Rezultate te kerkimit per termin: +Katalogimit

Total: 40
No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:04.533Z

Miratohet përbërja e Komitetit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore

Gjatë mbledhjes së qeverisë është miratuar përbërja e Komitetit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore Shpirtërore dhe përcaktimin e masës së shpërblimit të antarëve të tij. Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të pikës 1, të nenit 6, të ligjit nr.9048, datë 7.4.20

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:24.749Z

Katalogohen pikturat murale të Voskopojës e Vithkuqit

15/02/2009  Mbartin vlera të padiskutueshme dhe rrëfejnë një traditë të hershme kulturore. Fatkeqësisht, një pjesë e mirë e tyre janë dëmtuar. Të lidhura me emra të tillë si David Selenica apo vëllezërit Zografi, janë pjesë e kishave dhe monumenteve të kultit të zonës

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:48.392Z

Proza dhe poezia popullore para dixhitalizimit

Qindra mije faqe proze dhe vargje popullore shqiptare qe gjenden ne doreshkrim ne Arkivin e Institutit te Antropologjise Kulturore dhe Studimeve te Artit priten te hidhen ne format dixhital. Perpara ketij procesi studiuesve te Institutit u lind detyra te bejne katalogimin e kesaj pasurie folklorike.

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:45.097Z

Aferdita Sharxhi Po na prishen hartat albanologjike

Koleksioni Nje nga problemet e ngritura gjate Konferences Kombetare te Bibliotekonomise ishte edhe ruajtja e hartave albanologjike. Specialistja Aferdita Sharxhi ia ka dedikuar kumtesen e saj pikerisht ketij shqetesimi. Duke e quajtur pasuri te rralle koleksionin e hartografise Sharxhi ka kujtuar s

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:21.820Z

Pasuria shpirtërore, pa një listë të shkruar kryeveprash

 Alma Mile Lahuta e Kreshnikëve, kabaja e Laver Bariut e isot e Jugut, janë po aq të qëndrueshme sa edhe kolonat e mermerta të mbijetuara prej kohëve greke e romake. Ndoshta edhe më shumë. Megjithatë, prej tre vjetësh, ligji parashikon barazi. Edhe pse në bazë të Ligjit “Për

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:21.679Z

Katalogimi i trashëgimisë kulturore shpirtërore, nesër në Muzeun Historik Kombëtar

>Këshilli i Muzikës Shqiptare, në bashkëpunim me Komisionin Kombëtar të UNESCO-s, në kuadër të projektit Safeguarding the Albanian Folk Iso-Polyphony- a UNESCO masterpiece of the Oral and Intangible Heritage of Humanity, 25 November, 2005, me mbështetjen e UNESCO/Japan Funds-in-Trust për

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:48.091Z

Izet Duraku Koleksionistet ende fshehin pasurite kulturore

Është festuar dje në ambientet e Ministrisë së Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve 15-vjetori i krijimit të Qendrës Kombëtare të Inventarizimit të Pasurive Kulturore, institucionit përgjegjës për krijimin e regjistrit

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama