Rezultate te kerkimit per termin: +Korporata +Elektroenergjitike +Shqiptare

Meta: total 164 / total_found 164 / time 0.001 / keyword[0] korporata / docs[0] 2128 / hits[0] 2756 / keyword[1] elektroenergjitike / docs[1] 465 / hits[1] 534 / keyword[2] shqiptare / docs[2] 230116 / hits[2] 452806 /
No Pic available
  • 2016-11-12

Nën kontroll Kaskada e Drinit, reduktohen shkarkimet

Korporata Elektroenergjitike Shqiptare njoftoi se  po menaxhon në mënyre optimale prurjet në Kaskadën e lumit Drin. Aktualisht prurjet po shfrytëzohen duke ngarkuar maksimalisht të gjitha turbinat e disponibël në HEC Fierzë, HEC Koman dhe HEC Vau i Dejës. Sipas KESH prodhimi ditor është

Fiks Fare/ TEC Vlora, konserva që po rrjep buxhetin e shtetit, gati dhënia me koncesion
  • 2016-09-30

Fiks Fare/ TEC Vlora, konserva që po rrjep buxhetin e shtetit, gati dhënia me koncesion

Kriza energjitike e vitit 2002, detyroi qeverinë shqiptarë që të shihte burime alternative të prodhimit të energjisë elektrike. Qeveria mori një kredi mbi 100 milionë euro nga Banka Botërore për ndërtimin e një Termocentrali. Megjithëse kanë kaluar 14 vite nga projektimi dhe ndërt

KESH raportoi fitime neto 5.3 mln euro ne 6 mujorin e parë
  • 2016-08-13

KESH raportoi fitime neto 5.3 mln euro ne 6 mujorin e parë

Korporata Elektroenergjitike Shqiptare ka realizuar fitime neto në gjashtëmujorin e parë të vitit 735 milionë lekë (5,3milionë euro). Kompania shtetërore e prodhimit të energjisë duket se i ka rritur fitimet këtë vit, pasi përgjatë gjithë vitit 2015 ky tregues kaqene pothuajse në t

Dështimi i kushtueshëm i Termocentralit të financuar nga Banka Botërore në Vlorë
  • 2016-06-20

Dështimi i kushtueshëm i Termocentralit të financuar nga Banka Botërore në Vlorë

Nga viti 2004 deri në vitin 2011, Korporata e Elektroenergjitke Shqiptare, KESH, harxhoi 130 milionë dollarë si pjesë e një projekti të financuar nga Banka Botërore për të ndërtuar një termocentral në bregdetin e Vlorës; i cili 5 vjet më vonë vazhdon të mos punojë për shkak të de

Reshjet e mbara, Shqipëria siguron energjinë e vitit 2016
  • 2016-06-15

Reshjet e mbara, Shqipëria siguron energjinë e vitit 2016

Baseni i Fierzës po kalon muajin e parë të verës me rezervën maksimale të energjisë. Kuotat në liqen sipas verifikimeve në terren janë në fashën maksimale te rezervarit duke premtuar kështu një prodhim vendas të energjisë stabël deri në fund të vitit. Rezerva hidrike duket se

Studimi sugjeron skemën me dy diga, Gjiknuri: Skavicën ta ndërtojë KESH, Katundin e Ri privati
  • 2016-02-04

Studimi sugjeron skemën me dy diga, Gjiknuri: Skavicën ta ndërtojë KESH, Katundin e Ri privati

Ministria e Energjisë dhe Industrisë organizoi një tryezë me donatorët mbi potencialin e shfrytëzimit të Drinit të Zi. Në këtë takim ishin të pranishëm përfaqësues nga Banka Botërore, Banka gjermane KfW, SECO, GIZ, EBRD, Bashkimi Evropian, Koperacioni Italian dhe UNDP. Në tryezë

No Pic available
  • 2016-01-16

Niveli i Fierzës 287.18 m, prurjet 800 m3/sek.

Nga të dhënat e Sektorit të Operimit dhe Monitorimit të kaskadës në KESH, rezulton  se niveli i HEC Fierzë ishte 287.18 m dhe prurjet ishin rreth 800 m3/sek. Niveli në HEC Koman eshte 173.70 m dhe prurjet anësore janë rreth 350 m3/sek. Ndërsa niveli në HEC-in e Vaut të Dejës eshte 75