Rezultate te kerkimit per termin: +Starbatty

Total: 0
No Pic available
  • 2020-09-15T14:06:04.750Z

Rebelet e euros - Padi e kritikeve te ombrelles se BE-se per shpetimin e monedhes se perbashket

Ata i quajne rebelet e euros. Kjo pasi shkencetari ne fushen e ekonomise Joachim Starbatty qysh ne vitet 1990 eshte ankuar kunder hedhjes se euros ne qarkullim - dhe ka humbur. Tani ai dhe perkrahesit e tij jane ankuar prane Gjykates Kushtetuese ne Karlsruhe kunder ombrelles se shpetimit te euro

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:03.853Z

Euro Trashed

By Joachim Starbatty The European Monetary Union, the basis of the euro, began with a grand illusion. On one side were countries Austria, Finland, Germany and the Netherlands whose currencies had persistently appreciated, both within Europe and worldwide; the countries on the other side Be

No Pic available
  • 2020-09-15T14:06:19.760Z

Gjykata Kushtetuese ne Gjermani vendos per legjitimitetin e ombrelles se shpetimit te euros

do te thoshte sikur Gjykata Kushtuese ti jepte te drejte padise A do te shembej atehere ombrella e shpetimit te euros nese bie huadhenesi me i madh A mund ta marre valle Gjykata Kushtetuese nje vendim te tille politik Kritiket Bundestagu ka vepruar nen trysni Nen trysni te madhe Bundestagu ka mir

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:11.213Z

Kembimi, leku humbet ndaj dollarit dhe forcohet me euron

Monedha vendase leku, ka humbur pike ne kembim me dollarin amerikan dhe eshte mbicmuar me monedhen e perbashket euro. Nje USD dje ne agjencite e kembimit valutor ka kushtuar 107 leke, ndersa ne fillim te vitit valuta e gjelber ka qene poshte nivelit 100 leke. Nga ana tjeter monedha e perbashket ka n

No Pic available
  • 2020-09-15T14:07:36.477Z

Problemi i mosbalancimit të bilanceve dhe rreziku i shpërbërjes së Eurozonës

Gazeta ShqipFinanca  Eurozona tregon një bilanc shërbimesh gati të ekuilibruar kundrejt pjesës tjetër të botës. Mirëpo, brenda bashkimit monetar ka një dizekuilibër të madh, i cili mund të fitonte fuqi shpërthyese. Kur është fjala për dizekuilibër, atëherë mendja të shkon shpesh

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:11.207Z

Ombrella financiare synon të shpëtojë Euron

Para 15 muajsh, në shkurt 2009, Joachim Starbatty, profesor në pension për makroekonominë në Universitetin e Tübingenit tha në mikrofonin e Deutsche Welles: "Greqia duhet ta zhvlerësojë në fakt monedhën me 40 për qind. Euroja gjendet para një prove të skajshme." Mund të jemi të sigu

No Pic available
  • 2020-09-15T14:05:03.913Z

Euro e shkatërruar

Analizë Nga JOACHIM STARBATTYThe New York Times Tübingen, Gjermani – Bashkimi Monetar Europian, baza e euros, filloi me një iluzion të madh. Në njërën anë qenë vendet si Austria, Finlanda, Gjermania dhe Holanda, monedhat e të cilëve ishin vlerësuar vazhdimisht, qoftë brenda E

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama