Rezultate te kerkimit per termin: +Ligj

Total: 9993
No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:34.894Z

Nëse ky ligj bëhet ligj...

Nëse nisemi nga praktika e deritanishme e pushtetit për hapjen e dosjeve të diktaturës, atëherë duhet thënë se nëse bëhet ligj për hapjen e tyre, ato nuk hapen. Në disa raste pushteti në Shqipëri ka dështuar në procesin e lustrifikimit, një proces i cili ka pasur sukses në shoqëri

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:08.763Z

Arsyetimet për ligj

Kanë kaluar pothuajse dy vjet që nga hyrja në fuqi e Kushtetutës së Kosovës, e cila e përcakton Prishtinën si kryeqytet, funksionimi i të cilit do të rregullohej me ligj të veçantë. Megjithatë, Kuvendi i Kosovës ende nuk ka shqyrtuar dhe aprovuar këtë ligj, i cili është miratuar

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:16.930Z

Presion për ligj

Edhe përkundër angazhimeve të kryetarit të Komunës së Prishtinës, Isa Mustafa, që Ligji për Prishtinën të aprovohet sa më parë, kjo nuk ka ndodhur. Gjatë një konference të shtabit zgjedhor vitin e kaluar, në kohën e fushatës parazgjedhore për kryetar komunash, Isa Mustafa pati

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:24.665Z

'> Xhafaj: Ligj për parlamentin

Kur konflikti mes mazhorancës dhe presidentit është në kulmin e tij, pas akuzave të demokratëve për shkelje te Kushtetutës, partia Socialiste, sfidon shumicën, duke i kërkuar të bëjnë një ligj për funksionimin e parlamentit. Fatmir Xhafaj, sekretari për çështjet ligjore në PS, du

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:24.030Z

Maxhoranca: Ligj organik Topit

Në kulmin e debatit mes Partisë Demokratike e Presidencës për emërimin e Kryetarit të Gjykatës Kushtetuese, maxhoranca ka hedhur një ide të vjetër. Partia Demokratike si dhe Lëvizja Socialiste për Integrim, kërkojnë miratimin e një ligji organik për Presidencën, çka do të mundëso

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:49.226Z

Kapen për ligj

Zyrtarë të Lidhjes Demokratike të Kosovës akuzojnë qeverinë për mosmiratimin e ligjit për mbrojtjen e dëshmitarëve. Sipas Arsim Janovës, ish zv/ministër i drejtësisë, ligji nuk u miratua për shkak të kostos së lartë për zbatim. Memli Krasniqi thotë se ligji nuk u miratua për sh

No Pic available
  • 2020-09-15T14:10:49.062Z

Ligj falimentimi për eurozonën?

Dirk Kaufmann Realisht shtetet që nuk arrijnë të pagujnë borxhet e tyre janë të falimentuara. Por ende nuk eksziston një ligj që rregullon falimentimin shtetëror. Instituti i Ekonomisë Gjermane në Këln do ta ndryshojë këtë. “Kemi nevojë për një ligj falimentimi për shtete

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama