Rezultate te kerkimit per termin: +Lin +Delija

Total: 70
No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:14.440Z

Lin Delija me "Rrugëtime paralele"

“Rrugetime paralele” nen kete titull vjen ekspozita e piktorit shqiptar Lin Delija. E celur ne muzeun kombetar nga shoqata kulturore qe mban emrin e piktorit kjo ekspozite sjell ne vemendjen e publikut 50 vepra nga fondi i muzeut “Lin Delija” ne Antrodoco ne itali si dhe disa

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:13.796Z

Lin Delija vjen thjesht si artist

Ekspozita "Rrugëtime paralele" e Lin Delisë hapet më 3 qershor në Muzeun Historik Kombëtar. Hera e parë në atdhe me një seri antologjike në pikturë Ka 16 vjet që Lin Delija nuk jeton më dhe prania e tij është po aq e dukshme sa e një të gjalli. Dikush që e kishte njohur nga afër

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:12.650Z

Piktori Lin Delija, Nderi i Kombit

Presidenti i republikes Bamir topi ka dekoruar, pas vdekjes me Urdhrin “Nderi i Kombit” piktorin shqiptar, Lin Delija me motivacionin: “Piktorit të madh,që me artin e tij pasqyroi lidhjen e fortë me atdheun dhe promovoi vlerat e lirisë dhe të demokracisë. Artistit autentik

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:12.915Z

Dekorimi, Lin Delija, “Nderi i Kombit”, pas vdekjes

Dekorimi, Lin Delija, “Nderi i Kombit”, pas vdekjes Një dekorim pas vdekjes, por edhe një ekspozitë me vepra të papublikuara më parë në Shqipëri. Presidenti i Republikës, Bamir Topi, dekoroi dje me Urdhrin “Nderi i Kombit” piktorin shqiptar, Lin Delija, pas vdekjes m

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:14.455Z

Lin Delija duhet të hyjë në artin shqiptar

Një ekspozitë e pasur, e hapur në Muzeun Historik Kombëtar, rindërton universin artistik të Lin Delisë, piktorit shkodran që u arratis nga Shqipëria në vitin 1949. Ndonëse jetoi gjatë në Itali, pikturat e tij mbartin motive të dukshme shqiptare. Armando Nicoletti, miku i tij prej shum

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:12.688Z

Presidenti Topi dekoron piktorin Lin Delija (pas vdekjes) me Urdhrin “Nderi i Kombit”.

24 maj 2010 Presidenti i Republikës, Prof. Dr. Bamir Topi dekoroi sot me Urdhrin “Nderi i Kombit” piktorin e shquar shqiptar, Lin Delija (pas vdekjes) me motivacionin: “Piktorit të madh shqiptar, që me artin e tij pasqyroi lidhjen e fortë me atdheun dhe promovoi vlerat e lirisë dhe të

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:12.649Z

Nderohet me urdhrin "Nderi i Kombit" piktori Lin Delija

Për të parën herë në historikun e Presidencës shqiptare arti i pikturës ka mbështjellë muret e sallës qendrore të nderimeve me emrin "Skënderbej" me 16 vepra artistike të piktorit shkodran të famshëm e të studiuar në Itali Lin Delija. Presidenti i Republikës, Prof. Dr. Bamir Topi

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama