Rezultate te kerkimit per termin: +Konservatorin +Tchajkowsky

Total: 1
No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:21.451Z

Nikolla Zoraqi, me veprën e tij në fondin e artë të kulturës

>Një prej emrave më të shquar të artit shqiptar është dhe kompozitori Nikolla Zoraqi. Ai ka qenë një kompozitor shumë prodhimtar. Ai ka kompozuar vepra në të gjitha gjinitë muzikore dhe veprat e tij janë luajtur në të gjitha aktivitetet e rëndësishme të jetës muzikore shqiptare; n

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:21.444Z

Nikolla Zoraqi, dy mbrëmje në kujtim të kompozitorit

Ishte veç një djalosh, kur në Tiranën që gjëmonte nga lufta shtrëngonte fort violinën. E kërkoi me ngulm edhe në rrënojat e shtëpisë së bombarduar, një vit para se të vinte liria. E donte muzikën. Duket se fati i kishte rezervuar një jetë mes notash. Nga ai djaloshi që mësonte v

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:21.450Z

Nikolla Zoraqi; Kompozitori i “Cucës...”, kujtohet!

Liriku dhe njeriu që e shfrynte “indoktrinimin” sipas muzikës. Nikolla Zoraqi sot kujtohet në ditën e lindjes, si notë e njohur e baletit “Cuca e maleve”, nën libretin e Loni Papës. Por, pavarësisht titujve dedikues nga diktatura, si artist i popullit, Zoraqi njeh frymën lirike, ndj

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama