Rezultate te kerkimit per termin: +Katalogimit

Total: 40
No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:13.269Z

Tashme Ispolifonia me nje database profesional

Tashmë Isopolifonia ka një database profesional çka tregon hartën e plotë të shtrirjes së kësaj pasurie shpirtërore. Ky arkiv është konceptuar në një këndvështrim të gjerë të Isopolifonisë, duke për

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:15.735Z

Trafiku i pasurive kulturore kombëtare Seminari i administratës së kulturës në Romë

TIRANË, 25 Nëntor /ATSH/.- Ministria e Kulturës njofton se ka nisur dhe po zhvillohet gjatë këtyre ditëve në Romë seminari i trajnimit me specialistë nga administrata shtetërore shqiptare mbi çështje të trafikut të pasurive kulturore kombëtare.Seminari që zhvillohet në datat 23 deri

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:04.533Z

Miratohet përbërja e Komitetit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore

Gjatë mbledhjes së qeverisë është miratuar përbërja e Komitetit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore Shpirtërore dhe përcaktimin e masës së shpërblimit të antarëve të tij. Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të pikës 1, të nenit 6, të ligjit nr.9048, datë 7.4.20

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:24.749Z

Katalogohen pikturat murale të Voskopojës e Vithkuqit

15/02/2009  Mbartin vlera të padiskutueshme dhe rrëfejnë një traditë të hershme kulturore. Fatkeqësisht, një pjesë e mirë e tyre janë dëmtuar. Të lidhura me emra të tillë si David Selenica apo vëllezërit Zografi, janë pjesë e kishave dhe monumenteve të kultit të zonës

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:48.392Z

Proza dhe poezia popullore para dixhitalizimit

Qindra mije faqe proze dhe vargje popullore shqiptare qe gjenden ne doreshkrim ne Arkivin e Institutit te Antropologjise Kulturore dhe Studimeve te Artit priten te hidhen ne format dixhital. Perpara ketij procesi studiuesve te Institutit u lind detyra te bejne katalogimin e kesaj pasurie folklorike.

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:45.097Z

Aferdita Sharxhi Po na prishen hartat albanologjike

Koleksioni Nje nga problemet e ngritura gjate Konferences Kombetare te Bibliotekonomise ishte edhe ruajtja e hartave albanologjike. Specialistja Aferdita Sharxhi ia ka dedikuar kumtesen e saj pikerisht ketij shqetesimi. Duke e quajtur pasuri te rralle koleksionin e hartografise Sharxhi ka kujtuar s

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:21.820Z

Pasuria shpirtërore, pa një listë të shkruar kryeveprash

 Alma Mile Lahuta e Kreshnikëve, kabaja e Laver Bariut e isot e Jugut, janë po aq të qëndrueshme sa edhe kolonat e mermerta të mbijetuara prej kohëve greke e romake. Ndoshta edhe më shumë. Megjithatë, prej tre vjetësh, ligji parashikon barazi. Edhe pse në bazë të Ligjit “Për

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama