Rezultate te kerkimit per termin: +Quhej +Don +Francisco

Meta: total 5 / total_found 5 / time 0.000 / keyword[0] quhej / docs[0] 5096 / hits[0] 5891 / keyword[1] don / docs[1] 5859 / hits[1] 8849 / keyword[2] francisco / docs[2] 704 / hits[2] 825 /
Fotografia e Skëndërbeut, në zyrën e Ernesto Sabatos
  • 2018-06-25

Fotografia e Skëndërbeut, në zyrën e Ernesto Sabatos

Një fotografi e Skëndërbeut vazhdon të qëndrojë ende në studion ku Ernesto Sabato hidhte në letër letërsinë e tij. Shkrimtari i madh argjentinas nuk e harroi asnjëherë historinë shqiptare të nënës së tij, të cilën e ka treguar gjatë një interviste me shkrimtarin Luan Rama. Bri

Ernesto Sabato: Një shqiptar ra në dashuri me gjyshen time
  • 2017-12-19

Ernesto Sabato: Një shqiptar ra në dashuri me gjyshen time

Ernesto Sabato, shkrimtari i shquar argjentinas dhe ndër më të mëdhenjtë e kontinentit latino-amerikan ka shumë vite që ka vdekur. Një shkrimtar që jetoi gjatë, shumë gjatë dhe që pothuaj një dhjetëvjeçar ai u shkëput nga letërsia, pasi nuk shikonte mirë nga sytë, çka e pengonte

Ernesto Sabato: Historia ime shqiptare
  • 2017-06-14

Ernesto Sabato: Historia ime shqiptare

Luan Rama Ernesto Sabato, shkrimtari i shquar argjentinas dhe ndër më të mëdhenjtë e kontinentit latino-amerikan ka shumë vite që ka vdekur. Një shkrimtar që jetoi gjatë, shumë gjatë dhe që pothuaj një dhjetëvjeçar ai u shkëput nga letërsia, pasi nuk shikonte mirë nga sytë, çka

Një bisedë e shkuar me Ernesto Sabaton
  • 2016-06-13

Një bisedë e shkuar me Ernesto Sabaton

– “Nëna ime ishte shqiptare dhe fliste shqip. Ajo ishte si një perëndi për mua… Në Shqipëri do të kem rastin të njoh vendin e paraardhësve të mi. Jam shumë i prekur nga ftesa që më është bërë.  Pesë vjet nga vdekja e shkrimtarit më 2011 Ernesto Sabato, shkrimtar

Botticelli, Simonetta dhe Mikel Maruli
  • 2016-05-29

Botticelli, Simonetta dhe Mikel Maruli

Luan Rama Mitet i kanë krijuar njerëzit që në mugëtirat e kohës. Dhe Sandro Botticelli krijoi një ndër to, mitin e bukurisë, atë që në frëngjisht më shumë se “Beauté” do të ishte “Grâce” d.m.th. “Hire”, pasi kjo është diçka më shumë se bukur