Rezultate te kerkimit per termin: +Organizatave +Joqeveritare

Meta: total 1000 / total_found 1046 / time 0.001 / keyword[0] organizatave / docs[0] 9178 / hits[0] 10986 / keyword[1] joqeveritare / docs[1] 3306 / hits[1] 3730 /
Subvencionet në bujqësi si nxitës të zhvillimit ekonomik
  • 2016-04-01

Subvencionet në bujqësi si nxitës të zhvillimit ekonomik

Iniciativa për Progres(INPO), përmes tryezës së organizuar sot, ka prezantuar një raport të shkurtër të hulumtimit"Subvencionet në bujqësi si nxitës të zhvillimit ekonomik". Qëllimi i kësaj tryezë ka qenë prezantimi i gjeturave, vlerësimeve dhe rekomandimeve për planifikimin,shpë

Ndërmarrjet publike mbesin me borde politike
  • 2016-03-27

Ndërmarrjet publike mbesin me borde politike

Qeveria e Kosovës është zotuar se do të bëjë përpjekje për depolitizimin e bordeve të ndërmarrjeve publike, duke dhënë mundësinë që në këto pozita të emërohen njerëz profesionalë dhe jo politikë. Mirëpo, shoqëria civile konsideron se gjatë kësaj qeverisjeje, bordet publike

Komuna e Prishtinës nuk i raporton në afat ligjor shpenzimet e buxhetit të 2015
  • 2016-03-25

Komuna e Prishtinës nuk i raporton në afat ligjor shpenzimet e buxhetit të 2015

Organizata joqeveritare INPO, shpreh shqetësim ndaj mospërfshirjes së Raportit financiar për vitin 2015, në rendin e ditës të seancës së konvokuar për 30 mars. Sipas Ligjit NR.03/L-048 për Menaxhimin e Financave Publike dhe përgjegjësitë, neni 46.1 dhe 46.2, kryetari i komunës obligo

Prag katastrofe me refugjatët që rrinë në shi dhe baltë, me sëmundje infektive
  • 2016-03-14

Prag katastrofe me refugjatët që rrinë në shi dhe baltë, me sëmundje infektive

Kriza Situata e rënduar me hepatitin A, emigrantët vendosën fëmijët mbi shinat e trenit “Hotspotet” – Organet greke vlerësojnë se, me gjendjen e krijuar, duhet që të vendosin shërbime mjekësore për sëmundjet infektive edhe në pesë hotspotet që funksionojnë në Gre

Përkeqësohet gjendja e Sokolit, policia sërish e ka maltretuar!
  • 2016-03-03

Përkeqësohet gjendja e Sokolit, policia sërish e ka maltretuar!

Sami Ukshini i njohur si Komandant Sokoli, në seancën e djeshme gjyqësore nw Shkup pwr rastin “Lagjja e Trimave” dukej edhe më i dobësuar se javën e kaluar. Ai është në mesin e të arrestuarve më 10 maj në Kumanovë, kurse mb

Të riatdhesuarit tentojnë migrim ilegal përsëri
  • 2016-02-27

Të riatdhesuarit tentojnë migrim ilegal përsëri

Kthimi i detyrueshëm i komunitetit rom nga vendet e Bashkimit Evropian në Kosovë, ka bërë që shumë familje të këtij komuniteti, pasi kthimit, të ballafaqohen me një gjendje mjaft të rëndë ekonomike dhe sociale. Në afërsi

AVONET: Iniciativa për peticion është qesharake dhe qëllimkeqe
  • 2016-02-20

AVONET: Iniciativa për peticion është qesharake dhe qëllimkeqe

Në një komunikatë për media rrjeti i organizatave joqeveritare AVONET iniciativën për peticion kundër ambasadorit amerikan Greg Delawie e ka quajtur qesharake dhe qëllimkeqe. AVONET ka njoftuar se e mbështet deklaratën e ambasadorit Delawie dhën