Ekonomia

Gjithsej 5 lajme të mbledhura për datën 19 nëntor 2017. Jeni duke lundruar në faqen 1
No Pic available
  • 2017-11-19

Kreditë për fermerët, FED Invest: Në 9 muaj janë dhënë 4,690 kredi, në vlerë 1.6 miliardë lekë

Rreth 5 mijë kredi me një vlerë prej 1.6 mld lekësh janë dhënë nga Fed Invest për fermerët shqiptarë. Vit pas viti ky institucion vijon të zgjerojë shërbimet dhe fondin e kredidhënies në të gjithë vendin. Viti që vazhdojmë ka treguar qartë se FED invest po ecën me hapa të sigur

No Pic available
  • 2017-11-19

ABI Bank ble Bankën Kombëtare të Greqisë (NBG). Sistemi bankar shqiptar do të ketë 14 banka

 Pas disa muajsh që Banka Kombëtare e Greqisë kishte dalë në shitje mësohet se është mbyllur transaksioni dhe banka është blerë nga Banka Amerikane e Investimeve (ABI Bank). Të kontaktuar nga Monitor, drejtuesit e ABI Bank nuk bënë asnjë koment. Transaksioni duhet të marrë miratimi

No Pic available
  • 2017-11-19

Diplomacia ekonomike, Ahmetaj: Kemi paketën më të favorshme turistike

Dy ditë pasi opozita goditi paketën fiskale dhe përjashtimin e hoteleve me 5 yje nga taksat, si një projekt për pastrimin e parave, ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj, ka paraqitur pikërisht këto masa si pikën më të fortë të Shqipërisë. Në takimin me ambasadorët, mini

No Pic available
  • 2017-11-19

Borxhi i bizneseve, KLSH: Faji i Tatimeve

Kontrolli i Lartë i Shtetit ka bërë përgjegjëse administratën tatimore për rritjen e madhe të borxheve, që bizneset kanë ndaj shtetit. Drejtoria e Tatimeve nuk ka mundur të vjelë detyrimet e papaguara nga subjektet tatimpaguese, pasi nuk ka krijuar kushtet për zbatimin e ligjit, thuhet

Tokat e paregjistruara, shtyhet afati për ish-ndërmarrjet bujqësore
  • 2017-11-19

Tokat e paregjistruara, shtyhet afati për ish-ndërmarrjet bujqësore

Pas shtyrjes së afatit për regjistrimin e tokave bujqësore të ish-kooperativave dhënë pa shpërblim në bazë të ligjit 7501, qeveria shtyn afatin edhe për procedurat e tokave që janë ndarë po pa shpërblim për përfituesit e ish-ndërmarrjeve bujqësore. Sipas projektligjit që ndodhet

Kalendari