Rezultate te kerkimit per termin: +Katalogimit

Total: 40
No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:21.825Z

Trashëgimia kulturore shpirtërore , Vaso Tole: Mungesa e katalogimit rrezikon iso-polifoninë

>Dixhitalizm dhe katalogimi i kryeveprave të trashëgimisë diskutohet në konferencën Katalogimi i trashëgimisë kulturore shpirtëroreNë kohën e sotme nevojitet një dixhitalizim dhe katalogim i kryeveprave të trashëgimisë gojore të njerëzimit,siç është iso-polifonia. Për këtë qël

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:28.378Z

Parkut Arkeologjik "Amantia" i rikthehen 16 objekte

Rreth 16 objekte arkeologjike, te cilat ishin grabitur vite me pare nga Parku Arkeologjik "Amantia", i jane rikthyer tashme ketij parku me histori 2400-vjecare, vetem 180 km larg Tiranes. Drejtori i Parkut Arkeologjik "Amantia", ne rrethin e Vlores, Gezim Llojdia, eshte shprehur: "6 objekte u gjeten

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:21.601Z

Një takim për trashëgiminë

"Katalogimi i trashëgimisë kulturore shpirtërore" është workshop-i që do të zhvillohet nesër paradite në sallën e Muzeut Historik Kombëtar. Në aktivitetin i cili organizohet nga Këshilli i Muzikës Shqiptare, në bashkëpunim me Komisionin Kombëtar të UNESCO-s do të marrin pjesë spe

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:59.024Z

Objektet e humbura te trashegimise, a duhet te rivleresohen?!

Jane nje inventar i tere objektesh te munguara arkeologjike, etnografike etj., kudo neper Shqiperi. Nje nga arsyet dihet: Nuk jane me shtepite e kultures, muzete e shumte dhe ateliete dhe bashke me prishjet e tyre-kuptohet se do te mungojne pa fund dhe ndoshta dhe pa kthim shume objekte...Rivleresim

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:13.269Z

Tashme Ispolifonia me nje database profesional

Tashmë Isopolifonia ka një database profesional çka tregon hartën e plotë të shtrirjes së kësaj pasurie shpirtërore. Ky arkiv është konceptuar në një këndvështrim të gjerë të Isopolifonisë, duke për

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:15.735Z

Trafiku i pasurive kulturore kombëtare Seminari i administratës së kulturës në Romë

TIRANË, 25 Nëntor /ATSH/.- Ministria e Kulturës njofton se ka nisur dhe po zhvillohet gjatë këtyre ditëve në Romë seminari i trajnimit me specialistë nga administrata shtetërore shqiptare mbi çështje të trafikut të pasurive kulturore kombëtare.Seminari që zhvillohet në datat 23 deri

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:04.533Z

Miratohet përbërja e Komitetit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore

Gjatë mbledhjes së qeverisë është miratuar përbërja e Komitetit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore Shpirtërore dhe përcaktimin e masës së shpërblimit të antarëve të tij. Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të pikës 1, të nenit 6, të ligjit nr.9048, datë 7.4.20

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama