Rezultate te kerkimit per termin: +Territorit

Total: 9993
No Pic available
  • 2020-09-15T14:08:22.286Z

Planifikimi i territorit

Planifikimi i territorit E marte 26 Mars 2013 1657 p styletext-align justify p Planifikimi i territoritNese plani rregullues i nje bashkie apo komune miratohet njehere nga keshilli i rregullimit te territorit atehere lejet per ndertimin dhe zhvillimin e prones nuk kane me nevoje te miratohen

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:11.444Z

Kontrolli i territorit, sa vonë

Kontrolli mbi territorin është pushtet. Mjerisht, s'kemi parë deri më sot që politika e të dy krahëve të ndajë vullnetarisht pushtetin, kështu që diskutimet për një kontroll të mençur të territorit, deri më tani janë përkthyer në luftë për kontrollin e kompetencave mbi t

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:28.088Z

Planifikimi i territorit, lejet sipas planit urbanistik

Ne komisionet parlamentare ka nisur diskutimi i projektligjit per planifikimin e territorit, i cili do te zevendesoje ligjin per urbanistiken. Ne thelb ligji parashikon qe realizimi i ndertimeve dhe shfrytezimi i hapesirave te behet ne baze te planeve urbanistike. Keshillat Vendore te Rre

No Pic available
  • 2020-09-15T14:04:16.020Z

Në nëntor ndryshon sistemi i menaxhimit të territorit

27/08/2009  Modernizimi Sistemi i menaxhimit të territorit do të pësojë një ndryshim rrënjësor brenda muajit nëntor. Qeveria planifikon të ngrejë Agjencinë Kombëtare për Planifikimin e Territorit, e cila do të funksionojë në bazë të Regjistrit Elektronik të Planifikimit

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:59.150Z

Biznesi, aktiviteti ne 25% te territorit

Ne gati 80 % te territorit te Shqiperise, prezenca e biznesit eshte fare pak. Sipas INSTAT, ne kete siperfaqe nuk shtrihen me shume se 20 % e biznesit. Instituti i statistikave pohon se biznesi eshte i perqendruar ne 25 % te territorit te vendit, kryesisht ne trekendeshin gjeografik Lezh

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:13.328Z

Ligji për planifikimin e territorit nuk zgjidh problemet

Drafti i ligjit për planifikimin e territorit i prezantuar së fundmi nga Ministria e Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit sërish ka provokuar polemika mes drejtuesve të qeverisë qendrore dhe asaj vendore. Ministri i Punëve Publike, Sokol Olldashi, gjatë një forumi të organizu

No Pic available
  • 2020-09-15T14:09:05.482Z

Brenda 100 ditëve, rishikimi i ligjit të territorit

Zhvillimi urban Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit nisi procesin gjithëpërfshirës të rishikimit të legjislacionit të planifikimit dhe kontrollit të territorit, duke zhvilluar takimin e parë me Autoritetet Kombëtare të Planifikimit. Në fjalën e mbajtur në këtë takim, ministrja E

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama