Rezultate te kerkimit per termin: +Shenjim

Meta: total 25 / total_found 25 / time 0.000 / keyword[0] shenjim / docs[0] 25 / hits[0] 26 /
No Pic available
  • 2018-09-20

Kadare: Libri i Artë i Albanologjisë do të jetë amza e më të shquarve në studimet shqiptare

Albanologjia shqiptare ka tashmë Librin e Artë të Meritës. Figura të njohura që kanë kontribuar në këtë fushë janë përjetësuar në librin që është përshëndetur dhe nga shkrimtari i madh Ismail Kadare. Libri i Artë i Albanologjisë do të jetë amza e më të shquarve në studime

No Pic available
  • 2016-09-08

Shenjim i demarkacionit ndërveti

Shenjimi i kufirit të Kosovës me vendet përreth përfshirë Malin e Zi, përbën një proces për të cilin të gjitha forcat politike as që e vënë në mëdyshje. Sidomos për shtetin e ri, të dalë me luftë qysh prej 18 vitesh, kjo është domosdoshmëri e ngutshme. Në fund të fundit

Kosova shkatërron 2.382 armë të vogla dhe të lehta
  • 2016-07-07

Kosova shkatërron 2.382 armë të vogla dhe të lehta

Kosova sot iu bashkua Ditës ndërkombëtare vjetore për shkatërrimin e armëve të vogla. Me mbështetjen e Zyrës së Jashtme Gjermane dhe Programit për Zhvillim të Kombeve të Bashkuara, në këtë ngjarje rajonale ka shkatërruar 2.382 armë të vogla dhe të lehta (AVL), përkatësisht 888

Teuta, një simbol dhe ëndërr lashtërie
  • 2016-04-02

Teuta, një simbol dhe ëndërr lashtërie

Nëpër kohë, historianë dhe filozofë, studiues dhe shkrimtarë, me durim dhe ngasje, kanë rrëmuar në brazdat e figurimit të Teutës, ndonëse nuk kanë mundur me ia shterë nektarin. Megjithëse, secili sosh, sapo e ka thënë fjalën, me jo pak argumente, të sjella përmes tezash dhe hipo

​Muhaxheri e di ku është kufiri me Malin e Zi
  • 2016-01-06

​Muhaxheri e di ku është kufiri me Malin e Zi

Vitin që shkoi e konsideron si shumë të suksesshëm për komunën që ai drejton. Thotë se për dy vjet qeverisje arriti të bëjë më shumë punë sesa për 15 vjet qeverisje të paraardhësve të tij në komun&eum

Udhëkryq i Odise Plakut, larg retorikës së përditshme letrare
  • 2015-12-19

Udhëkryq i Odise Plakut, larg retorikës së përditshme letrare

Majlinda Nana Rama Panteoni letrar ka nevojë të shfaqet me të gjitha ngjyrat e të marrë trajta të ndryshme, pamje me specifika të dukshme ndërkomunikuese. Duket se një mision të tillë i ka vënë vetes prozatori Odise Plaku, i cili këtë radhë paraqitet para lexuesit në gjininë e nove

No Pic available
  • 2014-10-28

Monologu i Neritan Liçajt dhe tërsëllima sociale

TIRANE-Marrja e një teksti të hershëm antologjik dhe ridhënia e tij në një tjetër trajtë, në të tjera situata e domethënie është e modës në letërsinë postmoderne, një kod, një shenjim letrar. Por lojë