Ekonomia

Gjithsej 5 lajme të mbledhura për datën 23 janar 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
Aeroporti i Vlorës, qeveria do garantojë nga buxheti fitimet e turqve
  • 2018-01-23

Aeroporti i Vlorës, qeveria do garantojë nga buxheti fitimet e turqve

Qeveria ka hartuar me shpejtësi një projektligj, i cili autorizon ministrinë e Financave dhe atë të Infrastrukturës të nisin negociatat me konsorciumin turk që ka paraqitur ofertë për ndërtimin e aeroportit të Vlorës. Top Channel ka mësuar se brenda pak ditësh drafti do të miratohet

OSHEE, monopol në treg. Sekretariati i Energjisë hap çështje ndaj Shqipërisë
  • 2018-01-23

OSHEE, monopol në treg. Sekretariati i Energjisë hap çështje ndaj Shqipërisë

Shqipëria duhet ta kishte ndarë ligjërisht OSHEE-në në dy pjesë, në pjesën teknike të rrjetit dhe pjesën tregtare, që merret me furnizmin e konsumatorëve. Detyrimet ndërkombëtare të Shqipërisë në kuadër të Traktatit të Komunitetit të Energjisë, parashikojnë madje afat: viti

Peleshi: BE 93 mln euro për bujqësisë dhe zhvillimin rural
  • 2018-01-23

Peleshi: BE 93 mln euro për bujqësisë dhe zhvillimin rural

Shqipëria ka plotësuar kushtet e nevojshme për të përfituar nga program IPARD, një program i fokusuar tek bujqësia dhe që është një bashkëpunim mes qeverisë dhe Bashkimit Europian. Në një dalje për mediat Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Niko Peleshi u shpreh se në total

Reforma e ujit, Gjiknuri: Shkëmbim të dhënash me tatimet për debitorët
  • 2018-01-23

Reforma e ujit, Gjiknuri: Shkëmbim të dhënash me tatimet për debitorët

Nga Elbasani ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri i bëri të ditur se aksioni i ujit do të nisë nga bizneset, ku do të ketë shkëmbime të dhënash me tatimet për konsumatorët debitor të ujit. Duhet ti bëj edhe një herë thirrje qytetarëve të përfitojnë nga kët

Rama me peshkatarët në Durrës: Port i mirëfilltë në vend të kaosit
  • 2018-01-23

Rama me peshkatarët në Durrës: Port i mirëfilltë në vend të kaosit

Kryeministri Edi Rama është takuar në Durrës me peshkatarë nga Shkodra, Saranda, Lezha dhe Vlora për kthimin e portit në një port të mirëfilltë për peshkatarët. Së shpejti, me financimin e qeverisë do të nisë investimi për rindërtimin e markatës moderne së peshkut në port, do t

Kalendari