Rezultate te kerkimit per termin: +Shteti

Total: 9993
No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:16.262Z

Kur vetë shteti mbjell pasiguri sociale...

Kur ra komunizmi në ato vite të varfra të ‘90-ës, të gjithë menduan se pasiguria social-ekonomike do të zhdukej me instalimin e rendit të ri politik. Por shpresat e asokohe u verifikuan të pasakta, kur sot, pas gati 20 vjetësh, ne ende vazhdojmë të jemi në tranzicion! Ata që jetojn

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:40.285Z

"Shteti të na shlyejë debitë, po falimentojnë"

11/04/2009  Punëtorët e uzinës paralajmërojnë grevë nëse nuk u kthehen 40 milionë lekë Aksionerë vetë punonjësit, u kanë 30 milionë lekë borxh palëve të treta ELBASAN-Punëtorët e Uzinës Mekanike në kompleksin metalurgjik paralajmërojnë grevë në rast se shteti nuk r

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:52.600Z

Pronat, shteti, jo strehë për falsifikuesit

Më shumë pronarë të paligjshëm, se të ligjshëm? Flasin Godo, Toro dhe Madhi Deklarata e djeshme e Kryeministrit Sali Berisha se në Shqipëri ka më shumë pronarë të paligjshëm, se sa të ligjshëm, sjell reagimin e atyre që janë njohur si “avokatë” të çështjes së pron

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:35.536Z

Shoqëria dhe shteti përballë një fatkeqësie

Share Nga Mero Baze   Tragjedia e fundit në Himarë na ekspozoi dy pamje të ndryshme të shoqërisë dhe shtetit shqiptar përballë një fatkeqësie. Me një përkufizim të përgjithshëm, shoqëria shqiptare e përballoi më me dinjitet fatkeqësinë dhe reagoi në mënyrë më të sinqe

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:59.635Z

KLSH ose kur shteti është në detyrë

Besimi i shqiptarëve dhe shoqërisë në tërësi ndaj institucioneve shtetërore është i dobët. Janë të shumtë ata që reagojnë me psherëtima zhgënjyese sa herë që në njërën anë dëgjojnë për një skandal, ndërsa në anën tjetër - pra të shtetit - dëgjojnë zhurmi

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:06.991Z

Shteti i Kosovës dhe demofilokracia

Koha për të ndrequr pamjen dhe natyrën e të qeverisurit të shtetit dhe për t’i ikur një herë e përgjithmonë varësisë është e gjatë por jo e përjetshme, kombe të tërë në botë kanë pasur probleme të ngjashme por jo të njejta në lidhje me qeverisjen e tyre, por ato nuk ka

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:07.278Z

Shteti paralel

Eno Bozdo Historia 20-vjeçare e shtetit demokratik shqiptar është e mbushur me ngjarje politike, të cilat shpeshherë kanë kapërcyer kufijtë e normalitetit për një shtet dhe shoqëri demokratike të stabilizuar. Raportet "pozitë-opozitë" jo pak herë kanë qenë të tendosura, k

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama