Rezultate te kerkimit per termin: +Politika

Total: 9993
No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:39.400Z

Kandidati Nano, moral-politika dhe real-politika

Share Nga Eduard Zaloshnja   Pas vetë-largimit të Xhezair Zaganjorit nga gara presidenciale, kandidati i vetë-ofruar Fatos Nano, i cili ka marrë njëfarë përkrahje publike nga ambasadori amerikan në Tiranë, u bëri edhe një herë thirrje kryetarëve të partive parlamentare që ta zg

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:20.159Z

Politika morale dhe politika reale

Share Nga Eduard Zaloshnja Në këtë artikull do t’i dedikoj vetëm dy rreshta politikës morale, pavarësisht se titulli i shkrimit të krijon përshtypjen se do të ketë në të një barazpeshë mes trajtimit të politikës morale dhe asaj reale (kjo e fundit njihet

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:45.376Z

Politika si ringjallje

Asnjeri në Shqipëri nuk mendon se politika shqiptare është një politikë normale. Ka humbur në fjalorin e gjuhës shqipe pikërisht në sferën e politikës fjala "entuziazëm", ose "logjikë". Tashmë është bërë një përfytyrim popullor i vrazhdë, që artikulon për politikën konceptin

No Pic available
  • 2020-09-15T14:12:29.764Z

KUR SHARTOHET POLITIKA

Fadil LEPAJA Falë zotit, zgjedhjet u kryen, edhe pushimet po vijnë, ndërkohë që votat po numërohen, dhe po mblidhen sikur kokrrat e grurit nëpër arat e fukarasë. Duhet me i mbledhë numrat diqysh, ku janë e ku nuk janë për me e bë qeverinë. Kushtetuesja, njëherë ka fol. E pa qeveri,

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:12.816Z

Politika, premtimet, faktet

Dr. Kesiana Lekbello Eksperienca politike për një popull mbetet gjithmonë fenomen themelor drejt progresit. Për këtë arsye ky proces mbetet një aspekt universal, një ideal konkret, një forcë lëvizëse e fuqishme që lidh dhe forcon më tepër se kurrë raportin popull/politikë. Si rrjedh

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:43.990Z

POLITIKA VIRTUALE SHQIPTARE

Te shumta te pambarimta jane shkrimet politike ose per politiken ne Shqiperi. Shtypi dhe mediat jane te politikanizuara sepse substance e tyre kryesore e tregut te opinioneve dhe betejave te ideve eshte politika. Po cila politike Opinionistet term tejet konvencional artikulojne pa referenca ose vizi

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:40.020Z

Politika nuk është mëkat!

Share Nga Jona Dervishi   Dëgjojmë vazhdimisht epitete e krahasime nga më të ndryshmet në lidhje me termin aq shumë të lakuar “politikë”. Krahasime nga më denigrueset, saqë shpeshherë të pohuarit se merremi me politikë në sytë e paragjykuesve na vesh me një petk t

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama