Kultura

Gjithsej 2 lajme të mbledhura për datën 24 nëntor 2017. Jeni duke lundruar në faqen 1
No Pic available
  • 2017-11-24

Fotografi shqiptar i panjohur i viteve 20-të

Emri i Dhimitër Vangjelit është pothuajse i panjohur në historinë e fotografisë shqiptare dhe pse fotot e tij i gjejmë të pasqyruara në botimet më të rëndësishëm që në vitet 20-të, por mjerisht pa përmendur autorin. Në regjistrat e kohës të fillim shekullit të 20-të, Kolonja n

No Pic available
  • 2017-11-24

Lule të kuqe, lule të zeza, rishfaqet në ekran Gentian Demaliaj

14 vite nga premiera e tij, rikthehet Arkivi Qëndror i Filmit rikthen në ekran filmin Lule të kuqe, lule të zeza më 19 nëntor ora 17.30. Nën regjinë e Mevlan Shanajt dhe skenar të Natasha Lakos ky film mori mendimet pozitive nga kritika e kinemasë. Por 14 vjet më pas shfaqja e këtij film

Kalendari