Rezultate te kerkimit per termin: +Zoraqi

Total: 146
No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:57.442Z

Një libër për kompozitorin Nikolla Zoraqi

 Në 80-vjetorin e lindjes së kompozitorit, Nikolla Zoraqi, prezantohet libri "Jeta mbaron, vepra vazhdon". Kjo vepër të ndihmon mes faktesh dhe shkrimesh të zbulosh vetë portretin që personalitete bashkëkohës i kanë bërë Nikolla Zoraqit. Ai është dhe një guidë në titu

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:21.450Z

Nikolla Zoraqi; Kompozitori i “Cucës...”, kujtohet!

Liriku dhe njeriu që e shfrynte “indoktrinimin” sipas muzikës. Nikolla Zoraqi sot kujtohet në ditën e lindjes, si notë e njohur e baletit “Cuca e maleve”, nën libretin e Loni Papës. Por, pavarësisht titujve dedikues nga diktatura, si artist i popullit, Zoraqi njeh frymën lirike, ndj

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:59.028Z

Nikolla Zoraqi, “Jeta mbaron – vepra vazhdon”

Tradita e mirë e botimeve jubilare ka nxitur publikimin e librit për Nikolla Zoraqin me titull që buron nga postulati se dimensionet e artit dhe veprave me vlera të vërteta, tejkalojnë jetën tokësore të autorëve të shquar. Në këtë kontekst “Jeta mbaron – vepra vazhdon” i shkon m

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:21.444Z

Nikolla Zoraqi, dy mbrëmje në kujtim të kompozitorit

Ishte veç një djalosh, kur në Tiranën që gjëmonte nga lufta shtrëngonte fort violinën. E kërkoi me ngulm edhe në rrënojat e shtëpisë së bombarduar, një vit para se të vinte liria. E donte muzikën. Duket se fati i kishte rezervuar një jetë mes notash. Nga ai djaloshi që mësonte v

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:57.434Z

Jeta mbaron, vepra vazhdon Në përkujtim të kompozitorit Nikolla Zoraqi

Teatri Kombëtar i Operës dhe Baletit, një mbrëmje kushtuar veprës së kompozitorit   Nikolla Zoraqi, me veprën e tij është në fondin e artë të kulturës shqiptare. Një prej emrave më të shquar të artit shqiptar është dhe kompozitori Nikolla Zoraqi. Ka kompozuar vepra në të gjith

No Pic available
  • 2020-09-15T14:02:59.217Z

Zoraqi: Ja sëmundjet gjenetike më të përhapura

Shefi i Qendrës së Kërkimeve Gjenetike, tregon sëmundjet më të përhapura. Analizat për parandalim, nuk bëhen as në 30 % të rasteve Megjithëse nuk ka studime të mirëfillta në popullin tonë për numrin e mbartësve, si dhe për numrin e fëmijëve që lindin të sëmurë me sëmundjet

No Pic available
  • 2020-09-15T14:03:21.451Z

Nikolla Zoraqi, me veprën e tij në fondin e artë të kulturës

>Një prej emrave më të shquar të artit shqiptar është dhe kompozitori Nikolla Zoraqi. Ai ka qenë një kompozitor shumë prodhimtar. Ai ka kompozuar vepra në të gjitha gjinitë muzikore dhe veprat e tij janë luajtur në të gjitha aktivitetet e rëndësishme të jetës muzikore shqiptare; n

Reklama

Lajmet e fundit

Reklama