Rezultate te kerkimit per termin: +Eurostat

Meta: total 906 / total_found 906 / time 0.000 / keyword[0] eurostat / docs[0] 906 / hits[0] 1536 /
Tabela/ Shqipëria dhe Estonia kryesojnë Europën për rritjen e çmimeve
  • 2017-06-23

Tabela/ Shqipëria dhe Estonia kryesojnë Europën për rritjen e çmimeve

Inflacioni në Shqipërisë sipas metodologjisë së Eurostat ka pësuar rritjen më të madhe në rang europian edhe në muajin maj 2017. INSTAT publikoi sot se, ndryshimi vjetor i matur nga indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit në Maj 2017 është 3,4 %.   Deri në muajin prill Shqi

Maj 2017, Shqipëria dhe Estonia kryesojnë Europën për rritjen e çmimeve
  • 2017-06-22

Maj 2017, Shqipëria dhe Estonia kryesojnë Europën për rritjen e çmimeve

Inflacioni në Shqipëri, sipas metodologjisë së Eurostat, ka shënuar rritjen më të madhe në rang europian edhe në muajin maj 2017.  INSTAT publikoi sot se, ndryshimi vjetor i matur nga Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit në Maj 2017 është 3,4%. Deri në muajin prill, Shqipëria

Alarmi: Shqipëria po plaket, divorcet po shtohen, lindjet po ulen, njerëzit po ikin
  • 2017-06-21

Alarmi: Shqipëria po plaket, divorcet po shtohen, lindjet po ulen, njerëzit po ikin

Popullsia e Shqipërisë, më 1 janar 2017, rezultoi 2.88 milionë, duke shënuar rritje për herë të parë që nga viti 2001. Krahasuar me një vit më parë, popullsia u rrit me 1 mijë banorë. Sipas një analize të INSTAT, më 1 janar 2017, popullsia banuese e Shqipërisë përllogaritet 2.87

Shqiptarët, populli që shpenzon më shumë për ushqime në Europë
  • 2017-06-19

Shqiptarët, populli që shpenzon më shumë për ushqime në Europë

Shqipëria mund të ketë çmime më të lira se në shumë vende të Europës, por të ardhurat e ulëta, që marrin në raport me vendet e tjera, bëjnë që ata të shpenzojnë një pjesë të konsiderueshme të buxhetit për të siguruar nevojat minimale jetësore të të ushqyerit. Sipas të dh

No Pic available
  • 2017-05-30

Sa vite duhet të punojnë shqiptarët për të dalë në pension, në krahasim me europianët

Për të përfituar pension të plotë një shqiptar duhet të punojë mesatarisht 35.8 vite pune. Po cilët punojmë më shumë dhe më pak në Europë? Stili i jetesës së italianëve është burim zile për shumë. Ushqimi, klima dhe të tjera aspekte të Bella Vita i ka renditur italianët në

No Pic available
  • 2017-05-30

Politika për emigracionin, IOM dhe UNCHR asistencë Shqipërisë

Organizata ndërkombëtare për emigracionin dhe Agjencia e OKB-së për emigrantët UNCHR, do të asistojnë Shqipërinë për hartimin e një pakete të re për emigracionin. I pranishëm në Tiranë, në prezantimin e marrëveshjes globale për migracionin, koordinatori i IOM për Ballkanin Perë

Shqipëria, me vdekjet ndër më të lartat nga aksidentet në punë
  • 2017-05-18

Shqipëria, me vdekjet ndër më të lartat nga aksidentet në punë

Në Shqipëri, në vitin 2015, vdekjet nga aksidentet në punë ishin 24, sipas të dhënave nga Inspektorati Shtetëror i Punës. Në vitin 2016, vdekjet në punë u përgjysmuan në 12 të tilla. Sektori me numrin më të lartë të aksidenteve me vdekje mbetet industria minerare, e ndjekur nga nd