Rezultate te kerkimit per termin: +Donjeta +Kelmendi

Total: 8
No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:56.404Z

Kosovës i duhet ligj i veçantë për mbrojtjen e fëmijëve

Në intervistën për Radion Evropa e Lirë, Donjeta Kelmendi, drejtoreshë e Koalicionit të Organizatave Joqeveritare për Mbrojtjen e Fëmijëve, thekson nevojën e miratimit të ligjit për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve, duke shtuar se shkeljet më të rënda që iu bëhen fëmijëve n

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:58.036Z

Fëmijët në punë të rënda për shkak të kushteve ekonomike

Situata e rëndë ekonomike dhe sociale e shumë familjeve në Kosovë po ndikon në rritjen e numrit të fëmijëve që kryejnë edhe punë të rënda për moshën që kanë, ndërsa njohës të kësaj problematike flasin edhe për pasojat e mëvonshme psikofizike të këtyre fëmijëve. Janë nj�

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:21.538Z

Braktisja e fëmijëve, 46 syresh vetëm këtë vit

Gjatë vitit 2015, janë braktisur 46 fëmijë. Sipas zyrtarëve shëndetësorë tash për tash në qendrën Klinike Universitare të Kosovës janë gjashtë fëmijë të braktisur, të cilët kanë probleme shë

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:58.049Z

Meditech përmes KOMF dhuron donacion për dializën e fëmijëve

Shërbimi i Hemodializës për Fëmijë në kuadër të Klinikës së Pediatrisë ka përfituar donacion në material shpenzues nga kompania Meditech L.L.C, përmes Koalicionit të OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë (KOMF). Në ceremoninë e dorëzimit të këtij donacioni, përveç dre

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:18.093Z

Rreth 11% e fëmijëve me nevoja të veçanta, shkollohen

Ndonëse Kosova nuk ka statistika të sakta se sa është numri i fëmijëve me nevoja të veçanta, sfidë për këta fëmijë mbetet qasja e tyre në shkollim. Sipas disa hulumtimeve të bëra në Kosovë, thuhet se vetëm 11% e fëmijëve me nevoja të veçanta vijojnë mësimin. Kështu thotë

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:20.555Z

Fëmijët e dhunshëm pasojë e dhunës ndaj tyre

Në Kosovë, sipas Fondacionit për Fëmijë të Kombeve të Bashkuara - UNICEF, si dhe organizatave të tjera që merren me të drejtat e fëmijëve, thuhet se mbi 60 për qind e fëmijëve deri në moshën 14 vjeç, kanë deklaruar se kanë pësuar dhunë psikologjike dhe fizike nga familjarët. P

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:14.360Z

Kosova nuk ka skemë sociale për fëmijë

Kosova nuk ofron asnjë skemë sociale apo përfitime për të gjithë fëmijët. Për këtë çështje, që tre vjet radhazi organizatat joqeveritare që merren me mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve kanë kë

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama