Kultura

Gjithsej 3 lajme të mbledhura për datën 17 shkurt 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
TK, Kumbaro: Bashkëpunim me qeverinë e Bashkinë për një ndërtesë dinjitoze!
  • 2018-02-17

TK, Kumbaro: Bashkëpunim me qeverinë e Bashkinë për një ndërtesë dinjitoze!

Ndërtimi i godinës së re të Teatrit Kombëtar do të bëhet në bashkëpunim me qeverinë shqiptare, Ministrinë së Kulturës dhe Bashkinë Tiranë. Kështu deklaroi ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro nga Pallati i Kongreseve, në Koncertin që hapi Vitin Kulturor Austri Shqipëri 2018 Vien

Gjurmë Shqiptare: Historia e vërtetë e Himarës
  • 2018-02-17

Gjurmë Shqiptare: Historia e vërtetë e Himarës

Cila është historia e vërtetë e Himarës? Gjurmë shqiptare sjell sot në mbrëmje një dokumentar mbi këtë krahinë dhe të shkuarën e saj. Simbolet e kastriotëve në kishën e vjetër peshkopale. Çfarë shkruanin vetë himariotët në letrat e shekujve XV, XVI e me radhë. Dokumente, dës

Një galeriste franko-shqiptare që largohet nga bota e ngjyrave
  • 2018-02-17

Një galeriste franko-shqiptare që largohet nga bota e ngjyrave

Luan Rama Gjithçka në këtë botë vjen një ditë dhe shuhet. E megjithatë kujtimet dhe ajo çke bërë mbeten për një kohë të gjatë në sajë të asaj se si e ke përjetuar këtë botë, këtë udhëtim nga lindja në vdekje. Helena Fardel një pinolle shqiptare e lindur në Francë pa-ra

Kalendari