Kultura

Gjithsej 4 lajme të mbledhura për datën 13 janar 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
Gjurmë Shqiptare: Enigma e varrit të Gjergj Kastriot-Skënderbeut
  • 2018-01-13

Gjurmë Shqiptare: Enigma e varrit të Gjergj Kastriot-Skënderbeut

Cilat janë të fshehtat dhe enigmat e vendprehjes së Gjergj Kastriot Skënderbeut? Çfarë fle nën memorialin e tij? Përse u mbuluan gërmimet arkeologjike? Cilat janë tezat e disa studiuesve të njohur? Pse u anashkaluan kërkimet e tjera? Tezat janë enigmatike, ashtu si të dhënat e mjaft s

Hapësira zero përfaqëson Shqipërinë në Bienalen e Venecias 2018
  • 2018-01-13

Hapësira zero përfaqëson Shqipërinë në Bienalen e Venecias 2018

Ridimensionimi i Tiranës, i qytetit në shkallë njerëzore, duke u kthyer në një hapësirë ku gjeneratat e ardhshme njohin vetveten. Ekipi përkthen dhe interpreton natyrën e çastësishme të jetës së Tiranës, kap një moment nga fluksi i saj dhe ja dorëzon atë publikut të Bien

55 vjet nga baleti i parë shqiptar Halili dhe Hajria
  • 2018-01-13

55 vjet nga baleti i parë shqiptar Halili dhe Hajria

Sot mbushen 55 vjet nga premiera e baletit të parë shqiptar Halili dhe Hajria një ngjarje për kulturën shqiptare. Ishte 13 janari i vitit 1963, kur kompozitori Tish Daija, baletmaestri Panajot Kanaçi, dirigjenti Mustafa Krantja e një suitë e tërë artistësh, vunë në skenë baletin Halili

Homazhet për Rexhep Çelikun, Meta: Mungesa e tij do ndihet gjatë
  • 2018-01-13

Homazhet për Rexhep Çelikun, Meta: Mungesa e tij do ndihet gjatë

Në ambientet e Muzeut Historik Komëbtar janë zhvilluar sot homazhet në nder të solistit të parë dhe koreografit të Ansamblit Kombëtar të Këngëve dhe Valleve Popullore, Rexhep Çeliku. Mjeshtri i valles shqiptare u nda nga jeta dje për shkak të një sëmundje të rëndë. I pranishëm

Kalendari