Rezultate te kerkimit per termin: +Anton +Pashku

Total: 65
No Pic available
  • 2020-09-15T14:08:27.244Z

Anton Pashku, zbulohen tregimetnë gegërishte dhe standard

TIRANE - Vepra e Anton Pashkut, themeluesit të modernitetit në prozën shqipe mungon në programet e shkollave. Çfarë dimensioni do të sillte në rrafshin didaktik prania e tij. Studiuesi Behar Gjoka prej 15 vjetësh kërkon dhe studion veprën e munguar.“Nëse ne do të zhvillojmë tregi

No Pic available
  • 2020-09-15T14:06:53.959Z

Retro/Histori: 8 janar 1937 Anton Pashku

Anton Pashku u lind më 8 janar 1937 në Grazhdanik (afër Prizrenit). Kreu shkollimin e mesëm-gjimnazin real në Prishtinë dhe punoi për një kohë të gjatë në gazetën ‘Rilindja’ të Prishtinës; fillimisht gazetar, mandej redaktor i rubrikës së kulturës, e gjatë njëzet vjetëve t�

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:32.259Z

Pashku dhe politika

Anton Pashku dhe vepra e tij në një kohë nuk ka qenë aq shumë i studiuar, ndërsa kohëve të fundit është bërë objekt mjaft i lezetshëm për tu studiuar nga studiuesit e rinj. Dikur e patën quajtur hermetik dhe kësisoj nuk përshtatej fort me shkollën letrare të asaj kohe. Tani ai kon

No Pic available
  • 2020-09-15T14:08:28.252Z

Anton Pashku, autobiografia e panjohur, shkruar para se të vdiste

TIRANE - Zbulohet një shënim autobiografik i Anton Pashkut, pak muaj para vdekjes. Autobiografinë e botoi në gjallje të tij në mars 1995. Në tetor të po atij viti ndërroi jetë. Autobiografia përshin origjinën e shkrimtarit, brengat dhe gëzimet e jetës në Kosovë.Çfarë zbulohet në f

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:18.967Z

Pashku modern i letrave shqipe

Në 71-vjetorin e lindjes së shkrimtaritAnton Pashku, shkrimtari modern i letrave shqipe, stilisti i dallueshëm i mëvetësisë, të cilit, pavarësisht nga rrjedha e viteve, s'mund t'i pakësohet a s'mund t'i firojë asgjë prej shkrimeve. Kjo ka të bëjë me aftësinë e artit të mbijetesës,

No Pic available
  • 2020-09-15T14:08:48.515Z

Hejzat dedikuar Anton Pashkut

Mungesa e nje studimi të mirëfillt për shkrimtarin kosovar Anton Pashku në hollin letrar shqiptar ka bërë studiuesin Behar Gjoka që t’i kushtoj një vëmendje të veçantë prej muajsh shkrimtarit që hodhi themelet e letërsis&e

No Pic available
  • 2020-09-15T14:08:27.174Z

Anton Pashk, zbulohen tregimetnë gegnisht dhe standard

TIRANE - Vepra e Anton Pashkut, themeluesit të modernitetit në prozën shqipe mungon në programet e shkollave. Çfarë dimensioni do të sillte në rrafshin didaktik prania e tij. Studiuesi Behar Gjoka prej 15 vjetësh kërkon dhe studion veprën e mu

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama