Rezultate te kerkimit per termin: +Filozofia

Total: 3112
No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:04.860Z

Filozofia e lindjes

Deklarimi i vitit 2010 nga ana e UNESCO-s, si “Viti Ndrkombtar i Afrimit t Kulturave”, angazhoi Fondacionin Kulturor “Saadi Shirazi” q n muajin shkurt t motit 2010 n Tiran, t organizoj seminarin me tem “Mendimi iranian n filozofin islame”, duke

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:31.408Z

Filozofia ime politike?!

  Frazë që belbëzohet shpesh nga politikanet tanë. Po për cilën filozofi bëhet fjalë? Se filozofia si shkencë ka objektin, parimet e kategoritë e veta. Dhe si e tillë, asaj si çdo shkencë i drejtohen sa filozofët, aq edhe ata që janë jofilozofët, sa politikanët aq edhe

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:54.677Z

Lindja, Perëndimi dhe filozofia

10/02/2010  Konferencë shkencore në kuadër të “Vitit Ndërkombëtar të Afrimit të Kulturave”, nismë e UNESKO-s për vitin 2010 Filozofia është një mënyrë për të reflektuar dhe një “mësim” për të përdorur argumente dhe debatet e temat që mund t’i shtrohen lente

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:33.896Z

Pse duhet studiuar Filozofia?

Nga Klementin Mile Politikat shtetërore të deritanishme kanë vendosur që të rinjve shqiptarë, krahas shkencave të natyrës dhe shkencave sociale, u duhet patjetër formimi gjuhësor, letrar dhe matematik, por jo formimi logjik dhe filozofik. Që prej vitit 2010 Filozofia është hequr nga ku

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:20.222Z

Filozofia në përputhje me artin

Një vepër artistike nuk identifikohet vetëm në përmbajtjen e saj, ajo lidhet me formën estetike. Uniteti estetik i një zhvillimi shpirtëror që bënë një thirrje përsosmërisë së zhvilluar artistike, trupëzohet në veprat e krijuesit Suad Rama që u ekspozuan të hënën në Galerinë

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:44.368Z

Konferenca filozofia mes Lindjes e Perendimit

Debati filozofik mes Lindjes dhe Perendimit zbret edhe ne Tirane duke ofruar nje mundesi me shume ne forcimin e dialogut nderkulturor dhe nderfetar ne Shqiperi. Ne kuadrin e Dites Nderkombetare te Filozofise dhe Vitit te Afrimit te Kulturave shpallur nga UNESCO fondacioni Rumi mblodhi dje filozofe s

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:44.286Z

Filozofia dhe shkenca ne kulturen Perendimore dhe Lindore

Ne kuadrin e Dites Nderkombetare e Filozofise shpallur nga UNESCO dhe qe promovohet ne muajin nentor te cdo viti zhvillohet sot ora 10.00 ne Hotel Tirana International konferenca nderkombetare Filozofia dhe Shkenca ne Kulturen Perendimore dhe ate Lindore. Disa prej temave jane Filozofia dhe zhvill

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama