Rezultate te kerkimit per termin: +Matematik +Financiare

Meta: total 254 / total_found 254 / time 0.001 / keyword[0] matematik / docs[0] 3037 / hits[0] 5518 / keyword[1] financiare / docs[1] 55678 / hits[1] 84766 /
No Pic available
  • 2016-03-27

FRANKOFONIA SI BASHKËSI GJUHE, KULTURASH DHE VLERASH DEMOKRATIKE

Ardiana Faja Toska Këtë artikull e shkrova me entuziazëm, me rastin e Javës së Frankofonisë, për të cilën propozohen aktivitete të shumta si në Shqipëri, ashtu edhe në Kosovë. Por demokracia dhe familja frankofone, anëtare e rëndësishme e së cilës është edhe Belgjika, u plagosë

Maurice Allais: Ekonomist liberal dhe socialist!
  • 2016-03-19

Maurice Allais: Ekonomist liberal dhe socialist!

Nga Adrian Civici Në vlerësimet për Maurice Allais gjendet një frazë që e shpreh më së miri figurën mjaft komplekse të tij : "për ta portretizuar sa më qartë, emri i tij duhet shkruar në shumës, pasi ka shumë Maurice Allais - ekonomistin teoricien, liberalin reformator, etatistin pa

Profili i ri i Shqipërisë
  • 2016-02-28

Profili i ri i Shqipërisë

Cilët janë sektorët që do të formësojnë rritjen ekonomike të qëndrueshme në të ardhmen afatmesme e afatgjatë. Si do të zëvendësohen remitancat, ndërtimi e sektorë të tjerë që po shkojnë drejt maturimit. Si mund të zhvillohet industria IT dhe call center modern. A ka shanse t

6 paga kush punëson vajzat e trafikuara, strategjia e re e qeverisë për të nxitur punësimin
  • 2016-02-27

6 paga kush punëson vajzat e trafikuara, strategjia e re e qeverisë për të nxitur punësimin

Viktimat e trafikimit do të mbështeten me projekte të veçanta përsa i përket arsimimit, punësimit dhe strehimit. Në planin për riintegrimin socio-ekonomik të grave dhe vajzave viktima të trafikimit të personave 20152017, është përcaktuar mbështetja financiare e bizneseve që do t

Perse diskriminohet Kuksi, ne raport me Saranden?
  • 2016-02-21

Perse diskriminohet Kuksi, ne raport me Saranden?

            Rihapja dhe funksionimi i Filialit të Universitetit të Tiranës në qytetin e Kukësit, një domosdoshmëri       Qarku i Kukësit Qarku i Kukësit shtrihet në pjesën verilindore të Shqipërisë dhe përgjatë kufirit me Kosovën e, pjesërisht, me Maqedoninë. Kr

No Pic available
  • 2016-02-16

Propozimi për energjinë, parashikon faljen e 100-150 kwh familjeve në nevojë

Komisioni i Çështjeve Sociale dhe i Shëndetësisë i ka kaluar Qeverisë propozimin për tu falur 100 deri ne 150 këh energji familjeve në nevojë. Nisma e Avokatit të Popullit mori edhe mbështetjen e demokratëve, që e përcollën atë në Komisionet Parlamentare nga ku u ra dakort të kalo

Murray Rothbard dhe rilindja e Shkollës Austriake
  • 2016-02-13

Murray Rothbard dhe rilindja e Shkollës Austriake

Nga Selami Xhepa Ekonomist, historian, filozof politik dhe i moralit, teoricien i ligjit, aktivist politik, polemist - ky është në thelb Murray Rothbard (1926-1995), një emër i veçantë dhe qendror në panteonin e personaliteteve të libertarizmit. Shumë nga personalitetet që kam sjellë n