Rezultate te kerkimit per termin: +Monumenteve

Total: 3643
No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:27.366Z

Java e monumenteve të kulturës

• Instituti i Monumenteve të Kulturës ka çelur dje javën e monumenteve me temë: “Të njohim monumentet e kulturës”.Nga sot, kjo javë do të jetë e mbushur me veprimtari të ndryshme njohëse, informuese, promovese të parqeve arkeologjike, DRMK-ve dhe IMK. E për këtë sot, n

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:10.568Z

Trajnohen specialistët e monumenteve

UNESCO jep 1.3 milionë USD për restaurimin e objekteve të kultit në Berat, që përbën edhe fazën e parë të projektit për restaurimin dhe konservimin e objekteve të kulturës, pjesë e dosjes së UNESCO-s në qytetin e Beratit, e cila do të shoqërohet edhe me fonde të tjera në të ardh

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:07.396Z

Dita Ndërkombëtare e Monumenteve të Kulturës

Ndrsa trashgimia monumentale dhe historike n mbar botn celebrohet do 18 Prill n kryeqendrat e pasuris botrore me aktivitete t rndsishme kushtuar monumenteve t kulturs dhe mbrojtjes s tyre, edhe n Shqipri kujdesi pr monumentet e kulturs sht rritur nga institucionet e shtetit kto pes vitet e fundit. P

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:04.786Z

Nano firmos për Qendrën e Restuarimit të Monumenteve

14/05/2005  Dje, Këshilli i Ministrave ka miratuar marrëveshjen për mbështetjen e projektit për krijimin e Qendrës së Restaurimit dhe Konservimit të Monumenteve të Kulturës. Pas shumë debateve dhe një mungese të gjatë të specialistëve që merren me restaurimin e Monumentev

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:34.457Z

Dita e monumenteve te kultures

brbrNxenes dhe mesues nga shkolla te ndryshme te qytetit te Durresit jane mbledhur bashke ne diten boterore te Monumenteve te Kultures Nje larmi aktivitetesh e kane kthyer qytetin bregdetar skenen e nje feste plot ngjyra dhe diell Vetem nje vit me pare Drejtoria Rajonale e Kultures Kombetare hodhi

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:45.082Z

Edhe Shqipëria shënon Ditën Ndërkombëtare të Monumenteve

Në Durrës, Vlorë, Berat, Gjirokastër, Korçë dhe Shkodër po shënohet 18 prilli, Dita Ndërkombëtare e Monumenteve. Në këto qendra, organizuar nga drejtoritë e kulturës, po mbahen programe artistike, programe kulturore dhe diskutime për rëndësinë e monumenteve kulturore dhe rrezikimi

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:41.936Z

Shkoder Instituti i Monumenteve shkaterron Shtepine e Pioniereve

Dita e trashegimise Objekti i viteve 1930 eshte shpallur monument kulture ne vitin 1963. Ne nje shkrese qe drejtori Apollon Bace i drejton ministrit te Kultures kerkon heqjen nga lista e monumenteve te kultures. Ligji Per trashegimine parashikon ruajtjen e vellimit te ketyre objekteve Si ti mbrojm

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama