Rezultate te kerkimit per termin: +Popullsia

Meta: total 1000 / total_found 3884 / time 0.002 / keyword[0] popullsia / docs[0] 3884 / hits[0] 5147 /
No Pic available
  • 2017-06-23

Në vitin 2050 do të jemi 10 miliardë

Popullsia e botës do të rritet me 1 miliardë në 13 vitet e ardhshme, dhe do të jetë 10 miliardë në 2050, parashikojnë Kombet e Bashkuara. Popullsia aktuale është 7.6 miliardë dhe pritet të rritet ende në dekadat e ardhshme, kryesuar nga rritja e numrit të lindjeve në Afrikë, sipas r

India pritet të arrijë Kinën si vendi më i populluar në botë
  • 2017-06-22

India pritet të arrijë Kinën si vendi më i populluar në botë

Popullsia e botës do të rritet nga 7.6 miliardë sa është këtë vit – në 9.8 miliardë në vitin 2050, parashikojnë Kombet e Bashkuara. Në raportin që publikoi sot, OKB tha se vendet që nxisin rritjen e popullsisë janë: India, Nigeria, Kongo, Pakistani, Etiopia, Tanzania, Shtetet

No Pic available
  • 2017-06-22

India pritet të zëvendësojë Kinën si vendi më i populluar në botë

Popullsia e botës do të rritet nga 7.6 miliardë sa është këtë vit – në 9.8 miliardë në vitin 2050, parashikojnë Kombet e Bashkuara. Në raportin që publikoi sot, OKB tha se vendet që nxisin rritjen e popullsisë janë: India, Nigeria, Kongo, Pakistani, Etiopia, Tanzania, Shtetet

Alarmi: Shqipëria po plaket, divorcet po shtohen, lindjet po ulen, njerëzit po ikin
  • 2017-06-21

Alarmi: Shqipëria po plaket, divorcet po shtohen, lindjet po ulen, njerëzit po ikin

Popullsia e Shqipërisë, më 1 janar 2017, rezultoi 2.88 milionë, duke shënuar rritje për herë të parë që nga viti 2001. Krahasuar me një vit më parë, popullsia u rrit me 1 mijë banorë. Sipas një analize të INSTAT, më 1 janar 2017, popullsia banuese e Shqipërisë përllogaritet 2.87

No Pic available
  • 2017-06-17

Karta Blu që ju lejon të jetoni dhe punoni në Bashkimin Europian: Ja si mund të aplikoni

Popullsia e Europës është duke u plakur me ritme shumë të shpejta dhe është bërë e nevojshme të mbetet një destinacion tërheqës për punonjësit e specializuar. BE po përballet me mangësi në krah pune në disa sektorë dhe deri në vitin 2020 mund të ketë nevojë për 756 mijë pun

Janë të gjithë fëmijët e tij, por ka edhe më!
  • 2017-06-13

Janë të gjithë fëmijët e tij, por ka edhe më!

Tre burra në Pakistan kanë rreth 100 fëmijë. Rezultatet kanë dalë nga regjistrimi i popullsisë së vendit pas 19 vitesh. Në një vend ku popullsia rritet me ritmet më të larta në Azinë Jugore dhe se vështirësitë janë gjithnjë e më të mëdha, patriarkët nuk janë të shqetësuar.

No Pic available
  • 2017-06-10

Shqipëria po plaket, nga 2007-2016 mosha mesatare u rrit me 5 vite

Popullsia e Shqipërisë po plaket me ritme të shpejta. Mosha mesatare e popullsisë u rrit në dekadën e fundit me 5 vite. Sipas INSTAT në vitin 2016 mosha mesatare e popullsisë së vendit shkoi në 37 vjeç nga 32.1 vite që ishte me 2007. Popullsia e Shqipërisë ndryshe nga trendi i viteve t