Ekonomia

Gjithsej 5 lajme të mbledhura për datën 17 prill 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
Shqipëria, me numrin më të lartë të studentëve që studiojnë në Europë
  • 2018-04-17

Shqipëria, me numrin më të lartë të studentëve që studiojnë në Europë

Nxënësit shqiptarë janë më të prirur të studiojnë jashtë në krahasim me të gjithë studentët e tjerë në ballkan, Europën Qendrore e Lindore dhe vendet e tjera të Europës Perëndimore. Shqipëria ka numrin më të lartë të studentëve që zgjedhin për të studiuar jashtë për 100

No Pic available
  • 2018-04-17

Eksportet u rritën, Instat: 95 mln më shumë se një vit më parë

Eksportet shqiptare u rritën me rreth 95 milionë euro në tre muajt e parë të vitit krahasuar me të njëtën periudhë të vitit të kaluar. Të dhënat zyrtare nga Instituti i Statistikave tregojnë se për periudhën janar-mars kompanitë shqiptare shitën 572 milionë euro mallra në tregjet

Ankesat për prokurimet, raporti në Kuvend: Nga 1099, janë pranuar gjysmat
  • 2018-04-17

Ankesat për prokurimet, raporti në Kuvend: Nga 1099, janë pranuar gjysmat

Komisioni i Prokurimit Publik është institucioni shtetëror që merret me ankesat që kanë kompanitë private kundrejt vendimeve për tenderat apo koncesionet. Në 2017 ka pasur 1099 ankesa, ku më shumë se gjysma është pranuar. Sipas raportimit që u bë në komisionin e ekonomisë, shumica

Ahmetaj-bashkive: Shlyeni borxhet ndaj biznesit ose ska fonde
  • 2018-04-17

Ahmetaj-bashkive: Shlyeni borxhet ndaj biznesit ose ska fonde

Ministri i Financave, Arben Ahmetaj ka paralajmëruar bashkitë që të shlyejnë borxhet e prapambetura ndaj bizneseve, pasi në të kundërt qeveria do u presë fondet. Të merret seriozisht skeduli i shlyerjes në mënyrë që Ministria e Financave, në emër të qytetarëve, të mos detyrohet t

Nisin kontrollet për serviset dhe varrezat e makinave. Gjobat që rrezikojnë
  • 2018-04-17

Nisin kontrollet për serviset dhe varrezat e makinave. Gjobat që rrezikojnë

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka nisur kontrollet për serviset, varrezat e makinave dhe ato të transportit rrugor, për të eleminuar konkurrencën e pandershme. Sipas një njoftimi të DPSHTRR, subjektet duhet të marrin masa për pajisjen me licenca pasi do të k

Kalendari