Lajme nga Kuvendi-i-Shqiperise 2023-06-04T11:15:44+00:00 Zend_Feed_Writer http://www.example.com A Brahaj [email protected] http://www.shqiperia.com.com <![CDATA[27 mars 2008 - Kuvendi mblidhet ne seance plenare]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047660523/titulli/27-mars-2008---Kuvendi-mblidhet-ne-seance-plenare div h127 mars 2008 - Kuvendi mblidhet ne seance plenareh1div <![CDATA[31 mars 2008 - Kuvendi mblidhet ne seance plenare dhe degjon raportin e ILDKP-se]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047660522/titulli/31-mars-2008---Kuvendi-mblidhet-ne-seance-plenare-dhe-degjon-raportin-e-ILDKP-se div h131 mars 2008 - Kuvendi mblidhet ne seance plenare dhe degjon raportin e ILDKP-seh1div <![CDATA[2 prill 2008- Kryetarja e Kuvendit ne Shkoder ne perkujtim te ngjarjeve tragjike te 2 prillit 1991]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047660521/titulli/2-prill-2008--Kryetarja-e-Kuvendit-ne-Shkoder-ne-perkujtim-te-ngjarjeve-tragjike-te-2-prillit-1991 div h12 prill 2008- Kryetarja e Kuvendit ne Shkoder ne perkujtim te ngjarjeve tragjike te 2 prillit 1991h1div <![CDATA[5 maj 2008 - Kuvendi mblidhet ne seance plenare dhe zhvillon interpelance me Ministrin e Ekonomise Tregtise dhe Energjitikes]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047660516/titulli/5-maj-2008---Kuvendi-mblidhet-ne-seance-plenare-dhe-zhvillon-interpelance-me-Ministrin-e-Ekonomise-Tregtise-dhe-Energjitikes div h15 maj 2008 - Kuvendi mblidhet ne seance plenare dhe zhvillon interpelance me Ministrin e Ekonomise Tregtise dhe Energjitikesh1div <![CDATA[22 mars 2008- Topalli Shteti angazhim maksimal qe te rinise jeta dhe te kthejme besimin nder banoret e demtuar nga shperthimi]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047660514/titulli/22-mars-2008--Topalli-Shteti-angazhim-maksimal-qe-te-rinise-jeta-dhe-te-kthejme-besimin-nder-banoret-e-demtuar-nga-shperthimi div h1 22 mars 2008- Topalli Shteti angazhim maksimal qe te rinise jeta dhe te kthejme besimin nder banoret e demtuar nga shperthimi h1div <![CDATA[22 mars 2008- Topalli Bashkim per nje reforme te madhe shteterore ne Kuvend]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047660513/titulli/22-mars-2008--Topalli-Bashkim-per-nje-reforme-te-madhe-shteterore-ne-Kuvend div h1 22 mars 2008- Topalli Bashkim per nje reforme te madhe shteterore ne Kuvend h1div <![CDATA[22 mars 2008- Kryetarja e Kuvendit uron besimtaret bektashinj per Festen e Sulltan Nevruzit]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047660512/titulli/22-mars-2008--Kryetarja-e-Kuvendit-uron-besimtaret-bektashinj-per-Festen-e-Sulltan-Nevruzit div h1 22 mars 2008- Kryetarja e Kuvendit uron besimtaret bektashinj per Festen e Sulltan Nevruzit h1div <![CDATA[23 mars 2008 - Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli uron besimtaret katolike me rastin e Pashkeve]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047660511/titulli/23-mars-2008---Kryetarja-e-Kuvendit-Jozefina-Topalli-uron-besimtaret-katolike-me-rastin-e-Pashkeve div h123 mars 2008 - Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli uron besimtaret katolike me rastin e Pashkeveh1div <![CDATA[19 maj 2008 - Kuvendi mblidhet ne seance plenare]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047660510/titulli/19-maj-2008---Kuvendi-mblidhet-ne-seance-plenare div h1 19 maj 2008 - Kuvendi mblidhet ne seance plenareh1div <![CDATA[Fjala e Kryetarit te ri te Kuvendit te Shqiperise zotit Ilir Meta]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1047660470/titulli/Fjala-e-Kryetarit-te-ri-te-Kuvendit-te-Shqiperise-zotit-Ilir-Meta pa classlinkeditor titlefoto 10 onclickwindowopenhttpkryetariparlamentalshowimagephpfileid13676Showfoto 10width690height465toolbarno locationnomenubarnoscrollbarsyesresizableyes return false hrefhttpkryetariparlamentalshowimagephpfileid13676 targetblank img height97 altfoto 10 srchttpkryetariparlamentalshowimagephpfileid13675 width150 alignleft border0 aTe nderuara zonja deputetebr Te nderuar zoterinj deputetebr Te nderuar ambasadore dhe perfaqesues te Trupit Diplomatikbr Te nderuar te ftuarbr Zonja dhe zoterinjbr Me 23 qershor shqiptaret votuan masivisht me nje shprese te madhe shprese te cilen ne jemi zgjedhur dhe thirrur ta permbushim ketu ne Kuvendin e Republikes se Shqiperise Kjo shprese dhe porosi e shqiptareve per ti perfaqesuar e per te zhvilluar vendin eshte shprehje e besimit qe ata kane treguar duke na dhene ne mundesine per te kuvenduar me urtesi qetesi dhe pergjegjshmeri per te ardhmen e popullit dhe te vendit tonebr Ky Kuvend duhet te perfaqesoje ate qe eshte pritshmeria e qytetareve por edhe praktika me e mire e punes se parlamenteve evropiane pergjegjshmerine dhe llogaridhenien seriozitetin politik dhe etiken tolerancen dhe bashkepunimin kurajen dhe vizionin respektin per ligjin dhe parimet demokratikebr Jam i bindur se Kuvendi i ri do te coje perpara axhenden tone evropiane sepse shqiptaret kerkojne nga te gjithe ne reforma te thella dhe te qendrueshme qe na afrojne dhe integrojne me shume dhe me shpejt me Evropen reforma qe u sjellin atyre me shume vende te reja pune reforma qe permiresojne jeten e tyre dhe ua bejne me te sigurt dhe te begate te ardhmen e femijeve ne atdheun tone te perbashketbr Prandaj dhe ftesa ime e pare qe buron nga degjimi i zerit te qytetareve qe na kane nderuar dhe sjelle ketu eshte pikerisht lenia pas e frymes konfliktualebr Jemi ketu per te bere me te miren per vendin dhe popullin tone me alternativa konkrete te matshme dhe te prekshme na duhet te japim llogari cdo dite se cfare ligjesh te reja do te miratojme dhe se si do ti zbatojme ato per te bere jeten e te gjitheve me te mire dhe me te sigurtbr Jam i bindur se ky Kuvend i ri do te kete me shume konstruktivitet dhe pozitivitet me shume alternativa dhe me shume zgjidhje Kete perqasje politike e ben imperative edhe shendeti jo i mire i ekonomise sone treguesit e varferise dhe te papunesise qe jane shqetesues dhe ne rritje Papunesia dhe varferia jane kundershtaret tane te vertete jane sfidat tona te perbashketa qe duhen fituar ne emer te te gjithe qytetareve tane pa asnje dallim Matesi me i mire e me i sigurt i cdo politike dhe i kontributit te gjithsecilit prej nesh eshte pikerisht pergjigjja e pyetjes Sa vende te reja pune kemi hapur sot dhe sa shqiptare e kaluan pragun e varferise sotbr Vetem keshtu do te rivendosim besimin e duhur te qytetareve te klasa politike ne vend Ky besim do ti jape impuls guxim dhe energji ekonomise shqiptare qe te rimekembet qe sipermarrja te gjeje forcen mjetet dhe partneritetin e duhur te qeveria dhe te shteti i se drejtes Keshtu vendi do te kete me shume stabilitet dhe parashikueshmeri Ne kete menyre Shqiperia do te behet nje vend me terheqes per investitoret e huaj ekonomia jone do te rritet dhe vendet e punes do te shtohenbr Jam i bindur se permiresimi i situates ekonomike fillon me themelimin e nje partneriteti te forte dhe transparent me sipermarrje shqiptare dhe te huaj i cili shton vendet e reja te punes dhe krijon mireqenie per te gjithe qytetaret tanebr Ne duhet te ecim drejt reformimit te modelit tone ekonomik duke u bazuar te shfrytezimi me efikas dhe transparent i resurseve tona te panumerta natyrore te rritja e prodhimit vendas por mbi te gjitha te menaxhimi me i mire i burimeve tona njerezore qe nuk na mungojnebr Reforma te rendesishme na presin per funksionimin me efikas te institucioneve per te rritur pavaresine e tyre por edhe bashkepunimin midis tyre sepse zhvillimi dhe perparimi drejt Evropes se bashkuar nuk mund te jete veper vetem e nje maxhorance por eshte nje sipermarrje kolektive mbarekombetare e bazuar ne gjitheperfshirjen e cdo qytetari cdo politikani dhe institucioni ku roli i opozites mbetet i pazevendesueshembr Do te perkujdesemi me shume per qytetaret e ketij vendi kudo ku jeton nga Vermoshi ne Konsipol sepse eshte e drejta e tyre te jetojne ne mireqenie dhe eshte detyra jone ta garantojme ate Perkujdesja jone do te rritet edhe per ata qytetare qe jetojne jashte kufijve ne emigracion apo trojet shqiptare sepse ata jane pjese e botes sone shqiptare dhe perkujdesja ndaj tyre eshte detyrim madhor dhe kushtetues per te gjithe nebr Per te realizuar keto reforma njekohesisht duhet te reformojme veten tone duhet tu pergjigjemi zhvillimeve te shpejta dhe ti udheheqim ato duhet te rrisim efikasitetin tone ne drejtim te perafrimit te legjislacionit me ate te Bashkimit Evropian te thjeshtezimit dhe permiresimit te legjislacionit te vendit tone dhe ne vecanti te forcojme zbatueshmerine e ligjevebr Transparenca dhe gjitheperfshirja do te jene vendimtare per suksesin tone te perbashket ne kete Kuvend Gjithkush pavaresisht bindjeve apo pozicioneve partiake qe deshiron te kontribuoje per te bere ligje te mira e te dobishme per vendin per te konceptuar politika realiste dhe te frytshme do te jete i mirepritur dhe i respektuar Per kete qellim ne do te bashkepunojme ngushte edhe me shoqerine civile boten akademike dhe universitare si edhe me grupet e interesitbr Une jam i bindur se ekziston deshira dhe vullneti i perbashket i maxhorances dhe opozites se ketij Kuvendi qe te vendosim nje standard te ri te sjelljes politike te komunikimit politik ku debatohet per idete per politikat dhe per ligjet dhe jo per personinbr Te bashkojme perpjekjet tona maksimalisht per integrimin e plote te Shqiperise ne Bashkimin Evropian permes integrimit te punes sone te perbashket pozite-opozite sepse besoj se ne thelb ne kemi nje qellim te perbashket mireqenien zhvillimin sigurine dhe rritjen e dinjitetit te qytetareve tane dhe Shqiperisebr Ne jemi besimplote se ashtu si deri me sot Shtetet e Bashkuara te Amerikes dhe Bashkimi Evropian do te vazhdojne te jene perkrah nesh duke na mbeshtetur fuqimisht ne arritjen e objektivit tone madhor ate te anetaresimit ne Bashkimin Evropianbr Ky Kuvend do te kontribuoje per nje shoqeri te forte e te qendrueshme qe fuqizon stabilitetin dhe bashkepunimin rajonal ne nje kohe kur faktori shqiptar kudo qe ndodhet dhe jeton kontribuon per paqen dhe perspektiven evropiane Shembulli me i qarte eshte roli i shtetit me te ri atij te Kosoves qe forcon cdo dite poziten nderkombetare dhe me guxim ecen drejt dialogut dhe bashkepunimit rajonal si nje faktor i rendesishem i paqes dhe stabilitetit Ky eshte nje shekull qe punon e do te punoje per te miren e shqiptarevebr Ndaj te nderuar kolege dua tju siguroj se duke marre voten tuaj dhe besimin tuaj si Kryetar i Kuvendit jam ketu nje nga ju qe te siguroj zbatimin rigoroz te Rregullores se Kuvendit te siguroj te drejtat e cdo deputeti ne pergjithesi dhe respektimin e angazhimit konstruktiv te opozites frymen e tolerances dhe te konsensusitbr Sfidat qe kemi perpara jane te medha dhe te perbashketa por une jam i sigurt se progresi dhe zhvillimi i vendit do te jete me i shpejte me i sigurt dhe me i begate duke e rritur frymen e bashkepunimit dhe duke vendosur gjithnje interesin kombetar mbi interesat tona te ngushta partiakebr Jam i bindur se do te jemi te suksesshem vetem duke mos harruar per asnje moment se ky nuk eshte Kuvendi yne i 140 deputeteve por eshte Kuvendi i popullit shqiptar i mbare qytetareve tane te cilet votuan plot dinjitet dhe si qytetare evropiane me 23 qershor Le te reflektojme edhe ne ne kete Kuvend me te njejtin dinjitet dhe pergjegjshmeri qe ta meritojme plotesisht besimin e tyrebr br Faleminderitbr p <![CDATA[Kryetarja e Kuvendit shtron Iftar me perfaqesues te Komunitetit mysliman dhe te komuniteteve te tjera fetare ne vend]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046921574/titulli/Kryetarja-e-Kuvendit-shtron-Iftar-me-perfaqesues-te-Komunitetit-mysliman-dhe-te-komuniteteve-te-tjera-fetare-ne-vend p Kryetarja e Kuvendit shtroi sot nje Iftar ne emer te Kuvendit te Shqiperise ku ishin te ftuar Kryetari i Komitetit Mysliman Selim Muca myftite e te gjitha qarqeve krere te komuniteteve te tjere fetare ne Shqiperi deputete dhe personalitete te fushave te ndryshmep pKryetarja e Kuvendit duke i uruar mireseardhjen te ftuarve vleresoi Muajin e Ramazanit si nje muaj te jashtezakonshem per te gjthe besimtaret myslimane ne Shqiperi Kosove Maqedoni dhe ne mbare botenp pNe fjalen pershendetese drejtuar te ftuarve Kryetarja e Kuvendit u shpreh p pKy eshte nje muaj ku si asnjehere tjeter te gjithe ne ndiejme sesa e madhe eshte forca sesa e madhe eshte fuqia qe besimi te jep per te qendruar perpara dhimbjes per te besuar ne dite me te mira per tu udhehequr nga besimi dhe morali me i mire Jane momente ku te gjithe ne perjetojme dhe kuptojme se jemi femije te Zotit me diferencat tona ne te gjithe jemi te barabartep pNe nje muaj te tille si ky muaj me shume se kurre ne e kuptojme sesa e rendesishme eshte dhembshuria sa e rendesishme eshte te kuptojme tjetrin kur ska sa e rendesishme eshte te kuptojme tjetrin kur eshte ne vuajtje dhe te ndash me te aq sa mundesh ne familje dhe ne shtepite e gjithsecilit p pSka sadisfaksion me te madh ska gje me te bukur se te ndihmosh tjetrin kur eshte ne nevojep pSinqerisht ju falenderoj per ardhjen tuaj ketu dhe ju uroj gezuar kete feste dhe dite mbara per te gjithe ju per te gjithe shqiptaret per kombin tone p p p br var jssearchkriteriamorethanmesg Ju lutem jepni nje fjale me me shume se dy karaktere var tp k255 var pubpath var searchmode GO Foto Galeri me shume Live Seancat Plenare Live Video Galeri jdocumentreadyfunction createPlayerSI function createPlayerSI var flashvars filehttpwwwparlamentalmediapunime nga rikonstruksioni i salles se seancave plenareflv typevideo autostartfalse skinhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleskinsplayerswf image httpwwwparlamentalshowimagephpfileid7870 frontcolor000000 backcolorffffff screencolor838f8d lightcolor32a6cb bufferlength1 volume90 repeatnone qualitytrue displayclickplay stretchinguniform controlbarover shufflefalse mutefalse logohttpwwwparlamentalgraphicsspacergif item 0 var params allowfullscreentrue allowscriptaccessalways wmodeopaque swfobjectembedSWFhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleplayerswf previewSI34128145 220 125 90115 false flashvars params Get the Flash Player to see this player <![CDATA[Kryetarja e Kuvendit takim me perfaqesuesin e Prezences se OSBE-se ne Shqiperi Ambasadorin Robert Bosh]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046921573/titulli/Kryetarja-e-Kuvendit-takim-me-perfaqesuesin-e--Prezences-se-OSBE-se-ne-Shqiperi-Ambasadorin-Robert-Bosh p alignjustifyKryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli priti sot ne takim perfaqesuesin e Prezences se OSBE-se ne Shqiperi Ambasadorin Robert Bosh ne br perfundim te mandatin e tij ne vendin tone p p alignjustifyKryetarja e Kuvendit vleresoi punen dhe mbeshtetjen e OSBE-se ne shume reforma thelbesore te Shqiperise Ajo falenderoi ambasadorin Bosch edhe per kontributin e tij personal dhe rolin e tij ne bashkepunimin e frytshem mes OSBE-se dhe insitucioneve shqiptare ndersa i beri urimet me te sinqerta per karrieren dhe familjenp p alignjustifyAmabasadori Bosch cmoi bashkepunimin me qeverine dhe parlamentin si shume te hapur konkret e me rezultate te qarta ndersa theksoi se do te vijoje te ndjeke me vemendje zhvillimet ne Shqiperi p p alignjustifyKjo edhe per faktin se misioni i tij i ardhshem do te vijoje ne Kosove kesaj rradhe si ambasador i Hollandesp p alignjustifyNdaj edhe biseda me tej u fokusua te Kosova dhe njohja e pavaresise se sajp p alignjustifyKryetarja e Kuvendit tha se tashme pavaresia e Kosoves eshte nje proces i pakthyeshem dhe Vendimi i Gjykates Nderkombetare te Drejtesise e rikonfirmoi ketep p alignjustifybr p Print Email var jssearchkriteriamorethanmesg Ju lutem jepni nje fjale me me shume se dy karaktere var tp k255 var pubpath var searchmode GO Foto Galeri me shume Live Seancat Plenare Live Video Galeri jdocumentreadyfunction createPlayerSI function createPlayerSI var flashvars filehttpwwwparlamentalmediapunime nga rikonstruksioni i salles se seancave plenareflv typevideo autostartfalse skinhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleskinsplayerswf image httpwwwparlamentalshowimagephpfileid7870 frontcolor000000 backcolorffffff screencolor838f8d lightcolor32a6cb bufferlength1 volume90 repeatnone qualitytrue displayclickplay stretchinguniform controlbarover shufflefalse mutefalse logohttpwwwparlamentalgraphicsspacergif item 0 var params allowfullscreentrue allowscriptaccessalways wmodeopaque swfobjectembedSWFhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleplayerswf previewSI34128145 220 125 90115 false flashvars params Get the Flash Player to see this player <![CDATA[Kryetari i parlamentit te Grenades Leter Kryetares se Kuvendit Se shpejti rritje e menjehershme e vendeve qe do te njohin pavaresine e Kosoves]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046920979/titulli/Kryetari-i-parlamentit-te-Grenades-Leter-Kryetares-se-Kuvendit-Se-shpejti-rritje-e-menjehershme-e-vendeve-qe-do-te-njohin-pavaresine-e-Kosoves pKryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli mori sot nje leter nga kryetari i Parlamentit te Grenades George JMc Guire lidhur me ceshtjen e pavaresise se Kosoves p pKjo leter vjen pas dhjetra takimesh qe Kryetarja e Kuvendit zhvilloi ne Konferencen boterore te kryeparlamentareve ne Gjeneve te fokusuara kryesisht ne lobimin per njohjen e pavaresise se Kosovesp pNe letren e tij zMc Guire shkruan se Jam i lumtur tju njoftoj se pas takimit qe ne patem ne Konferencen Boterore te Gjeneves Grenada ka marre ne konsiderate kerkesen tuaj per njohjen e Kosoves si nje vend legjitim dhe krejtesisht i pavarurp pKam kenaqesine tju informoj gjithashtu se vendet e CARICOM pritet te marrin nje vendim te perbashket per ceshtjen e Kosovesp pCARICOM eshte nje bashkesi shtetesh qe perfshin 15 vende ku bejne pjese Antigua dhe Barbuda Bahamas Barbados Belize Dominica Grenada Guyana Haiti Jamaica Montserrat ST Kitts dhe Nevis Saint Lucia StVincent dhe Grenadines Suriname Trinidad dhe Tobagop pNe letren e tij Kreu i Parlamentit te Grenades e siguron Kryetaren e Parlamentit se autoritetet me te larta te Grenades do te lobojne dhe me gjere ne mbeshtetje te kauzes suaj te drejtep pLetra e zMC Guire vjen pas nje sere letrash qe Kryetares se Kuvendit Jozefina Topalli ka marre ne pergjigje te takimeve te saj lobuese per njohjen e pavaresise se Kosovesp p p pbr p Print Email var jssearchkriteriamorethanmesg Ju lutem jepni nje fjale me me shume se dy karaktere var tp k255 var pubpath var searchmode GO Foto Galeri me shume Live Seancat Plenare Live Video Galeri jdocumentreadyfunction createPlayerSI function createPlayerSI var flashvars filehttpwwwparlamentalmediapunime nga rikonstruksioni i salles se seancave plenareflv typevideo autostartfalse skinhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleskinsplayerswf image httpwwwparlamentalshowimagephpfileid7870 frontcolor000000 backcolorffffff screencolor838f8d lightcolor32a6cb bufferlength1 volume90 repeatnone qualitytrue displayclickplay stretchinguniform controlbarover shufflefalse mutefalse logohttpwwwparlamentalgraphicsspacergif item 0 var params allowfullscreentrue allowscriptaccessalways wmodeopaque swfobjectembedSWFhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleplayerswf previewSI34128145 220 125 90115 false flashvars params Get the Flash Player to see this player <![CDATA[Kryetarja e Kuvendit takim me perfaqesuesen e PNUD-it per Shqiperine Gulden Turkoz-Cosslett]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046920978/titulli/Kryetarja-e-Kuvendit-takim-me-perfaqesuesen-e-PNUD-it-per-Shqiperine-Gulden-Turkoz-Cosslett pKryetarja e Kuvendit priti sot ne nje takim te vecante perfaqesuesen e PNUD-it per Shqiperine zonjen Gulden Turkoz-Cosslett ne prag te perfundimit te mandatit te saj ne Shqiperip pGjate ketyre viteve zonja Turkoz-Cosslett dhe Kryetarja e Kuvendit kane pasur nje bashkepunim te vijueshem vecanerisht per ceshtje te luftes kunder dhunes ne familje dhe mbrojtjes se femijevep pPer zonjen Turkoz-Cosslett bashkepunimi i hapur me qeverine dhe parlamentin shqiptar e ka bere shume te frytshme punen e sajp pAjo falenderoi Kryetaren e Kuvendit per gjithe angazhimin dhe mbeshtetjen e dhene ne keto ceshtje thelbesore por edhe ne projektje te tjera ne bashkepunim me perfaqesine e Kombeve te Bashkuara p pPer Kryetaren e e Kuvendit kontributi dhe angazhimin personal i zonjes Turkoz-Cosslett mbetet shume i cmuar per Shqiperine dhe familjen shqiptare ndersa i beri asaj urimet me te sinqerta per karrieren dhe familjen p pKryetarja e Kuvendit duke folur per studimin e Newsweek i cili e rendit Shqiperine ne vendin e 57 nder 100 vendet me te mira per te jetuar tha se Parlamenti i Shqiperise ka bere nje pune intensive ku vetem kete vit jane miratuar mbi 250 ligje e vendime pjese e refomave te medhabr Pjese e rendesishme e legjislacionit kane qene shume ligje por edhe fushata sensibilizuese ne perkrahje te familjes grave e femijeve p pKonkretisht nje projektligji i ri kunder dhunes ne familje pritet te miratohet dhe Kryetarja e Kuvendit tha se ai do te futet menjehere ne kalendarin e punimeve te parlamentit si nje prioritetp pZonja Turkoz-Cosslett do te vijoje misionin e saj ne New York prane Kombeve te Bashkuara Ajo shprehu kenaqesine te vijoje bashkepunimin me Kryetaren e Kuvendit dhe parlamentin shqiptar ne sfida te cilat tashme zonja Jozefina Topalli i ka kthyer ne beteja te saj lufta ndaj dhunes ne familje lufta ndaj kancerit dhe mbrojtja e femijevep p p p p p p br var jssearchkriteriamorethanmesg Ju lutem jepni nje fjale me me shume se dy karaktere var tp k255 var pubpath var searchmode GO Foto Galeri me shume Live Seancat Plenare Live Video Galeri jdocumentreadyfunction createPlayerSI function createPlayerSI var flashvars filehttpwwwparlamentalmediapunime nga rikonstruksioni i salles se seancave plenareflv typevideo autostartfalse skinhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleskinsplayerswf image httpwwwparlamentalshowimagephpfileid7870 frontcolor000000 backcolorffffff screencolor838f8d lightcolor32a6cb bufferlength1 volume90 repeatnone qualitytrue displayclickplay stretchinguniform controlbarover shufflefalse mutefalse logohttpwwwparlamentalgraphicsspacergif item 0 var params allowfullscreentrue allowscriptaccessalways wmodeopaque swfobjectembedSWFhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleplayerswf previewSI34128145 220 125 90115 false flashvars params Get the Flash Player to see this player <![CDATA[NJOFTIM PR VENDE PUNE]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046920366/titulli/NJOFTIM-PR-VENDE-PUNE p p pREPUBLIKA E SHQIPRISbr KUVENDIp pNJOFTIM PR VENDE PUNEp pNe zbatim te ligjit nr8549 date 11111999 Statusi i nepunesit civil Kuvendi i Republikes se Shqiperise njofton se ne administraten e tij ka disa vende te lira punep pbr 1 Ne pozicionin drejtor ne Sherbimin e Monitorimit te Institucioneve qe Raportojne dhe Informojne Kuvendin i cili do te siguroje ushtrimin e funksioneve te kontrollit parlamentar mbi organet e pavarura kushtetuese dhe te institucioneve te tjera te pavarura te krijuara me ligj ne baze te normave e parimeve kushtetuese dhe legjislacionit ne fuqi br Kerkesat per kandidatet e ketij vendi pune janebr -Te kete mbaruar arsimin e larte juridikbr -Te kete kualifikime dhe trajnime ne fushen juridikebr -Te kete pervoje ne punebr -Te njohe nje gjuhe te huaj preferohet anglishtbr -Te kete njohuri shume te mira te punes ne kompjuterbr -Te jete shtetas shqiptarbr -Te kete zotesi te plote per te vepruarbr -Te jete ne kushte shendetesore te mira per te kryer detyrat perkatesebr -Te mos jete denuar me vendim te formes se prere te gjykates per kryerjen e nje krimibr -Te mos jete marre ndaj tyre masa disiplinore e largimit nga sherbimi civil per shkak te nje shkeljeje te rende disiplinorebr Paga mujore per vendin drejtor eshte ajo e klases II-ap pbr 2 Ne pozicionin drejtor ne Njesine e Perafrimit te Legjislacionit prane Sherbimit Legjislativ i cili do te siguroje ne menyre efektive ekspertize juridike lidhur me ceshtjet e perafrimit te legjislacionit shqiptar me ate te Bashkimit Europian per Kuvendin e Shqiperisebr Kerkesat per kandidatet e ketij vendi pune janebr -Te kete mbaruar arsimin e larte juridikbr -Te kete kualifikime ne fushen e legjislacionit te BEbr -Te kete pervoje ne punebr -Te njohe shume mire gjuhen angleze preferohet dhe nje gjuhe tjeter e vendeve te BE br -Te kete njohuri shume te mira te punes ne kompjuterbr -Te jete shtetas shqiptarbr -Te kete zotesi te plote per te vepruarbr -Te jete ne kushte shendetesore te mira per te kryer detyrat perkatesebr -Te mos jete denuar me vendim te formes se prere te gjykates per kryerjen e nje krimibr -Te mos jete marre ndaj tyre masa disiplinore e largimit nga sherbimi civil per shkak te nje shkeljeje te rende disiplinorebr Paga mujore per vendin drejtor eshte ajo e klases II-ap p3 Ne pozicionin drejtor ne Sherbimin e Teknologjise se Informacioni i cili do te menaxhoje sistemeve informatike softeare dhe hardeare te institucionit dhe te punoje per permiresimin e vazhdueshem dhe te metejshem te tyrebr Kerkesat per kandidatet e ketij vendi pune janebr -Te kete mbaruar arsimin e larte ne nje nga deget e shkencave natyrore br -Te kete pervoje pune br -Te kete kualifikine ne fushen e teknologjise se informacionitbr -Te njohe nje gjuhe te huaj preferohet ajo anglezebr -Te jete shtetas shqiptarbr -Te kete zotesi te plote per te vepruarbr -Te jete ne kushte shendetesore te mira per te kryer detyrat perkatesebr -Te mos jete denuar me vendim te formes se prere te gjykates per kryerjen e nje krimibr -Te mos jete marre ndaj tyre masa disiplinore e largimit nga sherbimi civil per shkak te nje shkeljeje te rende disiplinorep pbr Paga mujore per vendin drejtor eshte ajo e klases II-bbr 4 Ne pozicionin pergjegjes i sektorit te teknologjise audiovizuale ne Sherbimin e Teknologjise se Informacioni i cili pergjigjet per riparimin e defekteve te nje shkalle te larte veshtiresie qe kane te bejne me sistemin elektronik te votimit ne sallen e seancave plenare serverin e database-it e-mail-it dhe webpage-itbr Kerkesat per kandidatet e ketij vendi pune janebr -Te kete mbaruar arsimin e larte ne degen informatike ose inxhinieri elektronike br -Te kete pervoje pune br -Te njohe nje gjuhe te huaj preferohet ajo anglezebr -Te jete shtetas shqiptarbr -Te kete zotesi te plote per te vepruarbr -Te jete ne kushte shendetesore te mira per te kryer detyrat perkatesebr -Te mos jete denuar me vendim te formes se prere te gjykates per kryerjen e nje krimibr -Te mos jete marre ndaj tyre masa disiplinore e largimit nga sherbimi civil per shkak te nje shkeljeje te rende disiplinorebr Paga mujore per vendin pergjegjes i sektorit te teknologjise audiovizuale eshte ajo e klases III-a 15 000 leke shtesep pbr 5- Ne pozicionin - Specialist i teknologjise audiovizuale ne Sherbimin e Teknologjise se Informacionit i cili do te garantoje sigurimin e funksioneve qe kane te bejne me teknologjine audio-vizuale ofrimin e sherbimeve eficiente te cilat plotesojne kerkesat e institucionit lidhur me stafin dhe te inkurajoje trajnimin e metejshem te personelit br Kerkesat per kandidatet e ketij vendi pune janebr -Te kete mbaruar arsimin e larte ne degen inxhinieri elektronike br -Te kete pervoje pune br -Te njohe nje gjuhe te huaj preferohet ajo anglezebr -Te jete shtetas shqiptarbr -Te kete zotesi te plote per te vepruarbr -Te jete ne kushte shendetesore te mira per te kryer detyrat perkatesebr -Te mos jete denuar me vendim te formes se prere te gjykates per kryerjen e nje krimibr -Te mos jete marre ndaj tyre masa disiplinore e largimit nga sherbimi civil per shkak te nje shkeljeje te rende disiplinorebr Paga mujore per vendin specialist i teknologjise audiovizuale eshte ajo e klases III-b 15 000 leke shtesep pbr 6 Ne pozicionin pergjegjes i Arkives prane Zyres se Sekretarit te Pergjithshem i cili do te menaxhoje me efektivitet dhe eficence Arkiven e Dokumentacionit Parlamentar per tu ofruar sherbime sipas standardeve per anetaret e Kuvendit te Shqiperisebr Kerkesat per kandidatet e ketij vendi pune janebr -Te kete mbaruar arsimin e larte ne nje nga deget e shkencave shoqerore br -Te kete pervoje pune br -Te njohe nje gjuhe te huaj preferohet ajo anglezebr -Te jete shtetas shqiptarbr -Te kete zotesi te plote per te vepruarbr -Te jete ne kushte shendetesore te mira per te kryer detyrat perkatesebr -Te mos jete denuar me vendim te formes se prere te gjykates per kryerjen e nje krimibr -Te mos jete marre ndaj tyre masa disiplinore e largimit nga sherbimi civil per shkak te nje shkeljeje te rende disiplinorebr Paga mujore per vendin pergjegjes i Arkives eshte ajo e klases III-ap pKandidati duhet te paraqese ne Sherbimin e Burimeve Njerezore dhe Trajtimit te Deputeteve te Kuvendit brenda dates 27092010 keto dokumenta kerkese per vendin e punes CV fotokopje- te diplomes certifikates se notave te librezes se punes deshmi te gjuhes se huaj dhe te kompjuterit te gjitha te noterizuara dy letra rekomandimi nga punedhenesit aktual ose te meparshem deshmi penaliteti si dhe dokumenta te tjerane se ka qe mund te ndikojne ne vleresimin e aftesive profesionale te tijDiplomat dhe gradat shkencore te mbrojtura jashte shtetit te jene te ekuivalentuara nga Ministria e Arsimibr Konkurimi eshte i hapur per nepunesit civil ekzistues nepermjet procedurave te levizjes paralele dhe ngritjes ne detyreNese vendi nuk plotesohet nga keta kandidate konkurimi do te zhvillohet per kandidatet e tjere jashte administrates publikebr Pas verifikimit paraprak me daten 30092010 ne faqen e internetit te Kuvendit do te shpallet lista e konkurenteve qe do te vazhdojne me tej konkurimin si dhe datat kur do te zhvillohen testimet me shkrim dhe intervistat me gojebr Konkurimi do te bazohet ne njohurite per specialitetin Kushtetuten si dhe te legjislacionit per organizimin dhe funksionimin e Kuvenditbr Per sqarimemund te kontaktoni me numer telefoni 278 270 dhe 278 425 ose ne adresenKuvendi i Republikes se ShqiperiseBulevardi Deshmoret e Kombit nr4Tiranep p p pbr br p br var jssearchkr <![CDATA[Kryetarja e Kuvendit takon delegacionin e Fondacionit holandez Eduardo Frei kryesuar nga zoti Bart van Winsen]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046920365/titulli/Kryetarja-e-Kuvendit-takon-delegacionin-e-Fondacionit-holandez-Eduardo-Frei-kryesuar-nga-zoti-Bart-van-Winsen p alignjustify p p alignjustifyKryetarja e Kuvendit te Shqiperise Jozefina Topalli priti sot delegacionin e Fondacionit holandez Eduardo Frei fondacion i Partise Kristiandemokrate te kryesuar nga zoti Bart van Winsenbr br Zoti Winsen vleresoi transformimet e medha te Shqiperise te njohura tashme ne mbare boten permes studimeve me te fundit prestigjioze mediatike si Newsweek apo te raporteve globale ekonomike dhe te biznesitp p alignjustifyDuke u ndalur pikerisht ne studimin e Newsweek i cili e rendit Shqiperine ne vendin e 57 nder 100 vendet me te mira per te jetuar Kryetarja e Kuvendit tha se nuk mund te gjendet vend tjeter si Shqiperia qe te kete arritur kaq shume ne pak vitep p alignjustifyKryetarja e Kuvendit e njohu delegacionin holandez me punen intensive te parlamentit ku vetem kete vit jane miratuar mbi 250 ligje e vendime pjese e refomave te medhap p alignjustifyZonja Jozefina Topalli tha se Ne nje kohe te krizes ekonomike globale fale doktrines ekonomike e vizionit te qarte Shqiperia jo vetem pati rritje ekonomike pozitive por vijoi rritjen e pagave e pensioneve edhe pse nje vend me taksat me te ulta ne Europep p alignjustifyVetem pak dite me pare USAID ne raportin mbi performancen e Qendres Kombetare te Regjistrimit te Biznesit ne Shqiperi konfirmoi suksesin e reformave te ndermarra per permiresimin e klimes se biznesit ne vend Po ashtu Shqiperia u vleresua nga OKB me cmimin e ekselences per prokurimet elektronike p p alignjustifyNisur nga te gjithe keto por edhe fale zhvillimit te infrastruktures nuk ka ndonje vend tjeter qe ne 5 vjet te kete dhjetefishuar turizmin sic ka ndodhur ne Shqiperi Turizmi po shnderrohet gjithnje e me shume nder deget me kryesore te ekonomise shqiptare dhe vetem ne dy vjet turizmit u rrit me 60 perqind p p alignjustifyKryetarja e Kuvendit tha se tashme Shqiperia ndodhet ne momentet e saj me te mira fale angazhimit dhe punes intensive per finalizimin se shpjeti te heqjes se vizave per qytetaret shqiptare duke pasur si prioritet te qarte integrimin ne familjen europiane familje te ciles i perkasimp p alignjustify p br var jssearchkriteriamorethanmesg Ju lutem jepni nje fjale me me shume se dy karaktere var tp k255 var pubpath var searchmode GO Foto Galeri me shume Live Seancat Plenare Live Video Galeri jdocumentreadyfunction createPlayerSI function createPlayerSI var flashvars filehttpwwwparlamentalmediadiplomacia1flv typevideo autostartfalse skinhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleskinsplayerswf frontcolor000000 backcolorffffff screencolor838f8d lightcolor32a6cb bufferlength1 volume90 repeatnone qualitytrue displayclickplay stretchinguniform controlbarover shufflefalse mutefalse logohttpwwwparlamentalgraphicsspacergif item 0 var params allowfullscreentrue allowscriptaccessalways wmodeopaque swfobjectembedSWFhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleplayerswf previewSI34128145 220 125 90115 false flashvars params Get the Flash Player to see this player <![CDATA[Ambasadori Lohan Integrimi europian i Shqiperise eshte objektivi yne i perbashket]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046917971/titulli/Ambasadori-Lohan-Integrimi-europian-i-Shqiperise-eshte-objektivi-yne--i-perbashket p alignjustify Integrimi europian i Shqiperise eshte objektivi yne i perbashket tha sot Ambasadori i KE-se ne Shqiperi Helmuth Lohan ne takimin me Kryetaren e Kuvendit Jozefina Topallip p alignjustifyNe prag te perfundmit te mandatit te tij ne krye te delegacionit te KE-se Ambasadori Lohan tha se ka qene nje kenaqesi per te te shohe nga afer progresin e shpejte dhe angazhimin maksimal te Qeverise Parlamentit dhe institucioneve shqiptare ne afrimin e vendimit per liberalizimin e vizave dhe shkurtimin e rruges drejt BE-sep p alignjustifyKy progres ma ka bere shume te kendshem qendrimin tim ne Shqiperi Ju siguroj se angazhimi i BE-se eshte maksimal per pershpejtimin e integrimit te Shqiperise ne strukturat e saj tha ambasadori Lohanp p alignjustifyKryetarja e Kuvendit vleresoi kontributin dhe angazhimin personal te ambasadorit Lohan pergjate gjithe hapave integrues te Shqiperise dhe i beri urimet me te sinqerta per te dhe familjen e tij p p alignjustifybr Mbeshtetja e BE-se ka qene nje inkurajim i madh per ne tha ajo dhe ne gjithmone kemi vleresuar cdo raport e dokument te Bashkimit Europian si axhende te Parlamentit p p alignjustifyAjo tha se Shqiperia ne 20 vite ka rekuperuar shekuj kohe Integrimi ne BE ka qene motivi motorri dhe udherrefyesi kryesor ne sfidat dhe reformat e medha Shqiptaret jane europiane dhe vokacioni perendimor i tyre eshte nje energji e jashtezakonshem per te ecur perparap p alignjustifyKryetarja e Kuvendit dhe ambasadori Lohan biseduan mbi sfidat e ardhshme politike ekonomike dhe integruesep p alignjustifybr Ambasadori Lohan tha se pavaresisht shkeputjes se tij nga Shqiperia do te vazhdoje te ndjeke me kenaqesi zhvillimet ne vend me besimin e plote ne integrimin e shpejte te Shqiperise ne BEbr p Print Email var jssearchkriteriamorethanmesg Ju lutem jepni nje fjale me me shume se dy karaktere var tp k255 var pubpath var searchmode GO Foto Galeri me shume Live Seancat Plenare Live Video Galeri jdocumentreadyfunction createPlayerSI function createPlayerSI var flashvars filehttpwwwparlamentalmediadiplomacia1flv typevideo autostartfalse skinhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleskinsplayerswf frontcolor000000 backcolorffffff screencolor838f8d lightcolor32a6cb bufferlength1 volume90 repeatnone qualitytrue displayclickplay stretchinguniform controlbarover shufflefalse mutefalse logohttpwwwparlamentalgraphicsspacergif item 0 var params allowfullscreentrue allowscriptaccessalways wmodeopaque swfobjectembedSWFhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleplayerswf previewSI34128145 220 125 90115 false flashvars params Get the Flash Player to see this player <![CDATA[Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli inaguron ne mjediset e Kuvendit ekspoziten fotografike kushtuar jetes dhe misionit te humanistes se madhe shqiptare Nene Tereza]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046917041/titulli/Kryetarja-e-Kuvendit-Jozefina-Topalli-inaguron-ne-mjediset-e-Kuvendit-ekspoziten-fotografike-kushtuar-jetes-dhe-misionit-te-humanistes-se-madhe-shqiptare-Nene-Tereza pNe nderim te 100 vjetorit te lindjes se Nene Terezes Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli inaguroi sot ekspoziten fotografike kushtuar jetes dhe misionit te humanistes se madhe shqiptare Nene Tereza p p Ekspozita e hapur ne mjediset e Kuvendit te Shqiperise permban fotografi dhe dokumenta te vecanta biografike dhe historike mbi kete personalitet unik me dimensione te jashtezakonshm njerezore p pKryetarja e Kuvendit e shoqeruar dhe nga pedagogja Iris Kraja familjarja me e afert e Nene Terezes ne Shqiperi shprehu emocione dhe kenaqesi te vecante per hapjen e kesaj ekspozite ne vijimesi te dhjetra aktiviteteve qe po zhvillohen ne kuader te Vitit te Nene Terezesp pKryetarja e Kuvendit tha se ne historine kombetare nuk ekziston nje personalitet qe ti kete dhene vendit tone me shume emer dhe krenari sesa emri I Nene Terezap p Po te shohesh vepren e saj mund ta quash me te vertete si himni i dashurise dhe I dhembshurise per njerezit e vetmuar te margjinalizuar te pashkolluar te braktisur nga shoqeriabr Po te ndjekesh theniet e Nene Terezes aty gjen jo vetem gjithe dashurine dhe gjithe dhembsurine qe qenia njerezore duhet te transmetoje por ne fakt dhe ne cdo akt dhe sjellje ne jeten e saj ajo tregon se dhembsuria eshte e kunderta e egoizmit se dashuria eshte e kunderta e individualizmitp pdo gje qe ajo ka bere ne jeten e saj ka bere te madhe kete grua te vogel te brishte ka bere te madh emrin e shqiptareve ka bere klrenare emrin e Shqiperise p pNene Tereza ishte e vetmja shenjtore e gjalle qe me devocionin e saj do te mbetet model inspirimi per te gjithe njerezimin p p br Kryetarja e Kuvendit falenderoi dhe shprehu mirenjohje per familjen Kraja dhe personalitetin e njohur Marie Kraja per mbeshtetjen dhe dashurine familjare qe i kane dhene Nene Terezes dhe motrave te saj ne Shqiperip p Une sot me kete ekspozite modeste dua te falenderoj padyshim motrat e Nene Terezes qe vazhdojne me misionin e saj por dua te falenderoj ne menyre te vecante edhe profesoren Inis Kraja e cila eshte te pakten prej shume vitesh nje nder njerezit me te afert te familjes se Nene Terezes kur rregjimi komunist nuk lejonte qe te hynte ketu Nene Tereza br Ishte Marie Kraja e famshmja Marie Kraja e cila bashke me familjen kujdesej dhe bente cdo gje per motren dhe Nene e saj br Edhe me keto foto qe kemi patur rastin ti ekspozojme une dua te falenderoj familjen e Marije Krajes dhe pedagogen Kraja per gadishmerine per te na dhene mundesine qe dhe qytetaret e tjere te njohin edhe me mire jeten dhe punen e Nene Terezesp pNga ana e saj pedagogja Iris Kraja tha se ndihet krenare dhe e nnderuar per celjen e kesaj ekspozite ne Kuvendin e Shqiperise ne kujdesin e vecante te Kryetares se Kuvenditp pZonja Kraja tha se jeta e Nene Terezes ishte nje jete me shume sakrifica dhe dedikim i rrenjosur te nje besim i thelle te dashuria njerezorep p p br var jssearchkriteriamorethanmesg Ju lutem jepni nje fjale me me shume se dy karaktere var tp k255 var pubpath var searchmode GO Foto Galeri me shume Live Seancat Plenare Live Video Galeri jdocumentreadyfunction createPlayerSI function createPlayerSI var flashvars filehttpwwwparlamentalmediadiplomacia1flv typevideo autostartfalse skinhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleskinsplayerswf frontcolor000000 backcolorffffff screencolor838f8d lightcolor32a6cb bufferlength1 volume90 repeatnone qualitytrue displayclickplay stretchinguniform controlbarover shufflefalse mutefalse logohttpwwwparlamentalgraphicsspacergif item 0 var params allowfullscreentrue allowscriptaccessalways wmodeopaque swfobjectembedSWFhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleplayerswf previewSI34128145 220 125 90115 false flashvars params Get the Flash Player to see this player <![CDATA[Kryetarja e Kuvendit e ftuar ne iftarin tradicional te nates se pare te Ramazanit]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046913840/titulli/Kryetarja-e-Kuvendit-e-ftuar-ne-iftarin-tradicional-te-nates-se-pare-te-Ramazanit p Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli mori sot pjese ne iftarin tradicional te nates se pare te muajit te Ramazanit e ftuar nga Komuniteti Musliman i Shqiperise br Ne kete iftar ishin te pranishem edhe personalitete te tjere politikane krere te komuniteteve fetare ne Shqiperi perfaqesues te trupit diplomatik te akredituar ne Tirane dhe intelektuale p pKryetarja e Kuvendit uroi Kreun e Komunitetit Musliman te Shqiperise Haxhi Selim Muca dhe besimtaret muslimane per muajin e madherueshem te Ramazanit si dhe per nje agjerim te mbare p pKeto jane dite te faljes te lutjes dhe solidaritetit Ramazani eshte muaji i paqes por eshte edhe kohe reflektimi per te gjithe tha zonja Jozefina Topalli p pKryetarja e Kuvendit uroi te gjithe besimtaret muslimane si dhe te gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen p p p br var jssearchkriteriamorethanmesg Ju lutem jepni nje fjale me me shume se dy karaktere var tp k255 var pubpath var searchmode GO Foto Galeri me shume Live Seancat Plenare Live Video Galeri jdocumentreadyfunction createPlayerSI function createPlayerSI var flashvars filehttpwwwparlamentalmediadiplomacia1flv typevideo autostartfalse skinhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleskinsplayerswf frontcolor000000 backcolorffffff screencolor838f8d lightcolor32a6cb bufferlength1 volume90 repeatnone qualitytrue displayclickplay stretchinguniform controlbarover shufflefalse mutefalse logohttpwwwparlamentalgraphicsspacergif item 0 var params allowfullscreentrue allowscriptaccessalways wmodeopaque swfobjectembedSWFhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleplayerswf previewSI34128145 220 125 90115 false flashvars params Get the Flash Player to see this player <![CDATA[Kryetarja e Kuvendit merr mimin e Mesdheut Jozefina Topalli Ky cmim eshte per vendin tim]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046911351/titulli/Kryetarja-e-Kuvendit-merr-mimin-e-Mesdheut-Jozefina-Topalli-Ky-cmim-eshte-per-vendin-tim p alignjustify Sot ne mesdite ne Capri te Italise Forumi Mesdhetar per Paqen i ka akorduar Kryetares se Kuvendit Jozefina Topalli Cmimin e Mesdheut p p alignjustifyForumi Mesdhetar per Paqen ka perzgjedhur Kryetaren e Kuvendit te Shqiperise permes propozimit te bere nga Senatori Sergio De Gregori President i delegacionit parlamentar italian i Asamblese se NATO-s p p alignjustifyNe motivacionin e ketij cmimi theksohet sep p alignjustify Mesdheu paraqitet si nje zone strategjike qe lidh tregjet e Lindjes dhe ato evropiane dhe Perendimore Roli i tij ne proceset nderkombetare dhe ne rregullimin e marredhenieve politike kulturore ekonomike dhe tregtare por edhe te njerezve dhe te mallrave eshte gjithnje e me thelbesor per ccdo perspektive te se ardhmes se popujve qe perfshin kjo zone p p alignjustifyNe zemer te Mesdheut lidhjet historike politike dhe kulturore karakterizojne marredheniet mes Italise dhe Shqiperise marredhenie vecanerisht intensive dhe reciprokish perfituese Sot shume qytetare shqiptare jetojne ne Itali plotesisht te integruar dhe krenare me te drejten e plote te identitetit te tyre Shume prej tyre jane sipermarres qe kane ngritur biznese te suksesshme ne Itali ashtu si shume sipermarres italiane kane bizneset e tyre ne vendin e shqiponjave p p alignjustifyshte tashme i larget kujtimi i izolimit nderkombetar ku nje diktature e gjate kishte zhytur popullin shqiptar para renies se Murit te Berlinit Sot Shqiperia drejtohet nga lidere prestigjioze politike te cileve u dedikohet rritja e shpejte institucionale dhe ekonomike ne Shqiperi e cila pati gjithashtu suksesin e rendesishem te hyrjes ne NATO p p alignjustify Marredheniet parlamentare mes Italise dhe Shqiperise jane shume intensive dhe te frytshme si ne nivelin dypalesh ashtu edhe ne forume nderkombetare shumepaleshe dhe Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli eshte protagonistja kryesore persa i perket pales shqiptare p p alignjustifyAjo misheron me historine personale dhe karrieren e saj nje figure politike dhe nje shembull per te gjithe ne Karriera brilliante dhe shumedimensionale akademike dhe karriera ne Parlament qe nga viti 1997 Kryetare e Kuvendit te Shqiperise qe nga viti 2005 shume aktive ne mbrojtjen e te drejtave te grave dhe femijeve Kryetarja Topalli eshte angazhuar dukshem e ne menyre te konsiderueshme ne perpjekjet qe vendi ka bere per anetaresimin ne NATO aktualisht ne funksion te anetaresimit ne BE p p alignjustifyMe kete motivim kam nderin dhe kenaqesine per ti akorduar Kryetares Jozefina Topalli mimin e Mesdheutp p alignjustifyMe marrjne e cmimit te Mesdheut Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli tha se Keto vite Shqiperia eshte transformuar ne menyre te pabesueshme Ky cmim eshte per vendin tim p p alignjustify p p alignjustify p p alignjustifybr p Print Email var jssearchkriteriamorethanmesg Ju lutem jepni nje fjale me me shume se dy karaktere var tp k255 var pubpath var searchmode GO Foto Galeri me shume Live Seancat Plenare Live Video Galeri jdocumentreadyfunction createPlayerSI function createPlayerSI var flashvars filehttpwwwparlamentalmediadiplomacia1flv typevideo autostartfalse skinhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleskinsplayerswf frontcolor000000 backcolorffffff screencolor838f8d lightcolor32a6cb bufferlength1 volume90 repeatnone qualitytrue displayclickplay stretchinguniform controlbarover shufflefalse mutefalse logohttpwwwparlamentalgraphicsspacergif item 0 var params allowfullscreentrue allowscriptaccessalways wmodeopaque swfobjectembedSWFhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleplayerswf previewSI34128145 220 125 90115 false flashvars params Get the Flash Player to see this player <![CDATA[Ndryshimet e buxhetit te 2010 votohen nen per nen dhe ne teresi me 75 vota]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046910159/titulli/Ndryshimet-e-buxhetit-te-2010-votohen-nen-per-nen-dhe-ne-teresi-me-75-vota p Seanca e sotme plenare qe mbylli dhe sesionin e dyte te Legjislatures se XVIII diskutoi dhe miratoi nen per nen dhe ne teresi ndryshimet ne buxhetin e vitit 2010br Kryetarja e Kuvendit tha se kalendari i zakonshem i punes se Parlamentit eshte mbyllur me 22 korrik br p p Sot eshte sanca e fundit me kalendarin e buxhetit do projektligj i seances se fundit te 22 korrikut do te mbartet dhe do te jete ne rend dite ne sesionin e ardhshem br p pDeputetet qe trajtuan ne fjalen e tyre nen per nen ndryshimet ishin Kryeministri Sali Berisha Kryetari i Komisionit per Ekonomine dhe Financat Edmond Spaho Ministri i Financave Ridvan Bode Rudina Seseri dhe deputetet Gramoz Ruci Mimi Kodheli Ermelinda Meksi Shegush Ligori Arben Malaj Arta Dade Fidel Ylli dhe Agim Lekabr p pFillimisht kryetari i Komisionit Parlamentar te Ekonomise Edmond Spaho beri nje permbledhje te propozimeve qe iu bene projektligjit per ndryshimet ne buxhetin e 2010 ne Komisionin e Ekonomisebr Komisioni i Ekonomise u njoh me propozimet e komisioneve te tjera te perhershme te Kuvendit per ndryshimin e nivelit te shpenzimeve ne disa ministri dhe institucione buxhetore te varesise se tyre Bazuar ne politikat dhe prioritetet buxhetore vjetore e afatmesme si dhe ne mendimin e specialisteve te Ministrise se Financave per mundesine dhe burimet e mbulimit te shtesave te propozuara ne shpenzimet buxhetore br p pMinistri i Financave Ridvan Bode tha se ndryshimet ne buxhet nuk kane sjelle shkurtim te fatures sociale duke theksuar se kjo fature eshte 40 me e larte ne rrajon ne raport me prodhimin e brendshem bruto dhe eshte dyfishuar ne raport me te faturen sociale te periudhes se qeverisjes socialistep pBuxheti konfirmon rritjen e pagave dhe pensioneve ne masen me te madhe qe eshte realizuar ne periudhen e qeverisjes suaj tha Ministri Bode duke theksuar se fondi per ndihmen ekonomike eshte dy here me i larte se ne vitin 2004 qe socialistet e ciilesojne si vitin me te mire per kete ceshtjebr p p Kryeministri Berisha ne fjalen e tij falenderoi deputetet mazhorances dhe opozites per trajtimin serioz qe i kane bere ligjit themelor te menaxhimit te financave te shtetit sic eshte ligji i buxhetitbr Duke bere nje analize te hollesishme te krizes globale dhe rrethanave ne te cilat po zhvillohet ajo Kryeministri shqiptar shpjegoi domosdoshmerine e ndryshimeve ne buxhetin e ketij vitibr p pMe tej ne fjalen e tij perpara deputeteve zoti Berisha tha se keto ndryshime u diktuan nga dinamizimi i prioriteteve dhe perparesive qe Qeveria ka per zhvillimin afatgjate ekonomik te venditbr p pNe vijme para qyetareve duke propozuar shkurtimin e shpenzimeve te larta administrative mbi te gjitha si nje vendosmeri e kesaj qeverie per te cuar mesazhet me pozitive ne qarqet financiare te vendit rajonit Europes e me gjere u shpreh nder te tjera Kryeministribr Kryeministri Berisha iu referua treguesve pozitive ekonomike pavaresisht nga kriza globale sic eshte ajo e rritjes prej 3-4 te ekonomise dhe e prodhimit shqiptar me nje rritje prej 80 duke sjelle dhe shtim te konsiderueshem te eksporteve p pRritja e rrogave dhe pensioneve eshte bere ne masen 45 milione euro tha me tej kryeministri duke theksuar se kjo gje nuk eshte bere nje asnje vend te Europes ne kushtet e krizes se rende globale br p pNe 6 mujorin e pare te ardhurat kapen shifren e 104 miliarde lekeve dhe ky eshte treguesi me i mire i dyfishimit te rritjes se ekonomise nderkohe qe ne vitin 2004 u mblodhen 5 miliarde leke br Ne vitin 2005 gjetem nje borxh prej prej 72 dhe tashme e kemi zbritur ne 59 theksoi zoti Berisha Kryeministri u shpreh se ky borxh eshte jashte ndikimit te interesave tregtare dhe eshte me monedhe vendibr Kryeministri tha se pavaresisht ndryshimeve ne nbuxhet do te vazhdojne investimet ne infrastrukture vecanerisht ne shtimin e rrugeve rurale p pKryetari i grupit parlamentar Gramoz Ruci tha se Kryeministri mbajti demagogjine e radhes dhe kujtoi se opozita qysh ne muajin nentor kishte kerkuar ndryshim te buxhetit nisur nga kriza globalebr p pDuke iu drejtuar deputeteve te Grupit Parlamentar Socialist qe te ushtrojne detyren e votes kunder si nje hap i domosdoshem per te kundershtuar qeverine tha se opozita e vertete parlamentare behet me platforme dhe jo me nihilizem apo me dordolece te analizes ekonomikebr p br var jssearchkriteriamorethanmesg Ju lutem jepni nje fjale me me shume se dy karaktere var tp k255 var pubpath var searchmode GO Foto Galeri me shume Live Seancat Plenare Live Video Galeri jdocumentreadyfunction createPlayerSI function createPlayerSI var flashvars filehttpwwwparlamentalmediadiplomacia1flv typevideo autostartfalse skinhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleskinsplayerswf frontcolor000000 backcolorffffff screencolor838f8d lightcolor32a6cb bufferlength1 volume90 repeatnone qualitytrue displayclickplay stretchinguniform controlbarover shufflefalse mutefalse logohttpwwwparlamentalgraphicsspacergif item 0 var params allowfullscreentrue allowscriptaccessalways wmodeopaque swfobjectembedSWFhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleplayerswf previewSI34128145 220 125 90115 false flashvars params Get the Flash Player to see this player <![CDATA[Deklarate e deputetit Edi Paloka]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046910158/titulli/Deklarate-e-deputetit-Edi-Paloka ewcontent br var jssearchkriteriamorethanmesg Ju lutem jepni nje fjale me me shume se dy karaktere var tp k255 var pubpath var searchmode GO Foto Galeri me shume Live Seancat Plenare Live Video Galeri jdocumentreadyfunction createPlayerSI function createPlayerSI var flashvars filehttpwwwparlamentalmediadiplomacia1flv typevideo autostartfalse skinhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleskinsplayerswf frontcolor000000 backcolorffffff screencolor838f8d lightcolor32a6cb bufferlength1 volume90 repeatnone qualitytrue displayclickplay stretchinguniform controlbarover shufflefalse mutefalse logohttpwwwparlamentalgraphicsspacergif item 0 var params allowfullscreentrue allowscriptaccessalways wmodeopaque swfobjectembedSWFhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleplayerswf previewSI34128145 220 125 90115 false flashvars params Get the Flash Player to see this player <![CDATA[Jozefina Topalli Vendimi i GJND-se hapi nje epoke te re beri legale ate qe ishte reale rikonfirmoi se pavaresia e Kosoves eshte e pakthyeshme]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046910157/titulli/Jozefina-Topalli-Vendimi-i-GJND-se-hapi-nje-epoke-te-re-beri-legale-ate-qe-ishte-reale-rikonfirmoi-se-pavaresia-e-Kosoves-eshte-e-pakthyeshme p alignjustify p p alignjustifyKryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli priti sot ne takim delegacionin e Grupit per intergim te Kuvendit te Kosoves perbere nga perfaqesues te komunitetit serb boshnjak goran etj ne Kosovep p alignjustifyDuke u ndalur ne vendimin e nje dite per pare per Kosoven Kryetarja e Kuvendit tha se e djeshmja ishte nje dite e mrekullueshmep p alignjustifyVendimi i djeshem i Gjykates Nderkombetare te Drejtesise eshte padyshim nje vendim historik Ai vendim beri legale ate qe ishte reale Pavaresia e Kosoves eshte e pakthyeshme Kjo u rikonfirmua ne ndihme te paqes dhe vullnetit te perbashket per nje jete me te mire te te gjithe popujve ne Ballkanp p alignjustifyVendimi se Pavaresia e Kosoves eshte ne perputhje te plote me te drejten nderkombetare eshte nje vendim qe vjen si mbeshtetje e gjithe sakrifices se popullit shqiptar te Kosoves per te drejtat e tijp p alignjustifyMe kete vendim inkurajues kjo Gjykate sanksioni te drejten e pavaresise se Kosoves duke hapur nje epoke te rebr Dje iu deshmua ligjerisht te gjithe globit se pavaresia e Kosoves eshte jo vetem e merituar por edhe e drejte e patjetersueshmep p alignjustify p p alignjustifyJam e bindur se numri i vendeve qe do te njohin Kosoven do te rritet tashme shume shpejt dhe Kosova do te behet anetare e OKB-se dhe e insitucioneve te tjera nderkombetare theksoi ajop p alignjustifyDuke shprehur kenaqesine per viziten e vecante te grupit te integrimit te Kuvendit te Kosoves Kryetarja e Kuvendit tha se p p alignjustifyFakti qe jemi te gjithe ketu bashke do te thote qe jemi te hapur e me mendesi moderne Rajoni yne eshte i orientuar nga Europa dhe ne te gjithe jemi europianep p alignjustifyNe te gjithe jemi me fat sepse kemi zgjidhjen te Europa aty ku qendrojne te drejtat e njeriut dhe ku te gjithe jane te barabarte sado te ndryshem p p alignjustifyJemi me fat sepse jetojme ne kohe te jashtezakonshme dhe jemi pjese e procesve globale Te gjithe bashke perpiqemi te ndertojme paqe dhe mireqeniep p alignjustifyReformat qe Shqiperia ka bere ne keto vite kane kerkuar kurajo Keto reforma bene qe te antaresohemi ne NATO Keto reforma kane bere qe te jemi shume afer liberalizimit te vizave Po ashtu ne besojme ne nje pershpejtim te proceseve integruese te te gjithe rajonit e sigurisht te Kosoves qe ne e kemi ne zemerp p alignjustifyNga ana e tij Kryetari i Grupit per integrim Branisllav Grbic tha se br Ju falenderojme per gjithcka qe keni bere per Kozoven dhe per perfaqesuesit e komunteteve te ndyshme te Kosoves pasi krahas integrimit europian integrimi i brendshem eshte shume i rendesiehm p p alignjustifyVizita jone ka nje efekt pozitiv Jemi te gjithe qytetare te Kosoves dhe qe te gjithe deshirojme sukses ne integrimin e Kosoves tha aip p alignjustifyKryetarja e Kuvendit tha se ky eshte nje koncept i hapur dhe civil qe deshmon per nje mentalitet te ri modern ne te gjithe rajonin tonep p alignjustifyMe tej biseda u fokusua ne bashkepunimin konkret mes Kuvendit te Shqiperise dhe Kuvendit te Kosoves si dhe mes komuniteteve te ndryshme per forcimin e raporteve jo vetem institucionale por edhe njerezorep p alignjustifybr p p alignjustify p p alignjustify p p alignjustify p p alignjustify p p alignjustify p p alignjustify p p alignjustify p p alignjustifyp Print Email var jssearchkriteriamorethanmesg Ju lutem jepni nje fjale me me shume se dy karaktere var tp k255 var pubpath var searchmode GO Foto Galeri me shume Live Seancat Plenare Live Video Galeri jdocumentreadyfunction createPlayerSI function createPlayerSI var flashvars filehttpwwwparlamentalmediadiplomacia1flv typevideo autostartfalse skinhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleskinsplayerswf frontcolor000000 backcolorffffff screencolor838f8d lightcolor32a6cb bufferlength1 volume90 repeatnone qualitytrue displayclickplay stretchinguniform controlbarover shufflefalse mutefalse logohttpwwwparlamentalgraphicsspacergif item 0 var params allowfullscreentrue allowscriptaccessalways wmodeopaque swfobjectembedSWFhttpwwwparlamentaltemplatesNEModulesmediaModuleplayerswf previewSI34128145 220 125 90115 false flashvars params Get the Flash Player to see this player <![CDATA[Procesverbal date 9072010]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046910156/titulli/Procesverbal-date-9072010 p alignjustifybr Drejton Mbledhjen JOZEFINA OBA TOPALLI KRYETARE KUVENDIp p alignjustify Rendi i dites br - Prezantim nga Ministri I Financave z Ridvan Bode i projektligjit Per disa ndryshime ne ligjin nr 10190 date 4122009 Per buxhetin e vitit 2010br - Miratimi i kalendarit te shqyrtimit te projektligjit Per disa ndryshime ne ligjin nr 10190 date 4122009 Per buxhetin e vitit 2010p p alignjustifybr Te pranishem p p alignjustify Znj Jozefina TOPALLI Kryetare Kuvendibr Z Nasip NAO Zevendes Kryetar Kuvendibr Z Namik DOKLE Zevendes Kryetar Kuvendibr Z Astrit PATOZI Kryetar i Grupit Parlamentar te Partise Demokratikebr Z Erion BARE NKryetar i Grupit Parlamentar te Partise Socialistep p alignjustify Mungojnep p alignjustify Z Ardian TURKU Zevendes Kryetar Kuvendibr Z Lefter KOKA Kryetar i Grupit Parlamentar Levizja Socialiste per Integrimp p alignjustifybr Te Ftuar Edmond Spaho Kryetar i Komisionit te Ekonomise Jemin Gjana Kryetar i Komisionit te Veprimtarive Prodhuese Tregtise dhe Mjedisit Fatos Beja Kryetar i Komisionit te Politikes se Jashtme p p alignjustifybr HAPET MBLEDHJAp p alignjustify br JOZEFINA TOPALLI Mirdita te gjitheve Sot ne rendin e dites kemi miratimin e kalendarit te shqyrtimit te projektligjit Per disa shtesa dhe ndryshime ne Buxhetin e Shtetit Ne kete mbledhje ka ardhur edhe Ministri i Financave per te prezantuar ndryshimet qe sjell projektligji p p alignjustifyNAMIK DOKLE Me sa di une buxheti ka kaluar mbreme ne qeveri Sipas rregullores Buxheti hyn menjehere ne programin e Kuvendit Ky projekt nuk ka hyre ne programin e Kuvendit sepse nuk ka patur sance te Kuvendit pas miratimit ne qeveri Une propozoj qe diten e hene te mblidhet Kuvendi ne seance plenare dhe te miratoje programin e kalendarin e shqyrtimit te buxhetit ne menyre qe te perfundohet shqyrtimi brenda muajit korrik Te futet ne program projektligji dhe komisioni perkates te paraqese kalendarin e shqyrtimit Hyn ne menyre automatike por duke iu njoftuar seances plenare lexon nenin 78 te regullores Kryetari i Kuvendit njofton menjehere Kuvendin per paraqitjen e projektligjit te Buxhetit te Shtetit dhe te projektligjeve financiare qe kane lidhje te drejtperdrejte me tebr 2 Nese projektligji i Buxhetit te Shtetit nuk paraqitet ne afatin e percaktuar ligjor Kryetari i Kuvendit njofton Kuvendinbr 3 Shqyrtimi i projektligjit te Buxhetit te Shtetit dhe i projektligjeve financiare qe kane lidhje te drejtperdrejte me te futen menjehere ne programin e punes se Kuvendit i cili me kete rast miraton nje kalendar shqyrtimi te tyre te vecante br Pra mblidhet Kuvendi futet automatikisht por ne seance Ne kete menyre ne zbatojme rregulloren fitojme kohe dhe respektojme deputetet Nese nuk eshte e mundur te mblidhet seanca te henen te mblidhet te marten por kete pjese te rregullores ta respektojme p p alignjustifyJOZEFINA TOPALLI Falemnderit Ne ne Parlament kemi nje tradite qe ne momentin qe vjen buxheti thirret menjehere Konferenca e Kryetareve ku ftohet Ministri i Financave per te bere prezantimin Konferenca e Kryetareve miraton gjithashtu edhe kalendarin e shqyrtimit te paraqitur nga Komisioni i Ekonomise Kuvendi ka qene ne dijeni dhe ne pritje te ketij projektligji Kete njoftim e kam bere edhe dje ne mbledhjen e Konferences p p alignjustifyNAMIK DOKLE Une nuk njoh traditen por njoh ate cfare eshte shkruar ne rregullore Rregullorja eshte krejt e qarte dhe une nuk dua te pengoj punen E gjithe kjo qe une po kerkoj ben qe te realizohet gjithcka brenda dates 22 sic kemi parashikuar ne kalendar Maksimumi mund te shkoje deri ne 26 pra tre dite duke punuar normalisht e duke respektuar rregulloren Kjo mbledhje mund ti sherbeje me mire Kryetarit te Komisionit per te hartuar kalendarin Pastaj eshte pika 2 e nenit 79 thote Kryetari i Komisionit per Ekonomine dhe Financat ne bashkepunim me relatorin kryesor Zevendes-kryetarin dhe Sekretarin e Komisionit i paraqesin Kryetarit te Kuvendit projektkalendarin e shqyrtimit te projektligjit te Buxhetit te Shtetit dhe projektligjeve financiare qe kane lidhje te drejtperdrejte me te ne komisionet e perhershme te Kuvendit dhe ne seance plenare Kryetari i Kuvendit brenda 2 diteve therret Konferencen e Kryetareve ne te cilen paraqitet fillimisht nga Ministri i Financave projektligji i Buxhetit te Shtetit dhe projektligjet financiare qe kane lidhje te drejtperdrejte me te dhe vendoset per kalendarin e punimeve ne komisionet e perhershme dhe ne seance plenare Ne rast se kalendari miratohet me mirekuptim ai i njoftohet seances plenare ne te kundert Kryetari e paraqet ate per votim ne seancen me te pare plenare te Kuvenditp p alignjustifyJOZEFINA TOPALLI Kuvendi nuk eshte vetem seance plenare Konferenca e Kryetareve vendos p p alignjustifyNAMIK DOKLE Lexon nenin 78 pika tre Shqyrtimi i projektligjit te Buxhetit te Shtetit dhe i projektligjeve financiare qe kane lidhje te drejtperdrejte me te futen menjehere ne programin e punes se Kuvendit i cili me kete rast miraton nje kalendar shqyrtimi te tyre te vecante Nuk ka te beje fare me komisionin Une po mundohem qe ky projekt buxhet te kaloje brenda gjithe rregullave dhe afateve e nuk e kuptoj pse insistoni kot duke nxjerre gjera te paqena ne rregullore p p alignjustifyASTRIT PATOZI Une kam prirjen te besoj se opozita nuk kerkon te zvarrise shqyrtimin e ligjeve te rendesishme por menyra e trajtimit nga z Dokle me ben te dyshoj Fillimisht ne kemi traditen e shqyrtimit te buxhetit te shtetit ne tere keto vite Se dyti neni I rregullores qe permend z Dokle permend Kuvendin dhe Kuvendi jemi ne z Dokle ketu Kuvendi tre grupe parlamentare ka Nese ju nuk keni asnje verejtje thelbesore dhe opozita eshte gati te diskutoje per buxhetin te mos e zvarrisimp p alignjustifyJOZEFINA TOPALLI shte ne detyren e Kryetarit te Kuvendit qe te therrase Konferencen e Kryetareve Pas paraqitjes se kalendarit nga Kryetari I Komisionit te Ekonomise eshte e detyruar te therrase kryetaret e grupeve parlamentare per te diskutuar si dhe fton Ministrin per te bere prezantimin Me pas diskutohet kalendari I propozuar Nese Konferenca nuk bie dakord per datat e diskutimeve ne komisione e ne seance plenare sipas rregullores shkohet ne seance plenare Nuk ka ndodhur ndonjehere qe te shkohet ne seance plenare per te perfshire buxhetin ne kalendar pasi gjithmone eshte gjetur konsensusi per datat ne Konference Nese ju nuk jeni dakord ne do shkojme ne seance plenare Kjo ka qene tradita e shqyrtimit te projektbuxhetit te pakten prej nje periudhe gjashte vjecare qe une drejtoj Parlamentin p p alignjustifyERION BRAE Fillimisht dua tju them se kjo mbledhje eshte shume e rendesishme dhe nuk duhet te njoftohet nje ore perpara dhe te na jepen materialet 20 minuta para diskutimit Vertet ju e keni te drejten e thirrjes se Konferences por ne menyren se si eshte percaktuar ne rregullore Radha e precedenteve nuk eshte kjo Njoftohet Kuvendi per mberritjen e ketij dokumenti Absolutisht nuk eshte njoftuar Kuvendi Askush nuk e di qe ligji ka ardhur Prandaj njoftohen deputetet ne seance Persa i perket kalendarit te Komisionit te Ekonomise nuk po e respektoni proceduren Neni 78 pika 2 thote Kryetari i Komisionit per Ekonomine dhe Financat ne bashkepunim me relatorin kryesor Zevendes-kryetarin dhe Sekretarin e Komisionit i paraqesin Kryetarit te Kuvendit projektkalendarin e shqyrtimit te projektligjit te Buxhetit te Shtetit dhe projektligjeve financiare qe kane lidhje te drejtperdrejte me te ne komisionet e perhershme te Kuvendit dhe ne seance plenare nuk eshte pyetur fare zevendeskryetari madje nuk i eshte thene asgje Detyrimi ne rregullore eshte qe ta besh kalendarin me zevendeskryetarin Rregullorja i jep mundesi deputeteve qe ne menyre te arsyeshme te diskutojne ligjin Ne nuk po kerkojme asgje vecse te respektohet procedura Ne rast se nuk b <![CDATA[Procesverbal date 8072010]]> 2023-06-04T11:15:44+00:00 2023-06-04T11:15:44+00:00 http://www.arkivalajmeve.com/lajme/artikull/iden/1046910155/titulli/Procesverbal-date-8072010 p alignjustify br p p alignjustifyPROCESVERBAL date 8072010 ora 1000p p alignjustify Drejton Mbledhjen JOZEFINA OBA TOPALLI KRYETARE KUVENDIp p alignjustifybr Rendi i dites Miratimi i kalendarit trejavor te punimeve te Kuvendit per periudhen 5 - 22 korrik 2010p p alignjustifybr Te pranishem p p alignjustify Znj Jozefina TOPALLI Kryetare Kuvendibr Z Nasip NAO Zevendes Kryetar Kuvendibr Z Namik DOKLE Zevendes Kryetar Kuvendibr Z Ardian TURKU Zevendes Kryetar Kuvendibr Z Astrit PATOZI Kryetar i Grupit Parlamentar te Partise Demokratikebr Z Gramoz RUI Kryetar i Grupit Parlamentar te Partise Socialistebr Z Genc POLLO Zevendes Kryeministerp p alignjustify Mungojnep p alignjustify Z Lefter KOKA Kryetar i Grupit Parlamentar Levizja Socialiste per Integrimp p alignjustifybr HAPET MBLEDHJAp p alignjustify br JOZEFINA TOPALLI Mirdita Sot ne rendin e dites kemi miratimin e kalendarit te punimeve te Kuvendit per periudhen 5- 22 korrik I drejtohet administrates A jane perfshire ne kalendar gjithe ligjet qe kane kaluar gjate kesaj periudhe ne komisione perfshi edhe ato ligje qe duan shumice te cilesuarp p alignjustifyLULZIM LELAJ Po Jane perfshirep p alignjustifyASTRIT PATOZI Une heren e kaluar ngrita problemin e votimit te anetareve te KKRTSH-se por po e marr sikur eshte perfshire tek pika votime te tjera Mendoj se kjo ceshtje duhet mbyllur brenda ketij sesioni pasi krijon veshtiresi ne mbarevajtjen e ketij institucioni Ne komision ka kaluar shte vakant vendi qe I perket Partise Socialistep p alignjustifyGRAMOZ RUI Lidhur me kalendarin kam nje verejtje persa I perket parashikimit te komisioneve perkatese ku mjaft ligje te rendesishme nuk kalojne ne komisione te rendesishme si psh Komisionin e Ligjeve dhe Komisionin e Integrimit Kete e kerkoj pasi perfaqesuesit tane psh ne Komisionin e Ekonomise kane ngritur problemin e kushtetutshmerise se projektligjeve Prandaj kerkojme qe nisma te tilla qe kane te bejne me kushtetuten te kalojne ne Komisionin e Ligjeve Psh dy ligjet e fundit qe u kaluan nga Komisioni I Integrimit me kerkese te Komisionit te Ekonomise nuk ishin parashikuar ne kalendarin e Kuvendit Ndersa per Komisionin e Ligjeve I referohem rastit te Aktit Normativ I cili nuk ka kaluar ne ate komision br Nje problem tjeter qe dua te ngre eshte se opozita ka paraqitur disa kerkesa per interpelanca gjate muajit te kaluar shte kerkuar interpelance me Ministrin e Brendshem per ceshtjen e trafiqeve dhe vecanerisht per rrembimin e nje vajze te vogel Me Ministrin e Shendetesise dhe Ministrin e Jashtem po keshtu Afatet trejavore kane kaluar p p alignjustifyJOZEFINA TOPALLI Administrata te dergoje kerkesat ministrave dhe tu kerkohet te vijne ne Parlament te japin shpjegime Do caktojme nje dite te vecante per interpelancat br Persa I perket interpelances se pare kerkesa I eshte derguar ministrit dhe Ju e dini qe ai ka kthyer pergjigje ku thote se per shkak te hetimit ka sjelle nje dokument konfidencial I kam kerkuar stafit tua jape deputeteve te interesuar ta lexojne sipas rregullave p p alignjustifyGRAMOZ RUI Nuk ka te drejte nje minister te refuzoje ne menyre aprirori kerkesen e deputetit per interpelance Ai eshte I detyruar te paraqitet ne interpelance por askush nuk e detyron qe ne informimin e tij te informoje publikun per ato ceshtje qe cenojne hetimin Te informoje Parlamentin dhe deputetin per ato ceshtje qe nuk perbejne sekret apo nuk kompromentojne hetimin Nuk mund te vazhdojme keshtu Askush nuk e detyron ate te kompromentoje hetimin Fare Ai duhet te vije dhe te thoje per keto ceshtje qe ngre deputeti une nuk mund te pergjigjem se perbejne sekret Por jo per gjera normale br br JOZEFINA TOPALLI Dakord Ju e njihni mire kete fushe A mund te ulen ata vete dhe te bisedojne p p alignjustifyGRAMOZ RUI Jo Ne jemi kryesia e Parlamentit Ministri duhet detyruar te vije eshtja eshte shume delikate Kjo gje tregon edhe seriozitet te Parlamentit Nderkohe qe ngrihet teza se Shqiperia ka trafiqe nderkombetare ai nuk paraqitet ne seance Jo Ai te vije dhe te pergjigjet si te doje ai Une e kam thirrur Por jo te mos vije fare duke thene qe kjo perben sekret hetimi Le ta thote kete ne seance Por ky eshte nje problem serioz per gjithe publikun shqiptar br Ne kerkojme gjithashtu qe te kthehet tradita e seancave te pyetjeve Nje nga funksionet tona eshte kontrolli parlamentar Ne nuk duam te pengojme axhenden tuaj por as ju nuk mund te pengoni axhenden e opozites p p alignjustifyJOZEFINA TOPALLI Kjo eshte percaktuar ne rregullore Nuk ke nevoje fare ta shtrosh ne Konference p p alignjustifyGRAMOZ RUI Meqe ketu eshte edhe perfaqesuesi Keshillit te Ministrave tu kerkoj ministrave te paraqiten ne Parlamentp p alignjustifyJOZEFINA TOPALLI Une kam merak se nuk ia dalim dot dhe ndoshta duhe te shtojme ndonje dite seancash per te realizuar nje gje te tille Ju e dini ku e kam hallin br br GRAMOZ RUI Ne jemi te gatshem per kete mjafton qe te zbatohen afatet dhe rregullorja Lidhur me rendin e dites se sotme Keni parashikuar shqyrtimin e dekreteve te Presidentit Dekretet nuk jane shqyrtuar te treja ne Komisionin e Ligjeve sipas informacionit qe kam une E dyta nuk mund te shqyrtohen dekretet nga dje qe jane paraqitur relacionet ne komision dhe sot kalojne ne seance Ju thoni sipas nenit 111 Ai nen le nje jave kohe per ti shqyrtuar p p alignjustifyJOZEFINA TOPALLI Dekretet e Presidentit nuk kane patur fare nevoje per tu shkruar aty pasi ato hyjne automatikisht ne rendin e dites Dy kandidaturat qe jane diskutuar hyjne automatikisht I treti mund te hyje javen e ardhshme Aty thuhet brenda nje jave jo pas nje jave p p alignjustifyGRAMOZ RUI Hyjne ne axhende Por nuk hyjne sot per neser Une do shkoj ne seance tani dhe nuk jam njohur me raportin e Komisionit te Ligjeve Une dua te pergatitem Deputetet e mi kane qene ne komision dje dhe kane kerkuar per te hapur nje debat sipas rregullores per ato relacione Nuk iu eshte dhene kjo dhe nuk kishin cbenin ne komision br Megjithate ne seance relacionet ende nuk kane mberritur ose tani jane ne tavolinen e punes se deputeteve br Si dekretet dhe ligjet ne sance duhet te vijne minimumi 48 ore para p p alignjustifyJOZEFINA TOPALLI Kjo eshte per projektligjet Per dekretet thuhet ne rregullore brenda nje jave E kam zbatauar kete me ligjin per Policine Gjyqesore Nuk ishin mbushur 48 ore nga afati e hoqa nga rendi I dites Dekretet hyjne automatikisht ne rendin e dites p p alignjustifyGRAMOZ RUI Besoj se kerkesa jone eshte e qarte Kerkojme te shtyhet per javen tjeter p p alignjustifyJOZEFINA TOPALLI Eshte e drejta juaj te kerkoni shtyrje por jo te thoni ne baze te rregullores Kjo eshte brenda procedurave te parashikuara ne rregullore p p alignjustifyGENC POLLO Lidhur me interpelancen Une do bisedoj me ministrin por do ishte me e pershtatshme sikur gjera qe jane ne hetim te mos ekspozohen ne seance plenare dhe ne publik Ndoshta do ishte mire nje takim ne Komisionin e Sigurise ku mund te jepen disa shpjegime shtese Pa u cenuar procesi hetimor Megjithate mund te vije edhe ministri ne seance e te thote qe smund te jape informacion por kjo nuk eshte e volitshme per asnje nga palet br Lidhur me kalendarin do thoja qe Qeveria po ben gati buxhetin suplementar Ndersa te merkuren do miratoje nje marreveshje shtese me koncesionarin per leternjoftimet e pashaportat biometrike Te dy keto ligje jane shume te rendesishme per fazen ku ndodhemi dhe per procesin e liberalizimit te vizave Une do kerkoja perfshirjen e tyre ne proces para mbylljes se sesionit p p alignjustifyGRAMOZ RUI Ne nuk mund te fusim ne kalendar ligje qe ka ndermend Qeveria Ju mund te na sinjalizoni por ne nuk mund te fusim ketu ato ligje qe ju keni nderm - Arkiva Shqiptare e Lajmeve