Ekonomia

Gjithsej 4 lajme të mbledhura për datën 20 nëntor 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
Hekurudhë për të lidhur Shqipëri-Greqi, projekti vuloset në Kostur
  • 2018-11-20

Hekurudhë për të lidhur Shqipëri-Greqi, projekti vuloset në Kostur

Shqipëria dhe Greqia janë dy vende fqinje që kanë shumë çështje për të zgjidhur me njëra-tjetrën, por teksa politika po vonon të firmosë marrëveshje si ajo e Paktit për detin apo Ligjin e Luftës, në pah ka dalë një projekt bilateral. Bëhet fjalë për ndërtimin e një hekurudhe

Ahmetaj: Rritja ekonomike ka vazhduar të përshpejtohet; Sejko: Borxhi publik në rënie
  • 2018-11-20

Ahmetaj: Rritja ekonomike ka vazhduar të përshpejtohet; Sejko: Borxhi publik në rënie

Në përmbyllje misionit të radhës së FMN-së në vendin tonë, në një konferencë të përbashkët për shtyp me ministrin e Ekonomisë, Arben Ahmetaj dhe guvernatorin e Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, përfaqësuesit e Fondit Monetar deklaruan se PPP-të janë një mundësi për përmi

Kontratat me PPP-në, Ahmetaj shpjegon paketën 1 mld euro
  • 2018-11-20

Kontratat me PPP-në, Ahmetaj shpjegon paketën 1 mld euro

Në Kuvend është debatuar sot në lidhje me kostot e rritura te kontratave koncesionare. Ministri i Financave tregoi se bëhet fjalë për 1.2 miliardë euro investime që nuk mund të bëheshin me paratë e buxhetit të shtetit. Ndërsa deputeti socialist Erjon Braçe kërkoi se përse rrugët m

Nafta çmim rekord në Shqipëri, në krahasim me pagat
  • 2018-11-20

Nafta çmim rekord në Shqipëri, në krahasim me pagat

Shqiptarët kanë pagën mesatare vjetore në nivele të ulëta, por çmimin e karburanteve e kanë shumë të lartë, të pakrahasueshëm me asnjë vend rreth nesh. Një çmim të ngjashëm nafte me Shqipërinë ka Uruguai, por atje paga është tre herë me e lartë. Francezët protestojnë kund

Kalendari