Kultura

Gjithsej 3 lajme të mbledhura për datën 13 mars 2018. Jeni duke lundruar në faqen 1
13 shkrimtarë kandidatë për Man Booker 2018 (Foto)
  • 2018-03-13

13 shkrimtarë kandidatë për Man Booker 2018 (Foto)

Gjithsej 13 shkrimtarë nga vende të ndryshme të botës janë pretendentë për çmimin e madh Man Booker 2018. Franca është nominuar me shkrimtarët Laurent Binet dhe Virginie Despentes, Spanja ka dy tre autorë Javier Cercas, Antonio Munoz Molina, dhe Gabriela Ybarra. Këtë herë kandidat ës

Vlash Droboniku, themeluesi i filmit të animuar
  • 2018-03-13

Vlash Droboniku, themeluesi i filmit të animuar

Viti 1975 shënoi një sukses të ri, u prodhua i pari film multiplikativ shqiptar (teknika e kartonave) Zana dhe Miri nga piktori Vlash Droboniku i cili mbasi kreu studimet në Institutin e Lartë të Arteve në Tiranë, bëri një specializim të shkurtër në studion Animafilmnë Bukuresht (Ruman

Artistët kundër projektit të TK: Paqartësi për skenën dhe sallën qendrore
  • 2018-03-13

Artistët kundër projektit të TK: Paqartësi për skenën dhe sallën qendrore

Pas prezantimit të projektit të ri për godinën e Teatrit Kombëtar, një grup i sindikatës së artistëve të skenës u mblodhën sot për të diskutuar rreth tij. Kemi një mbledhje për të diskutuar për projektin e djeshëm. Ne që sishim, ne armiqtë e klasës. Urdhër nga drejtori nuk lej

Kalendari