Lajme nga Presidenca 2023-09-26T04:44:50+00:00 Zend_Feed_Writer http://www.example.com A Brahaj [email protected] http://www.shqiperia.com.com <![CDATA[Presidenti Nishani priti Zevendes Asistenten Kryesore te Sekretarit te Shtetit ne Zyren per Burimet Energjetike Mary Burce Warlick]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048024165/titulli/Presidenti-Nishani-priti-Zevendes-Asistenten-Kryesore-te-Sekretarit-te-Shtetit-ne-Zyren-per-Burimet-Energjetike-Mary-Burce-Warlick div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201609116jpgimg classalignleft size-full wp-image-35860 title srchttppresidentalwp-contentuploads201609116jpg alt width840 height538 a9 shtator 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani priti sot ne nje takim te vecante Zevendes Asistenten Kryesore te Sekretarit te Shtetit ne Zyren per Burimet Energjetike Ambasadoren Mary Burce Warlick e cila ndodhet ne Shqiperi ne nje vizite pune ne kuadrin e nje turi rajonalp p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201609218jpgimg classalignleft size-full wp-image-35861 title srchttppresidentalwp-contentuploads201609218jpg alt width840 height572 aPresidenti Nishani pershendeti vemendjen e vecante qe Shtetet e Bashkuara i kushtojne Shqiperise dhe shqiptareve si dhe shprehu mirenjohjen e thelle te mbeshtetjes se vazhdueshme dhe thelbesore qe Shtetet e Bashkuara i kane dhene qe nga pavaresia e deri ne ditet e sotme per proceset demokratizuese e te integrimeve evropiane dhe euroatlantikep p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201609313jpgimg classalignleft size-full wp-image-35862 title srchttppresidentalwp-contentuploads201609313jpg alt width840 height553 aKreu i Shtetit vleresoi gjithashtu progresin e permbushjes se agjendes se perbashket ne kuadrin e Partneritetit Strategjik si ne nivel dypalesh ashtu edhe ne ate rajonal e globalp p styletext-align justifyNe menyre te vecante Presidenti Nishani vleresoi bashkepunimin ne fushen energjetike dhe shprehu mirenjohjen per ndihmen dhe mbeshtetjen qe Shtetet e Bashkuara kane dhene per krijimin e nje klime te pershtatshme per investime konkrete dhe diversifikimin e burimeve energjetike si dhe ne kuadrin e perfshirjes se Shqiperise ne projektin e gazsjellesit TAPp p styletext-align justifyPresidenti Nishani vleresoi gjithashtu edhe iniciativen me te fundit te Shteteve te Bashkuara per Projektin e Administrimit te Energjise duke shprehur besimin se kjo iniciative do te vleresohet seriozisht dhe merret ne konsiderate nga autoritetet pergjegjese per administrimin e burimeve energjetike ne Shqiperip p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160947jpgimg classalignleft size-full wp-image-35863 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160947jpg alt width840 height646 aMes dy bashkebiseduesve u trajtuan edhe ceshtjet e bashkepunimit rajonal ku Presidenti Nishani evidentoi vendosmerine e Shqiperise per te vijuar politiken e saj te fqinjesise se mire ne funksion te sigurise stabilitetit dhe zhvillimit te rajonit te Ballkanit Perendimor dhe Evropes Juglindorep p styletext-align justifyNe fund te takimit Presidenti Nishani percolli pershendetjet me te ngrohta e te perzemerta per Presidentin Obama me te cilin pritet te pershendetet se shpejti ne Nju Jork ne kuadrin e pjesemarrjes ne punimet e Sesionit te 71-te te Asamblese se Pergjithshme te Kombeve te Bashkuarap div <![CDATA[Presidenti Nishani priti Kryetarin e Bashkise te Pogradecit Eduart Kapri]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048023457/titulli/Presidenti-Nishani-priti-Kryetarin-e-Bashkise-te-Pogradecit-Eduart-Kapri div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201609112jpgimg classalignleft size-full wp-image-35817 title srchttppresidentalwp-contentuploads201609112jpg alt width840 height532 a7 shtator 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes Sh T Z Bujar Nishani priti sot ne nje takim Kryetarin e Bashkise se Pogradecit zotin Eduart Kapri Gjate takimit u bisedua rreth situates dhe jetes se qytetareve te Bashkise Pogradec dhe ceshtjeve me te cilat ndeshet administrata e kesaj Bashkie ne permbushje te misionit te sajp p styletext-align justifyPresidenti i Republikes u njoh me shqetesimet e Kryetarit te Bashkise rreth mungeses se mbeshtetjes nga ana e qeverise qendrore te projekteve per zhvillimin e qytetit dhe ofrimit te sherbimeve per qytetaretp p styletext-align justifyKryetari i Bashkise se Pogradecit i percolli Presidentit Nishani shqetesimin e qytetareve te kesaj Bashkie te cilet ndihen te diskriminuar nga diferencimi i politikave qe ndiqen nga qeveria qendrore ne lidhje me investimet publike ne vendp p styletext-align justifyPresidenti i Republikes shprehu keqardhjen per mungesen e mbeshtetjes se projekteve per Bashkine e Pogradecit dhe e konsideroi te papranueshme politiken diferencuese te investimeve publike midis njesive te ndryshme vendorep p styletext-align justifyQytetaret e vendit duhet te trajtohen dhe sherbehen njelloj dhe me te njejtat standarde - theksoi Presidenti Nishani gjate ketij takimip p styletext-align justifyPresidenti i Republikes sugjeroi qe administrata e kesaj Bashkie te vendose kontakte me te drejtperdrejta me donatore te huaj qe mund te ndihmojne ne mbeshtetjen e projekteve zhvilluese te Bashkise dhe permiresimit te sherbimeve qe duhen ofruar per qytetaretp div <![CDATA[Presidenti Nishani takohet me Sekretarin e Shtetit te Vatikanit Kardinalin Pietro Parolin dhe ndjek Meshen e Falenderimeve per Shen Terezen e Kalkutes]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048022624/titulli/Presidenti-Nishani-takohet-me-Sekretarin-e-Shtetit-te-Vatikanit-Kardinalin-Pietro-Parolin-dhe-ndjek-Meshen-e-Falenderimeve-per-Shen-Terezen-e-Kalkutes div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160917jpgimg classalignleft size-full wp-image-35764 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160917jpg alt width840 height561 a5 shtator 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani ne kuadrin e pjesemarrjes ne ceremonite e zhvilluara ne Vatikan per shenjterimin e Nene Terezes u takua sot edhe me Sekretarin e Shtetit te Vatikanit Kardinalin Pietro Parolin si dhe ndoqi Meshen e Falenderimeve te kryesuar nga Kardinali per Nene Terezen vetem nje dite pas shpalljes si Shenjtorep p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201609210jpgimg classalignleft size-full wp-image-35765 title srchttppresidentalwp-contentuploads201609210jpg alt width840 height560 aPresidenti Nishani ne takimin e vecante me Kardinalin Parolin shprehu mirenjohjen e thelle vecanerisht te komunitetit katolik shqiptar per vemendjen e madhe qe Vatikani i ka kushtuar rimekembjes se tyre shpirterore dhe sociale pas renies se komunizmit ne Shqiperi Nje falenderim te vecante Kreu i Shtetit e shprehu per meshen e nje dite me pare te kryesuar nga Papa Francesku per shenjterimin e Nene Terezes si dhe per vendimin e Atit te Shenjte per lumturimin e 38 klerikeve shqiptare te martirizuar per besimin e tyre nga regjimi mizor komunistp p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160937jpgimg classalignleft size-full wp-image-35766 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160937jpg alt width840 height428 aKreu i Shtetit bashkebisedoi me Kardinalin Parolin edhe per zhvillimet ne rajonin e Ballkanit Perendimor dhe ne Bashkimin Evropian duke theksuar rolin e Shqiperise ne rajon dhe duke evidentuar progresin e bere ne rrugen e afrimit me Bashkimin Evropian Jemi te ndergjegjshem per sfidat serioze me te cilat perballet sot Unioni por ne jemi te vendosur per te vijuar me reformat e nevojshme qe do ti mundesojne vendit integrimin ne Bashkimin Evropian i cili mbetet projekti me madhor aktual i shqiptareve - u shpreh Presidenti Nishanip p styletext-align justifyDuke u ndalur ne ceshtjen e Kosoves Presidenti Nishani vleresoi vemendjen e vecante qe Selia e Shenjte i kushton marredhenieve me Kosoven dhe duke vleresuar gjithashtu procesin e negociatave dhe te pajtimit mes Kosoves dhe Serbise shprehu besimin se shume shpejt edhe Selia e Shenjte do te marre nje vendim per njohjen e pavaresise se saj ne sherbim te metejshem te paqes dhe sigurise ne rajonin e Ballkanit dhe Evropes Juglindorep p styletext-align justifyNga ana e tij Kardinali Parolin vleresoi harmonine fetare ne Shqiperi duke e konsideruar si nje shembull te shkelqyer per nje Evrope pluraliste dhe multikulturore si dhe e siguroi Presidentin Nishani per vijimin e vemendjes se Selise se Shenjte ndaj Shqiperise dhe shqiptarevep p styletext-align justifyMe pas Presidenti Nishani ndoqi Meshen e Falenderimit per nder te Shen Terezes se Kalkutes te zhvilluar ne Baziliken e Shen Pjetrit ku ishin te pranishem qindra pelegrine shqiptare dhe nga e gjithe botap div <![CDATA[Presidenti Nishani do te marre pjese ne ceremonite me rastin e Shenjterimit te Nene Terezes nga Papa Francesku]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048022042/titulli/Presidenti-Nishani-do-te-marre-pjese-ne-ceremonite-me-rastin-e-Shenjterimit-te-Nene-Terezes-nga-Papa-Francesku div classentry-content p styletext-align justify3 shtator 2016p p styletext-align justifyKreu i Shtetit shqiptar ShTZ Bujar Nishani i shoqeruar nga Zonja e Pare Odeta Nishani dhe ne krye te delegacionit zyrtar eshte nisur drejt Vatikanit per te marre pjese ne ceremonite qe do te organizohen me rastin e Shenjterimit te Nene Terezes nga Papa Franceskup p styletext-align justifyDiten e sotme Presidenti Nishani dhe delegacioni qe e shoqeron do te ndjeke Koncertin per Nene Terezen te Filarmonise se Kosovesp p styletext-align justifyNeser me 4 shtator Presidenti i Republikes do te marre pjese ne Meshen Solemne per Shenjterimin e Nene Terezes nga Papa Francesku e cila do te organizohet ne Sheshin Shen Pjetrip p styletext-align justifyGjithashtu gjate qendrimit ne Vatikan Presidenti Nishani do te zhvilloje dhe nje takim te vecante me Sekretarin e Shtetit te Vatikanit Kardinalin Pietro Parolinp div <![CDATA[Presidenti Nishani priti sot Anetarin e Presidences se Bosnje-Hercegovines Dragan ovi i cili ndodhet ne Shqiperi per nje vizite pune]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048020684/titulli/Presidenti-Nishani-priti-sot-Anetarin-e-Presidences-se-Bosnje-Hercegovines-Dragan-ovi-i-cili-ndodhet-ne-Shqiperi-per-nje-vizite-pune div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201608129jpgimg classalignleft size-full wp-image-35657 title srchttppresidentalwp-contentuploads201608129jpg alt width840 height619 a30 gusht 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani priti sot ne nje takim te vecante Anetarin e Presidences se Bosnje-Hercegovines ShTZ Dragan Covic i cili me ftese te Kreut te Shtetit shqiptar po zhvillon nje vizite pune nje ditore ne Shqiperi Pas ceremonive te rastit Presidenti Nishani dhe Anetari i Presidences se Bosnje-Hercegovines zhvilluan nje takim te shkurter koke me koke dhe me pas nje takim te zgjeruar mes delegacioneve te te dy vendevep p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201608214jpgimg classalignleft size-full wp-image-35658 title srchttppresidentalwp-contentuploads201608214jpg alt width840 height568 aPresidenti Nishani pershendeti viziten e zotit Covic ne Shqiperi qe zhvillohet vetem pak muaj pas vizites shteterore te Kreut te Shtetit shqiptar ne Bosnje-Hercegovine duke e konsideruar ate si nje vijim te deshires e vullnetit per ti zhvilluar dhe forcuar edhe me tej marredheniet dhe bashkepunimin mes dy vendeve ne te gjitha fushat me interes te ndersjellep p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160836jpgimg classalignleft size-full wp-image-35659 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160836jpg alt width840 height481 aKreu i Shtetit ne vetem pak muaj vleresoi edhe njehere marredheniet e mira dhe vullnetin e perbashket politik per forcimin e marredhenieve dhe kontakteve si dhe shprehu ne menyre te vecante nevojen e nxitjes dhe mbeshtetjes me te madhe nga strukturat e te dy vendeve te bashkepunimit ekonomik e tregtar Potencialet ekonomike te te dy vendeve tona vecanerisht ne fushen e turizmit energjetikes bujqesise etj jane ende te pashfrytezuara dhe ne duhet te bejme gjithcka mundemi per te mbeshtetur dhe nxitur dhomat e tregtise dhe te gjithe strukturat ekonomike e te biznesit per nje bashkepunim me intensiv ne kete drejtim - u shpreh Presidenti Nishanip p styletext-align justifyPresidenti Nishani vleresoi rolin e vecante qe luajne komuniteti shqiptar ne Bosnje-Hercegovine dhe ai boshnjak ne Shqiperi duke i konsideruar ato ura lidhese te rendesishme per marredheniet mes dy vendeve dhe dy popujve Kreu i Shtetit theksoi gjithashtu se komuniteti boshnjak ne Shqiperi megjithese i kufizuar ne numer gezon te gjitha te drejtat qe garantohen nga konventat e Kombeve te Bashkuara dhe te Keshillit te Evropes si dhe theksoi gjithashtu se eshte e nevojshme qe edhe komuniteti shqiptar ne Bosnje-Hercegovine te kete nje vemendje me te madhe shteterore vecanerisht sa i perket shkollimit ne gjuhen shqipe dhe integrimit te tyre ne institucionet shteterore etjp p styletext-align justifyPresidenti Nishani gjate takimit iu referua edhe bashkepunimit rajonal dhe pasi vleresoi organizimin e suksesshem dhe substancial nga Presidenca e Bosnje-Hercegovines te Takimit te Lidereve te Procesit te Brdo-Brijunit ne Sarajeve ne fund te muajit maj te ketij viti u shpreh se rajoni yne ka hyre ne nje faze te re bashkepunimi dhe pavaresisht sfidave me te cilat po ballafaqohet rajoni yne dhe i gjithe kontinenti evropian vendet tona duhet te jene te vendosura per te vijuar me agjenden evropiane dhe euroatlantike Ne kete kontekst Kreu i Shtetit vleresoi se roli i Bosnje-Hercegovines mbetet shume i rendesishem vecanerisht ne kuader te marredhenieve me Kosoven dhe lehtesimit te qarkullimit te qytetareve te te dy vendeve Gjithashtu Presidenti Nishani e siguroi zotin Covic per vijimin e mbeshtetjes nga Shqiperia ne kuader te NATO-s si pjese e mbeshtetjes per politiken e dyerve te hapura te Aleances per te gjitha vendet e rajonit qe e aspirojne atep p styletext-align justifyTe dy bashkebiseduesit u ndalen edhe ne ceshtjet e sigurise si dhe kercenimet nga terrorizmi dhe ekstremizmi i dhunshem e me baza fetare qe po prekin vendet dhe rajonin tone U theksua nevoja e koordinimit dhe harmonizimit te veprimeve per luften me sukses te ketyre fenomenevep div <![CDATA[Presidenti i Republikes priti ne nje takim lamtumire Ambasadorin e Norvegjise Jan Braathu]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048020660/titulli/Presidenti-i-Republikes-priti-ne-nje-takim-lamtumire-Ambasadorin-e-Norvegjise-Jan-Braathu div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201608125jpgimg classalignleft size-full wp-image-35642 title srchttppresidentalwp-contentuploads201608125jpg alt width840 height508 a30 gusht 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani priti sot ne nje takim lamtumire Ambasadorin e Norvegjise me rezidence ne Prishtine zotin Jan Braathu ne mbyllje te misionit diplomatik ne Shqiperip p styletext-align justifyPresidenti Nishani vleresoi rolin dhe kontributin 4-vjecar te Ambasadorit Braathu ne forcimin e gjithanshem te marredhenieve te Norvegjise me Shqiperine duke evidentuar ne menyre te vecante vemendjen dhe mbeshtetjen per ndertimin e institucioneve demokratike dhe te kapaciteteve perkatese ne Shqiperip p styletext-align justifyKreu i Shtetit vleresoi gjithashtu bashkepunimin miqesor mes dy vendeve por theksoi se eshte shume e rendesishme qe bashkepunimi ekonomik te jete edhe me dinamik Presidenti Nishani pergezoi pranine e suksesshme te kompanive te medha e te mirenjohura energjetike norvegjeze si Statkraft dhe Statoil ne Shqiperi duke shprehur besimin se kompani te tjera norvegjeze do te ndjekin shembullin e tyre edhe ne fusha te tjerap p styletext-align justifyPresidenti i Republikes i uroi Ambasadorit Braathu suksese te metejshme ne permbushjen e misionit te tij te ri si Shef i Misionit te OSBE-se ne Kosove i bindur se eksperienca dhe ekspertiza e tij e gjate diplomatike me rajonin e Ballkanit Perendimor do ti sherbeje edhe ne misionin e rip div <![CDATA[Presidenti i Republikes priti ne nje takim lamtumire Ambasadorin e Republikes Arabe te Egjiptit Ahmed Hassan Abdellah]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048020330/titulli/Presidenti-i-Republikes-priti-ne-nje-takim-lamtumire-Ambasadorin-e-Republikes-Arabe-te-Egjiptit-Ahmed-Hassan-Abdellah div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201608122jpgimg classalignleft size-full wp-image-35624 title srchttppresidentalwp-contentuploads201608122jpg alt width840 height596 a29 gusht 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani priti sot ne nje takim lamtumire Ambasadorin e Republikes Arabe te Egjiptit zotin Ahmed Hassan Abdellah ne mbyllje te misionit diplomatik ne Shqiperip p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201608212jpgimg classalignleft size-full wp-image-35625 title srchttppresidentalwp-contentuploads201608212jpg alt width840 height551 aPresidenti Nishani vleresoi kontributin e vyer 4-vjecar te dhene nga Ambasadori Abdellah ne forcimin e metejshem te marredhenieve dypaleshe mes dy vendeve duke i konsideruar ato historike dhe shume te mira vecanerisht ne kete vit qe u kremtua dhe 60-vjetori i lidhjes se marredhenieve diplomatike mes dy vendeve Presidenti Nishani vleresoi gjithashtu kontributin personal te dhene nga Ambasadori Abdellah dhe Ambasada e Egjiptit ne Tirane per njohjen e pavaresise se Kosoves nga Egjipti ne qershor 2013 duke e konsideruar si nje kontribut shume domethenes per paqen dhe stabilitetin ne rajonin e Ballkanitp p styletext-align justifyKreu i Shtetit e konsideroi gjithashtu Egjiptin si nje partner shume te rendesishem te Shqiperise jo vetem ne nivel rajonal por edhe ne nivel global si dhe vleresoi traditen shume te mire te bashkepunimit ne forumet dhe organizatat nderkombetarep p styletext-align justifyPresidenti i Republikes i uroi Ambasadorit Abdellah suksese te metejshme ne karrieren e tij diplomatike pas misionit ne Shqiperi si dhe shprehu besimin se ai do te mbetet gjithmone nje mik i mire i Shqiperise dhe shqiptarevep div <![CDATA[Presidenti Nishani dekoron Ambasadorin e Polonise ne Republiken e Shqiperise zotin Marek Jeziorski]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048019433/titulli/Presidenti-Nishani-dekoron-Ambasadorin-e-Polonise-ne-Republiken-e-Shqiperise-zotin-Marek-Jeziorski div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201608120jpgimg classalignleft size-full wp-image-35589 title srchttppresidentalwp-contentuploads201608120jpg alt width840 height474 a26 gusht 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani organizoi ne mjediset e Institucionit te Presidentit te Republikes nje ceremoni te vecante per te shprehur mirenjohjen institucionale per Ambasadorin e Republikes se Polonise ne Republiken e Shqiperise ShTZ Marek Jeziorski i cili pas pak ditesh do te perfundoje misionin e tij diplomatik ne Shqiperip p styletext-align justifyPresidenti Nishani ne fjalen e mbajtur me kete rast evidentoi marredheniet shume te mira qe ekzisojne midis Republikes se Shqiperise dhe Republikes se Polonise duke theksuar se ato jane tashme te vendosura ne themele te forta miqesie e bashkepunimi dhe qe udhehiqen nga vizioni i perbashket euroatlantik emajo qe vleresoj me shume ne keto vitet e fundit eshte mbeshtetja qe Polonia i ka dhene Shqiperise dhe shqiptareve vecanerisht ne fushen e arsimit kultures inovacionit administrates publike dhe shume fusha te tjera Por marredheniet mes dy vendeve tona jane intensifikuar edhe ne fusha te tjera si bujqesia infrastruktura mjedisi mbrojtja etj ku padyshim nje rol te vecante ka luajtur dhe Ambasadori Jeziorskiem - u shpreh nder te tjera Kreu i Shtetit gjate fjales se Tijp p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160829jpgimg classalignleft size-full wp-image-35599 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160829jpg alt width840 height603 aKreu i Shtetit vijoi me pas me vleresimin e kontributit te dhene nga zoti Jeziorski gjate sherbimit diplomatik ne Shqiperi per promovimin e marredhenieve dypaleshe dhe te vlerave historike e kulturore Presidenti i Republikes e dekoroi zotin Marek Jeziorski me strongTitullinstrong e larte strongPer merita te vecanta civilestrong emNe vleresim te veprimtarise se shquar diplomatike dhe kontributit te cmuar ne avancimin e gjithanshem te marredhenieve dypaleshe nxitjen e bashkepunimeve dhe shkembimeve kulturore mes dy vendeve dhe dy popujve si dhe per mbeshtetjen e institucioneve shqiptare ne kuader te procesit te integrimit evropianemp p styletext-align justifyema hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160834jpgimg classalignleft size-full wp-image-35601 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160834jpg alt width840 height557 aNe vijim pershendetja e Presidentit te Republikes ShTZ Bujar Nishani ne ceremonine e dekorimit te Ambasadorit te Polonise ne Republiken e Shqiperise zotin Marek Jeziorskiemp p styletext-align justifystrongI nderuar Ambasador Jeziorskistrongp p styletext-align justifystrongE nderuara Zonja Jeziorskastrongp p styletext-align justifystrongI nderuar Nunci Apostolikstrongp p styletext-align justifystrongShkelqesi Ambasadorestrongp p styletext-align justifystrongZonja e Zoterinjstrongp p styletext-align justifyMire se keni ardhur ne Institucionin e Presidentit te Republikes dhe vecanerisht ne kete ceremoni te organizuar enkas per Ambasadorin e Polonise zotin Marek Jeziorski i cili pas pak ditesh do te perfundoje misionin e tij diplomatik ne Shqiperip p styletext-align justifyMegjithese jo shume te shpeshta dhe jo aq sa do te deshiroja keto ceremoni vleresimi te Ambasadoreve te huaj qe sherbejne ne Shqiperi per nje mandat diplomatik dhe qe me pasion dhe profesionalizem kontribuojne per forcimin dhe zgjerimin e marredhenieve mes vendeve me ngjallin nje emocion te vecantep p styletext-align justifyEmocioni ne keto raste nuk lidhet vetem me ceremonine dhe emrin e kontributin e personit qe vleresojme por edhe me kohen periudhen per te cilen e vleresojmep p styletext-align justifyEdhe ne rastin e sotem emocioni eshte i njejte kur sjell ne kujtese qe Ambasadori Jeziorski pothuajse vetem kater vjet me pare me 26 tetor 2012 paraqiti Letrat Kredenciale prane meje si President i Republikes se Shqiperisep p styletext-align justifyDuket se koha per diplomatet fluturon shume shpejt duke i vene ata ne nje gare te cuditshme me kohen dhe me paraardhesit e tyre per te realizuar brenda nje mandati te kufizuar ne kohe disa prej aspekteve me kryesore te agjendes se tyre diplomatike ne sherbim te forcimit te marredhenieve mes vendevep p styletext-align justifySot jam gjithashtu i lumtur qe kam mundesine qe ne pranine tuaj te shpreh mirenjohjen personale dhe institucionale per kontributin e vecante qe Ambasadori Jeziorski ka dhene per forcimin e marredhenieve mes dy vendeve mes Shqiperise dhe Polonise ne keto kater vjetp p styletext-align justifyNe kater vjet te misionit te tij diplomatik ne Shqiperi Ambasadori Jeziorski ka pasur nje veprimtari te shkelqyer diplomatike dhe ka dhene nje kontribut te cmuar ne avancimin e gjithanshem te marredhenieve dypaleshe si dhe ka mbeshtetur institucionet shqiptare ne kuadrin e procesit te integrimit evropianp p styletext-align justifySi nje njohes i shkelqyer i gjuhes shqipe Ambasadori Jeziorski ka nxitur edhe me tej marredheniet shume te mira qe ekzistojne mes dy vendeve duke i dhene nje dimension te ri vecanerisht bashkepunimit kultoror Prania e tij ne mediat vendase me nje shqipe per tu pasur zili ka depertuar ne memorien e shume shqiptareve dhe perfaqesuesve te medias lokalep p styletext-align justifyGjate ketyre viteve qe jam ne detyre kam ndjekur me shume vemendje marredheniet diplomatike me Polonine te cilat jane shume te mira dhe me nje historik shume domethenesp p styletext-align justifyNe muajin qershor te vitit 2014 pata mundesine qe te merrja pjese ne ceremonite e organizimit te 25-vjetorit te renies se komunizmit ne Poloni duke ndjere nga afer eksperiencat e ngjashme qe vendet tona kishin kaluar gjate periudhes se komunizmit Dikur anetare te Paktit te Varshaves sot anetare aktive te NATO-s duke ndare vlera dhe interesa te perbashketa shume dimensionalep p styletext-align justifyPor ajo qe vleresoj me shume ne keto vitet e fundit eshte mbeshtetja qe Polonia i ka dhene Shqiperise dhe shqiptareve vecanerisht ne fushen e arsimit kultures inovacionit administrates publike etj Por marredheniet mes dy vendeve tona jane intensifikuar edhe ne fusha te tjera si bujqesia infrastruktura mjedisi mbrojtja etj ku padyshim nje rol te vecante ka luajtur dhe Ambasadori Jeziorskip p styletext-align justifystrongZonja dhe zoterinjstrongp p styletext-align justifyGjate qendrimit kater vjecar ne Shqiperi Ambasadori Jeziorski ka fituar statusin e nje miku shume te mire ndaj dhe per te gjitha keto arsye por jo vetem deshiroj qe sot ne cilesine e Presidentit te Republikes ti shpreh mirenjohjen time dhe te shqiptareve duke e dekoruar me nje prej medaljeve me te larta me te cilat ne shqiptaret nderojme miqte tane te huajp p styletext-align justifyDuke e falenderuar edhe njehere Ambasadorin Jeziorski per te gjithe kontributin e dhene si dhe per pranimin e kesaj dekorate deshiroj ti uroj atij personalisht suksese te metejshme ne angazhimet e reja diplomatike qofshin ato ne Ministrine e Puneve te Jashtme ne Varshave apo ne vende te tjera te botes i bindur se ai do te mbetet gjithmone nje mik i mire i shqiptarevep p styletext-align justifyNje falenderim deshiroj ta bej edhe per bashkeshorten e Ambasadorit zonjen Tereza Garbacik-Jeziorska per mbeshtetjen qe i ka dhene gjate misionit ne Shqiperi i bindur se edhe zonja Jeziorska do te largohet nga Shqiperia me mbresa te shumta e te bukurap p styletext-align justifyAmbasador Jeziorski dhe zonja Jeziorska ju uroj jete te lumtur dhe sa me aktive edhe ne te ardhmenp p styletext-align justifystrongFaleminderit strongp div <![CDATA[Presidenti i Republikes priti ne nje takim lamtumire Ambasadorin e Selise se Shenjte ne Tirane Nuncin Apostolik Imzot Ramiro Moliner Ingls]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048019432/titulli/Presidenti-i-Republikes-priti-ne-nje-takim-lamtumire-Ambasadorin-e-Selise-se-Shenjte-ne-Tirane-Nuncin-Apostolik-Imzot-Ramiro-Moliner-Ingls div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201608presidenti-nishani-nunci-apostolikjpgimg classalignleft size-full wp-image-35606 title srchttppresidentalwp-contentuploads201608presidenti-nishani-nunci-apostolikjpg alt width840 height574 a26 gusht 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani priti sot ne nje takim lamtumire Ambasadorin e Selise se Shenjte ne Tirane Nuncin Apostolik Imzot Ramiro Moliner Ingls ne mbyllje te misionit te tij diplomatik ne Shqiperip p styletext-align justifyPresidenti Nishani e falenderoi Nuncin Apostolik per kontributin e vyer 8-vjecar ne Shqiperi si perfaqesuesi me i larte diplomatik i Selise se Shenjte dhe njekohesisht Dekan i Trupit Diplomatik per forcimin e metejshem te marredhenieve mes Shqiperise dhe Selise se Shenjte te cilat Presidenti i vleresoi si te shkelqyera dhe me nje rendesi shume te vecante per Shqiperinep p styletext-align justifyKreu i Shtetit vleresoi angazhimin dhe punen konkrete te Nuncit Apostolik per realizimin me sukses te vizites historike te Atit te Shenjte Papa Franceskut ne shtator 2014 si dhe e falenderoi ate per mbeshtetjen e proceseve te shenjterimit te Nene Terezes dhe te lumturimit te 40 martireve te Kishes Katolike shqiptare qe do te finalizohen respektivisht ne fillim te muajit shtator dhe ne fillim te muajit nentor te ketij vitip p styletext-align justifyPresidenti i Republikes i uroi Nuncit Apostolik jete sa me te gjate e te lumtur pas nje periudhe gati gjysme shekullore ne sherbim te Selise se Shenjte dhe jetes shpirterore te njerezve si dhe e siguroi se ai do te mbetet gjithmone nje mik i mire i shqiptareve qe me punen e palodhur ka promovuar besimin dhe harmonine fetare ne Shqiperip p styletext-align justifyNunci Apostolik Imzot Ramiro Moliner Ingls eshte dekoruar nga Presidenti i Repulikes me 23 janar 2015 me strongDekoraten Nene Terezastrong me motivacionin emPer kontributin e vecante e te cmuar ne forcimin e lidhjeve dhe intensifikimin e bashkepunimit midis Republikes se Shqiperise dhe Selise se Shenjte mbeshtetjen e procesit te lumturimit te klerikeve shqiptare te martirizuar nga regjimi komunist si dhe ne promovimin e harmonise nderfetare te kombit shqiptaremp div <![CDATA[Presidenti i Republikes priti ne nje takim lamtumire Ambasadorin e Republikes Popullore te Bangladeshit Mohammed Shahdat Hossain]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048019383/titulli/Presidenti-i-Republikes-priti-ne-nje-takim-lamtumire-Ambasadorin-e-Republikes-Popullore-te-Bangladeshit-Mohammed-Shahdat-Hossain div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201608presidenti-nishani-amb-bangladeshitjpgimg classalignleft size-full wp-image-35579 title srchttppresidentalwp-contentuploads201608presidenti-nishani-amb-bangladeshitjpg alt width840 height503 a26 gusht 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani priti sot ne nje takim lamtumire Ambasadorin e Republikes Popullore te Bangladeshit me rezidence ne Rome zotin Modammed Shahdat Hossain ne mbyllje te misionit diplomatik ne Shqiperip p styletext-align justifyPresidenti Nishani vleresoi vemendjen dhe angazhimin e Ambasadorit Hossain per rreth dy vjet si Ambasador jo rezident ne Tirane ne nxitjen dhe forcimin e metejshem te marredhenieve mes dy vendeve si dhe nivelin e mire te bashkepunimit dhe koordinimit mes dy vendeve ne luften kunder terrorizmit dhe ekstremizmit me ngjyrime fetare duke theksuar se ne kete lufte te gjithe duhet te jemi te bashkuarp p styletext-align justifyPresidenti i Republikes e uroi Ambasadorin Hossain per vijimin me sukses te misionit te tij diplomatik te ardhshem ne Bruksel duke shprehur besimin se ai nuk do ta harroje asnjehere Shqiperine dhe shqiptaretp div <![CDATA[Ambasadori i Mbreterise se Bashkuar i paraqet Letrat Kredenciale Presidentit te Republikes Bujar Nishani]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048019053/titulli/Ambasadori-i-Mbreterise-se-Bashkuar-i-paraqet-Letrat-Kredenciale-Presidentit-te-Republikes-Bujar-Nishani div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201608119jpgimg classalignleft size-full wp-image-35562 title srchttppresidentalwp-contentuploads201608119jpg alt width840 height543 a25 gusht 2016p p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160827jpgimg classalignleft size-full wp-image-35563 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160827jpg alt width840 height568 aPresidenti i Republikes Sh T Z Bujar Nishani pranoi Letrat Kredenciale te Ambasadorit te Mbreterise se Bashkuar Sh T Z Duncan Norman rezident ne Tiranep div <![CDATA[Presidenti Nishani priti ne nje takim perfaqesues te komunitetit himarjot]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048016981/titulli/Presidenti-Nishani-priti-ne-nje-takim-perfaqesues-te-komunitetit-himarjot div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201608118jpgimg classalignleft size-full wp-image-35532 title srchttppresidentalwp-contentuploads201608118jpg alt width840 height517 a18 gusht 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani priti sot dhe zhvilloi nje takim pune me perfaqesues te komunitetit te Himares me kerkesen e tyre te cilet ngriten dhe parashtruan shqetesimet rreth problemeve te pronesise ne ate zonep p styletext-align justifyPerfaqesuesit himarjote pasi shprehen vleresimin ndaj Presidentit te Republikes si garant i Kushtetutes per angazhimin e Tij personal dhe institucional ne drejtim te zgjidhjes bazuar ne te drejten themelore te prones dhe mbrojtjes se interesave te cdo qytetari shqiptar bene nje pershkrim te situates aktuale dhe zhvillimeve me te fundit dhe paraqiten qendrimet dhe kerkesat e tyre e bashkesise himarjote per ceshtjen e pronave ne Himarep p styletext-align justifyKreu i Shtetit shqiptar i siguroi perfaqesuesit e komunitetit himarjot se do jete nje ze i fuqishem duke perdoruar autoritetin e Tij publik dhe institucional duke nenvizuar se kjo eshte nje ceshtje shume e ndjeshme zgjidhja e se ciles jo vetem do te parandaloje konflikte te panevojshme sociale por do te mundesoje dhe lehtesoje zhvillimin e metejshem ekonomik Ne kete pike Presidenti theksoi se eshte i nevojshem harmonizimi i politikave zhvillimore me ruajtjen dhe mbrojtjen e pasurive dhe trashegimise historike dhe kulturorep p styletext-align justifyPresidenti Nishani duke vene ne dukje pergjegjesine institucionale shprehu gjithashtu gatishmerine e Tij maksimale per ndjekjen me vemendje te procesit dhe problematikave te metejshme qe lidhen me ceshtjen e pronave e cila ka te beje me respektimin e lirive dhe te drejtave themelore te njeriutp div <![CDATA[Presidenti Nishani zhvillon nje takim pune mbi procesin e perzgjedhjes se anetareve te Keshillit te Emerimeve ne Drejtesi me kreret e grupeve parlamentare]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048014033/titulli/Presidenti-Nishani-zhvillon-nje-takim-pune-mbi-procesin-e-perzgjedhjes-se-anetareve-te-Keshillit-te-Emerimeve-ne-Drejtesi-me-kreret-e-grupeve-parlamentare div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201608113jpgimg classalignleft size-full wp-image-35507 title srchttppresidentalwp-contentuploads201608113jpg alt width840 height563 a9 gusht 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani zhvilloi nje takim pune konsultues me kreret e grupeve parlamentare dhe perfaqesuesit e autorizuar prej tyre per te diskutuar mbi procesin ligjor te perzgjedhjes me ane te shortit te anetareve te Keshillit e Emerimeve te Drejtesisep p styletext-align justifyNe takim moren pjese kreu i grupit parlamentar te Partise Socialiste zoti Gramoz Ruci kreu i grupit parlamentar te Partise Demokratike zoti Edi Paloka Sekretari i Pergjithshem i Levizjes Socialiste per Integrim zoti Luan Rama si dhe Kryetari i Partise Republikane zoti Fatmir Mediu te cilet shprehen vleresimin dhe mbeshtetjen ndaj Presidentit te Republikes per angazhimin e Tij maksimal ne zbatim te plote te Kushtetutes dhe ruajtje te autoritetit e kompetencave kushtetuese si dhe parashtruan idete dhe qendrimet e tyre per kete ceshtjep p styletext-align justifyKreu i Shtetit shqiptar pasi i falenderoi perfaqesuesit e grupeve parlamentare per mendimet dhe pikepamjet e paraqitura vuri ne dukje rendesine e zbatimit rigoroz te Kushtetutes dhe afateve ligjore duke theksuar domosdoshmerine e zhvillimit te nje procesi perzgjedhjeje me short te anetareve te Keshillit te Emerimeve ne Drejtesi sa me te mire te mundshem dhe te gjykuar pozitivisht e te mirepritur nga ligjberesitp div <![CDATA[Presidenti Nishani zhvillon nje takim konsultues me konstitucionaliste dhe eksperte te jurisprudences mbi procesin e perzgjedhjes dhe emerimit te anetareve te Keshillit te Emerimeve ne Drejtesi]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048013672/titulli/Presidenti-Nishani-zhvillon-nje-takim-konsultues-me-konstitucionaliste-dhe-eksperte-te-jurisprudences-mbi-procesin-e-perzgjedhjes-dhe-emerimit-te-anetareve-te-Keshillit-te-Emerimeve-ne-Drejtesi div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160819jpgimg classalignleft size-full wp-image-35492 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160819jpg alt width840 height487 a8 gusht 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani thirri sot ne Institucionin e Kreut te Shtetit dhe zhvilloi nje takim informues dhe konsultues me konstitucionaliste dhe eksperte te njohur te jurisprudences per te diskutuar dhe shkembyer mendime e pikepamje mbi procesin ligjor te shqyrtimit dhe te perzgjedhjes me ane te shortit te kandidaturave per anetaret e ardhshem te Keshillit e Emerimeve te Drejtesisep p styletext-align justifyDuke i falenderuar pjesemarresit per diskutimet e mendimet e vyera si dhe sugjerimet racionale dhe ndihmuese Kreu i Shtetit riperseriti dhe theksoi qendrimin e Tij se cdo akt ligjor qe del nga Institucioni i Presidentit te Republikes bazohet mbi sjelljen institucionale do te jete i mireargumentuar dhe i pergjegjshem ne zbatim te plote te Kushtetutes dhe ligjeve ne fuqip div <![CDATA[Kreu i Shtetit pershendet 70-vjetorin e Organizates Kombetare Shqiptaro-Amerikane AANO Diaspora shqiptare duhet te perfshihet e te jete edhe me e pranishme ne zhvillimin e Shqiperise]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048013136/titulli/Kreu-i-Shtetit-pershendet-70-vjetorin-e-Organizates-Kombetare-Shqiptaro-Amerikane-AANO-Diaspora-shqiptare-duhet-te-perfshihet-e-te-jete-edhe-me-e-pranishme-ne-zhvillimin-e-Shqiperise div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160818jpgimg classalignleft size-full wp-image-35474 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160818jpg alt width840 height614 a5 gusht 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes Sh T Z Bujar Nishani pershendeti veprimtarine me rastin e 70-vjetorit te themelimit te Organizates Kombetare Shqiptaro-Amerikane AANO dhe mbajtjes se Kuvendit te saj te pervitshem ne Tiranep p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160826jpgimg classalignleft size-full wp-image-35475 title2 srchttppresidentalwp-contentuploads20160826jpg alt width840 height533 aKreu i Shtetit ne fjalen e Tij pershendetese duke shprehur respektin personal dhe vleresimin institucional theksoi se kjo Organizate ka dhene nje kontribut te pacmuar per te nxitur bashkimin bashkepunimin zhvillimin e perparimin e Komunitetit Shqiptar ne Shtetet e Bashkuara si dhe per ruajtjen e identitetit dhe vlerave me te vyera shqiptare Kam besimin e patundur qe ky kontribut do te vazhdoje edhe ne te ardhmen me te njejten fryme dashamiresie dhe me te njejtin vullnet e perkushtim qe e ka karakterizuar qe nga hedhja e themeleve te Organizates suaj e deri ne ditet e sotme - tha Presidenti Nishani duke shtuar se ne jemi kombi i Skenderbeut Nene Terezes dhe mjaft figurave dhe personaliteteve te shquara boterore per te cilet krenohemi me plot te drejtep p styletext-align justifyMe tej Presidenti Nishani vuri ne dukje se Diaspora shqiptare dhe te paret tuaj ju si dhe brezat e rinj keni mbajtur dhe mbani gjalle endrren e shqiptareve per liri dhe perparim si dhe vlerat traditen gjuhen kulturen duke i trasheguar dhe pasuruar ato brez pas brezip p styletext-align justifyDuke iu drejtuar vellazerisht te pranishmeve Presidenti Nishani nenvizoi se secili prej shqiptareve te Amerikes ka kontributet e veta ne mbeshtetjen e palekundur qe Shtetet e Bashkuara na kane dhene qe nga pavaresia e shtetit shqiptar gjate perpjekjeve tona per liri dhe demokraci nen diktature ne clirimin dhe fitimin e pavaresise se Kosoves ne konsolidimin e demokracise institucioneve te pavarura shqiptare hapesirat e lirise bashkepunimin dhe partneritetin strategjik me Shtetet e Bashkuarap p styletext-align justifyMes shqiptareve kudo ku jetojne ne Shqiperi Kosove Mal te Zi Maqedoni Presheve e Bujanovc ne vende te tjera evropiane ne Australi etj dhe Shteteve te Bashkuara te Amerikes ka ekzistuar dhe vazhdon te ekzistoje nje lidhje e vecante Ne ndihemi krenare qe jemi aleate besnike te Shteteve te Bashkuara duke dhene kontributin tone sado modest ne kuader te koalicionit nderkombetar qe lufton per te mbrojtur dhe siguruar vlerat e patjetersueshme te lirise demokracise dhe civilizimit - tha Presidentip p styletext-align justifyNe perfundim te pershendetjes se tij Presidenti Nishani nenvizoi se tashme diaspora shqiptare ne Amerike eshte e madhe ne numer dhe une uroj duke i inkurajuar njekohesisht qe te kemi sa me shume shqiptaro-amerikane mes nesh sidomos te rinj te cilet kapacitetet e tyre te vyera intelektuale duhet ti shpalosin ne radhet e administrates publike apo edhe investitore dhe sipermarres qe ne Shqiperi mund te kontribuojne edhe me tej per zhvillimin dhe perparimin e pandalshem te vendit tone Le te sherbeje kontributi puna dhe perpjekjet tuaja si nje histori e madhe suksesi dhe frymezimi per te gjithe perfaqesuesit dhe organizatat e diaspores shqiptare qe kontribuojne per mireqenien begatine zhvillimin e te gjithe shqiptareve ashtu sic kane bere deri me sotp div <![CDATA[Presidenti Nishani ne tubimin tradicional popullor Mire se vini ne Alpet Shqiptare 2016 Me dinjitet dhe krenari therras Jam shqiptar]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048011736/titulli/Presidenti-Nishani-ne-tubimin-tradicional-popullor-Mire-se-vini-ne-Alpet-Shqiptare-2016-Me-dinjitet-dhe-krenari-therras-Jam-shqiptar div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads2016081jpgimg classalignleft size-full wp-image-35383 title srchttppresidentalwp-contentuploads2016081jpg alt width840 height459 a2 gusht 2016-Vuthaj Plavep p styletext-align justifyPresidenti i Republikes Sh T Z Bujar Nishani mori pjese ne tubimin tradicional shumevjecar popullor Mire se vini ne Alpet Shqiptare 2016 qe u mbajt ne Vuthaj ne Mal te Zi me nje pjesemarrje masive nga shqiptare te ardhur nga Mali i Zi Kosova Maqedonia dhe mbare trojet e banuara nga bashkekombasit tane ne Ballkan diaspora madje edhe nga Shtetet e Bashkuara te Amerikes apo edhe Australia e largetp p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads2016082jpgimg classalignleft size-full wp-image-35384 title srchttppresidentalwp-contentuploads2016082jpg alt width840 height578 aPrania e Presidentit Nishani u pershendet perzemersisht nga organizatoret si dhe nga banoret e shumte te cilet e mikpriten vellazerisht duke qene kjo vizita e pare e nje Kreu te Shtetit shqiptar ne Plave dhe Gucip p styletext-align justifyGjate tubimit Presidenti Nishani dhe te pranishmit ndoqen me endje koncertin festiv me artiste te ndryshem nje ekspozite me piktura dhe me pas u zhvilluan garat popullore dhe tradicionale te terheqjes se litarit hedhjes se gureve gares me kuaj etjp p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads2016083jpgimg classalignleft size-full wp-image-35385 title srchttppresidentalwp-contentuploads2016083jpg alt width840 height565 aPresidenti Nishani ne festen e ketij viti duke iu drejtuar te pranishmeve theksoi Nje komb matet me njerezit e tij te shquar - ka shkruar shkrimtari i shquar me origjine shqiptare Ernesto Sabato Edhe krahina e Plaves dhe Gucise krahine te lirise do ta quaja une ka shume personalitete te shquar me te cilet krenohet jo vetem Plava e Gucia por edhe historia dhe kultura kombetare Me shpirt luftarak dhe me kete vetedije lirie te trasheguar brez pas brezi bijte e bijat e Plaves dhe Gucise dhe te zonave per rreth u rezistuan shekujve duke ruajtur gjuhen traditat virtytet e larta njerezore te beses e mikpritjes mitet folklorin e legjendat qe jane dhe mbeten nje pasuri qe ka mahnitur edhe udhetaret e huaj dhe kedo qe ka pershkruar keto vise shte kjo tradite e ky shpirt i pasur qe reflektohet ne veprat e akademikeve shkrimtareve dhe artisteve te medhenj qe kjo krahine i ka dhene kombit shqiptar si Esat Nokshiqi Jashar Rexhepagiqi Hasan Mekuli Rexho Mulliqi Rexhep Ferri Ali Ahmeti Rexhep Qosja Isuf Dedushaj Isa Qosja Isuf Ulaj Xhevdet Ferri Zake Prelvukaj Mimoza Ahmetaj dhe shume e shume te tjere te cilet kane kontribuar me pene e me mendje per te ruajtur traditat kulturen dhe gjuhen shqipe Me dhjetera e dhjetera profesore universitare studiues politikane ushtarake aktore muzikante sportiste mjeke biznesmene te shquar profesioniste te zote te te gjitha fushave i kane dhene emer jo vetem kesaj krahine me intelektin talentin punen perkushtimin dhe humanizmin vlera qe i kane deshmuar edhe ne kohet me te veshtira per kombin tone Burra e gra te kesaj zone qe zene nje vend nderi ne panteonin e vetedijes dhe trashegimise sone kombetare Nje mirenjohje te perjetshme per te gjithe ata te cilet e skaliten kete panteon me dijen mundin gjakun dhe jeten e tyre nga dashuria e madhe per lirine per flamurin dhe identitetin kombetar me perpjekjet shekullore per clirim e perparim me kurajen e jashtezakonshme te sakrifices solidaritetit dhe ndergjegjes kombetare Burra e gra te kesaj zone qe emrin e shqiptarit po e vendosin ne piedestalet e nderit jo vetem ne trojet shqiptare ne Ballkan por edhe ne Evrope Amerike Australi dhe cdo cep te botes ku jetojne dhe punojnep p styletext-align justifyemstronga hrefhttppresidentalwp-contentuploads2016084jpgimg classalignleft size-full wp-image-35386 title srchttppresidentalwp-contentuploads2016084jpg alt width840 height420 aPrandaj perfitoj nga rasti qe te therras me dinjiteti dhe krenari jam shqiptarstrongemp p styletext-align justifyNe fjalen e mbajtur ne Vuthaj Kreu i Shtetit shqiptar u shpreh gjithashtu se Ne shqiptaret si komb me ne fund ne kete fillim shekulli kemi filluar ti shijojme dhe gezojme hapesirat e lirise dhe po punojme cdo qe ato te jene sa me te medha per te gjithe ne si dhe per rajonin dhe me gjere Shqiperia tashme eshte demokratizuar eshte anetare e NATO-s dhe ne rruge te mbare per anetaresim ne Bashkimin Evropian Kosova eshte e lire dhe e pavarur dhe po perparon me shpejtesi dhe e sigurt drejt integrimeve euro-atlantike Shqiptaret ne Maqedoni jane faktor paqeje dhe stabiliteti i Maqedonise dhe rajonit Vellezerit tane ne Presheve Bujanovc dhe Medvegje po ruajne me shume force dhe cdo dite e me shume po arrijne te drejtat e tyre edhe pse me shume veshtiresi Shqiptaret ne Mal te Zi jane kontribuesit kryesore per pavaresine e Malit te Zi dhe sot cdo dite e me shume po i arrijne te drejtat e tyre qe i meritojne dhe ju takojne edhe me kushtetuten e Malit te Zip p styletext-align justifyPresidenti Nishani nenvizoi se Fati i kombit tone ka bere qe te jetojme te ndare ne 5-6 shtete ne Ballkan Sot te gjithe shqiptaret kudo qe jetojne ne trojet e veta ne rajon pa marre parasysh ku jetojne ne Shqiperi Kosove Maqedoni Serbi apo Mal te Zi e kane nje qellim dhe nje rruge te anetaresohen ne Bashkimin Evropian Sot shqiptaret jane modeli i bashkejeteses dhe harmonise Le te ndertojme te gjithe se bashku nje rajon te vlerave nje rajon me human ku qytetaret jetojne ne paqe e ne harmoni me njeri-tjetrin nje rajon ku ska vend per urrejtje dhe padurim ndaj tjetrit nje rajon ku respekti dhe mirekuptimi te jene vlera te qytetarise evropianep p styletext-align justifyHapesirat e reja te lirise paqja dhe mirekuptimi ne rajon respektimi i vlerave te gjithsecilit ndertimi i rrugeve dhe mundesia e qarkullimit te lire te njerezve dhe mallrave njohja nga afer dhe bashkepunimi ne mes te te gjitha kombeve ne rajon largimi i urrejtjes dhe paragjykimeve per njeri-tjetrin do ta bejne rajonin tone me te qete me te sigurt dhe me te zhvilluar dhe per kete shqiptaret jane ne pararoje Shqiperia dhe kombi shqiptar ne pergjithesi e ka zgjedhur me kohe kete drejtimp div <![CDATA[Kreu i Shtetit shqiptar i shpreh solidaritetin Presidentit gjerman Gauck dhe denon aktet ekstreme dhe kriminale terroriste ne Mynih]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048008620/titulli/Kreu-i-Shtetit-shqiptar-i-shpreh-solidaritetin-Presidentit-gjerman-Gauck-dhe-denon-aktet-ekstreme-dhe-kriminale-terroriste-ne-Mynih div classentry-content p styletext-align justify23 korrik 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes Sh T Z Bujar Nishani nepermjet nje mesazhi derguar Presidentit te Republikes Federale te Gjermanise Joachim Gauck shpreh ngushellimet me te ndjera per familjet e viktimave te pafajshme dhe solidaritetin per popullin gjerman duke denuar njekohesisht me force aktet ekstreme dhe kriminale terroriste ne Mynihp pstrongI nderuar Zoti Presidentstrongp p styletext-align justifyAktet e djeshme ekstremiste dhe kriminale terroriste ne Mynih ku humben jeten shume qytetare te pafajshem dhe shume te tjere u lenduan mes te cileve edhe disa me kombesi shqiptare me tronditen shume Me trishtim te thelle u shpreh ngushellimet me te ndjera familjareve dhe te afermve te viktimave Te lenduarve u uroj sherim sa me te shpejtep p styletext-align justifyI denoj me forcen me te madhe keto akte te nxitura nga organizata terroriste e qe permes radikalizimit te te rinjve apo njerezve ne deshperim kerkojne te terrorizojne qytetaret tane e te ndjellin frike e panik ne jeten e tyre te perditshmep p styletext-align justifyNe keto momente tronditjeje dhe dhimbjeje per Gjermanine une dhe populli shqiptar jemi me familjaret e viktimave dhe te lenduarve me Ju dhe me popullin gjerman - shkruhet ne mesazhin e Presidentit Nishanip div <![CDATA[Njoftim nga Institucioni i Presidentit te Republikes per tentantiven e grushtit te shtetit ne Turqi]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048006139/titulli/Njoftim-nga-Institucioni-i-Presidentit-te-Republikes-per-tentantiven-e-grushtit-te-shtetit-ne-Turqi div classentry-content p styletext-align justify16 korrik 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes se Shqiperise ShTZ Bujar Nishani ka ndjekur me shume vemendje dhe shqetesim te madh zhvillimet e oreve te fundit ne Turqi ku rendi kushtetues u prek rende nga akte per rrezimin me dhune te nje Qeverie te zgjedhur demokratikishtp p styletext-align justifyPresidenti Nishani i denon me force keto akte dhe tentativa per marrjen e pushtetit permes dhunes dhe shpreh mbeshtetjen e plote per Presidentin Erdogan Qeverine dhe rendin kushtetues ne Turqip p styletext-align justifyPresidenti Nishani uron kthim sa me te shpejte te rendit publik dhe qetesise ne rruget dhe qytetet e Turqise dhe populli mik turk ti kthehet jetes normalep div <![CDATA[Kreu i Shtetit shqiptar i shpreh ngushellimet Presidentit francez Hollande per aktin terrorist ne Nise]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048005739/titulli/Kreu-i-Shtetit-shqiptar-i-shpreh-ngushellimet-Presidentit-francez-Hollande-per-aktin-terrorist-ne-Nise div classentry-content p styletext-align justify15 korrik 2016p pPresidenti i Republikes Sh T Z Bujar Nishani i ka derguar nje mesazh ngushellimi dhe solidariteti Presidenti te Republikes franceze Francois Hollandep pstrongI nderuar Zoti Presidentstrongp p styletext-align justifyAkti i mbremshem terrorist ne Nise qe pergjaku Diten Kombetare te Frances dhe gezimin e francezeve me tronditi dhe me revoltoi pa masep p styletext-align justifyE denoj me forcen me te madhe kete akt cnjerezor dhe ne keto momente dhimbje dhe zemerimi une dhe populli shqiptar jemi me ju dhe popullin francezp p styletext-align justifyMe trishtim te thelle u shpreh ngushellimet me te ndjera familjareve dhe te aferme te viktimave juve dhe qeverise suaj ndersa te lenduarve u uroj sherim sa me te shpejtep p styletext-align justifyZoti ju dhente juve dhe popullit francez qetesi kuraje dhe force per perballimin dhe kapercimin sa me shpejt te kesaj situate - theksohet ne mesazhin e Presidentit Nishanip div <![CDATA[Presidenti Nishani dekoron sportisten Klodiana Shala me Titullin Mjeshter i madh]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048005399/titulli/Presidenti-Nishani-dekoron-sportisten-Klodiana-Shala-me-Titullin-Mjeshter-i-madh div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201607118jpgimg classalignleft size-full wp-image-35309 title srchttppresidentalwp-contentuploads201607118jpg alt width840 height562 a14 korrik 2016p p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201607214jpgimg classalignleft size-full wp-image-35310 title srchttppresidentalwp-contentuploads201607214jpg alt width840 height587 aa hrefhttppresidentalwp-contentuploads201607313jpgimg classalignleft size-full wp-image-35311 title srchttppresidentalwp-contentuploads201607313jpg alt width840 height582 aa hrefhttppresidentalwp-contentuploads201607410jpgimg classalignleft size-full wp-image-35312 title srchttppresidentalwp-contentuploads201607410jpg alt width840 height578 aPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani dekoroi sot zonjen Klodiana Shala mestrong Titullin Mjeshter i madhstrong me motivacionin emPer veprimtarine e shquar dhe rezultatet e shkelqyera te arritura si sportiste e nivelit te larte ne atletike gjate veprimtarive kombetare dhe nderkombetare duke e renditur Shqiperine ne majat me te larta te sportitemp div <![CDATA[Presidenti Nishani priti nenkampionen e Evropes atleten Luiza Gega]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048005398/titulli/Presidenti-Nishani-priti-nenkampionen-e-Evropes-atleten-Luiza-Gega div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201607119jpgimg classalignleft size-full wp-image-35319 title srchttppresidentalwp-contentuploads201607119jpg alt width840 height581 a14 korrik 2016p p styletext-align justifyKreu i Shtetit shqiptar priti sot ne nje takim te vecante ne Zyren e Tij atleten Luiza Gega e cila u shpall pak dite me pare nenkampione e Evropes ne Kampionatin Evropian te Atletikes qe u mbajt ne Amsterdam te Holandes se bashku me trajnerin e saj Taulant Stermasip p styletext-align justifyGjate ketij takimi te perzemert Presidenti Nishani pasi e pergezoi atleten shqiptare per rezultatet e shkelqyera te arritura ne garat nderkombetare e siguroi zonjen Gega dhe trajnerin e saj per rritjen e vemendjes dhe mbeshtetjen nga institucionet shteterore ne menyre qe sporti shqiptar te vazhdoje te perfaqesohet ne menyre sa me dinjitoze dhe krenare anembane botesp div <![CDATA[Presidenti Nishani dekoron aktoret e Teatrit te Kukullave Shegushe Bebeti dhe Florinda Mazreku me Titullin Mjeshter i madh]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048005397/titulli/Presidenti-Nishani-dekoron-aktoret-e-Teatrit-te-Kukullave-Shegushe-Bebeti-dhe-Florinda-Mazreku-me-Titullin-Mjeshter-i-madh div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201607120jpgimg classalignleft size-full wp-image-35325 title srchttppresidentalwp-contentuploads201607120jpg alt width840 height559 a14 korrik 2016p p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201607215jpgimg classalignleft size-full wp-image-35326 title srchttppresidentalwp-contentuploads201607215jpg alt width840 height583 aPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani dekoroi sot znj Shegushe Bebeti me strongTitullin Mjeshter i madhstrong me motivacionin emPer kontributin e jashtezakonshem pasionin dhe perkushtimin e pazevendesueshem ne zhvillimin e Teatrit te Kukullave duke qene aktive jo vetem ne skene por edhe duke iu ardhur ne ndihme femijeve shqiptare ne nevoje e me semundje te renda ne vendin tone dhe ne Italiemp p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201607314jpgimg classalignleft size-full wp-image-35327 title srchttppresidentalwp-contentuploads201607314jpg alt width840 height542 aGjithashtu Presidenti Nishani dekoroi znj Florinda Mazreku me strongTitullin Mjeshter i madhstrong me kete motivacion emPer punen e saj te shquar dhe vlerat e vecanta artistike te shfaqura si aktore e Teatrit te Kukullave e cila me personazhet e panumerta te interpretuara shkelqyeshem pergjate kater dekadave me radhe u dhuroi kenaqesi e dashuri te parrefyer duke bere te lumtur breza te shumte femijesh shqiptareemp p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201607411jpgimg classalignleft size-full wp-image-35328 title srchttppresidentalwp-contentuploads201607411jpg alt width840 height534 ap p styletext-align justify pp styletext-align justify pp styletext-align justify pp styletext-align justify pp styletext-align justify pp styletext-align justify pp styletext-align justify pp styletext-align justify pp styletext-align justify pp styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160753jpgimg classalignleft size-full wp-image-35329 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160753jpg alt width840 height524 ap div <![CDATA[Presidenti Nishani dekoron mesuesin Sotir Papa me Titullin Mjeshter i madh]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048005035/titulli/Presidenti-Nishani-dekoron-mesuesin-Sotir-Papa-me-Titullin-Mjeshter-i-madh div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160719jpgimg classalignleft size-full wp-image-35227 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160719jpg alt width840 height505 a13 korrik 2016p p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160728jpgimg classalignleft size-full wp-image-35228 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160728jpg alt width840 height549 aa hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160738jpgimg classalignleft size-full wp-image-35229 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160738jpg alt width840 height619 aa hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160744jpgimg classalignleft size-full wp-image-35230 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160744jpg alt width840 height577 aPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani dekoroi sot zotin Sotir Papa me strongTitullin Mjeshter i madhstrong me kete motivacionem Ne vleresim te punes se palodhur ne fushen e arsimit per pergatitjen e brezave te rinj duke u kthyer ne simbol te figures se ndritur te mesuesitemp div <![CDATA[Presidenti i Republikes priti ne nje takim lamtumire Ambasadorin e Katarit Yousuf Hassen Al-Saai]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048005034/titulli/Presidenti-i-Republikes-priti-ne-nje-takim-lamtumire-Ambasadorin-e-Katarit-Yousuf-Hassen-Al-Saai div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201607110jpgimg classalignleft size-full wp-image-35261 title srchttppresidentalwp-contentuploads201607110jpg alt width840 height513 a13 korrik 2016p p styletext-align justifyPresidenti i Republikes ShTZ Bujar Nishani priti sot ne nje takim lamtumire Ambasadorin e Katarit ne Tirane zotin Yousuf Hassen Al-Saai ne mbyllje te misionit te tij diplomatik ne Shqiperip p styletext-align justifyPresidenti Nishani vleresoi angazhimin dhe kontributin e Ambasadorit Al-Saai ne nxitjen dhe forcimin e metejshem te marredhenieve miqesore e te bashkepunimit me Shtetin e Katarit dhe me Emirin e Katarit duke vleresuar ne menyre te vecante shkembimin e vizitave ne nivelet me te larta te realizuara edhe me kontributin e drejtperdrejte te Ambasadorit Al-Saai Ne menyre te vecante Presidenti Nishani vleresoi marredheniet e shkelqyera mes dy vendeve dhe shprehu mirenjohjen per mbeshtetjen e pakursyer qe Babai Emir i Katarit dhe Lartesia e Tij Emiri i Katarit i kane dhene zhvillimit ekonomiko-social ne Shqiperip p styletext-align justifyKreu i Shtetit e uroi Ambasadorin Al-Saai per vijimin me sukses te misionit te tij te ardhshem diplomatik ne Azerbajxhan si dhe shprehu besimin se ai do te mbetet nje mik i mire i Shqiperise dhe shqiptarevep div <![CDATA[Presidenti Nishani cmon bartesit e polifonise labe Ketij xhevahiri te cmuar e fort te rralle thesar i kultures sone folklorike]]> 2023-09-26T04:44:50+00:00 2023-09-26T04:44:50+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1048005033/titulli/Presidenti-Nishani-cmon-bartesit-e-polifonise-labe-Ketij-xhevahiri-te-cmuar-e-fort-te-rralle-thesar-i-kultures-sone-folklorike div classentry-content p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201607117jpgimg classalignleft size-full wp-image-35290 title srchttppresidentalwp-contentuploads201607117jpg alt width840 height536 a13 korrik 2016p p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201607213jpgimg classalignleft size-full wp-image-35291 title srchttppresidentalwp-contentuploads201607213jpg alt width840 height560 aKreu i Shtetit Bujar Nishani cmoi sot gjate nje ceremonie te vecante te zhvilluar ne mjediset e Institucionit te Presidentit bartesit e polifonise labe Ne pranine e Kryetarit i Kontrollit te Larte te Shtetit Leskaj Kryegjyshi Boteror i Bektashinjve Baba Edmond Brahimaj autoriteteve vendore si dhe anetareve te grupeve polifonike te rrethit te Vlores Presidenti Nishani vleresoi strongArtur Dhamonstrong me strongTitullin Mjeshter i madhstrong me motivacionin emPer rolin e tij si udheheqes artistik i Ansamblit Folklorik ipini dhe Ansamblit Laberia Vlore si hulumtues dhe organizator i perkushtuar per inkurajimin e talenteve te reja ne fushen e trashegimise kulturore te trevave jugoreem strongFatosh Likojnstrong me strongTitullin Mjeshter i madhstrong me motivacionin emKengetar i spikatur i isopolifonise shqiptare interpretues brilant dhe organizator i grupit te Dukatit si dhe perfaqesues tipik i zones se Dukatit ne krahinen e Laberiseem strongNikolin Likajnstrong me strongTitullin Mjeshter i madhstrong me motivacionin emPer rolin e tij si percjelles i tradites folklorike te grupit Violinat e Lapardhase ne Lumin e Vlores i shquar per nivelin e tij te larte te interpretimit te zerit te dyteemp p styletext-align justifyPresidenti i Republikes vleresoi gjithashtu strongArap eloleskajn pas vdekjesstrong me strongTitullin Naim Frasheristrong me motivacionin emSi nje percues i denje i tradites folklorike te Laberise nepermjet interpretimit virtuoz te kenges dhe valles se rende burrerore vranishtioteem strongKristo ipenstrong me strongTitullin Naim Frasheristrong me motivacionin emSi nje organizator i palodhur i grupeve tradicionale te bregdetit te Himares Krijues i suksesshem dhe interpretues i vecante mbrujtur ne djepin e kenges pilurioteem strongLeni Merkurin Veronstrong me strongTitullin Naim Frasheristrong me motivacionin emSi percjellese e denje e trashegimise folklorike labe nepermjet interpretimit brilant te kenges piluriote dhe nxjerrjes ne pah te zerit te trete ne kengen polifonikeem strongHyso Xhaferajnstrong me strongTitullin Naim Frasheristrong me motivacionin emPercues i spikatur i trashegimise folklorike te Kurveleshit te poshtem ne krahinen e Laberise Levrues virtuoz i isopolifonise shqiptare ne skenat kombetare dhe nderkombetareem strongVendim Zykajnstrong me strongTitullin Naim Frasheristrong me motivacionin emKengetar i njohur i isopolifonise labe interpretues virtuoz i lirikave popullore Levrues i suksesshem i tradites folklorike te zones se Lumit te Vlores ne skenat kombetare e nderkombetare duke perfaqesuar denjesisht Ansamblin ipiniemp p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads201607312jpgimg classalignleft size-full wp-image-35292 title srchttppresidentalwp-contentuploads201607312jpg alt width840 height527 aKreu i Shtetit pasi uroi mireseardhjen ne Institucionin e Presidentit te Republikes shprehu kenaqesine personale vleresimin dhe privilegjin qe sot nderohen permes pranise por dhe permes vleresimit shteteror bartesit me virtuoze te kenges popullore te krahines se Vlores te kesaj treve e cila identifikohet me zemren e Laberise e qe ze nje vend te vecante ne historine e Atdheut dhe kombit tonep p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160749jpgimg classalignleft size-full wp-image-35293 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160749jpg alt width840 height552 aSa here qe permendet Vlora ne menyre tejet instiktive secili shqiptar nga jugu deri ne veri e lidh kete qytet me kontributin e jashtezakonshem historik dhe kombetar qe ka dhene pergjate shekujve vecanerisht me shpalljen e Pavaresise dhe themelimin e shtetit tone nga Ismail Qemali me bashkepunetoret e tij ne qytetin tuaj Mirepo lavdia e merituar e paraardhesve tuaj ne te kaluaren e afert e te larget ne nje fare nuk e ka lene te dale edhe aq ne pah nje tjeter xhevahir i cmuar e fort i rralle ate oqean te paane te asaj krijimtarie te mrekullueshme qe perben nje nga thesaret me te shtrenjta te kultures tone folklorin Si rralle ne ndonje treve tjeter te hapesires gjeografike te kombit tone ne Laberi hasen disa nga perlat me te ndritura te kultures popullore shqiptare te cilat jane perfshire pergjithnje duke zene vend me plot merite ne panteonin e vlerave tona shpirterore kombetare shte e natyrshme qe ne balle te ketyre vlerave te qendroje ajo qe ka qene me e dashura melodi ne jeten labe polifonia magjike arti mbreselenes qe ka mahnitur ne cdo kohe vizitoret e huaj dhe shtegtare ne keto vise ne shekuj duke admiruar gojehapur polifonine kete Zonje te Rende te kultures boterore dhe te folklorit tone qe sipas studimeve eshte shfaqur ne sferen e spektaklit muzikor qysh ne lashtesine e njerezimit shume perpara korit antik grek Ajo ka ardhur deri ne bashkekohesi si nje dukuri tipike shqiptare qe ka ngazellyer me miliona spektatore me fat te cilet e kane degjuar dhe shijuar me gjithe shpirt gjithandej ku eshte kenduar me nje mjeshteri te pagabueshme e te patjetersueshme nga dhjetera breza kengetaresh qe e kane perpunuar dhe pasuruar ate me tej nder shekuj Kenga popullore e ka shoqeruar labin ne cdo hap te jetes se tij qe nga belbezimi i pare i foshnjes e deri ne largimin nga kjo bote Ajo ka qene bashkudhetarja e pandashme e leberve ne gezime e hidherime neper vaje e neper dasma ne lufte e ne kohe paqeje - theksoi Presidenti Nishani ne fjalen e mbajtur ne kete ceremonip p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads20160752jpgimg classalignleft size-full wp-image-35294 title srchttppresidentalwp-contentuploads20160752jpg alt width840 height525 aNe lendinat e praruara apo edhe gerxhet hijerenda te Kurveleshit apo te Mesaplikut kudo ku gjallon e pulson jeta laberore ndihen menjehere ne ajer tonet e embla te fyellit te pasuar nga isoja e bardit te maleve tona Te tubuar ne grupe te vogla apo te medha baballaret gjysherit dhe stergjysherit tuaj fisnike i mbytnin brengat e tyre ne oazin terheqes dhe ngushellues te kengeve te tyre te cilat me motivet e veta zaptonin nje hapesire gati te pakufishme qe luhatej dhe shtrihej nga ngjarjet e perditshme te shtepive e familjeve te tyre dhe deri te hallet e dertet e gezimet e te afermve kudo ku ata gjendeshin Ne kengen polifonike te Jugut isoja pavaresisht se nuk ka fjale nuk eshte vetem nje forme ekzekutimi por ben pjese ne permbajtjen e kenges Kenga polifonike e jugut nuk mund te ekzistoje vecse e rrethuar prej isos Madje kjo murmurime kolektive eshte ndoshta nganjehere edhe me e rendesishme se vete kenga shte elementi ne te cilin noton kenga Ne qofte se isoja nderpritet kjo do te thote se kenga nderpritet Por isoja eshte mbeshtetje aprovim unanimitet Me ane te isos populli jep kenges te drejten per te vazhduar Me nderprerjen e saj ia heq ate te drejte Kur ne i perulemi ketij monumenti te prekshem te mendjes sone jemi te vetedijshem se Laberia dhe kenga e saj polifonike pulsojne fuqishem ne atmosferen e kultures dhe trashegimine kombetare shqiptare Ne dasmen labe apo ne vajet e fuqishme qe pasonin vdekjet kjo simbioze e ndjenjave te bijve dhe bijave nxirrte diamante te reja poetike qe te bashkuara ne xhevahiret e tingujve krijonin ate ngrehine madheshtore qe u titullua bindshem si kenga e popullit Ne nje rast te tille si ky i sotmi kujtimet vershojne vetvetiu duke na cuar sidomos tek ato qe bleruan traditen e treves suaj Ne arealin vlonjat ka pasur disa ansamble njerezish plot vitalitet qe ne rrjedhen e shekullit XX u misheruan ne krye te kesaj tradite si Grupi i Vranishtit ai i ipinit i Dukatit i Pilurit mjaft te spikatur e ku u mbajt i pashuar zjarri romantik i lirizmit te gurres folklorike Ne disa prej momenteve me thelbesore te jeteve tona keto grupe kane ekspozuar nje larmi aq mbreselenese te kenges popullore sa kane magjepsur nje komb te tere qe eshte dritheruar prej tyre dhe ju besoj se jeni deshmitaret e kesaj Ata i kane dhuruar vendit qe u perkasin gjithe larushine e tingujve te maleve vezullues te Lumit te Vlores ku linden apo bukurine e pafre te gjirit te Vlores dhe te Bregut te Himares duke u gdhendur dhe bere pjese perjetesisht ne kujtesen e mbare popullit dhe kombit shqiptar - vijoi me tej Kreu i Shtetitp p styletext-align justifya hrefhttppresidentalwp-contentuploads2016076jpgimg classalignleft size-full wp-image-35295 title srchttppresidentalwp-contentuploads2016076jpg alt width840 height572 aUne kam besimin e plote e te palekundur ne ndergjegjen time se edhe ne epoken e tanishme te globalizmit te gjithanshem e te gjithckaje ku dikush edhe mund te rendte drejt perfitimit kenga popullore do te vijoje te jetoje e pacenuar nga asnje rrezik duke vrapuar ne dimensionin e saj drejt horizonteve te reja rinore sepse e tille e re mbetet ajo me freskine qe na percjell gjithmone ne cdo cast kur degjohet dhe shijohet si nje mbretereshe e muzikes Deshiroj ti mbyll keto fjale zemre me nje mirenjohje te pakufi e thellesisht te sinqerte per te gjithe ata qe i ndenjen perhere prane kesaj mbretereshe dhe e kultivuan dashurine ndaj saj me nje vrull e kembengulje te paepur Dhe sidomos juve bartesve te saj nga Vlora dhe Laberia qe per dekada sakrifikuat cdo pune tuajen per ta sjelle ne piedestal mbretereshen me hiret e saj me fisnike qe u lartesojne ju dhe mbare popullin shqiptar Suksese te metejshme ne artin tuaj kaq njerezor e aq te vyer per te gjithe ne Ju kendofte shpirti dhe mos ju pushofte goja per jete te jeteve - perfundoi fjalen e tij Kreu i shtetit shqiptarp p styletext-align justifyNe mbyllje te ceremonise Presidenti Nishani se bashku me te pranishmit ndoqen nje koncert te pasur artistik me kenge te interpretuara mjeshterisht nga pjesetaret e grupeve polifonike labep div - Arkiva Shqiptare e Lajmeve