Rezultate te kerkimit per termin: +Zoraqit

Total: 60
No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:57.442Z

Një libër për kompozitorin Nikolla Zoraqi

 Në 80-vjetorin e lindjes së kompozitorit, Nikolla Zoraqi, prezantohet libri "Jeta mbaron, vepra vazhdon". Kjo vepër të ndihmon mes faktesh dhe shkrimesh të zbulosh vetë portretin që personalitete bashkëkohës i kanë bërë Nikolla Zoraqit. Ai është dhe një guidë në titu

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:09.838Z

Liceu ynë, fletë nga ditari pedagogjik, botimi me i fundit i profesor Klement Zoraqi

Doli botimi me i fundit i profesor Klement Zoraqit, me titull LICEU YNË, fletë nga ditari pedagogjik. Promovimi i ketij libri me piktura dhe shkrime eseistike, mblodhi personalitete te botes akademike dhe artistike. Vete autori u shpreh se eshte munduar te zgjedhe tema qe perfshijne te gjithe fush

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:13.524Z

Baleti i Kadaresë dhe katër të tjerë

Vepra e Ismail Kadaresë, “Gjenerali i ushtrisë së vdekur” do të jetë premierë baleti në Teatrin e Operës dhe Baletit, që do të realizohet me koreografi të Agron Aliajt. Kjo vepër vjen si memorial në 100 vjetorin e lindjes së Nikolla Zoraqit, muzikën e së cilës e ka kompozuar. Kj

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:13.691Z

Teatri i Operas miraton kalendarin artistik për vitin 2009

 Një vit me emra të mëdhenj si Verdi, Belini, Shtraus e Çajkovski. Vepra voluminoze, por edhe mbrëmje kushtuar personaliteteve muzikore shqiptare e të huaja, koncerte të vogla, të cilat do ta mbajnë hapur derën e Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit, përgjatë gjithë viti

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:59.028Z

Nikolla Zoraqi, “Jeta mbaron – vepra vazhdon”

Tradita e mirë e botimeve jubilare ka nxitur publikimin e librit për Nikolla Zoraqin me titull që buron nga postulati se dimensionet e artit dhe veprave me vlera të vërteta, tejkalojnë jetën tokësore të autorëve të shquar. Në këtë kontekst “Jeta mbaron – vepra vazhdon” i shkon m

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:30.082Z

Gjenerali i Ushtrisë së Vdekur, Vepra që tronditi skenën e teatrit të operës

Flasin njerëzit e skenës, regjisori Mihal Luarasi, dirigjenti Alqi Lepuri dhe koreografi Llaqi NakoBaleti Gjenerali i ushtrisë së vdekur bazuar mbi romanin e shkrimtarit të njohur Ismail Kadare, për vlerat artistike dhe mesazhin që ajo përcolli u quajt nga personalitet e artit dhe kulturës

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:21.450Z

Nikolla Zoraqi; Kompozitori i “Cucës...”, kujtohet!

Liriku dhe njeriu që e shfrynte “indoktrinimin” sipas muzikës. Nikolla Zoraqi sot kujtohet në ditën e lindjes, si notë e njohur e baletit “Cuca e maleve”, nën libretin e Loni Papës. Por, pavarësisht titujve dedikues nga diktatura, si artist i popullit, Zoraqi njeh frymën lirike, ndj

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama