Rezultate te kerkimit per termin: +Mretit

Total: 9
No Pic available
  • 2020-09-15T14:06:22.056Z

Retro/Press: Malazéz e shqyptar mishkodrak

{Kjo e shkrumuna, si edhe Kanuni i Malcis, Gajreti i Shqyptarve n’luft, Hovi i Mirdits n’luft, qi kan dal n’drit ke numri 9, jan t’bamuna prej ni memdhetari t’dashtun e te ditun fort, i cilhi kena shpres se na ka me cue edhe t’jera t’shkrumuna. Do fjal qi nuk jan fjesht shqyp por t’c

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:49.323Z

SHKAM!

Rubrika/Në gjuhën tonë të bukur: shqip 1.Pas një komenti rreth shkrimit "Gegë, Gogë dhe Gigë", botuar me 10 maj, z. Z. Mamuti thotë se dëshiron me ditë prejardhjen e fjalës shkam, të cilën e shtjellon saktë: mjet shpie për t'u ulë, nji copë druni e dhenun me mjeshtri, me tre

No Pic available
  • 2020-09-15T14:12:16.542Z

Si mund ta shohim dasmën e Leka Zogut?

Nga Blendi Fevziu  Për një vend të vogël dhe me njohje modeste ndërkombëtare si Shqipëria, cdo eveniment për ta sjellë atë në vëmendjen e mediave botërore është një bonus i pacmueshëm. Kjo mund të ishte mënyra më e mirë dhe padyshim më e duhura për të parë dhe komentuar das

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:34.947Z

Shqipëria e arkivit nga 1911-2009

Dasëm malësore në fillim të shekullit XX Muzika në sfond të kujton filmat e Çaplinit. Edhe shpejtësia, me të cilën lëvizin figurat, po ashtu. Tingujt e pianos shoqërojnë këmbët që zhyten në baltë të ca fëmijëve të leckosur, burrave me rroba të pista dhe kopeve të bagëtive.

No Pic available
  • 2020-09-15T14:06:20.487Z

Retro/Press: Kara-Mahmut Pashe Bazaklhia Shkodrani

Vjét 150 m’par jetonte ni pashe m’émnin Ahmet pashe Shkodrani. Kish djélm ene ni çike: ma t’madhin djémet e thoshin Mahmut, éne çiken Hanko Krajo é eila ish é martunmun me beghun e Kavajes. Ahmet pasha kish ni qahje, Murtes, i cili vithte shum, éne djelmte t’zotnis tija u pshente t

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:44.117Z

Toponimia e Kurbinit

Toponomastika e Kurbinit është një nga pasuritë e paçmueshme që dëshmon lashtësinë dhe kulturën së popullsisë së kësaj treve. Në mbledhjen e toponimisë së kësaj krahine një ndihmesë të veçantë ka dhënë studiuesi Davdi Luka, ndërkohë mbetet të gjurmohet një regjistrim

No Pic available
  • 2020-09-15T14:11:38.352Z

Syla: Adem Salihu ishte vetëm për një natë ushtar i UÇK-së

​I dënuari në rastin “Bllaca”, Shaban Syla ka drejtuar një varg pyetjesh ndaj ish-drejtorit të autobusëve në Ferizaj, tash deputet i Kuvendit të Kosovës, Adem Salihu, duke thënë se Salihu është “rrenci”, i mje

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama