Rezultate te kerkimit per termin: +Hotel +Turizmi

Meta: total 325 / total_found 325 / time 0.001 / keyword[0] hotel / docs[0] 12382 / hits[0] 17319 / keyword[1] turizmi / docs[1] 5986 / hits[1] 8603 /
Shtëpitë plaka të Beratit duhet të nusërojnë për turistët
  • 2017-05-28

Shtëpitë plaka të Beratit duhet të nusërojnë për turistët

Është fillim maji dhe turistët anekënd kanë vërshuar si asnjëherë në Berat. Por mangësitë në akomodim dhe në shërbime po i krijojnë vështirësi qytezës së lashtë që të maksimizojë fitimet. Qytetarët dhe bizneset të vetëm në betejë po mundohen të rikthejnë shtëpitë 500-

TVSH e akomodimit të turizmit ulet në 6% nga 20% që ishte më parë
  • 2017-04-06

TVSH e akomodimit të turizmit ulet në 6% nga 20% që ishte më parë

Qeveria gjatë mbledhjes së sotshme uli TVSH për akomodimin (fjetjen) në sektorin e turizmit në 6 për qind nga 20 që aplikohet aktualisht. Kryeministria publikoi në ëebin e saj zyrtar projektligjin për një shtesë në PËR TATIMIN MBI VLERËN E SHTUAR, TË NDRYSHUAR ku shtohet  Shkalla e

Turizmi shëndetësor/ Dentistët italianë alarmohen nga ata shqiptarë
  • 2017-01-17

Turizmi shëndetësor/ Dentistët italianë alarmohen nga ata shqiptarë

Klinikat ofrojnë paketa të kompletuara dhe çmime të leverdishme. Sekreti, kosto e ulët e punës dhe e jetesës. Rreziku për pacientët është mungesa e kurave të vazhdueshme dhe kompensimet e munguara. Dentistët italianë po tentojnë ti përgjigjen këtij fenomeni me një politikë me

Turizmi, nis klasifikimi i strukturave akomoduese
  • 2017-01-13

Turizmi, nis klasifikimi i strukturave akomoduese

Ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes Milva Ekonomi mblodhi sot anëtarët e Komitetit Këshillimor të Sektorit Privat të Turizmit, për të adresuar çështjet kryesore dhe sfidat e këtij sektori të rëndësishëm për vitin 2017. Ky komitet u mblodh për të di

No Pic available
  • 2017-01-13

Skanim hoteleve, nga 20 janari duhet të vetëdeklarojnë kushtet

Në sezonin turistik të 2017 do të lejohen të punojnë vetëm ato hotele, resorte dhe guest house që do të licensohen pas kalimit në komisionin e posacëm të verifikimit. Ministrja e Zhvillimit Ekonomik Milva Ekonomi mblodhi Komitetin Këshillimor të turizmit ku u përcaktuan sfidat që duhe

No Pic available
  • 2016-12-14

Shtatë bashki fitojnë çmime për praktika të mira

Shtatë bashki kanë fituar çmime për praktika të mira në qeverisjen vendore në kuadrin e nxitjes që Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore  dhe Ambasada e Zvicrës i japin bashkive të reja pas Strategjisë së Decentralizimit dhe Reformës Administrative Territoriale. Bashkitë fituese

Destinacioni Shqipëria, është koha për cilësi
  • 2016-11-13

Destinacioni Shqipëria, është koha për cilësi

Standardet e reja që synohen të vendosen janë shumë të përafërta me ato ndërkombëtare. Zbatimi i tyre do të jetë një hop i ndjeshëm cilësor i ofertës sonë turistike. Të dhënat nga INSTAT tregojnë se aktualisht operojnë rreth 850 struktura akomoduese që do të përfshihen në