontraktuale me Bashkimin Evropian nepermjet nenshkrimit te Marreveshjes se Stabilizim Asociimit si dhe permbushjen e kritereve per liberalizimin e vizavep pollaku eshte shprehur i bindur se Ministria e Integrimit qe eka drejtuar nuk do te shuhet pavaresisht riformatimit te paralajmeruar e nese kjo do te ndoshte sipas tij do te ishte fatkeqesi e madhep blockquotepspan stylecolor 333333emNuk po largohem si njeri qe nuk i kam plotesuar objektivat sepse dy nga ato jane plotesuar 1 MSA dhe 2 perfundimi i plote i procesit te liberalizimit Une pjesen e pare e kam perfunduar ndersa pjesa e dyte e kriterit nuk eshte ne kompetencen time qe eshte ratifikimi i demarkacionit emka thene ollaku duke ftuar Bashkimi Evropiasn qe Kosoven ta trajtoje te barabarte me vendet tjeraspanpblockquote pIsh-ministri i Integrimit dhe tash keshilltar i presidentit te Kosoves ka perseritur bindjen e tij se nese Kuvendi e miraton ceshtjen e demarkacionit me Malin e Zi kosovaret mund te levizin lirshem ne zonen Schengen deri ne fund te vititp div <![CDATA[Kosova nder me te korruptuarat e me kulture mosndeshkimi]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024097/titulli/Kosova-nder-me-te-korruptuarat-e-me-kulture-mosndeshkimi div classcontent-wrap div classheader-containerdiv div classbody-container div classrow div classcol-xs-12 col-sm-12 col-md-10 col-lg-10 pull-right div classrow div classcol-xs-12 col-sm-12 col-md-8 col-lg-8 pull-left bottom-offset content-offset div classwysiwyg pOrganizata nderkombetareem Transparency Internationalem e ka radhitur Kosoven ne mesin e vendeve me te korruptuara ne bote me nje kulture te pandeshkueshmerise ndaj zyrtareve te perfshire ne aferat korruptive dhe me institucione jo shume te qendrueshme per luftimin e kesaj dukurie raporton emRadio Evropa e Lireemp pRaportet nderkombetare flasin per Kosoven te radhitur ne vendin e 103-te ne shkalle boterore per nivelin e korrupsionit duke e vendosur ate ne nje vije me vendet me te korruptuara ne botep pVendet e Ballkanit Perendimor perfshire Kosoven ne nje raport te vitit te kaluar te emTransparency Internationalem u radhiten si vendet me nivel te larte te korrupsionit megjithese me dallime ne shtrirjen ne tabelep pSipas Artan Canhasit nga Institutit Demokratik i Kosoves korrupsioni i profilit te larte po ashtu ka shtrirje te medha por nuk ka asnje rast te denimit te zyrtareve te larte per veprat korruptivep blockquotepspan stylecolor 333333emPolitikanet e nivelit me te larte te partive politike jane ata te cilet udheheqin nje sistem qe kontribuon ne kete drejtim te pandeshkueshmerise se korrupsionit te profilit te larteem thekson Canhasispanpblockquote pLufta kunder korrupsionit dhe krimit te organizuar ka qene perhere pjese e deklaratave te zyrtareve te larte shteteror por rezultatet konkrete kane munguarp pAktualisht nje minister ne Qeverine e Kosoves eshte dorehequr pas ngritjes se akuzave per shperdorim detyre dhe fonde per sherim te pacienteve jashte institucioneve publike dhe nje tjeter deputet i Kuvendit te Kosoves nga radhet e Partise Demokratike eshte gjithashtu nen akuzat per afera te krimit te organizuarp pNjohes te rrethanave ne Kosove thone se ne vend eshte ndertuar kultura e mosndeshkimit te rasteve te korrupsionit te nivelit te larte pikerisht per faktin se te njejtit kane ndikuar mbi zgjedhjen e gjykatesve dhe prokuroreve duke pamundesuar ndertimin e nje sistemi te drejte e profesional te drejtesisep pDrejtori i Institutit te Kosoves per Drejtesi Betim Musliu thotee se nuk mund te pritet nga ata qe jane zgjedhur permes formave te njohura Pronto qe ta bejne luftimin e korrupsionitp blockquotepspan stylecolor 333333emNe Kosove ndikimi politik jo formal por praktik ka arritur ne nje kulm saqe prokuroret dhe gjyqtaret nuk jane te pavarur dhe krimi i organizuar dhe korrupsioni i cili po lulezon duke mos u ndeshkuar asnjehere nga keta qe nuk kane integritet e ka krijuar kete kulture te pandeshukeshmeriseem thote Musliuspanpblockquote pAi tha se Kosoves i duhet nje ligj permes se cilit do te mundesohej nje proces i filtrimit ne sistemin e drejtesise dhe ka dhene shembullin e ndihmes se SHBA-se dhe Bashkimit Evropian qe ne Kosove ne vitin 2009 ta perfundojne procesin e ri-emerimit dhe emerimit te prokuroreve dhe gjyqtareve duke bere sic thote qe nje pjese te individeve te kalbur perbrenda sistemit te largohenp p p pDrejtori i Agjencise Kunder Korrupsionit Hasan Preteni thote se per 17 vite ne Kosove nuk ka gjykim te korrupsionit te nivelit te lartep blockquotepspan stylecolor 333333emGjykimet e korrupsionit behen me raste te vogla dhe ne nese gjyqesori raporton se kane 30 raste apo aktgjykime dhe asnje qytetare nuk e dine se kush jane ata zyrtare ne menyre indirekte del se kemi te bejme me korrupsion te imet Nuk duhet te neglizhohen edhe keto raste por e dime qe per gjykimin e korrupsionit per rastet e fuqishme apo peshqit e medhenj nuk ka qe nga pas luftaem thekson Pretenispanpblockquote pAi thote se per tere keto vite ne Kosove nuk kemi asnje rast te ndonje gjyqtari apo prokurori i cili eshte larguar nga puna per mos rezultate dhe efikasitet Per te luftuar korrupsionin ne Kosove shton Preteni duhet te kete presion institucional e kete presion sic thekson ai duhet ta beje Kuvendi i Kosoves dhe per rezultatet e punes se tyre ne Kuvend duhet te raportojne edhe kryeprokurori edhe kryegjykatesit shkruan RELp div div div div div div div <![CDATA[Hoxhaj takon Zevendesambasadoren e re te SHBA-se ne Kosove]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024096/titulli/Hoxhaj-takon-Zevendesambasadoren-e-re-te-SHBA-se-ne-Kosove div classcontent-wrap pMinistri i Puneve te Jashtme i Republikes se Kosoves Enver Hoxhaj sot ka takuar Zevendesambasadoren e re te SHBA-ve ne Kosove Colleen Hylandp pHoxhaj i uroi Zevendesambasadores Hyland mireseardhje ne misionin e ri ne Kosove duke e njoftuar per progresin forcimin e shtetit te Kosoves si dhe per proceset e tjera te rendesishme brenda dhe jashte Kosovesp pMinistri ka shprehur mirenjohjen e popullit dhe Qeverise se Kosoves per perkrahjen e vazhdueshme te Shteteve te Bashkuara te Amerikes dhene ne te gjitha fushat si dhe ka vleresuar larte marredheniet bilaterale ndermjet dy shteteve duke theksuar vullnetin e Qeverise se Kosoves per fuqizimin e metutjeshem te bashkepunimit me SHBA-te si nje nga partneret me te rendesishem te Republikes se Kosoves ne botep div <![CDATA[Tete te arrestuar 26 kg ari 33 kg argjend te sekuestuar]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024095/titulli/Tete-te-arrestuar-26-kg-ari-33-kg-argjend-te-sekuestuar div classcontent-wrap pTete persona jane arrestuar e 26 kg ari dhe 33 kg argjend jane sekuestruar pas aksionit te djeshem policor te bastisjes ne 50 lokacionep pAksioni i Policise se Kosoves i pagezuar Gold eshte bere i mundur me bashkepunimin e ATK-se Doganes se Kosoves dhe Inspektoratit te Ministrise se Tregetise dhe Industrisep pGjate bastitjes jane sekuestruara edhe 3 vetura qe jane perdorur pe transportin e mallrave nje autobus dhe nje sais e te hollave u be me dije ne nje konference te mbajtur per media qe e mbajti drejtori i Drejtorise Kunder Korrupsionit Rexhep Fetahup pTe dyshuarit sot dalin para gjyqtarit te proceduers paraprake ne menyre qe tiu caktohet paraburgimip div <![CDATA[Kosova njihet me pervojen evropiane per zhvillimin e BRE-ve]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024094/titulli/Kosova-njihet-me-pervojen-evropiane-per-zhvillimin-e-BRE-ve div classcontent-wrap pGrupi Punues Nderinstitucional i Republikes se Kosoves per themelimin One-Stop Shop-it per Burimet e Riperterishme te Energjise BRE i kryesuar nga zevendesministrja e Ministrise se Zhvillimit Ekonomik Besa Zogaj-Gashi dhe me mbeshtetjen e projektit Repower-Kosovo te USAID-it kane zhvilluar nje vizite studimore ne Danimarke dhe Belgjike per tu njohur me praktikat me te realizuara evropiane ne proceset e zhvillimit te projekteve te BRE-sep pNe kuader te kesaj vizite delegacioni nga Kosova ka zhvilluar takime te ndara me zyrtare te larte pergjegjes per proceset e licencimit te projekteve te BRE ne Qeverine e Skocise Shoqaten Daneze te Energjise se Eres Federaten Evropiane te Burimeve te Riperterishme te Energjise si dhe me agjencine e regjionit te Wallonise qe ka mandat ekuivalent me ate te nje One-Stop Shop-ip pNga keto diskutime rezultuan kembime te rendesishme te pervojave te cilat do te ndihmojne ne pershpejtimin e procesit te zhvillimit te projekteve dhe permiresimin e transparences ne sektore te energjisep pMinistria e Zhvillimit Ekonomik eshte e perkushtuar qe te permbushe cakun obligativ prej 25 te konsumit bruto final nga BRE-te deri ne vitin 2020 Permiresimi i kushteve te zhvillimit te ketyre projekteve konsiderohet te jete faktor kyc ne arritjen e cakut te BRE-ve duke permiresuar sigurine e furnizimit dhe kushtet mjedisore nga prodhimi i energjise se pasterp pstrong strongp div <![CDATA[Presidenti Thaci falenderon ambasadoren e Frances ne largim Daviet]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024093/titulli/Presidenti-Thaci-falenderon-ambasadoren-e-Frances-ne-largim-Daviet div classcontent-wrap pPresidenti i Republikes se Kosoves Hashim Thaci ka pritur sot ne takim lamtumires ambasadoren e Frances ne Kosove Maryse Davietp pKreu i vendit e falenderoi ambasadoren Daviet per perkrahjen e gjithmbarshme te saj dhe te shtetit francez per Kosovenp pNderkaq ambasadorja Daviet u shpreh e kenaqur qe ka pasur mundesine te punoje ne Kosove dhe te kontribuoje per avancimin e marredhenieve mes Kosoves dhe Francesp pPresidenti i Republikes se Kosoves Hashim Thaci theksoi se Franca mbetet nder partneret me te rendesishem te Kosoves dhe se bashkepunimi ndershteteror do te thellohet dhe zgjerohetp p p div <![CDATA[Veseli Procesi i lirimit te pronave te uzurpuara do te vazhdoje]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024092/titulli/Veseli-Procesi-i-lirimit-te-pronave-te-uzurpuara-do-te-vazhdoje div classcontent-wrap p p pKryetari i Kuvendit te Republikes se Kosoves Kadri Veseli i shoqeruar nga perfaqesues te Agjencise Kosovare te Privatizimit AKP ka vizituar sot dy prona te liruara nga uzurpatoretp pGjate vizites se nje lokali te liruar ne qender te Prishtines kryeparlamentari Veseli e uroi pronarin e ligjshem Naser Januzi per pronen e liruarp pNdersa Januzi e falenderoi kryeparlamentarin Veseli per iniciativen dhe vendosmerine per lirimin e te gjitha pronave te uzurpuarap pPastaj kryeparlamentari Veseli dhe perfaqesuesit e AKP-se vizituan pronen prej 1 hektar e 50 ari e cila i eshte kthyer pronarit te ligjshem kompanise Emonap pKryeparlamentari Veseli tha me kete rast se procesi i lirimit te pronave do te vazhdoje deri ne lirimin e cdo prone te uzurpuarp blockquotepspan stylecolor 333333emProna private eshte e shenjte dhe pa kthimin e pronave tek pronaret e ligjshem nuk mund te presim zhvillim dhe investitore te huaj Une inkurajoj gjitha institucionet e rendit dhe ligjit qe te vazhdojne lirimin e gjitha pronave te uzurpuara emtha Veselispanpblockquote pGjate bashkebisedimit me pronaret e ligjshem te prones se liruar ne Vushtrri kryeparlamentari Veseli u njoftua se ata se shpejti do te investojne ne pronen e tyre 4 milione euro ku pritet te punesojne rreth 150 punetorep blockquotepspan stylecolor 333333emE falenderojme shume kryetarin e Kuvendit per iniciativen dhe insistimin per lirimin e pronave te uzurpuara Ne e kemi blere kete prone ne privatizim dhe tani qe na eshte liruar kemi projekt 4 milione euro per investime emtha Ylber Kuraja perfaqesues i kompanise Emonaspanpblockquote pEdhe drejtori i AKP-se Petrit Gashi tha se institucion qe ai drejton eshte duke punuar per lirimin e gjitha pronave te uzurpuara dhe kthimin e tyre tek pronaret e ligjshemp div <![CDATA[UNDP Lansoi Raportet e Zhvillimit Njerezor]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048023960/titulli/UNDP-Lansoi-Raportet-e-Zhvillimit-Njerezor div classcontent-wrap p p pProgrami i Kombeve te Bashkuara per Zhvillim lansoi sot dy Raporte te Zhvillimit Njerezor ne nje ngjarje ku moren pjese perfaqesues te institucioneve se Kosoves donatore dhe pale te tjera te interesit Raporti i Zhvillimit Njerezor ne Kosove RZhNjK 2016 i titulluar Tregu i punes ne funksion te grave dhe te rinjve eshte nje hulumtim qe do te stimuloje diskutime publike dhe te permiresoje hartimin e politikave te bazuara ne deshmi ne fushat e tregut te punes dhe zhvillimit ndersa raporti nder-rajonal i Zhvillimit Njerezor Mbrojtja e Qendrueshme e Ballkanit Perendimor nga Rreziku Fuqizimi i njerezve ne parandalimin e fatkeqesive perqendrohet ne fatkeqesite nga vershimet qe kane goditur rajonin kohet e fundit ku pjese e studimit ishte edhe Kosovap pNgjarja u hap me fjale rasti nga zevendes ministrja e punes dhe mireqenies sociale Rita Hejzeraj zevendes ministri i puneve te brendshme Valdet Hoxha ShS Anne Huhtamki Ambasadore e Finlandes ne Kosove Ben Slaz keshilltar I larte I UNDP-se per Evrope dhe Andrew Russell Koordinator i OKB-se per Zhvillim dhe Perfaqesues i Perhershem i UNDP-se per te vazhduar me tej me prezentimet e raporteve dhe diskutimet ne panele ku eksperte nga fushat perkatese shpalosen qendrimet e tyrep pRekomandimet e politikave te paraqitura ne kete raport te cilat trajtojne rezultatet kryesore ne lidhje me gjetjet e tregut te punes per grate dhe te rinjte jane hartuar ne konsultime me institucionet perkatese qendrore dhe lokale donatoret kryesore ne fushen e punesimit dhe eksperte te ekonomise dhe punes Ato perfshijne thirrje per veprim ne reforme legjislative dhe te politikave sundim te ligjit si dhe formim te sjelljesp pFatkeqesite si vershimet thatesirat valet e te nxehtit dhe zjarreve fushore dhe malore do te kene pasoja negative ne shume sektore te ndryshem me se shumti ne bujqesi dhe pylltari dhe ajo qe eshte me e rendesishmja ne jeten dhe mjetet e jeteses se popullates Hazardet ekspozojne njerezit dhe pasurite e tyre ndaj rrezikut dhe pengojne zhvillimin e individeve ekonomive familjare komuniteteve dhe kombeve duke demtuar shumicen e sektoreve te ekonomisep div <![CDATA[Presidenti Thaci priti komandantin e ri te KFOR-it Gjeneral Majorin Giovanni Fungo]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048023959/titulli/Presidenti-Thaci-priti-komandantin-e-ri-te-KFOR-it-Gjeneral-Majorin-Giovanni-Fungo div classcontent-wrap pPresidenti i Republikes se Kosoves Hashim Thaci ka takuar Gjeneral Majorin Giovanni Fungo komandantin e XXI te KFOR-it i cili ka marre detyren e re me 1 shtatorp pThaci i ka uruar detyren e re Gjeneral-Majorit Fungo dhe ka shprehur kenaqesine qe kete detyre e merr nje ushtarak qe njeh mire rajonin nga detyrat e mehershme qe ka kryerp pKreu i vendit u shpreh se KFOR-i gezon besimin e madh te qytetareve te Kosoves dhe se kjo eshte fale punes dhe perkushtimit qe ka deshmuarp blockquotepspan stylecolor 333333emKFOR-i eshte i pazevendesueshem emka thene Presidenti Thaci dhe ka shtuar se puna e KFOR-it eshte e rendesishme per paqen dhe stabilitetin ne Kosove por edhe ne rajonspanpblockquote pNderkaq Gjeneral-Majori Fungo ka shprehur kenaqesine qe eshte perseri ne Kosove dhe ka konfirmuar angazhimin e KFOR-it te siguroje lirine e levizjes dhe ambient te qete dhe te sigurt per te gjithep blockquotepspan stylecolor 333333emMoto e imja do te jete besim dhe perkushtim qe pershkruan misionin e KFOR-it XXI emka thene Komandanti i KFOR-it Fungospanpblockquote p p pPresidenti Thaci u shpreh se fale punes se perbashket kemi ndertuar nje shoqeri mbi themelet e multi-etnicitetit te bashkejeteses te tolerances etnike dhe fetare dhe u shpreh i gatshem te vazhdoje bashkepunimin e shkelqyer me KFOR-inp p p div <![CDATA[Kryeministri Mustafa priti drejtuesit e AKP-se dhe te Policise Kufitare]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048023958/titulli/Kryeministri-Mustafa-priti-drejtuesit-e-AKP-se-dhe-te-Policise-Kufitare div classcontent-wrap p p pKryeministri i Republikes se Kosoves Isa Mustafa priti ne takim drejtorin e Bordit te Agjencise Kosovare te Privatizimit Petrit Gashi drejtorin Menaxhues te AKP-se Ekrem Hajdari si dhe drejtorin e Departamentit te Kufijve ne Policine Kufitare Kolonel Shaban Guda i cili shoqerohej nga Kapiten Avdyl Kadrija shef i sektorit per kontrollin dhe mbikeqyrjen e kufirit Drejtoria Rajonale e Policise Kufitare ne Gjakovep pGjate dy takimeve ku ishte i pranishem edhe zevendeskryeministri i pare Hajredin Kuci u bisedua ne detaje per pronat e AKP-se te cilat ndodhen ne brezin kufitar me Malin e Zi si dhe per te gjitha aspektet qe lidhen me punen e policise kufitare ne kete zone ne funksion te nxjerrjes se argumenteve dhe sqarimit te procesit te shenjimit te vijes kufitare ndermjet Republikes se Kosoves dhe Malit te Zip pGjate takimit me drejtuesit e AKP-se u theksua se asnje prone e menaxhuar nga Agjencia Kosovare e Privatizimit nuk ka mbetur jashte vijes kufitare te shenjuar nga Komisioni Shteterorp pPerfaqesuesit e AKP-se kane prezantuar edhe dokumentet dhe hartat e plota te pronave qe ndodhen brenda vijes kufitare te Kosovesp pNderkaq perfaqesuesit e Policise Kufitare kane deklaruar se qe nga marrja e mandatit per patrullimin e kufirit ata ne vazhdimesi kane patrulluar vijen kufitare e cila perputhet ne teresi me vijen e shenjuar nga Komisioni Shteterorp pAta po ashtu kane dhene argumente hartografike teknologjike GPS dhe detaje tjera qe lidhen me punen e tyre te cilat argumentojne vijen kufitare e cila si e tille eshte respektuar dhe figuron ne hartat e lena nga KFOR-ip p p pKryeministri Isa Mustafa shprehu vendosmerine e Qeverise se Kosoves per vazhdimin e konsultave te gjithanshme me te gjithe subjektet e interesuara dhe organet shteterore puna e te cilave ne cfaredo forme lidhet me brezin kufitar me Malin e Zi me qellim te argumentimit dhe faktimit te te gjitha ceshtjeve qe lidhen me shenjimin e vijes kufitare me Malit te Zip p p p p div <![CDATA[Ministri Rrahmani Infermieret resursi me vital i sistemit shendetesor]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048023957/titulli/Ministri-Rrahmani-Infermieret--resursi-me-vital-i-sistemit-shendetesor div classcontent-wrap pOrganizuar nga Qendra per Edukimin e Vazhdueshem Infermierik Divizioni i Infermierise Ministria e Shendetesise dhe mbeshtetur nga Zyra e UNICEF-it ne Kosove sot dhe neser ne Peje po mbahet Simpoziumin Infermieria nje force per ndryshimPermiresimi i aftesive dhe qendrueshmeria e sistemit shendetesor ne KPSh ne Kosovep pSimpoziumi i propozuar ka per qellim arritjen e objektivave te Zhvillimit te Vazhdueshem Profesional duke aloduar ne ngritje te cilesise dhe arritje te standardeve te perkujdesjes shendetesore vecanerisht ne Kujdesin Paresor Shendetesor duke iu referuar Ligjit per Shendetesi te Kosoves dhe UA01-2013 per Edukimit te Vazhdueshem Mjekesorp pMinistri i Shendetesise Imet Rrahmani tha se zhvillimi i sistemit shendetesor eshte nje sfide per shume vende perfshi edhe Kosovenp blockquotepspan stylecolor 333333emNga pese synimet e politikes shendetesore te MSH synimi i katert ngritja e burimeve njerezore eshte sfida me e rendesishme Duke pasur parasysh se infermieret perbejne pjesen me te madhe e te gjithe profesionisteve shendetesor ata konsiderohen si resurset me vitale te sistemit shendetesor dhe jane komponent kyce e forcimit dhe zhvillimit te tij tha Rrahmaniemspanpblockquote pNisur nga kjo theksoi ai Ministria ne te gjitha dokumentet politike dhe strategjike te saje ka vene theks te vecante ne ngritjen profesionale edhe te infermierise te punesuar ne te tri nivelet e sistemit shendetesorp pFale perkushtimit te profesionisteve vendor MSh DShSh Divizioni Infermierise QEVIp pQendra per Edukimin e Vazhdueshem Infermierit dhe OIK dhe ndihmes se madhe te donatoreve te shumte si OBSH UNICEF UNFPA LUX-dev jane arritur rezultate te konsiderueshme ne permiresimin e statusit te tyre vleresoi Ministri Rrahmanip pKy simpozium ku po marrin pjese kreret e infermierise se te gjitha institucioneve shendetesore dhe ne te cilin do ta prezantohen 26 punime shkencore eshte i akredituar nga Bordi i EVM ne MShp p p div <![CDATA[Ministri Hoti takohet me perfaqesuesit e pensionisteve kosovar]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048023956/titulli/Ministri-Hoti-takohet-me-perfaqesuesit-e-pensionisteve-kosovar div classcontent-wrap pMinistri i Financave Avdullah Hoti u takua sot me perfaqesuesit e Shoqates se Pensionisteve te Kosoves ku u prit nga kryetari i kesaj shoqate Shaban Kajtazi dhe anetare te kesaj shoqate Gjate takimit u diskutua per kushtet e pensionisteve ne Kosove per ofrimin e sherbimeve dhe per pensionistet me nevoja te vecantap pGjate takimit ministri i Financave Avdullah Hoti duke i falenderuar per respektin dhe mirenjohjen ndaj tij u shpreh se ne nuk kemi bere asgje me shume pervec se e kemi kryer dhe po kryejme obligimet te cilat eshte dashur te kryhen me heretp pGjithashtu Ministri Hoti i njoftoi ata se ne takimet e ardhshme me FMN-ne do te diskutoj per gjendjen e pensionisteve si nje kategori e cila meriton nje trajtim te vecantep pNdersa sa i perket perkrahjes nga Qeveria Ministri Hoti u shpreh se ju keni pritur qe 17 vite dhe sot po trajtoheni ne menyre te merituar dhe dinjitoze Pervec kesaj ne do te shohim qe te ju ofrojme edhe perkrahje te tjera se bashku me Ministrine e Punes dhe Mireqenies Socialep pNdersa kryetari i Shoqates se Pensionisteve te Kosoves Shaban Kajtazi ne emer te kesaj Shoqate i ndau mirenjohje ministrit Avdullah Hoti per kontribut dhe humanitet dhe tha se ne sot fale jush gezojme te drejta me shume por edhe kemi nje trajtim krejt tjeter nga Qeveria Bashkepunimi yne me ju do te vazhdoj edhe ne te ardhmen ku edhe do te diskutojme per nevojat e pensionisteve ne vecanti kategoria e cila ka nevoje per nje kujdes me te shtuar mjekesorp div <![CDATA[Arrihet reciprociteti per tabelat e veturave ne mes te Kosoves dhe Serbise]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048023955/titulli/Arrihet-reciprociteti-per-tabelat-e-veturave-ne-mes-te-Kosoves-dhe-Serbise div classcontent-wrap divdiv divSot ne Bruksel pas rreth 9 ore bisedimesh intenzive me ndermjetesimin e Bashkimit Evropian eshte arritur marreveshje per reciprocitet te plote per targat e veturave ne mes te Republikes se Kosoves dhe Serbise dhe heqjen nga perdorimi te tabelave prova te cilat njeanshem zbatoheshin nga pala Serbe qe nga viti 2011div divdiv divMe kete rast Ministrja per Dialog Edita Tahiri ka deklaruar se arritja e marreveshjes per reciprocitet ne tabelat e veturave ne mes te dyja shteteve Kosoves dhe Serbise eshte nje arritur e rendesishme sepse me kete marreveshje nuk do te kete me perdorim te tabelave prova te cilat njeanshem pala serbe i ka aplikuar ndaj veturave te Kosovesdiv divdiv divKjo marreveshje do te kontribuoje per lehtesimin e levizjes se lire te qytetareve dhe automjeteve dhe se me kete rast te dyja shtetet deshmuan se reciprociteti eshte parimi kryesor per marreveshjet e dialogut te Brukselit dhe per zhvillimin e marredhenieve bilaterale Ajo theksoi se pas shume muajsh te kembengulesise se pales se Kosoves qe te vendoset reciprociteti i cili buron nga marreveshja dhe plani per zbatim i levizjes se lire te vitit 2011 me ne fund u arrit ky suksesdiv divdiv divZbatimi i kesaj marreveshje do te filloje menjehere sapo te dy shtetet te bejne pergaditjet teknike qe lidhen me kete ceshtje ndersa modeli qe do te aplikohet bazohet ne modelin e aplikuar ne mes te Greqise dhe Maqedonise dallimi eshte qe letertngjiteset aplikohen per tabelat e veturave te te dyja shtetevediv divdiv divKy avancim i marreveshjes per lirine e levizjes i arritur ne vitin 2011 do te lehtesoj me shume qarkullimin e qytetareve te te dy shteteve dhe do te minimizoj pritjet ne pikat kufitare ngase nuk do te kerkohet me qe te nderrohen tabelat RKS me ato provuesediv divdiv divPoashtu ne kete takim eshte diskutuar per planin e heqjes nga qarkullimi te tabelave te mbetura ilegale qe qarkullojne aty-ketu ne veri te venditdiv divdiv divDelegacioni i Kosoves ne kete takim njoftoi se po behen pergaditjet e fundit per hapjen e zyrave te Agjencise se Regjistrimit Civil ne kater komunat veriore si dhe te zyrave te gjendjes civile ne keto komuna proces ky qe pritet te permbyllet shpejte dhe ne keto komuna te filloje pajisja e gjithe qytetareve me pasaporta leternjoftime dhe certifikata te gjendjes civile dhe te dokumenteve tjera te shtetit te Kosovesdiv divdiv divTakimi i radhes i grupit punes per lirine e levizjes pritet te mbahet ne fillim te javes se ardhshme ku do te diskutohen detajet tjera teknike per zbatimin e plote te marreveshjes per Lirine e Levizjes dhe Planit per Zbatim te vitit 2011 si dhe konkluzioneve te arritura sot qe avancojne tutje kete marreveshje dhe qarkullimin e lire te qytetareve dhe automjetevediv divdiv divDelegacioni i udheheqeur nga ministrja Edita Tahiri kishte ne perberje edhe keshilltarin e saj kryesor politik dhe koordinatorin e ceshtjes Dren Zeka drejtorin e Zyres per Planifikim Strategjik Qemajl Marmullakaj sekretarin e pergjithshem te Ministrise se Puneve te Brendshme Driton Gashi keshilltarja Politike Elona Cecelia dhe Haxhi Bajraktari nga Ambasada e Kosoves ne Belgjikediv div <![CDATA[SHBA mbeshtet fuqishem modernizimin e sektorit te energjise ne Kosove]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048023954/titulli/SHBA-mbeshtet-fuqishem-modernizimin-e-sektorit-te-energjise-ne-Kosove div classcontent-wrap pMinistri i Zhvillimit Ekonomik Blerand Stavileci i shoqeruar nga zvndihmesja e Sekretarit te Shtetit per Energji dhe Resurse Natyrore te SHBA-se Mary Warlick kane vizituar sot Korporaten Energjetike te Kosoves KEK me crast kjo e fundit ka rikonfirmuar mbeshtetjen e SHBA-se per sektorin e energjise te Kosovesp pStavileci tha se vizita ne KEK me zyrtaren e SHBA-se ka per qellim te shohin nga afer punen qe po behet cilat jane sfidat momentale me te cilat ballafaqohen drejtuesit e kesaj kompanie e po ashtu edhe sfidat e te ardhmesp blockquotepspan stylecolor 333333emNe po ashtu jemi ne nje proces te vazhdueshem te implementimit te projektit TC Kosova e Re Deri tani kemi bere shume hapa ne drejtim te finalizimit te disa prej ceshtjeve kryesore te cilat na mundesojne te vijme ne fazen e ndertimit te TC-se dhe besoj se ne javet ne vijim do te kete zhvillime te reja pra do te kalojme ne nje faze tjeterem tha aispanpblockquote pStavileci tha se ne kete rrugetim qe nga fillimi kane qene se bashku me partneret te cilet shtetin tone e perkrahin sidomos ne ato fusha qe lidhen me zhvillimin ekonomik qe si parakusht ka furnizimin stabil me energji elektrikep blockquotepspan stylecolor 333333emNe si Qeveri kemi ardhur ne nje moment te themi kritik per te ardhmen dhe stabilitetin e sektorit te energjise i cili lidhet me zhvillimit ekonomik Kemi vendosur ti bejme realitet disa projekte qe jane nisur me heret Ne po ashtu jemi duke pergatitur Strategjine e Energjise 2016-2025 ku do adresojme te gjitha problemet me te cilat perballet sot sektori i energjise sepse nuk ka ekonomi stabile pa energji stabile emtha kreu i MZHE-sespanpblockquote pNga ana saj zvndihmesja e Sekretarit te Shtetit per Energji dhe Resurse Natyrore Mary Warlick tha se SHBA-te besojne se siguria e furnizimit me energji eshte esenciale per rritjen ekonomike dhe inkurajojne Kosoven ne modernizimin e sektorit te saj te energjisep pAjo tha se e vet zevendespresidenti amerikan ne viziten e fundit ne Kosove e ka nenvizuar faktin se fuqizimi i sigurise se furnizimit me energji permes TC Kosova e Re do ti siguroje Kosoves energji te qendrueshme respektivisht zhvillim ekonomikp blockquotepspan stylecolor 333333emKy TC i ri i dizajnuar nga kompania amerikane Contour Global pritet te reduktoje ndotjen dhe kjo do te sjell benefite te rendesishme per qytetaret tha Warlickemspanpblockquote pSipas saj SHBA fuqishem mbeshtet cdo perpjekje qe ka per qellim rritjen e sigurine se energjise zhvillimin e burimeve te pastra te energjise dhe hapjen e mundesive per zhvillim ekonomikp pPas vizites ne KEK Stavileci dhe Warlick kane vizituar edhe fabriken per prodhimin e paneleve solare JvG - Jaha Energy ne Fushe Kosovep div <![CDATA[Nderron jete nje nder nismetaret e baletit kosovar Rrustem Selca]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048023942/titulli/Nderron-jete-nje-nder-nismetaret-e-baletit-kosovar-Rrustem-Selca div classcontent-wrap pMe pikellim te thelle ju njoftojme qe dje nga nje semundje e rende ka nderruar jete kolegu dhe njeri nga balerinet e gjenerates se pare te Baletit te Kosoves Rrustem Selcap pBaleti i Kosoves ndane dhimbjen bashke me familjen koleget dhe gjithe komunitetin artistik ne Kosove per ikjen e parakoheshme te kolegut dhe bashkeudhetari tone ne rrugen e historise se Baletit te Kosoves ne keto 44 vitep pRrustem Selca ka mbaruar Shkollen e Baletit ne Shkup ne vitin 1972 se bashku me gjeneraten e pare te balerineve kosovare te cilet pas mbarimit te shkolles se Baletit u khtyen ne Prishtine per te hapur keshtu kapitullin me te ri ne historine e artit ne Kosovep pSelca zhvilloi aktivitetin e tij si balerin deri ne vitin 1991 kur ai bashke me Trupen e Baletit te Kosoves u suspenduan nga Teatri per te marre rruget e Europes ne kerkim te nje jete me te mirep pRrSelca qe nga viti 1991 ka jetuar dhe vepruar ne Gjermani ku edhe diten e djeshme nderroi jete ne njerin nga spitalet e ketij vendip pVlen te theksohet qe Selca ka dhene nje kontribut te cmuar si koreograf ne Ansamblin e Valleve Vatra ne Zurich te Zvicres thuhet ne njoftimin nga Baleti Kombetar i Kosovesp div <![CDATA[Veseli Investimi ne dije eshte faktori me i rendesishem qe nxite zhvillimin ekonomik te shtetit tone]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048023941/titulli/Veseli-Investimi-ne-dije-eshte-faktori-me-i-rendesishem-qe-nxite-zhvillimin-ekonomik-te-shtetit-tone div classcontent-wrap pKryetari i Kuvendit te Republikes se Kosoves Kadri Veseli sot ne diten nderkombetare te shkrim-leximit vizitoi Biblioteken Kombetare te Kosoves Pjeter Bogdanip pGjate vizites ne ambientet e sallave te leximit kryeparlamentari Veseli takoi studentet dhe bashkebisedoi me ta lidhur me kushtet e studimit per idete dhe brengat e tyrep pPo ashtu kryetari Veseli takoi edhe drejtuesit e Bibliotekes te cileve premtoi perkrahje ne projektet zhvillimore me fokus te vecante ne digjitalizimin e ketij institucioni te rendesishem te dijes shkences dhe kulturesp blockquotepspan stylecolor 333333emInvestimi ne dije eshte faktori me i rendesishem qe nxite zhvillimin ekonomik te shtetit tone tha kryeparlamentari Veseliemspanpblockquote p p div <![CDATA[Nis turneun koncertal neper qytete te Kosoves kitaristi ocaj]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048023940/titulli/Nis-turneun-koncertal-neper-qytete-te-Kosoves-kitaristi-ocaj div classcontent-wrap pKitaristi kosovar Drilon ocaj nga neser do te nis turneun koncertal neper disa qytete te Kosoves Pikendalesa e pare do te jete qyteti i Vushtrise perkatesisht nje nga monumentet me te rendesishme te trashegimise kulturore ne vendp pKoncerti recital perfshine vepra nga John Dowland JSBach MMPonce dhe Schubert-Mertz Koncerti i cili do te nis ne oren 1900 eshte bere i mundur me perkrahjen e Komunes se Vushtrrise Ndersa ky turne koncertal eshte iniciative e kitaristit Drilon ocaj do te permbyllet ne Prishtine ne kuader te eicionit te 11-te Festivalit DAMp pDrilon ocaj i lindur ne Prizren ka perfunduar studimet per kitare ne Fakultetin e Arteve - Dega e Muzikes ne Universitetin e Prishtines ne klasen e prof Xhevdet Sahatcija Ka koncertuar ne Kosove Mal te Zi dhe Gjermani shte anetar i Shoqates se Kitaristeve te Kosovesp div <![CDATA[Bruksel Vazhdojne bisedimet per levizjen e lire]]> 2020-07-08T12:22:21+00:00 2020-07-08T12:22:21+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048023738/titulli/Bruksel-Vazhdojne-bisedimet-per-levizjen-e-lire div classcontent-wrap pDelegacioni i Republikes se Kosoves i kryesuar nga ministrja per Dialog Edita Tahiri dje ka zhvilluar bisedime per ceshtjen e levizjes se lire perkatesisht reciprocitetin ne tabelat e regjistrimit te automjeteve e cila eshte e parapare me marreveshjen e levizjes se lire te vitit 2011p pBisedimet per kete teme qe po vazhdojne edhe sot kane filluar qe ne ora dhjete te mengjesit ne perpjekje per tu arritur marreveshja per zbatimin e reciprocitetit ne tabelat e regjistrimit te automjeteve mes dy shteteve ashtu sic eshte parapare me marreveshjen e vitit 2011p pDje ne oret e mbremjes ministrja Tahiri ka zhvilluar takim me Drejtoreshen per Evropen perendimore dhe Ballkanin perendimor ne EEAS Angelina Eichhorst ku ne perberje trepaleshe eshte vleresuar gjendja ne zbatimin e marreveshjeve dhe eshte kerkuar pershpejtim i procesitp pPer shkak se bisedimet per levizjen e lire po vazhdojne sot takimi per zbatimin e marreveshjes per kadastrin nuk do te mbahet dhe i njejti eshte shtyre per nje raund tjeter te radhes te dialogut ne Brukselp pKurse gjate dites do te mbahet takimi per zbatimin e marreveshjes per njohjen reciproke te diplomave mes dy shteteve me ndermjetesimin e BE-sep pNjoftojme opinion publik se tema e asociacionit nuk eshte ne agjenden e takimeve dhe nuk do te bisedohet per kete teme prandaj njoftimet qe kane dal nga disa medie te Serbise ne lidhje me kete ceshtje jane te paverteta Sikurse qe ju kemi njoftuar ne komunikaten e me hershme ne kete raund te bisedimeve ne Bruksel do te jene vetem kater tema levizja e lire diploma kadastri dhe kodi telefonik dhe varesisht nga rrjedhat do te ju mbajme te informuar thuhet ne njoftim ngstronga Zyra per Komunikim Publik - Zyra e Kryeministritstrongp p p p p p p div - Arkiva Shqiptare e Lajmeve