Ekonomia

Gjithsej 5 lajme të mbledhura për datën 19 prill 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
Euro do vazhdojë të bjerë, shkak deeuroizimi
  • 2018-04-19

Euro do vazhdojë të bjerë, shkak deeuroizimi

Bankat thonë se rënia e euros ndaj lekut është rezultat i zhvillimeve të brendshme në ekonominë shqiptare, por edhe politikave që po ndjek Banka e Shqipërisë. Procesi i deeuroizimit nga Banka e Shqipërisë ka qenë një faktor shumë i rëndësishëm që ka çuar në rënien e euros. Bash

Gjiknuri: Duhen 14 mln $ në Tiranë-Elbasan dhe 11 mln te Rruga e Kombit
  • 2018-04-19

Gjiknuri: Duhen 14 mln $ në Tiranë-Elbasan dhe 11 mln te Rruga e Kombit

Milot-Balldren, një Bypass në lezhë, pjesë e koridorit blu, tenderim të Bypass-it të Fierit dhe Vlorës ku brenda datës 24 prill do të bëhet përzgjedhja e kontraktorëve të kualifikuar. Brenda verës të kemi lidhur kontratat. Qeveria synon që të përfundojë brenda këtij mandati të g

Gulf pranë falimentimit, nuk njeh tollonat dhe mbyll disa pika
  • 2018-04-19

Gulf pranë falimentimit, nuk njeh tollonat dhe mbyll disa pika

Në Tiranë dhe qytete të tjera disa pika karburanti Gulf janë mbyllur papritur duke mos ofruar asnjëlloj shërbimi. Zyrtarisht nga tatimet dhe Gjykata e Tiranës thonë se nuk ka asnjë njoftim për pezullimin e aktivitetit dhe se nuk ka procedurë falimentimi, por fakti është që kjo shoqëri

Tiranë-Elbasan, rruga e pangopur, duhen mbi 14 mln euro që të përfundojë
  • 2018-04-19

Tiranë-Elbasan, rruga e pangopur, duhen mbi 14 mln euro që të përfundojë

Kush mendoi që 14 milionë euro të deklaruara nga Ministri i Infrastrukturës, një ditë më parë, do të jenë fondi i fundit shtesë për rrugën Elbasan-Tiranë është i gabuar. Ky fond do të përdoret për vazhdimin e punimeve nga Iba e deri tek tuneli, por fonde të tjera shtese duket se

EUROSTAT: Vetëm 5% e azilkërkuesve shqiptarë u pranuan, të fundit në Europë
  • 2018-04-19

EUROSTAT: Vetëm 5% e azilkërkuesve shqiptarë u pranuan, të fundit në Europë

Edhe pse jemi të listuar në vendet me numër të lartë azilkërkuesish, vetëm 5% e vendimeve që merren nga shtetet anëtare janë pozitive. Eurostat ka publikuar sot të dhënat për azilkërkuesit që iu është siguruar mbrojtja në vitin 2017. Në 2017-n, mbi 22 mijë shqiptarë kërkuan azi

Kalendari