Rezultate te kerkimit per termin: +Demokracia

Total: 9993
No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:28.235Z

Demokracia vret

Gjatë jetës sime si i rritur, demokracia ka pasur një zhvillim pozitiv. Gjatë periudhës që kam ndjekur universitetin, tri kombe të Europës - Spanja, Portugalia dhe Greqia - ishin vende jo demokrate. Po ashtu edhe Koreja e Jugut, Afrika e Jugut, Indonezia, Pakistani dhe shumica e shteteve të

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:47.140Z

Ku dallon demokracia qytetare nga demokracia militante

Nga Afrim Krasniqi Ka shume tregues, por kryesori eshte debati, sa pushtet kane partite dhe anetaret e tyre? A pranojnë partitë të bëjnë ndarjen e shtetit me pushtetin, postet civile me postet politike? Shqipëria është një shembull negativ dhe me kontrast të thellë. Tabela ilustruese e

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:59.372Z

Ku mbahet demokracia

Tri gjera jane te rendesishme per njeriun ne kete dynja penda buka dhe pushka. Nuk e mbaj mend nese i pat thene saktesisht me kete renditje. Pergjate 80 vjeteve te jetes se tij plaku Ali Hoti kishte qene coban e bujk. Nuk ishte i shkolluar por mendonte me zemer. Ka mundesi qe ai ishte provokuar nga

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:59.374Z

Ku mbahet demokracia?

ALBIN KURTI Tri gjëra janë të rëndësishme për njeriun në këtë dynja: penda, buka dhe pushka. Nuk e mbaj mend nëse i pati thënë saktësisht me këtë renditje. Përgjatë 80 vjetëve të jetës së tij, plaku Ali Hoti kishte qenë çoban e bujk. Nuk ishte i shkolluar, por mendonte me zem

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:15.801Z

DEMOKRACIA BOLSHEVIKE

Po bëhen 20 vjet që vendin e diktaturës bolshevike në Shqipëri e ka zënë demokracia bolshevike. Kjo e fundit shfaqet si një lloj surrogatoje e demokracisë, ku shumicat kanë një pushtet të pakufizuar. Por, meqenëse për një arsye a për një tjetër mbështetja e shumicave shkon për li

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:32.071Z

Pasquino: Demokracia ideale dhe demokracia reale

Interviste e gazetarit Tom Thercaj, me politologun e mirenjohur italian, Gianfranco Pasquino "Demokracia ideale ekziston ne koken e secilit prej nesh, ne deshiren tone per te luftuar, per te permiresuar secilin nga sistemet politike ne te cilet jetojme, e ndonjehere sistemet politike te te tjereve,

No Pic available
  • 2020-09-15T14:08:51.043Z

Demokracia jone adoleshente

Nga Fatos Baxhaku - Do kohë më parë më ranë në dorë disa hartime-ese të gjimnazistëve të ardhura nga disa qytete të Shqipërisë – nga Korça, Shkodra, Gramshi, Puka, Lezha, Kukësi. Thelbi i një konkursi të org

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama