Ekonomia

Gjithsej 6 lajme të mbledhura për datën 26 shtator 2017. Jeni duke lundruar në faqen 1
No Pic available
  • 2017-09-26

Shtëpi për çiftet e reja, plani që ka qeveria për ti ndihmuar, ja kush përfiton

  Qeveria ka në plan që të përfshijë në listën e shpenzimeve të zbritshme, interesat e kredive të marra nga ana e familjeve të reja për të blerë shtëpinë e tyre të parë. Në planin katërvjeçar të qeverisë 2017-2021 ku jepen disa nga lehtësitë fiskale që do të

No Pic available
  • 2017-09-26

Si mashtruan kompanitë celulare me ofertat

Dyshime për oligopol mes tre kompanive të mëdha celulare. Ky është përfundimi i hetimit paraprak të Autoritetit të Konkurrencës. Raporti i Hetimit Paraprak në tregun me pakicë të shërbimeve celulare, të cilin “TemA Tv” e disponon, thekson se nuk u gjetën prova direkte apo

No Pic available
  • 2017-09-26

Sa miliardë euro vlen për Shqipërinë, fitorja e Anxhela Merkel

Me fitoren e ditës së diel, Angela Merkel ka thyer një rekord të ri në Europë, duke fituar një mandat të katërt dhe duke i dhënë shansin vetes që të qeverisë ekonominë më të madhe të Europës për plot 16 vite. Kancelarja mban të njëjtin pozicion që prej vitit 2005. Shifrat treg

Trashëgimtarja e LOreal është tashmë gruaja më e pasur në botë
  • 2017-09-26

Trashëgimtarja e LOreal është tashmë gruaja më e pasur në botë

Ndarja nga jeta gjatë kësaj jave e themelueses së LOreal e ka zhvendosur qendrën e vëmendjes në një trashëgimtare 64-vjeçare, e cila është tashmë gruaja më e pasur në botë. Francoise Bettencourt Meyers i është shmangur jetës sociale, që dikur e ëma e saj Liliane Bettencourt kisht

ERE, rregullore për ankimimin e faturave të energjisë elektrike
  • 2017-09-26

ERE, rregullore për ankimimin e faturave të energjisë elektrike

Enti Rregullator i Energjisë (ERE) ka miratuar një rregullore në të cilën përcaktohet, rruga që duhet të ndjekë klienti për ankimimin dhe shqyrtimin e faturave të energjisë elektrike, në rastet kur dyshon në saktësinë e të dhënave të aparatit matës të energjisë elektrike. Sipas

Aksioni kundër informalitetit, Ahmetaj: Beteja jonë, zbatimi i ligjit
  • 2017-09-26

Aksioni kundër informalitetit, Ahmetaj: Beteja jonë, zbatimi i ligjit

Ministri i Financave dhe Ekonomisë Arben Ahmetaj u është drejtuar sipërmarrjes me një letër të hapur, për bashkëpunim në kuadër të betejës, me qëllim rritjen e pajtueshmërisë ndaj zbatimit të ligjit dhe nxitjen e vetëkorrigjimit për zgjerimin e bazës tatimore. Ministri sqaron ku

Kalendari