Rezultate te kerkimit per termin: +Gjykata Administrative +Ligji

Meta: total 1000 / total_found 1248 / time 0.005 / keyword[0] gjykata / docs[0] 65785 / hits[0] 127851 / keyword[1] administrative / docs[1] 21376 / hits[1] 35852 / keyword[2] ligji / docs[2] 55026 / hits[2] 101720 /
REFLEKTIME MBI REFORMËN NË DREJTËSI
  • 2016-04-07

REFLEKTIME MBI REFORMËN NË DREJTËSI

JORDAN DACI  Prej shumë kohësh është analizuar nevoja për reformë të thellë në sistemin e drejtësisë në Shqipëri. Raportet dhe studimet e ndryshme ndërkombëtare, në këto vitet e fundit, kanë identifikuar dhe shtruar për zgjidhje shumë probleme të sistemit tonë të drejtësisë

Kur një rregullore shkel pavarësinë e gjyqtarëve
  • 2016-04-06

Kur një rregullore shkel pavarësinë e gjyqtarëve

FLORJAN KALAJA Rregullorja "Për organiz imin dhe funksionimin e Inspektoratit të Këshillit të Lartë të Drejtësisë", e miratuar me vendimin nr. 195/ 2/a, dt. 05.07.2006 të Këshillit të Lartë të Drejtësisë (më poshtë KLD), është nxjerrë në bazë dhe për zbatim të ligjit për KL

A keni qenë në psikiatri? Pyetjet e reja për zyrtarët
  • 2016-04-04

A keni qenë në psikiatri? Pyetjet e reja për zyrtarët

Këshilli i Lartë i Drejtësisë ju kërkon gjyqtarëve të vetëdeklarojnë nëse kanë qenë të dënuar, të arrestuar apo të shtruar ndonjëherë në një spital psikiatrik. Prokuroria e Përgjithshme ngre strukturën që do të verifikojë vetëdeklarimet e zyrtarëve, duke caktuar dy prokur

No Pic available
  • 2016-04-04

Nis gjyqi i Fullanit, i kërkon Kuvendit dhe BSH 500 mijë euro dëmshpërblim

Gjykata Administrative ka nisur shqyrtimin e kerkesës së ish- guvernatorin e Bankës së Shqipërisë, Ardian Fullani, kundër Bankës së Shqipërisë dhe Kuvendit. Vetë Fullani nuk ka qënë prezent në Gjykatën Administrative, por përfaqësohej nga avokatët e tij Maksim Haxhia dhe Erinda Ba

Nishani: Ligji i ri i Pronave cënon integrimin në BE
  • 2016-03-27

Nishani: Ligji i ri i Pronave cënon integrimin në BE

Ligji i ri i Kthimit dhe Kompensimit të Pronës, i miratuar nga qeveria Rama, po vë në dyshim vokacionin europian të Shqipërisë. Presidenti i Republikës, me këtë deklaratë të fortë në një intervistë për Televizionin Klan, përcjell edhe shqetësimin e autoriteteve të Gjykatës Europ

Nishani: Ligji i pronave vë në dyshim integrimin në BE
  • 2016-03-27

Nishani: Ligji i pronave vë në dyshim integrimin në BE

Deklarata e Manjanit komprometon edhe reformat në drejtësi. Byroja e Hetimit të jetë e pavarur Herion Mesi Deklarata e tri ditëve më parë e ministrit të Drejtësisë, Ylli Manjani, i cili i kërkoi gjykatës që të mos e pezullojë ligjin e ri të pronës, për Presidentin e Republikës, Bu

Procedura e paraqitjes së dokumenteve për njohjen e pronës
  • 2016-03-24

Procedura e paraqitjes së dokumenteve për njohjen e pronës

AKTET – Afat 30-ditor për plotësimin e kritereve. Prona e njohur për kompensim vlerësohet sipas zërit kadastral që ka pasur në kohën e shpronësimit Tri vite – Kur subjekti kërkon të kompensohet financiarisht brenda tre vjetësh, atëherë ai përfiton 30% të vlerës së kom